Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Μια ανάλυση του Αντώνη Γρυπαίου από την μακρινή Καλιφόρνια……..

                   ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:       
              -------------------------------------------------------------
     ΕΡΤ- ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ-ΧΡΥΣΟΣ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος
Αρθρογράφος τύπου & Διαδικτύου
     ------------------------------------------------------------
-  Με τις λεγόμενες αποκρατικοποιήσεις, πουλάνε τα ασημικά και χρυσαφικά της πατρίδας μας σε εξευτελιστικές τιμές, διότι αγοραστές είναι εταιρίες της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Πουλάνε αλλά διεθνείς αγοραστές δεν υπάρχουν, παρά μόνον εταιρίες των Κοσμοκρατόρων.
 -  Τις τιμές τις καθορίζουν οι Πλανητάρχες, μέσω «εκτιμητών». Οι Κοσμοκράτορες είναι οι μόνοι επιτρεπόμενοι αγοραστές.
 -  Οι Αποκρατικοποιήσεις κατάντησαν «δώρα» προς τα παγκόσμια Αφεντικά, για να κρατηθούν οι «νάνοι» στην εξουσία.
Οι νάνοι που δεν μπορούν να μοιράσουν άχυρο σε δυό γαϊδούρια.                               Ότι κακό συμβαίνει στον Ελληνισμό - πάλαι τε και νυν - προέρχεται από τη παγκόσμια διακυβέρνηση.
 -  Προέρχεται από τους Κοσμοκράτορες, Παντοκράτορες, και Πλανητάρχες, με εκτελεστικά όργανα τους ντόπιους πολιτικούς νάνους.
Όλος αυτός ο ‘‘καλός κόσμος’’, - ευκαιρίας δοθείσης,- έσπευσε να αρπάξει τη περιουσία των Ελλήνων.
 - Οι Πλανητάρχες είναι πανίσχυροι. Μια – μέχρι πρότινος- ήσυχη Τουρκία, την έκαναν μέσα σε μια νύχτα, «Καλοκαιρινή», λέει ο λαός. Την Ελλάδα & Κύπρο τις κατάστρεψαν οικονομικά, και την Ελλάδα την γέμισαν με Ισλαμιστές πολεμιστές - ράμπο έγχρωμους λαθρομετανάστες δολοφόνους - ανθρωποφάγους.
 -  Στη Συρία οι ΗΠΑ & Ε.Ε. δίνουν όπλα σε μισθοφόρους ανθρωποφάγους - ράμπο, λέει ο Πούτιν.
-  Οι κατακτητές της Ελλάδος, είναι χειρότεροι από τους ΝΑΖΙ.
 -  Στη κατοχή των ΝΑΖΙ πεινάσαμε, το ίδιο πεινάμε σήμερα με τη κατοχή των, οι οποίοι οδηγούν τους Έλληνες στις αυτοκτονίες - ολοκαυτώματα. Μια νέα γενοκτονία διαπράττεται εναντίον των Ελλήνων, με εκτελεστές την Νέα Τάξη Πραγμάτων.
 -  Όλα αυτά γίνονται για την αρπαγή του ορυκτού πλούτου της χώρας μας, και των κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων. (ΔΕΚΟ).
 -  Βρήκαν οι Κοσμοκράτορες πρόθυμους ραγιάδες νάνους πολιτικούς, και έσπευσαν να εκμεταλλευθούν τη πατρίδα μας, και να βυθίσουν τον Ελληνικό Λαό, στην φτώχεια, και στην εξαθλίωση, για την αρπαγή της «Ωραίας Ελένης», φτάνει αυτοί να τα οικονομήσουν.
 -  Βρε χαϊβάνια πολιτικοί είδατε το Ισραήλ να πουλάει κρατική περιουσία;
 -  Oι Παγκοσμιοποιητές, έβγαλαν από το προσκήνιο, με τη μέθοδο των δολοφονιών, όλους τους Εθνικούς πατριώτες ηγέτες που είχαμε, και εγκατέστησαν τα πιόνια τους, και τις μαριονέτες τους . Δυστυχώς οι αποκρατικοποιήσεις προχωρούν υπό την σπάθαν, και το άγρυπνο μάτι αρπακτικών, της παγκόσμιας Δικτατορίας.
Οι Κοσμοκράτορες μας απαγορεύουν να πουλήσουμε οτιδήποτε στους Ρώσους, έστω και αν προσφέρουν τετραπλάσια. Ο Νόμος της οικονομίας, «Ο πωλών τοις μετρητοίς», & «Ο προσφέρων τα περισσότερα», δεν ισχύει για μας τους Έλληνες. Μας το απαγορεύουν.
 -  Οι εξελίξεις θα είναι εντυπωσιακές, οι ντόπιες πολιτικές μαριονέτες, άρχισαν με ΟΠΑΠ-ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, και έφθασαν στην ΕΡΤ. Ακολουθούν ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ,  κ.λ.π.
 -  Οι πρώτες τρείς καρκινοβατούν, λόγω Αμερικανικών αντιδράσεων και συμφερόντων!!! Οι νάνοι πολιτικοί θέλουν το κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, για να αγοράζουμε όλα τα όπλα από τα μεγάλα Αφεντικά τους, αδιαφορώντας έτσι για την ασφάλεια της χώρας.
 -  Το νεράκι μας, (ΕΥΔΑΠ), θα το αγοράσουν οι της Νέας Τάξης Πραγμάτων!!! Καταλαβαίνετε τώρα τι ποιότητα νερό θα πίνουμε  και σε ποιά τιμή!!!
 Οι αποκρατικοποιήσεις γίνονται για τον οικονομικό θάνατο της Ελλάδος. Οι Παντοκράτορες, βρήκαν την ευκαιρία, και σαν αρπακτικά ζώα έσπευσαν να κατασπαράξουν την οικονομία της Ελλάδος, και όχι μόνο. Η Ελλάδα λόγω κακών χειρισμών των ραγιάδων πολιτικών, έχει γίνει διεθνής περίγελος. Σήμερα μας κυβερνούν οι «τρείς Ιεράρχες». Η εκκλησία μας ψάλλει, «Τους τρείς μεγίστους φωστήρες». Οι τρείς «φωστήρες» σήμερα πωλούν την Ελλάδα. Οι «Τιτάνες» και οι «Γίγαντες» της Ελληνικής πολιτικής σκηνής. «Οι τρείς σωματοφύλακες» της Ελλάδος.
 -  Οι νάνοι πολιτικοί, τα πιόνια και Μαριονέτες των Ρότσιλντ-Ροκφέλερ.
«Οι τρεις Σωματοφύλακες» κοροϊδεύουν το κόσμο. Συζητούν θέματα εθνικής υπάρξεως του Ελληνισμού, και τεμαχισμού της πατρίδας, και σε εμάς κάνουν δηλώσεις με αερολογίες, λες και δεν μας αφορά.
 Η Τρίτη συνάντηση των «Τριών Ιεραχών» σημαίνει ότι συζητούνται εθνικά θέματα, διά τα οποία έπρεπε να ενημερωθεί & ερωτηθεί ο  Λαός.
Τελικά ο ένας από τους «Τρεις Ιεράρχες» απεχώρησε. O Κουβέλης διετάχθη από τους ΑμερικανοΕβραίους να ρίξει τη κυβέρνηση Σαμαρά, για θέματα Γεωπολιτικής.
 - Τα χρήματα από τις αποκρατικοποιήσεις πηγαίνουν όλα στις τσέπες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, για να έχουν οι εφιάλτες πολιτικοί την εύνοιά του.                                             
ΕΡΤ
-  Αν και δεν πρόκειται για αποκρατικοποίηση, αναφέρουμε την ΕΡΤ, λόγω των γεγονότων που προκάλεσαν πολιτική ανωμαλία.
 -  Η υπόθεση της δημόσιας τηλεόρασης ΕΡΤ είναι γνωστή, και έχει αναλυθεί από πολλούς σχολιαστές. Τα γεγονότα είναι γνωστά.
 - Τα πιόνια και μαριονέτες πολιτικοί που μας κυβερνούν, γραικύλοι και ραγιάδες της παγκόσμιας δικτατορίας, είχαν υπογράψει τα μνημόνια που αναφέρονταν στη διάλυση της ΈΡΤ, και τώρα κάνουν «τη πάπια», κάνουν πως κλαίνε για το θάνατο των τριών καναλιών της ΕΡΤ.
