Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Τινάζει στον αέρα τις εκλογές η απογραφή του 2011;

Το γνωστό ελληνικό κράτος ... χτύπησε ξανά. Τα στοιχεία της απογραφής του 2011 δεν έχουν επεξεργαστεί ακόμη πλήρως.Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα και οι νέες εκλογές στις οποίες όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε να γίνουν με εκείνη του 2001.

Το ενδεχόμενο αυτό όμως μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά νομικά ζητήματα.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα οι έδρες καθορίζονται με βάση τον πληθυσμό. Στην περίπτωση που εκλογές γίνουν με βάση τα παλιά στοιχεία πολιτευτές που θα μείνουν εκτός βουλής θα μπορούν άνετα να καταγγείλουν τη διαδικασία.

Στις 27 Μαϊου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της απογραφής και οι εκλογές του Ιουνίου να γίνουν με βάση αυτά τα στοιχεία. Οι επόμενες εκλογές θα πρέπει να έχουν και νέο αριθμό εδρών με βάση τα νέα στοιχεία. Εάν αυτό δεν συμβεί η διαδικασία θα είναι διαβλητή.

Η φλόγα της Ελλάδας πάει Λονδίνο

Έντεκα και μισή η επίσημη τελετή στην Αρχαία ΟλυμπίαΠαγκόσμιο το γεγονός σήμερα. Η φλόγα που θα ταξιδέψει απ' την αρχαία Ολυμπία ως το Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το καλοκαίρι ξεκινάει το ταξίδι της σήμερα.

Από τη στιγμή που ο Σπύρος Γιαννιώτης ως πρώτος λαμπαδηδρόμος την παραλάβει και για μια εβδομάδα η φλόγα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη ως την Ηγουμενίτσα και απ' τη Θεσσαλονίκη ως τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

Δημοσκοπήσεις δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ 25%

Το πρακτορείο Dow Jones Newswires, επικαλούμενο δημοσκοπήσεις κομμάτων, αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον πρώτο κόμμα, έχοντας ανεβάσει τα ποσοστά του κατά 7,2% από ότι πήρε την Κυριακή των εκλογών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, που μεταφέρει ο Capital, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 25%, δηλαδή ανέβηκε κατά 7,2% από την Κυριακή.

Κατά το διεθνές πρακτορείο στο ΣΥΡΙΖΑ ''δίνουν'' αυτό το ποσοστό δημοσκοπήσεις που έγιναν για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που δεν αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις είναι τι ποσοστά συγκεντρώνουν τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ.

«Σβήνει» το ηλικιακό πλαφόν

Σε περαιτέρω «άνοιγμα» του επαγγέλματος των δικαστικών επιμελητών οδηγεί απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κρίνει αντισυνταγματικά και ανίσχυρα τα ηλικιακά κριτήρια εισόδου στον κλάδο, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για να καταπέσουν δικαστικά παρόμοιες προϋποθέσεις και εμπόδια για την πρόσβαση και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους.

Αποπληρώνει τις υποχρεώσεις του ο ΕΟΠΥΥ

Σε αποπληρωμή των οφειλών του προς γιατρούς, φαρμακοποιούς, ιδιοκτήτες κλινικών και διαγνωστικών κέντρων τις υπηρεσίες των οποίων χρησιμοποίησαν οι 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του προχωρά ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

«Ο ΕΟΠΥΥ υπερβαίνει τις όποιες δυσλειτουργίες και προχωρά στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων του προς τους παρόχους Υγείας, σύμφωνα με την πρόοδο των εργασιών εκκαθάρισης από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού (πρώην ΥΠΑΔ)» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το ασφαλιστικός φορέας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής των χρεών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ΕΟΠΥΥ θα εξοφλήσει τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό. «Έχει πληρωθεί για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο περί το 85% των γιατρών, ενώ απομένει να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση σε ορισμένες Διευθύνσεις, προκειμένου να εξοφληθεί το σύνολο της οφειλής» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Οργανισμός την ερχόμενη εβδομάδα θα πληρώσει στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών την οφειλή του Φεβρουαρίου. Επιπλέον, αύριο, Πέμπτη 10 Μαΐου 2012, θα προβεί στην αποπληρωμή οφειλών προς εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, Φυσικοθεραπευτήρια και Κέντρα Αποκατάστασης Ανοιχτής Νοσηλείας για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2012.

Όλα ανοικτά και νύξεις περί οικουμενικής

Την υπογραφή της επιστολής που θα αποσταλεί στην Τρόικα ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η οποία διήρκησε περίπου μια ώρα.

