Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Καταπληκτική Επιστολή προς Παναθηναϊκούς

Δεν νομίζετε, ότι αρκετή αξία δώσαμε στους «επιστήμονες»; Αρκετά δεν ασχοληθήκαμε με ένα σωματείο που αποτελεί την προσωποποίηση της κακογουστιάς και της θρασυδειλίας; Αρκετά δεν σχολιάσαμε το αντιπροσωπευτικό προϊόν της νεοελληνικής κακογουστιάς; Μήπως είναι ώρα, σιγά σιγά, να αποστασιοποιηθούμε από όλα αυτά που ασχημαίνουν και υποβαθμίζουν την ζωή μας και να αφοσιωθούμε αποκλειστικά στο «τριφύλλι» μας;

Προσέξτε, αυτή δεν είναι μια στάση παραίτησης, αλλά μια ΑΠΑΞΙΩΣΗ της «ηθικής» που προσπαθούν - χρόνια τώρα - να μας επιβάλλουν το ποδοσφαιρικό σύστημα της χώρας, παρέα - βεβαίως βεβαίως - με τους «αντικειμενικούς» δημοσιογράφους.

Το ζητούμενο - για κάποιους - δεν είναι οι συνθήκες κανιβαλισμού που συναντάς στην χώρα των 4000 χρόνων ιστορίας, αλλά η νίκη των «γεννημένων» πρωταθλητών με οποιοδήποτε κόστος. Δεν κουραστήκατε πια; Δεν κουραστήκατε πια να αποκρούετε τις καθημερινές επιθέσεις κακογουστιάς και εμπάθειας από τους κάθε λογής «πεφωτισμένους»; Δεν κουραστήκατε να βλέπετε ανθρώπους από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα, όχι να πολεμούν για το ασφαλιστικό και την ελαστικότητα στους χώρους εργασίας, αλλά να προσκολλώνται πίσω από το άρμα ενός μεγαλοεπιχειρηματία με μόνο σκοπό της ζωής τους να προκαλέσουν κακό; Δεν κουραστήκατε;

