Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Έκπτωση φόρου ως και 40% αν χρησιμοποιείτε «πλαστικό» χρήμα

Μεγάλες εκπτώσεις φόρου προβλέπονται στο τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το σύστημα συλλογής αποδείξεων για το 2014.



Σύμφωνα με το σχέδιο, όσοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους με ελεύθερους επαγγελματίες πλαστικό χρήμα, θα εξασφαλίζουν «γενναία» μείωση φόρου μεταξύ 30% και 40%, όπως γράφει το Έθνος.

Οι συναλλαγές, για να δίνουν «μπόνους», θα πρέπει να γίνονται με πιστωτικές-χρεωστικές κάρτες, αλλά και με φοροκάρτα ή «κάρτα αποδείξεων», όπως την έχει ονομάσει το υπουργείο.

Σε πρώτη φάση, το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ για γιατρούς, νοσοκομεία, κλινικές και δικηγόρους και υπολογίζεται πως η συνολική πρόσθετη ωφέλεια για τους φορολογουμένους θα κυμανθεί μεταξύ 150 και 200 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια, θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, όπως, για παράδειγμα, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές και άλλοι.

Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν πως για συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών θα πρέπει να δίνονται ισχυρά κίνητρα στους πολίτες να λαμβάνουν αποδείξεις.

Έτσι, το «μπόνους» μείωσης φόρου θα φθάνει ακόμη και στο 40%, πολύ υψηλότερο από το ΦΠΑ (23%), έτσι ώστε να «ακυρωθεί» στην πράξη το επιχείρημα που προβάλλεται από μερίδα επαγγελματιών πως, αν δεν κόψουν απόδειξη, ο πελάτης θα γλιτώσει το ΦΠΑ.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ


Αθήνα 21/10/2013
 
Φίλες και φίλοι του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας,

Με ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου ορίσθηκα νέος Πρόεδρος του κόμματος προκειμένου να το οδηγήσω σε Έκτακτο Συνέδριο εντός τριμήνου, όπως το Καταστατικό μας ορίζει.
               
Η παμψηφεί εκλογή μου από το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο αποτελεί ιδιαίτερα μεγάλη τιμή για μένα και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη για την πορεία του κόμματος,

Το κόμμα πιο ισχυρό από ποτέ, θα συνεχίσει την
 
αταλάντευτη προσπάθειά του με σκοπό την προετοιμασία καθόδου στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές και με στόχο να ανατρέψουμε το διεφθαρμένο και φαύλο πολιτικό σύστημα, που με γεωμετρική πρόοδο συνεχίζει να εξαθλιώνει τους συμπατριώτες μας, αλλά και να υπονομεύει το μέλλον της πατρίδος και των παιδιών μας με την πλήρη υποταγή του στους δανειστές και εταίρους του.

Στα πλαίσια αυτά προετοιμάζουμε σταδιακή εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να ενημερώσουμε και πάλι φίλους αλλά και εχθρούς ότι είμαστε ΕΔΩ, ενωμένοι, δυνατοί πιστοί στις αρχές και τις ιδέες μας προκειμένου να πείσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες να ενταχθούν στις τάξεις μας, διότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και άλλος τρόπος, πέραν της ΨΗΦΟΥ μας προς άφθαρτους, αγνούς, τίμιους και καθαρούς Έλληνες, ώστε να απαλλαγούμε από τους επαγγελματίες πολιτικούς και τα δεινά στα οποία αυτοί μας οδήγησαν.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους όσους ανησυχούν για το μέλλον του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, ότι θα είμαστε παρόντες στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις του τόπου, ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΔΥΝΑΤΟΙ ΟΣΟ ΠΟΤΕ, διότι αυτό που αντιπροσωπεύει ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας είναι ο αγνός ρομαντικός πατριωτισμός, οι καθαρές πολιτικές θέσεις και η υποστήριξη των αδικουμένων Ελλήνων έναντι της αδικίας.

