Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Την τελευταία στιγμή «σώθηκαν» οι συντάξεις των στρατιωτικών

ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Η «ΜΑΧΗ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Μια μάχη κέρδισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αυτή έχει να κάνει με τις νέες περικοπές στις συντάξεις των στρατιωτικών που απαιτούσαν οι τροϊκανοί.   
Μια άλλη μάχη που ξεκινάει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι η αποκατάσταση των αδικιών...
που άλλωστε είναι και προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες  παρατηρείται κινητικότητα ενώ υπάρχει σχέδιο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας που το υλοποιεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκος προκειμένου προσεκτικά να αναζητηθούν τρόποι ώστε να αρθούν οι περικοπές στις συντάξεις των στρατιωτικών που φτάνουν έως και το 40%.

Και αυτό γιατί οι αποδοχές των πρώην αξιωματικών, εδώ και ένα χρόνο έχουν μειωθεί κατά πολύ αφού εκτός από το «κούρεμα» στις συντάξεις τους είδαν και τα μερίσματά τους να ελαττώνονται κατά 30%.

Η προσπάθεια θα γίνει στον τομέα των συντάξεων καθώς κάθε προσπάθεια να επανέλθουν τα μερίσματα στην αρχική τους μορφή θεωρείται μάταιη αφού τα Μετοχικά Ταμεία κάνουν αγώνα επιβίωσης μετά το PSI. Αν και αυτό δεν ήταν η μόνη αιτία για την πολύ κακή οικονομική τους κατάσταση.

Έτσι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία του Πενταγώνου να ερευνήσει το συγκεκριμένο ζήτημα με μυστικότητα και να του υποβληθούν αν υπάρχουν συγκεκριμένες  προτάσεις. Στη συνέχεια αυτές οι προτάσεις αν υπάρξουν θα δοθούν στο υπουργείο Οικονομικών από τον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο προκειμένου να δοθεί η επιθυμητή λύση.

Ίσως αυτές οι ενέργειες να αποτελούν τη μετάφραση των όσων λέει ο υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την αποκατάσταση των αδικιών και να μπορούν οι άνθρωποι που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο καθήκον να έχουν μια ελάχιστη αξιοπρεπή διαβίωση.

Η αισιοδοξία βέβαια, για την έκβαση των ενεργειών αυτών, είναι πολύ συγκρατημένη καθώς πολλοί μαγικοί τρόποι δεν υπάρχουν, ωστόσο οι απόστρατοι εκπέμπουν S.O.S.

Να θυμίσουμε ότι και πρόσφατα η τρόικα απαιτούσε περαιτέρω περικοπές στους μισθούς των αξιωματικών που θα κατέβαζαν και άλλο τις συντάξεις των αποστράτων αλλά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος πρότεινε ένα ισοδύναμο μέτρο προκειμένου να μη συμβεί αυτό. Το ποσό που θα εξοικονομούνταν από το «κούρεμα» των αποδοχών μεταφέρθηκε σε αντίστοιχο «κούρεμα» εξοπλιστικών προγραμμάτων που ήταν να υλοποιηθούν.

Και βέβαια η τρόικα δεν μπόρεσε να πει όχι στο Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος ματαίωσε έτσι τη περαιτέρω μείωση των αποδοχών στους εν ενεργεία αξιωματικούς και κατ επέκταση και στους αποστράτους.

Ασφαλιστικό: Ιδιωτικοποίηση και Εθνική σύνταξη στα 360 ευρώ


Προς την κατεύθυνση της μερικής ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος πρόκειται να κινηθεί η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από χθεσινές τοποθετήσεις εκπροσώπων των ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίοι ανακοίνωσαν πως σχετικές μελέτες εκπονεί ήδη η Τράπεζα της Ελλάδος και προέβλεψαν πως σύντομα θα προωθηθούν σχετικά νομοθετήματα.
Η μορφή της «σύμπραξης» δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην κοινωνική ασφάλιση δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Όμως, όπως είπε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα, εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης, αποτελεί μία ευκαιρία για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες θα μπορούσαν να καλύψουν το «κενό», όπως συμβαίνει άλλωστε σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες.

Μέχρι τώρα, ίσχυε αναπλήρωση στις συντάξεις (το ποσοστό, δηλαδή, του μισθού που μεταφέρεται στη σύνταξη) κατά 95,7%, ενώ ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι κάτω από 60%, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης, δίνοντας παραδείγματα άλλων χωρών, όπως η Γερμανία (όπου είναι πλήρως κρατική η σύνταξη, αλλά η αναπλήρωση βρίσκεται στο 40% περίπου), η Ολλανδία (όπου η αναπλήρωση είναι υψηλή, σχεδόν 90%, με το 25% να προέρχεται από το κράτος), η Ιταλία (η αναπλήρωση είναι λίγο πάνω από 60% και είναι μόνο κρατική), η Πολωνία (ισχύει αναπλήρωση σχεδόν 60%, με το 25% να προέρχεται από το κράτος), η Δανία (ισχύει αναπλήρωση 80%, με το 25% να προέρχεται από το κράτος).

