Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΝΤ: Άμεση κατάργηση του αφορολόγητου


Την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και την αντικατάστασή του με έκπτωση από τον τελικό φόρο κατά ανώτατο όριο 2.160 ευρώ, τέσσερα φορολογικά κλιμάκια από οκτώ που είναι σήμερα, κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των διάφορων εξαιρέσεων που ισχύουν σήμερα στη φορολογία εισοδήματος, καθώς και κατάργηση της συλλογής αποδείξεων από τους φορολογούμενους προτείνει το ΔΝΤ στην κυβέρνηση.

Στην πολυσέλιδη έκθεση προτείνει φορολόγηση από το πρώτο ευρώ των εισοδημάτων. Η έκθεση άλλωστε του τεχνικού κλιμακίου θα αποτελέσει και τη βάση για την διαμόρφωση του νέου φορολογικού συστήματος, η κατάρτιση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει.

Το σημαντικότερο είναι ότι πλέον έρχονται σαρωτικές αλλαγές που πιθανόν να οδηγήσουν σε πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις, ακόμα και όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Ειδικότερα, η πρόταση του ΔΝΤ προς την κυβέρνηση, όπως αναφέρει αποκλειστικά η εφημερίδα "Η Καθημερινή', προβλέπει:

* Μείωση των φορολογικών κλιμακίων σε τρία ή τέσσερα.

* Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ και αντικατάστασή του με έκπτωση από τον τελικό φόρο μέχρι και 2.160 ευρώ με δικαιολογητικά.

* Κατάργηση φοροαπαλλαγών με άμεσο όφελος 700 εκατ. ευρώ.

* Κατάργηση της συλλογής αποδείξεων από τους φορολογούμενους. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κίνητρο για την συλλογή περισσότερων αποδείξεων εφόσον συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες από τους φορολογούμενους, ενώ οι εφοριακοί είναι δύσκολο να διασταυρώσουν τα στοιχεία αυτών.

* Θέσπιση αφορολόγητου ορίου για δαπάνες επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων ως σταθερό ποσοστό επί τους εισοδήματος από μισθώματα.

* Αύξηση των ανώτατων ορίων εισφορών στο ΙΚΑ για να διερευνηθεί η βάση και η μείωση των συντελεστών εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

* Αύξηση αυτοτελούς φορολόγησης ομολόγων και τόκων καταθέσεων από το 10% στο 20%.

* Επιβολή παρακράτησης φόρου 25% στα εισοδήματα από μερίσματα και κατάργηση συμφηφισμού του φόρου επί των μερισμάτων.

* Ένταξη αυτοαπασχολούμενων στο ΙΚΑ και αναμόρφωση της λειτουργίας στο ΙΚΑ ώστε αν χρηματοδοτείται απευθείας από φόρους.

Πώς έφυγε το μαύρο χρήμα από την Ελλάδα


Την αυτοπεποίθησή της ότι οι ίδιοι οι Έλληνες που έβγαλαν από το 2003 έως το 2009 περίπου 2010 δισ. ευρώ παράνομα από τη χώρα έφεραν πίσω μεγάλο μέρος των χρημάτων, για να αγοράσουν φτηνά και να ενισχύσουν την ρευστότητά τους σε περίοδο κρίσης, εκφράζει στην εφημερίδα "Τα Νέα" ο επικεφαλής της οργάνωσης Παγκόσμια Οικονομική Ακεραιότητα, Ρέιμοντ Μπέικερ.

"Αυτό προκύπτει από όσα έχουν διαπιστωθεί σε άλλες χώρες: κατά τη διάρκεια των οικονομικών κρίσεων κάποιοι σπεκουλάρουν, φέρνοντας πίσω χρήματα τα οποία έχουν βγάλει παράνομα τα προηγούμενα χρόνια, για να αποκτήσουν αγαθά σε πολύ χαμηλές τιμές", συνεχίζει ο ίδιος σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στα Νέα.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι κατά τη διετία 200-2011 εισήχθησαν στην χώρα μας βάσει υπολογισμών της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης περί τα 160 δισ. ευρώ, γεγονός που έκανε πολλούς τραπεζίτες να ανασηκώσουν τα φρύδια τους.

Όσον αφορά στην αξιοπιστία των οικονομικών στοιχείων μέτρησης, ο ίδιος περιγράφει την μέθοδο:

"Τα δεδομένα που χρησιμοποιήσαμε είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που υποβάλλουν οι κυβερνήσεις των κρατών στο ΔΝΤ. Δεν ισχυριζόμαστε ότι τα στατιστικά είναι τέλια, αλλά έχουμε ειδικά φίλτρα για να προσέχουμε περισσότερο την ανάλυσή μας. Και δεν εντάξαμε αρκετές δραστηριότητες με παράνομες ροές χρήματος".