Μιας αδικίας που επεβλήθη από τα πολιτικά κόμματα και τις κυβερνήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου, όπου οι αδικούντες Έλληνες έγιναν ισχυρότεροι ενώ οι αδικούμενοι συμπατριώτες μας σπρώχνονται καθημερινά στην ανέχεια και υφίστανται σημαντική ηθική και κοινωνική εξαθλίωση.

Δεσμεύομαι ότι με την βοήθεια του Θεού και την συνεργασία όλων των θεσμικών οργάνων, των στελεχών, των μελών, αλλά και των φίλων του κόμματός μας, θα εργασθώ ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης, μέσα σε ένα ενωτικό πνεύμα
 
για την σωτηρία της Πατρίδος που κινδυνεύει. Πρώτιστο μέλημά μας είναι, η μέσα από δημοκρατικούς αλλά σκληρούς αγώνες σε όλα τα επίπεδα, αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας, της ευημερίας του Ελληνικού Λαού και της κοινωνικής γαλήνης.

Στους αγώνες μας αυτούς είναι όλοι απαραίτητοι και δεν περισσεύει κανείς. Σας καλώ όλους σε συστράτευση στον κοινό αγώνα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Ανάργυρος Σαρήπαπας.

Πρόεδρος ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΑΡΗΠΑΠΑΣ
Υποστράτηγος ε.α, Απόφοιτος Σχολής Πολέμου και Κολλεγίου Επιτελών ΝΑΤΟ (Ρώμη), υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές και διοικητικές θέσεις του Στρατού Ξηράς, Διοικητής Μηχανοκινήτου Τάγματος, Επιτελάρχης της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, Διοικητής Ταξιαρχίας, Επιτελάρχης του Γ' ΣΣ, Ακόλουθος Άμυνας στην πρεσβεία της Σόφιας, μιλάει αγγλικά και βουλγαρικά, ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, συμμετέχει σε όλη την πολιτική πορεία του κόμματος από  ιδρύσεώς του, διετέλεσε πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την μήνι του προέδρου του «Ιδρύματος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», προκάλεσε ο σεβασμιότατος Πειραιώς, κ Σεραφείμ, (Pire Mitropolit), ο οποίος προ ημερών διοργάνωσε στην μητρόπολη του ημερίδα με θέμα τους Πομάκους της δυτικής Θράκης, παρουσία και του υφυπουργού Εξωτερικών, κ Γεροντόπουλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τη τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak, (19/10), δριμεία επίθεση κατά του μητροπολίτη Πειραιώς αλλά και κατά του υφυπουργού Εξωτερικών, κ Γεροντόπουλου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του «Ιδρύματος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», Taner Mustafaoğlu, εξ αιτίας της πρόσφατης ημερίδας που έγινε για την ανάδειξη τη πολιτιστικής και εθνολογικής ταυτότητας των Πομάκων της Δυτικής Θράκης, ένα αρχαίο ελληνογενές φύλο της περιοχής, και την διαφοροποίηση τους από τους τουρκογενείς της μειονότητας. Ο Taner Mustafaoğlu ανέφερε με προκλητικό τρόπο ότι η ημερίδα αυτή απέβλεπε στο να δημιουργήσει διασπαστικές τάσεις μέσα στους κόλπους της «τουρκικής», όπως την χαρακτήρισε, μειονότητας της δυτικής Θράκης, η οποία, όπως υποστήριξε, είναι άρρηκτα συνδεμένη με την «μητέρα πατρίδα», την Τουρκία.

