Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Μεγάλη αύξηση των προσλήψεων κατά 37,29% το α' εξάμηνο

Εχουν καταγραφεί 431.917 προσλήψεις έναντι 314.595 το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου χρόνου. Οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν κατά 51,95% και έφθασαν τις 268.262 το α' εξάμηνο 2013, έναντι 176.549 το α' εξάμηνο του 2012. Αντίστοιχα, μειώ-θηκαν συνολικά οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης (μερική και εκ περιτροπής), από το 43,88% στο 37,89%
Εντυπωσιακή αύξηση των προσλήψεων το πρώτο εξάμηνο του 2013, που αφορά όλους τους τύπους συμβάσεων, κατά 37,29%, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012, προκύπτει από τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, εμφανής είναι και η σχετική μεταστροφή της τάσης που υπήρχε τα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης για συνεχή αύξηση του μεριδίου των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες συμβάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί 431.917 προσλήψεις έναντι 314.595 το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου χρόνου, ενώ στο σύνολο των νέων προσλήψεων διαπιστώνεται αύξηση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης με αντίστοιχη υποχώρηση του μεριδίου των συμβάσεων ευέλικτης απασχόλησης. «Τα εξαμηνιαία στοιχεία του ΣΕΠΕ φανερώνουν ότι σταδιακά αποκαθίσταται ισορροπία στην αγορά εργασίας», επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.
Πλήρης απασχόληση
«Πέρα από το γεγονός ότι παρατηρείται μια σημαντική αύξηση νέων προσλήψεων το α' εξάμηνο του 2013, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ένα ολοένα μεγαλύτερο μερίδιο αυτών αντιστοιχεί σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, ενώ φαίνεται να εξασθενεί και η τάση μετατροπής υφιστάμενων συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ευέλικτες μορφές», επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης αντιπροσωπεύουν το 62,11% των νέων προσλήψεων κατά το α' εξάμηνο του 2013, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 αντιπροσώπευαν το 56,12%. Οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν κατά 51,95% και έφθασαν τις 268.262 το α' εξάμηνο 2013, έναντι 176.549 το α' εξάμηνο του 2012. Αντίστοιχα, μειώθηκαν συνολικά οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης (μερική και εκ περιτροπής), από το 43,88% στο 37,89%.
Μετατροπή
Αναλυτικότερα, ενώ το α' εξάμηνο του 2012 μετατράπηκαν 44.122 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης σε ευέλικτες, το αντίστοιχο διάστημα του 2013 ο αριθμός των μετατροπών μειώθηκε στις 30.108. Μικρή αύξηση παρουσιάζει η μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής με μονομερή απόφαση του εργοδότη (6,75%).
Σε ό,τι αφορά τις επιχειρησιακές συμβάσεις, κατά το α' εξάμηνο του 2013, 230 επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά 29.795 εργαζομένους, προέβησαν στη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας με μεσοσταθμικό ποσοστό μείωσης μισθών κατά 13,49%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιθεωρητών εργασίας, ο αριθμός αυτός δεν είναι μεγάλος, καθώς το σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας υπερβαίνει τις 200.000, ενώ οι μισθωτοί εργαζόμενοι ξεπερνούν το 1,5 εκατ., σύμφωνα με τα απογραφικά στοιχεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τις επιχειρήσεις που υποβάλλουν Αναλυτική Περιοδική Δήλωση.

Τι σημαίνουν για την Ελλάδα οι ...χρησμοί του Β. Σόιμπλε

Αισιόδοξος εμφανίστηκε για την ελληνική οικονομία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στην Αθήνα. Δήλωσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να στηρίξει τη χώρα και μετά το 2014 εφόσον επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα.

