Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

«Tα δικά τους, δικά τους… και τα δικά μας, δικά τους!»

Έλλη Π. Κούση
Ιδρύτρια του Act Click

Αυτή η παροιμία μου ήρθε στο μυαλό όταν διάβασα το άρθρο του Michael Kimmelman των New York Times. Δεν φτάνει δηλαδή που η κρίση ξεκίνησε από την χώρα τους και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο με καταστροφικά αποτελέσματα… έρχονται τώρα να μας πουν ότι πρέπει τα Γλυπτά να μην επιστραφούν! Με το σκεπτικό ότι « Οι Βρετανοί, όμως, έχουν καλύτερη επιχειρηματολογία» και «Είμαστε όλοι προστάτες του παγκόσμιου πολιτισμού για τις υπόλοιπες γενιές»… Είναι θέμα δηλαδή καλύτερης προστασίας του Πολιτισμού ή μήπως προστασίας των εσόδων που προέρχονται από τον Πολιτισμό; Γιατί, αν όπως λέει ο κύριος Kimmelman είμαστε όλοι προστάτες του Παγκόσμιου Πολιτισμού, να προστατεύονται τα Γλυπτά στο Λονδίνο και όχι στην Αθήνα που είναι και η γενέθλια γη τους;

Αναφέρει επίσης : «Από την πλευρά τους οι Έλληνες, προτού καταρρεύσει η οικονομία τους, κατάφεραν επιτέλους πέρυσι, με μεγάλη καθυστέρηση, να εγκαινιάσουν με πολλές τυμπανοκρουσίες το Νέο Μουσείο Ακρόπολης: είναι το σπίτι που περιμένει να υποδεχθεί τα μάρμαρα, η απουσία των οποίων προβάλλεται με τα λευκά γύψινα εκμαγεία των Γλυπτών που έκλεψε ο Έλγιν δίπλα στα κιτρινισμένα πρωτότυπα που άφησε πίσω. Μέσα από μια τεράστια τζαμαρία, η θέα του ερειπωμένου Παρθενώνα, εύγλωττη αλλά και εχθρική υπό τις παρούσες συνθήκες, αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές των επισκεπτών. Οι Έλληνες θεωρούν ότι το μουσείο αποτελεί αδιάσειστο επιχείρημα για την επιστροφή των Μαρμάρων. Kαι είναι αναμφισβήτητα συγκλονιστικό», συνεχίζει:
«Ο Παρθενώνας υπήρξε παγανιστικός ναός, εκκλησία, τζαμί, αποθήκη πυρομαχικών, ακόμη και ένας τόπος όπου οι ναζί κρέμασαν μια σημαία με σβάστικα»…
Χτυπήματα δηλαδή κάτω από την ζώνη… και μάλιστα σε έναν αθλητή που είναι πεσμένος κάτω προσπαθώντας να ανακάμψει με όλες του τις δυνάμεις! Σ’ έναν αγώνα με στημένους όρους, στημένη διαιτησία και προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα! Γιατί δημοσιεύθηκε άραγε αυτό το άρθρο σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία για εμάς;
Mήπως γιατί υπάρχει αυτή η αλαζονεία στις πράξεις και τα λεγόμενα των μεγάλων και δυνατών; Το αναφέρει εξ’ άλλου και ο ίδιος: « Το να τάσσεται κανείς με το μέρος των Ιμπεριαλιστών εξοργίζει τους καλούς ανθρώπους, το γνωρίζω» ή μήπως επειδή κατά βάθος υπάρχει πάντα ενδόμυχα ο φόβος μήπως χαθούν τα κεκτημένα, φόβος που διακρίνει όλους αυτούς που συμπεριφέρονται ως ιμπεριαλιστές;

Μήπως όμως είναι η ώρα πια, μέσα από αυτή τη κρίση να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας όλοι και να αφήσουμε κατά μέρος τις ιμπεριαλιστικές συμπεριφορές που οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα; Και να μείνουν τα δικά μας , δικά μας και τα δικά τους δικά τους…

Έλλη Π. Κούση

ΥΓ. Ο κ. Kimmelman ξεχνάει ( εσκεμμένα ίσως;) ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ένα ενιαίου συνόλου, που βρίσκεται διαμελισμένο σε επτά μουσεία, και διαφέρουν ως προς αυτό από όλα τις αρχαιότητες που φιλοξενούνται ανά τον κόσμο.

http://www.bringthemback.org/Pages/Gegonota/ElTheseis.aspx

Δείτε την ομάδα σας χωρίς να χρειάζεστε συνδρομητική τηλεόραση!

