Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Οι κακοί σύμβουλοι (φόβος και μίσος).

Όλοι σχεδόν (πλην κομματόσκυλων) μιλάμε για ανάγκη αλλαγής του σάπιου οικονομοπολιτικού συστήματος στην Ελλάδα.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια και παρέσυραν τους πολίτες δυστυχώς αποδείχτηκαν ψεύτικα και δημαγωγικά.
Ας θυμηθούμε μερικά: «Αλλαγή εδώ και τώρα» Α. Παπανδρέου.
«Εδώ και τώρα απαλλαγή» Κ. Μητσοτάκης.
«Εκσυγχρονισμός» Κ. Σημίτης.
«Σεμνά και ταπεινά» «επανίδρυση του κράτους» Κ. Καραμανλής.
«Συμμετοχική δημοκρατία» «λεφτά υπάρχουν» Γ. Παπανδρέου.
«Ελλάδα των αξίων και αξιών» Α. Σαμαράς.
«Ρήξη και ανατροπή» Γ. Καρατζαφέρης.
Όλοι μαζί «εν χορώ» «κάθαρση», «διαφάνεια», «αξιοκρατία».
Η σημερινή μας κατάσταση και μόνο αποδεικνύει την αναξιοπιστία των πολιτικών μας ηγετών.

Η επικρατούσα νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασπάζονται εκτός της κυβέρνησης και άλλα κόμματα τρομοκρατεί τους πολίτες (παντοδυναμία των αγορών, σπρεντς, ανεργία, χρέος κτλ) έτσι ώστε υπό το κράτος του φόβου να μη διαμαρτύρονται οι πολίτες και η επερχόμενη αλλαγή να είναι ήπια και ελεγχόμενη απ’ τα κέντρα εξουσίας.
Στον αντίποδα οι μαχόμενοι τις νεοφιλελεύθερες λογικές και τη νέα τάξη αποτελούνται από ένα συνονθύλευμα πατριδοκάπηλων, φασιστοειδών, αρχαιοελληνολατρών και μερικών γραφικών τύπων που με πρόσχημα τον πατριωτισμό αποπροσανατολίζουν τις υγιείς δυνάμεις που θέλουν να κινηθούν και να οργανωθούν για την εξεύρεση λύσης των όντως δύσκολων προβλημάτων της χώρας.
Υπάρχουν πολλοί απογοητευμένοι απ’ τους πολιτικάντηδες και επιζητούν μια γνήσια πατριωτική κίνηση για να την πλαισιώσουν. Πιστεύω δεν θα αργήσει να εμφανιστεί.
Η λύση είναι καθαρά πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα.
Οι πατριδοκάπηλοι και τα φασιστοειδή εκμεταλλευόμενοι το όντως οξύτατο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες επιδιώκουν να σπείρουν το μίσος για τους ξένους αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Άλλο πράγμα όμως η πίεση για εξεύρεση λύσης στο πράγματι οξύ πρόβλημα και άλλο η αποδοχή ότι πρέπει να τους μισήσουμε.
Η ύπαρξη μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών και μάλιστα μουσουλμάνων μπορεί να δημιουργήσει πολεμικό κλίμα στη χώρα.
Οι μουσουλμάνοι ωθούμενοι απ’ τους κατά τόπους αρχηγούς τους που είναι συνήθως σκληροπυρηνικοί και φονταμεταλιστές θα επιδιώξουν (στην αρχή αμυνόμενοι) να συγκρουστούν με τα φασιστοειδή, τους πατριδοκάπηλους και όσους έχουν παρασύρει με απρόβλεπτες εξελίξεις. Ήδη κάποια τέτοια επεισόδια έχουν γίνει σε μικρό βέβαια και ελέγξιμο προς το παρόν βαθμό. Οι τραυματισμοί Ελλήνων και αλλοδαπών ίσως αύριο γίνουν δολοφονίες.
Τα μέχρι πρότινος βίαια επεισόδια μεταξύ των αλλοδαπών (είχαμε και νεκρούς) μας δείχνουν την ροή των εξελίξεων.
Μερικοί υποστηρίζουν ότι το εξουσιαστικό σύστημα υποθάλπει ή στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορεί για αυτές τις εξελίξεις.
Ο «εποικισμός» (η λέξη ειπώθηκε από ανώτατο δικαστή σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας) της χώρας από λαθρομετανάστες και μάλιστα μουσουλμάνους των οποίων η γνώμη για τη Δύση δεν είναι και η καλύτερη αποτελεί τον υπ’ αριθμό ένα κίνδυνο.
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες ή μάλλον η μέγιστη πλειοψηφία τους δεν φταίνε, φταίει το Ελληνικό κράτος και τα κυκλώματα που μας τους φορτώνουν.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι ίσως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο.

Οι φίλοι αρχαιοελληνολάτρες πολλοί εκ των οποίων είναι σοβαροί και μορφωμένοι άνθρωποι προσπαθούν να διαδώσουν τις αξίες, τη σκέψη και τα επιτεύγματα των αρχαίων προγόνων μας. Αυτές οι προσπάθειες είναι χρήσιμες και ανήκουν στο πεδίο της «εν γένει» παιδείας. Τα πλεονεκτήματα που δίνει στο λαό η παιδεία δεν χρειάζονται ανάλυση και δεν αμφισβητούνται.
Οι προτάσεις όμως μερικών για επαναφορά της δωδεκαθεϊστικής θρησκείας και επαναφοράς του τρόπου ζωής των αρχαίων Ελλήνων είναι εξωπραγματική. Η λογική ότι έτσι θα μεγαλουργήσει και πάλι το έθνος δεν στέκει. Το έθνος μεγαλούργησε και σαν χριστιανικό (1821, 1912-13, 1940).
Η επανάληψη της ιστορίας δεν γίνεται και αν γίνει θα είναι φάρσα.
Για τους γραφικούς δεν χρειάζεται σχόλιο.
Συμπερασματικά η μετάλλαξη της κοινωνίας με φοβικά σύνδρομα και μίσος δεν γίνεται προς το καλύτερο.
Η αλλαγή του σημερινού συστήματος που επέφερε δεινά στον τόπο οφείλει και πρέπει να γίνει με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και πολιτικές πράξεις, συγκροτημένα και σχεδιασμένα για το καλό όλων. Οι πολιτικές ζυμώσεις και η ανάδειξη νέων, άφθαρτων και πατριωτών ηγετών που θα αλλάξουν το πολιτικό σύστημα στηριζόμενοι στο λαό και όχι σε συμφέροντα θα μας ανοίξει τον δρόμο για το αύριο. Ας προσπαθήσουμε να γίνει ο καθένας στο χώρο που ζει και δραστηριοποιείται.
Γράφει η Ιδεοπηγή.http://ideopigi.blogspot.com/