Όσον αφορά στα 160 δισ. ευρώ που εισήλθαν στην χώρα μας τη προηγούμενη διετία, ο ίδιος επισημαίνει ότι πρόκειται για χρήματα που θα μείνουν στο δρόμο και ποτέ δεν θα δούμε στα επίσημα στατιστικά στοιχεία. "Η εισροή παράνομου χρήματος συνήθως δεν παράγει χρήματα για το κράτος, καθώς δεν φορολογείται. Το μεγαλύτερο μέρος καταλήγει στην παραοικονομία".

Σύμφωνα με τον κ. Μπέικερ, μεγάλο μέρος του προβλήματος έγκειται στην υποτιμολόγηση αγαθών κατά τις εξαγωγές και την υπερτιμολόγηση στις εισαγωγές. "Έίναι ο πλέον διαδεδομένος τρόπος για την παράνομη ροή χρήματος εκτός μιας χώρας. Εφαρμόζεται από πολλές επιχειρήσεις για να μπαρκάρουν κεφάλαια κατά βούληση και χρησιμοποιείται για την αποφυγή φόρων και την χειραγώγηση τιμών".

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, ένα από τα βασικά στοιχεία που παρακολουθούν οι οικονομολόγοι της οργάνωσης του για να προσδιορίσουν τα μεγέθη των παράνομων ροών είναι οι δηλώσεις που γίνονται με τις εξαγωγές τις εισαγωγές σε παγκόσμιο επίπεδο.

"Για παράδειγμα, βλέπουμε τι δηλώνει η Ελλάδα ότι εξάγει προς την Γερμανία και τι δηλώνει η Γερμανία ότι εισάγει η Ελλάδα. Αν τα στοιχεία που δίνονται από τις δύο χώρες έχουν διαφορές που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό - π.χ. ένα προϊόν βγαίνει από την Ελλάδα στα 100 ευρώ και μπαίνει στην Γερμανία στα 300 ευρώ - τότε κάποιος μαγειρεύει τα τιμολόγια και έχουμε παράνομη ροή χρήματος", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον Ευρωπαϊκό Νότο, αλλά και τον Βορρά. Ωστόσο, η έλλειψη της διαφάνειας του οικονομικού συστήματος έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη σαν επιδημία.

Πώς επιστρέφει το παράνομο χρήμα στην Ελλάδα

Το μαύρο χρήμα που βγήκε από την Ελλάδα την περίοδο 2003 – 2010, έχει επιστρέψει τα τελευταία 2 χρόνια με τη μορφή επενδύσεων σε ακίνητα.

Στην εκτίμηση αυτή προέβη ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ινστιτούτου Global Financial Integrity Ντεβ Καρ, μιλώντας σε πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Το αμερικανικό Ινστιτούτο σε πρόσφατη έρευνά του ανέφερε ότι το μαύρο χρήμα που έφυγε από τις ελληνικές τράπεζες την περασμένη δεκαετία ανέρχεται σε 261 δισ. δολάρια.

Σχολιάζοντας την εκτεταμένη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, ο κ. Καρ επισήμανε ότι οι παράγοντες που την προκαλούν είναι η πολυπλοκότητα του συστήματος, η άνιση κατανομή των φορολογικών βαρών και η μη ανταποδοτικότητα του κοινωνικού κράτους.

"Ερείπια" περισσότερα από τα μισά σχολεία της χώρας!

Ηλικίας από 30 έως 50 ετών είναι περισσότερα από τα μισά σχολεία της χώρας, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά ως προς την ασφάλεια των κτιρίων και καθιστά επείγουσα την αντικατάσταση πολλών από αυτά, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).

Το σωματείο των εργαζομένων του οργανισμού, για τον οποίο επισημαίνει ότι το προσωπικό του έχει μειωθεί κατά 65% και η χρηματοδότησή του κατά 75%, κρίνει απαραίτητη την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων κτιριακών υποδομών από νέα σχολεία. «Χρειάζονται άμεσα κατασκευαστικές βελτιώσεις και ενισχύσεις και αντικατάσταση σε βάθος 5ετίας με την κατασκευή νέων, σύγχρονων και ασφαλών σχολείων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων το 25% των 24.000 κτιρίων (ή 14.000 σχολικών μονάδων) είναι κατασκευασμένα προ του 1959, δηλαδή όταν δεν υπήρχε Αντισεισμικός κανονισμός.

'Αλλα 7.000 κτίρια (29,1% του συνόλου) έχουν κατασκευαστεί από το 1960 έως το 1985, δηλαδή με τον παλαιό Κανονισμό. Με τον νέο Αντισεισμικό Κανονισμό έχει κατασκευαστεί μόλις 45,8%, δηλαδή λιγότερα από τα μισά κτίρια.

