Πρωτοφανής κοσμοσυρροή για τη "Σπίθα Kεφαλλήνων Πολιτών" στο EBEKI

Σε μία πρωτοφανή συγκέντρωση «από τα κάτω», δηλαδή συγκέντρωση αυτόνομων κομματικά πολιτών, έγινε χθες βράδυ στη αίθουσα του Επιμελητηρίου η ιδρυτική συνέλευση της «Σπίθας των Κεφαλλήνων πολιτών» που αποτελεί «παράρτημα» της «Σπίθας» του Μίκη Θεοδωράκη στο νησί μας.

Περίπου 300 συμπολίτες μας (επαγγελματίες, έμποροι, αγρότες, εργάτες, υπάλληλοι κ.α.) έδωσαν το παρόν στη «Σπίθα», που τείνει να πάρει διαστάσεις λάβας σε ολόκληρη τη χώρα, εκφράζοντας έτσι το θυμό αλλά και την αγωνία του κάθε Ελληνα για το που οδηγείται η χώρα μας με το επαίσχυντο Μνημόνιο, που όπως είχε χαρακτηριστικά ο εκ των χθεσινών ομιλητών Δημήτρης Καζάκης «…αποτελεί καθεστώς ιδιότυπης κατοχής της χώρας μας από το διεθνές χρηματιστηριακό κεφάλαιο και τους διεθνείς τοκογλύφους…».

Ιδιαίτερα καυστικός για την τραγωδία που ζει σήμερα ο ελληνικός λαός, ήταν ο γνωστός λογιστής-φοροτεχνικός Παναγής Λάσκαρης ο οποίος επέρριψε μεγάλες ευθύνες του σημερινού αδιεξόδου στην σημερινή κυβέρνηση και τους χειρισμούς της που οδήγησαν στο Μνημόνιο. Αναφέρθηκε μάλιστα σ’ ένα περιστατικό που δείχνει σε πιο σκοτεινό αύριο μας οδηγούν οι κυβερνώντες τη χώρα: «Ενα βράδυ που πήγαινα στο σπίτι μου περίπου τέλη του περασμένου Oκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, και για να πάω περνάω πίσω από το «Ξενία», όπου υπάρχουν κάποιοι κάδοι απορριμμάτων, είχα συνηθίσει τριάντα χρόνια τώρα να βλέπω σκύλους και γάτες να τσακώνονται ψάχνοντας σ’ αυτούς τους κάδους για φαγητό. Ε, εκείνο το βράδυ, λοιπόν, που πήγαινα κάπως αργά σπίτι μου με το αγροτικό αυτοκίνητό μου, είδα τις γάτες να κάθονται απέναντι από τους κάδους ήρεμες και παράλληλα είδα έναν συμπατριώτη μας, γνωστό Αργοστολιώτη, στη δική μου περίπου ηλικία, να ψάχνει στους κάδους για φαγητό! Το όνομά του δεν θα το αναφέρω ποτέ. Αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή για μία κοινωνία όσο φτωχή και νάναι. Είναι αίσχος! Και δεν φταίει αυτός γιατί πήγε να πάρει το επίδομα της σύνταξης ή του δώρου και του το είχανε πάρει, του τόχανε αρπάξει οι κρατούντες! Παράλληλα, γνωρίζω Κεφαλονίτη που αγόρασε σπίτι στη Κίνα»!

Και πρόσθεσε οργισμένος ο Π. Λάσκαρης: «Oλοι αυτοί που κυβερνούν τη χώρα ρίξανε το λαό στη φουρτούνα για να πνιγεί. Γιατί έτσι μόνο θα μπορούν να τον ελέγχουν βασισμένοι στη θεωρία του πάλαι ποτέ υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ που είχε πει "Τους Ελληνες για να τους υποδουλώσετε θα τους κτυπήσετε στην ιστορία, στον πολιτισμό, στην ελευθερία και στη γλώσσα". Αυτό κάνουν τώρα! Και αυτό που έρχεται, δεν είναι οικονομική ύφεση. Η οικονομική ύφεση είναι μία εξέλιξη που έρχεται ως αποτέλεσμα της υπερπαραγωγής. Αυτό που έρχεται θα είναι κατάρρευση οικονομική, κοινωνική, θεσμική, πολιτιστική» και πρότεινε ν’ αντιδράσουμε OΛOΙ οργανωμένα και συλλογικά στη λαίλαπα που έρχεται.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο οικονομολόγος - αναλυτής Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος υποστήρίξε ότι «το μέλλον αυτής της χώρας με το Μνημόνιο έχει υποθηκευτεί στους δανειστές της», «οι τοκογλυφικοί όροι των δανείων που μας έχουν χορηγήσει κατά καιρούς οι ξένοι -πανωτόκια πάνω σε πανωτόκια - έχουν οδηγήσει την εξυπηρέτηση του Εξωτερικού Χρέους της χώρα μας σε επίπεδο μη προσεγγίσιμο, δηλαδή σε απόλυτο αδιέξοδο». Επίσης ο Καζάκης υποστήριξε ότι μέσω του Μνημονίου προσπαθούν να σπάσουν το ηθικό του λαού μας έτσι ώστε να γίνει δυνατή η εκχώρηση στο διεθνές οικονομικό κατεστημένο του ορυκτού πλούτου της χώρας υπονοώντας τα πετρέλαια στο Αιγαίο.

Στη συγκέντρωση έστειλαν μηνύματα η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα και ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος.

Επίσης σε μήνυμά του ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί φίλοι,

Σας καλούμε όλες και όλους, γονείς, παιδιά, εγγόνια, και όλη την κοινωνία που συνθλίβεται και ταπεινώνεται καθημερινά να φουντώσουν με την «Σπίθα των Κεφαλλήνων» για Ελευθερία-Δημοκρατία-Εθνική Ανεξαρτησία.

Αγαπητοί φίλοι,

Η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή και εθνική προδοσία, το Σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο και η Βουλή μας χώρος υποδοχής των τοκογλύφων του ΔΝΤ και υλοποίησης των εντολών τους. Oι τοπικές μας κοινωνίες πορεύονται χωρίς ελευθερία, χωρίς Δημοκρατία, χωρίς Κοινωνική Συνοχή, παραβιάζονται καθημερινά τα ανθρώπινα δικαιώματα (ύφεση, ανεργία, φτώχεια, μείωση μισθών και συντάξεων, εκατοντάδες λουκέτα, κόλαση για το μέλλον των παιδιών μας, παράδοση της χώρας στους δανειστές μας).

Επιβάλλεται, λοιπόν, να απαντήσουμε ως κοινωνία και να παράξουμε Δημοκρατία και Κοινωνική

Αλληλεγγύη, τώρα με τη «Σπίθα» του κάθε ενός από εμάς, με την «Σπίθα» όλων των πολιτών.
Αγαπητοί φίλοι φτάνει πια!

Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο μέτωπο, μια μεγάλη συνάντηση που στη θέση του «Δεξιού» και του «Αριστερού» να μπεί ο άνθρωπος.

Μια μεγάλη ενότητα και συμμετοχή πολιτών που θα απελευθερώσει την πατρίδα, που θα επαναφέρει τη Δημοκρατία, Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια στη ζωή των πολιτών, που θα επιβάλλει την κάθαρση με πολιτικές ευθύνες και επιβάλλοντας τιμωρίες και θα επιστρέψει το μέλλον στα παιδιά μας».