Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΣΑΤΥΡΙΚΗ "ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & 13"....

ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ ?
Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ...ΑΓΑΠΟΥΛΑ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ......


Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ


ΚΟΥΛΟΥΡΙΟΥΣ....

Η αποτυχία του Μνημονίου βυθίζει τη χώρα σε απίστευτο έλλειμμα

Image
Με μια λιτή όσο και περιεκτική ανακοίνωση, η Τράπεζα της Ελλάδος περιγράφει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ταμεία του Δημοσίου μετά το δεύτερο χρόνο εφαρμογής του Μνημονίου, την επιβολή του οποίου "πολέμησε" από τον πρώτο καιρό το defencenet.gr, χωρίς καμία αμφιβολία όχι απλώς για την αναποτελεσματικότητά του, αλλά για τη βαθιά ύφεση στην οποία θα βύθιζε τη χώρα μας.
«Την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2011 το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης ανήλθε σε 23,14 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 23,39 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 51,53 δισ. ευρώ, από 52.30 δισ. ευρώ το 2010 και οι δαπάνες αυξήθηκαν σε 71,4 δισ. ευρώ, από 68,67 δισ. ευρώ το 2010», αναφέρει η ανακοίνωση της ΤτΕ.

Το ταμειακό έλλειμμα και το 2011 ανήλθε σε διψήφιο ποσοστό 10,4% του ΑΕΠ και πλέον μόνο τα αποτελέσματα της γενικής κυβέρνησης (το πλεόνασμα των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των ΟΤΑ και των ασφαλιστικών ταμείων) μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα και να διαμορφώσουν το έλλειμα της κεντρικής κυβέρνησης σε χαμηλότερα επίπεδα από 9,6-9,8% του ΑΕΠ.
Είναι προφανές λοιπόν ότι παρά τις συνεχείς φοροεπιδρομές, τα σκληρά εισπρακτικά μέτρα και την αμετανόητη πολιτική λιτότητας, η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας επιδεινώνεται.

Τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικός και ΠΔΕ) είναι μειωμένα έναντι του τελευταίου αναθεωρημένου στόχου κατά 873 εκατ. ευρώ ενώ υστερούν κατά 5 δισ. ευρώ έναντι του αρχικού σχεδίου προϋπολογισμού ενώ και οι συνολικές δαπάνες συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών του ΠΔΕ που κατακρεουργήθηκαν παρουσιάζονται μειωμένες κατά 947 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «η υστέρηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου και της μείωσης των εισοδημάτων. Η υστέρηση έναντι του στόχου για το ίδιο διάστημα οφείλεται σε καθυστερήσεις είσπραξης των φορολογικών εσόδων που προέκυψαν από την απεργία, τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου, των υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ. καθώς και από την παράταση που δόθηκε για την καταβολή φορολογικών οφειλών έως τις 20 Ιανουαρίου».


Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 1.899 εκατ. ή 2,8% έναντι του 2010. H αύξηση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 3,12 δισ. ευρώ ή 23,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.


Βασικοί αποδέκτες των εν λόγω αυξημένων δαπανών ήταν:
· Τα Ασφαλιστικά Ταμεία κατά 1,23 δισ. ευρώ (κυρίως το ΙΚΑ κατά 1,44 δισ. ευρώ, ο ΟΑΕΕ κατά 70 εκατ. € και το ΝΑΤ κατά 24 εκατ. €) εξαιτίας της μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές.
· Ο ΟΑΕΔ για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας κατά 385 εκατ. ευρώ και
· Τα νοσοκομεία κατά 558 εκατ. € για την πληρωμή των προμηθειών του έτους 2011 (δόθηκαν επιπλέον 68 εκατ. € για την καταβολή οφειλών από προμήθειες παρελθόντων ετών).


Υπενθυμίζεται, ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία αφορούν μόνο στην εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού και όχι στο σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων για το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης -κατά τον ορισμό του ESA95- που αποτελεί το κριτήριο για την αξιολόγηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής της Ελλάδας.

Eν ολίγοις και με απλά λόγια, η οικονομία της χώρας βουλιάζει μαζί με το "σωσίβιο" που της έχουν πετάξει οι δανειστές -σε σύμπνοια με τους κυβερνώντες πάντα- για να "σωθεί"... Θα λογοδοτήσει άραγε ποτέ κανείς γι' αυτό το έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος της μοίρας των Ελλήνων πολιτών;
defencenet.gr

Λήγει σήμερα η προθεσμία για το σήμα τελών κυκλοφορίας

Υπενθυμίζεται ότι για το χρονικό διάστημα από τις 2-1-2012
έως και τις 13-1-2012, τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας χορηγούνται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες
(ΔΟΥ).

