Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Kαλή Ανάσταση...

Στην Ελλάδα του 2012, η Μεγάλη Παρασκευή έγινε καθημερινότητα

Μεγάλη Παρασκευή και το Θείο δράμα βρίσκεται στο αποκορύφωμά του μέχρι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, όπου η Ανάσταση θα φέρει, στις εκκλησίες, αντάμα μικρούς και μεγάλους, γνωστούς και αγνώστους, να ανταλλάσσουν ευχές αγάπης. Ευχές από καρδιάς για λύτρωση, ειρήνη, συμφιλίωση, στα βήματα του Αναστηθέντος Θεανθρώπου. Με τη λαμπάδα στο χέρι και ένα κόκκινο αυγό για το τσούγκρισμα, τα Ελληνόπουλα, με πλημμυρισμένη την καρδιά τους από χαρά και αγαλλίαση, θα βρεθούν για τα χρόνια πολλά, για το αγνό - αθώο φιλί του ενός προς το άλλο, για μια ζεστή, γεμάτη αθωότητα, σφικτή αγκαλιά.

Το ξημέρωμα της Κυριακής θα βρει τους Έλληνες με τα κάρβουνα και τα προσανάμματα στα χέρια για το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία. Οι γειτονιές θα μυρίσουν, από πολύ νωρίς το πρωί, από την τσίκνα του κρέατος. Οικογένειες και φίλοι, χαρούμενοι, θα περιφέρονται στους κοντινούς γείτονες για «τσίμπημα» και ευχές, με χαλάρωση και ξεγνοιασιά. Το πιρούνι στο χέρι. Το λίπος να στάζει. Το ποτό στο ποτήρι. Το τραγούδι με δυνατή ένταση της φωνής να συνοδεύει το χορό, που ξεκινούν οι γεροντότεροι (ως οι γνώστες του «αθλήματος») και ακολουθούν οι νεότεροι. Μικροί και μεγάλοι, ένα. Γιορτή χαράς, μιας νέας αρχής με νίκη της ζωής στο θάνατο, του καλού στο κακό, του νέου στο παλαιό. Ωραίες στιγμές. Ελληνικές παραδοσιακές στιγμές. Τα αέναα ήθη και έθιμα του περήφανου Έλληνα.

Ωπ! Μετά το όνειρο η πραγματικότητα. Ανοίγουμε τα μάτια. Βρισκόμαστε στο έτος 2012...
http://www.sysmed.gr/articles/member-artices/1173-onalert-13-4-2012

Ευχες...

''Στην Ελλάδα η τρόικα οργάνωσε την πρώτη κηδεία κράτους''

Οι Financial Times γράφουν για τις ευθύνες των Ελλήνων πολιτικών και για τους Έλληνες που δεν μπορούν να δεχθούν λογικά την προδοσία από το «κράτος-νονό».

Διαβάστε όλο το άρθρο.

''Οι ευθύνες των Ελλήνων πολιτικών

Μαρξιστές και νεοκεϊνσιανοί οικονομικοί αναλυτές ενώνουν τις φωνές τους λέγοντας ότι στην ευρωπαϊκή οικονομική και νομισματική ένωση οι πλούσιες χώρες έχουν γίνει πιστωτές των φτωχότερων κρατών. Η ανάλυση αυτή, όμως, δεν εξηγεί πλήρως όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα.

Σε εκείνους που ευθύνονται γι' αυτήν την ελληνική τραγωδία συμπεριλαμβάνεται και η πολιτική τάξη που χρησιμοποίησε τις ψήφους ως προϊόντα προς ανταλλαγή. Κάθε φορά που αναδεικνυόταν νέο κόμμα στην ηγεσία της χώρας, ο δημόσιος τομέας διευρυνόταν, όπως εξηγεί ο κ. Πάνος Καζάκος, επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σημειώνει, δε, ότι για την ίδρυση μιας μικρής εταιρίας έπρεπε να κατατεθούν 200 σελίδες πιστοποιητικών και εγγράφων, ενώ αντιστοίχως μία πρόσληψη στον δημόσιο τομέα επιτυγχάνεται έχοντας απλώς τις κατάλληλες επαφές.