Στο ίδιο δημοσίευμα ο πρόεδρος του «Ιδρύματος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», που είναι το πιο ανθελληνικό ίδρυμα των Τούρκων στην περιοχή, προχώρησε ακόμα περισσότερο στην έντονη κριτική του κατά της ημερίδας της Μητρόπολης Πειραιώς, ισχυριζόμενος πως με αυτές τις κινήσεις προσβάλλεται η συνείδηση της μειονότητας που είναι ενωμένη με την τουρκική εθνική συνείδηση και προεξόφλησε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα βρουν καμία ανταπόκριση από τον λαό της «τουρκικής μειονότητας» της δυτικής Θράκης. Κατηγόρησε με έντονο τρόπο και τον πρόεδρο του «Ινστιτούτου Πομάκων», κ Ibrahim Kenar, ότι αναπτύσσει αντιτουρκική προπαγάνδα και ισχυρίστηκε ότι τέτοιες ενέργειες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα των Πομάκων που κατοικούν σήμερα στην Τουρκία. Απέρριψε δε με κατηγορηματικό τρόπο όλες τις θεωρίες περί μη τουρκικής καταγωγής των Πομάκων, τονίζοντας ότι όλα αυτά εντάσσονται στην «καταπιεστική» προπαγάνδα που έχει αναπτύξει τελευταία το ελληνικό κράτος κατά της «τουρκικής» μειονότητας της δυτικής Θράκης. Να σημειώσουμε ότι οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι οι Πομάκοι ένιαι τουρκικής καταγωγής από τα τουρκικά φύλα των Ούζων και Πετσενέγκων, χωρίς όμως να μπορούν να το αποδείξουν ιστορικά και να εξηγήσουν ότι ποτέ στην ιστορία του δεν μιλούσαν κάποια τουρκική διάλεκτο.

Στα «πυρά» του ανεκδιήγητου Taner Mustafaoğlu βρέθηκαν κι οι άλλοι ομιλητές της ημερίδας της Μητρόπολης Πειραιώς για την δυτική Θράκη, όπως ο πρόεδρος της «Ένωσης Σμυρναίων», στρατηγός Τσίρκας Ευάγγελος, ο πρόεδρος του «Ιδρύματος Αλεξανδροπουλιτών» ναύαρχος κ. Παρασκευόπουλος και η καθηγήτρια, κ Ελένη Χόρτη, η οποία παρουσίασε ειδική μελέτη για τους Πομάκους σαν ένα χαμένο ιστορικό φύλο της δυτικής Θράκης. Εκτός όλων αυτών, ο πρόεδρος του «Ιδρύματος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» κατέκρινε και την κίνηση των αθιγγάνων της δυτικής Θράκης, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Mustafaoğlu, έχουν το θράσος να διεκδικήσουν ξεχωριστό μουσουλμανικό τέμενος αποκλειστικά για δική τους χρήση.

Με όλα αυτά φαίνεται πως για άλλη μια φορά η τουρκική προκλητικότητα που εκδηλώνεται με κάθε μέσο στην Δυτική Θράκη, εντάσσεται στην προσπάθεια της Τουρκίας να «κοσυφοπεδοποίησει» την περιοχή και να αναβιώσει την λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης». Για τον λόγο αυτό κινήσεις όπως αυτή του θαρραλέου Σεβασμιότατου Πειραιώς, κ Σεραφείμ, γίνονται στόχος έντονων τουρκικών αντιδράσεων. Ευχή μας και άλλοι μητροπολίτες να μιμηθούν το παράδειγμα του εν λόγω Δεσπότη, που τιμά με κάθε τρόπο το ιερό του ράσο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Συμπεριέλαβαν την αμοιβή της ως υπάλληλο του ΟΗΕ για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης!

Η εν λόγω φορολογούμενη προσέφυγε στο Συνήγορο του Πολίτη γιατί συμπεριλήφθηκε στο εισόδημά της το ποσό που έλαβε ως υπάλληλος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να συνυπολογιστεί και αυτή η αμοιβή για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Αρχικά, η αρμόδια ΔΟΥ απέρριψε προφορικά το αίτημα για επανεκκαθάριση της ειδικής εισφοράς, λόγω της εγκατάστασης της φορολογούμενης στην Ελλάδα και ενημερώθηκε ότι θα ήταν διαφορετική η αντιμετώπιση αυτού του εισοδήματος, εφόσον εκείνη υπηρετούσε στο εξωτερικό.


