Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ανατροπές στην ασφάλιση: 3 υπερταμεία για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες

Ανατροπές στην ασφάλιση: 3 υπερταμεία για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες
Αλλάζουν όλα πάλι στο ασφαλιστικό σύστημα. Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει τη δημιουργία τριών υπερταμείων για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Περιλαμβάνει ενοποιήσεις 60 κλάδων και ίδρυση Εθνικού Φορέα Απονομής Σύνταξης.

Ως το τέλος του χρόνου η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους», με τη δημιουργία τριών ταμείων για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, ενώ από τη διαδικασία θα εξαιρεθεί το ΝΑΤ. Μετά από τις ενοποιήσεις, τα τρία νέα Ταμεία και το ΝΑΤ θα μπουν υπό την ομπρέλα του Εθνικού Φορέα Απονομής Συντάξεων.
Παράλληλα, με το νέο σύστημα θα καθιερωθεί και Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων, το οποίο θα περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων. Οι αλλαγές θα φέρουν και ενιαίο μηχανισμό ελέγχου, ώστε να αντιμετωπιστεί η εισφοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος.
Οπως αναφέρει το «Εθνος», η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος θα γίνει σε τρία στάδια. Σε πρώτη φάση, θα ολοκληρωθεί η διοικητική αναδιοργάνωση στα τρία ταμεία, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ.

Στο ΙΚΑ θα υπάρξει ξεχωριστός κλάδος για τους δημοσίους υπαλλήλους και έτσι όλοι όσοι απασχολούνται με σχέση μισθωτής εργασίας-σε Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- θα καλύπτονται από ένα ασφαλιστικό φορέα. Στον ΟΑΕΕ από την άλλη θα ενταχθούν όλοι οι ανεξάρτητοι απασχολούμενοι- δικηγόροι, γιατροί κτλ.- καθώς τα υπόλοιπα ταμεία κύριας ασφάλισης που υπάρχουν σήμερα δεν θα διατηρηθούν. Εξαίρεση αποτελεί το ΝΑΤ, το οποίο θα διατηρήσει την αυτονομία του.

Σε δεύτερη φάση, θα γίνει η απορρόφηση των φορέων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας από τα τρία ταμεία και θα δημιουργηθούν ξεχωριστοί κλάδοι στο εσωτερικό τους. Για παράδειγμα το ΙΚΑ θα έχει ξεχωριστούς κλάδους για την κύρια, την επικουρική σύνταξη και το εφάπαξ.
Το τρίτο στάδιο της μεταρρύθμισης θα είναι η δημιουργία του Εθνικού Φορέα απονομής Σύνταξης, που θα αποτελέσει «ομπρέλα» για όλα τα ταμεία.