Δεδομένου ότι οι ψήφοι εξαγοράζονται, κανείς δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία στην οικονομική πολιτική. Η σημερινή κατάσταση ξεκαθαρίζει ότι αυτή η παράβλεψη εμπεριείχε δολιότητα.

Σήμερα, οι Έλληνες που έζησαν τη χούντα δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι το δημοκρατικό κράτος, το οποίο πολλοί αντιμετώπιζαν ως «πατερούλη», έπραξε τόσα λάθη. Ότι μπορεί να οδήγησε στην απόλυση 200.000 ανθρώπων μέσα σε 12 μήνες, ότι μείωσε τις συντάξεις κατά 25% και τους μισθούς του Δημοσίου κατά 60%. Τα συνθήματα από γκράφιτι στα κατεβασμένα ρολά των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας δείχνουν ότι στη χώρα διεξάγεται η μάχη δύο κόσμων, όπως συνέβαινε και στο Star Wars: Η «κακή» Γερμανία που επιβάλλει λιτότητα εναντίον της «καλής» Ελλάδας.

Οι σκιτσογράφοι των εφημερίδων συχνά απεικονίζουν την Angela Merkel με ναζιστική στολή. Στην Ελλάδα πραγματικά αισθάνεται κανείς ότι βρίσκεται… στα χαρακώματα, σε έναν πόλεμο όπου όμως κανείς δεν ξέρει ποιος είναι πραγματικά ο αντίπαλος.

Σε αντάλλαγμα για το πρόσφατο δάνειο, η ελληνική κυβέρνηση υποχρεώθηκε να παραδώσει μέρος της κυριαρχίας της στην τρόικα. Το λόμπι του κοσμικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία στην κεντρική πλατεία Συντάγματος είναι γεμάτο από δικηγόρους βορειοευρωπαϊκών χωρών και γραφειοκράτες με τους βοηθούς τους. Εκείνοι πλέον καθορίζουν το μέλλον της χώρας. Πολλοί εργάζονται για τις νομικές εταιρίες που συμβουλεύουν κολοσσούς του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος και την Ε.Ε. Τους ίδιους ακριβώς οργανισμούς που συνέβαλαν στη δημιουργία της κρίσης.

Η Ελλάδα μοιάζει ολοένα και περισσότερο με επιχείρηση που βρίσκεται σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης και όχι με κράτος σε κρίση. Η τρόικα οργανώνει την πρώτη "κηδεία" ενός ευρωπαϊκού κράτους, που θα αντικατασταθεί από μία τευτονική επιχείρηση την οποία θα διοικούν ξένοι επαγγελματίες. Οι Έλληνες, αν και τα διαισθάνονται όλα αυτά, δεν μπορούν να δεχθούν λογικά αυτήν την προδοσία από το «κράτος-νονό». Στους δρόμους της Αθήνας, όπου οι άνεργοι τριγυρίζουν άσκοπα και οι γέροι ζητιανεύουν, μπορεί να δει κανείς τον αργό τεμαχισμό της δυτικής δημοκρατίας.

Κάθε μέρα, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας διανέμει περίπου 10.000 δωρεάν γεύματα. Πριν από δύο χρόνια έδινε μόλις 3.500 γεύματα. Και πλέον δεν πρόκειται μόνο για φτωχούς μετανάστες που έρχονται για ένα πιάτο ζεστό φαΐ. Πλέον πρόκειται για πολλές, μα πάρα πολλές, ελληνικές οικογένειες και για τα παιδιά τους. «Η κρίση σίτισης είναι πολύ σοβαρή» αναφέρει ο πατήρ Βασίλειος Χαβατζάς, διευθυντής της Αλληλεγγύης, της μη κυβερνητικής οργάνωσης της εκκλησίας, και συμπληρώνει: «ακόμη πιο σοβαρή όμως, είναι η υπαρξιακή κρίση».