Mήνυμα στήριξης του Βερολίνου προς την Ελλάδα όσο εφαρμόζει το πρόγραμμα και τις μεταρρυθμίσεις μετέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την επίσκεψή του χθες στην Αθήνα και δήλωσε ότι νέα βοήθεια και ενδεχομένως νέα μέτρα μπορεί να συζητηθούν αν χρειαστεί στο τέλος του 2014, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της και θα παρουσιάζει πλεονάσματα. Προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να γίνεται καμία συζήτηση για νέο κούρεμα γιατί αυτό είναι σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων, υπήρξε ασαφής όσον αφορά το ρόλο του ΔΝΤ από το τέλος του 2014, ενώ σχετικά με τις επανορθώσεις από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο είπε ότι το θέμα έχει κλείσει, χωρίς όμως να απαντήσει εξίσου εμφατικά και για το κατοχικό δάνειο.
Στις επτά ώρες που περέμεινε στην Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης Γιάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδάκη. Επίσης ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο με επιχειρηματίες και παρέστη στην υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης για τη δημιουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, ενός οργανισμού που σχεδιάζεται να ιδρυθεί με τη συνεργασία της γερμανική τράπεζας ΚfW, για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μικρών έργων υποδομής.
Στην παρέμβασή του στην εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο Γερμανός υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση για κούρεμα του ιδιωτικού χρέους και πρόσθεσε «αν μιλάτε για κούρεμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας τότε απαρνείστε βασικούς κανόνες του ευρωπαϊκού μηχανισμού? Να παίρνετε εγγυήσεις και να μιλάτε για κούρεμα, τότε είστε ψεύτες» είπε.
Οι δηλώσεις έγιναν σε απάντηση σχετικής ερώτησης του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου, ο οποίος μάλιστα καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους.
«Σας συμβουλεύω να μην συνεχίσετε τη συζήτηση για κούρεμα του χρέους γιατί πιστεύω ότι είναι μία επικίνδυνη συζήτηση σε βάρος των συμφερόντων σας? τη στιγμή που το δεύτερο πρόγραμμα προχωρεί, παρά τις δυσκολίες » είπε ο κ. Σόιμπλε, τονίζοντας ότι συμφωνεί απόλυτα με αυτά που είχε δηλώσει ο κ. Στουρνάρας τον Δεκέμβριο, σχετικά με την απόφαση του Eurogroup του 2012, που προέβλεπε ότι αν η Ελλάδα το 2013 έχει πρωτογενές πλεόνασμα και υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις τότε η Ε.Ε. θα εξετάσει πρόσθετα μέτρα βοήθειας.
Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που επιδεικνύουν δείκτες όπως η μείωση του ελλείμματος και η δημοσιονομική προσαρμογή. Αναγνώρισε τα προβλήματα, την ύφεση και την ανεργία, δήλωσε όμως ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η δημοσιονομική εξυγίανση, η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης είπε και αναφέρθηκε στο γερμανικό παράδειγμα, όταν προ δεκαετίας το Βερολίνο είχε λάβει μέτρα, τα οποία αποδίδουν σήμερα. Δέχθηκε ότι η έλλειψη ρευστότητας είναι από τα κρισιμότερα προβλήματα, είπε ότι τα υψηλά επιτόκια μπορούν να εξουδετερώσουν το κέρδος από τη μείωση του κόστους εργασίας και πρόσθεσε ότι η ανεκεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το νέο Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο που θα στηριχθεί από τη γερμανική KfW είναι βήματα προς την ενίσχυση της ρευστότητας.
Συνέντευξη
«Η κρίση του ευρώ δεν έχει παρέλθει. Δεν βγήκαμε από το δάσος. Εχει παρέλθει το χειρότερο κομμάτι της κρίσης» είπε, προσθέτοντας ότι «βοηθάμε τις χώρες για να αυτοβοηθηθούν» και ότι μεταρρυθμίσεις όπως ο εκσυγχρονισμός της αγοράς εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης, του νομικού και του φορολογικού συστήματος είναι εκ των ων ουκ άνευ, ή «sine qua non», όπως το διατύπωσε στα λατινικά. Δήλωσε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και το άνοιγμα των αγορών είναι προαπατούμενα και επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να θέσουν το σωστό πλαίσιο και οι επιχειρήσεις να βγουν μπροστά με καινοτόμα προιόντα, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στις ΑΠΕ, τον τουρισμό και τη γεωργία.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Χατζηδάκη, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι εμπιστεύεται την Ελλάδα και ότι η Γερμανία τη στηρίζει για να ξεπεράσει τα προβλήματα το συντομότερο δυνατόν.
Ο Γερμανός υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για λήψη νέων μέτρων το φθινόπωρο στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα. «Δεν είμαι η τρόικα, ούτε καθηγητής από άμβωνα που θα κάνει μάθημα» είπε, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα προχωρεί όπως αναμενόταν και ότι οι αποφάσεις για το τέταρτο τρίμηνο θα ληφθούν όταν η τρόικα τελειώσει την αξιολόγηση.
Ασαφής υπήρξε τέλος όσον αφορά το ρόλο του ΔΝΤ μετά το 2014, οταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί. Είπε ότι είναι λίγο πελύπλοκα τα θέματα με το ΔΝΤ και τις παραμέτρους του προγράμματος. «Αυτό που όλοι πρέπει να κάνουν είναι αυτο που έχει συμφωνηθεί. Γιατί μόνον έτσι δημιουργείται εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη. Στο τέλος του 2014 και αφού έχουν εφαρμοστεί οι μεταρρυθμίσεις, τότε ενδεχομένως να γίνει συζήτηση για περαιτέρω μέτρα» κατέληξε.
Δηλώσεις-χρησμός για το κατοχικό δάνειο
Kατηγορηματικός ότι, το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων έχει κλείσει για τη Γερμανία εμφανίστηκε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένη απάντηση στο ζήτημα του κατοχικού δανείου, παρότι σε άλλη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι είπε και το θέμα αυτό έχει κλείσει.
Ο κ. Σόιμπλε, απαντώντας σε ερώτηση για τις πολεμικές αποζημιώσεις και για το δάνειο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ξεχώρισε τις ηθικές ευθύνες για τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, είπε ότι αυτές είναι συνεχείς και τις αναλαμβάνουμε, αλλά όσον αφορά τις επανορθώσεις τόνισε ότι έχουν διευθετηθεί νομικά με τη συμφωνία του Λονδίνου και τη συμφωνία «2+4» για τη γερμανική ενοποίηση του 1990, την οποία η Ελλάδα δέχθηκε και δεν πρόβαλε αντιρρήσεις. Με την αντίστοιχη συμφωνία του ΟΟΣΑ, το θέμα έχει λυθεί, υπογράμμισε, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για το κατοχικό δάνειο, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στη συμφνωνία του Λονδίνου. Σε συνέντευξή του στο Σκάι, σε ερώτηση ειδικά για το κατοχικό δάνειο είπε όμως ότι «τα νομικά ζητήματα κλείσανε κάποτε. Η Ελλάδα συμφώνησε σε αυτό και όλα τα άλλα κράτη του κόσμου και γι αυτό το θέμα έχει λήξει».