Ο μισθός των υπαλλήλων του ΟΗΕ απαλλάσσεται παντός εθνικού φόρου, άρα και από την ειδική εισφορά

Όπως αναφέρει η ανεξάρτητη αρχή, η νομοθεσία (ν. 3986/2011) προβλέπει ότι επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ των φυσικών προσώπων, που προέκυψαν κατά τις διαχειριστικές χρήσεις 2010 έως και 2014. Εντούτοις, βάσει της Σύμβασης «Περί Προνομίων και Ασυλιών των Ηνωμένων Εθνών» που κυρώθηκε από την Ελλάδα, ο μισθός των υπαλλήλων του ΟΗΕ απαλλάσσεται παντός εθνικού φόρου, άρα και από την ειδική εισφορά. Γενικότερα, απαλλάσσονται από την ειδική εισφορά συγκεκριμένες απολαβές που αποκτούν οι κάτοικοι Ελλάδος από οργανισμούς της αλλοδαπής, εφόσον αυτές απαλλάσσονται κάθε εθνικού φόρου, βάσει ρητών διατάξεων αυξημένης τυπικής ισχύος, σε σχέση με την ελληνική νομοθεσία.

Ο Συνήγορος του Πολίτη επισήμανε ότι η εγκατάσταση της φορολογούμενης στην ημεδαπή δεν δικαιολογεί διαφορετική μεταχείριση σε σχέση με τους λοιπούς υπαλλήλους του ΟΗΕ

Ο Συνήγορος του Πολίτη επισήμανε ότι η εγκατάσταση της φορολογούμενης στην ημεδαπή δεν δικαιολογεί διαφορετική μεταχείριση σε σχέση με τους λοιπούς υπαλλήλους του ΟΗΕ, αφού όλοι απασχολούνται με το ίδιο υπηρεσιακό καθεστώς. Επίσης, πρότεινε στην αρμόδια υπηρεσία να προχωρήσει στην επανεκκαθάριση της εν λόγω εισφοράς, με έκπτωση αυτού του ποσού από το εισόδημα του αντίστοιχου έτους.

Μετά την παρέμβαση της Αρχής, η αρμόδια ΔΟΥ, κατόπιν οδηγιών που έλαβε και από τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα της φορολογούμενης για νέα εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011.