600 άνεργοι την ημέρα στον ιδιωτικό τομέα

Διαστάσεις κοινωνικού «εφιάλτη» λαμβάνει μήνα με τον μήνα η ανεργία. Τον περασμένο Οκτώβριο εκτινάχθηκε στο 18,2% από 13,5% τον ίδιο μήνα του 2010.

Μέσα σε ένα δωδεκάμηνο στις στρατιές των ανέργων προστέθηκαν 219.478 άτομα και πλέον ο συνολικός αριθμός τους έφθασε στις 903.525. Από τον Οκτώβριο του 2009 που η κρίση άρχισε να δείχνει τα... δόντια της οι άνεργοι έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.

Η ανεργία κάνει θραύση στους νέους με το ποσοστό να εξακοντίζεται στο 45,5%, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει πως ο ένας στους δύο νέους κάτω των 24 ετών αδυνατεί να βρει εργασία.

Κι αν τα παραπάνω στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) σκιαγραφούν μία απογοητευτική εικόνα, όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν πως εντός του τρέχοντος έτους θα επιδεινωθεί περαιτέρω. Εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου το γενικό ποσοστό ανεργίας να ξεπεράσει το 20% και ο αριθμός των ανέργων να σπάσει το «φράγμα» του 1 εκατ. ατόμων.

Πιο αναλυτικά, τον Οκτώβριο η ανεργία διαμορφώθηκε στο 18,2%, από 17,5% έναν μήνα πριν. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 903.525 άτομα και αυξήθηκαν κατά 32,1% ή 219.478 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 και κατά 45.869 άτομα σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο 2011 (αύξηση 5,3%).

Το σύνολο των απασχολουμένων πέρυσι εκτιμάται σε 4.065.775 άτομα και υπολείπεται πλέον κατά περίπου 320.000 άτομα σε σχέση με τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό.

Το πρόβλημα είναι οξύτατο στις ηλικίες έως 24 ετών, με την ανεργία να φθάνει στο 45,5% από 34,6% έναν χρόνο πριν. Στην ομάδα ηλικιών 25-34 το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται στο 25,3%.

Εξάλλου η ανεργία δείχνει σαφή... προτίμηση στις γυναίκες, όπου το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε σε 21,3% από 17,6% τον Οκτώβριο 2010. Στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 15,9% (από 10,6%).

Δραματική κατάσταση
Σχολιάζοντας τα στοιχεία για την ανεργία η ΓΣΣΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για δραματική κατάσταση, η οποία είναι το τραγικό αποτέλεσμα των πολιτικών του Μνημονίου. Προσθέτει πως πολιτικές οι οποίες περιορίζονται στη μείωση του μισθολογικού κόστους και στην εξαθλίωση των εργαζομένων, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ύφεσης και της ανεργίας, αντιθέτως οδηγούν όλο και περισσοτέρους στην πόρτα του ΟΑΕΔ.

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ούτε οι ατομικές συμβάσεις με σημαντικές μειώσεις μισθών, ούτε η εκ περιτροπής εργασία, μέτρα που εφαρμόζουν πολλοί εργοδότες, περιορίζουν το πρόβλημα» καταλήγει η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Μαύρη πρωτιά για τη Στερεά Ελλάδα

Σε επίπεδο περιφερειών «πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται η Στερεά Ελλάδα με ποσοστό 23,3%, περίπου δέκα ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο σε σχέση με το 2010.

Ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία με 19,7% (από 14,8%), η Αττική με 19,2% (από 14,4%), η Ηπειρος (18,7% από 13,9%) και η Θεσσαλία (18,5% από 10,6%). Μονοψήφια ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στα Ιόνια Νησιά (9,1% από 11,3%) και στο Νότιο Αιγαίο (9,7% από 14,5%).

Η ελληνική πλευρά αισιοδοξεί για τις διαπραγματεύσεις για το PSI, ωστόσο ο επικεφαλής της Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής (IIF)του Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη με Παπαδήμο και Βενιζέλο, δεν φαίνεται να συμφωνεί.

Σε κοινή τους δήλωση από την Αθήνα ο Τσαρλς Νταλλάρα και ο Ζαν Λεμιέρ οι επικεφαλής της Διευθύνουσας Επιτροπής των πιστωτών- επενδυτών της Ελλάδας, τόνισε ότι συζήτησαν την πορεία των διαπραγματεύσεων με τον Λουκά Παπαδήμο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών της 26ης-27ης Οκτώβριου.

Σύμφωνα με τους δύο αξιωματούχους τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα, αλλά σε ορισμένους κομβικούς τομείς τα θέματα παραμένουν άλυτα.