Μικρά κόλπα για να τρώτε λιγότερο

Όπως όλες πολύ καλά γνωρίζουμε, η έννοια του «τρώω λίγο παραπάνω» μπορεί εύκολα να μεταφραστεί σε πολλά κιλά παραπάνω. Με απλά μαθηματικά, αν τρώτε 100 θερμίδες περισσότερες από αυτές που καίτε κάθε μήνα, μέσα σε ένα χρόνο θα έχετε πάρει δέκα κιλά. Τρομακτικό, έτσι;


Ακολουθήστε μερικά απλά trick, έτσι ώστε να έχετε για πάντα τη διατροφή σας υπό έλεγχο.
1. Προσπαθήστε να τρώτε πάντα με πιρούνι, μαχαίρι και πιάτο. Μη στέκεστε και τρώτε βιαστικά και νευρικά. Εκτός του ότι είναι μία κακή συνήθεια, η τροφή χάνει τον πραγματικό χαρακτήρα της σωστής θρέψης και μετατρέπεται σε απλό καύσιμο.
2. Όποτε σας είναι εύκολο, καλό θα ήταν να ξεκινούσατε το κυρίως γεύμα σας με μία σούπα. Είναι σίγουρο ότι θα φάτε 20% λιγότερο από όσο θα τρώγατε κανονικά. Τώρα μάλιστα που είναι χειμώνας, οι λαχανόσουπες είναι must.
3. To παλιό, παραδοσιακό «μυστικό» περί μικρών πιάτων, ισχύει και σήμερα. Αγοράστε το προσωπικό σας πιάτο, σε μεσαίο μέγεθος, αγαπήστε το και γεμίστε το. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε και τον προσωπικό σας θερμιδομετρητή.
4. Κρύψτε τους πειρασμούς. Όσο πιο μακριά βρίσκονται οι σοκολάτες, τα κέικ και οι καραμέλες, τόσο λιγότερες είναι οι ευκαιρίες που θα έχετε για να τσιμπολογήσετε άσκοπα.
5. Η πλήξη είναι εχθρός της δίαιτας. Στο δίλημμα καναπές ή περίπατος, κάντε το δεύτερο. Ακόμη κι αν βρέχει, έχει κρύο ή δεν έχετε και πολύ τα κέφια σας, πάρτε δυνάμεις και βγείτε στο δρόμο. Το όφελος θα είναι μόνο δικό σας.

Ενιαίο επίδομα 145 ευρώ για όλους

Διατηρούνται αρχικά τα μισθολόγια των δικαστικών, των σωμάτων ασφαλείας, των στρατιωτικών και των διπλωματικών.

Με την άμεση ενσωμάτωση στον βασικό μισθό που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα της ειδικής αμοιβής των 145 ευρώ (έχει απομείνει από το επίδομα των 176 ευρώ) και την περικοπή ως αντιστάθμισμα κλαδικών επιδομάτων σε ευρείες κατηγορίες η κυβέρνηση κάνει πρεμιέρα για το ενιαίο μισθολόγιο. Επέρχεται παράλληλα μαχαίρι και στα ρετιρέ του Δημοσίου που έχουν αυξημένες αποδοχές λόγω των επιδομάτων και των ειδικών παροχών τα οποία τους χορηγούνται κυρίως κάτω από το τραπέζι, ενώ θα καθιερωθεί και νέο μισθολόγιο για τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους, οι οποίοι θα εξομοιωθούν μισθολογικά με τις αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Τα μέτρα αυτά που θα εξαγγείλει η κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές εκτιμάται ότι θα μειώσουν σημαντικά τη μισθολογική δαπάνη και θα αποτελέσουν την απαρχή για την καθιέρωση ενός νέου αξιοκρατικού συστήματος αμοιβών. Ηδη, όπως προκύπτει από τον σχετικό κατάλογο που έχει καταρτίσει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, μέσω της οποίας από τον προσεχή Νοέμβριο θα αρχίσουν να μισθοδοτούνται σταδιακά περίπου 760.000 υπάλληλοι, σήμερα στον στενό δημόσιο τομέα υπάρχουν 199 διαφορετικά επιδόματα και ειδικές παροχές, γεγονός που έχει ως συνέπεια να επικρατεί ένα απερίγραπτο μισθολογικό χάος που εί ναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί.

Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση, σύμφωνα με το σενάριο που έχει επεξεργαστεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα ενσωματωθεί στον βασικό μισθό η ειδική παροχή των 145 ευρώ που χορηγείται ήδη σε περίπου 35.000 υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα και στους συνταξιούχους. Αυτό θα έχει ως συνέπεια το εισαγωγικό κλιμάκιο για την κατηγορία ΥΕ να διαμορφωθεί σε 856 ευρώ από 711 ευρώ που είναι σήμερα, για την κατηγορία ΔΕ σε 975 ευρώ από 830 ευρώ, για την ΤΕ σε 1.083 ευρώ από 938 ευρώ και για την κατηγορία ΠΕ σε 1.129

ευρώ από 984. Το ίδιο σενάριο προβλέπει και την ταυτόχρονη περικοπή ορισμένων κλαδικών ή ειδικών επιδομάτων έτσι ώστε να «εξισορροπηθεί» το κόστος που συνεπάγεται η ενσωμάτωση αυτής της ειδικής παροχής. Το ποσοστό της περικοπής, όπως αφήνουν να εννοηθεί κυβερνητικά στελέχη, θα είναι μεγαλύτερο στα «ρετιρέ» του Δημοσίου. Σήμερα, με βάση τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αν συμπεριληφθούν τα επιδόματα, η αμοιβή του νεοεισερχομένου στο Δημόσιο με πανεπιστημιακή εκπαίδευση μπορεί να είναι από 1.280

ευρώ (υπουργείο Εθνικής Αμυνας) ως και 2.309 ευρώ (υπουργείο Οικονομικών).

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι με αυτό το σενάριο για το νέο μισθολόγιο που θα προωθηθεί άμεσα, πρώτον, θα υπάρξει μηδαμινή επιβάρυνση των μισθολογικών δαπανών· δεύτερον, αντιθέτως, θα επέλθει σημαντικό οικονομικό όφελος από την περικοπή των επιδομάτων· τρίτον, θα παραμείνει ο βασικός μισθός στο Δημόσιο σε επίπεδα τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ τα επίπεδα που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα· τέταρτον, δεν θα υπάρξει επιπρόσθετο κόστος για τους συνταξιούχους, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς λαμβάνουν την ειδική παροχή· και, πέμπτον, δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός μετά και την περικοπή των δώρων των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Παραμένουν οι «μισθοί πολλών ταχυτήτων»
Η κυβέρνηση προκειμένου να βάλει τάξη σε αυτό το μισθολογικό χάος είναι αναγκασμένη να προχωρήσει- προς το παρόν τουλάχιστον- σε ένα μισθολόγιο το οποίο για ένα χρονικό διάστημα θα διατηρεί τους «μισθούς πολλών ταχυτήτων». Ετσι δεν θα διατηρηθούν απλώς τα μισθολόγια των δικαστικών, των σωμάτων ασφαλείας, των στρατιωτικών και των διπλωματικών αλλά θα υπάρξουν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και διαφορετικές αμοιβές σε ευρείες κατηγορίες εργαζομένων, αν και θα καταβληθεί προσπάθεια να μειωθεί η ψαλίδα. Κερδίζει, από την άλλη πλευρά, έδαφος και το σενάριο για καθιέρωση νέου μισθολογίου για τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους, το ύψος του μισθού των οποίων θα συγκλίνει με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Και αυτό γιατί υπάρχει σοβαρή διάσταση στις αμοιβές μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Το 2000 η αμοιβή ανά εργαζόμενο στη γενική κυβέρνηση ήταν 17.760 ευρώ ενώ στον ιδιωτικό τομέα 12.478 ευρώ. Η απόκλιση ήταν περίπου 42%. Το 2008 η αμοιβή ανά εργαζόμενο στη γενική κυβέρνηση ήταν 26.556 ευρώ ενώ στον ιδιωτικό τομέα 19.147 ευρώ. Η απόκλιση ανήλθε στο 38,7%.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=362042&dt=21/10/2010#ixzz12xqFXXQj

Kρατείστε τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα.....





















































































Θα τα χρειαστούμε στο...άμεσο μέλλον

Σπιναλόγκα: το νησί όσων έπασχαν από την λέπρα « νόσο του Χάνσεν »

( Ξέχασε κάθε ελπίδα από την ζωή )
1903
Σπιναλόγκα: το νησί όσων έπασχαν από την λέπρα
« νόσο του Χάνσεν »




Εκτός τους πολέμους και την φτώχια η Ελλάδα τυραννιόταν από μια ασθένεια ανίατη και θανατηφόρα την
« νόσο του Χάνσεν »

Τα Φάρμακα δεν είχαν ακόμα βρεθεί και ήταν κολλητική νόσος , ο τρόμος σε όλες τις οικογένειες και ο πανικός στο άκουσμα των κουδουνιών που φορούσαν οι λεπροί για να προειδοποιούν ότι ναι είμαστε ανάμεσα σας ήταν καθημερινά όλο και μεγαλύτερη . Ποιος όμως θα ρίσκαρε ότι πολυτιμότερο έχουμε την ιδία μας την ζωή για να μολυνθεί από μια θανατηφόρο ασθένεια:

Η Σπιναλόγκα 30 Μαΐου του 1903 θα μετατραπεί ως «Σπιναλόγκα το νησί των λεπρών». Από το 1913 και μετά μεταφέρονταν ασθενείς από πολλά μέρη της Κρήτης και σιγά σιγά από πολλά μέρη και όλης της Ελλάδας.

Στο νησί αρχίζουν να γίνονται εργασίες για την στέγαση των ασθενών φτιάχνονται τα σπίτια τα ερειπωμένα έχτισαν θέατρο, νοσοκομείο, κινηματογράφο, κουρείο και ένα καφενείο ώστε να μπορούν να παίζουν ένα τάβλι και τα χαρτιά τους σε κάθε συνάντηση τους, ένα σχολείο με έναν δάσκαλο ο οποίος και αυτός ήταν λεπρός και μια εκκλησιά των Άγιο Παντελεημονα όπου μπορούν να κάνουν την ευχή και να προσκυνούν τις ιερές εικόνες υπήρχε και ένας ιερέας που ρίσκαρε την ζωή του ώστε να κάνει λειτουργία σε αυτήν την εκκλησιά οι ασθενείς πλέον μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους στην δικιά τους ζωή εκεί σε αυτό το νησί που για πολλές αιτίες και πολλά ερωτηματικά από τους ασθενείς που τους άφησαν μόνους οι δικοί τους, αυτοί ερωτεύονται μετάξι τους έκαναν πεδία και από αυτά πολλά μεγάλωσαν μαζί τους εκεί χωρίς να κολλήσουν την νόσο, από τα οποία τα πολλά πεδία υγιείς έχουν υιοθετηθεί σε οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.



