Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Good Bye Djibril Cisse

Ο ήρωας Κύπριος Διοικητής Α.Ιωαννίδης.

Οι ήρωες σπανίζουν στην εποχή μας.Χθες μάθαμε για έναν απ΄ αυτούς. Ο πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης,διοικητής της Βάσης που τινάχτηκε στον αέρα, έδωσε την ίδια του τη ζωή στο καθήκον. Σ΄ αυτό που πάντα πίστευε. Όπως λένε όσοι τον γνώρισαν , το μόνο που θα επιθυμούσε είναι να μπορούσε να έδινε ακόμη περισσότερα. Ο ηρωϊκός πλοίαρχος ήταν ΟΥΚ και Seal!

Το Onalert, παρουσιάζει το βιογραφικό του ήρωα πλοιάρχου και μερικές φωτογραφίες από τη γεμάτη καριέρα του στο Πολεμικό Ναυτικό που λάτρεψε:


Πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης
Εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το1977 και αποφοίτησε ως Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1981. Εξειδικεύτηκε στα Ταχέα Σκάφη. Ανέπτυξε ιδιαίτερες σχέσεις με τους Ελλαδίτες συναδέλφους του, ζυμώθηκε με αυτούς και μια και είχε την τύχη να είναι ο πρώτος Κύπριος Μάχιμος Αξιωματικός έθεσε ουσιαστικά τα θεμέλια στο Κυπριακό Ναυτικό ώστε σήμερα πλέον το Κυπριακό Ναυτικό να ακολουθεί τις παραδοσεις του Ελληνικού (ιερό πράμα για τους ναυταίους!) με αποτέλεσμα σε κάθε συνεργασία που είχαν τα δύο ναυτικά, ή ακόμη και όπου συναντιώντουσαν τα στελέχη τους «να μιλάνε την ίδια γλώσσα».
Δεν μπορούσε να ξεχωρίσει την Ελλάδα από την Κύπρο και την Κύπρο απο την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό δείγμα αυτού ήταν ότι πάντα φορούσε καπέλο με το εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η ζύμωση του με τους έλληνες συναδέλφους του συνέχισε σε όλη την διάρκεια της σταδιοδρομίσς του μια και ξανασυνάντησε τους συμμαθητές του από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τόσο στην Σχολή Γενικής Εκπαίδευσης όσο και στις Σχολές Πολέμου (Κατωτέρων και Ανωτέρων) και στην Σχολή Εθνικής Άμυνας. Νωρίτερα για να “εκτονώσει” την ενεργητικότητα του αλλά και γιατί αισθανόταν ότι θα είναι ΄ποιό χρήσιμος σε ότι χρειασθεί επέλεξε την ιδιαίτερα σκληρή εκπαίδευση τόσο των Ελληνικών ΟΥΚ όσο και των αντίνστοιχων Αμερικανικών (seals) όπου διακρίθηκε.



ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΑΡΧΗΓΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΠΛΟΚΟ" ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ


Υπήρξε ο πρώτος Κύπριος Διοικητής του Ναυτικού της, αντιπροσώπευσε την Κύπρο σε όλα τα διεθνή Ναυτικά forum και κατόρθωσε και οργάνωσε το 2008 με εξαιρετική επιτυχία, για πρώτη φορά στην Κύπρο την Σύνοδο των Ευρωπαίων Αρχηγών Ναυτικού.
Παντού και πάντα ήταν πρώτος και έπεφτε στην φωτιά γι΄ αυτό που πίστευε και αυτό έκανε και εχθές. Με συνάδελφό του που μιλήσαμε και είχε την τύχη να τον γνωρίζει πολύ καλά μας είπε: «μην κλαίτε για τον Ανδρέα αυτός είναι περήφανος γι΄ αυτό που έκανε και συνάμα δυστυχής γιατί δεν έκανε κάτι περισότερο για την πατρίδα του Ελλάδα και τον νησί του την Κύπρο, ήταν αυτό που λέμε ΨΥΧΗ!»

