Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....


20 σύμβουλοι, 642.751 ευρω αμοιβή.

20 σύμβουλοι με μ.ο.ετήσιες αποδοχές 32.000 ευρώ. Προστίθονται στους δεκάδες συμβούλους του πρωθυπουργού.
Οι πληροφορίες μας μιλάνε για 88 συμβούλους.
Οι περισσότεροι ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ.
Με το μ.ο. των 32.000 ευρώ αυτό σημαίνει περίπου 3.000.000 ευρώ.

Απορία πρώτη ...πότε προλαβαίνει και τους βλέπει όλους αυτούς;.

Απορία δεύτερη
Θα μειωθούν οι μισθοί τους και οι παροχές τους. Και πόσες ακριβώς είναι αυτές; Γιατί οι πληροφορίες λένε ότι υ πάρχουν σύμβούλοι με τεράστιους μισθούς που εκτοξεύουν τον Μ.Ο.
Απορία τρίτη
Θα απολυθούν απο τις διπλές δουλειές τους;. ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ, μήπως κάποιοι έχουν δουλεύουν ταυτόχρονα και για τις "αγορές";.
Απορία τέταρτη.
Συνολικά πόσους συμβούλους έχουν τα στελέχη της κυβέρνησης - γιατί κυκλοφορούν απίστευτα νούμερα και πολλά εκατομμύρια αμοιβών -.
Απορία πέμπτη
Αυτοί σας συμβούλευσαν αμέσως μετά απο αυτά τα μέτρα, να δώσετε το στίγμα σας απο το βήμα του ΣΕΒ; - όπου και εκεί φάγατε ένα εξευτελιστικό φτύσιμο-.

Σε τελική ανάλυση, γιατί δεν τους διώχνετε να πάρετε δίπλα σας τον Χάρρυ Κλύν. Και το χαμόγελο θα επανέλθει στα χείλη μας και σίγουρα απο όλο αυτό ασκέρι καλύτερες προτάσεις θα ακούσετε.
Υ.Γ. Είμαι σίγουρος ότι ο Χ.Κ. δεν θα σας ζητήσει μισθό, αντίθετα σαν πηγή εμπνευσης που είστε μπορεί να σας πληρώσει και απο πάνω.
http://kepparou.blogspot.com/2011/05/blog-post_25.html

Γιατί η Ντόρα απαίτησε την απομάκρυνση του Γράψα;

Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης

Την ξαφνική αποστράτευση τον Ιούλιο του 2009 του τότε αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Γράψα φωτίζει στο βιβλίο του για «Μια νέα εξωτερική πολιτική» που πρόσφατα κυκλοφόρησε, ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης.
Αναφέρεται σε πληροφορίες και περιστατικά που δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά για... υπηρεσιακούς λόγους απομακρύνθηκε ο στρατηγός. Αντίθετα, φέρεται να είχε απαιτήσει την αποστράτευσή του η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
Γράφει συγκεκριμένα στη σελ. 370 ο κ. Μαρκεζίνης για την «αιφνίδια και ακόμη ανεξήγητη απομάκρυνση του πρώην ΑΓΕΕΘΑ στρατηγού Γράψα, διακεκριμένου αξιωματικού των καταδρομών και φίλου του τότε πρωθυπουργού κ. Καραμανλή:
Ενοχλούσε τους Τούρκους!
«Ο κ. Γράψας αντικαταστάθηκε άνευ αιτιολογίας 8 μήνες πριν λήξει η θητεία του (τέλος Ιουλίου 2009), αντί κατά την εποχή των προγραμματισμένων κρίσεων, δηλαδή Μάρτιο - Απρίλιο 2010, οπότε και θα μπορούσε, θεωρητικά, να είχε παραταθεί η θητεία του για ένα ακόμη έτος.
Σχεδόν τίποτα δεν είναι επισήμως γνωστό για το επεισόδιο, όπως και το γιατί ο στρατηγός παραιτήθηκε “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος” με άκρα αξιοπρέπεια και άνευ σχολίου, αλλά και γιατί ο Τύπος δεν έκρινε σκόπιμο να σχολιάσει τις εξής φημολογούμενες, μη επιβεβαιωθείσες, αλλά αληθοφανείς πληροφορίες που φέρουν τους Τούρκους αλλά, ιδίως, τους Αμερικανούς ως εκφράσαντες διαμαρτυρίες εναντίον του στο δικό μας υπουργείο Εξωτερικών.
Οι διαμαρτυρίες αφορούσαν το ότι ο στρατηγός δημιουργούσε (με τις αμφίβιες μονάδες κατάλληλα οπλισμένων καταδρομέων που έβγαιναν αιφνιδιαστικά σε διάφορα ξερονήσια) “προϋποθέσεις θερμού επεισοδίου”. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπουργός
Εξωτερικών απαίτησε την άμεση απομάκρυνση του στρατηγού. Μετά από ένα στάδιο αμφιβολιών –τα παράπονα εναντίον του στρατηγού φαίνεται πως άρχισαν να διατυπώνονται την άνοιξη του 2009– ο πρωθυπουργός υπέκυψε και ο στρατηγός Γράψας πλήρωσε έτσι την αναίρεση της προβλεψιμότητας που μέχρι τότε προσέφερε (όπως και σήμερα προσφέρει) η στατική φρούρηση ορισμένων μόνο, γνωστών στον επιτιθέμενο, βραχονησίδων.
Επαναλαμβάνω, τίποτε από τα ανωτέρω ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, αλλά μαζί με την αιφνίδια απομάκρυνση του στρατηγού παραμένει εξίσου μυστηριώδες το ότι οι ανωτέρω φήμες ούτε καν διερευνήθηκαν από τα λαγωνικά του Τύπου. Αν όμως τα πραγματικά γεγονότα επί των οποίων στηρίζονται οι ανωτέρω παρατηρήσεις και σκέψεις είναι, έστω και κατά 50%, ορθά, τότε ο μεν στρατηγός αναδεικνύεται “σωστός στρατιώτης” και “πιστός φίλος”, ο δε πρώην πρωθυπουργός πιθανώς να εμφανίζεται στα μάτια πολλών πολιτών ως άβουλος, άφιλος και ίσως υπερβολικά πρόθυμος να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των Αμερικανών!».
Ξεκάθαρα από τις παραπάνω επισημάνσεις του κ. Μαρκεζίνη –που ασφαλώς βασίζονται σε πληροφορίες που έχει και όσα κυκλοφόρησαν εκείνες τις μέρες– αυτό που βγαίνει είναι ότι ο κ. Γράψας «πλήρωσε» γιατί ενοχλούσε με τα στρατηγικά του σχέδια και την επάνδρωση των βραχονησίδων τους Τούρκους και τους Αμερικανούς.
Αν για τα όσα γράφει ο έγκυρος και με διεθνείς περγαμηνές καθηγητής έχει αντίθετη άποψη η κυρία Μπακογιάννη, θα ήταν ευπρόσδεκτη και φυσικά πάρα πολύ χρήσιμη από πλευράς προσφοράς σε γεγονότα που έχουν σχέση με την εθνική κυριαρχία μας.

Στουρνάρας: Το 70% των ελεύθερων επαγγελματιών δεν πληρώνει φόρο

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην οικονομία, διατύπωσε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Γιάννης Στουρνάρας, ενώπιον της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής. Ωστόσο, χαρακτήρισε το μνημόνιο μονόδρομο. Παράλληλα, άσκησε κριτική και στη ΝΔ για τις εξαγγελίες της.

Πιο αναλυτικα, ο κ. Στουρνάρας συμφώνησε με την κυβέρνηση πως το Μνημόνιο αποτελεί μονόδρομο έναντι της χρεοκοπίας, που αποτελεί την μοναδική εναλλακτική εκδοχή. Ωστόσο, παρατήρησε πως «τα σπρεντ ανέβηκαν, όταν το 2009 η κυβέρνηση πήγε στις Βρυξέλλες και ανακοίνωσε πως το έλλειμμα ανέρχεται στο 12% και στο ερώτημα τι θα κάνει γι' αυτό, απαντήσαμε πως θα υλοποιήσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα».

