Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Τρελή κούρσα το χρέος, τα ζώα μου αργά στο υπουργικό

Με το βλέμμα στην 3η Σεπτεμβρίου
Το σοκ που προκλήθηκε από την δημοσιοποίηση έκθεσης του γραφείου παρακολούθησης εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού της Βουλής, σύμφωνα με την οποία το δημόσιο χρέος κινείται εκτός ελέγχου, δεν φαίνεται να συνετίζει τους έχοντες την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας.

Παρά τις άκρως ανησυχητικές διαπιστώσεις, δια των οποίων ενημερώνονται οι βουλευτές ότι η αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος, σε συνδυασμό με την περαιτέρω πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, ενισχύουν σημαντικά τη δυναμική του χρέους, το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε χθες για άλλη μια φορά με σειρά δευτερευόντων θεμάτων που, σε έκτακτες συνθήκες όπως οι σημερινές, έπρεπε «να προχωρούν μόνα τους».

Πολύ περισσότερο που η νεοσυσταθείσα αυτή υπηρεσία παρακολούθησης της πορείας του προϋπολογισμού, δηλώνει ξεκάθαρα πως το εκτός ελέγχου χρέος αντισταθμίζει τα οφέλη από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου και απομακρύνει το ενδεχόμενο σταθεροποίησης του.

Υποστηρίζει δηλαδή η επιτροπή ότι ακόμη και αυτές οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου (που περιλάμβαναν και τον όρο των εγγυήσεων) είναι δώρον άδωρον όταν το δημόσιο χρέος της χώρας ακολουθεί μια ξέφρενη και ανεξέλεγκτη πορεία.

Η επικίνδυνη αυτή τροπή, σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη πρόβλεψη ότι η ύφεση θα βαθύνει έτι περαιτέρω και η αύξηση του ΦΠΑ θα απονεκρώσει την αγορά και θα εκτοξεύσει την ανεργία, το υπουργικό συμβούλιο για άλλη μια φορά ασχολήθηκε με την… αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την … διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας δια δημοψηφισμάτων, την… αντιμετώπιση τις βίας στα γήπεδα και το ντόπινγκ, αλλά και… ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύσεις και άλλα σχετικά θέματα και την ενσωμάτωση μιας ευρωπαϊκής οδηγίας.

Και όχι μόνο αυτό: Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, καταλογίζοντάς της «κοντόφθαλμη, πολύ περιστασιακή και συγκυριακή» πολιτική και χαρακτηρίζοντας αποπροσανατολιστική την συζήτηση περί συγκυβέρνησης (που όμως στην επιφάνεια έφεραν κυβερνητικά στελέχη).

Κατά τα λοιπά, το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για τις επετειακές εκδηλώσεις της 3ης Σεπτεμβρίου και την Εθνική Συνδιάσκεψη του Σαββάτου, ενώ, αν και οι συνθήκες είναι έκτακτες, ο πρωθυπουργός πρότεινε χθες στο υπουργικό συμβούλιο… περισσότερη διαβούλευση.

Με αυτόν τον τρόπο – αν και λέγεται πως ιδιαιτέρως χρησιμοποιήθηκαν σκληρότερα μηνύματα – προσπαθεί να αντιμετωπίσει ο κ. Παπανδρέου τις δημόσιες κόντρες των υπουργών, που συνεχίζουν να ξιφουλκούν οι μεν εναντίον των δε, με επεισόδιο διαρκείας αυτό μεταξύ των υπουργών κ.κ. Ρέππα και Ραγκούση για το θέμα των ταξί.

Ο πρωθυπουργός πρότεινε να διεξαχθεί μια άτυπη συζήτηση μεταξύ των υπουργών, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και του κόμματος, «για να δούμε και από την εμπειρία που είχαμε δυο χρόνια τώρα, πώς θα λειτουργήσουμε καλύτερα, πιο αποτελεσματικά, με όλα τα θετικά που πετύχαμε, αλλά και για να βελτιωθούμε περαιτέρω». Και πρόσθεσε:

«Άρα, λοιπόν, με τους ΚΤΕ, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, με το κόμμα, με την κοινωνία, μέσα από το διαδίκτυο, πρέπει να επιδιώκουμε συνεχώς το διάλογο και τη διαβούλευση».