Φοβάται τώρα την επιλεκτική χρεοκοπία ο πρωθυπουργόςΞύπνησε η Αθήνα με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών!


Το παλιό – ήδη ξεπερασμένο και ήδη, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, αποτυχημένο – σχέδιο υπέγραψαν χθες οι υπουργοί των Οικονομικών της ευρωζώνης, φορώντας τη μάσκα με το ψεύτικο χαμόγελο, κάτω από την οποία κρύβουν κάθε φορά αμηχανία και αποτυχία.

Εκ μέρους της Ελλάδας, ως γνωστόν, υπέγραψε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ώστε η συνθήκη για την δημιουργία του περίφημου μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) να φθάσει υπογεγραμμένη στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Πρόκειται για νέα επικύρωση της ξαναζεσταμένης σούπας της 11ης Μαρτίου, με την ηγεσία της ΕΕ να αποδεικνύει ότι δεν διαθέτει την αναγκαία ευελιξία για να αναθεωρεί εγκαίρως τις αποφάσεις που η ζωή και οι αγορές απέδειξαν πως ήσαν λανθασμένες.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας, με καθυστέρηση τεσσάρων ακριβώς μηνών και αφού η Ελλάδα είχε ήδη υπογράψει, η Αθήνα αποφάσισε να αντιδράσει με επιστολή που ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου έστειλε στον επικεφαλής του Eurogroup και με την οποία ζητά αποτελεσματική λύση που θα εγγυάται τη βιωσιμότητα του χρέους, την πρόσβαση στις αγορές και την παροχή μέσων για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης της οικονομίας.

Επισημαίνει μάλιστα ο κ. Παπανδρέου ότι απαιτείται μια ισχυρή και με όραμα ευρωπαϊκή ηγεσία και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αναποφασιστικότητα και λάθη, καθώς αυτά, «έχουν προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις».
Και το καταπληκτικότερο όλων: Η Αθήνα ανακάλυψε, όπως προκύπτει από την πρωθυπουργική επιστολή, πως η συμμετοχή ιδιωτών έχει προκαλέσει τις δημόσιες προειδοποιήσεις των οίκων αξιολόγησης, που κάνουν λόγο για επιλεκτική χρεοκοπία.
Επιτέλους – αλλά δυστυχώς αφού πέρασαν τέσσερις μήνες, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και διεξήχθησαν ένα σωρό άγονες συζητήσεις – ο πρωθυπουργός ανακάλυψε επίσης πως η πρόταση για συμμετοχή ιδιωτών έχει μειονεκτήματα και θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ δαπανηρή, ανεπαρκής και πολύ επικίνδυνη.
«Πολύ δαπανηρή για την Ελλάδα και ελλιπής ή ανεπαρκής για την αποτελεσματική διαχείριση του ελληνικού χρέους. Και με αυτά τα πενιχρά αποτελέσματα ίσως να μην αποφευχθεί στο τέλος η επιλεκτική χρεοκοπία», ανακάλυψε ο κ. Παπανδρέου.
Τέσσερις μήνες μετά τις θριαμβολογίες και την προπαγάνδα για «γενναίες αποφάσεις» της ΕΕ προς όφελος της Ελλάδας, χθες ο πρωθυπουργός αποφάσισε να καταγγείλει εκείνες τις «ιστορικές», όπως τις είχε αποκαλέσει, αποφάσεις ως… επικίνδυνες!

Είναι προφανές πως οι συγκεκριμένες «σημαντικές αποφάσεις», κατέστησαν επικίνδυνες μέσα σε ελάχιστες ώρες, καθώς ο κ. Βενιζέλος, προσερχόμενος νωρίτερα στη συνεδρίαση, δήλωνε:
«Είμαι έτοιμος να συμμετάσχω σε μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, διότι σήμερα χρειάζεται να στείλουμε ένα πολύ ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα σταθερότητας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρωζώνη και πέρα από την ευρωζώνη».