Αφού βλέπετε ότι το ΗΘΟΣ και η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ που αντιπροσωπεύει ο Παναθηναϊκός - για περισσότερα από 100 έτη - περισσότερο αναμοχλεύει τα χαμηλά τους ένστικτα, παρά τους βελτιώνει ως ανθρώπινες υπάρξεις. Η αναφορά αυτή περιλαμβάνει όχι μόνο τους εκ Πειραιώς ακατονόμαστους, αλλά και όλους τους ηθικά αδιάφορους και παρατρεχάμενους των προέδρων άλλων ποδοσφαιρι κών σωματείων ανά την επικράτεια.
Για να το θέσω διαφορετικά. Η εν γένει παρουσία του τριφυλλιού τα τελευταία εκατό χρόνια είναι κάτι σαν την παρουσία του Ηλίθιου του Ντοστογιέφσκι. Ξέρετε, στην ρωσική λογοτεχνία, υπάρχουν δυο είδη ηλιθίων: ο ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι και ο ηλίθιος του Γκόγκολ. Ο πρώτος είναι ένας άνθρωπος με αριστοκρατική ανατροφή και αρχοντικό παρουσιαστικό. Κάποια οργανικά προβλήματα δεν του επιτρέπουν να είναι απόλυτα υγιής. Παρόλα αυτά, το πνεύμα παραμένει οξύτατο. Η εν γένει αισθητική του δεν του επιτρέπει όχι μόνο να κατεβάσει το επίπεδο του, αλλά ούτε καν να συμμετάσχει στις «δολοπλοκίες» του στενού συγγενικού του κύκλου. Η συμπεριφορά αυτή λογίζεται από τους «πονηρούς» - κουτοπόνηρους καλύτερα - συνομιλητές του, ως αδύναμη και ηλίθια. Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι αυτή η συμπεριφορά είναι μια ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ, η οποία δίνει προτεραιότητα στον συνάνθρωπο. Αλλά είπαμε. Έτσι σκέφτονται οι κουτοπόνηροι.
Ο άλλος ηλίθιος είναι η κλασσική προσωποποίηση του όρου. Ερχόμενος στο σπίτι ο αφέντης του - 19ος αιώνας γαρ - τον βρίσκει να κάθεται ανάσκελα στο τραπέζι και να φτύνει προς τα πάνω! Καταλαβαίνετε που καταλήγει το σάλιο όταν φθάσει στο μέγιστο ύψος και αρχίσει να γυρίζει προς τα πίσω! Αυτός λοιπόν - ο πραγματικός -ηλίθιος το μόνο που κάνει είναι να λέει «εξυπνάδες» και να επιβουλεύεται το αφεντικό του.
Ευχαριστώ, αλλά θα προτιμήσω τον πρώτο, και εύχομαι ο Παναθηναϊκός μου να μην αλλάξει ποτέ. Τα μηνύματα του άμεσου παρελθόντος, αλλά και του παρόντος και του μέλλοντος είναι άκρως ενθαρρυντικά. Εγώ είχα Πάρη και αυτοί Καραπιάλη. Εγώ Καπουράνη και αυτοί Βαμβακούλα. Εγώ Μητσάρα και αυτοί Τσαλουχίδη. Έχω Νίνη και αυτοί Μήτρογλου. Έχω - το σημαντικότερο όλων - Αλέξανδρο και αυτοί έχουν το μέλος.
Οι δηλώσεις, και μόνο, του Αλέξανδρου Τζόρβα στον Γιάννη Σκόκα, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η μεγάλη της Παιανίας σχολή δεν παράγει απλά ποδοσφαιριστές. Παράγει ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ. Για αυτό τον λόγο λοιπόν μην σας φαίνεται παράξενο που το μέλος κατέληξε στον Πειραιά. Δεν τον άντεχε τόσον ΠΟΛΙΤ ΙΣΜΟ. Ήταν εντελώς έξω από τα νερά του. Το άτομο αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο δημιούργημα της σύγχρονης νεοελληνικής νοοτροπίας. 18 χρονών τον πήρε ο Παναθηναϊκός από ένα χωριό της Άρτας, τον έκανε Πρωταθλητή Ευρώπης, έπαιξε με την μικτή Κόσμου - το θυμάται άραγε αυτό; - αλλά βρήκε την ολοκλήρωσή του στον Πειραιά! Γιατί αυτό; Μα για τον πολύ απλό λόγο ότι οι έλληνες ποδοσφαιριστές - και όχι μόνο - χαρακτηρίζονται από ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ! Την στιγμή που ο Μπαρέζι, ο Κοστακούρτα και ο Μαλντίνι έπαιζαν μέχρι τα σαράντα τους - από άκρατη φιλοδοξία και μόνο - η μόνη έννοια του μέλους ήταν να γίνει ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ από το σύστημα. Όποιος αντιστέκεται σε αυτή την λαίλαπα θεωρείται κότα, πελάτης που δεν έχει το μέταλλο του πρωταθλητή. Άρα η κατάκτηση αυτού - του ελεεινού - πρωταθλήματος αποτελεί την ύστατη καταξίωση.
Όταν όμως τα φέρνει έτσι ο Θεός ώστε όταν τα ex-chickens έγιναν πρωταθλητές Ευρώπης, οι πρώην υπόδουλοι (δημοσιογράφοι, παίκτες, αλλά και οπαδοί) πανηγύριζαν για την καρδιά και το μεγαλείο του Έλληνα. Αντί να βγει να πανηγυρίσει ο Καπετάνιος - καθότι η μισή Εθνική και πλέον αποτελούσε δικό του δημιούργημα - βγαίνει ο κάθε παρατρεχάμενος.
Ας όψεται όμως. Είπαμε, εμείς ως άλλος Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι, θα συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά την σημαία της αξιοπρέπειας προς απάντηση κακόγουστων και αντιαισθητικών. Όταν οι άλλοι «πανηγύριζαν», εμείς αποτραβιόμασταν να βιώσουμε την χαρά μόνοι μας, μακριά από όλο αυτό τον ορυμαγδό, όντας ΗΘΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ. Είναι άλλωστε τέτοιο το ΠΟΙΟΝ αυτού του συλλόγου που δεν μας επιτρέπει να δρούμε διαφορετικά. Οι άλλοι ας προσκολληθούν στα «ιδεώδη» τους. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Καλή ημέρα σε όλους σας.
Υ.Γ. Είναι τόσο αφελείς οι ακατονόμαστοι ώστε δεν κατάλαβαν ότι με την συμπεριφορά τους έβγαλαν εκτός ελέγχου τον μεγαλύτερο πολέμιο τους. Στον Ζέλικο αναφέρομαι, φυσικά.. Είμαι πεπεισμένος ότι ο κόουτς ποτέ δεν πέρναγε την «μαγική» διαφορά των 35 πόντων, για τον πολύ απλό λόγο ότι ήταν το γούρι του. Αυτή την φορά όμως το ποτήρι ξεχείλισε. Καλά ξεμπερδέματα (π ου δεν το βλέπω)!