Αυτά όλα μέχρι 1957 Θα ανακαλυφτεί το φάρμακο της νόσου όπου και τελικά είπαν ότι τελικά πίστευαν λάθος και ότι δεν ήταν κολλητική νόσος.

Αυτήν την στιγμή η Ελούντα και η Σπιναλόγκα είναι από τα πιο γνωστά μέρη της Ελλάδας με πάρα πολλούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο και κυρίως ανθρώπους με σημαντικό ρόλο και εξουσία από την Ελλάδα και το εξωτερικό , όλοι αυτοί που έρχονται για να ηρεμήσουν και να αναδιοργανώσουν και να προετοιμάσουν την επόμενη δημιουργική τους χρονιά έρχονται και για να διαβάσουν την ιστορία του τόπου μας μια από αυτές τις ιστορίες είναι και αυτή που σας ανάφερα στο κείμενο μου λίγο πιο πάνω .

Συντομα...

-Γιατί οι εγχειρήσεις της καρδιάς λέγονται μπάϊ πας;
-Διότι άμα δεν πετύχει τότε bye. Πας....

-Τι είναι μαύρο και σε ακολουθεί παντού;
-Το μαύρο σου το χάλι....

-Τι είναι αυτό που αρχίζει από Π, έχει μήκος 16cm και αρέσει πολύ στις γυναίκες;
-Το πεντακοσάευρο!...

-Τι κοινό έχουν μια χελώνα που έχει ένα ρολόι δεμένο στην πλάτη με μια παρθένα;
-Και οι δυο δεν βλέπουν την ώρα!

-Τι διαφορά έχει το "ΑΧ!" από το "Ωχ!";
-Λάθος τρύπα!

-Τι σημαίνουν τα αρχικά Ο.Α.Ε.Δ. ?
-Οταν Αποτύχεις Ελα Δω!..

-Ποιο είναι το αντίθετο του βιομήχανος;
-Μηχανόβιος....

-Τι διαφορά έχουν οι Ρωσίδες απο τις Λευκορωσίδες;
-10 ευρώ!!!...

-Τι κοινό έχουν οι μαύροι που πουλάνε CD με το χ@@@μο;
-Και τα δυο έρχονται την ώρα του καφέ.

- Τί είναι κίτρινο, πετάει και τελειώνει σε "-άκα";
- Το καναρίνι, ρε μ@@κα!!!

-Τι κοινό έχουν : μια πνιγμένη, μια καμένη πίτσα και μια έγκυος;
-Κάποιος άργησε να τη βγάλει!

- Τι είναι κίτρινο, πετάει και τελειώνει σε "-ένως";
- Το καναρίνι, ρε μ@@κα, στο είπα και προηγουμένως !!!

-Πώς λέγεται αυτός που βάζει το χέρι του στην πρίζα;
-Ηλίθιος...

Οι ταλιμπάν της Θράκης!

Από Ελληνική Διασπορά Γαλλίας.
Το αποκλειστικό ρεπορτάζ δημοσιοποιείται σήμερα στο περιοδικό Επίκαιρα.

(«Δεν βρισκόμουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Πώς γίνεται να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα;», λέει η γαλλίδα δημοσιογράφος)

Βγήκαν μέσα από το τζαμί και ούρλιαζαν “εδώ είναι Τουρκία” απειλώντας με τσεκούρια. Που; ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ!

Του Γιώργου Διονυσόπουλου : (Αναδημοσίευση από το περιοδικό «Επίκαιρα»)
«Ήταν μία από τις χειρότερες στιγμές που έχω ζήσει. Σκέφτηκα ότι δεν είναι δυνατόν να βρίσκομαι σε ευρωπαϊκό έδαφος. Πως δεν μπορεί όλα αυτά να συμβαίνουν στην Ελλάδα. Τέτοιες σκηνές, τόσο φανατισμό και μίσος συναντά κανείς μόνο στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν, όχι σε μία χώρα που είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε. Και στη Γαλλία υπάρχουν μουσουλμάνοι, αλλά τέτοια φαινόμενα όπως αυτά που βίωσα στο μειονοτικό χωριό Θέρμες της Θράκης, δεν θα τα δεις να συμβαίνουν πουθενά μέσα στη...

γαλλική επικράτεια». Με αυτά τα λόγια περιγράφει, μιλώντας στα «Επίκαιρα» την εξάωρη ομηρία της από φανατικούς μουσουλμάνους της μειονότητας στο χωριό Θέρμες στο νομό Ξάνθης, η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Λιμπερασιόν» και ανταποκρίτρια του γαλλικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού «France 3» στην Αθήνα, Έφη Τσελίκα. Μαζί της και τρία μέλη του γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου που παρακολουθούσαν αμήχανα και φοβισμένα περισσότερα από 150 άτομα να τους βρίζουν σε μία άγνωστη γι’ αυτούς γλώσσα, να τους φτύνουν και να τους προπηλακίζουν, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν το γιατί. «Για μια στιγμή νόμισαν ότι βρίσκονταν στην Καμπούλ», ανέφερε η κ Τσελίκα, σπεύδοντας να προσθέσει ότι ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα τους που ένιωθαν ένα τόσο μεγάλο πολιτισμικό σοκ.