Λίγες ώρες αργότερα, επληροφορείτο πως δεν έπρεπε να είναι έτοιμος να συμμετάσχει σ' αυτήν την ουσιαστική και επικοιδομητική συζήτηση, καθώς τέτοια συζήτηση αν ήταν να γίνει, θα είχε ήδη γίνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Με τη διαφορά ότι τέσσερις μήνες μετά, η επιλεκτική χρεοκοπία για τις υπερχρεωμένες χώρες αποτελεί πλέον σοβαρή προοπτική και αυτό προκύπτει τόσο από δημοσιεύματα, όσο και από τις αναλύσεις των διεθνών οικονομολόγων, όσο και από τις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της οποίας ο επικεφαλής Ζαν-Κλοντ Τρισέ επιμένει ότι οι Ευρωπαίοι επιμένουν σε ένα καταστροφικό σχέδιο.

Ως γνωστόν, η δημιουργία μηχανισμού που προβλέπει λύσεις για την περίπτωση χρεοκοπίας, δημιουργεί στις αγορές την αίσθηση πως η ΕΕ αναγνωρίζει αυτό το ενδεχόμενο και επομένως απομακρύνεται κάθε προοπτική οικονομικής εξομάλυνσης.

Μετά την εγκατάλειψη του λεγόμενου «γαλλικού σχεδίου» και ενώ το μεν Βερολίνο προσπαθεί να ξαναφέρει στο τραπέζι των συζητήσεων το λεγόμενο «γερμανικό» και το Ελσίνκι ένα νέο σχέδιο που θα περιλαμβάνει και εμπράγματες εγγυήσεις εκ μέρους της Ελλάδας, όλοι τώρα στρέφουν το βλέμμα τους προς αυτό που μέχρι χθες εξόρκιζαν: Την επιλεκτική χρεοκοπία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε πως οι Ευρωπαίοι έχουν περάσει στο… επόμενο στάδιο χωρίς καν να αποπειραθούν να διορθώσουν το προηγούμενο.

Για πρώτη φορά, γράφει η εφημερίδα, εμφανίζονται έτοιμοι να βάλουν στο τραπέζι ένα νέο σχέδιο συμμετοχής των ιδιωτών στο δεύτερο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας, το οποίο δεν θα αποσκοπεί μόνο στην βιωσιμότητα του χρέους, αλλά και θα περιλαμβάνει την προοπτική της επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Παραδέχονται, βέβαια, όλοι ότι ξαναρχίζουμε από την αρχή και επομένως τίποτε δεν θα έχει διαμορφωθεί πριν από το τέλος του καλοκαιριού – όταν η Ελλάδα θα προσπαθεί να εξασφαλίσει την έκτη δόση του δανείου.

Έτσι, η αντίδραση της ΕΕ στην προειδοποίηση των διεθνών οίκων αξιολόγησης ότι η συμμετοχή των ιδιωτών δεν θα θεωρηθεί εθελοντική, αλλά θα αποτελεί πιστωτικό γεγονός, ουσιαστικά μετουσιώνεται σε παραδοχή αυτής της προοπτικής και αποδοχή της επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Από την άλλη πλευρά, για το ενδεχόμενο της επιλεκτικής χρεοκοπίας φαίνεται ότι προετοιμάζεται και η ΕΚΤ, καθώς, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η ΕΚΤ αναζητεί ιδιώτες συμβούλους προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις από ενδεχόμενη πτώχευση κράτους-μέλους της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΚΤ έχει ήδη απευθυνθεί σε περισσότερες από πέντε τράπεζες, ζητώντας τους να υποβάλουν προσφορές για να αναλάβουν συμβουλευτικό ρόλο.

Αυτό σημαίνει ότι ο Τρισέ, απηυδισμένος από την προσπάθειά του να πείσει, κυρίως την κ. Μέρκελ, ότι η συμμετοχή εθελοντών στο ελληνικό χρέος – ακριβώς επειδή δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί εθελοντική λόγω των όρων που τίθενται – θα αποτελέσει καταστροφή, αναζητεί τρόπους να περιορίσει την βλάβη.