Έρχεται “ψαλίδι” στους υψηλόμισθους του Δημοσίου – Απέτυχε το ενιαίο μισθολόγιο

- Το κούρεμα των μισθών στα “ρετιρέ” του δημοσίου θα κυμαίνεται από 5% έως 20%
- Διαπιστώνονται ακραίες αποκλίσεις από τις αρχές του ενιαίου μισθολογίου
- Απόφοιτος δημοτικού του υπ. Ανάπτυξης έχει υψηλότερο μισθό από υπάλληλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης του υπ. ΕσωτερικώνΤη διερεύνηση κάθε κωδικού μισθοδοσίας στο στενό αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα άρχισε το γενικό λογιστήριο του κράτους με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, για να διαπιστωθούν οι ακραίες παραβιάσεις του ενιαίου μισθολογίου.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής η κυβέρνηση ομολογεί οτι το πείραμα του ενιαίου μισθολογίου απέτυχε παταγωδώς και προσανατολίζεται σε κούρεμα των υψηλότερων μισθών για να πριμοδοτήσει τους πιο χαμηλούς.
Ενδεικτικά των ακραίων αποκλίσεων από τις αρχές του ενιαίου μοσθολογίου που δημιουργούν ανισότητες μεταξύ των υπαλλήλων είναι τα παρακάτω παραδείγματα
1.Απόφοιτος δημοτικού του υπ. Ανάπτυξης έχει υψηλότερο μισθό από υπάλληλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης του υπ. Εσωτερικών
2.Καθαρίστρια σε νοσοκομείο της περιφέρειας παίρνει περισσότερα απο γιατρό του ΕΣΥ με βαθμό επιμελητή Β και τον ίδιο μισθό με αυτόν του επιμελητή Α'
3.Άγαμος υπάλληλος του υπ. Οικονομικών έχει σχεδόν διπλάσιο μισθό από τον υπάλληλο του υπουργείου Παιδείας με το ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο και 6 παιδιά
4.Οι αποδοχές συντηρητού σε ΔΕΚΟ του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι υψηλότερες απο τις αποδοχές του υποδιοικητού της
Ανώτατοι αξιωματούχοι του οικονομικού επιτελείου λένε στο Βήμα εξηγούν τα φαινόμενα αυτά “επειδή το ενιαίο μισθολόγιο δεν ήταν ποτέ ενιαίο. Κι επειδή προβλεπόταν μια σταδιακή προσαρμογή των μισθών σε βάθος τριετίας που δεν έχει ολοκληρωθεί”, ενώ ταυτόχρονα ομολογούν ότι κάποιες από τις προσαρμογές δεν θα τελειώσουν ποτέ. Τονίζουν επίσης πως θα έπρεπε να μειωθούν συνολικά όλες οι αποδοχές στο Δημόσιο και στη συνέχεια να θεσπιστεί ένα ειδικό επίδομα ως “κίνητρο για την επίτευξη στόχων” που θα πριμοδοτούσε τους άξιους και αποδοστικούς υπαλλήλους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην οριζόντια μείωση των αποδοχών αλλά μόνο για τα λεγόμενα “ρετιρε” του δημοσίου και κυρίως του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες εβδομάδες θα εξαγγελθεί η μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά μόνο για τα ανώτατα κλιμάκια. Η μίεωση πιθανώς θα κυμαίνεται από 5%-20% για αποδοχές που θα ξεπερνούν τα 2.800 ευρώ με αξαίρεση τις διοικητικές θέσεις ευθύνης και τις θέσεις ειδικών καθηκόντων.
Από τη ρύθμιση αυτή εκτιμάται ότι θα προκύψει ένα κονδύλι 50-100 εκ. ευρω για την ανακούφιση των ασθενέστερων στρωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Φάρμακα μόνο για έχοντες. Θα πληρώνουμε τη διαφορά στις τιμές