Οι δύο αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται ωστόσο, τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας στενεύουν.

"Είναι απαραίτητο προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εθελοντική συμφωνία για το PSI να υποστηριχθεί από όλα τα επίσημα μέρη τις επόμενες ημέρες. Όπως η καγκελάριος Μέρκελ και ο Πρόεδρος Σαρκοζί τόνισαν στο Βερολίνο στις αρχές της εβδομάδας, είναι σημαντικό η Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο εθελοντικής ανταλλαγή χρέους το συντομότερο δυνατόν, καταλήγουν στη δήλωσή τους οι Νταλάρα και Λεμιέρ.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα έχει την Παρασκευή εκ νέου συνάντηση με τον Τσαρλς Νταλάρα.

Πάνω από 10.000 εργαζόμενοι χωρίς δώρο

Περισσότερες από 1.500 καταγγελίες δέχθηκαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, τα Τμήματα Εργασιακών Σχέσεων και η τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων του 2011.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξαν συνολικά 1.545 καταγγελίες συνολικού ποσού οφειλής 2.361.944 ευρώ, οι οποίες αφορούσαν 763 επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά 10.750 εργαζομένους.

Σε 306 περιπτώσεις το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας άσκησε κατά των παραβατών τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ σε 680 περιπτώσεις, προέβη στη διενέργεια εργατικής διαφοράς μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων και καταβλήθηκε στους εργαζόμενους, συνολικά, το ποσό των 560.889 ευρώ. Σε άλλες περιπτώσεις υπήρξε τηλεφωνική συμφιλιωτική παρέμβαση των Επιθεωρητών Εργασίας, στους εργοδότες.

Στις περιπτώσεις που η συμφιλιωτική παρέμβαση δεν απέδωσε, οι επιθεωρητές άσκησαν κατά των εργοδοτών τη διαδικασία του αυτοφώρου.

"Βασικός μας στόχος ήταν να καταβληθεί, σε κάθε περίπτωση, στους εργαζόμενους το Δώρο Χριστουγέννων. Και για αυτό το λόγο δώσαμε βαρύτητα στον συμφιλιωτικό ρόλο και την συμφιλιωτική παρέμβαση των επιθεωρητών προκειμένου το δώρο να δοθεί όσο πιο άμεσα γινόταν", αναφέρει σε δήλωσή του, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Μιχάλης Χάλαρης.

Ποιες εταιρείες αποφεύγουν την καταβολή

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, οι πιο επιρρεπείς σε παραβάσεις επιχειρήσεις είναι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι υπηρεσίες catering, η διαφήμιση, (δημιουργία, υλοποίηση και διανομή εντύπων), τηλεφωνικές υπηρεσίες, γεωργοκτηνοτροφικές δραστηριότητες, βιοτεχνίες ιματισμού, εκτυπώσεις, μονάδες φωτοβολταϊκών και ανεμογεννήτριες.

Επίσης, υπηρεσίες ανακύκλωσης, ινστιτούτα αδυνατίσματος και γυμναστήρια, συνεργεία βενζινάδικα πλυντήρια αυτοκινήτων, παρκινγκ ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και φροντιστήρια ξένων γλωσσών.

Στους κλάδους αυτούς, οι επιθεωρητές εργασίας θα εντείνουν τους ελέγχους κατά το 1ο τετράμηνο του 2012, ενώ παράλληλα οι επιθεωρητές ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, θα πραγματοποιήσουν ελέγχους, σε υπεργολάβους της ΔΕΗ, υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α. Και εργασίες συντήρησης σε σταθμούς βάσης τηλεπικοινωνιών.

Στη φυλακή και για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία

Aυτόφωρη διαδικασία θα ακολουθείται και για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 150.000 ευρώ σύμφωνα με διάταξη του Πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες Ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή.


Όπως αναφέρει η εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου «Με τις προτεινόμενες διατάξεις του άρθρου 22 θεσπίζεται ως διαρκές, και επομένως ως συνεχές αυτόφωρο, το αδίκημα των παραγράφων 1 και 2 του Α.Ν 86/1967 (ΦΕΚ 136 Α7), ήτοι η μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών εφόσον αυτές ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ» αναφέρει η εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου.


Επίσης ορίζεται ρητά η διαδικασία έναρξης της ποινικής δίωξης καθώς επίσης και η περίπτωση κατά την οποία η πράξη μπορεί να κριθεί ατιμώρητη. Προβλέπει ακόμη αλλαγές στη φορολόγηση μερισμάτων, αλλά και στην καταβολή δεδουλευμένων οφειλών από εργοδότες, καθώς επίσης και ανατροπές για δικηγόρους, συμβολαιογράφους και ιδιοκτήτες φορτηγών.