Υπάρχει, όμως, κίνδυνος να συμβεί το αντίθετο. Δηλαδή, όπως γράφει η εφημερίδα, η πρόσληψη συμβούλων προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες της επιλεκτικής χρεοκοπίας, είναι πολύ πιθανό να στείλει το ακριβώς αντίθετο μήνυμα στις αγορές.

Να στείλει δηλαδή μήνυμα χρεοκοπίας, ενώ την ίδια ώρα καταβάλλεται προσπάθεια είτε αυτή να αποφευχθεί, είτε να περιοριστούν οι συνέπειές της.

Όλα αυτά σημαίνουν πως οι συζητήσεις γύρω από την «τεχνική βοήθεια» που κάνει στις Βρυξέλλες ο κ. Βενιζέλος με Ευρωπαίους αξιωματούχους, να έχουν εκ των προτέρων αποδυναμωθεί, καθώς μια επιλεκτική χρεοκοπία θα εμπόδιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο την απορρόφηση, όσο και την χρησιμοποίηση των κοινοτικών πόρων.

Το ίδιο ισχύει και για την «τεχνική βοήθεια» που η Ελλάδα έχει αποδεχθεί για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την είσπραξη των φόρων.

Είναι σαφές ότι μια χρεοκοπημένη χώρα θα δυσκολευτεί πολύ να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους φορολογικά θέματα.

Μέχρι την ώρα που η έχουσα έννομο συμφέρον Ελλάδα αποφάσισε να ξυπνήσει, λογικές απόψεις εκφράζει μόνο η πολωνική προεδρία, που απευθύνει έκκληση προς το Eurogroup, να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η διαμόρφωση ενός δεύτερου σχεδίου στήριξης της Ελλάδας.

Πολύ περισσότερο, που χθες, η Ernst & Young, υποστήριξε χθες πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο πακέτο βοήθειας και αναδιάρθρωση του χρέους της.

Κι’ αυτό, διότι η χώρα μας λειτουργεί μόνο με τα δεκανίκια των δανείων και δεν προβλέπεται να σταθεί στα δικά της πόδια στα προσεχή χρόνια.

Και επομένως, όσο δεν μπορεί να βγει με τις δικές της δυνάμεις στις αγορές, θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα που υποτίθεται ότι το δάνειο, δια του Μνημονίου, επρόκειτο να επιλύσει.

Σημειώνεται επίσης ότι αν η συμφωνία για την συμμετοχή ιδιωτών δεν στηριχθεί εξ ολοκλήρου στην εθελοντική βάση, από νομικής πλευράς θα αποτελέσει πτώχευση, με όλες τις συνέπειες και τις βλάβες που θα επιφέρει.

Επιπλέον, η Ernst & Young προβλέπει ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος θα αυξηθεί και θα πλησιάσει το 170% του ΑΕΠ, με τις καταβολές των τόκων να ανέρχονται σε περισσότερο από 20% των κρατικών εσόδων!

Και εξ αυτού του λόγου επιμένει πως ένα τέτοιο χρέος δεν «βγαίνει», υποστηρίζοντας, όμως, παράλληλα ότι μια περιορισμένη αναδιάρθρωση του χρέους μόνο πρόσκαιρη ανακούφιση θα προσφέρει, διότι δεν θα βοηθήσει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Παρ’ όλα αυτά, οι Ευρωπαίοι πηγαίνουν από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, όπου κάθε φορά αποφασίζουν να μεταθέσουν για… αργότερα κρίσιμες αποφάσεις που έπρεπε να είχαν ληφθεί χθες!

ΔΕΗ: Υψηλά κέρδη 693,3 εκατ. ευρώ !!!!

Υψηλή κερδοφορία εμφανίζει η ΔΕΗ στον ετήσιο ισολογισμό της χρήσης 2009 και αποφασίζει να διανείμει μέρισμα 1 ευρώ ανά μετοχή. Τα καθαρά αποτελέσματα χαρακτηρίζονται ιιαίτερα ικανοποιητικά, αν και είναι χαμηλότερα απ'ότι προέβλεπαν οι αναλυτές. Ο κρατικός ενεργειακός φορέας εμφανίζει καθαρά κέρδη 693,3 εκατ. ευρώ μετά από φόρους, ενώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση (2008) είχε ζημίες 305,9 εκατ. ευρώ.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, προέβλεπαν καθαρό αποτέλεσμα 764,7 εκατ. ευρώ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων την καταβολή μερίσματος € 1,00 ανά μετοχή.