Το παρασκήνιο της συζήτησης κυβέρνησης-τρόικας

Μυστικές συσκέψεις στην πρωθυπουργική κατοικία μέχρι τα ξημερώματα, παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και κυρίως για το ύψος του πλεονάσματος που θα μοιραστεί στις ευπαθείς ομάδες, απειλές από τους εκπροσώπους της τρόικας και τελικά, happy end με συμφωνία.
Το παρασκήνιο της συζήτησης κυβέρνησης-τρόικας
Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα αποκαλύπτουν στη Real News της Κυριακής κορυφαίες κυβερνητικές πηγές.
Έγινε στο σπίτι του πρωθυπουργού στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή του Χρήστου Σταϊκούρα και του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα υπήρξε και μαραθώνιος τηλεφωνημάτων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και στην "καρδιά" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, το 24ωρο πριν κλείσει η συμφωνία, από τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης.
Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Γιάννης Στουρνάρας μίλησε τρις με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώ ο Σταύρος Παπασταύρου, που εκπροσωπούσε τον πρωθυπουργό στις διαπραγματεύσεις, με συμβούλους των πρωθυπουργικών γραφείων της ευρωζώνης.
Κορυφαία κυβερνητική πηγή δήλωσε στη Real News πως «η στήριξη της Ευρώπης (Κομισιόν, ΕΚΤ) ήταν καθοριστική στην επίτευξη της συμφωνίας». Που μεταφράζεται ως «ο "κακός" ήταν πάλι ο Τόμσεν».
Τρία ήταν τα αγκάθια που παραλίγο να τινάξουν τα πάντα στον αέρα: οι απολύσεις στο Δημόσιο το 2015, το πρωτογενές πλεόνασμα και η εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ.
Ο Πολ Τόμσεν προσπάθησε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, να πιέσει την κυβέρνηση και αρνιόταν να δοθούν τα 500 εκατ. του πλεονάσματος στις ευπαθείς ομάδες. Φέρεται να είπε μάλιστα: "Θα μπορούσε η τρόικα να φύγει, η κυβέρνηση να το ξανασκεφτεί και όταν είναι έτοιμη, να επιστρέψει".
Αλλά ο Στ. Παπασταύρου μετέφερε την απάντηση του Αντώνη Σαμαρά: "Δεν έχω να σκεφτώ τίποτα απολύτως, δεν δέχομαι τίποτα λιγότερο από 500 εκατομμύρια. Αν θέλετε, σταματάει διαπραγμάτευση εδώ".
"Είναι σα να μας πυροβολείτε στα πόδια" είπε ο Σταύρος Παπασταύρου στην τρόικα. "Τι στιγμή που πρέπει να τρέξουμε μπροστά, μας κρατάτε πίσω", είπε.
Ο Γιάννης Στουρνάρας θύμισε τη συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012 για τη διανομή του 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος και είπε στην τρόικα πως με το να το αρνείται, παραβιάζει τη συμφωνία.
Η τρόικα στύλωσε τα πόδια και στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τη Real ζητήθηκαν 8000 απολύσεις το 2015. Εκτάκτως κλήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά είχε μαζί του την... εντολή του πρωθυπουργού πως "δεν πρόκειται να το δεχτούμε, είμαστε απόλυτοι σε αυτό".
Το γάλα
Εδώ ο σκληρός ήταν ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ματίας Μορς. Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης εισηγήθηκε την πρόταση για το ελληνικό γάλα ημέρας που δίνει έμφαση στο ελληνικό γάλα ημέρας μετά από επιστολές περιφερειαρχών της Ηπείρου που έλαβε το Μαξίμου.
"Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω" ξεκαθάρισε ο Γιάννης Στουρνάρας.
Ματίας Μορς: Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν δυο κατηγορίες γάλακτος. Για άλλη μια φορά ζητάτε εξαίρεση. Θέλετε προστατευτισμό.
Κωστής Χατζηδάκης: Δεν είναι προστατευτική πολιτική. Προσπαθούμε να προστατεύσουμε την περιφέρεια. Πρέπει να μας ακούσετε. Πρέπει να προστατεύσουμε την ελληνική κτηνοτροφία που βρίσκεται σε μεγάλη κρίση.
Ματίας Μορς: Να εφαρμόσετε την κοινοτική πρακτική.
Κωστής Χατζηδάκης: Είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι η θέση της κυβέρνησης δεν πρόκειται να αλλάξει.
Πηγή: newsit.gr

