Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

''Πανστρατιά Αποστράτων'' και Ενεργεία Αξιωματικών των Ε.Δ & των Σ.Α στη Λάρισα ...

TΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ !!! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!!
Για πραγματικό σεισμό ετοιμάζονται οι Απόστρατοι Αξιωματικοί των Ε.Δ και Σ.Α στον  Κάμπο της Λάρισας ...Η Πραγματικά τεράστια κινητοποίηση των Αξιωματικών ''Πανστρατιά'' (μόνο η ανάγνωση των φορέων που συμμετέχουν ...προκαλεί ίλιγγο ) που απέδειξαν ότι γνωρίζουν  να μάχονται εκτός των πεδίων των μαχών και στους δρόμους !

Αν κάποιοι τους θεωρούσαν δεδομένους μάλλον πρέπει να αλλάξουν το τρόπο  που σκέφτονται για τους Αξιωματικούς ...Γιατί όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος !

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.
Σε συνέχεια των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκαν από εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά, υπό την αιγίδα του Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων (ΣΟΔ), και τη νέα απόφαση για συνέχιση του αγώνα, συγκλήθηκε το ΣΟΔ Θεσσαλίας (+Πιερίας) την 9η Μαΐου 2013, στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Λάρισας της ΕΑΑΑ. Στο ΣΟΔ είχαν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία συναδέλφων των ΕΔ και των ΣΑ της περιοχής Λάρισας και όσοι μπορούσαν (λόγω απόστασης) από τους νομούς Καρδίτσας, Μαγνησίας, Πιερίας και Τρικάλων.
Σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων Θεσσαλίας και Πιερίας εκεί «διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά, ότι:


  • Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία της τρικομματικής κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής.
  • Οι συνεχιζόμενες μειώσεις στους προϋπολογισμούς των ΕΔ και των ΣΑ, αναπόφευκτα και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, θα επηρεάσουν περαιτέρω το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και την αποτελεσματικότητα των Σωμάτων Ασφαλείας.
  • Ο κατάλογος των συναδέλφων, που λόγω των συνεχόμενων άδικων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις χάνει την αξιοπρέπεια του, συνεχώς μεγαλώνει. Πρόσφατα συνάδελφος μας δεν άντεξε και έδωσε τέλος στη ζωή του, αφήνοντας δύο παιδιά ορφανά.
  • Είναι ανάγκη να ενώσουμε την έντονη φωνή διαμαρτυρίας μας με τους χιλιάδες συμπολίτες μας, ενάντια στη συνεχιζόμενη πολιτική των περικοπών και των «βάρβαρων» οικονομικών μέτρων, που οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τα ευρύτερα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό τοπίο και στο δικό μας κλάδο, ο οποίος έχει υποστεί τις μεγαλύτερες και τις πιο άδικες περικοπές.

            Για τους λόγους αυτούς όλοι οι παρευρισκόμενοι φορείς των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ, ως αναπόσπαστο τμήμα του σκληρά δοκιμαζόμενου Ελληνικού Λαού

ΚΑΛΟΥΜΕ
όλα τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τις οικογένειές μας αλλά και τους συμπολίτες μας, να δώσουμε βροντερό παρών στηΣυγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 και ώρα 18:00».