Που βασίσθηκε η ανάκαμψη
Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 6.030,4 εκατ. ευρώ από 5.801,9 εκατ. ευρώ το 2008, αυξημένος κατά 3,9%. Οι κυριότεροι παράγοντες που συνeτέλεσαν στην εντυπωσιακή βελτίωση της αποδοτικότητας και στην επάνοδο σε κερδοφορία, είναι:
- Η σημαντική πτώση των διεθνών τιμών των καυσίμων, καθώς και της ηλεκτρικής ενέργειας που αγοράζει η ΔΕΗ
- Η αύξηση κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες της συμμετοχής των εγχώριων «καυσίμων» (λιγνίτης, νερά, ΑΠΕ) στο ενεργειακό μείγμα (60,4% το 2009, έναντι 52,2% το 2008)
- Η μείωση της ζήτησης που σημειώθηκε κυρίως στις κατηγορίες πελατών με χαμηλά τιμολόγια.
Η σημαντική πτώση των τιμών των καυσίμων και η μειωμένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με τηναμέσως προηγούμενη χρήση, είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 46,2% (!) οι δαπάνες για υγρά καύσιμα, φυσικό αέριο και αγορές ενέργειας
Το 2009 η υδροηλεκτρική παραγωγή ήταν αυξημένη κατά 65,1% (2.052 GWH), ενώ παράλληλα η παραγωγή ρεύματος από λιγνιτικούς σταθμούς αυξήθηκε κατά 2,2%.
Το 2009, ο Όμιλος ανέθεσε σε ανεξάρτητο οίκο την εκτίμηση της εύλογης αξίας των παγίων περιουσιακών του στοιχείων με ημερομηνία αναφοράς την 31.12.2009. Το αποτέλεσμα της εκτίμησης έχει ενσωματωθεί στις Οικονομικές Καταστάσεις της 31.12.2009. Η απομείωση της αξίας των παγίων που επιβάρυνε τα αποτελέσματα της χρήσης 2009 ανέρχεται σε 138,7 εκατ. ευρώ. Οι νέες αναπροσαρμοσμένες αξίες αποσβένονται από 1.1.2010.


ΣΗΜ.:
ΜΕ ΕΤΗΣΙΑ ΚΕΡΔΗ 693.000.000$ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΝΕ 450.000.000$ ???!!!

Σφράγισαν την έξοδο για Ναύπλιο στο Σπαθοβούνι …έβαλαν μπάρα !!!