Η δίκη του Θ. Κολοκοτρώνη το 1834

kolokotronisΣτις 16 Απριλίου του 1834, ξεκίνησε η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Δημήτριου Πλαπούτα με την κατηγορία της συνωμοσίας εναντίον του βασιλιά Όθωνα. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που φυλακίστηκε. Στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, μετά από ένοπλες συγκρούσεις, ο ίδιος και ο γιος του είχαν συλληφθεί και φυλακιστεί στο Ναύπλιο.
Αν και πρωτοστάτησε στα γεγονότα για την εκλογή του Όθωνα, με την έλευση του τελευταίου το 1832, ο Κολοκοτρώνης έγινε στόχος συκοφαντιών εκ μέρους των πολιτικών του αντιπάλων κυρίως του Ι. Κωλέττη. Συν τοις άλλοις, η βαυαρική αντιβασιλεία (ο Όθων ήταν ακόμη ανήλικος) δυσανασχετούσε έντονα εξαιτίας της φιλοκαποδιστριακής και φιλορωσικής του τοποθέτησης.
Ο Κολοκοτρώνης ήταν κατά τη δεκαετία του 1830 μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του ρωσόφιλου κομματικού σχηματισμού. Κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία και συνελήφθη στις 6 Σεπτεμβρίου 1833 μαζί με τον Πλαπούτα, τον Τζαβέλα, τον Νικηταρά και άλλους στρατιωτικούς με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν συνωμοσία για την ανατροπή του ανήλικου βασιλιά Όθωνα. Ο Κολοκοτρώνης φυλακίσθηκε στο Παλαμήδι σε ηλικία 63 ετών. Λίγο αργότερα η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη.
Τον Μάιο του 1835 μετά την ενηλικίωση του Όθωνα έλαβε χάρη και αποφυλακίσθηκε. Επίσης, ονομάστηκε στρατηγός και έλαβε το αξίωμα του Συμβούλου της Επικρατείας. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, γεννημένος το 1770, υπήρξε ο σημαντικότερος Πελοποννήσιος στρατιωτικός αρχηγός κατά της διάρκεια της Επανάστασης. Ήταν γόνος της μεγάλης οικογένειας κλεφτών, των περίφημων Κολοκοτρωναίων.
Το 1807 συμμετείχε στην άμυνα της Λευκάδας που οργανώθηκε από τον Ιωάννη Καποδίστρια, πρόσωπο που αργότερα στήριξε ως πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας. Το 1818 μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία που είχε ξεκινήσει να προετοιμάζει την Επανάσταση στην Πελοπόννησο. Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε πολλές στρατιωτικές επιχειρήσεις του αγώνα, ενώ ως το τέλος της Επανάστασης ο Κολοκοτρώνης συνέχισε να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στα στρατιωτικά και πολιτικά πράγματα της εποχής.
Στα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Κολοκοτρώνης υπαγόρευσε στον Γεώργιο Τερτσέτη τα Απομνημονεύματά του, που κυκλοφόρησαν το 1851 με τον τίτλο «Διήγησις συμβάντων της ελληνικής φυλής από τα 1770 έως τα 1836». Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πέθανε μια νύχτα του 1843 από αποπληξία.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Είναι μία μικρή νίκη στον πόλεμο ενάντια στον καρκίνο. Η ομάδα του Ινστιτούτου Sanger, στη Βρετανία, …
Είναι μία μικρή νίκη στον πόλεμο ενάντια στον καρκίνο. Η ομάδα του Ινστιτούτου Sanger, στη Βρετανία, …
Επιμέλεια άρθρου: Vagedim

«Η απάτη για την θεραπεία του καρκίνου που ονομάζεται “χημειοθεραπεία”αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά στην επιστημονική βιβλιογραφία οτι είναι είναι μια σημαντική αιτία, παρά μια θεραπεία για τον καρκίνο.
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Nature, η χημειοθεραπεία όχι μόνο προάγει την ανάπτυξη και την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων με την καταστροφή του υγιούς ιστού που περιβάλλει τους όγκους, αλλά επίσης προκαλεί τα καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν πλήρως σχετικά με την αντίσταση στη δημοφιλή θεραπεία, και να μορφοποιηθούν σε “super” καρκινικά κύτταρα.
Ερευνητές από το ερευνητικό κέντρο καρκίνου του Fred Hutchison στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον,  έμαθαν αυτό, αφού παρατήρησαν τις συνέπειες της χημειοθεραπείας σε υγιή κύτταρα.
Αυτό που βρήκαν είναι κάτι που στην ιστοσελίδα του NaturalNews έχουν πει εδώ και χρόνια, αλλά το ιατρικό σύστημα στο σύνολό του μόλις τώρα αρχίζει να ξυπνά.
Η χημειοθεραπεία, είναι ενα αναγνωρισμένο δηλητήριο, που βλάπτει το DNA των υγιών, μη καρκινικών κυττάρων , προκαλώντας τα να παράγουν μόρια που με τη σειρά τους παράγουν περισσότερα καρκινικά κύτταρα.
Δεν παίρνουν φυσικά έναν πυρηνικό επιστήμονα για να κάνει αυτήν την αφαίρεση, καθώς η απλή κοινή λογική υπαγορεύει ότι ανατινάζοντας τα υγιή κύτταρα μαζί με τα ανθυγιεινά κύτταρα προκαλείς ζημιά σε όλα τα κύτταρα.
Σύμφωνα με στοιχεία, σημαντική βλάβη σε υγιή κύτταρα εμφανίζεται ως αποτέλεσμα σε χημειοθεραπείες ρουτίνας.
Οι  ερευνητές διαπίστωσαν ότι η χημειοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει ινοβλάστες (DNA των κυττάρων) αυξάνοντας την παραγωγή ενός μορίου που ονομάζεται WNT16B από 30 πτυχές σε ιστούς που περιβάλλει ένας όγκος », εξηγεί η ομάδα του Cancer Research UK σε μια πρόσφατη έκθεση σχετικά με τη μελέτη. ”Αυτό βοηθά στη συνέχεια τα καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν, και να εισβάλλουν σε γειτονικά κύτταρα.