Το σωματείο εργαζομένων του ΟΣΚ υπενθυμίζει ότι ο οργανισμός παρέδωσε την τελευταία διετία 44 νέα κτίρια και καταγγέλλει ως μη αποδοτική την πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση για τη σχολική στέγη καθώς «οι προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους έδειξαν με βάση το κόστος ότι, για κάθε τρία σχολεία που έκαναν οι Δήμοι, ο ΟΣΚ κάνει πέντε, ενώ σημαντική ήταν και η διαφορά στο θέμα της ποιότητας κατασκευής υπέρ του Οργανισμού».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΟΣΚ αναφέρουν ακόμη ότι «109 έργα απεντάχθηκαν από τις προγραμματικές συμβάσεις και επανήλθαν στο ΟΣΚ, καθώς οι Δήμοι δεν μπορούσαν να τα φέρουν σε πέρας»

Σύμφωνα με όσα έχουν εξαγγελθεί, ο ΟΣΚ θα συγχωνευθεί το προσεχές διάστημα με τις εταιρίες ΔΕΠΑΝΟΜ και ΘΕΜΙΣ σε έναν οργανισμό υπό την ονομασία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ».

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι ζητούν την ενίσχυση του οργανισμού με άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων και τριπλασιασμό της κρατικής χρηματοδότησης «ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν με επάρκεια οι σημαντικές ανάγκες στη Δημόσια Σχολική Στέγη».

Αμερικανικό μοντέλο στη φορολογία

Τροπολογία "βόμβα" για 8.500.000 φορολογούμενους κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι η εφορία από δω και πέρα δεν θα προσδιορίζει το εισόδημα μόνο με βάση των εισοδημάτων που δηλώνει ο φορολογούμενος αλλά ελέγχοντας τραπεζικές καταθέσεις, καταγράφοντας αναλυτικά καταναλωτικές δαπάνες σε μετρητά ή σε πιστωτικές κάρτες, δάνεια και διασταυρώντας άλλες πηγές εισοδημάτων και αποταμιεύσεων.

Με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών εισάγει στην ελληνική φορολογική νομοθεσία καθιερωμένες διεθνώς πρακτικές ελέγχου μέσω των οποίων γίνεται έμμεσος προσδιορισμός του εισοδήματος του φορολογούμενου.

Μάλιστα, με την τροπολογία ορίζεται πλέον ότι οι τεχνικές αυτές, δεν αφορούν μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά όλους τους φορολογούμενους (πχ. Μισθωτούς, εισοδηματίες κ.α.)

Πως θα φορολογούνται μισθωτοί, εισοδηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία και όπως αναφέρει το "ΒΗΜΑ", η εφορία μέσω προγραμμάτων του συστήματος TAXIS θα αναλύει τη ρευστότητα του φορολογούμενου, δηλαδή το βιοτικό του επίπεδο, αν ζει πλουσιοπάροχα κτλ., τις αγορές διαφόρων προϊόντων που πραγματοποιούνται μέσα σε ένα έτος, τις δαπάνες για υπηρεσίες και ο,τι άλλο μπορεί να βοηθήσει ώστε να καταγραφεί η φορολογική συμπεριφορά του πολίτη.

Στη συνέχεια θα ελέγχονται όλες ανεξαιρέτως οι καταθέσεις των πολιτών και θα συγκρίνονται με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει διαχρονικά, αλλά και τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει κυρίως με μετρητά.

Στη σχετική διάταξη ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι το εισόδημα μπορεί να προσδιοριστεί με βάση τη ρευστότητα του φορολογούμενου, την καθαρή θέση του (συνολική αξία περιουσίας) και το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων και των δαπανών του σε μετρητά.

Με τον τρόπο αυτό θα προσδιορίζονται τα φορολογητέα εισοδήματα 8.500.000 πολιτών, τα ακαθάριστα έσοδα και οι εκροές και τα φορολογητέα κέρδη των επιτηδευματιών. Επί των αποτελεσμάτων που θα προκύπτουν θα εφαρμόζονται οι φορολογικοί συντελεστές.

Ακρόαση πριν το... φόρο

Αξίζει, ωστόσο, να τονιστεί ότι η τροπολογία προβλέπει ακόμη ότι πριν την έκδοση φύλλων ή πράξεων καταλογισμού πρόσθετου φόρου, ο προϊστάμενος της ελεγκτικής υπηρεσίας θα καλεί τον υπόχρεο σε ακρόαση και ο οποίος δικαιούται σε ανταπόδειξη.

Με βάση τους παραπάνω ελέγχους δεν θα προσδιορίζεται μόνο το ύψος του επιπλέον φόρου που αναλογεί στα εισοδήματα που προσδιορίζονται με τον έλεγχο αλλά και τυχόν άλλες φορολογίες (πχ έκτακτη εισφορά κλπ).