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ξεκινάει σε λίγες μέρες και όλοι οι φανατικοί του ποδοσφαίρου θα μείνουν κολλημένοι στις τηλεοράσεις τους.

Αν πάλι δεν έχετε τηλεόραση μπορείτε να δείτε όλους τους αγώνες μέσω internet!

Επίσης μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της αγαπημένης σας ομάδας στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ ή σε όποιο άθλημα σας αρέσει, να παίζει ζωντανά μέσω του υπολογιστή σας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά site που σας προσφέρουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε δωρεάν από το διαδίκτυο τους αγώνες που παίζουν εκείνη τη στιγμή ή ακόμα και να προγραμματίσετε αγώνες που ξεκινούν αργότερα.

www.alivefootball.com
Πρόκειται για ένα αρκετά καλό site, με πολλούς ελληνικούς αγώνες

www.stream2watch.com
Σε αυτό το site μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη λίστα από αθλήματα και φυσικά να τα παρακολουθήσετε ζωντανα.

www.fromsport.com
Εδώ θα βρείτε ένα πολύ οργανωμένο site αλλά με πολύ λίγους αγώνες.


www.livebala.com
Ένα Ελληνικό site με όλους τους αγώνες.

Στο φαρμακείο

Μπαίνει ο τύπος στο φαρμακείο που ο φαρμακοποιός είναι αδελφή και ζητά προφυλακτικά.
- Τι νούμερο φοράτε κύριε;
- Τι έχουν και νούμερα; ρωτά ο πελάτης.
- Βεβαίως περάστε στο παραβάν και δοκιμάστε στις τρύπες που έχει η σανίδα σε ποια από αυτές χωράει η ***ή σας και πείτε μου απλώς το νούμερο που γράφει από επάνω η τρύπα.
Μπαίνει ο τύπος να δοκιμάσει την σανίδα πάει και ο φαρμακοποιός πίσω από την σανίδα και του την πιάνει και του παίρνει π@@@ μετά μανίας. Ενώ ο φαρμακοποιός ήταν όλο χαμόγελα σκουπίζοντας το στόμα του, ο πελάτης βγαίνει ταραγμένος από το παραβάν και ο φαρμακοποιός τον ρωτάει:
- Λοιπόν κύριε τι νούμερο φοράτε; και ο πελάτης απαντά:
- Ρε τι νούμερα και μ@@@κίες, την πουλάς την σανίδα
?

Αν η Ελλάδα ήταν μαγαζί...