Ο κ. Τσίπρας, έκανε νύξεις περί συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης στη διάρκεια της θητείας της οποίας

"θα παγώσουν όλα" -όπως χαρακτηριστικά μετέφερε στις δηλώσεις του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τάχτηκε υπέρ της ανάληψης της πρωθυπουργίας από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Στην κυβέρνηση αυτή προτείνε να συμμετέχουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ με πρωθυπουργό τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

Εναλλακτικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι αν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι οι προτάσεις που έχει διατυπώσει το κόμμα του μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια τη χώρα σε καλύτερο σημείο από ότι είναι σήμερα, είναι διατεθειμένο το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει, αν δεν τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

«Η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος ο οποίος τόνισε ότι στην κατεύθυνση της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας θα κινηθεί, εφόσον πάρει την εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Δεν υπάρχει καλό Μνημόνιο, η καραμέλα της δραχμής έχει λιώσει», θα πει ο Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει απόψε το βράδυ.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας, θα ζητήσει στην επιστολή του από τους Μπαρόζο, Βαν Ρομπάι και Ντράγκι ένα νέο εναλλακτικό σχέδιο για την ανάπτυξη, ενώ θα τονίσει ότι τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί για τον Ιούνιο δεν μπορούν να ισχύσουν έπειτα από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

Ο κ. Τσίπρας νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον κ. Καμμένο (διαβάστε εδώ), ενώ λίγο μετά τις 19:00 είδε τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά (δείτε εδώ τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ)

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για αύριο στις 13.00, προφανώς για να καταθέσει την εντολή, στην περίπτωση που δεν θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση, όπως είναι και το πιο πιθανό.

Βρισκόμαστε σε καλύτερο σημείο από χθες

«Καταστροφική» χαρακτήριζαν κύκλοι προσκείμενοι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Οικουμενική κυβέρνηση που θα «πάγωνε» τις διαδικασίες εφαρμογής του δημοσιονομικού προγράμματος όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο. Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τόνιζαν ότι «εμείς δεν μπορούμε να μιλάμε για αριστερά και δεξιά μέτωπα. Δεν θέλουμε εθνικό διχασμό. Εμείς μιλάμε γα εθνικό μέτωπο».

Μετά την συνάντηση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο τελευταίος μιλώντας σε συνεργάτες του τόνιζε πως ο λαός δεν θέλει εκλογές, αλλά λύση. Μετά την συνάντηση έντονη ήταν η αίσθηση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην συνάντηση πως ο κ. Τσίπρας δεν θα αποφύγει την πρόκληση να κυβερνήσει.

Επίσης έντονη είναι η αίσθηση στην Ιπποκράτους πως αν και δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα της ακυβερνησίας της χώρας, «είμαστε σε καλύτερο σημείο από χθες», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Τέλος σχολιάζοντας ο κ. Βενιζέλος στους συνεργάτες του την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ να σταλθούν επιστολές προς την Ευρώπη σημείωσε πως: «είναι λάθος η επικοινωνία των κομμάτων με θεσμούς. Η επικοινωνία γίνεται μέσω της ελληνικής κυβέρνησης. Εγώ την υπογραφή την έχω βάλει ως εκπρόσωπος της νόμιμης ελληνικής κυβέρνησης».

Άσμουσεν: "Χωρίς Μνημόνιο η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός του ευρώ"

Η ΕΚΤ δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτεί το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, όπως ξεκαθάρισε ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Άσμουσεν τόνισε, πως εάν η Αθήνα επιθυμεί να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της.

"Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές στο συμφωνημένο πρόγραμμα διάσωσης, εάν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη", είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις εκλογές της Γαλλίας και την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει εξαγγείλει, ότι προτίθεται να τροποποιήσει το αυστηρό δημοσιονομικό σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Περιμένω από τη Γαλλία να εφαρμόσει το δημοσιονομικό σύμφωνο χωρίς αλλαγές. Επίσης, υποθέτω ότι η δέσμευση της νέας κυβέρνησης παραμένει να επαναφέρει το κρατικό έλλει

Το καυστικό χιούμορ του John Stewart

Με το γνωστό καυστικό του χιούμορ αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των ελληνικών και των γαλλικών εκλογών ο John Stewart μέσα από την εκπομπή "The Daily Show".

Ιδιαίτερη είναι η μνεία του για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, σχολιάζοντας πως οι πολίτες αντί για το κέντρο επέλεξαν τα άκρα.

The Daily Show with Jon Stewart"Η Ελλάδα επέλεξε κομμουνιστές και νεοναζί να κυβερνήσουν την ίδια στιγμή! Μπορεί επειδή είναι νεοναζί να είναι διαφορετικοί από τους κλασικούς ναζί", σχολιάζει χιουμοριστικά και προβάλλει βίντεο με τη θέση ενός μέλους της Χρυσής Αυγής.

Η θέση "να σφραγίσουμε τα σύνορά μας με νάρκες" ήταν αρκετή! Είχε δημιουργήσει μια χιουμοριστική φωτογραφία για το νέο μοντέλο τουρισμού της Ελλάδας, ενημερώνοντας τους τουρίστες πως θα είναι ασφαλείς αν μείνουν στη μέση.

Περνώντας στις γαλλικές εκλογές και προβάλλοντας τις φωτογραφίες του Νικολά Σαρκοζί και του Φρανσουά Ολάντ, ο Jon Stewart βγάζει τη λίστα αυτών που δεν μπορεί να κατανοήσει στη Γαλλία, όπως το γιατί έχουν οι μεσήλικες τόσο ωραίες γυναίκες.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)