Greek souvlaki !!!!!






















http://www.souvlakihut.com.au/

Οι 15 καλύτερες ατάκες του Αρκά:

1. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ.

2.. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ.

3. H ΠΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΤΕΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΦΑΛΑΚΡΟΣ!

4. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ 1 ΠΡΟΒΑΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ.

5. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.


6. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΧΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΒΗΞΕΙΣ

7. Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ.

8. Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΞΕΚΙΝΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΝΑΛΙΑ.

9. ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.

10. ΜΕΓΑΛΟΦΥΪΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΦΑΤΣΕΣ.

11. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ. ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΦΤΩΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΣ.

12. Η ΤΥΧΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.

13. ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.

14. Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ.

15. ΚΑΝΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ: ΠΛΥΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ!!

coming soon....‏σύντομα (?) στους κινηματογράφους!!!!








O Ταχυδρόμος και η ξανθιά...

Ο ταχυδρόμος δουλεύει για τελευταία ημέρα και μετά βγαίνει στην σύνταξη.

Όλοι στις γειτονιές, που τόσα χρόνια παρέδιδε τα γράμματα, τον ξέρουν και
επίσης ξέρουν ότι αυτή είναι η τελευταία μέρα της δουλειάς. Έτσι, από το
πρωί παίρνει διάφορα δωράκια από τους κατοίκους της περιοχής, σε κάθε
σπίτι που πηγαίνει...

Στο τελευταίο σπίτι της διαδρομής του, ανοίγει αυτή η πανέμορφη ξανθιά γυναίκα, η οποία του λέει :

* Επειδή σήμερα είναι η τελευταία σου μέρα στην δουλειά, θα ήθελα να σου φτιάξω το πρωινό.
Ο ταχυδρόμος δέχεται και μπαίνει στο σπίτι. Καθώς τρώει το πρωινό του,
εκείνη μπαίνει στην κρεββατοκάμαρα και φοράει κάτι πιο άνετο, πιο σέξυ
και ξαναπηγαίνει στην κουζίνα. Όταν έχει τελειώσει το πρωινό του, τον πιάνει από το χέρι και τον οδηγεί και πάλι στην κρεββατοκάμαρά της. Εκεί ο υπάλληλος απολαμβάνει το καλύτερο σεξ που είχε κάνει ποτέ στην ζωή του.

Λίγο αργότερα και καθώς ντύνεται, η ξανθιά έρχεται και του δίνει 5 ευρώ.
Εκείνος την κοιτάζει απορημένος και της λέει :

* Μου προσέφερες ένα θαυμάσιο πρωινό και έκανα μαζί σου το καλύτερο σεξ της ζωής μου. Αυτό, τώρα, τι είναι;

Η ξανθιά του εξηγεί :

Ήξερα ότι σήμερα ήταν η τελευταία μέρα στην δουλειά σου αλλά δεν ήξερα
τι να σου δώσω. Έτσι, ρώτησα τον άντρα μου και εκείνος μου είπε: Γά...σέ τον μωρέ και δώσε του εκεί πέρα ένα πεντάευρο...

Κάποτε..........

Kάποτε ο χρόνος είχε τέσσερις εποχές,

σήμερα έχει δύο.

Κάποτε δουλεύαμε οκτώ ώρες,

σήμερα έχουμε χάσει το μέτρημα.

Κάποτε είχαμε χρόνο να πάμε για καφέ με τους φίλους μας.

Τώρα τα λέμε μέσω MSN και Skype.

Κάποτε
είχαμε χρόνο να κοιτάξουμε τον ουρανό, να δούμε το χρώμα του, να ακούσουμε το κελάϊδισμα των πουλιών, να νιώσουμε την ευωδιά του βρεγμένου χώματος. Σήμερα τα βλέπουμε στην τηλεόραση.