Tου Πασχου Μανδραβελη / pmandravelis@kathimerini.gr
Εχουμε ένα μαγαζί γωνία. Ευάερο, ευήλιο και σε κεντρικό δρόμο. Ετσι τουλάχιστον θέλουμε να φανταζόμαστε την Ελλάδα. Ας θεωρήσουμε ότι αυτό το μαγαζί πραγματικά είναι ο ομφαλός του εμπορικού κέντρου. Αυτό το μαγαζί όμως έχει πολλά προβλήματα. Κατʼ αρχήν χρωστά τον τζίρο που θα κάνει τους επόμενους 14 μήνες. Προσοχή! Οχι τα κέρδη, αλλά όσα θα μπουν στο ταμείο τον επόμενο (και κάτι μήνες) χρόνο. Αυτό λέγεται στη γλώσσα των οικονομολόγων δημόσιο χρέος.
Δεύτερον: αυτό το μαγαζί είχε πέρυσι ζημίες 14% επί του τζίρου του. Προβλέπεται ότι ούτε φέτος θα έχει κέρδη, αλλά αν συμμαζέψει λίγο τα έξοδα θα έχει μόνο 8% επί του τζίρου του ζημίες. Αυτό στη γλώσσα των οικονομολόγων λέγεται δημοσιονομικό έλλειμμα και φορτώνει το προηγούμενο χρέος. Του χρόνου, δηλαδή, θα χρωστά τον τζίρο των 15 επόμενων μηνών.
Τρίτον: στα ράφια του δεν έχει πολλά δικά του προϊόντα, αλλά τα περισσότερα τα παίρνει από γειτονικά μαγαζιά. Κάτι δίνει και σʼ αυτά τα μαγαζιά, αλλά το πάρε-δώσε είναι περίπου δέκα προς οκτώ. Δέκα παίρνει οκτώ δίνει. Αυτό είναι το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Επειδή τα μηχανήματα παραγωγής είναι παλιά, η οργάνωσή του σε προβιομηχανικά επίπεδα κ.λπ. τα παραγόμενα προϊόντα του είναι ακριβά και χαλάνε γρήγορα. Αυτό είναι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας.
Σε αυτό το μαγαζί πέντε βρίσκονται στη γραμμή παραγωγής και δέκα στο λογιστήριο. Κάποιοι του λογιστηρίου έχουν μόνιμη και αμετακίνητη θέση, οπότε, έχει δεν έχει πωλήσεις το μαγαζί, αυτοί παίρνουν τον μισθό τους. Ετσι η μόνη ευελιξία που υπάρχει στην επιχείρηση είναι να απολύονται αυτοί που βρίσκονται στη γραμμή παραγωγής και οι οποίοι παίρνουν τα λιγότερα.
Το μαγαζί είναι συνεταιρικό και κάθε συνεταίρος που το διοικεί κάτι παίρνει από το ταμείο και κάποια ανίψια διορίζει στο λογιστήριο. Οσο όμως περισσότεροι διορίζονται στο λογιστήριο, τόσα λιγότερα χρήματα μένουν για τη γραμμή παραγωγής, για αντικατάσταση μηχανημάτων, για προσλήψεις εργατών κ.λπ. με αποτέλεσμα να παράγονται ακόμη λιγότερα προϊόντα και όσα παράγονται να γίνονται πιο ακριβά.
Εκτός αυτού, υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι του μαγαζιού που ανήκουν σε μια περίεργη θρησκευτική σέχτα. Αυτή θεωρεί το εμπόριο αμαρτία. Οι θρησκόληπτοι δεν περιορίζονται να κάνουν τη «θεία λειτουργία τους», αλλά κάθε λίγο και λιγάκι μπλοκάρουν την είσοδο για να μην αφήσουν τους πελάτες να αμαρτήσουν.
Οπως είναι φυσικό, αυτό το μαγαζί δεν βγαίνει. Οι τράπεζες που το δανειοδοτούσαν είναι επιφυλακτικές. Κοιτούν τα νούμερα στους ισολογισμούς, βλέπουν και τα «νούμερα» που μπλοκάρουν την πόρτα, και υποψιάζονται πως η επιχείρηση πάει για φούντο και θα χάσουν τα λεφτά τους. Κάποιοι γείτονες προσφέρονται να βοηθήσουν για να μη βγάλει κακό όνομα η περιοχή και υπάρχει ένα κοινό εγγυητικό ταμείο για ώρα ανάγκης, αλλά για να βάλουν το χέρι στην τσέπη ζητούν να αλλάξει εκτός από τη βιτρίνα και ο τρόπος λειτουργίας του μαγαζιού. Αυτό δημιούργησε αναταραχή στο μαγαζί -κυρίως στο λογιστήριο- και κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα: να κάνουμε δημοψήφισμα αν θα πάρουμε τα λεφτά τους. Η συζήτηση συνεχίζεται.

Είμαστε καλοί σκλάβοι‏

Η κορυφαία αγγελία για δουλειά, ever!

Το σποτάκι που θα δείτε στη συνέχεια είναι πέρα για πέρα αληθινό και αποτελεί αγγελία για τις θέσεις Account Executive & Graphic Designer ελβετικής εταιρείας! Εσείς μπορείτε να αντισταθείτε σε μια τέτοια ευκαιρία;


50 Κέρματα των 2 Ευρώ.........‏

Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μπήκα προχτές στην αίθουσα σεμιναρίων όπου με περίμεναν 10 φοιτητές και φοιτήτριες και έβγαλα από την τσέπη μου μία σακούλα με 50 (ΠΕΝΗΝΤΑ) κέρματα των 2 ευρώ.

Έδωσα σε κάθε φοιτητή και φοιτήτριά μου από ένα κέρμα των 2 ευρώ και τους είπα ότι αισθάνομαι γενναιόδωρος, μεγαλόψυχος και τους κερνάω από ένα 2ευρο! Εγώ κράτησα για τον εαυτό μου και τους βοηθούς και επιμελητές μου τα υπόλοιπα 40 κέρματα των 2 ευρώ. Λίγη ώρα αργότερα, επειδή έτσι είχαμε συνεννοηθεί, μπήκαν στην αίθουσα σεμιναρίων δύο ΕΛΕΓΚΤΕΣ διαχείρισης του Δημοσίου χρήματος και - πολύ ψυχρά - μου ζήτησαν να επιστρέψω τα 50 κέρματα των 2 ευρώ!...