Αλλάζει από σήμερα, Δευτέρα ο τρόπος υπολογισμού συμμετοχής στα φάρμακα των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς η διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου πλέον τον ασφαλισμένο.
Έως σήμερα οι ασφαλισμένοι πλήρωναν δύο συμμετοχές εφόσον το σκεύασμα που επέλεγαν είχε τιμή υψηλότερη από την ασφαλιστική τιμή. Δηλαδή εάν η λιανική τιμή τού φαρμάκου ήταν ίδια µε την ασφαλιστική τιμή, τότε ο ασθενής πλήρωνε τη συμμετοχή του, που είναι 25%, εάν όμως επέλεγε ακριβότερο φάρμακο τότε πλήρωνε τη συμμετοχή του, 25% και επιπλέον το 50% της διαφοράς λιανικής και ασφαλιστικής και το υπόλοιπο 50% κατέβαλλε ο ΕΟΠΥΥ.
Από τη Δευτέρα, όμως, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, καταργείται η από κοινού συνεισφορά EOΠΥΥ- ασφαλισμένων της επιπλέον διαφοράς μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής των φαρμάκων και οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το 100% της διαφοράς.
Η απόφαση δεν αφορά τα πρωτότυπα φάρμακα που δεν έχουν γενόσημο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει να καταβάλλει το 50% της διαφοράς.
"Ασθενείς δύο ταχυτήτων"
Την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έχει προκαλέσει ο νέος τρόπος υπολογισμού της συμμετοχής στα φάρμακα, με τον ΙΣΑ να κάνει λόγο για ασθενείς δύο ταχυτήτων.
"Ουσιαστικά οδηγούμαστε στον διπλασιασμό της συμμετοχής του ασθενή σε πολλές κατηγορίες φαρμάκων που αφορούν στις παθήσεις με τη μεγαλύτερη συχνότητα. Πρόκειται για μία ακόμα δυσβάσταχτη και απαράδεκτη επιβάρυνση του ασθενή ο οποίος έχει φτάσει πλέον στα όρια των αντοχών του", υπογραμμίζει ο ΙΣΑ και προσθέτει ότι το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή με μεγάλη προχειρότητα και χωρίς την επαρκή επεξεργασία.
"Ο ασθενής θα βρεθεί στο δίλημμα να επιλέξει είτε το φθηνό φάρμακο είτε να πληρώσει από την τσέπη του το πρωτότυπο. Η αλλαγή της αγωγής μπροστά στον πάγκο του φαρμακείου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους καθώς υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε απορρύθμιση της πάθησης", σημειώνει ο ΙΣΑ και επισημαίνει ότι κάθε πρόχειρη και απάνθρωπη πρόσθετη επιβάρυνση του ασθενή οδηγεί σε σοβαρούς κινδύνους για την Δημόσια Υγεία.

Έκπτωση φόρου για τις αποδείξεις

Μεγάλες εκπτώσεις φόρου προβλέπονται στο τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το σύστημα συλλογής αποδείξεων για το 2014.
Σύμφωνα με το σχέδιο, όσοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους με ελεύθερους επαγγελματίες πλαστικό χρήμα, θα εξασφαλίζουν «γενναία» μείωση φόρου μεταξύ 30% και 40%.
Οι συναλλαγές, για να δίνουν «μπόνους»...
θα πρέπει να γίνονται με πιστωτικές-χρεωστικές κάρτες, αλλά και με φοροκάρτα ή «κάρτα αποδείξεων», όπως την έχει ονομάσει το υπουργείο.
Σε πρώτη φάση, το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ για γιατρούς, νοσοκομεία, κλινικές και δικηγόρους και υπολογίζεται πως η συνολική πρόσθετη ωφέλεια για τους φορολογουμένους θα κυμανθεί μεταξύ 150 και 200 εκατ. ευρώ.
Στη συνέχεια, θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, όπως, για παράδειγμα, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές και άλλοι.
Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν πως για συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών θα πρέπει να δίνονται ισχυρά κίνητρα στους πολίτες να λαμβάνουν αποδείξεις.
Έτσι, το «μπόνους» μείωσης φόρου θα φθάνει ακόμη και στο 40%, πολύ υψηλότερο από το ΦΠΑ (23%), έτσι ώστε να «ακυρωθεί» στην πράξη το επιχείρημα που προβάλλεται από μερίδα επαγγελματιών πως, αν δεν κόψουν απόδειξη, ο πελάτης θα γλιτώσει το ΦΠΑ.
Πηγή: Έθνος