Κάποτε παίζαμε με τους φίλους μας ποδόσφαιρο στις αλάνες.

Σήμερα παίζουμε ποδόσφαιρο στο Playstation.

Κάποτε ζητάγαμε συγγνώμη από κοντά.

Σήμερα το λέμε και με SMS.

Κάποτε κυκλοφορούσαμε με ταπεινά αυτοκίνητα 1000 κυβικών και ήμασταν χαρούμενοι.

Σήμερα κυκλοφορούμε με τζιπ 2000 κυβικών και στεναχωριόμαστε που δεν έχουμε τζιπ... 3000 κυβικών.

Κάποτε αγοράζαμε ένα παντελόνι και το είχαμε για δύο χρόνια.

Τώρα το έχουμε δύο μήνες και μετά παίρνουμε άλλο.

Κάποτε ζούσαμε σε σπίτι 65 τετραγωνικών και... ήμασταν ευτυχισμένοι.

Σήμερα ζούμε σε σπίτια 120 τετραγωνικών και δεν χωράμε μέσα...

Κάποτε λέγαμε καλημέρα σε ένα περαστικό και τον ρωτούσαμε για την τάδε οδό.

Σήμερα μας το λέει ο navigator.

Κάποτε πίναμε νερό της βρύσης και ήμασταν μια χαρά.

Σήμερα πίνουμε εμφιαλωμένο και...αρρωσταίνουμε.

Κάποτε είχαμε τις πόρτες των σπιτιών ανοικτές, όπως και τις καρδιές μας.

Σήμερα κλειδαμπαρωνόμαστε, βάζουμε συναγερμούς και έχουμε και 5-6 λυκόσκυλα για να μην αφήσουμε κανέναν να μας πλησιάσει. Είτε είναι καλός, είτε κακός.

Κάποτε ξυπνάγαμε πρωί πρωί την Κυριακή για να πάμε στην εκκλησία.

Σήμερα δεν πάμε γιατί είναι...μπανάλ. Και γιατί οι παπάδες γίνανε μεσίτες και επιχειρηματίες.

Κάποτε είχαμε 2 τηλεοπτικά κανάλια και πάντα βρίσκαμε κάτι ενδιαφέρον να δούμε.

Σήμερα έχουμε 100 κανάλια και δεν μας αρέσει κανένα πρόγραμμα.

Κάποτε μαζευόμασταν όλη η οικογένεια γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι και αισθανόμασταν ενωμένοι και ευτυχισμένοι.

Σήμερα έχει ο καθένας το δικό του δωμάτιο και δεν βρισκόμαστε μαζί στο τραπέζι ποτέ...

Κάποτε η σκληρή δουλειά ήταν ιδανικό.

Σήμερα είναι μαλακία.

Κάποτε τα περιοδικά έπαιρναν συνέντευξη από τον Σεφέρη.

Σήμερα παίρνουν από τον Καρβέλα.

Κάποτε μας μάγευε η φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη,

σήμερα μας ξεκουφαίνει ο...Μακρόπουλος.

Κάποτε οι τραγουδίστριες τραγουδούσαν με τη φωνή.

Σήμερα τραγουδούν με κάτι άλλο.

Κάποτε ντοκουμέντο ήταν μια επιστημονική ανακάλυψη.

Σήμερα ντοκουμέντο είναι ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει δύο οπαδούς ομάδων να ανοίγουν ο ένας το κεφάλι του άλλου.

Κάποτε βλέπαμε στην τηλεόραση κινούμενα σχέδια με τον Μίκυ Μάους, τον Σεραφίνο, τον Τιραμόλα. Σήμερα βλέπουμε τους Power Rangers και τους Monsters με όπλα και χειροβομβίδες να σκοτώνουν και να ξεκοιλιάζουν...τους κακούς.

Κάποτε μας αρκούσε μια βόλτα με τον κοπέλα μας σε ένα ταπεινό δρομάκι της γειτονιάς. Χέρι-χέρι, να κοιτάμε τον ουρανό, να σιγοψυθιρίζουμε ένα ρομαντικό τραγουδάκι και να ταξιδεύουμε νοητά. Σήμερα πάμε διακοπές στο Ντουμπάι, στο Μαρόκο και στο Μεξικό. Και ονειρευόμαστε ταξίδια στο Θιβέτ.