Σε ό,τι αφορά στις τραπεζικές καταθέσεις και τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι σε μετρητά, οι φοροελεγκτικές αρχές θα μπορούν να προχωρούν αυτόματα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες σε άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου και να εξετάζουν με αυτοματοποιημένη διαδικασία τις αναλήψεις και τις καταθέσεις συσχετίζοντας τα ποσά με τη φορολογική και καταναλωτική συμπεριφορά του πολίτη.

Χαμένη στην ύφεση η Ελλάδα

Πτώση 6,3% παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε σταθερές τιμές 2005, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σημειώνεται ότι η πρώτη εκτίμηση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το δεύτερο τρίμηνο (flash estimate), που είχε ανακοινωθεί στις 13 Αυγούστου, έκανε λόγο για μείωση του ΑΕΠ κατά 6,2%.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΣΤΑΤ. διευκρινίζει ότι η διαφορά αυτή είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (στοιχεία μηνός Ιουνίου εισαγωγών και εξαγωγών) είτε τριμηνιαία (δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών 2ου τριμήνου).

Από τα στοιχεία που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα προκύπτει πως η συνολική καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε κατά 7,2% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2011, ενώ οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 19,4%

Μείωση κατά 39,9% παρουσίασε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, αντισταθμίζοντας μερικώς τη μείωση του ΑΕΠ.

Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών υποχώρησαν κατά 4,1% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2011. Ειδικότερα, οι εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 2,0% και οι εξαγωγές υπηρεσιών κατά 6,5%.

Μείωση της τάξεως του 12,3% παρουσίασαν και οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 13,6% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 7,3%.

Τα 22 επαγγέλματα όπου υπάρχουν ευκαιρίες απασχόλησης σήμερα

Στον πίνακα που ακολουθεί, παραθέτουμε 22 τέτοιες περιπτώσεις επαγγελμάτων όπου υπάρχουν δυνατότητες εύρεσης εργασίας, στα πλαίσια της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και των αδιεξόδων στην απασχόληση.

Χαρακτηριστικό των περισσότερων επαγγελμάτων με θετικές προοπτικές σήμερα, είναι ότι, κατά κύριο λόγο, δε συνδέονται με δραστηριότητες γραφείου και θεωρητικές σπουδές. Ευνόητο είναι ότι, οι υποψήφιοι για ένταξη στα επαγγέλματα αυτά, πρέπει να θέλουν και να μπορούν να προσαρμοστούν στις ιδιαιτερότητες τους, να αποκτήσουν τις σχετικές γνώσεις και δεξιότητες και να παρακολουθούν τις τεχνολογικές εξελίξεις που τα αφορούν. Όλα τα παραπάνω, πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη στις ατομικές επιλογές σπουδών και σταδιοδρομίας.

Ο πίνακας με τα επιλεγμένα 22 επαγγέλματα, προέρχονται από την κυλιόμενη έρευνα της επιστημονικής μας ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που στηρίζεται σε δοκιμασμένη μεθοδολογία και ειδικότερα στο επονομαζόμενο ισοζύγιο της ζήτησης και προσφοράς επαγγελμάτων (balance of demand and supply of professions-βλ. σχετικά το βιβλίο του υπογράφοντος: Επαγγέλματα του μέλλοντος και του παρελθόντος, Πατάκης, ανανεωμένη έκδοση 2007 και www.careergatetest.com ).

Η έρευνα παρακολουθεί 700 περίπου επαγγέλματα που ταξινομούνται σε 17 μεγάλες ομάδες και υποομάδες επαγγελμάτων και αξιοποιούνται επίσης από το αυτοματοποιημένο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού Career Gate Test K.17, που διανέμεται με επιτυχία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. (www.careergatetest.com).

Η έρευνα που διενεργείται χωρίς καμία κρατική ή άλλη βοήθεια, καλύπτει ένα μεγάλο κενό στη χώρα μας, όπως διαφαίνεται από τη μαζική της αξιοποίηση από το ευρύ κοινό. Η τελευταία επικαιροποίησή της έγινε τον Ιούλιο του 2012 και αναλυτικά της στοιχεία έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του www.newsbomb.gr.

22 επαγγέλματα με ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα σήμερα:

  1. Πληροφορικός Ψηφιακής Εικόνας,
  2. Πληροφορικός-Οικονομολόγος,
  3. Φοροτεχνικός-Λογιστής
  4. Ορκωτός Ελεγκτής,
  5. Εμποροπλοίαρχος,
  6. Μηχανικός εμπορικού ναυτικού,
  7. Μηχανολόγος-Μηχανικός,
  8. Γεωπόνος σύγχρονων καλλιεργειών,
  9. Ζωοτεχνικός,
  10. Τεχνολόγος γεωργίας και τροφίμων,
  11. Μηχανολόγος-Τεχνολόγος ενέργειας,
  12. Τεχνολόγος-ακτινολογίας ή ιατρικών εργαστηρίων,
  13. Νοσηλευτής,
  14. Φυσιοθεραπευτής,
  15. Κτηνίατρος,
  16. Ιχθυολόγος,
  17. Μάγειρας-Ζαχαροπλάστης
  18. Κομμωτής,
  19. Επιπλοποιός,
  20. Ηλεκτρονικός-Ηλεκτρολόγος,
  21. Τεχνικός κινητής τηλεφωνίας
  22. Φύλακας ιδιωτικής ασφάλειας

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στην 77η ΔΕΘ

Το πρόγραμμα της περιορισμένης, φέτος, παρουσίας των πολιτικών αρχηγών στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έδωσαν στη δημοσιότητα οι εταιρείες HELEXPO AE και ΔΕΘ ΑΕ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της διοργάνωσης...

