Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Γιούνκερ: Να μη χαθεί χρόνος στην έγκριση του ΕΜΣ- Δύσκολη η θέση της Ελλάδας

Υπέρ μιας ταχείας έγκρισης του μόνιμου μηχανισμού στήριξης τάσσεται με συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δηλώνοντας ότι ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας που καλείται να αποφανθεί για τη νομιμότητα του μηχανισμού, δεν πρέπει να σπαταλήσει πολύτιμο χρόνο, ενώ παράλληλα κάνει αναφορά στην δύσκολή θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Γιούνκερ: Να μη χαθεί χρόνος στην έγκριση του ΕΜΣ- Δύσκολη η θέση της Ελλάδας

Ο Γιούνκερ ζητά την σύντομη έγκριση του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας ΕΜΣ, από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας. Σημειώνει παράλληλα ότι η χώρα μας βρίσκεται σε δύσκολή θέση και συσχετίζει το θέμα με την εκταμίευση της επόμενης δόσης και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή του μνημονίου και το θέμα της επιμήκυνσης, ο Γιούνκερ τονίζει: «Είναι γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει όπως συμφωνήθηκε το πρόγραμμα. Σαφές είναι επίσης πως θα κόστιζε περισσότερο, εάν δώσουμε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα να εκπληρώσει τους συμφωνηθέντες στόχους».
"Όταν η τρόικα παραδώσει την έκθεσή της τότε θα ξεκαθαρίσει εάν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ θα είναι διατεθειμένοι να δώσουν και αυτά τα επιπλέον οικονομικά μέσα", προσθέτει ο Γιούνκερ.

Μειώσεις 15% στους μισθούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων βάσει κλαδικής

Τη μεγαλύτερη κλαδική σύμβαση που προβλέπει τη μείωση των αποδοχών για 130.000 εργαζομένων υπέγραψαν ξενοδόχοι και ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Οι δύο ομοσπονδίες ανακοίνωσαν μετά από διαπραγματεύσεις πέντε μηνών, την επίτευξη συμφωνίας για μείωση του βασικού μισθού κατά 15%.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", οι ξενοδόχοι είχαν ως βασικό επιχείρημα την κακή πορεία του τουρισμού και τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί ξενοδόχοι κυρίως στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές. Οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων, μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν το κεκτημένο να υφίσταται κλαδική σύμβαση, προτίμησαν να δεχθούν τις μειώσεις στους μισθούς τους.

Η συμφωνία προβλέπει μείωση του βασικού μισθού της τάξης του 15%, με ταυτόχρονη διατήρηση όλων των επιδομάτων, ακόμη και όσων καταργούνται με το Μνημόνιο - ΠΥΣ 2/2012 και χωρίς αλλαγές στα θεσμικά θέματα της προηγούμενης σύμβασης. Η διάρκεια ισχύος της είναι από 1/7/2012 έως 31/12/2013.

Σε πραγματικά νούμερα, η μείωση σημαίνει ότι οι βασικές μικτές αποδοχές για τους εργαζομένους της πρώτης κατηγορίας (ρεσεψιονίστ, προϊστάμενοι κλπ) από τα 967 ευρώ μειώνονται στα 822 ευρώ, οι αποδοχές στη δεύτερη κατηγορία (σερβιτόροι) από τα 948 ευρώ μειώνονται στα 804 ευρώ, οι αποδοχές στην τρίτη κατηγορία (καμαριέρες) μειώνονται από τα 928 ευρώ στα 789 ευρώ και οι αποδοχές στην τέταρτη κατηγορία (λαντζέρηδες) μειώνονται από τα 887 ευρώ στα 754 ευρώ.

Δικαίωση δανειολήπτη μετά από διαγραφή χρέους ύψους 77.500 ευρώ



Δικαστήριο της Καλαμπάκας δικαίωσε πολίτη, διαγράφοντας τα δύο τρία των οφειλών που είχε προς τράπεζες

Ένας ακόμα πολίτης που είχε οφειλές προς τράπεζες δικαιώθηκε, καθώς το Ειρηνοδικείο της Καλαμπάκας διέγραψε κατά δύο τρίτα το χρέος του.