Άφησαν κενό πεδίον δόξης λαμπρόν για τους Τούρκους και Σκοπιανούς γείτονες. Το ΣτΕ σήμερα ακύρωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ, με μια ασαφή απόφαση, ακαταλαβίστικη από τον απλό λαό.
 -  Βεβαίως τα σκάνδαλα, και ο κομματισμός στην ΕΡΤ, ήταν σε ύψιστο βαθμό, όπως σε κάθε άλλον δημόσιο οργανισμό.
 -  Όμως, μπορούσαν να εξυγιάνουν την ΕΡΤ, χωρίς να την κλείσουν.
 Όπως λένε τα ΜΜΕ, η παλαιή «σάπια» ΕΡΤ, θα αντικατασταθεί με την υγιή «ΝΕΡΙΤ». Η λέξη «ΝΕΡΙΤ» είναι Εβραϊκή. Τυχαίο;;; δεν νομίζω!!!
 Σήμερα τα κανάλια ασχολούνται μόνο με την υπόθεση της ΕΡΤ.
-  Ντόπια πολιτικά πιόνια και υπάλληλοι των Πλανηταρχών, έριξαν τη χώρα μας σε διεθνή δίνη κρίσης, για τα συμφέροντα των Κοσμοκρατόρων. Η δανειακή ιστορία και περιπέτεια της Ελλάδος, ήταν φτιαχτή και τεχνική. Πολιτικά πρόσωπα και εταιρίες έδρασαν εναντίον της οικονομίας της χώρας, για τα συμφέροντα των Παντοκρατόρων και Πλανηταρχών. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη κομπίνα που στήθηκε ποτέ στο πλανήτη, εναντίον μιας ολόκληρης χώρας.
Και τα κανάλια ασχολούνται μόνο με την ΕΡΤ.
Τώρα ο Ελληνικός Λαός περιορίζεται σε μουσικές συναυλίες, για τη διάσωση της ΕΡΤ.  Τα γεγονότα είναι σε εξέλιξη. Αναμείνατε……                               
ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ
-  Οι Αμερικανοί δεν θέλουν οι Ρώσοι να έχουν συμφέροντα στη περιοχή!
 - Η υπόθεση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ ήταν ένα φιάσκο από την αρχή.
Τελική απόφαση της τρικομματικής των νάνων, κατόπιν εντολών των Σιωνιστών Αμερικανών, είναι να πωληθεί η ΔΕΣΦΑ στους Τουρκο-Αζέρους. Αν ήξεραν οι νάνοι τι έγκλημα έκαναν στη πατρίδα;;;
Δώσαμε τη ΔΕΣΦΑ τζάμπα διότι το ήθελαν οι ΑμερικανοΕβραίοι.
Για τις αποκρατικοποιήσεις δεν μας λένε την αλήθεια.
 - Λένε ψέματα στο Λαό με κομματική προπαγάνδα, για να δικαιολογήσουν σαν επιτυχία, την αποτυχία της πώλησης της ΔΕΣΦΑ,στα συμφέροντα της παγκόσμιας Δικτατορίας.
  Σκληρό γεωπολιτικό και γεωενεργειακό παιχνίδι παίχτηκε και παίζεται στη περιοχή μας, με πρωταγωνιστή την Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ο Μεγάλος Αδελφός, και το Μεγάλο Αφεντικό κάνει κουμάντο σε όλα.
 Φαίνεται πως η ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, η Ρωσία , οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., η Κύπρος, η Συρία, και τα Ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα, συνδέονται με γεωπολιτικούς συσχετισμούς.
 -  Η αποτυχία της αποκρατικοποίησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ είναι αφορμή εξελίξεων. Η αποτυχία με την ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ με την αιφνίδια αποχώρηση των Ρώσων, κατέστησε τη χώρα μας μονοπώλιο ενεργειακών επιχειρήσεων της ‘‘Δύσης’’. 
 -  Έφθασε στο σημείο το αρμόδιο υπουργείο να αποκαλεί τη Gazprom
ένα μονοπωλιακό τέρας, που πρέπει να αντιμετωπισθεί.
 -  Πάντως ο Πούτιν μας προειδοποίησε για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, λέγοντας, «Προσέξτε μην γίνετε Κύπρος», εννοώντας ότι θα σας τα πάρουν όλα οι  Παντοκράτορες της Δύσης.
 -  ΔΕΣΦΑ σημαίνει, «Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου» και δεν πρέπει να τη πάρουν οι φτωχοί Αζέροι – κρατική εταιρεία.
 -  Οι Αρμένιοι ονομάζουν τους Αζέρους «Τούρκους». Πέφτοντας οι ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ στα χέρια των Αμερικανοποιημένων Αζέρων, πέφτουν στα χέρια των Τούρκων και Αμερικάνων.
 -  Δίνοντας τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους, κάνουμε τη πατρίδα μας
δορυφόρο των Τούρκων.
-  «Ελληνοφρένεια» στη κυβέρνηση των Γερμανοτσολιάδων, διώξαμε τους Ρώσους που πρόσφεραν 2 δις. Ευρώ για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, και τα δώσαμε στους Τουρκο-Αζέρους για 400 εκατομμύρια.
 - Η αποτυχία οφείλεται στους «Έλληνες» πολιτικούς, οι οποίοι είναι
και πιόνια-μαριονέτες των Κοσμοκρατόρων, και κουφιοκεφαλάκηδες.
 Η Αζέρικη εταιρία που αγοράζει την ΔΕΣΦΑ, έναντι πινακίου φακής, λέγεταιSOCAR. Αφού έχουμε δικό μας φυσικό αέριο, γιατί δίνουμε στους Τουρκο-Αζέρους τη ΔΕΣΦΑ;;; για να γεμίσουν οι αγωγοί με Αζέρικο αέριο;;; Για να πλουτίσουν οι Τουρκο-Αζέροι, και να φτωχύνουμε εμείς;;; Και το δικό μας φυσικό αέριο τι θα γίνει;;;
Πως θα το διαχειριστούμε χωρίς τη ΔΕΣΦΑ;;;
 -  Οι νάνοι πολιτικοί αποτελούν το πολιτικό τσίρκο, που βουλιάζει την Ελλάδα, και προσπαθούν με ρατσιστικούς νόμους να φιμώσουν τους Έλληνες. Έτσι οι Πλανητάρχες κατέστησαν την Ελλάδα αποικία και προτεκτοράτο τους! «Των οικιών ημών εμπιπραμμένων, ημείς άδομεν».
Μας τα πήραν όλα, και εμείς στο καναπέ χαζοχαρούμενοι……
 -  Τώρα οι πολιτικοί νάνοι δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι δεν μπορούμε να βρούμε τα δύο δις. ευρώ που πρόσφεραν οι Ρώσοι, και προσπαθούν με νέα δάνεια & μνημόνια να θυσιάσουν τον Ελληνικό Λαό.
 -  Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες αυτού του γεγονότος - φιάσκο, με τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Χάσαμε μια ευκαιρία να αποτοξινωθούμε από τους Αμερικάνους. Επειδή απεχώρησαν οι Ρώσοι από ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, και έλειψαν τα 2 δις. Ευρώ, ο Σαμαράς έκλεισε την αμαρτωλή ΕΡΤ, και απέλυσε το προσωπικό, για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων.
 Δεν είναι ικανοί για μεγάλες «Business», και ασχολούνται με μπακάλικα και ψιλικατζίδικα. Ότι τους διατάξουν τα Μεγάλα Αφεντικά.