Στην επίσκεψη- εξπρές στην 77η ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα κάνει τα εγκαίνια της διοργάνωσης, στις 10 το πρωί του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου, ενώ αμέσως μετά θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των προς συγχώνευση εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ.

Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, τόσο η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου, όσο και η συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής, δεν πρόκειται να γίνουν.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόκειται να συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιριών, ενώ μία ώρα αργότερα θα γίνει ομιλία (συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός»).

Για τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τις διοικήσεις των HELEXPO και ΔΕΘ ΑΕ.

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στη μία το μεσημέρι, πρόκειται να γίνει συνέντευξη Τύπου του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτη Καμμένου, ο οποίος την Τετάρτη το απόγευμα αναμένεται να συναντηθεί με τις διοικήσεις των HELEXPO και ΔΕΘ και τους προέδρους των σωματείων των εργαζομένων. Το βράδυ της Τετάρτης, στις 19.30, ο κύριος Καμμένος θα κάνει ομιλία (συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης»).

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει ενώπιον των παραγωγικών φορέων («Ι.Βελλίδης»), ενώ την Κυριακή, στη μία το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.

Στο πρόγραμμα που μοιράστηκε δεν υπήρχαν πληροφορίες για την παρουσία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στην 77η ΔΕΘ.

Στόχος: 150 χιλιάδες επισκέπτες

Με σημαντικές εκδηλώσεις σε γη και... αέρα φιλοδοξούν ν' απογειώσουν ξανά τη σχέση της Διεθνούς Έκθεσης με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης οι διοργανώτριες εταιρίες Helexpo ΑΕ και ΔΕΘ ΑΕ, που από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου θα φέρουν στην πόλη παγκοσμίως διάσημους ακροβάτες, δημοφιλείς καλλιτέχνες, "τσικό" από ακαδημίες ποδοσφαίρου και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές!

Με το εισιτήριο των 5 ευρώ, που απαιτείται για την είσοδο στους χώρους της 77ης ΔΕΘ, οι επισκέπτες της διοργάνωσης (στόχος είναι να προσεγγίσουν τους 150.000), θα μπορούν να παρακολουθήσουν μεγάλες συναυλίες, φαντασμαγορικά σόου στον αέρα και ποδοσφαιρικά ματς από «μετρ» του είδους.

Στην Αθήνα η τρόικα με 4 ενστάσεις

Η τρόικα είναι και πάλι εδώ προκειμένου να «κλειδώσει» η συμφωνία για το πακέτο μέτρων της διετίας 2013-2014 και να ετοιμαστεί η ενδιάμεση έκθεση για το Eurogroup της Λευκωσίας στις 14 του μήνα. Οι επικεφαλής της τρόικας επέστρεψαν χθες στην Αθήνα και αύριο στις 4.00 το απόγευμα θα έχουν καθοριστική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα και τη Δευτέρα το πρωί περνούν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, από το σύνολο των παρεμβάσεων ύψους 11,9 δισ. ευρώ η τρόικα εκφράζει ενστάσεις για μέτρα μεταξύ 1,7 και 2 δισ. ευρώ.

Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν πως στην πορεία των διαπραγματεύσεων θα βρεθεί η «χρυσή τομή» με τους κ. Π. Τόμσεν, Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς, ενώ απεύχονται ενδεχόμενη επαναφορά στο τραπέζι των συζητήσεων του ζητήματος των απολύσεων στο Δημόσιο, μια και το μέτρο της εφεδρείας δεν... πείθει την τρόικα. Δεν κρύβουν πάντως την ανησυχία τους για διαξιφισμούς εντός της κυβέρνησης και κορύφωση των αντιδράσεων από τις θιγόμενες κοινωνικές ομάδες. Κι αυτό καθώς, όπως σημειώνουν, το πακέτο θα υιοθετηθεί στη «σκληρή εκδοχή» του.

Αναφέρουν ως παράδειγμα τις περικοπές στις συντάξεις, όπου θα έχουμε τόσο την κατάργηση των δώρων σε κύριες και επικουρικές για όλους τους συνταξιούχους όσο και κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ. Επίσης τονίζουν πως οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια δεν κατέστη δυνατόν να αποτραπούν, ούτε καν η αναδρομική ισχύς τους από 1ης Ιουλίου 2012.

