Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

The Bond Trader

Το 1982 δούλευα σε μεγάλη βιομηχανική Αμερικανική εταιρεία στην Νέα Υόρκη. Η ύφεση άρχιζε και στο διοικητικό συμβούλιο γινόταν η συζήτηση για πόσο κόσμο θα απολύσουμε. Ήμουν υπεύθυνος για το σχέδιο κερδοφορίας και είχα μαζέψει όλες τις προτάσεις από 42 χώρες. Όλοι είχαν προτείνει περικοπές προσωπι-κού - 15.000 παγκοσμίως.
Ο κάθε Αντιπρόεδρος έκανε τις προτάσεις του. Ο πρόεδρος μας δεν μιλούσε.
Κοιτάζαμε όλοι ο ένας τον άλλον και δεν είχαμε ιδέα γιατί ήταν αμίλητος.
Όταν τελειώσαμε ξαφνικά ο πρόεδρος ζήτησε την άδεια να μιλήσει. Ο λόγος του έχει μείνει αποτυπωμένος στο μυαλό όλων που ήμασταν εκεί και αν και έχουν περάσει 28 χρόνια τον θυμάμαι λες και ήταν χθες. Θα τον αναπαράγω όσο πιο σωστά μπορώ διότι η αξίες που περιέχει είναι αθάνατες και μπορούν να φανούν χρήσιμες σε αυτό που θα ζήσουμε σύντομα.
«Ο καθαριστής όταν περνά την πόρτα του εργοστασίου είναι σύζυγος, πατέρας παιδιών που πάει στο σπίτι που χρωστάει και κοιτάζει με υπερηφάνεια αυτά που δημιούργησε και αν και λίγα του είναι αρκετά. Αποφασί-ζουμε σήμερα να τον διώξουμε. Να χάσει την δουλειά του να πάει σπίτι άνεργος με μια επιταγή δυο μηνών. Τι θα πει στα παιδιά του. Τι θα πει στην γυναίκα του πώς να τους εξηγήσει ότι από αύριο χάνει την αξιοπρέ-πεια του. Και εάν σε τρεις μήνες δεν έχει βρει δουλειά θα χάσει το σπίτι του και ίσως την γυναίκα του. Δεν μπορώ να βάλω την υπογραφή μου σε ένα σχέδιο που καταδικάζει την ζωή και την ύπαρξη τόσων ανθρώ-πων.
ΑΛΛΑ την ιδία στιγμή έχω και υποχρέωση στους μετόχους μου που μου εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους και εάν δεν κάνω κάτι τα συνταξιοδοτικά ταμεία δεν θα έχουν λεφτά για τις συντάξεις.
Οι απολύσεις που όλοι μου προτείνετε μειώνουν τα ετήσια έξοδα. $135.000.000. Έκανα ένα απλό υπολογι-σμό και προτείνω το εξής σχέδιο: Ελάττωση του μισθού μου - 75%, Ελάττωση μισθού όλων των αντιπρόε-δρων - 50%, Ελάττωση γενικών διευθυντών - 40% ΚΤΛ. Καμία απόλυση. Θέλω τους αριθμούς σε μια ώρα».
Σηκώθηκε και έφυγε... όπως έφευγε είπε με ένα ειρωνικό χαμόγελο «κρίμα που θα παίξετε γκολφ μόνο τρεις φορές αντί για έξι παιδιά».
Περάσαμε την θύελλα χωρίς να διώξουμε άτομο και σε τρία χρόνια η αξία της μετοχής ήταν $147 από $7.5 το 1980 πριν αρχίσει η κρίση. Α ναι, είχαμε και 27 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από απλούς εργάτες σ' αυτό το διάστημα. Δεν χρειάζεται να πω ότι ο κόσμος έπινε νερό στο όνομα του.
Το 1992 στο τραπέζι που του κάναμε για την συνταξιοδότηση του - και είχαμε έρθει από όλο τον κόσμο αν και δουλεύαμε σε άλλες εταιρείες - τον ρωτήσαμε να απαντήσει στον αποχαιρετιστήριο λόγο του γιατί διάλεξε να κάνει αυτό που έκανε. Όπως το θυμάμαι η απάντηση ήταν:
«Ακούστε μπορεί να είχε και συναισθηματικές ρίζες η απόφαση αυτή. Αλλά δεν χωρούν συναισθήματα σε τέτοιες αποφάσεις. Απλώς βρήκα μια λύση που απαντούσε και στη λογική και στο συναίσθημα. Ήμαστε σε 42 χώρες από τις οποίες η 38 είναι φτωχές. Θα κατέστρεφα ολόκληρες μικρές κοινωνίες διότι όπως ξέρετε τα εργοστάσια μας είναι σε κωμοπόλεις. Εάν το έκανα όπως μου είχατε προτείνει είναι αυτονόητο ότι θα έφερνα ανθρώπους στην απελπισία.
Και κανείς μα κανείς ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ένας απελπισμένος άνθρωπος. Η πιθανότητα να ΕΚΑΙΓΑΝ το εργοστάσιο ήταν μεγάλη.
Ενώ εσείς που ήσασταν διπλά μου και όλο το μισθό να σας έπαιρνα δεν θα καίγατε τίποτα γιατί πιστεύετε ότι είστε μέσα στο ΣΥΣΤΗΜΑ και άνθρωποι που αισθάνονται κομμάτι του συστήματος ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΑΝΑ-ΣΤΑΣΕΙΣ.
Να θυμάστε ότι η πραγματική καταστροφή έρχεται όταν ο κόσμος αισθάνεται αποκλεισμένος από το σύστη-μα, νιώθει αδικία και δεν έχει καμία ελπίδα. Τότε είναι έτοιμος για όλα.. και εργοστάσια καίει».
Σήμερα ζωγραφίζει στο San Francisco και είναι στο στρογγυλό τραπέζι (άτυπη συνάντηση κάθε 8 εβδομά-δες) του Ομπάμα.
Γιατί το έγραψα;
Βλέπω όλους τους να βγαίνουν στη τηλεόραση / ράδιο και να μιλούν για διαρθρωτικές αλλαγές (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ), ανάγκη για αλλαγή (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ), αλλαγή νοοτροπίας (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ). Όλα αυτά χωρίς ίχνος συμπόνιας και λογικής σκέψης το ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα. Φυσικά είναι για τις αλ-λαγές - ζουν με την φαντασίωση ότι ΑΥΤΟΙ δεν χρειάζεται να αλλάξουν. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν διότι είναι με το ΣΥΣΤΗΜΑ. Έτσι θα είναι όχι μόνο προστατευμένοι αλλά η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (σας θυμί-ζει κάτι αυτό) να γεμίσουν περισσότερο τις τσέπες τους. Λοιπόν νάνοι της νοημοσύνης έγραψα το άρθρο αυτό για να ξέρετε πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, που είναι πραγματικά σκεπτόμενοι. Έτσι δεν θα έχετε καμία δικαιολογία ότι δεν ξέρατε όταν όμορφα «εργοστάσια» αρχίζουν να καίγονται όμορφα. ΠΑΝΤΟΥ.

ΣΚΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ..‏

Επικαιρο

Ένας καλοντυμένος κύριος περπατάει αμέριμνος τη νύχτα...
Ξαφνικά, πίσω από ένα δέντρο πετάγεται ένας μασκοφορεμένος, του κολλάει ένα πιστόλι στα πλευρά και του ψιθυρίζει:
"Τα λεφτά σου και γρήγορα"...
"Μα τι λές;" αντιδράει ο κύριος, "ξέρεις ποιός είμαι εγώ; Εγώ είμαι ο Τάδε Ταδόπουλος, Βουλευτής και πρώην Υπουργός!!!"...
"Ε, τότε", λέει ο μασκοφορεμένος, "τα λεφτά ΜΟΥ και γρήγορα"!!!

Χώρα χωρίς Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας‏

Του Μάνου Τσαγκαράκη
Θα μπορούσε το άρθρο αυτό να είναι μια συνέχεια από το προηγούμενο («Οργανωμένο σχέδιο 35 χρονών μας οδήγησε ως εδώ- Μια μικρή αναδρομή στη σύγχρονη ελληνική ιστορία), απλώς και μόνο γιατί το επιβεβαιώνει… Μετά την οικονομική διάλυση του κράτους, μετά τη διάλυση των ίδιων του των πολιτών, ετοιμαστείτε για τη διάλυση και των βασικών δομών του! Αυτό το κράτος, σε λίγο καιρό, δεν θα είναι πλέον κράτος αφού δεν θα διαθέτει ούτε Ένοπλες Δυνάμεις, ούτε Σώματα Ασφαλείας!
Όσο κι αν κάποιοι από μας πετούν… σπυράκια με την ένστολη τάξη, δεν μπορεί παρά να παραδεχτούμε ότι η παρουσία της, η ύπαρξή της, είναι απαραίτητες για να μην καταντήσουμε έρμαια των διαθέσεων κάθε γείτονα και για να διασφαλίσουμε ότι η κοινωνία μας δεν θα γίνει τελείως ζούγκλα.
Προσέξτε, λοιπόν, τι πέτυχε το περιβόητο «οικονομικό σχέδιο» εν μια νυκτί:
  • ανάγκασε τους ηρωικούς πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας να κατεβούν σε λευκή απεργία αφού χάνουν το πτητικό επίδομα των έξι χιλιάδων ευρώ, που παίρνουν ανά εξάμηνο.
  • Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προετοιμάζονται από τους βατραχανθρώπους και τους αξιωματικούς των υποβρυχίων, των οποίων το επίδομα επίσης φορολογείται.
  • Έβγαλε στους δρόμους –έστω και σιωπηλούς- τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων που έκαναν συγκέντρωση στο γνωστό "Μπαϊρακτάρη" στο Μοναστηράκι και πορεία προς τη Βουλή.
  • Εξανάγκασε σε παραίτηση από το ΓΕΝ/Β2 τον αξιολογότατο διοικητή πλοίαρχο Ραδάμανθυ Φουντουλάκη (τον οποίο είχα την τύχη να γνωρίσω ως νέο σημαιοφόρο στο Α/Τα «ΣΦΕΝΔΟΝΗ») γιατί δεν «άρεσαν» οι επισημάνσεις του στον αξιότιμο ΥΕΘΑ (την… δεξίωση θα την απόλαυσε, υποθέτω!).
Το επόμενο βήμα θα είναι να αρχίσουν οι παραιτήσεις και το απόλυτο ξεγύμνωμα των Ενόπλων Δυνάμεων από στελέχη ικανά που δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν έμπειρα στελέχη για να αντιμετωπίσουν τις –καθημερινές, πλέον- προκλήσεις των γειτόνων.
Γιατί, ποιος ο λόγος να διακινδυνεύεις καθημερινά τη ζωή σου για μια χώρα που δεν σε σέβεται, δεν σε τιμά και δεν σε προσέχει; Γιατί να φεύγεις κάθε τόσο χωρίς να γνωρίζεις αν θα γυρίσεις; Για να αλλάζεις κάθε ένα- δυο χρόνια περιβάλλον στην οικογένειά σου σέρνοντάς την από πόλη σε πόλη, ή ακόμη και να την στερείσαι εντελώς, αν αυτά που βγάζεις δεν φτάνουν για να την ζήσεις;
Τα Σώματα Ασφαλείας
Αυτά που αφορούν τα στρατιωτικά σώματα, είναι λίγο πολύ γνωστά… Εκείνα που δεν είναι γνωστά, είναι αυτά που συμβαίνουν στα Σώματα Ασφαλείας και κυρίως την ΕΛ.ΑΣ., που τα μέτρα της Κυβέρνησης την οδηγούν σε απόλυτη διάλυση με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς!