Ετοιμος να παρέμβει στις στρατιωτικές σχολές ο ΥΦΕΘΑ

Αποφασισμένος να ασχοληθεί με τις Στρατιωτικές Σχολές, την λειτουργία και τις παθογένειές τους μαθαίνουμε ότι είναι ο ΥΦΕΘΑ Αθανάσιος Δαβάκης . Οι Σχολές είναι μέσα στον τομέα αρμοδιοτήτων του και όπως φάινεται ο ΥΦΕΘΑ έχει έρθει αρκετά ενημερωμένος για το θέμα.

Ποιοι θα πρέπει να “ανησυχούν”; Οι καθηγητές των σχολών ο ρόλος των οποίων θα επανεξεταστεί ώστε να επέλθει μια καλύτερη ισορροπία στην λειτουργία των Σχολών.

Ο ΥΦΕΘΑ έχει πάρει τα μηνύματα αν και νομίζουμε ότι θα δεχτεί πάρα πολλές πιέσεις ειδικά από κύκλους της Σχολής Ευελπίδων η οποία αντιμετωπίζει και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Κάποιοι ήδη σπεύδουν να “πουλήσουν” παραμύθι στον ΥΦΕΘΑ, ο οποίος επαναλαμβάνουμε είναι ενημερωμένος. Όσοι χρησιμοποίησαν τη ΣΣΕ ως “προσωπικό άρμα προβολής” θα έχουν θέμα. 

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)