Το γεγονός ότι το χρέος ακολουθεί μια ξέφρενη και εκτός ελέγχου πορεία, όμως, είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί ναν αντιμετωπιστεί με διάλογο, διαβούλευση και δημοψηφίσματα…

Μυστική επιτροπή Ελλήνων-Αμερικανών-Τούρκων συζητά για το Αιγαίο

«Όσο ο ήλιος δεν αλλάζει την πορεία του, ούτε εμείς θα κάνουμε συμφωνίες με τον Ξέρξη, αλλά πιστοί στους Θεούς και τους Ήρωες, των οποίων έκαψε τους ναούς και τα αγάλματα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την Ελευθερία μας».

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Μια σκοτεινή κλίκα που δεν σκέπτεται ελληνικά, δεν νοιώθει ελληνικά και που εν πολλοίς και μεταξύ τους δεν μιλούν καν ελληνικά, έχει υφαρπάξει την εξουσία. Την υφάρπαξε με μια κολλοσιαία πολιτική απάτη, πουλώντας φούμαρα στο φοβισμένο από την κρίση πόπολο, ότι υπάρχουν λεφτά, ότι θα δίνανε κι αυξήσεις κι ότι είχαν και κάτι δισεκατομμύρια καβάτζα για κοινωνικές δαπάνες.

Η ιδεοληπτική παρέα, δουλευταράδες σαν ακρίδες στα πράσινα στάχυα, πρώτα φρόντισε να σπάσει τον τσαμπουκά του Λαού. Αλλεπάλληλα κύματα εκβιασμών, ψευδολογίας και κατατρομοκράτησης, έσπειραν σε όλο το κοινωνικό σώμα την κατάθλιψη κι έδιωξαν κατά κύματα τις καταθέσεις στο εξωτερικό ενώ πάγωσαν κάθε οικονομική δραστηριότητα. Κάθε μπούρδα που αμόλαγαν, έστελνε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια στην Κύπρο και την Εσπερία. Παράλληλα ελεεινολογούσαν την χώρα στις ρούγες τις υφηλίου, βρίζανε την Πατρίδα και το Λαό από κάθε διεθνές βήμα. Φανταστείτε τι λέγανε κατ΄ιδίαν στους Φράγκους, τους Αλανούς και τους κοντοχωριανούς του αδερφού Νικολάκη, τους αμεταμφίεστους Αμερικάνους, με την αμερικάνικη καρδιά.

Τα γεγονότα και το απύλωτο στόμα του λάγνου Ντομινίκ, αποκάλυψαν ότι η παρεούλα που κατσικώθηκε με παπατζίδικο τρόπο στην εξουσία, είχε προαποφασίσει την προσφυγή στο ΔΝΤ, ενώ δημοσίως σφυρίζανε κλέφτικα μας δουλεύανε ψιλό γαζί. Αυτό, λένε οι κακεντρεχείς, έδωσε την δυνατότητα σε κάποιους, που λόγω «κληρονομικού χαρίσματος» γνώριζαν την αλήθεια, να παίξουν γερό μπαρμπούτι, με σημαδεμένα «κόκκαλα» και να βγάλουν δισεκατομμύρια, όσο εσείς, μνημονιακοί μου δουλοπάροικοι, βγάζατε ίκτερο από την αγωνία για τη χώρα και το ψωμί σας. Τ+10, CDS και το λουρί της μάνας.

Ψήφισαν και νόμο κράχτη για όλα τα γρήγορα βετέξ του Πακιστάν, τους Σομαλούς νταβαντζήδες και τους Νιγηριανούς ναρκέμπορους. Αυτοί, μαζί με επαίτες, ορδές από δύστυχες πουτάνες, όπου παλεύει το AIDS με την ηπατίτιδα, κι Αφγανούς κατσαπλιάδες, ήρθαν σε ακόμη μεγαλύτερα κύματα να μοιραστούν τον σοσιαλιστικό μας παράδεισο, την πράσινη ανάπτυξη και το γλαρό βλέμμα του Ραγκούση. Τζημπέργκερ σοσιαλισμός και πολυπολιτισμός. Προηγουμένως όμως, από τον Νοέμβριο του 2009, μόλις ένα μήνα μετά το κόλπο γκρόσο υφαρπαγής της εξουσίας, εφαρμόζοντας τις έγγραφες τρίχες, που έστελνε ο Συνήγορος του Αποτέτοιου στα Υπουργεία, έπαυσε η ανάσχεση των λαθρομεταναστών στον Έβρο, με αποτέλεσμα να φρακάρει η χώρα από παράνομους, κυρίως μουσουλμάνους. Δυο εκατομμύρια αναφομοίωτα σαρίκια, ασύμβατα με την χώρα, τον Λαό, την Ιστορία μας, τον τρόπο ζωής μας.