Η απότομη αύξηση των αυτοκτονιών είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Από το 2010 καταγράφεται σημαντική αύξηση των ψυχικών ασθενειών, από την κατάθλιψη μέχρι την σχιζοφρένεια, που σχετίζονται με την απότομη αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών. Οι γιατροί κάνουν λόγο για κοινωνικό αποπροσανατολισμό που προκύπτει από την απώλεια ταυτότητας. Με άλλα λόγια, ο κόσμος δεν ξέρει τι γίνεται, ποιος είναι υπεύθυνος και τι θα γίνει αύριο. Δεν υπάρχει πλέον σταθερότητα.

Αυτή ακριβώς η αποσύνδεση των χρημάτων με την πραγματικότητα τελικά φθείρει την ψυχή. Τα χρήματα είναι υπαρξιακή άγκυρα, όπως επεσήμανε ακόμη και ο ίδιος ο Keynes όταν επέκρινε τις υψηλές αποζημιώσεις οι οποίες επιβλήθηκαν στην Γερμανία στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου – που οδήγησαν στον υπερπληθωρισμό, στην πτώση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και στην ανάδειξη του ναζισμού. Η λιτότητα διαβρώνει αυτή την άγκυρα.

Στα 2,60 ευρώ, ο καφές στο αεροδρόμιο της Αθήνας είναι πιο ακριβός από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ενώ ο μέσος μισθός στην Ελλάδα περιορίζεται στα 600 ευρώ έναντι 2.200 ευρώ στην Γερμανία. Τα πάντα, από τα καύσιμα μέχρι τα αυγά και το κρέας, είναι ακριβότερα στην Ελλάδα από ότι στην Γερμανία.

«Το ευρώ θα έπρεπε να είχε προστατεύσει την ελληνική οικονομία από τον πληθωρισμό, αλλά οι τιμές αυξάνονται επειδή η ελληνική αγορά δεν είναι ανταγωνιστική, δεν υπήρξε ποτέ ανταγωνισμός» εξηγεί ο κ. Καζάκος. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις απάντησαν σε αυτή την κατάσταση αυξάνοντας τους μισθούς. Από το 2000 έως το 2008, το κόστος μίας μονάδας εργασίας αυξήθηκε κατά 24% ενώ της Γερμανίας μόλις 4%. Ακολούθησε η κρίση και η λιτότητα.

Δύσκολα μπορεί να δει κανείς πως θα τελειώσει αυτή η θλιβερή ιστορία. Είναι όμως, βέβαιο ότι το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών της ευρωζώνης διευρύνεται μέρα με τη μέρα. Σύντομα, το μόνο που θα έχουν κοινό είναι ένα μικρό νόμισμα, τη σύγχρονη εκδοχή του χρυσού μήλου της Έριδος που τελικά οδήγησε την Ελλάδα σε ένα παράλογο, άσκοπο και άδικο πόλεμο''.

Οι ξένοι ψάχνουν ακίνητα-φιλέτα στα νησιά

Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότεροι Βορειοευρωπαίοι αναζητούν στην Ελλάδα ακίνητα-φιλέτα σε τιμή ευκαιρίας, κάτι που συνδέεται άμεσα με την υποχώρηση των τιμών στην παραθεριστική κατοικία τα τελευταία δύο χρόνια, που φθάνει μέχρι και το 40%.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», το ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί δεν έχει οδηγήσει ακόμη σε μαζικό κλείσιμο συμφωνιών και την υπογραφή συμβολαίων, καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές από τη μία περιμένουν νέα πτώση τιμών κι από την άλλη εκφράζουν ανησυχία για τις αβεβαιότητες της ελληνικής οικονομίας.