Από κατασκευής του δρόμου, από την εταιρία Μoρεας, στο ρεύμα από Αθήνα προς Ναύπλιο, υπήρχε μια έξοδος προς το επαρχιακό δίκτυο λίγο πριν τα συγκεκριμένα διόδια.
Την έξοδο αυτή χρησιμοποιούσαν όσοι είχαν προορισμό το Ναύπλιο/Άργος καθώς και τα ενδιάμεσα χωριά (Νεμέα, άγιος Βασίλειος κ.α ).
Όσοι ήθελαν, πλήρωναν τα διόδια και συνέχιζαν προς Τρίπολη.
H μπάρα που δεν επιτρέπει την έξοδο
Εχθές που πέρασα από τα συγκεκριμένα διόδια είδα ότι είχαν κλείσει την έξοδο αυτή.
Είχαν βάλει μια ΜΠΑΡΑ κάθετα στον δρόμο και είχαν κλείσει την έξοδο.
Μάλιστα έφτιαξαν μια καινούρια έξοδο αμέσως μετά τα διόδια.
Έτσι σε υποχρεώνουν πλέον να πληρώσεις τα διόδια.
Πληρώνεις δηλαδή 2,40;;; για 20 μέτρα δρόμου.
Για περίπου ένα χρόνο τώρα είχαν βάλει μια μεγάλη κίτρινη πινακίδα που έλεγε ότι η έξοδος είναι κλειστή, ψέματα φυσικά, και για αυτό κανένας δεν έδινε σημασία και όλοι την χρησιμοποιούσαν. Τώρα την έκλεισαν.
θα ήθελα να ήξερα με ποιο δικαίωμα κάποιος κλείνει με μπάρα έναν δημόσιο δρόμο και σου επιβάλει να πληρώσεις 2,40;;; για έναν δρόμο ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ.
Πέραν αυτού.
Υπάρχει και το εξής τραγελαφικό με τον συγκεκριμένο δρόμο.
Ο δρόμος Κόρινθος - Σπαθοβούνι έχει κατασκευαστεί πάνω από 15 χρόνια από το δημόσιο.
Οι όποιες παρεμβάσεις της κοινοπραξίας ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ δεν δικαιολογούν την με το στανιό διέλευσή μας από τους σταθμούς των διοδίων.
Η χιλιομετρική χρέωση 0,12 ευρώ/χιλιόμετρο για τα 20 χιλιόμετρα (Κόρινθος - Σπαθοβούνι) ίσως να είναι και η ακριβότερη στον κόσμο!
Πάντως είναι τριπλάσια ακόμα και από την προβλεπόμενη από τη σύμβαση παραχώρησης χιλιομετρική χρέωση που είναι 0,04 ευρώ/χλμ.
Τέλος οι παράδρομοι στο Σπαθοβούνι που οδηγούν στην παλαιά Εθνική Οδό έχουν πραγματικά άθλια κατάσταση του οδοστρώματος, που μόνο τυχαία δεν είναι.

Νικος Μ.

Φυγαδεύτηκε συνεργείο του Spiegel TV που κατέγραφε ελέγχους του ΣΔΟΕ στις Σπέτσες

Σπετσιώτικη πολιορκία στο Spiegel TV

Με τη βοήθεια των αρχών αποχώρησε το συνεργείο του Spiegel TV από τις Σπέτσες. Δέχτηκαν επίθεση επειδή κατέγραφαν τους ελέγχους του ΣΔΟΕ. Διαβάστε τι δήλωσαν στο NEWS 247 ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης, και οδηγός θαλάσσιου ταξί για το περιστατικό.

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στο λιμάνι των Σπετσών το μεσημέρι της Κυριακής, με τους Γερμανούς δημοσιογράφους του Spiegel TV να φυγαδεύονται από το νησί...
του Αργοσαρωνικού με την επέμβαση των αρχών.

Η παρουσία του τηλεοπτικού συνεργείου του Spiegel TV στις Σπέτσες, το οποίο κατέγραφε τους ελέγχους που πραγματοποιούσε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, ξεσήκωσε τους κατοίκους του νησιού, με τους Σπετσιώτες να απειλούν ακόμα και να πετάξουν στη θάλασσα τους Γερμανούς δημοσιογράφους.

"Κατέβηκα στο λιμάνι γιατί ήταν παράνομη η βιντεοσκόπηση του ελέγχου. Το ΣΔΟΕ κάνει ελέγχους και καλά κάνει. Ουδέποτε στο νησί προπηλακίστηκαν, όπως σε άλλα μέρη, αλλά δεν επιτρέπεται τηλεοπτικό συνεργείο, και πόσω μάλλον γερμανικό, να καταγράφει με κάμερα τον έλεγχο.

Είναι παράνομο εκατό τοις εκατό. Οι επαγγελματίες επαναστάτησαν για το γεγονός ότι το συνεργείο κατέγραφε τους ελέγχους", δήλωσε ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης.

Επισήμανε, τέλος, ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει επειδή στο στόχαστρο βρίσκονται συνέχεια οι μικρομεσαίοι και οι συνταξιούχοι, ενώ εκείνοι που πρέπει να πληρώσουν δεν πληρώνουν, τονίζοντας ότι όλοι έχουμε βάλει το λιθαράκι μας για να φτάσει σε αυτό το σημείο η χώρα, αλλά αυτοί που είναι κατατρεγμένοι έχουν φταίξει στο ελάχιστο.