Παράλληλα, οι «έκπληκτοι» σοσιαλιστές μας, άμα τη αναλήψει, οδηγούν με γοργά βήματα τους εργαζόμενους στην εποχή πριν από το Σικάγο. Το οκτάωρο, το αξιοπρεπές μεροκάματο, είναι ήδη στην αληθινή αγορά μια μακρινή ανάμνηση. Ο Ιωάννης Μεταξάς, ο θεμελιωτής του ΙΚΑ, του οκταώρου κι ο τοποτηρητής της πιο αυστηρής περιόδου εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, φαντάζει υπόδειγμα κοινωνικής ευαισθησίας, σκανδιναβικής κοπής, συγκρινόμενος με τους ιδεοληπτικούς ανθρωποφάγους της κυβερνώσας κλίκας.

Αποκάλυψη: Μυστική επιτροπή συζητά για το Αιγαίο

Θα σας πω όμως μια πληροφορία. Με την ενθάρρυνση και συνεισφορά μέρους της αμερικανικής γραφειοκρατίας, κάτι απατεώνες Δημοκρατικούς σαν αυτούς που βομβαρδίζανε μοναστήρια, γυναικόπαιδα και ψυχασθενείς στην Σερβία, έχει συγκροτηθεί εδώ και κανένα οκτάμηνο μια άτυπη επιτροπή, κοινή με τους ισλαμοφασίστες γείτονες μας. Δυο αμερικανάκια, δυο μεμέτια κι, εκ μέρους της ιδεοληπτικής κλίκας λέγεται ότι συμμετέχει διπλωμάτης μας, τον οποίο στην Κύπρο, όπου υπηρέτησε, τον αποκαλούν ειρωνικά «Ολλανδό», ένεκα των αφασιακών, μακράν του Ελληνικού Τρόπου, απόψεων του. Αντικείμενο της η συγκεκριμενοποίηση και κατάρτιση οριστικής ελληνοτουρκικής συμφωνίας, επί ήδη συμφωνημένου πλαισίου αρχών, για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και όχι μόνο, όπου εμείς θα δώσουμε, οι Τούρκοι θα πάρουν κι εμείς θα ξαναδώσουμε. Η συμφωνία δεν θα είναι απλώς λεόντειος. Στον Κορυδαλλό, στον Περαία και στα πέριξ, το λέμε νταβαντζιλίκι. Στον Ποινικό Κώδικα το λένε αλλιώς κι έχεις δικό σου πεύκο στο Γουδί, if you know what I mean, κι ας πάει το 2100 ο εγγονός σου στον Άρειο Πάγο να κάνει αναψηλάφηση. Εξ αυτού άλλωστε η ιδεοληπτική παρέα κάνει ως τώρα γαργάρα την ΑΟΖ. Δεν την διακηρύσσει, δεν την οριοθετεί, παρ’ ότι οι Ισραηλινοί μας την έχουν ήδη αναγνωρίσει (!), ο μακαρίτης Τάσσος είχε φροντίσει να εμπλέξει μεγάλες αμερικανικές εταιρείες στην έρευνα κι εξόρυξη στην δικιά του ΑΟΖ, ενώ ήδη μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Τελ Αβίβ επιτηρούν την περιοχή, στέλνοντας το μήνυμα στην Άγκυρα ότι θα φάει φωτιά και σίδερο αν κάνει λεονταρισμούς.

Ο δρόμος του Λυκίδη

Στους συντρόφους και σε σας αδέρφια, θα θυμίσω λοιπόν τον Λυκίδη.

Μετά τη νίλα στη Σαλαμίνα ο Ξέρξης γύρισε στην Ασία κι άφησε πίσω του πολύ στρατό με αρχηγό τον Μαρδόνιο. Αυτός ήταν λίγο τζάμπα μάγκας κι υπερόπτης, σαν τον Ερντογάν ένα πράμα, που μας απειλεί, θέλει ν’ ανοίξει άλλο Βόσπορο αλλά οι Κούρδοι κήρυξαν αυτονομία και στις 30/7 έκαναν εκλογές για αυτόνομη Βουλή κάτω απ΄τη μύτη του, ενώ υπάρχουν μέρη όπου ο Στρατός απλά δεν πάει ποτέ. Αυτά βέβαια οι βαριοί αναλυτές και τα κομματικά μπλέϊζερ δεν σας τα λένε.