http://bordersgr.blogspot.gr
Συμμετέχοντες Φορείς
Συνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ
Ένωση Αποστράτων Αξκων Στρατού (ΕΑΑΣ)ΕΑΑΣ ΚαρδίτσαςΕΑΑΣ Λάρισας ΕΑΑΣ Μαγνησίας
ΕΑΑΣ Πιερίας
ΕΑΑΣ Τρικάλων
Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (ΑΚiΣ)
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αξκων Πεζικού(ΠΣΑΠ)
Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων Ιππικού –       Τεθωρακισμένων (ΣΑΑΙΤΘ)
Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων Μηχανικού (ΣΑΑΜΧ)
Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΑΑΣ)
Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων Τεχνικού
Σώματος Στρατού (ΣΑΑΤΧΣ)
Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων Σώματος Υλικού          Πολέμου (ΣΑΑΣΥΠ-ΑΜΑΛΘΕΙΑ)
Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων-Υπαξκων Στρατού (ΣΑΑΥΣ)
ΣΑΑΤΧΣ Λάρισας
Σύνδεσμος Α.Α. Σ.Σ.Ε. Τάξεως 1957
Σύνδεσμος Α.Α. Σ.Σ.Ε. Τάξεως 1959
Σύνδεσμος Α.Α. Σ.Σ.Ε. Τάξεως 1961
Σύνδεσμος Α.Α. Σ.Σ.Ε. Τάξεως 1962
Σύνδεσμος Α.Α. Σ.Σ.Ε. Τάξεως 1965
Σύνδεσμος Α.Α. Σ.Σ.Ε. Τάξεως 1971
Σύνδεσμος Α.Α. Σ.Σ.Ε. Τάξεως 1973
Σύνδεσμος Α.Α. Σ.Σ.Ε. Τάξεως 1975
Σύνδεσμος Α.Α. Σ.Σ.Ε. Τάξεως 1976
Σύνδεσμος Α.Α. Σ.Σ.Ε. Τάξεως 1978
Σύνδεσμος Α.Α. Σ.Σ.Ε. Τάξεως 1981
Ένωση Αποστράτων Αξκων Ναυτικού (ΕΑΑΝ)
Ένωση Αποστράτων Αξκων Αεροπορίας (ΕΑΑΑ)
ΕΑΑΑ Μαγνησίας
ΕΑΑΑ Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας
Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΑΣΑ)
Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Καρδίτσας
Σύνδεσμος Αποστράτων Χωρ – ΕΛΑΣ Λάρισας
Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Μαγνησίας
Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας
Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Τρικάλων
Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ)
Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος Καρδίτσας
Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος Λάρισας
Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος Τρικάλων
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων ΕΔ και ΣΑ (ΠΣΑΑΕΔ&ΣΑ)

Συντάξεις εξπρές για τις γυναίκες

Ποιές κατηγορίες εργαζομένων αφορούν

Διαβατήριο για ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη -ακόμα και σε ηλικία 50 ετών- προσφέρει σε 600.000 γυναίκες μια σειρά ευνοϊκών διατάξεων της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Οι ρυθμίσεις αφορούν όσες γυναίκες ασφαλίστηκαν από 1ης Ιανουαρίου 1983 έως 31 Δεκεμβρίου 1992 και πρόλαβαν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του «το Έθνος», μεγάλες κερδισμένες είναι οι μητέρες ανήλικων τέκνων, που πρόλαβαν να «κλειδώσουν» το συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010. Μεταβατικές διατάξεις ισχύουν και τη διετία 2011-2012, ενώ τέλος στο ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης των μητέρων μπαίνει από 1ης Ιανουαρίου 2013.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως οι μητέρες θεμελιώνουν δικαίωμα με τη συμπλήρωση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης και την ανηλικότητα του τέκνου. Στη συνέχεια μπορούν να παραμείνουν στην αγορά εργασίας και να αποχωρήσουν όποτε πιάσουν το κατά περίπτωση όριο ηλικίας, χωρίς να επηρεαστούν από τις όποιες ανατροπές στο Ασφαλιστικό (αφορά μόνο μητέρες ανηλίκων).

Ειδικές ρυθμίσεις ισχύουν και για τις γυναίκες που δεν έχουν ανήλικα παιδιά, με το όριο συνταξιοδότησης να είναι σε άμεση συνάρτηση με το έτος θεμελίωσης δικαιώματος αλλά και τον ασφαλιστικό φορέα.

«Τυχερές» είναι κυρίως οι ασφαλισμένες σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες, ενώ στον αντίποδα αυστηρό είναι το συνταξιοδοτικό καθεστώς για τις γυναίκες που υπάγονται στον ΟΑΕΕ.

Ευνοϊκό καθεστώς συνταξιοδότησης με μειωμένα όρια ηλικίας έχουν και μεγάλες ομάδες ασφαλισμένων, όπως οι τρίτεκνες και οι γυναίκες που δουλεύουν σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Τέλος πρέπει να επισημανθεί πως αυξημένα όρια συνταξιοδότησης προβλέπονται για όσες γυναίκες θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2013. Η «έξοδος» γίνεται στα 67 με πλήρη σύνταξη ή εναλλακτικά με 40 έτη ασφάλισης στα 62 (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως είναι οι εργαζόμενες στα βαρέα).