Άλλωστε τις λεπτομέρειες τις γνωρίζουν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες οι οποίοι τα έκαναν θάλασσα - κατά το κοινώς λεγόμενο- στο χειρισμό του όλου θέματος με τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, όπως τα «έκανε θάλασσα» και ο Κώστας Καραμανλής με το χειρισμό του αγωγού Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολη. Ο «Κωστάκης» ενώ ήθελε να κάνει τέτοια ανοίγματα, έβαλε τη Ντόρα ΥΠ.ΕΞ. Καταλαβαίνετε τώρα επίπεδο ηγετών!!!  Όλοι αυτοί δείλιασαν στις απειλές των Πλανηταρχών. Το «ψάρι βρωμάει από το κεφάλι», λέει ο Λαός.
 -  Ο Σαμαράς δεν είναι πολιτικός ηγέτης μεγάλου βεληνεκούς, για να χειριστεί τέτοια σοβαρά και μεγάλα θέματα γεωπολιτικής και γεωενέργειας. Εξαρτάται από τους άλλους δύο, του «Τρίο πιόνια».
 Ο Σαμαράς δυστυχώς πολιτεύεται σαν ένας φανατισμένος κομματάρχης διορισμένος από τους Πλανητάρχες, που βλέπει μόνο την εξουσία.
Είναι απλώς ανθρωπάκι που φοβάται για τη ζωή του. Δεν μπορείς κύριε να το παίζεις Πρωθυπουργός, και να καταστρέφεις ένα λαό, επειδή φοβάσαι…Εάν φοβάσαι, πήγαινε σπίτι σου, και άσε τους γενναίους πατριώτες να προχωρήσουν!!! Έχει αδυναμία να βάλλει χρήματα στα δημόσια ταμεία από τις αποκρατικοποιήσεις. Δεν παράγει χρήμα για το Λαό. Το μυαλό του φθάνει ΜΟΝΟ μέχρι τη περικοπή  μισθών και συντάξεων,  δηλαδή οικονομική πολιτική μπακάλικου.
 - Είναι «ζήτουλας» νέων δανείων από την διορισμένη Τρόϊκα, με εγγυητή τον Ελληνικό Λαό.
 - Με τα δάνεια αυτά χρηματοδοτεί τις Τράπεζες, και τα στερεί από το Λαό, ο οποίος τα χρεώνετε.
 - Εμείς ο φτωχός λαός πληρώνουμε την ανεπάρκεια του Πρωθυπουργού και των νάνων πολιτικών. Οι εθνικοί ήρωες που δώσανε τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα πατρίδα, καθώς και οι εθνικοί αγώνες, έχουν αντικατασταθεί οριστικά από τους κομματικούς νάνους, και τους κομματικούς αγώνες, για τη διατήρηση του κόμματος στην εξουσία, και
όποιον πάρει ο χάρος, και ότι ήθελε προκύψει για τη πατρίδα,
και «Γαία πυρί μυχθήτω»……  Φτάνει να είναι οι νάνοι στην εξουσία!!
 -  Στην Ε.Ε. επικρατούν οι αρχές, «Τα καλά και συμφέροντα» για την Νέα Τάξη Πραγμάτων, αφού οι αρχές και εξουσίες της Ε.Ε. είναι διορισμένα πιόνια των Πλανηταρχών.
 - Οι Αμερικανοί και τα  ανθρωποειδή της Ε.Ε., αλλά και οι «Τρίο Νάνοι», έδιωξαν τους Ρώσους από ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, αν και οι Ρώσοι πρόσφεραν τετραπλάσια ποσά, για να καταστήσουν τη χώρα μας ενεργειακή αποικία!!!
 - Τα άδεια μας ταμεία έμειναν άδεια, περιμένοντας τους ξυπόλυτους Μογγόλους Αζέρους, πρωτοξάδελφα των Τούρκων, και πιόνια των ΗΠΑ, να τα γεμίσουν με άδειες τσέπες.
 - Προτίμησαν  οι κουφιοκεφαλάκηδες πολιτικοί τον αγωγό ΤΑΠ, που διασχίζει τη Τουρκία, φτάνει να εξυπηρετηθούν τα Αμερικάνικα συμφέροντα. Είναι και θέμα εθνικής ασφαλείας.
 - Τα διορισμένα ανθρωπάρια της Ε.Ε., και οι πολιτικοί των ΗΠΑ, πιόνια και μαριονέτες αμφότεροι της παγκόσμιας Δικτατορίας, δεν θα μας προστατέψουν σε περίπτωση που δεχθούμε Τουρκική επίθεση, ενώ η Ρωσία με τις επενδύσεις που θα είχε εδώ, (και ναυτικές βάσεις στα νησιά μας του Αιγαίου), θα ήταν τοίχος και ασπίδα ακαταμάχητος, και δεν θα τολμούσαν οι άναυτοι και άκαπνοι Τούρκοι, να επιτεθούν, όσο και αν το ΝΑΤΟ «τους έβαζε πλάτες».
 - Σήμερα ο μεγάλος εχθρός η Τουρκία καταρρέει, (σχέδιο της Ν.Τ.Π.), και η τρικομματική κυβέρνηση ασχολείται με την ΕΡΤ. Τόσο μυαλό έχουν. Γιαυτό οι Πλανητάρχες τους κρατάνε στην εξουσία.
 Όπως οι Δυτικοί δεν πήραν τη Συρία, διότι τη προστατεύει η Ρωσία, άλλο τόσο δεν θα έπαιρναν οι ντονμέδες Τούρκοι, κομμάτια της Ελλάδος, (Θράκη-Αιγαίο-Νησιά), αφού οι Ρώσοι θα είχαν συμφέροντα εδώ. Καταλάβατε τώρα τι εθνική προδοσία διέπραξαν οι νάνοι πολιτικοί;;  Απειλούμεθα από τους «συμμάχους» Πλανητάρχες.
Τώρα παραμένουμε «Επί ξύλου κρεμάμενοι» λέει ο λαός, στη διάθεση των Κοσμοκρατόρων.
 - Περιμένουμε τους θύτες να μας σώσουν. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του δόγματος «Ανήκομεν εις την Δύση». Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση της οποίας όλο το υπουργικό συμβούλιο είναι πιόνια και μαριονέτες της Παγκοσμιοποίησης!!!.
 Eάν δεν είχεν επέλθει ο θάνατος της ΕΡΤ, σήμερα όλα τα ΜΜΕ θα μιλούσαν για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποπροσανατόλισε το Λαό από τα καυτά θέματα. Γιαυτό την έκλεισαν.
 - Ο Διεθνής τύπος γράφει το κλείσιμο της ΕΡΤ,  είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας πώλησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.
 - Μεγάλη ευκαιρία δόθηκε στη τριμερή κυβέρνηση Σαμαρά, από τις αποκαλύψεις του ΔΝΤ, ότι τα Μνημόνια που έδωσαν ήταν καταστροφικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Όμως η τριμερής επιτροπή-κυβέρνηση των μαριονετών, αντί να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία, και να απαιτήσει αποζημίωση από την Τρόϊκα,  αλλά και με διακοπή εξωτερικών πληρωμών, δηλαδή παύση εξυπηρετήσεως των δανείων, ετοιμάζουν νέα μέτρα, και νέα μνημόνια, για να ικανοποιήσουν τα μεγάλα αφεντικά τους.
 - Θέλουν να εξαγοράσουν και την ΕΥΔΑΠ, ώστε μαζί με την ΕΥΑΘ, να εξουσιάζουν, και να δηλητηριάζουν, το νεράκι που πίνουν οι Έλληνες, αφού το οξυγόνο το έβαλαν ήδη στο χέρι με τους αεροψεκασμούς.!!!
 - Και οι πολιτικοί μας «πέρα βρέχει», φτάνει οι καταθέσεις τους στις τράπεζες τωνOffshore να είναι ασφαλείς, και αυτοί να είναι στην εξουσία!!! Ας πάει η ΕΥΔΑΠ στους εχθρούς του Έθνους των Ελλήνων, με ότι αυτό συνεπάγεται… Φτάνει οι νάνοι να είναι στην εξουσία…..
 Με την απώλεια των Ρώσων επενδυτών, ο Σαμαράς και παρέα, απεδείχθησαν Πρωθυπουργοί αποικίας και προτεκτοράτου, της παγκόσμιας κυβέρνησης. Η εντολή των ΗΠΑ, και της Ε.Ε. προς Σαμαρά, να μην πωλήσει στους Ρώσους τη ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, εδόθη για λογαριασμό των Μεγάλων Αδελφών-Αφεντικών.