Ο Μαρδόνιος λοιπόν ξανακατέλαβε την ρημαγμένη από τον Ξέρξη Αθήνα κι έστειλε ως απεσταλμένο στη Σαλαμίνα τον Μουρυχίδη τον Ελλησπόντιο. Οι Αθηναίοι λόγω του πολέμου είχαν μεταφέρει εκεί τις φαμίλιες τους, τον στρατό και ναυλοχούσε εκεί και όλος ο στόλος τους, οι νικητές της ναυμαχίας. Ο Μουρυχίδης παρουσιάστηκε στην Βουλή των Πεντακοσίων και επανέλαβε ενώπιον της τις ίδιες προτάσεις υποταγής, που είχε μεταφέρει ο Αλέξανδρος ο Μακεδών εκ μέρους του Ξέρξη, που πήρε τότε την απάντηση «όσο ο ήλιος δεν αλλάζει την πορεία του, ούτε εμείς θα κάνουμε συμφωνίες με τον Ξέρξη, αλλά πιστοί στους Θεούς και τους Ήρωες, των οποίων έκαψε τους ναούς και τα αγάλματα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την Ελευθερία μας». Εθνικιστές, ε; Παλιοσαμαρικοί ο Αριστείδης, ο Θεμιστοκλής κι ο Δήμος των ελεύθερων Αθηναίων. Ο Μαρδόνιος πίστευε ότι με την πόλη τους στα χέρια του, ίσως τελικά να έσκυβαν το κεφάλι. Ένας μόνο από τους βουλευτές, ο Λυκίδης, σηκώθηκε και είπε πως σε αυτόν φαίνεται καλό να δεχθούν τις προτάσεις των Περσών και να τις παρουσιάσουν στο λαό. Οι υπόλοιποι βουλευτές αλλά και οι πολίτες που βρίσκονταν έξω από την Βουλή και το πληροφορήθηκαν, κυριεύθηκαν από αγανάκτηση, περικύκλωσαν τον Λυκίδη και τον σκότωσαν δια λιθοβολισμού. Επί τόπου. Ο Μουρυχίδης έντρομος έφυγε κακήν κακώς αλλά αβλαβής, για να πει την έμπρακτη απάντηση των Αθηναίων στο Μαρδόνιο, που λίγο αργότερα θα συναντούσε τον θάνατο στις Πλαταιές, μπροστά στην Φάλαγγα των Ομοίων της αγέρωχης Σπάρτης. Το φοβερό νέο, ό,τι βρέθηκε βουλευτής που πρότεινε υποταγή στους βαρβάρους, διέτρεξε όλη την Σαλαμίνα. Τότε οι γυναίκες, παρακινώντας με οργή η μία την άλλη, έτρεξαν στο σπίτι του Λυκίδη και σκότωσαν με λιθοβολισμό την γυναίκα και τα παιδιά του, σβήνοντας την σπορά του από τα μητρώα των ελευθέρων πολιτών.

Άλλες εποχές θα πείτε, αδέρφια. Σωστά. Τώρα θα βρεθούν τζιτζιφιόγκοι κι εκ πεποιθήσεως δουλόφρονες που όλα θα τα συζητήσουν. Όμως στις πόλεις και τα χωριά μας, οι απλοί άνθρωποι, αυτοί, οι πολλοί, που είναι ο Λαός και ο Στρατός, μερικά πράγματα δεν τα συζητάμε. Κι όσο από πέτρες, ποτέ δεν λείψανε από την τραχιά γη των Ελλήνων…

Ποια προϊόντα ακριβαίνουν από σημερα

Σε εφαρμογή τίθεται από την Πέμπτη, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων, το μέτρο της μετάταξης σειράς προϊόντων στον συντελεστή ΦΠΑ 23%. Διαβάστε τι θα πληρώνουμε ακριβότερα

Με νέο χαράτσι και εκτόξευση τιμών σε μια σειρά προϊόντων μπαίνει ο Σεπτέμβρης, ο οποίος αναμένεται να είναι ένας από τους πιο δύσκολους μήνες τον τελευταίων δεκαετιών (μέχρι τον επόμενο).