Σε στάση εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος

Πανελλαδική στάση εργασίας 12:00-15:00 έχει προγραμματίσει για σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των εκπαιδευτικών.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ θεωρεί ότι «η προληπτική επίταξη των εκπαιδευτικών όχι μόνο δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση στα προβλήματα της Παιδείας, αντίθετα εντείνει τα αδιέξοδα και δημιουργεί εντάσεις, τις οποίες “φορτώνονται” οι χιλιάδες μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ «ο διάλογος αποτελεί σημαντικό συστατικό της δημοκρατίας μας και μπορεί να οδηγήσει στο να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα». Η Συνομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων αποσαφηνίζει τέλος ότι «η Παιδεία δεν προσφέρεται για άγονες αντιπαραθέσεις και πολύ περισσότερο για συγκρούσεις με “θύματα” τα παιδιά μας».

«Η Αντζελίνα Τζολί είναι τώρα πιο όμορφη από ποτέ - Ας γίνει το πρότυπό μας»

Πώς σχολίασε η Νατάσα Καραμανλή τη μαστεκτομή της διάσημης σταρ

«Γενναία» και «σωστή» χαρακτηρίζει την απόφαση της Αντζελίνας Τζολί να προχωρήσει σε διπλή προληπτική μαστεκτομή η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, Νατάσα Καραμανλή, και χειρουργός μαστού.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση:

«Η Αντζελίνα Τζολί, μία από τις ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο, υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή. Η επέμβαση αυτή είχε προληπτικό χαρακτήρα και επιλέχθηκε μετά την υποβολή της διάσημης ηθοποιού σε γονιδιακό έλεγχο για μετάλλαξη του γονιδίου BRCA1. Γυναίκες οι οποίες κρίνονται θετικές ως φορείς αυτού του γονιδίου διατρέχουν κίνδυνο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85% να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού στη διάρκεια της ζωής τους. Επίσης στις γυναίκες αυτές, ο κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου στις ωοθήκες είναι μεγαλύτερος από 40%. Η μόνη σίγουρη θεραπεία στις περιπτώσεις αυτές είναι η πρόληψη: τακτικός μαστολογικός έλεγχος από την ηλικία των 25 ετών και προληπτική μαστεκτομή και ωοθηκεκτομή μετά την τεκνοποίηση.

Η Αντζελίνα, με βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό, κρίθηκε θετική στη μετάλλαξη του γονιδίου. Πήρε τη γενναία αλλά σωστή απόφαση να προχωρήσει σε προληπτική μαστεκτομή. Θωράκισε την υγεία της, προστάτευσε τον εαυτό της και την οικογένειά της. Και συνεπής με τη δημόσια στάση που έχει επιλέξει εδώ και χρόνια μέσα από το κοινωνικό και το ανθρωπιστικό της έργο, δημοσίευσε την περιπέτειά της με άρθρο της στον Τύπο. Με την ενέργεια της αυτή έστειλε ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες: Ομορφιά είναι κάτι περισσότερο από το τέλειο κορμί. Ομορφιά είναι η δύναμη και η θέληση για ζωή. Ομορφιά είναι η αυτοπεποίθηση που μας δίνουν οι επιλογές μας.

Ομορφιά είναι να μην διστάζεις να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου για να βοηθήσεις τους άλλους.

Η Αντζελίνα Τζολί, στα μάτια όλων μας, είναι τώρα πιο όμορφη από ποτέ. Ας γίνει το πρότυπό μας.»


Δεν θα γίνουν απεργίες μέσα στις πανελλαδικές

Συλλαλητήριο αύριο στο κέντρο

Δεν θα προχωρήσουν απ' ότι φαίνεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις οι καθηγητές, όπως αποφάσισαν μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση των Προέδρων των Τοπικών Ενώσεων τους (ΕΛΜΕ), που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι καθηγητές αναμένεται να προγραμματίσουν συλλαλητήριο την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας και μελετούν κι άλλες κινητοποιήσεις, ενώ το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα ολοκληρώσει τις επαφές του με τα πολιτικά κόμματα ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να επανεκτιμήσει την κατάσταση.

Μετά από τη μαραθώνια χθεσινή συνεδρίαση, τα μέλη παρατάξεων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που έχουν την πλειοψηφία (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισαν να ζητήσουν να μην γίνει η απεργία. Η πρόταση αυτή έλαβε 18 υπέρ του ότι υπάρχουν οι όροι για απεργία, 9 ότι δεν υπάρχουν και 57 ψήφισαν λευκό, ως εκ τούτου δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία για απεργία.

Μετά και απ΄ αυτό το αποτέλεσμα οι πρόεδροι αποχώρησαν, ενώ εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και να εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)