                        ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ  &  Α.Ο.Ζ.
                      ----------------------------------
- Ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, πρόσφατα δήλωσε ότι τα Ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα, (πετρέλαια & φυσικό αέριο), είναι Ευρωπαϊκά.
Η δήλωση αυτή οφείλεται σε μία γενικότερη συμφωνία που έχει κάνει η κυρία Μέρκελ με τον Α.Σαμαρά, και περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Γερμανίας στην εκμετάλλευση των Ελληνικών υδρογονανθράκων.

- Ο Σαμαράς δήλωσε τα Ελληνικά κοιτάσματα σαν Ευρωπαϊκά, για να τα προστατέψει από τους άρπαγες Τούρκους ντονμέδες.

- Όμως η Ε.Ε. είναι στρατιωτικώς αδύναμη για να προστατεύσει τα κοιτάσματα, και την Ελληνική ΑΟΖ, από τα χέρια των αρπακτικών.

- Τους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες θέλουν να τους «φάνε» τα αρπακτικά της παγκόσμιας διακυβέρνησης, γι αυτό δεν μας αφήνουν να οριοθετήσουμε την Ελληνική Α.Ο.Ζ. παρά το διεθνές περί θαλάσσης δίκαιο. Κάνουν ενεργειακό παιχνίδι στις πλάτες του Ελληνικού Λαού.

Σύμφωνα με διεθνείς πληροφορίες, σε εμάς θα  δώσουν το 10% της αξίας των παραγομένων υδρογονανθράκων, και το υπόλοιπο 90% θα το «φάνε» τα αφεντικά Ευρώπης και Αμερικής, βάζοντας και τους Τούρκους στη μοιρασιά της Ελληνικής περιουσίας. Με το 10% δεν ξεχρεώνουμε ποτέ, θα μας έχουν για πάντα χρεωμένους, για να αρπάζουν το πλούτο μας.

- Η υπόθεση των Ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων, και της Ελληνικής ΑΟΖ, είναι σε όλους γνωστή, αφού όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται με αυτή. Εμείς γράφουμε όλα όσα οι άλλοι δεν τολμούν να γράψουν. Τα Ελληνικά πετρέλαια και Φυσικό αέριο, τα διεκδικούν η  Ευρώπη - Αμερική, και οι Τούρκοι ντονμέδες.

- Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, τον πραγματικό ιδιοκτήτη…

Οι Τούρκοι λένε, «Οι Έλληνες είναι κορόϊδα», αφού θα τους τα «φάνε» οι Αμερικάνοι, γιατί να μην αρπάξουμε κάτι και εμείς από την πίτα;;;

Ποσοστά γυρεύουν και αυτοί. Είδανε ότι εμείς εδώ είμαστε χαζοχαρούμενοι, έτρεξαν και οι Τουρκόγυφτοι να «φάνε»……
«Τρελοκομείο η Ελλάς», έλεγε ο Κων/νος Καραμανλής.
- Είμαστε σφαίρα επιρροής της Αμερικής, ενώ ο Πρωθυπουργός μας, είναι Γερμανικής σφαίρας επιρροής,

ο δε Μπαρμπα-Φώτης με τους Ρεπούσηδες, και τους Μπίστηδες, είναι με τους ΑμερικανοΕβραίους..
Με την Ελλάδα είναι κανείς;;;

                     «ΕΠΕΝΔΥΣΗ» ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ  ΣΚΟΥΡΙΕΣ:
- Τα Μεγάλα Αφεντικά του πλανήτη, που «φάγανε» τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ,
και βάλανε στο χέρι το οξυγόνο που αναπνέουμε, και το νεράκι που πίνουμε, άνθρωποι, ζώα και φυτά, σκέφτηκαν να αρπάξουν –σαν αρπακτικά που είναι- και το Χρυσό στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Άκουσα το κομματικό λόγο προ ημερών, του Πρωθυπουργού στη «Γαλάζια» Θεσσαλονίκη. Οι Θεσσαλονικείς δεν βάλανε μυαλό, μετά το Μπουτάρη, ψηφίζουν το Σόρος, μέσω Σαμαρά, για να ενωθούν με τα Σκόπια, και ότι ήθελε προκύψει...