Από την 1η Σεπτεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή, η μετάταξη των προϊόντων εστίασης στον συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Έτσι, αυξήσεις τιμών θα παρατηρηθούν σε έτοιμα ροφήματα που παίρνουμε απέξω, όπως καφές, τσάι, σοκολάτα, στους χυμούς φρούτων, στο αεριούχο νερό και τα αναψυκτικά.

Επίσης, πιο ακριβά θα πληρώνουμε όλα τα προϊόντα που προσφέρουν τα καφενεία, τα ζαχαροπλαστεία οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα ψητοπωλεία.

Θα ισχύουν όμως και συντελεστές κατά περίπτωση. Για παράδειγμα, επιχείρηση που εκμεταλλεύεται παντοπωλείο και ταβέρνα, για τα τυποποιημένα είδη διατροφής του παντοπωλείου εφαρμόζει τον μειωμένο συντελεστή, ενώ για την ταβέρνα εφαρμόζει τον κανονικό συντελεστή 23%

Σούπερ μάρκετ που διατηρεί και τμήμα παράδοσης έτοιμων γευμάτων, για τα προϊόντα του σούπερ μάρκετ εφαρμόζει τον ανάλογο συντελεστή (μειωμένο 13% για τα τυποποιημένα είδη διατροφής) και τον κανονικό συντελεστή 23% για την παράδοση έτοιμων γευμάτων.

Τι γίνει με τα τυποποιημένα τρόφιμα

Τα τυποποιημένα είδη διατροφής συνεχίζουν να υπάγονται στον μειωμένο συντελεστή (13%), παρότι είναι έτοιμα για άμεση κατανάλωση.

Τυποποιημένα θεωρούνται τα είδη διατροφής, τα οποία παρασκευάζονται για ευρεία κατανάλωση και διατίθενται προς πώληση συσκευασμένα ή είναι εμπορεύσιμα σε μεγάλες συσκευασίες ή ποσότητες και πωλούνται χύμα ή κομμένα σε μικρότερες ποσότητες.

Η περίπτωση αυτή αφορά τα προϊόντα που παρουσιάζονται στα σημεία πώλησης συσκευασμένα, όπως κονσέρβες, αλλαντικά, αλίπαστα, γιαούρτια, έτοιμες σαλάτες (ταραμοσαλάτα, τυροσαλάτα, ρώσικη, κ.λπ.), καθώς και είδη διατροφής που παρουσιάζονται σε μεγάλες συσκευασίες ή μεγάλες ποσότητες και διατίθενται χύμα ή κομμένα σε μικρότερες ποσότητες, όπως αλλαντικά, αλίπαστα, τυριά, ελιές, τουρσί και λοιπά παρόμοια.

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση σάντουιτς σε πλαστική ή άλλη συσκευασία δεν καθιστά τα αγαθά αυτά τυποποιημένα, κατά συνέπεια υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Δεν αλλάζει η τιμή για ζυμαρικά, κρέας, λαχανικά και ψωμί

Στον μειωμένο συντελεστή (13%) συνεχίζουν να υπάγονται τα μη παρασκευασμένα είδη διατροφής (ζυμαρικά, όσπρια, λαχανικά, φρούτα, κρέατα, ψάρια, και λοιπά είδη διατροφής, φρέσκα ή κατεψυγμένα), καθώς και τα παρασκευασμένα είδη διατροφής που διατίθενται κατεψυγμένα ανεξάρτητα από τον κωδικό δραστηριότητας της επιχείρησης.

Η παράδοση ψωμιού συνεχίζει να υπάγεται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (13%). Στον ίδιο συντελεστή συνεχίζουν να υπάγονται και τα απλά αρτοσκευάσματα, όπως παξιμάδια, κριτσίνια, φρυγανιές, κουλούρια, κρουασάν, μπισκότα, κέικ και βουτήματα ζαχαροπλαστικής. 5. Το φυσικό ή τεχνητό μεταλλικό νερό, μη αεριούχο, εξακολουθεί να υπάγεται στο μειωμένο συντελεστή (13%).

Τέλος, ο εφαρμοζόμενος συντελεστής ΦΠΑ δεν εξαρτάται από τη λιανική ή χονδρική παράδοση των αγαθών.

Οι εξαιρέσεις στον τουρισμό

Με στόχο την αποφυγή ουσιαστικής επιβάρυνσης του ξενοδοχειακού τομέα, ο οποίος συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τουρισμού, το μέτρο από 1η Σεπτεμβρίου θα εφαρμοστεί ως εξής:

-Διαμονή με πρωινό: 5% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%, ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για το πρωινό.