Κάποτε είχαμε το θάρρος και τη λεβεντιά να λέμε «Έκανα λάθος».

Σήμερα λέμε «Αυτός φταίει»...

Κάποτε νοιαζόμασταν για το γείτονα, σήμερα τσατιζόμαστε αν αγοράσει καλύτερη τηλεόραση από εμάς.

Κάποτε ζούσαμε με το μισθό μας.

Σήμερα ζούμε με τους μισθούς που ΘΑ πάρουμε.

Κάποτε δεν είχαμε φράγκο στην τσέπη, μα ήμασταν τόσο, μα τόσο ευτυχισμένοι!
Σήμερα έχουμε τα πάντα και τρωγόμαστε με τα ρούχα μας.

Κάποτε περνάγαμε υπέροχα στο ταβερνάκι της γειτονιάς, με κρασάκι, τραγούδι και κουτσομπολιό.

Σήμερα...μιζεριάζουμε σε ακριβά εστιατόρια του Κολωνακίου.

Κάποτε ιδανικό ήταν να γίνεις αναγνωρισμένος.

Σήμερα ιδανικό είναι να γίνεις απλά αναγνωρίσιμος.

Κάποτε μας δάνειζε λεφτά ο αδελφός μας.

Σήμερα μας δανείζουν οι τράπεζες.

Κάποτε κοιτούσαμε στα μάτια τους ανθρώπους.

Τώρα τους κοιτάμε στην τσέπη.

Κάποτε δουλεύαμε για να ζήσουμε.

Σήμερα ζούμε για να δουλεύουμε.

Κάποτε είχαμε χρόνο για τον εαυτό μας.

Σήμερα δεν έχουμε χρόνο για κανένα....

Αυτό το «Κάποτε», το έλεγαν Ζωή....

Βαρέθηκα

Βαρέθηκα...

Βαρέθηκα τις φωτογραφίες μισόγυμνων γυναικών σε
απίθανες στάσεις και τα διάφορα πορνογραφικά που
μου στέλνουν κατά καιρούς.Από δω και στο εξής θα
προωθώ μόνο email με ιστορικό περιεχόμενο, θαύματα
της φύσης και άλλα πολιτισμικά θέματα.

Προς ενημέρωσή σας, σας στέλνω μία φωτογραφία της
γέφυρας Pont Neuf στην Τουλούζη. Η γέφυρα είναι
απο τις ωραιότερες του κόσμου και κατασκευάστηκε
από το 1544 μέχρι το 1632. Ο ίδιος ο Λουδοβίκος
14ος την διέσχισε το 1659.



Αϊνστάιν & Ολυμπιακός

Αϊνστάιν-ΟΣΦΠ

Έρχεται ο Αϊνστάιν στην Ελλάδα και τον καλούνε σε μια δεξίωση. Καθώς πίνει το απεριτίφ του τον πλησιάζει ένας και του λέει:
-"Kαλησπέρα σας κύριε Αϊνστάιν, τιμή μας να σας έχουμε απόψε μαζί μας"
-"Τιμή δική μου" απαντάει ο μεγάλος επιστήμων, "αν επιτρέπετε τι IQ έχετε;"
-"250" απαντάει αυτός.
Τότε ο Αϊνστάιν του πιάνει συζήτηση για τη θεωρία της σχετικότητας, τις μαύρες τρύπες και δε συμμαζεύεται.

Λίγο αργότερα κι ενώ έτρωγαν το ορεκτικό τους ένας κύριος που καθόταν αριστερά του, τού λέει:
-"Mεγάλη τιμή μας κάνετε κύριε Αϊνστάιν να βρίσκεστε εδώ μαζί μας"
-"Δική μου η τιμή..." απάντησε ο Αϊνστάιν. "Τι IQ έχετε ευγενικέ κύριε;".
-"150".
Του πιάνει λοιπόν κουβέντα ο Αϊνστάιν για το διεθνές δίκαιο, για τα προβλήματα που ανακύπτουν από τα πειράματα γενετικής κ ά.

Λίγο αργότερα κι ενώ έτρωγε το κυρίως πιάτο του, αυτός που καθόταν δεξιά του, του λέει:
-"Eίναι μεγάλη μου τιμή να τρώω δίπλα σ' έναν τόσο μεγάλο επιστήμονα".
-"Δική μου η τιμή" απάντησε ο Αϊνστάιν, "Τι IQ έχετε;"
-"100".
Του πιάνει λοιπόν κουβέντα για την κυβέρνηση, για τα επιτόκια, το χρηματιστήριο, την τιμή της βενζίνης κά.