Αυτό είναι το προκλητικό εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής ...

-Για ποιο τσεκούρι μιλάνε; Οι «ιερές αγελάδες» του Δημοσίου λαμβάνουν τα διπλάσια από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.
Από την αρχή της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί δραματικά.
Πολλοί περιμένουν μήνες, ακόμη και χρόνια για να πάρουν τα χρήματά τους ενώ και όσοι τα παίρνουν τελικά τα βλέπουν «κουρεμένα».
Η ερώτηση είναι, αυτές οι μειώσεις ισχύουν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους;
Μα φυσικά όχι!
Τα «δικά τους παιδιά» δεν τα αγγίζει κανείς.
Προνόμια που προκαλούν το αίσθημα του ελληνικού λαού σε μια χρονική περίοδο που γίνονται αιματηρές περικοπές, συνεχίζουν να απολαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής.
Οι «ιερές αγελάδες» του Δημοσίου, όχι απλά μένουν στο απυρόβλητο, αλλά επιβραβεύονται κιόλας με εφάπαξ τουλάχιστον διπλάσιο απ’ ότι λαμβάνουν οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι.
ef
Την ώρα, λοιπόν, που το πλαφόν για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι τα 40.000 ευρώ, οι υπάλληλοι της Βουλής παρά τις μειώσεις αναμένεται να πάρουν τουλάχιστον διπλάσιο εφάπαξ!
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής», το «ψαλίδι» στα εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής (το οποίο θα ισχύσει τελικά από τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ και όχι από την 1/1/2014) προβλέπει ότι θα παίρνουν κατά τη συνταξιοδότησή τους 1,8 μισθούς ως εφάπαξ αντί για 2,5 που παίρνουν τώρα.
Δηλαδή, μετά τη μείωση του εφάπαξ, ένας υπάλληλος της Βουλής, που θα συνταξιοδοτηθεί με 35ετία, θα πάρει 63 μισθούς ως εφάπαξ από 87,5 μισθούς που έπαιρνε πριν τη μείωση. Λαμβάνοντας υπόψη μια χαμηλή -ίσως τη χαμηλότερη- μηνιαία αμοιβή (πχ. 1.300 ευρώ), οι 63 μισθοί σημαίνουν ότι το κατώτατο ύψος του νέου εφάπαξ για τους υπαλλήλους της Βουλής κυμαίνεται στα 81.900 ευρώ! Γίνεται αντιληπτό ότι για ένα υπάλληλο με υψηλότερες αποδοχές, το ποσό αυτό θα ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ.
Η απόφαση, λοιπόν, για τη μείωση του εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής αποτελεί πρόκριμα και για τα 17 ταμεία αρωγής που έχουν μείνει εκτός περικοπών και τα ανακάλυψε η τρόικα, ζητώντας να γίνουν και σε αυτά μειώσεις…
Το γεγονός αυτό προκάλεσε εντύπωση ακόμα και στην τρόικα, η οποία ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας να μάθει για ποιο λόγο έχουν εξαιρεθεί από τις περικοπές που έχουν γίνει στα εφάπαξ περίπου 20 ταμείων πρόνοιας, 17 ειδικοί λογαριασμοί πρόνοιας και ταμεία αρωγής υπουργείων, ασφαλιστικών ταμείων, δημοσίων οργανισμών (ΔΕΚΟ) και νομικά πρόσωπα του Δημοσίoυ,



tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)