- Στο λόγο του αυτό ο Σαμαράς-Σόρος- Ρότσιλντ, επέμεινε στην «επένδυση» χρυσού στις Σκουριές, ότι θα προχωρήσει απρόσκοπτα.
Τη σκανδαλώδη αυτή αποικιοκρατική σύμβαση υπέγραψαν τα στελέχη του προδοτικού και ληστρικού ΠΑΣΟΚ, -έναντι πινακίου φακής,- για να μπορέσουν τα Μεγάλα Αφεντικά της υφηλίου, να αρπάξουν όλο το χρυσό της Μακεδονίας, ώστε να συγκεντρώσουν στα θησαυροφυλάκιά τους περισσότερο χρυσό από όσο ήδη έχουν συγκεντρώσει. Όμως ο Πρωθυπουργός δεν μας είπε, από αυτήν την αποικιοκρατική σύμβαση, («επένδυση» τη λένε τα πιόνια οι πολιτικοί), τι ποσά θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία της πτωχευμένης Ελλάδος!!!

- Η «Γαλάζια» Μακεδονία του Σαμαρά, από αφέλεια και επιπολαιότητα, παραδίδεται στα χέρια του Σόρος των Σκοπίων.

- Οι Σκοπιανοί κάνουν προσφορά για να αγοράσουν και το λιμάνι της Θεσ/νίκης, και η «Γαλάζια» Θεσσαλονίκη κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και του αφελούς!!!

- Το μόνο που θα μείνει στη περιοχή της Χαλκιδικής, είναι η προσωρινή απασχόληση στα μεταλλεία χρυσού μερικών εκατοντάδων κομματικών προνομιούχων μεταλλωρύχων, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, και η καταστροφή του περιβάλλοντος, ενώ ο χρυσός θα έχει πετάξει για τις τράπεζες του Ρότσιλντ, αφήνοντας πίσω, Γη ποτισμένη με κυάνιο!!!

Το χρυσό της Μακεδονίας μας, και τα πετρέλαια, θα τα πάρουν όλα τα μεγάλα Αφεντικά του πλανήτη, τα αρπακτικά όλων των εποχών των κρατών της Γης, και εμείς θα πάρουμε, «Από τα τρία το μακρύτερο», τόσο σε χρυσό, όσο και σε πετρέλαια, λέει ο θυμόσοφος λαός μας!!!

Ποιός Ανώτατος Αξκός που είχε την ευθύνη της Γενικής Τράπεζας κλήθηκε να λογοδοτήσει;

Από Ανώτατο Αξιωματικό λάβαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την  παρακάτω επιστολή με την οποία αναφέρεται στην απαξίωση περιουσιακών του τίτλων (μετοχών ) από την πάλαι ποτέ Τράπεζα  των στρατιωτικών (Γενική )…
*****************************************
Δεχόμενος,όπως όλοι μας,ένα προπαγανδιστικό-διαφημιστικό χείμαρρο σχετικά με την αναγκαιότητα να στηρίξουμε τη δική μας Τράπεζα (τρομάρα μας),μπήκα στο χορό αγοράς μετοχών της Γενικής Τράπεζας και τελικά έφτασα να έχω 397 μετοχές.
Μέχρι το 2006 αυτές οι μετοχές αντιστοιχούσαν σε 3,500.00 €.Από το 2008 άρχισε ο κατήφορος με ιλιγγιώδεις ρυθμούς,οπότε το 2009 έπεσαν στα 650.00 €.
Σήμερα έλαβα επιστολή της Τράπεζας του Σάλλα (είναι ο ίδιος που “πήρε” το κτίριο του ΜΤΣ έναντι ψιχίων),με την οποία ενημερώνομαι ότι πρέπει να πάω στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων,προκειμένου να λάβω το αντίτιμο των 397 μετοχών που ανέρχεται στο ποσό των ………1.74 €  * !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ποιός Ανώτατος Αξκός που είχε την ευθύνη της Γενικής Τράπεζας κλήθηκε να λογοδοτήσει;
Πως απαξιώθηκε η τεράστια περιουσία του ΜΤΣ;
Δεν συνεχίζω γιατί θα εκτραπώ σε αχαλίνωτο υβρεολόγιο,που και αποτέλεσμα δεν θα έχει και την πίεσή μου θα ανεβάσει.
* Για του λόγου το αληθές,σας επισυνάπτω την επιστολή της Γενικής Τράπεζας για το ………μυθικό ποσό που έχω λαμβάνειν.
Scan0010
Scan0001

Ιταλός γερουσιαστής αποκαλύπτει σχέδιο κατά της... Ελλάδας

 Οικονομική διείσδυση” των Τούρκων με τις πλάτες Γερμανίας – ΔΝΤ
Σχέδιο αποσταθεροποίησης το 1 εκατομμύριο παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα Κόσοβο και “Μακεδονικό” πυλώνες του ίδιου σχεδίου
Μόνο η Συρία αντιστέκεται, ενώ η Ελλάδα στηρίζει τους ισλαμοφασίστες δολοφόνους της!

Με αφορμή ορισμένες επισημάνσεις του φίλου Fernando Rossi για την Τουρκία και την Ελλάδα Επισημαίνει ο ιταλός π. Γερουσιαστής Fernando Rossi, πρώην κομμουνιστής και σήμερα με τα… κινήματα των πολιτών… «το σχέδιο των corporations που στηρίζουν τον Ερντογάν, μαζί με τις μασονικές στοές, είναι ο σχεδιασμός της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας. Κι ας μην ξεχνάμε την επιχείρηση προώθησης στην Ελλάδα 1.000.000 παράνομων μεταναστών, μεταξύ των ετών 2007 – 2012 (σε σύνολο 10 εκατομμυρίων κατοίκων), με στόχο την αποσταθεροποίηση κι αποδυνάμωση της Ελλάδας. Και έτσι σήμερα η τουρκική εξάπλωση… που μέσω των δικών της corporations αγόρασε σε “εκπτώσεις” ελληνικές εταιρίες, υπηρεσίες και ελληνικά εδάφη, πάντα σε επιταγή της Τρόικας».