Ο κάτοικος της ευρύτερης περιοχής της Καλαμπάκας είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη για αρχικές οφειλές 77.490,71 ευρώ προς την Εμπορική Τράπεζα, για 5.765,31 ευρώ προς την Τράπεζα Πειραιώς και για 12.981,32 ευρώ προς την EFG EUROBANK ERGASIAS.

Με βάση την απόφαση, οι οφειλές διαμορφώθηκαν σε 28.799,52, 1.725,12 και 3.884,64 ευρώ αντίστοιχα. Τα ποσά αυτά θα τα καταβάλλει σε δόσεις των 118 ευρώ μηνιαίως ενώ το σπίτι του εξαιρέθηκε από την εκποίηση. Δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να το πουλήσει και καμία τράπεζα δεν μπορεί να το κατασχέσει.

Η απόφαση είναι σε ισχύ από την 1η Ιουλίου και αν ο οφειλέτης καθυστερήσει να πληρώσει τις δόσεις πέραν των τριών μηνών, θα χάσει τη ρύθμιση

Τέλος στις διπλές συντάξεις

Στην προσπάθεια ανεύρεσης 11,7 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, οι συνταξιούχοι έως το τέλος του χρόνου καλούνται να επιλέξουν ποια από τις δύο συντάξεις που λαμβάνουν θα περικοπεί.

Σήμερα διπλές συντάξεις λαμβάνουν κυρίως οι γιατροί του ΕΣΥ, οι μηχανικοί, οι δικηγόροι, οι πανεπιστημιακοί, αλλά και οι πολιτικοί που έχουν συνήθως δύο κρατήσεις από δύο συνταξιοδοτικούς φορείς. Ακόμα και οι χήρες λαμβάνουν διπλή σύνταξη σε περίπτωση που εργάζονταν. Η αδικία είναι ότι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι έχουν καταβάλει τις εισφορές τους και στα δύο ταμεία για περίπου 35 χρόνια, κάτι το οποίο σήμερα αναμένεται να χαθεί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τα δύο ενδεχόμενα που ενδέχεται να ισχύσουν είναι τα εξής: είτε να τεθεί πλαφόν στο ύψος και των 2 συντάξεων, είτε να ζητηθεί από τους συνταξιούχους ποια από τις 2 συντάξεις θα περικοπεί.

Η έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), τα αποτελέσματα της οποίας φέρνει στο φως της καθημερινότητας η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", γίνεται λόγος ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί με το ίδιο μοντέλο και το καθεστώς των 2 ή 3 επικουρικών συντάξεων που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι.

Εκτός από τις διπλές συντάξεις, το σχέδιο που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση αναφέρει ότι επανεξετάζονται οι προνοιακές παροχές, οι αμοιβές εκπαιδευτικών και η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Για παράδειγμα, εξετάζεται η πρόωρη συνταξιοδότηση, η αξιολόγηση των υπαλλήλων και η άρση της μονιμότητας μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης.

Οι υπόλοιπες προτάσεις έχουν ως εξής:

* Πλαφόν στις συντάξεις άνω των 2.400 ευρώ, για κέρδη 1 δισ. ευρώ στα ταμεία του κράτους.

* Κατάργηση θέσεων συμβούλων των αιρετών αρχόντων με όφελος 130 εκατ. ευρώ.

* Μείωση κατά 50% των επιδομάτων γραφείων και κατοικίας των βουλευτών και κατάργηση των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε επιτροπές, με όφελος 6,5 εκατ. ευρώ.

* Αναστολή της λειτουργίας του καναλιού της Βουλής.

* Κλείσιμο φορέων του δημοσίου και κυρίως, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

* Ενοικίαση νοσοκομειακών μονάδων της Περιφέρειας σε ιδιώτες.