Τότε εγώ απευθύνθηκα στους φοιτητές μου και είπα παιδιά άντε να δώσουμε πίσω τα κέρματα.

Τα 10 παιδιά έβγαλαν από τις τσέπες τους τα 10 κέρματα που τους είχα δώσει και τα εναπόθεσαν στα έδρανα.. Τότε εγώ άρχισα να φωνάζω, «Τι είναι αυτά; Πού είναι τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ 40 κέρματα;» Σαστισμένοι οι φοιτητές αντέταξαν «Μα κύριε Καθηγητά εσείς 10 κέρματα δώσατε σε εμάς και για τον εαυτό σας και τους παρατρεχάμενούς σας κρατήσατε ΣΑΡΑΝΤΑ κέρματα!» Οι ΕΛΕΓΚΤΕΣ μας κοίταξαν ΟΛΟΥΣ αδιάφοροι και επέμεναν: «Δώστε μας πίσω τα 50 κέρματα των 2 ευρώ!!!»

Και εγώ ο μεγαλόψυχος, γενναιόδωρος, έντιμος διαχειριστής του Δημοσίου χρήματος είπα ΜΕΓΑΛΟΦΩΝΩΣ: Κύριοι φοιτητές και φοιτήτριες, αδειάστε τις τσέπες σας με ότι έχετε και δεν έχετε και σε ότι αφορά τους.παρατρεχάμενούς μου, τώρα κιόλας ξεκινώ «εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές.»

Καλημέρα.κοψοχέρηδες,
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Υπολογισμός βιολογικής ηλικίας και προσδόκιμου ζωής‏

ΕΛΕΓΞΤΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ!!!



META ΑΛΛΑΞΤΕ ΚΑΠΟΙA ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΑΣ (Π.Χ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΠΝΟ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ) ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ
ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ !!!

Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑ...‏

Η Βιέννη βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στην πρώτη θέση της κατάταξης με τις πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής, μπροστά από τη Ζυρίχη και τη Γενεύη, ενώ η Αθήνα καταλαμβάνει την 75η θέση του σχετικού καταλόγου, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της εταιρείας συμβούλων ανθρωπίνου δυναμικού Mercer.

«Το γεγονός αποτελεί μία μεγάλη επιβράβευση για κάθε Βιεννέζο πολίτη», σχολίασε ο δήμαρχος της αυστριακής πρωτεύουσας Μίχαελ Χόιπλ.

Έχοντας έκταση 415 τ.χμ. και αριθμώντας 1.680.000 κατοίκους, η Βιέννη καλύπτεται σε ποσοστό 56% από πράσινο, σε 1.000 κατοίκους της αναλογούν 392 αυτοκίνητα, το δίκτυο ποδηλατοδρόμων ανέρχεται σε 1.100 χιλιόμετρα, στην πόλη λειτουργούν 39 κινηματογράφοι και 1.648 εστιατόρια. Το δε ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 8,4%.

Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της «
Mercer», χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθενται και άλλοι παράγοντες, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Για τη Βιέννη, από πολιτικής άποψης, τονίζεται μεταξύ άλλων, το γεγονός της «σταθερής δημοκρατίας και του λειτουργούντος και αναγνωρισμένου συστήματος δικαιοσύνης», καθώς και η παντελής έλλειψη τρομοκρατικών επιθέσεων στα τελευταία δέκα χρόνια.

Μόλις πριν από μία εβδομάδα είχε ανακοινωθεί η ανακήρυξη της Βιέννης, για πέμπτη κατά σειρά χρονιά, ως «πρωτεύουσας των συνεδρίων», καθώς βρέθηκε και πάλι στην κορυφή του καταλόγου της διεθνούς στατιστικής, έχοντας φιλοξενήσει μέσα στον προηγούμενο χρόνο 160 συνέδρια, με τη Βαρκελώνη να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με 135 συνέδρια, και το Παρίσι την τρίτη, με 131 συνέδρια.

Εξάλλου, τον περασμένο Ιανουάριο, η αυστριακή πρωτεύουσα είχε αποσπάσει και τον τίτλο της «δημοφιλέστερης πόλης της Ευρώπης», αφού, σύμφωνα με τη στατιστική της διεθνούς πύλης κρατήσεων μέσω διαδικτύου «
Hotel Reservation Service», η οποία καταγράφει και αξιολογεί όλες τις κρατήσεις ξενοδοχείων, η Βιέννη βρέθηκε το 2009 στην πρώτη θέση των δημοφιλών ευρωπαϊκών πόλεων, ακολουθούμενη από το Παρίσι και το Λονδίνο.