Οι «γκρίζες ζώνες»

Οσον αφορά τις «γκρίζες ζώνες» του πακέτου, για τις οποίες από τις μέχρι στιγμής επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια αλλά και την ηλεκτρονική αλληλογραφία με τους επικεφαλής έχουν διαφανεί αντιρρήσεις της τρόικας, αυτές σχετίζονται με:

  • Τα πενιχρά δημοσιονομικά αποτελέσματα (167 εκατ. ευρώ) και την αμφίβολη υλοποίηση της εφεδρείας, με δεδομένη μάλιστα την επιμονή της τρόικας για απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ζήτημα το οποίο είναι πολύ πιθανό να τεθεί εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Βέβαια και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν κατ' επανάληψη απορρίψει το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, αλλά η τρόικα αντιτείνει πως μέσω της εφεδρείας είναι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων κατά 40.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2014.
  • Τη φιλόδοξη πρόβλεψη για περικοπές σε λειτουργικές - καταναλωτικές δαπάνες ύψους 750 εκατ. ευρώ, που αν ληφθούν υπόψη οι επιδόσεις του παρελθόντος είναι αμφίβολο αν θα επαληθευτεί.
  • Τη μετάθεση κατά δύο έτη των πληρωμών εξοπλιστικών προγραμμάτων ύψους 437 εκατ. ευρώ, από την οποία δεν προκύπτει περιστολή δαπανών.
  • Τη νέα μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 300 εκατ. ευρώ, η οποία για τους εκπροσώπους της τρόικας αποτελεί «εύκολη λύση».

Στο εσωτερικό υπάρχουν διαφορετικά «καυτά μέτωπα» που προκαλούν μπαράζ κινητοποιήσεων αλλά και προστριβές στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης. Το μεγαλύτερο... αγκάθι αποτελούν τα ειδικά μισθολόγια, με ένστολους, δικαστικούς, ιατρούς του ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς να αντιδρούν έντονα στις νέες περικοπές των αποδοχών τους. Η τρόικα θεωρεί δεδομένο ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, καθώς η σχετική πρόβλεψη έχει περιληφθεί στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, το οποίο έχει υπερψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

  1. ΕΦΕΔΡΕΙΑ: Η υλοποίηση του μέτρου θεωρείται αμφίβολη, όπως και τα 167 εκατ. ευρώ που καταγράφονται στη λίστα
  2. ΔΑΠΑΝΕΣ: Υπερβολική θεωρείται η εκτίμηση για εξοικονόμηση 750 εκατ. ευρώ από λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου
  3. ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ: Τα 437 εκατ. ευρώ που υπολογίζονται δεν γίνονται αποδεκτά, αφού θεωρούνται μετάθεση πληρωμής σε άλλο χρόνο
  4. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Το «κόψιμο» 300 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημ. Επενδύσεων θεωρείται «εύκολη λύση»

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα

Τη βεβαιότητα ότι «το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται εντός του ευρώ» εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. Ρομπάι, μετά τη μακρά συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Ταυτόχρονα, ο ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «εφόσον η Αθήνα παραμένει δεσμευμένη στο ευρώ, οι εταίροι της θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν».

Ο κ. Ρομπάι πάντως, απευθυνόμενος -κυρίως- προς τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι «οι προσπάθειες της Ελλάδας, που ξεκίνησαν με τη μείωση του ελλείμματος, πρέπει να συνεχιστούν με μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές», τις οποίες εστίασε κυρίως στο φορολογικό σύστημα αλλά και στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την άμεση επίσπευση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα προκειμένου -όπως είπε και στις δηλώσεις του- το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών να διοχετευθεί στο εσωτερικό της χώρας για την παροχή ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους ότι η χώρα θα κάνει αυτό που πρέπει και πως η τρικομματική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις περικοπές δημοσίων δαπανών, τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τον πολιτικό και γεωπολιτικό ρόλο της χώρας στην ΕΕ.

«Μερικοί αμφιβάλλουν αλλά νομίζω ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει θαρραλέες επιλογές για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη. Και τώρα πρέπει να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για την επιλογή του αυτή», σημείωσε ο Πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι στις δηλώσεις που πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου ύστερα από τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στο ευρώ»
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στο ευρώ. Εφόσον η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στις δεσμεύσεις της θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την προσπάθειά της», πρόσθεσε ο κ. Ρομπάι που εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το σημερινό πρόγραμμα θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία ενώ έστειλε και μήνυμα και προς το εξωτερικό λέγοντας ότι η κρίση «δεν είναι μόνο ελληνική», τόνίζοντας ότι πέρα από τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι χώρες, χρειάζεται συλλογική δράση.