"Έγινε χαμός. Οι Γερμανοί φυγαδεύτηκαν στη μία το μεσημέρι με το καταμαράν. Φοβήθηκαν. Δεν περίμεναν να συμβούν τέτοια πράγματα. Προπηλακίστηκαν, με τους Σπετσιώτες να τους λένε ότι τώρα δεν είναι 1940 που δολοφονούσαν τον κόσμο, αλλά 2011. Το μισό νησί βρέθηκε στο λιμάνι.

'Δεν σας θέλουμε εδώ. Θα σας πετάξουμε στη θάλασσα' φώναζαν, ενώ κάποιος επιχείρησε να τους πάρει την κάμερα και να την πετάξει στη θάλασσα, αλλά μεσολάβησαν οι αρχές", σχολίασε στο NEWS 247 οδηγός θαλάσσιου ταξί.


Περίμεναν να συμβεί και δεν έκαναν τίποτα

12 νεκροί, 62 τραυματίες, ανυπολόγιστες ζημιές, προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση

Μια τραγωδία που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν είχαν εισακουστεί οι προειδοποιήσεις, ζει από χθες τα ξημερώματα η Κύπρος. Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, άλλοι 62 τραυματίστηκαν, ενώ το κόστος της έκρηξης στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» είναι βαρύ και για την οικονομία της Κύπρου: ανυπολόγιστες ζημιές έχουν προκληθεί στην κύρια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, αλλά και στην υδροδότηση, αφού σταμάτησε η λειτουργία και των μονάδων αφαλάτωσης από τις οποίες υδροδοτείται η χώρα.

Οι προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα των 98 εμπορευματοκιβωτίων με πυρίτιδα και αντιαρματικούς πυραύλους, που είχαν κατασχεθεί πριν από δυόμισι χρόνια, είχαν διατυπωθεί από πολλές πλευρές: δραματική έκκληση για λήψη μέτρων είτε για τη μεταφορά τους, είτε για τη βελτίωση των συνθηκών αποθήκευσής τους, είχε απευθύνει και ο αρχηγός του Ναυτικού της Κύπρου Ανδρέας Ιωαννίδης που σκοτώθηκε χθες. Θύματα είναι άνδρες του Ναυτικού, της Πυροσβεστικής και της Εθνικής Φρουράς Κύπρου: ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τα δίδυμα αδέλφια Χριστάκης και Μιλτιάδης Χριστοφόρου που υπηρετούσαν τη θητεία τους.

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Η φοβερή έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» προκάλεσε τέτοιο σοκ στην κοινωνία της Κύπρου, ώστε υπό το βάρος της κατακραυγής παραιτήθηκαν ο υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Παναγιώτης Τσαλικίδης.
Η έκρηξη στα 98 εμπορευματοκιβώτια με πυρίτιδα και αντιαρματικούς πυραύλους, που κατασχέθηκαν από το πλοίο «Μόντσιεγκορσκ» στο λιμάνι της Λεμεσού και φυλάσσονταν στη ναυτική βάση, προκάλεσε και κοινωνικό χάος καθώς ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός του Βασιλικού που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τη ναυτική βάση υπέστη τεράστιες ζημιές. Αυτές υπολογίζονται από την Αρχή Ηλεκτρισμού σε δισεκατομμύρια, με αποτέλεσμα ο σταθμός να χάσει περίπου το 40% της παραγωγικής δυνατότητάς του. Από χθες η Κύπρος ζει με διακοπές ρεύματος και διακοπές νερού. Η εθνικών διαστάσεων τραγωδία κρύβει πολλά ερωτήματα ως προς τον χειρισμό από την πλευρά των Αρχών τής όλης υπόθεσης.