Όπως και την προηγούμενη χρονιά, στην κατάταξη, μετά τη Βιέννη έρχεται η Ζυρίχη, ακολουθούμενη από τη Γενεύη, το Βανκούβερ του Καναδά και το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται οι πόλεις Ντύσελντορφ, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Βέρνη και Σίδνεϊ.
Η Αθήνα εντοπίζεται στη 75η θέση, ενώ τελευταία του καταλόγου των 221 είναι η Βαγδάτη.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ‏

Προς τον κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ, κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, κ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ,ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ,

ΛΑ.Ο.Σ.,ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,κ.κ. Βουλευτές

Aθήνα, 25 Mαΐου 2010


ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Είμαστε απόστρατοι Αξιωματικοί όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, πρόωρα συνταξιοδοτηθέντες, συμπληρώσαντες τον κατά την αποστρατεία μας νόμιμο χρόνο προς λήψη της κατώτερης προβλεπόμενης σύνταξης.

Επραγματοποιήσαμε την επιλογή μας αυτή λαβόντες υπόψη τις κατά την αποστρατεία μας ισχύουσες διατάξεις δυνάμει των οποίων ναι μεν θα ελαμβάναμε την κατώτερη σύνταξη, πλην όμως θα μας εδίδετο η δυνατότητα να εργασθούμε στον ιδιωτικό τομέα ώστε να συμπληρώσουμε τα εισοδήματά μας αφού μόνον η κατώτερη αυτή σύνταξη σαφώς δεν εξυπηρετεί τις βιοτικές μας ανάγκες, λαμβάνοντας υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία έχει τετραμελή οικογένεια με υποχερώσεις, οι οποίες επιβαρύνθηκαν ακόμα περισσότερο με την αύξηση των έμμεσων φόρων και τις περικοπές που ήδη έχουν εφαρμοσθεί.

Εάν το ισχύον νομοθετικό, κατά την αποστρατεία και συνταξιοδότησή μας, καθεστώς προέβλεπε την αναστολή του συνόλου ή μείζονος μέρους των συντάξεών μας εάν μετά ταύτα εργαζόμεθα στον ιδιωτικό τομέα, ασφαλώς δεν θα αποστρατευόμεθα δεδομένου ότι με την παραμονή μας στις Ένοπλες Δυνάμεις θα ελαμβάναμε τις νόμιμες αποδοχές μας, οι οποίες ικανοποιούσαν κατά το δυνατόν τις βιοτικές μας ανάγκες, αλλά επί πλέον θα είχαμε την δυνατότητα της περαιτέρω βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης και θα συνταξιοδοτούμεθα πλέον με πλήρη σύνταξη. Ακόμα θα ελαμβάναμε κατά πολύ μεγαλύτερο εφάπαξ.

Με έκπληξη ελάβαμε γνώση του σχεδίου νόμου για την Ασφάλιση, το άρθρο 16 του οποίου, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι οι συνταξιούχοι εν γένει, λόγω γήρατος, του Δημοσίου «. που αναλαμβάνουν εργασία υπόκεινται στους εξής περιορισμούς α. Για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους β. Μετά τη συμπλήρωση του 55ου έτους το ποσοστό της ακαθάριστης κύριας σύνταξης ή του αθροίσματος των κύριων συντάξεων, που υπερβαίνει τα 30 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτά διαμορφώνονται κάθε φορά και ισχύουν την 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, καταβάλλεται μειωμένο κατά 70%».

Η ρύθμιση αυτή είναι ηθικά και νομικά απαράδεκτη εάν ισχύσει αναδρομικά για τους ήδη συνταξιοδοτηθέντες, για τους εξής λόγους:

Α. Διότι μεταβάλλει επί το χειρότερο κατά δραματικό τρόπο τους όρους της ζωής μας και κατ ουσίαν τους όρους της αξιοπρεπούς διαβίωσής μας. Επιλέξαμε, ως ο νόμος ορίζει, την πρόωρη συνταξιοδότηση και άρα την ελαχίστη για τον κλάδο μας σύνταξη και το ελάχιστο εφάπαξ, υπό τον απαράβατο όρο ότι δυνάμεθα να εργασθούμε. Υπό το ισχύον κατά την συνταξιοδότησή μας νομικό καθεστώς ρυθμίσαμε τα της ζωής και των οικογενειών μας. Σήμερα, με την υποχρεωτική, κατά τα ανωτέρω, ολική ή κατά το μείζον αυτής μέρος αναστολή των συντάξεών μας εάν εργαζόμεθα, είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξομε ή την ελαχίστη σύνταξη ή τον ενδεχομένως ελάχιστο μισθό του ιδιωτικού τομέα. Αυτό είναι αυτονοήτως ένα απαράδεκτο δίλλημα που μας τίθεται οψίμως και απαραδέκτως, διαταράσσει δε, ή και καταστρέφει την ζωή μας.