Κτηματομεσιτικά γραφεία αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προέρχεται από Γερμανούς, Αυστριακούς, Ελβετούς, Βρετανούς και Ρώσους. Πάντως, ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι πλέον, ιδιαίτερα οι Γερμανοί σκέφτονται την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα όχι μόνο για προσωπική χρήση, αλλά και για επένδυση, που μπορεί να τους αποφέρει ετήσιες αποδόσεις.

Ένα άλλο στοιχείο που καταγράφεται είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από νέες κατηγορίες υποψήφιων αγοραστών, καθώς στο προσκήνιο έχουν εμφανιστεί ξένοι επενδυτές με πολύ υψηλά εισοδήματα, και αναζητούν αγορές αξίας άνω του 1 -1,5 εκατ. ευρώ καθώς και ξενοδοχειακές αλυσίδες ή και μεγάλοι όμιλοι κρουαζιερόπλοιων.

Προτιμούν τη Ρόδο

Πάντως, έντονο ενδιαφέρον δείχνουν οι υποψήφιοι αγοραστές για αγορά ακινήτων στη Ρόδο. Τα οικόπεδα στο νησί είναι προσιτά για ένα μέσο γερμανικό εισόδημα, ενώ «ατού» αποτελεί και η ύπαρξη κτηματολογίου, όπως σε όλα τα Δωδεκάνησα, από τον καιρό της ιταλικής κυριαρχίας.

Στα Δωδεκάνησα, οι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι καθαροί, σε αντίθεση με περιοχές όπως η Κρήτη και η Χαλκιδική, όπου η απουσία κτηματολογίου αποθαρρύνει τους επενδυτές από το να προχωρήσουν σε αγορά. Το 2011, οι Γερμανοί και οι Ελβετοί που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για αγορές ακινήτων στη Ρόδο έφτασαν τους 600, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που προχώρησαν και στη σύναψη συμβολαίων.

Πιέσεις για συμμετοχή στο PSI

ΟΔΔΗΧ: Οσοι δεν προσέλθουν εθελοντικά στο «κούρεμα» θα χάσουν όλα τα πλεονεκτήματα του PSI (νέα ομόλογα από το EFSF, ρήτρα ανάπτυξης κ.ά.)

Εντείνει η ελληνική κυβέρνηση τις πιέσεις της προς τους κατόχους ομολόγων υπό ξένο δίκαιο, ύψους 6,4 δισ. ευρώ, προκειμένου να συμμετάσχουν στο PSI.

Οπως ανακοινώθηκε χθες από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, όσοι δεν προσέλθουν εθελοντικά στο «κούρεμα» θα χάσουν όλα τα πλεονεκτήματα του PSI (νέα ομόλογα από το EFSF, ρήτρα ανάπτυξης κ.ά.) και δεν θα τους υποβληθεί νέα πρόταση.

Η προθεσμία για να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους εκπνέει στις 20 Απριλίου και στις 25 του μήνα θα γίνουν οι ανταλλαγές όσων ομολόγων υπαχθούν τελικά στο PSI.

Εξάλλου ο ΟΔΔΗΧ γνωστοποίησε χθες πως:

- Προχθές Μεγάλη Τετάρτη, κάτοχοι ελληνικών ομολόγων ύψους 1,11 δισ. ευρώ όχι μόνο δέχτηκαν να ενταχθούν στους γενικότερους όρους του PSI, αλλά προχώρησαν σε συμφωνία ακόμα πιο επωφελή για την Ελλάδα.

Κατά πληροφορίες, προτίμησαν να κρατήσουν τους παλαιούς τίτλους και ταυτόχρονα να υποστούν το «κούρεμα» του 53,5%. Δηλαδή διατήρησαν στα χαρτοφυλάκιά τους τα παλαιά ελληνικά ομόλογα και επέστρεψαν στο Δημόσιο το ποσό των 594 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο «κούρεμα».