ΑΛΛΟΙΩΘΗΚΑΝ. Το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς είχε προειδοποιηθεί εδώ και καιρό για την επικινδυνότητα της φύλαξης των 98 εμπορευματοκιβωτίων, καθώς είχε παρατηρηθεί ότι τα εμπορευματοκιβώτια και τα πυρομαχικά παρουσίαζαν αλλοίωση με αποτέλεσμα ο διοικητής του Ναυτικού, που χθες βρήκε τον θάνατο, να ενημερώσει γραπτώς το Επιτελείο για τον κίνδυνο και να ζητήσει τη λήψη μέτρων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου παραδέχθηκε μάλιστα ότι την περασμένη εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο κ. Στεφάνου μάλιστα ανέφερε ότι εκτός από τη σύσκεψη στο υπουργείο Αμυνας είχε γίνει και επιτόπου έρευνα στον συγκεκριμένο χώρο την επόμενη ημέρα και είχαν ληφθεί και κάποιες αποφάσεις αναφορικά με την προστασία του υλικού, «οι οποίες δυστυχώς δεν έγινε κατορθωτό να εφαρμοστούν λόγω έλλειψης χρόνου». Σε ερώτηση αν στη σύσκεψη έγιναν επισημάνσεις από τον διοικητή της βάσης, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «είχαν γίνει διάφορες επισημάνσεις. Θα διερευνηθούν τα πάντα αναφορικά με τα ζητήματα που αφορούν την τραγωδία».
Σύμφωνα με πληροφορίες, μικρής έκτασης αναφλέξεις είχαν παρατηρηθεί και στο παρελθόν.

Τριπλό μαχαίρι στις επικουρικές

Θα αλλάξει και ο τρόπος υπολογισμού τους με τα μέτρα του επικαιροποιημένου Μνημονίου

Τριπλό μαχαίρι θα μπει στις επικουρικές συντάξεις. Οπως προκύπτει από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, θα καθιερωθεί νέο σύστημα υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, εκτός από την επιβολή έκτακτης εισφοράς και τη μείωση των επικουρικών στα ελλειμματικά Ταμεία.

Οι ανατροπές στις επικουρικές έρχονται να προστεθούν στις νέες επιβαρύνσεις ασφαλισμένων και συνταξιούχων αλλά και στις αναπροσαρμογές στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ειδικότερα:.....

• Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, θα υπάρξει αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους και διασύνδεση εισφορών και παροχών. Προβλέπεται η αναθεώρηση της λειτουργίας των επικουρικών ταμείων (καθώς και των ταμείων πρόνοιας - εφάπαξ), η οποία θα αφορά τόσο την περαιτέρω μείωση του αριθμού των υφιστάμενων Ταμείων όσο και την εξάλειψη των ελλειμμάτων, τη σταθεροποίηση των δαπανών σε βιώσιμο επίπεδο και, κυρίως, την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των Ταμείων με αυστηρή διασύνδεση μεταξύ εισφορών και παροχών.

• Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναλογιστικών μελετών σε 40 επικουρικά ταμεία με στόχο να γίνουν μειώσεις από 1/1/2012 σε όσα αποδειχθεί ότι δεν είναι βιώσιμα. Πάντως σήμερα το σύνολο των επικουρικών ταμείων εμφανίζει κρυφά - αναλογιστικά ελλείμματα. Στόχος, ο περιορισμός και κάτω του 20% (έναντι της κύριας σύνταξης), όχι μόνο για όσους συνταξιοδοτηθούν στο μέλλον αλλά και για τους παλαιούς συνταξιούχους. Από το υπουργείο Εργασίας εκτιμάται ότι η μείωση θα είναι της τάξης του 5%-6%, ενώ τα συνδικάτα εκτιμούν ότι θα φτάσει και το 30%.

• Οι επικουρικές που θα ξεπερνούν τα 300 ευρώ, θα περικοπούν κατά 3%-10% (τύπου ΛΑΦΚΑ). Ετσι, θεσπίζεται από 1/9/2011 ειδική μηνιαία εισφορά για τους συνταξιούχους επικουρικής ασφάλισης, οι συντάξεις των οποίων είναι άνω των 300 ευρώ. Σκοπός της ρύθμισης είναι η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων φορέων και κλάδων επικουρικής σύνταξης, όπως αυτά θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)