Για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία, μπορούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους με μηνιαίες δόσεις (έως και 60) με ελάχιστο ποσό δόσης από 100 ευρώ, ή χωρίς προσαυξήσεις για καταβολή εφάπαξ.

Χάθηκε στο ΧΑ το 70% του ελληνικού πλούτου ενός έτους, στην τετραετία 2008-2011.

Από το Σεπτέμβριο του 2008 που η Lehman Brothers άνοιξε το κουτί της Πανδώρας με το σπάσιμο της «φούσκας» ως σήμερα χάθηκαν σαν καπνός από το Χρηματιστήριο Αθηνών 169 δισεκατομμύρια ευρώ κάτι που αντιστοιχεί στο 70% του ετησίου πλούτου της χώρας. Η περυσινή χρονιά ήταν η χειρότερη από το 2008. Ο Γενικός Δείκτης έπεσε στις 680, 42 μονάδες (πτώση 51,88%).

Η κεφαλαιοποίηση έπεσε στα 26,8 δις ευρώ στα 31.12.2011 (αντιπροσωπεύει το 13%). Η φορολογία έσβησε κάθε ελπίδα για ανάκαμψη.


Στον ασφαλιστικό κλάδο η «Ευρωπαϊκή Πίστη» έκλεισε τον χρόνο 2011 στην τιμή 0,42 ευρώ. Ανήκει στην μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση με αριθμό μετοχών 27503677. Έγινε εισαγωγή στο ΧΑ από 29/4/1997.


Στις 1.1.2008 η μετοχή της είχε τιμή 2,66 ευρώ στις 1.1.2009 είχε τιμή 0,71 ευρώ στις 1.1.2010 είχε τιμή 0,54 ευρώ, στις 1.1.2011 είχε τιμή 0,58 ευρώ και στις 1.1.2012 ξεκίνησε με 0,42 ευρώ. Κεφαλαιοποίηση 3-1-2012: 11.828.581,11.

ΟΑΕΕ: Τα δικαιολογητικά για αναγνώριση 5 πλασματικών ετών

oaeeΤρία δικαιολογητικά - «κλειδιά» θα ζητεί ο ΟΑΕΕ για να αναγνωρίζει έως και 5 χρόνια πλασματικά έτη ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών - ασφαλισμένων του οι οποίοι δεν είχαν εγγραφεί, μολονότι ασκούσαν επαγγελματική δραστηριότητα, στα πρώην Ταμεία ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ.

Τα δικαιολογητικά καθορίζει εγκύκλιος που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης σε εφαρμογή του νόμου 3996/11 για τις αναγνωρίσεις πλασματικών χρόνων ασφάλισης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση στον ΟΑΕΕ μαζί με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία θα αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία για το χρόνο του οποίου ζητείται η αναγνώριση, η επαγγελματική δραστηριότητα που ασκήθηκε, η ακριβής διεύθυνση της επαγγελματικής εγκατάστασης, η νομική μορφή της επιχείρησης και η ιδιότητα με την οποία συμμετείχε ο ασφαλισμένος σε αυτήν. Για ιδιοκτήτες Δ.Χ. αυτοκινήτων, πρέπει να δηλώνεται και ο αριθμός κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, το είδος τους και το ποσοστό ιδιοκτησίας που κατείχε ο ασφαλισμένος.

2. Πιστοποιητικό της αρμόδιας ΔΟΥ από το οποίο να προκύπτει η ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας, η επωνυμία της επιχείρησης, τα έτη για τα οποία ο ασφαλισμένος υπέβαλε δηλώσεις φόρου εισοδήματος για τη δραστηριότητα αυτή ή εκκαθαριστικά σημειώματα υπολογισμού φόρου των οικονομικών ετών που ζητείται η αναγνώριση ή βεβαιώσεις έναρξης και διακοπής δραστηριότητας από την αρμόδια ΔΟΥ.

3. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν προσκομίσει πιστοποιητικό της ΔΟΥ η απόδειξη του χρόνου αυτού μπορεί να γίνει από έγγραφα Ταμείου που αποδεικνύουν την ιδιότητα ως εργοδότη και τη νομική μορφή της επιχείρησης ή αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις ή έγγραφα δημόσιων, δημοτικών ή κοινοτικών αρχών, βιβλία και στοιχεία που τηρήθηκαν σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικών Στοιχείων, μισθωτήρια συμβόλαια ακινήτου θεωρημένα από την αρμόδια ΔΟΥ, λογαριασμούς ΔΕΚΟ στο όνομα της επιχείρησης ή ακόμη και από πιστοποιητικό από το αρμόδιο Επιμελητήριο.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)