Β. Η ως άνω προτεινόμενη νομική ρύθμιση αποτελεί αναδρομική εφαρμογή του (προτεινομένου) νόμου στην ήδη διαμορφωμένη, κατά τον χρόνο της συνταξιοδότησής μας, ασφαλιστική μας κατάσταση και δη επί τα χείρω, γεγονός που δεν συνάδει με τον νομικό μας πολιτισμό αλλά και με τις συνταγματικές μας αρχές.

Η εν λόγω ρύθμιση, εάν εφαρμοσθεί (πράγμα που απευχόμαστε), δεν είναι δυνατόν να ισχύσει παρά μόνο για όσους συνταξιοδοτηθούν από την ψήφισή της και εφεξής. Διότι τότε μόνον οι επιθυμούντες να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα γνωρίζουν τους όρους της επιλογής τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγηθούμε μοιραία σε δικαστικές αντιπαραθέσεις, οι οποίες κατά την γνώμη μας θα οδηγήσουν απολύτως στην δικαίωσή μας. Προς άρση κάθε αμφισβήτησης θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η προσθήκη στο τέλος της 1ης παραγράφου του προρηθέντος άρθρου της φράσης «Η παρούσα ρύθμιση εφαρμόζεται για όσους συνταξιοδοτούνται μετά την ισχύ του παρόντος νόμου». Αλλως να τεθεί η προσθήκη στο τέλος του άρθρου «Στις ως άνω διατάξεις δεν περιλαμβάνονται οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν συνταξιοδοτηθεί πρόωρα».

Πρέπει ακόμα να επισημάνουμε τα εξής κρίσιμα:

α. Εμείς ως εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα καταβάλλομε ηυξημένες εισφορές, τις οποίες θα απωλέσουν τα ασφαλιστικά ταμεία εάν επιλέξουμε τις συντάξεις μας.

β. Ήδη φορολογούμεθα με τον ανώτατο συντελεστή (40%) για την αμοιβή της εργασία μας, ποσά που θα απωλέσει το Ελληνικό Δημόσιο εάν επιλέξουμε τις συντάξεις μας.

γ. Ομοίως θα απωλέσει το Δημόσιο τον ΦΠΑ (23%) για την αμοιβή της εργασία μας.

δ. Στις τάξεις μας υπάρχουν και μικροεπιχειρηματίες -ελεύθεροι επαγγελματίες που ασφαλίζονται στον Ο.Α.Ε.Ε. Ομοίως και γι αυτούς επέρχονται τα ίδια αποτελέσματα με την εφαρμογή, κατά τα ανωτέρω, του άρθρου 16. Αναγκαίως θα αναγκασθούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας αφού θα απολυθεί το υπάρχον προσωπικό και ταυτόχρονα τα ασφαλιστικά ταμεία θα απωλέσουν τις ανάλογες εισφορές.

Εμείς, ως απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων καταλαμβάνομε ειδικές θέσεις και ούτως δεν δημιουργούμε απολύτως κανένα πρόβλημα στον τομέα της ανεργίας, αντίθετα ανταποκρινόμεθα σε αδήριτες ανάγκες της αγοράς στελεχώνοντας θέσεις που μόνο η δική μας ειδική εκπαίδευση και εμπειρία στις Ε. Δ. δύναται να καλύψει.

Μετά την ως άνω διαφωτιστική ενημέρωσή σας είμαστε βέβαιοι ότι θα λάμψει η αλήθεια και η δικαιοσύνη και θα υιοθετηθούν οι ως άνω θέσεις μας, που ανταποκρίνονται απόλυτα στην ηθική και το δίκαιο, εναρμονίζονται δε απολύτως με το νόμο και είναι οικονομικά συμφέρουσες για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ

Θιχτηκε ο αυτοκράτορας...


Aπίστευτος "Χαρλεάς" στην Πάτρα (πολύ γελιο)...

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)