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου μήνα όταν και στο πλαίσιο ενός ταξιδιωτικού αφιερώματος, με χορηγία μάλιστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το συνεργείο της εκπομπής «Λεωφόρος της Ευρώπης» που μεταδίδεται κάθε εβδομάδα από τον τηλεοπτικό σταθμό «France 3», αποφάσισε να επισκεφθεί τα Πομακοχώρια στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, προκειμένου να αναδείξει σε ένα ρεπορτάζ τεσσάρων μόλις λεπτών την πολιτισμική κουλτούρα της περιοχής. Τέσσερα λεπτά που στην πορεία όμως φάνηκαν στο συνεργείο του γαλλικού καναλιού σαν ένας ολόκληρος αιώνας…

Όμηροι του πλήθους
Ένας ολόκληρος μηχανισμός στην ευρύτερη περιοχή, που έχει στηθεί με ευθύνη και του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, κινητοποιήθηκε μέσα σε χρόνο – ρεκόρ, κρατώντας επί έξι συνεχείς ώρες τους Γάλλους σε ομηρία. Εκατοντάδες άνθρωποι ξεφύτρωσαν στην κυριολεξία από το πουθενά εγκλωβίζοντας το τηλεοπτικό συνεργείο μέσα στο αυτοκίνητο που το μετέφερε, απειλώντας ταυτόχρονα με τσεκούρια, μαχαίρια και ρόπαλα, τα μέλη του ότι θα τους «κόψουν τα κεφάλια» και όλα αυτά υπό το… άγρυπνο βλέμμα 10 περίπου ελλήνων αστυνομικών οι οποίοι παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα για να σταματήσουν όλα όσα εξωπραγματικά συνέβαιναν. Δίπλα σε αυτούς, κοινοτάρχες και δημοτικοί σύμβουλοι από τα γύρω χωριά, οι οποίοι είχαν επίσης καταφθάσει μέσα σε διάστημα λίγης μόλις ώρας στις Θέρμες, με την πλειονότητά τους να δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το φανατισμό του πλήθους εναντίον των γάλλων. «Καμία Αρχή, δεν έπαιξε το ρόλο της ως Αρχή. Κανείς δεν επιχείρησε να επιβάλει το νόμο και τη τάξη. Είμασταν στην κυριολεξία στο έλεος του όχλου» τονίζει η κ. Τσελίκα προσθέτοντας ότι για όλο αυτό το διάστημα ένιωθε σαν να βρίσκεται σε μία χώρα «εκτός δικαίου».

Από την πρώτη στιγμή που το γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο έφτασε στις Θέρμες, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ, ήρθε αντιμέτωπο με μία πρωτόγνωρη εχθρότητα από την πλευρά του τοπικού πληθυσμού. Στο πρώτο μόλις πλάνο που επιχείρησε να τραβήξει το συνεργείο, έκανε την εμφάνισή της, σύμφωνα με την κ. Τσελίκα, «μία μαυροντυμένη γυναίκα ντυμένη με την παραδοσιακή αράβικη φορεσιά που άφηνε ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο και ξεκίνησε να μας βρίζει με χυδαία λόγια, λέγοντας ότι εδώ είναι Τουρκία. Σε κλάσματα δευτερολέπτων μαζεύτηκαν γύρω της πάνω από 150 άτομα, τα οποία ξεπετάχτηκαν μέσα από ένα παρακείμενο τζαμί. Απαίτησαν να τους δείξουμε τα πλάνα που είχαμε τραβήξει για να δουν εάν μέσα εμφανίζονταν τα παιδιά του σχολείου που εκείνη την ώρα έπαιζαν στην αυλή του, η οποία όμως δεν ήταν παρά ένας δρόμος όπου περνούσαν συνεχώς αυτοκίνητα. Την ίδια στιγμή μία ομάδα από αυτούς κύκλωσε το αυτοκίνητο του συνεργείου και με απειλές μας ζητούσαν να τους δείξουμε τα πλάνα που είχαμε τραβήξει. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο προκειμένου να προφυλαχτούμε, αφού φοβηθήκαμε ακόμη και για την ίδια μας την ζωή, εξαιτίας του μένους του πλήθους. Μαζί τους κουβαλούσαν τσεκούρια και μαχαίρια οι άνδρες και ρόπαλα οι γυναίκες» σημειώνει η κ. Τσελίκα.

Ο αστυνομικός με το ροζ μπλουζάκι
Η συνέχεια θα έκρυβε όμως ακόμη χειρότερες εκπλήξεις για τα μέλη του γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου. «Επικοινωνήσαμε με την αστυνομία και σε λίγα λεπτά εμφανίστηκε ένας άνδρας ο οποίος φορούσε ένα ροζ μπλουζάκι και μας συστήθηκε ως αστυνομικός, χωρίς όμως να προσφέρει καμία ουσιαστική βοήθεια» τονίζει η ελληνογαλίδα δημοσιογράφος. Λίγη ώρα μετά, σαν να είχαν ειδοποιηθεί από ένα αόρατο τηλεφωνικό κέντρο, στην πλατεία των Θερμών φθάνει, με κάθε είδους μέσο, πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά, Μελίβια, Εχίνο, Κοτύλη, Δημάριο. Το πλήθος πλέον ελέγχεται δύσκολα. Ουρλιάζει και απειλεί να λυντσάρει τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του «France 3».