-Διαμονή με ημιδιατροφή: 15% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%, ως αντιπαροχή για το πρωινό και το γεύμα.

-Διαμονή με το σύστημα all inclusive (πλήρης διατροφή περιλαμβανομένης της κατανάλωσης ποτών και της παροχής λοιπών υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στο πακέτο, όπως τηλεφωνική εξυπηρέτηση, χρήση ομπρελών, αθλητικές υπηρεσίες κ.α.): 30% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%, ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για τις υπηρεσίες εστίασης, για τις καταναλώσεις αλκοολούχων ή μη ποτών και για τις λοιπές παροχές που ενδεχομένως περιλαμβάνει το πακέτο.

Έλεγχος Αποδείξεων...

Ξεκινούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τις εφορίες στους φακέλους με τις αποδείξεις. Στόχος να εντοπιστούν όσοι δήλωσαν ψευδή στοιχεία και να περιοριστούν οι αυξημένες επιστροφές φόρου

Στο στόχαστρο των ελέγχων της Εφορίας κινδυνεύουν να βρεθούν όσοι υπέβαλαν φουσκωμένες αποδείξεις με τις φορολογικές τους δηλώσεις ή έχουν αυξημένες επιστροφές φόρου.

Επειτα από σχετική εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρη, σε κάθε Εφορία συγκροτούνται τριμελείς επιτροπές προκειμένου να διενεργήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στους φακέλους των αποδείξεων. Κριτήριο για την επιλογή των ελέγχων θα αποτελέσει η αναλογία του ποσού των αποδείξεων σε σχέση με το ποσό του εισοδήματος που έχει δηλωθεί και το ύψος των επιστροφών φόρου λόγω αποδείξεων.

Ετσι, όσοι υπέβαλαν δυσανάλογα πολλές αποδείξεις έναντι των εισοδημάτων τους ή έχουν λαμβάνειν μεγάλες επιστροφές φόρου θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή των δειγματοληπτικών ελέγχων.

Ενδειξη πιθανής φοροδιαφυγής που ενεργοποιεί τον έλεγχο θεωρείται για παράδειγμα αν φορολογούμενος που έχει δηλώσει εισόδημα 20.000 ευρώ έχει υποβάλει αποδείξεις 15.000 ευρώ, ενώ υποψίες φοροδιαφυγής θα κινήσει και φορολογούμενος ο οποίος μέχρι πέρυσι κατέβαλλε πρόσθετους φόρους και φέτος δικαιούται μεγάλη επιστροφή, παρότι στην τελευταία κατηγορία ανήκουν πολλοί φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν κάνει τίποτα παράτυπο, απλώς δήλωσαν τις αποδείξεις που είχαν στα χέρια τους. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, ουδείς μπορεί να τους καταλογίσει οτιδήποτε.

Οι έλεγχοι στο χαρτομάνι των αποδείξεων επιστρατεύονται σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι επιστροφές φόρου και μετά τις διαπιστώσεις ότι το μέτρο κόστισε ακριβά στον προϋπολογισμό, όπως επιβεβαιώνουν άλλωστε τα αποτελέσματα της εκκαθάρισης των φοροδηλώσεων.

Σε σύνολο 4.043.300 δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί μέχρι σήμερα, 1.529.408 είναι πιστωτικές (37,83%) και 1.703.112 (42,12%) είναι μηδενικές. Με λίγα λόγια, οκτώ στους δέκα φορολογούμενους είτε δεν πληρώνουν καθόλου φόρο είτε έχουν επιστροφές φόρου οι οποίες αθροιστικά φτάνουν τα 1,312 δισ. ευρώ. Επιπλέον φόρος προκύπτει μόνο για 810.780 φορολογουμένους, ή δύο στους δέκα που καλούνται να πληρώσουν 2,253 δισ. ευρώ.

Η εικόνα δεν αναμένεται να αλλάξει από τους ελέγχους καθώς, όπως επισημαίνουν φοροτεχνικοί, το δείγμα εκ των πραγμάτων - λόγω της χαρτούρας - θα είναι μικρό, από 50 έως 300 φάκελοι αποδείξεων ανάλογα με το πλήθος των δηλώσεων που παραλαμβάνει κάθε Εφορία.