Λίγο αργότερα κι ενώ έτρωγαν επιδόρπιο ο κύριος που καθόταν απέναντι του τού λέει:
-"Eίναι πάρα πολύ μεγάλη μου τιμή να σας έχω απέναντι μου κύριε Αϊνστάιν"
-"Δική μου η τιμή κύριε, τι IQ έχετε;"
-"50".
Του πιάνει λοιπόν κουβέντα ο Αϊνστάιν για τον big brother, τη φάρμα, τον πιο αδύναμο κρίκο, τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Ευαγγελάτο και δε συμμαζεύεται. Καθώς έπιναν καφέ, τον πλησιάζει ένας κύριος και του λέει με τη σειρά του:
-"Πολύ μεγάλη μας τιμή κύριε Αϊνστάιν να βρίσκεστε σήμερα μαζί μας".
-"Δική! μου η τιμή. Ποιο το IQ σας;"
-"10".
Κι ο Αϊνστάιν απαντάει:
-"Πώς πάει o Ολυμπιακός;".

Μέτρα Ασφαλείας στην Καθημερινή μας Ζωή

1.Χρήση ΑΤΜ, Πιστωτικής Κάρτας.

- Προσπαθείτε να χρησιμοποιείτε τα ΑΤΜ κατά την διάρκεια της ημέρας, κατά προτίμηση δε αυτά που ευρίσκονται εντός του χώρου των τραπεζών. Μη χρησιμοποιείτε το ΑΤΜ όταν υπάρχουν κοντά άγνωστα άτομα . Αν δε νοιώθετε ασφαλείς μην κάνετε την ανάληψη και πηγαίνετε σε άλλο μηχάνημα.

- Μην κοινοποιείτε τον κωδικό σας αριθμό σε οιονδήποτε άλλον, προστατεύστε τον δε από τα μάτια των αγνώστων κατά την χρήση του ΑΤΜ, χρησιμοποιώντας το σώμα σας και καλύπτοντας τον πίνακα των αριθμών με το ελεύθερο χέρι σας.

- Μην απομακρύνεστε από το μηχάνημα κρατώντας στα χέρια χρήματα ή την κάρτα. Κινδυνεύετε άμεσα.

- Ποτέ μην δέχεστε βοήθεια και συμβουλές από πρόθυμους αγνώστους που σπεύδουν να σας βοηθήσουν να πάρετε πίσω την κάρτα σας, στην περίπτωση που σας την έχει κρατήσει το μηχάνημα. ΠΡΟΣΟΧΗ υπάρχει σχεδόν βεβαιότης ότι είναι παγίδα.

- Όταν χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα σε καταστήματα ή εστιατόρια, να προσπαθείτε να μην τη χάνετε από τα μάτια σας, διότι είναι πιθανό να αντιγράψουν τα στοιχεία σας και να φτιάξουν νέα κάρτα, χρεώνοντας σας μεγάλα ποσά. Τούτο έχει συμβεί σε συνάδελφο λίγο καιρό πριν.

- Στα συνημμένα αρχεία υπάρχουν πολλές επί πλέον χρήσιμες πληροφορίες.

2. Ασφάλεια κατά την χρήση του αυτοκινήτου

- ¨Όταν οδηγείτε έχετε πάντοτε κλειδωμένες τις πόρτες. Μην αφήνετε σε κοινή θέα εντός της καμπίνας ελκυστικά αντικείμενα π.χ. τσάντες, ραδιοκασετόφωνα, κάμερες, πορτοφόλια,lap tops κτλ.

- Σταθμεύετε το αυτοκίνητό σας σε ελεγχόμενο χώρο,αν δεν υπάρχει τέτοιος σταθμεύστε σε πολυσύχναστους και φωτιζόμενους το βράδυ δρόμους. σταθμεύετε το αυτοκίνητό σας ανάμεσα σε άλλα , ποτέ πρώτο ή τελευταίο. Η χρήση απλών μέσων που μπλοκάρουν το αμπραγιάζ ή το τιμόνι, είναι ένας σοβαρός αποτρεπτικός παράγων.