Περισσότερα από 700 άτομα πλέον είχαν μαζευτεί γύρω από τους γάλλους, οι οποίοι από το πουθενά βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν σε ένα σκηνικό που όμοιό του συναντά κανείς στα χωριά και τις πόλεις των Ταλιμπάν. Εν ριπή οφθαλμού στην περιοχή έφτασαν το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ΤRT, οι υπεύθυνοι των εφημερίδων MILLET και BIRLIK, ο δήμαρχος Μύκης Μεχμέτ Αγγά, ο αντινομάρχης Μεμίς Τουρκές, ο Μουσταφά Τσουκάλ και οι πρόεδροι όλων των γύρω χωριών. «Μας ζήτησαν να βγάλουμε την κασέτα μέσα από την κάμερα και να τους δείξουμε τι είχαμε τραβήξει. Εγώ αρνήθηκα και τους είπα ότι σύμφωνα με την δεοντολογία και τους νόμους του ελληνικού κράτους κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο παρουσία εισαγγελέα ή άλλων θεσμικών παραγόντων του ελληνικού κράτους και σίγουρα όχι υπό καθεστώς βίας και απειλές εναντίον της ζωή μας. Δεν καταλάβαιναν τίποτα. Απειλούσαν ότι εάν δεν τους δίναμε την κασέτα δεν θα μας άφηναν να φύγουμε. Ένας μάλιστα από τους προέδρους που ήταν μαζεμένοι εκεί μου είπε επί λέξει πως έπρεπε να πάμε σε αυτόν πριν κάνουμε το οτιδήποτε, προκειμένου εν συνεχεία εκείνος να υποδείξει σε αυτούς με τους οποίους συνομιλήσαμε τι θα έπρεπε να πουν.

Σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά σε μία χώρα που θέλει να λέγεται ελεύθερη. Αντιμετωπίζαμε ένα καθεστώς κράτους εν κράτη. Το κλίμα τρόμου δε, ήταν τέτοιο που κάθε φορά που επιχειρούσαμε να βγούμε από το αυτοκίνητο μας, -όπου και όλες αυτές τις ώρες μας είχαν εγκλωβισμένους – προκειμένου να διαπραγματευτούμε μαζί τους μας έλουζαν με βρισιές και μας έφτυναν. Έκαναν σαν δαιμονισμένοι. Μείναμε έξι ώρες εκεί και μας πρόσφεραν ένα ποτήρι νερό μόνο όταν ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαπραγματεύσεις» αναφέρει η κ Τσελίκα.

Οι απεσταλμένοι του τουρκικού Προξενείου
Είναι η στιγμή που στο χωριό κάνει την εμφάνισή του ένας άτυπος μάλλον απεσταλμένος του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, μαζί με έναν δικηγόρο. Ο μεν πρώτος εμφανίζεται να έχει ειδικότητα στις κάμερες, αφού εκτός από την κασέτα ζητάει να ελέγξει και την ίδια την τηλεοπτική κάμερα θεωρώντας ότι μπορεί ενδεχομένως να έχουν καταγραφεί εικόνες στην εσωτερική της μνήμη, όπως και τελικά γίνεται. Η προβολή είναι δημόσια και γίνεται κάτω από τις απειλές και τα ουρλιαχτά του φανατισμένου πλήθους. Από την πλευρά του ο δικηγόρος έχοντας ήδη έτοιμο ένα έγγραφο το οποίο βγάζει μέσα από την τσάντα του, το δείχνει στην κ Τσελίκα και της ζητάει να το υπογράψει. «Νόμιζε ότι δε ξέρω να διαβάζω ελληνικά και είχε γράψει ένα ολόκληρο κατεβατό. Το διάβασα και μου σηκώθηκε η τρίχα από αυτά που έγραφε. Δεν υπήρχε περίπτωση με τίποτα να βάλω την υπογραφή μου σε κάτι τέτοιο. Πήρα ένα στυλό και έσβησα τα πάντα από ένα σημείο και κάτω. Άφησα μόνο τη φράση ότι στα πλάνα μας δεν είχαμε τραβήξει και δεν επρόκειτο να δείξουμε τα παιδιά του σχολείου» συνεχίζει τη διήγησή της η κ Τσελίκα.

Σαν σκηνή βγαλμένη μέσα από αμερικανική κινηματογραφική ταινία, στο χωριό μιάμιση ώρα περίπου μετά την έναρξη του επεισοδίου έφτασαν περιπολικά οχήματα της αστυνομίας από την Ξάνθη. Η διαδικασία απεγκλωβισμού του γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου είχε μόλις ξεκινήσει. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις «απεγκλωβισμού των ομήρων» θα κρατήσουν πάνω από τέσσερις ώρες. Συνοδεία περιπολικών μπρος και πίσω, το αυτοκίνητο που μετέφερε τους γάλλους πήρε το δρόμο της επιστροφής προς τον πολιτισμό. «Έπρεπε να μας είχατε ειδοποιήσει ότι θα ανεβαίνατε να κάνετε ρεπορτάζ στα χωριά που κατοικούν οι μουσουλμάνοι» ήταν η φράση με την οποία υποδέχτηκε την κ. Τσέλικα ο επικεφαλής των αστυνομικών. «Είναι μία ελεύθερη χώρα η Ελλάδα ή όχι; Εφόσον είναι, τότε ο δημοσιογράφος μπορεί και πρέπει να κάνει την δουλειά του οπουδήποτε χωρίς να χρειάζεται γι αυτό άδεια της αστυνομίας» ήταν η απάντηση της ελληνογαλλίδας δημοσιογράφου. Ενδιαφέρον για όσα συνέβησαν στους γάλλους υπηκόους και εξηγήσεις για το θέμα ζήτησε από την ελληνική πλευρά και το γαλλικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στη Ξάνθη προτίθεται να μεταβεί και ο γάλλος πρόξενος κ. Κριστιάν Τιμονιέ.