Λέτε να είναι τόσο πολύ ευφάνταστος ο αριστερός (και φυσικά όχι ροζ και εκσυγχρονισμένος “αριστερός”) Fernando Rossi και εμείς στην Ελλάδα πανηγυρίζουμε για τη συνεισφορά του Ερντογάν στην οικονομική “σωτηρία” της Ελλάδας μέσω της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, των εκποιητών δημόσιας περιουσίας για το καλό μας π.χ. με τις Μαρίνες που αγοράζουν οι Τούρκοι; Όμως, τι μπορεί να συμβαίνει στη γειτονική Τουρκία, τη χώρα χωροφύλακα του ΝΑΤΟ στην περιοχή, μαζί με το σιωνιστικό ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς;

Το τουρκικό καθεστώς του “εκσυγχρονιστή” και πρωτεργάτη της “Αραβικής Άνοιξης made in USA” Ερντογάν, ξεκίνησε βίαια καταστολή και δολοφονίες διαδηλωτών. Αμέσως τα “ευαίσθητα” δυτικά ΜΜΕ και ειδικότερα τα τηλεοπτικά κανάλια εκφράζουν ανησυχίες και έντονη κριτική…

Εντελώς ΑΝΑΙΣΘΗΤΑ, ήταν και είναι τα δυτικά ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι σε διατεταγμένη Νατοϊκή υπηρεσία όσον αφόρα τη χυδαία κι απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική επίθεση -με “όπλο” τους μισθοφόρους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα και βάση επίθεσης της Τουρκία-, σ’ ένα γειτονικό, ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος… τη Συρία.

Το τουρκικό καθεστώς απέτυχε να γίνει ο εξαγωγέας της “Αραβικής Άνοιξης” στη Συρία. Ήταν εύκολη υπόθεση η Λιβύη, η Αίγυπτος, η Τυνησία, για την Τουρκία που είχε αναλάβει τον πρώτο ρόλο στις επονομαζόμενες από τα ΜΜΕ «εξεγέρσεις». Η εξαγωγή «δημοκρατίας» είχε συντελεστεί πριν μερικά χρόνια στην Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ.
Κι όμως, δύο ολόκληρα χρόνια συμπληρώθηκαν κι η Συρία αντιστέκεται, αρνείται πεισματικά να εκδημοκρατιστεί από τον Ερντογάν, τα αραβικά δικτατορικά καθεστώτα Κατάρ, Σαουδική Αραβία, τη χώρα με τις πιο στενές σχέσεις με την Τουρκία, το Ισραήλ και φυσικά το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την βραβευμένη προσφάτως με βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, η βίαια εμπλοκή της σε μια χυδαία επίθεση εναντίον ενός κυρίαρχου κι ανεξάρτητου κράτους, η στράτευση της με την «τρομοκρατική» οργάνωση Αλ Κάιντα, την οποία χρηματοδοτεί εξοπλίζει και νομιμοποιεί πολιτικά, σηματοδοτεί το οριστικό τέλος όλων εκείνων των διακηρύξεων, των μεγάλων λόγων περί ένωσης λαών, δημοκρατικών δικαιωμάτων κι άλλες ανοησίες που παγίδευσαν λαούς και κινήματα (π.χ. Ευρωκομουνισμός).

Συνεπώς δεν πρέπει να θεωρείται ως απίθανο σενάριο να δούμε τους κατασκευαστές των «Ανοίξεων» να βομβαρδίζουν και ν’ ανατρέπουν τον Ερντογάν.
Άλλωστε ένα Κόσσοβο, μια «Μακεδονία» -όπως αρέσκονται οι σύμμαχοί μας να ονομάζουν τα Σκόπια- δεν θα ήταν κακή επιλογή για τα αφεντικά της Τουρκίας. Ένα Κουρδικό κράτος που ουσιαστικά θα αποδυνάμωνε περισσότερο τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή.

Η ελληνική εξωτερική πολιτική σ’ αυτές τις εξελίξεις;
Αν η πολιτική της Ελλάδας στην εποχή που καίγεται η Μεσόγειος κι η Μέση Ανατολή ήταν ανύπαρκτη ή κακή, θα ήταν ευτύχημα!
Η Ελλάδα με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει εμπλακεί σε έναν πόλεμο και μάλιστα με εντυπωσιακές-καταστροφικές πρωτοβουλίες:

  1. Παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο, που επικαλούμαστε συχνά πυκνά για την Κύπρο, αναγνώρισε την παράνομη κυβέρνηση εξορίας της Αλ Κάιντα…
  2. Παραβιάζοντας κάθε έννοια Δικαίου απέλασε την πρέσβειρα της νόμιμης και δημοκρατικά εκλεγμένης Συριακής κυβέρνησης και ουσιαστικά κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Συρίας…
  3. Προχώρησε σε εμπάργκο του Ιρανικού πετρελαίου, το οποίο κάλυπτε περίπου το 45% των ενεργειακών μας αναγκών, το αγοράζαμε σε σχεδόν μισή τιμή από εκείνο του καρτέλ των 7 αδελφών και μάλιστα επί πιστώσει…
  4. Παρέχει επιχειρησιακή υποστήριξη για την πολεμική επιχείρηση εναντίον της Συρίας και του Ιράν…
  5. Στηρίζει την Τουρκική πολιτική της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας, εκποιεί δημόσια περιουσία σε τουρκικά συμφέροντα…
  6. Εγκατέλειψε οριστικά την Κύπρο (θα επανεμφανιστεί με την οριστικοποίηση της διχοτόμησης της Μεγαλονήσου με ένα νέο σχέδιο Ανάν).
Άραγε που βρίσκεται ο λαλίστατος κ. Πάγκαλος;
Τώρα το Γκολάν που υπερασπίστηκε με εντυπωσιακές ενέργειες φλέγεται. Η φίλη Συρία, που στην κρίση του Μάρτη 1987 έδωσε προβάδισμα στην Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία, αντιστέκεται. Το κόμμα του και τα σημερινά στελέχη του ως συνιστώσα της δεξιάς συγκυβέρνησης Σαμαρά “δικαίως” ακολουθούν αυτή την πολιτική της υποτέλειας και του εξευτελισμού, στα πλαίσια του νεοφιλελευθερισμού και των επιταγών των τραπεζιτών. Αυτός δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά συμμετείχε στις κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου… Σιωπά και γιατί;

Η Συρία θα κερδίσει τη μάχη και θα νικήσει. Χαμένη είναι η Ελλάδα!