* Εισοδηματικά κριτήρια στην παροχή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

* Περικοπές σε όλες τις φοροαπαλλαγές.

* Μείωση αμυντικών δαπανών.

* Μείωση ή κατάργηση 90 κοινωνικών επιδομάτων.

Το χαράτσι μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ σε 5 δόσεις - Τέλος του μήνα τα πρώτα ειδοποιητήρια


- Ανυποχώρητη η τρόικα, επιμένει το χαράτσι να εισπράττεται με το λογαριασμό της ΔΕΗ

- Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης επιμένει ότι θα πληρωθεί σε περισσότερες δόσεις το χαράτσι

- Δεν πρέπει να κόβεται το ρεύμα τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης

- Την τρόικα την φόβισε το γεγονός ότι 500.000 πολίτες δεν έχουν πληρώσει ακόμα το χαράτσι

- Θεωρείται σίγουρο πως θα πολλαπλαστιαστούν τα νοικοκυριά που δεν θα το πληρώσουν

Ενδεικτικό των άγριων διαθέσεων της τρόικας είναι η απόφαση να εισπραχθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, παρά το γεγονός ότι στις προεκλογικές δηλώσεις της κυβέρνησης ήταν η αποδέσμευση του τέλους ακινήτων από το λογαριαμό της ΔΕΗ.

Μάλιστα, όλες αυτές τις ημέρες υπήρχαν διαρροές ότι το τέλος ακινήτων δεν θα εισπραχθεί μαζί με τον λογαριασμό ρεύματος και θα υπάρξουν έως και πέντε δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν τα νοικοκυριά των οποίων ο προϋπολογισμός χτυπάει κόκκινο.

Έτσι το χαράτσι λοιπόν όπως και για το 2011 έτσι και για το 2012 θα εισπραχθεί ενιαία μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα από τη βόμβα που έριξε η τρόικα, η κυβέρνηση φαίνεται να επιμένει πως το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ θα πληρωθεί με δόσεις. Μιλώντας ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, διευκρίνισε ότι θα δοθούν περισσότερες δόσεις και η ΔΕΗ "ακούστε προσεχτικά τι θα πω, θα εφαρμόσει το νόμο και ό,τι ρύθμιση κάνει η κυβέρνηση".

Με αυτή τη φράση φαίνεται πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αντισταθεί στις επίμονες διαταγές της τρόικας και θα προσπαθήσει όχι μόνο να δοθούν τελικά οι δόσεις για την πληρωμή, αλλά και ίσως να μην ενσωματωθεί στους λογαριασμός της ΔΕΗ το χαράτσι, χωρίς ωστόσο όμως να είναι τίποτα σίγουρο. Πάντως, ο κ.Μηταράκης επανέλαβε ότι όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά η κυβέρνηση από την 1η Ιανουαρίου 2013 καταργείται το χαράτσι. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο να 5 δόσεις στην πληρωμή του τέλους ακινήτων και μάλιστα τα πρώτα ειδοποιητήρια θα λα΄βουν οι πολίτες από τέλος του μήνα, το αργότερο αρχές Αυγούστου!

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης ο οποίος σημείωσε πως "δεν πρέπει να κόβεται το ρεύμα" αναφερόμενος στην απόφαση για σύνδεση του τέλους ακινήτων με το λογαριασμό της ΔΕΗ μιλώντας στη ΝΕΤ. "Δεν π΄ρεπει να κόβεται το ρεύμα και δε θα κόβεται" τόνισε ο Φ. Κουβέλης.