Οι παραιτήσεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να κινδυνεύει άμεσα να μείνει χωρίς… αστυνομικούς! Χιλιάδες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, αλλά και αστυφύλακες πετούν τις παραιτήσεις τους στα μούτρα του υπουργού και παίρνουν το δρόμο για «άλλες πολιτείες», βλέποντας τους μισθούς τους να μειώνονται από 2.000 ως και 6.000 ευρώ ετησίως! Δείτε:
  • Περισσότεροι από 3000 αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και αστυφύλακες έχουν ήδη παραιτηθεί από το σώμα
  • Μόνο στην Αργολίδα, 15 αστυνομικοί υποδιευθυντές υπέβαλαν τα χαρτιά τους για πρόωρη συνταξιοδότηση!
  • Δεκάδες νευραλγικές υπηρεσίες στην Αθήνα και την επαρχία έχουν διαλυθεί λόγω έλλειψης προσωπικού.
  • Μόνο μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2010, έφυγαν από την ΕΛ.ΑΣ. 1.500 αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και αστυφύλακες, ενώ ολόκληρο το 2009 είχαν αποχωρήσει 1.149! Και έπεται συνέχεια…
Συνδικαλιστές αξιωματικοί και κατώτεροι προσπαθούν απεγνωσμένα να συναντήσουν την πολιτική ηγεσία τους, που όμως είναι άφαντη. Μην έχοντας άλλον τρόπο αντίδρασης, τα συνδικαλιστικά σωματεία προγραμματίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις ως τις 15 Μαΐου. Κι όπως όλα δείχνουν, θα έχουν στο πλευρό τους και τις ενώσεις Πυροσβεστών και Λιμενικών που αντιμετωπίζουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα!
Μόνο τον Απρίλιο οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην Κρήτη 931 άτομα, στην Στερεά (Βοιωτία, Ευβοία, Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα) άλλα 333, στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Ακαρνανία και Αιτωλία) άλλα 912… Όλα για σοβαρά αδικήματα που έχουν να κάνουν με ληστείες, ανθρωποκτονίες, διαρρήξεις, διακίνηση ναρκωτικών. Κι ακόμη δεν έχουν βγει τα στατιστικά από την υπόλοιπη χώρα! Ποιοι θα αντιμετωπίσουν στο εξής την εγκληματικότητα; Μήπως η… ομάδα ΔΙΑΣ;
Το ίδια ισχύει και για το Λιμενικό. Πόσοι θα απομείνουν για να αντιμετωπίζουν καθημερινά το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης; Όσο για την Πυροσβεστική –που σύντομα θα κληθεί πάλι να σώσει όσα δάση έχουν απομείνει- είναι χρόνια γνωστό ότι πάσχει από τεράστια έλλειψη προσωπικού. Τι θα συμβεί αν κι αυτή ξεκινήσει να φυλλορροεί;
Απέναντι σε όλα αυτά, η πολιτεία δεν έχει απαντήσεις… Και δεν έχει, γιατί δεν έχει μελετήσει τρόπους αντίδρασης. Για την ακρίβεια, ούτε καν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε τις εξαγγελίες των μέτρων! Αλλά και να φανταζόταν, τι θα μπορούσε να κάνει; Εφαρμόζει κατά γράμμα ένα πλάνο «άρπα κόλλα» κατ’ εντολή του ΔΝΤ, το οποίο με τη σειρά του εφαρμόζει αυτό ακριβώς το σχέδιο εξαφάνισης από τον χάρτη της τόσο όμορφης χώρας με τους γελαστούς ανθρώπους που ξέρουν να ζουν! Της χώρας που κάθεται σαν βαρίδι στο χορτασμένο από χλιδή και εξουσία στομάχι αυτών που θέλουν να την κάνουν «μια απ’ τα ίδια» με τις άλλες χώρες που έπιασαν στις δαγκάνες τους!

ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ‏

Στις 7 Φεβρουαρίου 1825 κι ενώ η επανάσταση βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη καμπή, <<συνωμολογήθη εν Λονδίνω, εθνικόν δάνειον δύο εκατομμυρίων χρυσών λιρών, δια την χρηματοδότησιν του αγώνος>>. Ρίξτε μια ματιά στην κατανομή αυτού του δανείου:

- Το δάνειο συμφωνείται στο 55% της ονομαστικής του αξίας, για να
καλυφθούν οι επισφάλειες των Άγγλων πιστωτών, δηλαδή αυτομάτως τα 2.000.000 γίνονται 1.100.000 λίρες(!!!). Εμείς βέβαια πληρώναμε τόκους για 2.000.000.

Από τα 1.100.000 κρατούνται προκαταβολικά:
- Τόκοι δύο χρόνων 200.000 λίρες
- Μεσιτικά 68.000 λίρες
- Εξαγορά ομολογιών δανείου 212.000 λίρες
- Συμβολαιογραφικά 13.700 λίρες
- Έξοδα Ελλήνων (!) μεσαζόντων 15.487 λίρες.

Από τα εναπομείναντα, στέλνονται στις ΗΠΑ 156.000 λίρες για την κατασκευή δύο φρεγατών. Τελικά κατασκευάστηκε μόνο μία, που ήρθε στην Ελλάδα μετά το τέλος της επανάστασης και την έκαψε ο Ανδρέας Μιαούλης με τα ίδια του τα χέρια την 1η Αυγούστου 1831 στο λιμάνι τού Πόρου, όταν επαναστάτησε κατά του Καποδίστρια και τα στρατεύματα του Κυβερνήτη έκαναν γιουρούσι για να καταλάβουν τον εξεγερμένο στόλο.
(Δεν το ξέρατε ούτε αυτό, έτσι;)