Ο κ. Ρόμπεϊ χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει με τη δημοσιονομική εξυγιανση και με τις μεταρρυθμίσεις. Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΕΕ αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, επισημαίνοντας πως οι έχοντες πρέπει να σηκώσουν το μεγάλυτερο βάρος.

Αναφερόμενος γενικότερα στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, δήλωσε βέβαιος πως με την πάροδο του χρόνου θα οδηγήσει σε μια δυνατή οικονομία.

Από την πλευρά του ο Ελληνας πρωθυπουργός αφού χαρακτήρισε «φίλο της Ελλάδας» τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε:

«Τον ενημέρωσα για τις μεγάλες, επίμονες και επίπονες προσπάθειες που κάνουμε για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας και για να φανούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Εδωσα ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει έγκαιρη αποδέσμευση της επόμενης δόσης για να αποκατασταθεί η ρευστότητα που επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι την έχουμε ανάγκη για να αναθερμάνουμε την οικονομίας μας.

«Οι αντοχές των Ελλήνων έχουν φτάσει στα όριά τους. Και οι θυσίες τους πρέπει να πιάσουν τόπο»
«Η ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι κρίσμης σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Του επεσήμανα ότι οι αντοχές των Ελλήνων έχουν φτάσει στα όριά τους. Και οι θυσίες τους πρέπει να πιάσουν τόπο» υπογράμμισε.

«Του παρουσίασα το διευρυμένο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και την απόφασή μας για επιτάχυνση, ενώ του έθεσα και το ζήτημα των δηλώσεων στο εξωτερικό που έχουν δημιουργήσει πολλές αβεβαιότητες. Αυτό βέβαια έχει αρχίσει να αλλάζει αισθητά» συμπλήρωσε ο κ.Σαμαράς και κατέληξε: «Του ανέφερα επίσης για τη μεγάλη συρρίκνωση της οικονομίας και για τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει η ανεργία».

Οι μνημονιακές υποχρεώσεις δεσμεύουν αποκλειστικά τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του και όχι το λαό, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι δεν αποτελεί πλέον είδηση ότι σε μία ακόμα συνάντηση με ευρωπαίο αξιωματούχο ο κ. Σαμαράς δεν διεκδίκησε τίποτα και αρκέστηκε να επαναλαμβάνει μονότονα ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις του μνημονίου, που αποδεδειγμένα καταστρέφουν την κοινωνία και τη χώρα.

«Η στήριξη που παρέχουν αξιωματούχοι και κυβερνήσεις της ΕΕ στην κυβέρνηση είναι στήριξη στα νέα βάρβαρα μέτρα που συναποφασίζουν, γι' αυτό το όχι που πρέπει να πει δυνατά ο λαός για να έχει νόημα και ουσία πρέπει να συνοδεύεται με το όχι στην ΕΕ και τέλος στις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, για τη συνάντηση Σαμαρά-Ρομπάϊ.

Άλλο ο θυρωρός κι άλλο ο Αξιωματικός

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Στην Ελλάδα δεν βαριέσαι ποτέ. Η Ρένα του Άκη, η κυρά δασκάλα, που έκανε αμυντικές …αναλύσεις, ήθελε αφοπλισμό της Αστυνομίας και …ανοιχτά (μπάτε σκύλοι αλέστε) κέντρα φιλοξενίας για τους μουσαφοραίους κατσαπλιάδες, διαδήλωσε μαζί με τους αστυνομικούς και τον…Κασιδιάρη!

Ο Τσίπρας έκανε δηλώσεις για την …ασφάλεια, που δεν γίνεται με 500 ευρώπουλα το μήνα. Ορθός ο Βαλκάνιος Τσε του φραπόγαλου αλλά, φίλτατε, εσύ δεν ήθελες να τους πάρεις τα γκλόμπ και να τους μοιράσεις ματσάκια άνιθο; Τα δικά σας καλόπαιδα δεν φωνάζουν «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»;

Οι στελεχάρες κι οι συνιστώσες σας δεν μιλάνε και γράφουν ενάντια στο «κρατικό μονοπώλιο της βίας»; Δηλαδή να μπορούν και κάποιοι άλλοι να ασκούν ένοπλη βία, ε; Ποιοι; Τους ξέρετε; Έχετε κι άλλους τέτοιους φίλους στο Facebook; Αλλού;

Τι είναι όλο αυτό; Φτηνιάρης λαϊκισμός. Πέντε κρίκοι ένα τάλιρο κι ας πάμε να παραμυθιάσουμε τους «μπάτσους», μπας και τσιμπήσουμε κανά ψηφαλάκι.