Αυτή είναι η αλήθεια για το “γκριζάρισμα” των Ιμίων

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Η υπόθεση των Ιμίων και οι χειρισμοί που έπρεπε να γίνουν και ΔΕΝ έγιναν τον Ιανουάριο του 1996, επανήλθαν στην επικαιρότητα μετά τη σχετική αναφορά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Βασιλείου. Είπε ο κ. Σημίτης:
Imia-Simitis01-20october2013«Στην υπόθεση των Ιμίων το 1996, η επάνοδος στη ρύθμιση που ίσχυε από τότε που τα Δωδεκάνησα έγιναν ελληνικά αποτέλεσε για τους ίδιους κύκλους προδοσία. Η Ελλάδα κατ’ αυτούς θα έπρεπε να κηρύξει πόλεμο στην Τουρκία. Σήμερα η προσοχή τους στρέφεται στην άμεση κήρυξη της ΑΟΖ. Ετσι θα εξασφαλίσουμε μεταξύ άλλων, ισχυρίζονται, και τα πετρέλαια που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την κρίση».
Εκτός του ότι επιχείρησε να συνδέσει δύο εντελώς διαφορετικά θέματα, η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού είναι πέρα για πέρα άστοχη, διότι πάνω απ’ όλα δεν καταγράφει με ακρίβεια το καθεστώς των συγκεκριμένων βραχονησίδων. Αντίθετα θολώνει τα νερά… Μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 1996, αποτελούσαν ελληνικό έδαφος. Μετά την κρίση, που δημιούργησε η απερισκεψία Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων, είναι «αμφισβητούμενη περιοχή».

Imia_jpgΔυστυχώς, αυτό ήταν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τον μακαρίτη Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει καν τις «μαγικές» διπλωματικές του ικανότητες για να αποτρέψει τον ελληνοτουρκικό πόλεμο. Πέτυχε από την πρώτη στιγμή την απομάκρυνση της ελληνικής σημαίας και απ’ εκεί και πέρα, όταν «την πήρε ο άνεμος» όπως καταγράφεται να λέει ο τότε υπουργός Εξωτερικών στον Αμερικανό ομόλογό του Κρίστοφερ, όλα τελείωσαν. Μόνο που τα Ιμια, από εκείνο το μοιραίο βράδυ, έχουν χαρακτηριστεί «γκρίζα ζώνη».
Για του λόγου το αληθές αντιγράφω από τηλεγράφημα που απέστειλε ο τότε υπουργός Εξωτερικών (Κρίστοφερ) με την υπογραφή του Στρόουμπ Τάλμποτ στον Αμερικανό πρέσβη Νάιλς, στις 8 Φεβρουαρίου 1996, (ώρα 2.25 π.μ.). Αναφέρει με ακρίβεια τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας για τα Ιμια, η οποία είναι δεσμευτική για τις δύο χώρες:
«Οι Τούρκοι παραπονέθηκαν ότι η Ελλάδα τοποθέτησε στρατιωτικές δυνάμεις στη νήσο Καλόλιμνο (ένα ελληνικό νησί κοντά στα Ίμια / Καρντάκ), παραβιάζοντας τη συμφωνία που επέτρεψε στις δύο πλευρές να υποχωρήσουν από το χείλος της σύγκρουσης. Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν παραβιάζει τη συμφωνία για την ταυτόχρονη απομάκρυνση στρατιωτικών δυνάμεων και σημαιών από τα Ίμια, την αποχώρηση των πολεμικών σκαφών και τη μη επιστροφή τους».
Αυτή είναι η συμφωνία που «γκρίζαρε» τα Ιμια. Αποτελείται από ΤΕΣΣΕΡΙΣ όρους, όχι από δύο όπως ισχυρίστηκαν τότε. Δεν επιτρέπεται η παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων και σημαιών επί των βραχονηδίσων, απαγορεύεται η παρουσία πολεμικών πλοίων, και όλα τα παραπάνω -στρατός, σημαίες και πλοία- δεν επιστρέφουν ξανά στα Ιμια ή γύρω από αυτά…
Οτιδήποτε άλλο λέγεται είναι παραποίηση της αλήθειας…

Read more: http://mignatiou.com/?p=14476#ixzz2iLJ3ZgGz

Πώς η Ελλάδα «έσωσε» το… ευρώ!