Αν στο πρώτο δείγμα που θα επιλεγεί βρεθούν σοβαρές αποκλίσεις, θα ελεγχθεί και δεύτερο. Αν όχι, όλοι οι φάκελοι θα παραδοθούν για ανακύκλωση στους δήμους. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο, «το δείγμα των φακέλων με αποδείξεις που θα επιλεγεί θα ελεγχθεί και εφόσον παρουσιαστούν σημαντικές αποκλίσεις από τα αναγραφόμενα στους φακέλους αυτούς των ποσών των αποδείξεων, θα επιλεγεί και δεύτερο δείγμα για έλεγχο

Ξέφυγε το έλλειμμα στο 8,8%

Την αλλαγή του στόχου για το έλλειμμα του 2011 πάνω από το 8% του ΑΕΠ άρχισαν να συζητούν τα στελέχη της τρόικας με το υπουργείο Οικονομικών. Νέα συνάντηση υπ. Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλου με την τρόικα σε βαρύ κλίμα

Την αναθεώρηση του ετήσιου στόχου για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011 κατά 1,2% ή 2,7 δισ. ευρώ εξετάζουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και η τρόικα.

Εάν τελικά οι διαπραγματεύσεις κλείσουν στα επίπεδα αυτά το φετινό έλλειμμα θα αναθεωρηθεί στο 8,8% του ΑΕΠ, από 7,6% που ήταν ο αναθεωρημένος στόχος του Μνημονίου.

Η εκτίμηση είναι ότι μόνο από την αναθεώρηση των προβλέψεων για το βάθος της ύφεσης -που πλέον τοποθετείται κοντά στο 5,1% - 5,3% του ΑΕΠ- ο αρχικός στόχος για το έλλειμμα επηρεάζεται κατά 0,4% του ΑΕΠ.

Σε συνδυασμό με τις αστοχίες στην εκτέλεση του προγράμματος και τη μη επίτευξη των στόχων εγκαίρως, το έλλειμμα οδηγείται στο 8,8% του ΑΕΠ.

Μάλιστα, ο νέος στόχος διατυπώνεται με την παραδοχή ότι όλα τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου θα εφαρμοσθούν εφεξής στο ακέραιο.

Κατά την σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα την Τετάρτη εξετάσθηκαν οι εκτιμήσεις των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών για την πορεία των δαπανών και των εσόδων, οι αποκρατικοποιήσεις και η εξυγίανση των ΔΕΚO.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Φ.Σαχινίδης και Π.Οικονόμου εξέτασαν με τους Ματθίας Μόρς (Κομισιόν), Ποουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) τα τελευταία απολογιστικά στοιχεία για την εξέλιξη των δαπανών και των εσόδων, αλλά και ζητήματα σχετικά με την εξέλιξη των τόκων και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Ακόμη, εξετάσθηκαν στοιχεία σχετικά με τις αυξημένες πληρωμές του Δημοσίου για την εξυπηρέτηση του χρέους, αλλά και το θέμα των εγγυήσεων που έχει παράσχει το Δημόσιο σε φορείς εκτός και εντός Γενικής Κυβέρνησης.

Στην σύσκεψη τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου ενημέρωσαν την τρόικα για την εξέλιξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και τις εισηγήσεις των συμβούλων του Δημοσίου, ενώ ειδική αναφορά έγινε και στις ΔΕΚΟ, όπου διαπιστώνεται βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Η τρόικα θα συναντηθεί εκ νέου το πρωί της Πέμπτης με τον κ. Βενιζέλο προκειμένου να εξετάσουν το προσχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου.

Παγκόσμια αηδία για τη σφαγή των δελφινιών στην Ιαπωνία...

Σήμερα ξεκινάει για μία ακόμη χρονιά το αιματηρό ετήσιο κυνήγι δελφινιών στην Taiji της Ιαπωνίας που ανέδειξε το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ «The Cove». Οι αλιείς με την άδεια των Ιαπωνικών αρχών, αδιαφορώντας για την παγκόσμια κατακραυγή που
έχει προκαλέσει η αποκάλυψη αυτής της αποτρόπαιης σφαγής, ετοιμάζονται να..
βάψουν τα γαλάζια νερά του όρμου ξανά κόκκινα. Η Ιαπωνική κυβέρνηση υπό το πρόσχημα της παράδοσης, επιτρέπει το κυνήγι περισσότερων από 20.000 δελφινιών το χρόνο σε παράκτιες περιοχές της Ιαπωνίας, από το Σεπτέμβριο έως το Μάρτιο.