Αλλά ας μιλήσουμε για την ταμπακέρια. Αυτή που θεωρώ ορθή πολιτική θέση. Γιατί μερικοί νεοφώτιστοι μνημονιακοί έχουν πάρει φόρα κι από τον πολύ «ρεαλιστή» κυβερνητισμό, σπρώχνουν με την μπουλντόζα στρατιωτικούς και αστυνομικούς στην Χρυσή Αυγή και τους χιουμορίστες εξ αυτών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατ’ αρχήν, για να εξηγούμαστε, τι πάει να πει «ένστολοι», που το πιπιλάνε όλοι; Γελοίο λεκτικό τσουβάλιασμα. Το Σύνταγμα, οι νόμοι κι οι κανονισμοί, μιλάνε για αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, οπλίτες, άντε για στελέχη. Ένστολοι είναι κι οι σεκιουριτάδες, οι υπάλληλοι των Μακντόναλντς και οι σιδηροδρομικοί.

Ένστολος είναι κι ο θυρωρός της Μεγάλης Βρετανίας, που ‘χει και πολύ μερακλαντάν στολή αλλά πάντα στο τέλος γυρίζει το καπέλο ανάποδα για φιλοδώρημα, ο άνθρωπος. Καλά κάνει. Άλλη η δουλειά του. Ψιτ ταξί, περάστε μανδάμ κλπ. Ένστολος είναι αλλά δεν είναι Αξιωματικός, Υπαξιωματικός, ούτε Οπλίτης. Κινδυνεύει μόνο από κρυολόγημα ή γλίστρημα στο πεζοδρόμιο, όταν ανοίγει την πόρτα στις κερίες.

Τα στελέχη όμως, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που δεν είναι απλά «ένστολοι», δεν μπορούν να γυρνάνε το καπέλο ανάποδα και να εκλιπαρούν για φιλοδώρημα τον Στουρνάρα ή όποιον άλλο.

Όταν κάποιος από αυτούς πέσει στο καθήκον, είτε από τους κουμπουροφόρους ιδεολογικούς «κοντοχωριανούς» του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από φωτιά, ατύχημα στην εκπαίδευση ή στην Υπηρεσία, στην αναχαίτιση, στο ναυάγιο, στην έκρηξη, στην συμπλοκή με τον κακοποιό ή τον τρομοκράτη, αυτό το καπέλο, πηλίκιο ή μπερέ, το παίρνει η μάνα του, μαζί με μια διπλωμένη σημαία και κάτι άλλα, που για να τα πάρεις τρως χρόνια και κινδύνους. Γκέγκε; Κατανοητή η διαφορά;

Οι ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους. Το τελευταίο ανάχωμα. Αν κλατάρουν, εγκαταλελειμμένα από την πολιτική ηγεσία, αν χάσουν την πίστη τους, αν συντριβεί η ενσυνείδητη πειθαρχία τους από την ανέχεια, τότε τελειώσαμε.

Και τον σκληρό πυρήνα του κράτους σου, τον φροντίζεις.

Μάλιστα, όσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα, τόσο πιο πολύ τον φροντίζεις. Μην τρελαθεί κανείς ή μπει στον πειρασμό και κάνει στην άκρη ή «γλιστρήσει» στα δύσκολα και σπάσει η αλυσίδα…

Από πού θα βρείτε;

Απολύστε όλους τους συμβούλους και με τους μετακλητούς σας. Υπουργοί και βουλευτές, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι. Θα ‘ναι το σόι σας για πολλούς αλλά αίμα σας είναι, θα σας συγχωρέσουν. Κάντε τη δουλειά μόνοι σας, μόνο με μια γραμματέα.

Άλλωστε τα είδαμε τα χαΐρια της Πατρίδας με τόσες στρατιές συμβούλων. Χωρίς αυτούς αποκλείεται τα πράγματα να γίνουν χειρότερα. Μπορεί να γίνουν και καλύτερα.

Καταργήστε ειδικές γραμματείες. Καταργήστε τις περισσότερες από τις άχρηστες «Ανεξάρτητες» Αρχές, που χρόνια τώρα, πλην ελαχίστων (πχ αυτής για το «ξέπλυμα»), κάνουν μεγαλοπρεπείς «προοδευτικές» μπουρμπουλήθρες, καταβροχθίζουν κονδύλια και αντιποιούνται δικαστική εξουσία. Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς τον Συνήγορο του Γκέϊ Προοδευτικού Λαγού.

Δείτε μόνο πόσα πληρώνουμε για ενοίκια και μισθοδοσία για όλους αυτούς τους απίθανους τύπους, «ιερείς» της πιο αντιπαραγωγικής πολιτικής ορθότητας.

Αδέρφια, οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί ήδη ήταν κακοπληρωμένοι. Τα μέσα που τους παρέχουμε για την αποστολή τους ισχνά.

Ήδη έχουν πετσοκοφτεί οι γλίσχρες αποδοχές τους.

Τους είχαμε υποσχεθεί πως δεν θα τους πειράξει άλλο η κυβέρνηση.

Ας το τηρήσουμε…. Τόσο απλά.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)