- Μην κατεβάζετε το τζάμι του παραθύρου σας αν κάποιος σας πλησιάσει και θέλει να σας μιλήσει, όταν σταματήσετε σε φανάρια ή σε κάποια διασταύρωση.

- Αν έχετε την αίσθηση ότι σας παρακολουθεί κάποιος, συνεχίστε να οδηγείτε μέχρι να φθάσετε σε ένα πολυσύχναστο μέρος κατά προτίμηση σε ένα αστυνομικό ή πυροσβεστικό τμήμα και ζητήστε βοήθεια.

- Όταν σταματάτε πίσω από κάποιο αυτοκίνητο, αφήστε αρκετό χώρο ώστε να μπορέσετε να φύγετε αν χρειαστεί.

- Αποφεύγετε να οδηγείτε νύκτα σε ερημικές περιοχές, ειδικά οι κυρίες. Πριν μπείτε στο αυτοκίνητό σας βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάποιος κρυμμένος μέσα, ως επίσης ότι δεν σας παρακολουθεί κάποιος.

- Αν αντιληφθείτε ότι κάποιος προσπαθεί να μπει στο αυτοκίνητό σας βιαίως, μην σταματήσετε να οδηγείτε, προκαλέστε την προσοχή του κόσμου κορνάροντας συνεχώς, ανάβοντας τα φώτα κτλ.

- Μήν αφίνετε τα κλειδιά στον διακόπτη του αυτοκινήτου, όταν βγαίνετε έξω από αυτό.

3. Ασφάλεια Κατοικίας

- Καλόν να τοποθετηθούν κλειδαριές ασφαλείας σε πόρτες και παράθυρα.

- Πριν φύγετε από το σπίτι βεβαιωθείτε ότι όλα τα ανοίγματα είναι κλειδωμένα.

- Ο καλός φωτισμός στα ύποπτα σημεία, κλειδαριές και παράθυρα που δεν ανοίγουν εύκολα, ως επίσης συστήματα συναγερμού που δημιουργούν θόρυβο είναι πολύ καλοί αποτρεπτικοί παράγοντες.

- Όταν δίνετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σε υπαλλήλους πάρκινκ, ΜΗΝ έχετε ποτέ μαζί και τα κλειδιά του σπιτιού σας.

- Η ύπαρξη σκύλου στο σπίτι δίνει μια προειδοποίηση, όμως οι μη εκπαιδευμένοι σκύλοι εξουδετερώνονται εύκολα.

- Μη διαφημίζετε παντού πόσο ωραία και ακριβά πράγματα έχετε στο σπίτι σας. Μην αφήνετε τα τιμαλφή σας να φαίνονται από τον δρόμο.

- Διαρρήκτες που μπαίνουν και δεν βρίσκουν τίποτε να κλέψουν κάνουν βανδαλισμούς που είναι χειρότεροι από την κλοπή. Συνιστάται να αφήνετε ένα μικρό ποσό κάπου που να μπορεί να βρεθεί εύκολα, ώστε να το πάρουν και να φύγουν.

- Πριν από κάθε διάρρηξη οι δράστες παρακολουθούν το σπίτι, ώστε να διαπιστώσουν τις συνήθειές σας, γεγονός που τους αναγκάζει να γυροφέρνουν στην περιοχή. Αν αντιληφθείτε αγνώστους να περιφέρονται γύρω από το σπίτι σας λάβετε τα μέτρα σας, ειδοποιείστε την Αστυνομία.

- Αν δείτε περίεργα σχέδια, ή αριθμούς, ή γράμματα γραμμένα κοντά στο κουδούνι ή την πόρτα του σπιτιού, σβήστε τα αμέσως και αυξήστε τα μέτρα ασφαλείας. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για συνθηματικά που άφησε αυτός που παρακολουθούσε το σπίτι, ώστε να χτυπήσουν την κατάλληλη ώρα.

- Αν σας τηλεφωνήσουν από κάποια εταιρεία πχ κούριερ, η τράπεζα,ή κάβα κτλ, ζητώντας σας διεύθυνση και πότε θα ευρίσκεστε εκεί για να σας παραδώσουν κάποιο δέμα ή έγγραφο, μην τουςδώσετε τα στοιχεία που σας ζητούν, ζητήστε τους να σας δώσουν πληροφορίες για τον αποστολέα, να σας δώσουν την διεύθυνσή τους και πείτε ότι θα περάσετε εσείς να το πάρετε. Από την αντίδρασή τους θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.