«Μπροστά στη χρεοκοπία, η Ελλάδα διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο στην 'τούρλα του Σαββάτου', με αποτέλεσμα αυτό να έχει ελλείψεις» - ενώ και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθές θα έπρεπε να είχαν ληφθεί από τις αρχές του έτους. Η καθυστέρηση, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, διόγκωσε το έλλειμμα, σε σχέση με τον επιδιωκόμενο στόχο.

Από την άλλη, «οι φοροελαφρύνσεις που προτείνει η ΝΔ, θα αυξήσουν το έλλειμμα. Θέλει πολύ μεγάλη μελέτη ένα πρόγραμμα κυβερνητικό». Ούτε όμως και η αύξηση των φόρων ενδείκνυται: «Δεν σηκώνει άλλους φόρους η Ελλάδα. Και οι επιχειρήσεις έχουν πληρώσει φόρους και πάρα πολύ μεγάλους». Αυτό που χρειάζεται, είναι πάταξη της φοροδιαφυγής, με δοκιμασμένες, επιστημονικές μεθόδους και όχι με πολιτική διαχείριση του προβλήματος: «Η Πορτογαλία δεν έχει φοροδιαφυγή, γιατί έχουν χρησιμοποιήσει όλους τους ορκωτούς ελεγκτές και τους έχουν ρίξει στη μάχη. Εδώ κάποιο λάθος έχουμε κάνει. Εδώ το 70% των ελεύθερων επαγγελματιών δεν πληρώνει φόρο, ούτε ένα ευρώ και γι' αυτό δεν μας φταίει το Μνημόνιο», σημείωσε.

Υπερασπιζόμενος το Μνημόνιο, ο κ. Στουρνάρας έκρινε πως η ύφεση δεν είναι πολύ βαθύτερη της αρχικά προβλεπόμενης και πως δεν ευθύνεται αυτή για την πτώση των δημοσίων εσόδων. «Είναι θέμα διοίκησης και αποτυχίας των μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών. Η ύφεση είναι οριακά υψηλότερη από τη σχεδιαζόμενη, πολύ χαμηλότερη, όμως, αυτής που έλεγαν διάφοροι 'γκουρού', που μιλούσαν για -10% του ΑΕΠ. Το ποσοστό κέρδους στις υπηρεσίες, είναι 15% υψηλότερο απ' ό,τι στην ευρωζώνη. Η μείωση στα επίπεδα της ευρωζώνης, θα δώσει αύξηση του ΑΕΠ κατά 17%», εκτίμησε ο κ. Στουρνάρας.

Επιπλέον, τόνισε ότι θα πρέπει κατ' αρχήν να αναταχθεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, «ο δραστικός περιορισμός του οποίου ευθύνεται για το 1/3 της ύφεσης»: «Πρέπει να πάμε στον Μπαρόζο και να πούμε πως χρειαζόμαστε γρήγορα ανάπτυξη. Έχουμε πέσει έξω στα έσοδα και κόβουμε δημόσιες επενδύσεις. Για κάθε μονάδα από εκεί, περικόπτεις το ΑΕΠ. Είναι επείγον να ζητήσουμε εμπροσθοβαρή χρήση των κοινοτικών κονδυλίων, αλλά κι εμείς να παρουσιάσουμε ευπρεπή προγράμματα, γιατί το επιχείρημά τους είναι πως δεν έχουμε παρουσιάσει προγράμματα αξιοποίησης των κονδυλίων».

Για τις αποκρατικοποιήσεις ανέφερε πως με αυτές «μπορούμε να επαναγοράσουμε μέρος του χρέους πολύ φθηνά, κάτι που δείχνει ότι το νόμισμα των αποκρατικοποιήσεων έχει δύο όψεις και όχι μία».

Τέλος, υπγράμμισε η Ελλάδα θα πρέπει να ρίξει ιδιαίτερο βάρος στις εξαγωγές.


Ε


Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 70-75 ....



Στις 75 πίτσες...δώρο ενα πρωταθλημα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)