- Για ομόλογα ύψους 1,7 δισ. ευρώ, που υπάγονται σε ελβετικό, ιαπωνικό και ιταλικό δίκαιο, τα οποία για νομικούς λόγους δεν μπορούν να ενταχθούν στο PSI, θα γίνει πρόταση που θα περιλαμβάνει το ίδιο ποσοστό «κουρέματος». Ομως δεν θα λάβουν νέα ομόλογα, αλλά θα αποπληρωθούν με μετρητά.

Η Ελλάδα πρέπει να διασωθεί με στήριξη πολλών δισ.

«Νούμερο 1» πρόκληση για την Ευρώπη χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού της ΕΕ, Χοακίν Αλμούνια, τονίζοντας πως η χώρα μας πρέπει να διασωθεί με προγράμματα στήριξης ύψους πολλών δισεκατομμυρίων.

«Νούμερο 1» πρόκληση για την Ευρώπη χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού της ΕΕ, Χοακίν Αλμούνια, τονίζοντας πως η χώρα μας πρέπει να διασωθεί με προγράμματα στήριξης ύψους πολλών δισεκατομμυρίων.

Υποστηρίζει ακόμη πως η κρίση επικεντρώνεται επίσης στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, οι οποίες έχουν ενταχθεί σε προγράμματα διάσωσης. «Γύρω από αυτές τις χώρες υπάρχουν άλλες μεγάλες οικονομίες οι οποίες παρουσιάζουν κάποιες ανισορροπίες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία» διευκρινίζει ο επίτροπος, εξηγώντας ότι με τον όρο «ανισορροπίες» εννοεί δημοσιονομικά ελλείμματα και ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο.

Κατά την άποψή του πάντως τόσο η Ρώμη όσο και η Μαδρίτη βρίσκονται σε «καλό δρόμο». Ο ίδιος υπερασπίζεται τα προγράμματα λιτότητας.

Κραχ στην αγορά – 500 εκατομμύρια οι απώλειες

Απ' τη μια το ... αντίδωρο των Δημοσίων υπαλλήλων, απ' την άλλη το κουρεμένο δώρο και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, οι απώλειες εφέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.Κάπως έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ ο τζίρος των καταστημάτων έκανε βουτιά από τα 5 στα 4,5 δισεκατομμύρια και η απώλεια αυτών των 500 εκατομμυρίων ίσως αποτελέσει την “ταφόπλακα” για πολλές επιχειρήσεις εντείνοντας ακόμη πιο πολύ το ήδη τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας.

Η ΕΣΕΕ μιλά για πτώση των πωλήσεων κατά 15% και από αυτήν τη «βουτιά» δεν ξεφεύγει ούτε ένας κλάδος του εμπορίου.

Αναλυτικότερα, ανά κλάδο καταγράφεται μείωση από 4 έως 7%, στα σούπερ μάρκετ από 9 έως 12% και στα μικρά καταστήματα τροφίμων και τα πολυκαταστήματα ο τζίρος έπεσε από 11 έως 13%. Τα καλλυντικά, κλάδος που δύσκολα έχανε σε δύσκολες οικονομικές περιόδους, μετρά απώλειες πωλήσεων από 15 έως 17%.

Τα καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, τα οποία παραδοσιακά άλλες εποχές τέτοιες μέρες συγκέντρωναν σημαντικό μερίδιο της αγοράς, καταγράφουν μείωση τζίρου από 18 έως 21%, ενώ κάμψη από 12 έως και 15% σημειώνεται και στα εποχικά καταστήματα με δώρα.