Σχεδόν τριάμισι χρόνια πέρασαν για να μάθουμε, πέραν πάσης αμφιβολίας, όσα πολλοί υποψιαζόμασταν. Ότι η ελληνική οικονομία, αλλά και η κοινωνία θυσιάστηκαν το 2010 για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ.
Ότι το πρόγραμμα διάσωσης που υπογράφηκε τον Μάιο του ίδιου έτους δεν είχε ως αφετηρία την αλληλεγγύη των εταίρων μας, αλλά την προστασία των τραπεζών τους. Ότι εσκεμμένα απέφυγαν να επιβαρύνουν τους ιδιώτες κατόχους ελληνικού χρέους, καταρτίζοντας ένα πρόγραμμα που ήξεραν εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να φέρει αποτελέσματα.
Τώρα όμως όλα ήρθαν στο φως, χάρη σε δημοσίευμα της Wall Street Journal στηριγμένο σε «διαβαθμισμένα» εσωτερικά έγγραφα και πρακτικά συνεδριάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Από τα έγγραφα αυτά προκύπτουν οι ζωηρές αντιδράσεις -και ο θυμός- πληθώρας χωρών μελών του ΔΝΤ που διατύπωναν σε όλους τους τόνους την άποψη ότι το πρόγραμμα διάσωσης είναι ανεφάρμοστο, ότι θα συντρίψει την ελληνική οικονομία, ενώ ρωτούσαν επιτακτικά γιατί δεν υπήρχε καμία πρόταση για κούρεμα του χρέους της χώρας.
Από τα ίδια έγγραφα προκύπτει ότι με «μοχλό» τον Ντομινίκ Στρος-Καν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ήταν εκείνοι που επέμειναν να μην θιγούν οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, για να προστατευθεί ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας. Άποψη με την οποία συντάχθηκαν τελικώς και οι Αμερικανοί, ώστε να προστατευτούν τα ανοίγματα των τραπεζών τους στον χρηματοπιστωτικό κλάδο της γηραιάς ηπείρου.
Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι. Το πρόγραμμα απέτυχε παταγωδώς, ενώ το μετέπειτα κούρεμα του χρέους το πλήρωσαν κατά κύριο λόγο οι ελληνικές τράπεζες και τα ελληνικά ταμεία.
Η ελληνική οικονομία γονάτισε με τρόπο πρωτοφανή εν καιρώ ειρήνης και η κοινωνία υπέστη συντριπτικά πλήγματα, που αποτυπώνονται όχι μόνο στην εκτόξευση της ανεργίας και στη μείωση του βιοτικού επιπέδου, αλλά και στην ανάπτυξη ακραίων μορφωμάτων όπως η Χρυσή Αυγή.
Όλα αυτά βεβαίως συνέβησαν και δεν αλλάζουν. Θεωρώ όμως ιδιαίτερα ατυχές -και ανησυχητικό- το γεγονός ότι η κυβέρνηση αφήνει αυτά τα ντοκουμέντα να περάσουν απαρατήρητα.
Τώρα, δεν είναι επιτέλους η ώρα για την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει ένα ελάχιστο αντίτιμο γι' αυτήν τη θυσία, έστω κι αν έγινε «με το ζόρι»;
Δεν είναι ώρα να ζητήσει πραγματική στήριξη της Ελλάδας και μείωση των υπέρογκων υποχρεώσεών της;
Ακόμη και μέσω των «διαρροών», όπως αυτή που έγινε προς τη WSJ, είναι πια προφανές ότι το ΔΝΤ θέλει αυτήν τη φορά να γίνει «παστρικά» η δουλειά, να φέρει αποτέλεσμα.
Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται να δραστηριοποιείται προς την ίδια κατεύθυνση. Γι' αυτό κι έκανε πως… δεν κατάλαβε όσα έγραψε η Wall Street Journal.
Είναι όμως αυτή η τακτική, της πλήρους υποταγής στα κελεύσματα της Γερμανίας και των άλλων σκληροπυρηνικών της ευρωζώνης, η καλύτερη για τα συμφέροντα της χώρας;
Κρίνοντας από όσα έχουν συμβεί ως σήμερα, έχω πολύ μεγάλες αμφιβολίες.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)