«Αυτό που συζητείται είναι αν αυτό το τέλος θα ενσωματωθεί ή αν θ' αποτελεί ξεχωριστό σημείωμα στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Το λέω αυτό με το δεδομένο ότι είναι άλλο πράγμα να μη σου κόβουν το ρεύμα και δεν πρέπει να κόβεται το ρεύμα και δε θα κόβεται το ρεύμα και άλλο πράγμα αυτό το βάρος του ειδικού τέλους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος πρόσθεσε: «Γίνεται μια προσπάθεια στη βάση συγκεκριμένων στοιχείων ν' αντιμετωπίσουμε την κλιμάκωση αυτού του τέλους η οποία θ' αντιστοιχείται στην ικανότητα του πολίτη να πληρώσει αυτό το τέλος».

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα απαίτησε να δει έσοδα από το χαράτσι και έτσι τελικά εγκαταλείφθηκαν οι σκέψεις για χωριστά ειδοποιητήρια. Κι ενώ χιλιάδες πολίτες ζουν στα όρια της φτώχιας με τα νοικοκυριά να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, ενώ οι αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους σημειώνουν ρεκόρ, η τρόικα διέταξε να μην επιτρέπεται ουδεμία διευκόλυνση στην αποπληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ. Δηλαδή, χαράτσι και λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος θα εισπράττονται από τη ΔΕΗ μαζί, χωρίς καμία διευκόλυσνη!

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ερωτήματα σε περίπτωση που συνδεθεί το χαράτσι με το ρεύμα:

Κατ' αρχάς, σε πόσους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα μοιραστεί ο φόρος; Επίσης, με δεδομένη την απόφαση των δικαστηρίων ότι δεν μπορεί να κόβεται το ρεύμα αν κάποιος δεν πληρώσει το χαράτσι, πώς πιστεύει το οικονομικό επιτελείο ότι δε θα υπάρξουν περισσότεροι από τους 500.000 πολίτες που δεν πλήρωσαν πέρυσι το χαράτσι;

Επίσης, δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας για τα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία θα πρέπει τώρα να πληρώνουν κάθε μήνα τη δόση για τους φόρους εισοδήματος, αλλά να βρουν χρήματα και για το χαράτσι. Το κράτος υπολογίζει ότι ο συγκεκριμένος φόρος φέρνει πάνω από 2 δις ευρώ στο κράτος.

Τι οδήγησε σε αυτό το σκληρή απόφαση; Το γεγονός πως περίπου 500 χιλιάδες πολίτες δεν πλήρωσαν το χαράτσι ακινήτων, ανησύχησε ιδιαίτερα την τρόικα, η οποία απαίτησε να δει έσοδα από το τέλος ακινήτων! Συνεπώς, έτσι εγκαταλείφθηκαν και οι αρχικές σκέψεις για ξεχωριστά ειδοποιητήρια για χαράτσι και ΔΕΗ.

"Ναί" των πολιτών στις αποκρατικοποιήσεις - Ποια είναι η πρόθεση ψήφου!

Σύμφωνα με τις νέες δημοσκοπήσεις οι πολίτες φαίνεται να κρίνουν θετικά την πορεία της κυβέρνησης μέχρι τώρα και μάλιστα είναι υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση, το 55,2% των ερωτηθέντων, αξιολογούν θετικά την πορεία της κυβέρνησης και μάλιστα το 55,6% είναι υπέρ η κυβέρνηση να εξαντλήσει όλη την τετραετία.

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς κρίνουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, το 42,2% των ερωτηθέντων απάντησει πως τις κρίνει θετικά έναντι του 41,3% που τις κρίναι αρνητικά.

Ιδιάιτερη σημασία όμως αξίζει να δοθεί στην ερώτηση σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, μιας και το θέμα αυτό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις κι έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις. Το 62,7% των ερωτηθέντων απάντησαν πως είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και μόνο το 29,4& είναι κατά. Μάλιστα, το 62,7% κατακρίνουν τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών πάνω στο επίμαχο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και μόνο το 30,9% αξιολογούν θετικά τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών.

Όπως προκύπτει λοιπόν από τη δημοσκόπηση, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει με το μέρος της την κοινωνία ειδικά στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων για το οποίο έχει γίνει πολύ "θόρυβος".