Αξιοσημείωτη είναι η πτώση των πωλήσεων στον κλάδο των τροφίμων. Η ΕΣΕΕ εκτιμά ότι ο τζίρος έχει μειωθεί κάτω από τα 570 εκατ. ευρώ, έναντι 612 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι. Στο μέγεθος αυτό έχει συνυπολογιστεί και η μείωση των τιμών κατά περίπου 10%. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης συνιστά στους εμπόρους να συνεχίσουν την προσεκτική τιμολόγηση, λόγω της αγοραστικής αδυναμίας των καταναλωτών

Φάρμακα υψηλού κόστους και στα φαρμακεία

Σε περίπτωση που κάποιο φάρμακο με μεγάλο κόστος δεν υπάρχει στα φαρμακεία των νοσοκομείων, τότε θα μπορούν να το δώσουν τα ιδιωτικά φαρμακεία. Το ίδιο θα συμβαίνει και στην περίπτωση που υπάρχει έλλειψη στα φαρμακεία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ μετά τις δυσκολίες που παρατηρήθηκαν στη διάθεση σκευασμάτων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ.

Το μέτρο θα ισχύσει πάντως μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση και μέχρι νεωτέρας.

Οι συνταγές για τα εν λόγω σκευάσματα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων ή από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ πρέπει να φέρουν την ένδειξη "στερούμεθα"

Συνταγές που θα εκτελεστούν από τα ιδιωτικά φαρμακεία με την παραπάνω διαδικασία θα εξοφληθούν κανονικά.

Παρέμβαση ΔΝΤ: Θέλουν πάλι κυβέρνηση συνεργασίας

Νέες αναφορές στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, έκανε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, ενώ αναγνώρισε τις γενικότερες θυσίες του ελληνικού λαού.

"Οι Έλληνες πολιτικοί και οι Έλληνες πολίτες φάνηκαν πολύ γενναίοι με τις θυσίες που έκαναν μέχρι σήμερα στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν την κρίση.

Η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο έκανε σημαντικά βήματα προόδου, βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση και αναγνωρίζω τις προσπάθειες του.

Και είναι η συνέχιση της συνεργασίας πολιτικών και πολιτών που θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από το τέλμα. Ένας συνασπισμός των πολιτικών παρατάξεων μπορεί να αποτελεί οδηγό στην δύσκολη άσκηση που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα".

Με τα λόγια αυτά η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στην κατάσταση στην Ελλάδα, ουσιαστικά προχώρησε σε μια νέα παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας ενόψει των κρίσιμων επερχόμενων εκλογών της 6ης Μαΐου.

Στην ομιλία της στο Brookings Institute η "Σιδηρά Κυρία" του ΔΝΤ δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων για την Ελλάδα, αλλά και για τις προβληματικές χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και παραδέχθηκε πως τα προβλήματα της ευρωοικονομίας απέχουν από την όποια λύση τους. Μάλιστα τόνισε πως ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος επιδείνωσης της ευρωπαϊκής κρίσης.

Προς τούτο και ζήτησε για πολλοστή φορά αύξηση των πόρων του ΔΝΤ ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητά του, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι κατά τη διάσκεψη της G20 θα υπάρξει πρόοδος στο συγκεκριμένο ζήτημα.

"Ένα πιο ισχυρό τείχος προστασίας θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση ενός κύκλου προστασίας για κάθε χώρα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε το τεράστιο ανθρώπινο κόστος που έχει προκαλέσει η κρίση και απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερη προσπάθεια στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Επανερχόμενη δε στην περίπτωση της Ελλάδας δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα θα εκλάβει ως θετικό δείγμα κάθε πρόοδο στον τομέα της συλλογής φόρων και της προώθησης των μεταρρυθμίσεων.

ΝΔ: Ο ελληνικός λαός θα εκφράσει ελεύθερα τη βούλησή του

Η πρώτη αντίδραση στις δηλώσεις της κυρίας Λαγκάρντ πάντως ήλθε δια στόματος του ο εκπροσώπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη. Ο οποίος σχολίασε ότι:

"Ο ελληνικός λαός θα εκφράσει ελεύθερα τη βούλησή του στις εκλογές της 6ης Μαΐου» και τόνισε ότι η χώρα «πρέπει να σηκωθεί και πάλι στα πόδια της», επαναλαμβάνοντας πως η «ανάγκη ισχυρής λαϊκής εντολής και αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να τα καταφέρει".

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)