Επίσης, 123.000 λίρες μένουν στην Αγγλία για την αγορά έξι πολεμικών πλοιαρίων. Πήραμε μόνο το <<Καρτερία>> μετά την επανάσταση. Συνεχίζουμε:
- Για μισθοδοσία φιλέλληνα(;) Κόχραν 37.000 λίρες
- Για αποπληρωμή πολεμοφοδίων 77.200 λίρες
- Διάφοροι λογαριασμοί (;;!!) 47.000 λίρες

Έτσι, από τα 2.000.000 χρυσές λίρες, έφθασαν τελικά στην Ελλάδα μόλις 190.000 λίρες. Αντί αυτά τα ελάχιστα που απόμειναν να πάνε στον αγώνα κατά των Τούρκων, κατασπαταλήθηκαν στον εμφύλιο που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στους Μωραϊτες και τους Ρουμελιώτες. Οι καπεταναίοι στρατολογούσαν κόσμο για να χτυπήσουν τους εσωτερικούς εχθρούς και πληρωνόντουσαν από τα λεφτά του δανείου. Άλλο πλιάτσικο κι εκεί, πέραν
του γεγονότος ότι Έλληνες σκότωναν Έλληνες. Ο Γκούρας για παράδειγμα, είχε ένα σώμα εκατόν πενήντα ενόπλων, αλλά έκανε ψεύτικους καταλόγους για πεντακόσιους και τσέπωνε την μισθοδοσία και τα τροφεία τους. Το ίδιο και οι αντίπαλοι του.

Όταν λοιπόν ο Καποδίστριας ανέλαβε Κυβερνήτης, έδωσε εντολή στον Πρόεδρο της επιτροπής οικονομικών Ανδρέα Κοντόσταυλο, να κάνει μια απογραφή (να και η πρώτη απογραφή στην ιστορία μας...) της περιουσίας του κράτους. Το κείμενο της επιτροπής ήταν λεπτομερέστατο και εξαιρετικά σύντομο. Περιείχε μία μόλις πρόταση:

<<Κύριε Κυβερνήτα, εις το ταμείον του κράτους ευρέθη έν μόνο νόμισμα και αυτό κίβδηλον>>.

Φαυλος Κυκλος ο δανεισμός !

Europe's Web of Debt

Banks and governments in these five shaky economies owe each other many billions of euros — converted here to dollars — and have even larger debts to Britain, France and Germany. Arrow widths are proportional to debt amounts.


ΔΝΤ και η απάτη του αποπληθωρισμού‏

Ο "αποπληθωρισμός" που διαφημίζεται ως κάτι καλό, ουσιαστικά είναι μια βίαιη μεταφορά χρήματος, από τις τσέπες των φτωχών προς τις τσέπες των πλουσίων.

Και για να μην υπάρχουν απορίες, δίνουμε ένα παράδειγμα:

Έστω ότι έχουμε δύο πρόσωπα τον Γιώργο και τον Κώστα.

Και οι δύο είναι εργαζόμενοι και αμείβονται με 2.000 ευρώ μηνιαίως.
Επίσης θεωρούμε ότι ένα τυπικό καθημερινό προϊόν, π.χ. μια φρατζόλα ψωμί, στοιχίζει ένα ευρώ και ένα σπίτι 200.000 ευρώ.

Ο Γιώργος διαθέτει καταθέσεις στην τράπεζα ύψους 200.000 ευρώ. Αντίθετα, ο Κώστας χρωστάει στεγαστικό δάνειο 200.000 ευρώ.

Με τον περίφημο αποπληθωρισμό, οι μισθοί και οι τιμές θα μειωθούν, θεωρητικά κατά 50%. Δηλαδή πλέον με μηνιαίο μισθό 1.000 ευρώ, η φρατζόλα ψωμιού θα στοιχίζει μισό ευρώ. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Τι θα γίνει όμως με τις καταθέσεις και τα δάνεια; Αυτά θα παραμείνουν όπως είναι.

Άρα ο Γιώργος ξαφνικά, έχει διπλασιάσει την αγοραστική αξία των καταθέσεών του, εφόσον πλέον μπορεί να αγοράσει διπλάσιες ποσότητες προϊόντων.

Αντίθετα ο Κώστας έχει αυτόματα διπλασιάσει το χρέος του, αφού τώρα που ο μισθός του έπεσε στο μισό, θα πρέπει να εργαστεί διπλάσια χρόνια για να αποπληρώσει το στεγαστικό δάνειό του.