Παραμένουν καθηλωμένα τα ιδιόκτητα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής

Μόλις χθες ενημερωθήκατε  ότι «παραμένουν καθηλωμένα  τα ιδιόκτητα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής, λόγω έλλειψης καυσίμων!»  Και πραγματικά θα ήταν ευτράπελο το θέμα αν δεν άρχιζε να γίνεται εγκληματικό.
Και γιατί υπάρχει έλλειψη καυσίμων; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Προϊστάμενος της αρμόδιας υπηρεσίας του ΠΣ, της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων ΠΣ, πέταξε τον προηγούμενο μήνα με ελικόπτερο Super Puma της Υπηρεσίας συνολικά 120 ώρες!!! Ας σημειωθεί ότι δεν υπήρχαν ανάγκες που να δικαιολογήσουν τις πτήσεις αυτές. Επίσης για να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος της σπατάλης θα αναφέρουμε ότι το ΠΣ κοστολογεί την κάθε ώρα πτήσης με το Super Puma ότι κοστίζει 14.000 ευρώ!!!! Συνολικά δηλαδή «πέταξε» κάποιος 1.680.000 ευρώ!!!! Μετά από τόσα χρόνια καθήλωσης των ελικοπτέρων είπαμε να πετάξουν επιτέλους αλλά όχι να πηγαίνουν και στο περίπτερο για τσιγάρα με αυτό.
· Αλήθεια ποιο ήταν ο λόγος για να πετάξει το ελικόπτερο τόσες ώρες; Πέρυσι ούτε τα μεσαίου τύπου ελικόπτερα σε 12ο ημέρες δεν πέταξαν 120 ώρες;
· Αλήθεια ο αρμόδιος Υπαρχηγός ΠΣ που έχει την ευθύνη της υπηρεσίας αυτής τι κάνει επ’ αυτού;
· Αλήθεια ο αρμόδιος Υπουργός Δημόσιας Τάξης γνωρίζει τι συμβαίνει στο υπουργείο του;
· Αλήθεια ποιος θα πληρώσει το κόστος της χρησιμοποίησης μισθωμένων ελικοπτέρων σε μια φωτιά αφού δεν μπορούν να πετάξουν τα ιδιόκτητα;
Και επειδή τα σκάνδαλα στο ΠΣ δεν σταματούν,
· αλήθεια γνωρίζει ο Υπουργός, ότι υπεύθυνος Ασφάλειας Πτήσεων είναι κατηγορούμενος για κακούργημα και βάσει της νομοθεσίας και των κανονισμών της ΥΠΑ αυτό απαγορεύεται;
Και συνεχίζουμε με τα όσα τρελά και απίθανα συμβαίνουν στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Μισθωμένα ελικόπτερα δασοπυρόσβεσης μεσαίου τύπου
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του e-reportaz.gr το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος προχώρησαν σε πρωτοφανείς ενέργειες, όχι μόνο σε καιρό κρίσης, για την μίσθωση ελικοπτέρων μεσαίου τύπου από την Καναδική εταιρεία Skylink.
Όπως δείχνουμε με τα όσα αναφέρουμε κατωτέρω ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας, και αναφερόμαστε σε αυτόν γιατί είναι η κεφαλή του υπουργείου, αντί να διορθώσει τα πράγματα τα έκανε ακόμη χειρότερα ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ το κόστος των ωρών, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο. Κατ” ουσία το Υπουργείο προχώρησε σε Απ” Ευθείας Ανάθεση με τον μανδύα του διαγωνισμού και το Απόρρητο των διαγωνισμών της NAMSA!!!
Συγκεκριμένα πληροφορούμαστε ότι και φέτος μισθώθηκαν τα ελικόπτερα από την εν λόγω Καναδέζικη εταιρεία αφού πρώτα έγιναν πάμπολλες αλλοπρόσαλλες και ακόμη και σε κάποιες περιπτώσεις ποινικώς κολάσιμες ενέργειες.
Το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως αναγκάστηκε στις αρχές του 2013, και συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας, να προβεί στην ακύρωση, την μη ανανέωση της σύμβασης που είχε υπογράψει υπάλληλος του ΝΑΤΟϊκού οργανισμού NAMSA (νυν NSPA) με την εν λόγω Καναδική εταιρεία. Η αρχική σύμβαση ήταν διάρκειας 3 ετών και μπορούσε να ανανεωθεί για άλλα δύο χρόνια!
Οι λόγοι που οδήγησαν τον υπουργό να προβεί σε αυτή την ενέργεια είναι πολλοί. Αναφέρουμε συνοπτικά ότι ο διαγωνισμός αυτός έγινε με ΠΛΑΣΤΟ έγγραφο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ημερήσιου και ηλεκτρονικού τύπου, τότε Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Δ. Αβραμόπουλου. Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ο διαγωνισμός μίσθωσης ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης από την NAMSA. Συνεχίζουμε με το ότι, ο τότε Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου σε άλλη εταιρεία είχε εγκρίνει να δοθεί το έργο, με βάση τις προσφορές που εξέτασε μικτό κλιμάκιο από ανθρώπους της NAMSA και της Πυροσβεστικής, η οποία είχε και την πλέον φθηνή προσφορά και σε άλλη εταιρεία δόθηκε το συμβόλαιο. Συγκεκριμένα το έργο ανέλαβε η εταιρεία SKYLINK μετά από απόφαση υπαλλήλου-στελέχους της NASMA.
Άλλος ένα λόγος ήταν και η ΖΗΜΙΑ του Ελληνικού Δημοσίου μια που το έργο δεν ανέλαβε η εταιρεία με την πλέον φθηνή προσφορά. Μάλιστα όπως δημοσιεύτηκε και στο διαδίκτυο η ζημία υπολογίζεται περίπου στο 1.500.000 € για το 2012. Η ζημιά αυτή προκύπτει αφ’ ενός μεν γιατί το 2012 αποφασίστηκε ξαφνικά τα ελικόπτερα μεσαίου τύπου να μισθωθούν για 120 ημέρες ενώ όλα τα χρόνια η μίσθωση κρατούσε 90 ημέρες. Αφ’ ετέρου δε υπάρχει και η διαφορά 356.298,00 € ή 42,28% λόγω της αυξημένης τιμής που είχε δώσει η Καναδέζικη εταιρεία με δόλωμα ότι οι πρώτες 40 ώρες πτήσης του κάθε ελικοπτέρου ήταν δωρεάν. Το κόστος της Καναδέζικης εταιρείας για τις ώρες πτήσης που πραγματοποίησαν το 2012 τα ελικόπτερα ήταν 1.199.058,00 €, της άλλη εταιρείας (μειοδότριας) ήταν 842.760,00 €. Κρατήστε αυτά τα νούμερα γιατί θα μας χρειαστούν.