Τα πιο εμφανίσιμα δελφίνια πωλούνται σε ενυδρεία και δελφινάρια με μεγάλο κέρδος, ενώ τα υπόλοιπα στη συνέχεια θανατώνονται και το κρέας τους διοχετεύεται στην αγορά, παρά τα πολύ υψηλά επίπεδα υδραργύρου που υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια της Ιαπωνικής Κυβέρνησης. Η βιομηχανία θεάματος όμως, είναι αυτή που ουσιαστικά χρηματοδοτεί αυτή τη σφαγή πληρώνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά για κάθε ζωντανό δελφίνι.

Για πρώτη φορά, πέρυσι, ακτιβιστές της Sea Shepherd Conservation Society και της Save Japan Dolphins βρίσκονταν καθημερινά στην Taiji, καθ’ όλη τη διάρκεια του κυνηγιού και παρακολουθούσαν τους αλιείς να οδηγούν κοπάδια δελφινιών στον όρμο, όπου εκεί εξαντλημένα πια δολοφονούνταν με φρικτό τρόπο, ενώ 171 από αυτά, αφού παρακολούθησαν τον αποτρόπαιο θάνατο της οικογένειάς τους, πωλήθηκαν έναντι αδράς αμοιβής σε δελφινάρια για να μετατραπούν σε μηχανές παραγωγής κέρδους για τη βιομηχανία θεάματος.

Η παρουσία εκπαιδευτών δελφινιών στο αιματηρό αυτό κυνήγι και τα τεράστια χρηματικά ποσά που προσφέρουν τα δελφινάρια για κάθε δελφίνι που θα καταλήξει φυλακισμένο στις πισίνες τους για να αυξήσει τα κέρδη τους εκτελώντας παραστάσεις τσίρκο, χρηματοδοτεί και ενθαρρύνει τη σύλληψη και τη σφαγή ελεύθερων δελφινιών, καταρρίπτοντας έτσι τους ισχυρισμούς των θαλάσσιων πάρκων, ότι σκοπεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την προστασία των δελφινιών!

Λόγω της περιορισμένης επιτυχίας στην αναπαραγωγή των κητωδών που βρίσκονται σε αιχμαλωσία και λόγω των πρόωρων θανάτων πολλών εξ αυτών, τα περισσότερα δελφινάρια σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να προμηθεύονται ζώα από ελεύθερους πληθυσμούς, συντηρώντας έτσι το αιματηρό αυτό κυνήγι. Εάν ο αριθμός των δελφινάριων στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμείνει ο ίδιος ή αυξηθεί, η σύλληψη περισσότερων ελεύθερων δελφινιών θα είναι αναπόφευκτη.

Την αντίθεσή τους σε αυτή την αποτρόπαιη σφαγή θα δηλώσουν την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011, πολίτες σε όλο τον κόσμο συμμετέχοντας σε μία παγκόσμια κινητοποίηση με διαμαρτυρίες έξω από Ιαπωνικές πρεσβείες σε διάφορες χώρες.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αφιερώνουν την ημέρα αυτή σε όσα δελφίνια αφαιρέθηκαν με βίαιο τρόπο από το φυσικό τους περιβάλλον και βρίσκονται σήμερα φυλακισμένα στο Αττικό Πάρκο, και καλούν τους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα και να μην επισκέπτονται επιχειρήσεις που στηρίζουν το κυνήγι των δελφινιών και εμπορεύονται το αναφαίρετο δικαίωμα της ελευθερίας.

Εκφράζουμε επίσης την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη και εξωφρενική ανοχή της πολιτείας στην λειτουργία του δελφινάριου και επιφυλασσόμεθα για περαιτέρω ενέργειες ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά κάθε υπεύθυνος για την συνεχιζόμενη έως σήμερα ανεξέλεγκτη λειτουργία του.

Δηλώνουμε επίσης την αμέριστη συμπαράστασή μας στους αγώνες των ακτιβιστών και ευχόμαστε η περσινή χρονιά κυνηγιού δελφινιών στην Ιαπωνία να ήταν η τελευταία.

http://savejapandolphins.org/blog/

http://www.countdowntocove.com/

http://www.thecovemovie.com/_blog/Blog

Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων των Οικολόγων Πράσινων
Όσοι αντέχετε δείτε το παρακάτω βίντεο!!
ΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)