Επίσης, ο Κώστας έχει εγκλωβιστεί σε ένα προϊόν φούσκα, αφού αν η αξία του σπιτιού του τη στιγμή της αγοράς ήταν 200.000 ευρώ, τώρα λόγω αποπληθωρισμού δεν θα μπορέσει να βρει αγοραστή που να του προσφέρει πάνω από 100.000 ευρώ.

Επειδή λοιπόν είναι πολύ πιθανό, ο Κώστας πλέον να αδυνατεί να πληρώνει τις δόσεις του στεγαστικού δανείου, φαίνεται στον ορίζοντα η πιθανότητα να έρθει ο Γιώργος και να αγοράσει το σπίτι του, αλλά για 100.000 ευρώ.

Δηλαδή ξαφνικά ο Κώστας θα βρεθεί να μην έχει σπίτι, αλλά να χρωστάει και 100.000 ευρώ δάνειο, ενώ ο Γιώργος, που τόσο καιρό είχε καταθέσεις ίσης αξίας με ένα σπίτι, θα βρεθεί να έχει και σπίτι αλλά και υπόλοιπο καταθέσεων πάλι ίσης αξίας με ένα σπίτι.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο Μήτσος

Ζητείται Ελπίς

"Δεν μπορώ... κλαίω"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwICRB4uFQZxJ57tzGemWN5QjaMq8GNA2IhLLx5Yjc-0iIzUTKCICybN33vz-NTk-Gjo6fA4VXS45a6R1q3ZO1BNSZxcpx_G4-E5O6Dydv3GHRloMSkbuTWeUKFljtwvnvw0R2PoE7Goc4/s320/Crying_My_Eyes_Out_by_trinity_77.jpg
"Μαζί με τα παιδιά κάψανε τα ονειρά μας και την ελπίδα μας.
Είμαι 37 χρονών άντρας και κλαίω σαν μικρό παιδί.
Νιώθω ότι έφυγαν τ'αδέρφια μου.
Φυσικά στην βουλή τον χαβά τους ο ένας κατηγορεί τον άλλον....ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ...ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Εφυγαν νωρίς...

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΤΣΑΚΑΛΗΣ: Εργαζόταν στον τρίτο όροφο του υποκαταστήματος της Marfin Egnatia στην οδό Σταδίου στο τμήμα συναλλαγών επιχειρήσεων ως Credit Manager. Χθες, ο όροφος γέμισε πυκνό μαύρο καπνό ταχύτατα, δεν κατάφερε να διαφύγει, γέμισαν τα πνευμόνια του. O 36χρονος Επαμεινώνδας είχε λάβει το πτυχίο του από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Αθήνας, ενώ είχε και Master of Science από το πανεπιστήμιο του Stirling.

Βρέθηκε νεκρός δίπλα στη συνάδελφό του Παρασκευή Ζούλια στη σκάλα που οδηγούσε στην ταράτσα του κτιρίου. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών κ. Φίλιππο Κουτσαύτη, και οι δύο είχαν επιχειρήσει να διαφύγουν από τον τρίτο όροφο. Ο Επαμεινώνδας ήταν ανύπαντρος. Καταγόταν από την Πάλαιρο της Αιτωλοακαρνανίας.


ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Η 32χρονη Αγγελική εργαζόταν ως credit officer στο τμήμα συναλλαγών επιχειρήσεων, το οποίο στεγαζόταν στον 3ο όροφο του υποκαταστήματος της Marfin στην οδό Σταδίου. Ηταν παντρεμένη και η μοίρα τα έφερε να είναι και έγκυος τεσσάρων μηνών - στο πρώτο τους παιδί....




Βρέθηκε νεκρή από ασφυξία - προερχόμενη προφανώς από τις αναθυμιάσεις των τοξικών ουσιών που καίγονταν επί ώρα δίπλα της. Βρέθηκε πλάι στο γραφείο της. Δεν είχε προλάβει να φτάσει στην σκάλα που οδηγούσε στην ταράτσα του κτιρίου. Να σωθεί.

Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου καταγόταν από το Αίγιο της Αχαΐας και ήταν πτυχιούχος της Μαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια, είχε προχωρήσει σε μεταπτυχιακές σπουδές τόσο στην Αθήνα στη λογιστική, όσο και στο City University στο Λονδίνο.

A N A T Ρ I X I A Σ T I K O

Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ

Απλά τέλειο.............

Ιδου το περιβόητο νομοσχέδιο....

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)