Η στάση της τρόικας δε φαίνεται να δημιουργεί αισιοδοξία στους πολίτες, καθώς σύμφωνα με σχετική ερώτηση της MRB για τη REAL NEWS με το 26,4% να θεωρεί πως τελικά η τρόικα θα δεχτεί την επιμήκυνση, το 34% να θεωρεί πως θα δεχτεί αλλαγή κάποιων όρων του μνημονίου και το 32,6% να θεωρεί πως η τρόικα θα συνεχίσει να είναι σκληρή και δε θα δεχτεί καμία διαπραγμάτευση. Στην ίδια δημοσκόπηση, το 73,9% των ερωτηθέντων εμφανίζονται να ζητούν επανεδιαπραγμάτευση με οποιοδήποτε κόστος και μόνο το 15,5% να δεχτεί η κυβέρνηση τους όρους χωρίς διαπραγμάτευση.

Έναν μόλις μήνα μετά τις εθνικές εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης, σε έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής, οι πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι από τα κόμματα και αδιάφοροι για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 23,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 11,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4%, η Χρυσή Αυγή 7,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7% και το ΚΚΕ 4,8%.

Ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα, ενώ σε ποσοστό 55,2% θεωρούν θετική εξέλιξη την κυβερνητική συνεργασία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

Σε άλλη δημοσκόπηση της MRB για τη Real News η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με ποσοστό 21,7%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 10,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,3%, Χρυσή Αυγή 6,1%, Δημοκρατική Αριστερά 5,1%, ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 4,1%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι 18,5%.

Οι περικοπές σε 20 κωδικούς υπουργείων για να μη μειωθούν τα ειδικά μισθολόγια

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας προαναγγέλει περικοπές σε 20 κωδικούς της γενικής κυβέρνησης ως ισοδύναμα για τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.

Ο Χ. Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής δήλωσε "'Έχουν εντοπιστεί είκοσι συγκεκριμένοι κωδικοί ελαστικής δημόσιας δαπάνης, ως δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα όπου θα περικοπούν τα κονδύλια κατά 10-20%" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κυρίως όπως λέει αφορούν μισθώματα, μεταφορές, έξοδα μετακίνησης, επιχορηγήσεις και προμήθειες του Δημοσίου.

Ο κ. Σταϊκούρας πάντως τονίζει ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν τίθεται θέμα νέων πρόσθετων μέτρων για το 2012 αν και αναγνωρίζει ότι "οι αποκλίσεις σε σχέση με τις προβλέψεις είναι μεγάλες".

Η τρόικα στέλνει ραβασάκια στα υπουργεία για την ακρίβεια στη χώρα μας

Προειδοποιήσεις σε υπουργεία για ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα, ιδιωτικά σχολεία, κλειστά επαγγέλματα και άλλα στέλνει η τρόικα προς τα αρμόδια υπουργεία!

Αναλυτικά σημειώματα προς όλα τα συναρμόδια υπουργεία όπου επισημαίνονται τα προβλήματα της αγοράς και τα παραθυράκια της νομοθεσίας που κρατούν τις τιμές των προϊόντων υψηλά και καθιστούν την καθημερινότητα των ελλήνων ακριβή, έχει στείλει η τρόικα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, στο μικροσκόπιο έχουν μπει μεταξύ άλλων οι τομείς ενέργειας, καυσίμων, τροφίμων, ιδιωτικής εκπαίδευσης, ωραρίου καταστημάτων, αλλά και επαγγέλματα όπως αυτά των δικηγόρων, ορκωτών λογιστών, αρχιτεκτόνων και μηχανικών.

Πρόθεση της τρόικας είναι κατ΄αυτόν τον τρόπο να ανοίξει η συζήτηση για το πως θα μπορέσουν οι αγορές προϊόντων και υπηρεσιών να απελευθερωθούν ώστε να αρχίσει η αποκλιμάκωση των τιμών.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)