Έτσι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ενημέρωσε την εταιρεία ότι δεν θα συνεχιστεί η σύμβαση και το 2013 και ζητώντας παράλληλα από τον Νατοϊκό Οργανισμό NAMSA να προχωρήσει στην διενέργεια νέου διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός αυτός ανακοινώθηκε από την NAMSA και για την ακρίβεια έλαβε και το υπ’ αριθμόν πρωτόκολλο: RFPANH13006 στις 14/3/2013. Στην συνέχεια έγινε στη Αθήνα στις 3/4/2013 στα γραφεία του ΣΕΚΥΠΣ η συνδιάσκεψη των ενδιαφερομένων μερών, το λεγόμενο bidders conference, όπου συζητούνται οι απορίες, ζητούνται διευκρινήσεις που στην συνέχεια αποτελούν και μέρος της σύμβασης. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι φέτος οι ημέρες μίσθωσης των ελικοπτέρων έγιναν 90, όπως ήταν κάθε χρόνο, και πλέον δεν επιτρεπόντουσαν οι δωρεάν ώρες. Με λίγα λόγια δικαιώθηκαν πανηγυρικά όσοι φώναζαν για αυτά τα δύο θέματα. Κατατέθηκαν ακόμη και οι προσφορές στην NAMSA, και ξαφνικά ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ σαν να μην έγινε ποτέ αυτός ο διαγωνισμός.
Το Πολυνομοσχέδιο
Θα αναρωτηθεί κανείς τι δουλειά έχει το πολυνομοσχέδιο με την μίσθωση ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης από το ΠΣ; Φυσικά και δεν έχει, έλα όμως που στο πολυνομοσχέδιο υπήρχε και η διάταξη στην παράγραφο ΙΒ που πέρασε με το «μίνι» Μνημόνιο του περίφημου πολυνομοσχεδίου (ΦΕΚ A 107/2013) η οποία αναφέρει ότι:
«2. Συμβάσεις, συμφωνίες και αποφάσεις εξασφάλισης παροχής υπηρεσιών για την τεχνική, πτητική και εφοδιαστική υποστήριξη-συντήρηση των εναερίων μέσων του Π.Σ., καθώς και συμβάσεις, συμφωνίες και αποφάσεις εξασφάλισης μέσω μίσθωσης εναερίων μέσων αεροπυρόσβεσης μετά των πληρωμάτων πτητικής και τεχνικής υποστήριξής τους ή συμβάσεις, συμφωνίες και αποφά­σεις εξασφάλισης παροχής υπηρεσιών αεροπυρόσβεσης με μίσθωση ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης μετά των πληρωμάτων πτητικής και τεχνικής υποστήριξής τους, οι οποίες συνήφθησαν ή εκδόθηκαν, αντιστοίχως, για τις ανάγκες της προηγούμενης αντιπυρικής περιόδου και εντεύθεν, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού μέσω διεθνών ή ευρωπαϊκών οργανισμών για την αντιμετώπιση αναγκών πυροπροστασίας, εγκρίνονται, ισχύουν και εφαρμόζο­νται και κατά την επικείμενη αντιπυρική περίοδο, για την ταυτότητα των επιχειρησιακών αναγκών, βάσει των προσφορών που υπάρχουν και τυχόν αναπροσαρμογών αυτών, οι οποίες εγκρίνονται, και καθίστανται αναπό­σπαστο μέρος των συμβάσεων, συμφωνιών και αποφά­σεων αυτών. Οι κάθε είδους δαπάνες εκτέλεσης των ως άνω συμβάσεων, συμφωνιών και αποφάσεων, όπως εγκρίνονται με το προηγούμενο εδάφιο, πληρώνονται με την έκδοση κατά τις κείμενες διατάξεις Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής, βάσει αποφάσεων που εκδί­δονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, καλύπτοντας και τυχόν νομισματικές διακυ­μάνσεις, χωρίς να απαιτείται πράξη άλλου διοικητικού οργάνου.»
Ήτοι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το ΠΣ μπορεί να ανανεώσει συμβάσεις που ίσχυαν και την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο!!! Μα η σύμβαση αυτή μπορούσε να κρατήσει για άλλα 4 χρόνια και την ΑΚΥΡΩΣΕ το Υπουργείο!!! Και έρχεται τώρα με νόμο και την ανανεώνει; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης; Τι συμβαίνει στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος; Μόνο και μόνο για αυτό τον λόγο έπρεπε να έχουν παραιτηθεί άπαντες!
Επειδή κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να περάσει έτσι, οι πληροφορίες που συλλέξαμε από το ρεπορτάζ αναφέρουν ότι στον νέο διαγωνισμό της NAMSA, αυτόν του 2013, συμμετείχαν και 2 Τούρκικες εταιρείες που είχαν την καλύτερη τιμή!!! Το ίδιο είχε συμβεί το 2012 με τα 2 βαρέως τύπου ελικόπτερα και τελικά δεν μίσθωσε κανένα το ΠΣ. Και φέτος κάνει διαγωνισμό και πάλι μέσω NAMSA το Υπουργείο και κανείς δεν σκέπτεται ότι μπορεί να συμβεί το ίδιο πράγμα!!!
Θα επέμβει η Δικαιοσύνη;
Τα όσα γίνονται μέχρι τώρα δείχνουν την γύμνια της δημόσιας διοίκησης, την ανοργανωσιά, την αναποτελεσματικότητα. Το ρεπορτάζ όμως μας οδήγησε και κάπου αλλού. Στο πολυνομοσχέδιο υπήρχε η πρόταση που αναφερόταν στις «τυχόν νομισματικές διακυ­μάνσεις». Δεν ξέρουμε αν αφορά αυτό μόνον το θέμα αυτό αλλά πληροφορηθήκαμε ότι το υπουργείο άλλαξε και τους όρους της σύμβασης του 2013:
· Προχώρησε και κατάργησε τις 40 δωρεάν ώρες (πολύ ορθώς), και (πολύ κακώς) καθόρισε την τιμή ώρας για την SKYLINK στα 2.900 Ευρώ από την πρώτη ώρα πτήσης από τα 4.200 ευρώ που ήταν ανά ώρα μετά τις πρώτες 40 ώρες, !!!
Με λίγα λόγια το υπουργείο ΑΥΞΗΣΕ την δαπάνη των ωρών πτήσης των ελικοπτέρων. Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του 2012, το δημόσιο αντί για 1.199.058,00 € που πλήρωσε πέρυσι, φέτος θα πληρώσει 1.629.336 €!!!! Δηλαδή κάπου 430.000 € ΕΠΙΠΛΕΟΝ!!! Αν δε υπολογίσουμε την τιμή των ωρών της μειοδότριας εταιρείας του 2012 τότε η διαφορά ανεβαίνει 786.000 περίπου Ευρώ!!! Αλήθεια με τις ημέρες μίσθωσης τι έκανε ο κύριος Υπουργός; Τις μείωσε και αυτές ή παρέμειναν 120;
Για το τέλος αφήσαμε και μία «μικρή» λεπτομέρεια.
Η εταιρεία SKYLINK είχε υποβάλει πριν από λίγο διάστημα αίτηση σε Πτωχευτικό Δικαστήριο του Καναδά για προστασία από τους πιστωτές. Που σημαίνει ότι με την Ελληνική νομοθεσία ούτε απέξω από το ΠΣ δεν θα μπορούσε να περάσει η Καναδέζικη εταιρεία. Όχι να αναλάβει το έργο της δασοπυρόσβεσης!!!!
Συνοπτικά δηλαδή η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Οι παλινωδίες διαδέχονται η μία την άλλη και κατά τα άλλα ο κύριος Σαμαράς εξηγεί στον Ελληνικό λαό ότι για λόγους διαφθοράς, σπατάλης κλπ πρέπει να κλείσει η ΕΡΤ. Μήπως καλύτερα πρέπει πρώτα να κοιτάξει όσα κάνουν οι Υπουργοί του;
Η δικαιοσύνη τι κάνει για όλα αυτά;

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)