4. Διαμονή σε ξενοδοχείο

- Ζητάτε πάντοτε δωμάτιο στους ορόφους από 3ο μέχρι και 6ο. Στον 1ο και 2ο είναι εύκολο να αναρριχηθεί κάποιος διαρρήκτης, ενώ στις περισσότερες χώρες τα σωστικά μέσα της πυροσβεστικής δεν φθάνουν πάνω από τον 6ο όροφο, οπότε σε περίπτωση πυρκαϊάς κινδυνεύετε.

- Χρησιμοποιείτε το SAFE του ξενοδοχείου για τα τιμαλφή σας.

- Απομνημονεύσατε τις οδηγίες διάσωσης σε περίπτωση ανάγκης. Εντοπίστε την την πλησιέστερη προς το δωμάτιό σας έξοδο κινδύνου.

- Ό ταν φεύγετε από το δωμάτιο αφήνετε το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση ανοικτά, αν είναι δυνατόν. Χρησιμοποιείτε το σήμα "Μην Ενοχλείτε".

5. Προσωπική Ασφάλεια

- Μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά, αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη.

- Μην βάζετε όλα τα χρήματά σας στο πορτοφόλι σας όταν κυκλοφορείτε στους δρόμους, διαμοιράστε τα στις τσέπες σας. Σε περίπτωση κλοπής θα χάσετε λίγα. Σε περίπτωση ληστείας το πρώτο που θα αρπάξει ο ληστής είναι το πορτοφόλι.

- Μην προκαλείτε επιδεικνύοντας πολλά χρήματα και κοσμήματα αξίας.

- Όταν κινείστε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ή ευρίσκεστε σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, εάν έχετε τσάντα να την κρατάτε μπροστά στο στήθος σας και να την καλύπτετε με τα χέρια σας το δε πορτοφόλι σας να είναι σε εσωτερική τσέπη και να καλύπτεται με το χέρι σας. Ποτέ μην τοποθετείτε πορτοφόλι, τιμαλφή ή χρήματα σε εξωτερική τσέπη του σακακιού ή την πίσω τσέπη του παντελονιού.

- Οι χώροι στάθμευσης, ερημικοί ή κακοφωτισμένοι δρόμοι, αλσύλλια κτλ.είναι προσφιλείς χώροι γά τέτοιες επιθέσεις.

- Οι κυρίες θεωρούνται ευκολότεροι στόχοι για τέτοιες επιθέσεις, για τούτο καλόν είναι να αποφεύγουν να κυκλοφορούν μόνες σε τέτοια μέρη.

- Οι κυρίες όταν κυκλοφορούν στο δρόμο, πρέπει να κρατούν την τσάντα τους από το μέρος του πεζοδρομίου και όχι του δρόμου, να κινούνται δε όσον το δυνατό στην άκρη ( προς τα κτίρια ) του πεζοδρομίου..

- Αν αντιληφθείτε ύποπτο άτομο ή ομάδα αποφύγετέ τους χωρίς να δείξετε φόβο ή πανικό.

- Αν σας συμβεί ληστεία παραμείνατε ήρεμοι, δώστε στο ληστή το πορτοφόλι σας ή ότι άλλο σας ζητήσει, προσπαθήστε να απομνημονεύσετε τα χαρακτηριστικά του.

- Προσοχή στα περίεργα τηλεφωνήματα ή γράμματα τα οποία σας πληροφορούν ότι κερδίσατε ένα μεγάλο ποσό σε κάποιο διαγωνισμό,ή σε κάποια λοταρία του εξωτερικού, ή σας ζητούν τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να σας στείλουν κάποια κάρτα με πολλά πλεονεκτήματα κτλ, κτλ.

Εδώ πρέπει να εφαρμόζεται απαρεγκλίτως ο κανόνας. Δεν κοινοποιούμε σε κανένα άσχετο τα προσωπικά μας δεδομένα δηλαδή,Διεύθυνση κατοικίας, στοιχεία ταυτότητος, τραπεζικούς λογαριασμούς, αριθμούς τηλεφώνου, στοιχεία μισθοδοσίας, κτλ.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)