Μιχελάκης: Συνεχίζεται το Μισθολογικό καθεστώς των στρατιωτικών-Ερώτηση Τζίμα για το θέμα
-Ο πρώτος με δήλωσή του στη ΝΕΤ στις 15 Μαρτίου ανέφερε ότι το καθεστώς αυτό θα ίσχυε και για ορισμένους ένστολους. Έφερνε, μάλιστα, σαν παράδειγμα τους οικονομολόγους, που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και έλεγε ότι: «Ένας οικονομολόγος ένστολος, ο οποίος εργάζεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτός δεν μπορεί κατά κανόνα να αμείβεται με διαφορετικό τρόπο από ένα οικονομολόγο, ο οποίος δεν είναι ένστολος, είναι πολίτης, ο οποίος εργάζεται σε ένα υπουργείο, όπως -για παράδειγμα- στο υπουργείο Οικονομικών».
-Δύο ημέρες αργότερα, ο κ. Μπεγλίτης, με επίσημη ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ένοπλες Δυνάμεις».
-Μετά την επισήμανσή μας, τόσο ο κ. Μπεγλίτης, όσο ο κ. Ραγκούσης κατηγορούσαν τη Ν.Δ. για δήθεν παραπληροφόρηση, αλλά δεν έλεγαν τίποτε για την ταμπακιέρα.
-Το Σάββατο το μεσημέρι (ρ/φ ΑΝΤ1) ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ντόλιος έλεγε ότι δεν έχει συζητήσει με τους συναδέλφους του για το θέμα και δεν υπάρχει ακόμη απόφαση. Άδειασε και τους δυο υπουργούς.
-Τι έγινε, τι γίνεται, τι σχεδιάζεται, κανένας δεν ξέρει. Φάσκουν και αντιφάσκουν.
-Σημειώνω ότι για το θέμα έχει κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή από τον αρμόδιο Τομεάρχη της Ν.Δ. κ. Μ. Τζίμα, ο οποίος έκανε και σχετική δήλωση.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ KAI ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ:Μισθολογικό καθεστώς των στρατιωτικών
Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί από τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη και του υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση και αφορά στο ειδικό μισθολογικό καθεστώς, των στρατιωτικών στο ενιαίο μισθολόγιο.
Συγκεκριμένα:
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, στις 15 Μαρτίου, αναφερόμενος στο ενιαίο μισθολόγιο και ειδικότερα στο ειδικό μισθολογικό καθεστώς είπε:
«Όταν θα έχεις έναν οικονομολόγο ένστολο, ο οποίος εργάζεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτός δεν μπορεί κατά κανόνα να αμείβεται με διαφορετικό τρόπο από ένα οικονομολόγο, ο οποίος δεν είναι ένστολος, είναι πολίτης, ο οποίος εργάζεται σε ένα υπουργείο, όπως -για παράδειγμα- στο υπουργείο Οικονομικών».
Στις 17 Μαρτίου 2011 ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, εξέδωσε μια ανακοίνωση που λέει ότι «απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το μισθολόγιο των στρατιωτικών, δήλωσε:
Η απόφαση της Κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να επισημάνω ότι στο στρατιωτικό μισθολόγιο περιλαμβάνονται όλοι όσοι έχουν τη στρατιωτική ιδιότητα, ανεξάρτητα από την ειδικότητα και την εξειδίκευσή τους…
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας έχει, επανειλημμένως, εκφράσει, με καθαρό και αδιαμφισβήτητο τρόπο τη θέση της. Οι σχετικές, κατά συνέπεια, πληροφορίες, που κυκλοφορούν, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν έχουν καμία βάση αληθείας και δεν εκφράζουν την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας»,καταλήγει ο κ. Μπεγλίτης.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
1.Ποιός από τους δυο Υπουργούς λέει την αλήθεια;
2.Υπάρχει σχεδιασμός αλλαγών στο ειδικό μισθολογικό καθεστώς των ενστόλων των Ενόπλων Δυνάμεων, ανάλογα με την ειδικότητα και την εξειδίκευσή τους;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ
http://armyalert.blogspot.com/2011/03/23-1130.html