Επρόκειτο βεβαίως για ένα περιστατικό το οποίο καταδεικνύει αφενός ότι η κατάσταση στα χωριά που κατοικεί η μουσουλμανική μειονότητα έχει ξεφύγει από τον έλεγχο του ελληνικού κράτους, αφετέρου κάνει σαφές την τεράστια επιρροή που ασκεί στην περιοχή το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Το εντυπωσιακό είναι ότι τέτοιου είδους περιστατικά αφορούν μόνο τα ελληνικά ή ξένα τηλεοπτικά συνεργεία που επιχειρούν να τραβήξουν εικόνες από την περιοχή και όχι τα τουρκικά ΜΜΕ που τριγυρνούν συνεχώς στα χωριά της μειονότητας σε Ξάνθη και Κομοτηνή κάνοντας προπαγάνδα και προβάλλοντας την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα. Εξάλλου μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι σε όλα αυτά τα χωριά τα μόνο κανάλια που «πιάνουν» οι τηλεοπτικοί δέκτες, είναι τα τουρκικά… Να σημειώσουμε ότι στα Πομακοχώρια ένας μεγάλος αριθμός Πομάκων διαφωνεί με τις πρακτικές του τουρκικού προξενείου, ζητώντας να σταματήσει να τους διδάσκεται με το ζόρι στα σχολεία η τουρκική γλώσσα, αφού δεν είναι η γλώσσα τους. Η στάση της Πολιτείας στο συγκεκριμένο αίτημα, είναι ανάλογη με τη στάση που τήρησε η ελληνική αστυνομία στο παραπάνω περιστατικό. Απλά παρακολουθεί «νίπτοντας τα χείρας της»…

Έξω και οι...έμποροι έξω όλοι!!!!

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 100

16 Φεβρουαρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 2−2−2010σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ.1 του Συντάγματος, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων,

αποφασίζουμε:


Χαρίζεται:
1 .Το υπόλοιπο της ποινής του Καρακωνσταντή Μιχαήλ του Στέργιου, που του έχει επιβληθεί με την απόφαση αριθμός 47655/14−9−2007 του Τριμελούς Πλημμελειο− δικείου Αθηνών σε ποινή καθείρξεως είκοσι (20) ετών, χρηματική ποινή 154.937 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για δέκα (10) έτη που εκδόθηκε κατά προσαρμογή της υπ’ αριθ. 33/1995 απόφασης του Κακουργιοδικείου Παλέρμο Ιταλίας με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη είκοσι (20) ετών, χρηματική ποινή 300.000.000 λιρετών Ιταλίας και σε ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων,
για πώληση, διανομή, αγορά, εκχώρηση, μεταφορά, εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.



Αίρονται:
1. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες τουΓΑΛΕΡΑΚΗ Θεοδοσίου του Σπυρίδωνα με τις αποφάσεις αριθμ.: α)901/6−9−1993 του Τριμελούς Εφετείου Κρήτης, σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και ενός (1) μηνός
για κατοχή, πώληση ινδικής κάνναβης, κατοχή πυρομαχικών β)
140/9−2−1979 του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών για αγορά, πώληση, κατοχή ναρκωτικών ουσιών γ)87/7− 2−1977 του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) ετών και τεσσάρων (4) μηνών για ληστεία, κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και δ)858/23−4−1973 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) ημερών μετατραπείσα για παράβαση υγειονομικού κανονισμού προκειμένου να διοριστεί στην Δήμο Ρεθύμνης.
4. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες τουΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημητρίου του Ιωάννη με τις αποφάσεις αριθμ.: α)203/17−4−1989 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών, Χ.Π. 100.000 δρχ., μετατραπείσα για
πώληση κοκαΐνης από τοξικομανήβ)
7777/24−6−1992 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα για παράβαση Ν. 1729/87 (περί ναρκωτικών) γ)281/4−5−1992 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης εννέα (9) μηνών μετατραπείσα για διάθεση ναρκωτικών ουσιών από τοξικομανή και δ)2721/6−10−1988 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών μετατραπείσα, Σ.Π.Δ. για έξη (6) μήνες για παράβαση Ν.5422/1932,προκειμένου να προσληφθεί στο Δήμο Κορδελιού ως μόνιμος υπάλληλος.
7. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη τουΚΕΒΡΕΚΙΔΗ Σάββα του Λεωνίδαμε την απόφαση αριθμ. 22SKT 2JS 99/94/29−10−1994 του Πρωτοδικείου KREFELD, σε ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών για από κοινού
παράνομη εισαγωγή κατά συρροή με αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών σε μικροποσότητες, κατά συρροή με οδήγηση χωρίς άδεια, προκειμένου να προσληφθεί στο Δήμο Κορδελιού ως μόνιμος υπάλληλος.

8. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη τουΚΥΠΡΙΩΤΗ Παναγιώτη του Σπυρίδωνος με την απόφαση αριθμ.25−26/10−1−2006 του Τριμελούς Εφετείου Πατρών σε ποινή φυλάκισης έξη (6) μηνών με τριετή αναστολή
για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη σε βάρος του Δημοσίου
, προκειμένου να δύναται να επαναλειτουργήσει το φαρμακείο του στη Γαστούνη Ηλείας.
9. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες τουΜΑΛΑΞΙΑΝΑΚΗ Ιωάννη του Ρούσσου με τις αποφάσεις αριθμ.: α)2378/13−10−1995 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών μετατραπείσα
για κλοπή
και β)687/26−1−1993 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων σε ποινή φυλάκισης τριάντα (30) ημερών μετατραπείσα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας (άρθρο 337 Π.Κ.), προκειμένου να προσληφθεί ως χειριστής μηχανημάτων στο Δήμο Ακρωτηρίου Χανίων, στο Δημόσιο, Ο.Τ.Α., Ν.Π.Δ.Δ.
10. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες τουΜΑΝΩΛΑΤΟΥ Χαράλαμπου του Νικολάου με τις αποφάσεις αριθμ.: α)1461/28−9−1993 του Τριμελούς Εφετείου Πατρών σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών μετατραπείσα
για κλοπή από κοινού
και β)1462/28−9−1993 του Τριμελούς Εφετείου Πατρών σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών μετατραπείσαγια κλοπή από κοινού. Οι ανωτέρω συγχωνεύτηκαν στην υπ’ αρ. 1462Α/28−9−1993 συγχωνευτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, σε ποινή φυλάκισης δώδεκα (12) μηνών μετατραπείσα,προκειμένου να μην υφίσταται κώλυμα για την ανανέωση της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης− Αποχέτευσης Αργοστολίου.
11. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΜΕΜΑΚΗ Χαράλαμπου του Εμμανουήλ με την απόφαση αριθμ. 44/24−2−2000 του Πενταμελούς Εφετείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και δέκα (10) μηνών με πενταετή αναστολή και Σ.Π.Δ. για τρία (3) έτη
για ζωοκλοπή από κοινού, παράνομη κατοχή φυσιγγίων, προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του ή την πρόσληψη του σε Ο.Τ.Α.

12. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη τουΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Χαράλαμπου του Χρήστου με την απόφαση αριθμ. 97/30−6−1994 του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών με τριετή αναστολή
για λιποταξία στο εσωτερικό,προκειμένου να ανακτήσει τα πολιτικά του δικαιώματα και να αποκτήσει δίπλωμα θερμικού μηχανήματος.

13. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες τηςΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ Μπριγκίτταςτο γένος Μ. ΛΕΒΗ με τις αποφάσεις αριθμ.: α) 120158/22− 10−2003 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης έξη (6) μηνών μετατραπείσα γιαπαράβαση αγορανομικού κώδικα β) 17999/24−2−2003 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα για παράβαση αγορανομικού κώδικα γ) 91066/20−9−1994 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης τριάντα (30) ημερών μετατραπείσα για παράβαση Ν. 614/77 καιδ) 42793/10−3−1987 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών μετατραπείσα, Χ.Π. 10.000 δρχ.
για παράβαση Ν.Δ. 9/35, προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για την συμμετοχή τόσο της ίδιας όσο και των Εταιρειών "ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε." και "ΜΙΧΑΗΛ ΛΕΒΗΣ Ανώνυμη−Εμπορική−Τεχνική − Εκπαιδευτική και Ναυτιλιακή Εταιρεία" που αυτή εκπροσωπεί σε διαγωνισμούς του Δημοσίουκαι για την ίδρυση από την ίδια Εταιρείας υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και τις κάθε είδους έννομες συνέπειες αυτών.

14. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη τουΠΑΠΑΔΑΚΗ Μαρίνου του Γεωργίου με την απόφαση αριθμ. 31/27−2−2003 του Πενταμελούς Εφετείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και τεσσάρων (4) μηνών με τριετή αναστολή
για κατοχή, αγορά αποθήκευση και χρήση ναρκωτικών
με ελαφρυντικά,προκειμένου να διορισθεί στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης στον τομέα καθαριότητας.
16. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες τουΠΕΤΣΙΤΗ Δημητρίου του Γεωργίου με τις αποφάσεις αριθμ.: α)86/11−1−1996 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών μετατραπείσα για απάτη κατ’ εξακολούθηση β) 1415/15−5−1995 1415/15−5−1995 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνώνμετατραπείσα
για απόπειρα κλοπής.
Οι ανωτέρω ομού με την 10158/95 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης συγχωνεύθησαν στην υπ’ αριθμ. 2840/14−8−1998 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης σε συνολική ποινή φυλάκισης επτά (7) μηνών και δέκα (10) ημερών, προκειμένου να αποκτήσει ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.
17. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη τουΣΤΑΜΕΛΟΥ Κωνσταντίνου του Βασιλείου με την απόφαση αρ.371/15−3−2001 του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας σε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών με τριετή αναστολή
για απόπειρα ληστείας από κοινού,προκειμένου να του εκδοθεί άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας καθώς και άδεια εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας.

18. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του TARUSHA (ΤΑΡΟΥΣΙΑ)ARJIR (ΑΡΓΥΡΗ) του JORCAO(ΓΕΩΡΓΑΚΗ) με την απόφαση αριθμ. 506/17− 11−2000 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γαστούνης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών, μετατραπείσα Χ.Π. 50.000 δρχ.
για παράβαση άρθρου 3 παρ. 6, 9 και περ. β του Ν.2168/93, προκειμένου να αποκτήσει την Ελληνική Ιθαγένεια και να δύναται να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς εργολαβίαςδημοσίων έργων.

21. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη τηςΧΑΤΖΑΚΟΥ Μαρίας του Κωνσταντίνου με την απόφαση αριθμ. 8544/6−2−2006 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών με τριετή αναστολή
για παράβαση άρθρου 30 Αγορανομικού κώδικα,προκειμένου να μην υφίσταται κώλυμα για την συμμετοχή της Εταιρείας "ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε." της οποίας τυγχάνει μέλος του Δ.Σ. σε διαγωνισμούς για την προμήθεια γαλακτοκομικών προϊόντων.

22. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες τουΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ Χρήστου του Ευθυμίου με τις αποφάσεις υπ’ αριθμ.:α) 8751/14−2−1986 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα
για κλοπή από κοινού
και β)62933/30−9−1994 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης ενός (1) μηνός μετατραπείσαγια κλοπή, προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εργασίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. [...]

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

Ως φοιτητης Νομικης με μουστακι...

...ο υποψηφιος Δημαρχος Αθηναιων Γιωργος Καμινης.

Περι μουσικης...

Σταυρος Λογαριδης,Βλασσης Μπονατσος,Νικος Μουρατιδης

Nαύπλιο(ν)

εκδ.Χαρτοπωλειον Ν.Χρηστοπουλου

Electra

Η παρεξήγηση

Αερα!!!!

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)