Πάμε σε συντάξεις των 360 ευρώ
Επίσης ριζικές ανατροπές δρομολογούνται στο ασφαλιστικό σύστημα, λόγω των εκρηκτικών ελλειμμάτων των ταμείων που ανέρχονται στα 2,6 δισ ευρώ για το 2014. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Συντάξεων, στον οποίο θα συγχωνευθούν όλα τα ταμεία. Αυτό, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των προβλέψεων του νόμου Λοβέρδου για διαχωρισμό της κύριας σύνταξης που θα δίνει το κράτος από την αναλογική σύνταξη που θα προκύπτει από τις εισφορές, θα οδηγήσει σε μια εντελώς νέα πραγματικότητα σε ό,τι αφορά στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Οι συντάξεις θα βαίνουν μειούμενες από το 2014 για να φτάσουν τελικά σε ποσοστό αναπλήρωσης 48% του μισθού που έπαιρνε ο συνταξιούχος ως εργαζόμενος. Ολα αυτά στην πράξη σημαίνουν ότι πηγαίνουμε σε συντάξεις των 360 ευρώ προσαυξημένες με ό,τι προκύψει από τον μαθηματικό τύπο, το οποίο εκ των πραγμάτων θα είναι οριακό.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

To ΣτΕ απέρριψε την προσπάθεια αποκαθήλωσης των εικόνων στα δικαστήρια



    "Να'χετε σταυρό στο μέτωπο να σας γνωρίζουν" έλεγε ο Πατροκοσμάς όταν γυρνούσε όλη την Ελλάδα για να κρατήσει ζωντανή την Πίστη και την Εθνική συνείδηση στους υπόδουλους Ελληνες. Βλέπετε ο Άγιος γνώριζε ότι με τη λογική οι άνθρωπο δεν αντέχουν τα βάσανα. Η λογική δεν σου ψιθυρίζει "κάνε υπομονή", αντίθετα σου λέει "παραδώσου και όλα θα πάνε καλά, αρκεί να γίνεις σαν και αυτούς". Για να υπερβείς ανυπέρβλητα εμπόδια μόνο με την Πίστη μπορείς να τα καταφέρεις, γιατί η πίστη είναι "παράλογη", πίστη είχε και ο Λεωνίδας όταν έπεσε "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι" στις Θερμοπύλες.
    Η Νέα Τάξη Πραγμάτων ξέρει ότι πριν επικρατήσει πρέπει να εξολοθρεύσει την Πίστη ολοσχερώς. Είτε στο Θεό, είτε στο Έθνος, είτε στο Ιδεατό. Έχει ξεκινήσει ανοιχτό πόλεμο πρώτα από όλα ενάντια στον Χριστιανισμό, τις άλλες θρησκείες τις θεωρεί εύκολη λεία για μετά.
    Έτσι εμφανίζονται όλο και συχνότερα συμπολίτες μας που ισχυρίζονται ότι έχουν "έννομο" συμφέρον  να αποκαθηλωθούν οι εικόνες από τα δικαστήρια! Τι έννομο συμφέρον είναι αυτό δεν το κατάλαβαν προφανώς ούτε στο ΣτΕ και για αυτό ως απαράδεκτη απέρριψε το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας την αίτηση τριών πολιτών, με την οποία ζητούσαν να αφαιρεθούν όλες οι θρησκευτικές εικόνες και τα σύμβολα από τους τοίχους των δικαστικών αιθουσών, αλλά και να ακυρωθεί απόφαση της επιτροπής διοίκησης και διαχείρισης των Διοικητικών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, που προβλέπει τις  εικόνες στις δικαστικές αίθουσες.
    Οι Σύμβουλοι επικαλούμενοι σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Σύνταγμα και την ελληνική νομοθεσία έκριναν ότι δεν μπορεί να προσβληθεί η επίμαχη απόφαση της επιτροπής διοίκησης και διαχείρισης των Διοικητικών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι οι τρεις προσφεύγοντες στο ΣτΕ, μεταξύ των οποίων και μία δικηγόρος, δεν απέδειξαν το έννομο συμφέρον τους, όπως απαιτεί ο νόμος, αλλού ούτε έχει αποδειχθεί η ιδιότητα της δικηγόρου, την οποία επικαλείται η προσφεύγουσα.
    Το ΣτΕ έκανε δεκτή την παρέμβαση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ υπέρ της απόφασης της επιτροπής διοίκησης και διαχείρισης των Διοικητικών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκε από τους συμβούλους Επικρατείας ότι έχει ηθικό έννομο συμφέρον να ασκήσει παρέμβαση.
    Να υπενθυμίσουμε ότι έχει ξεκινήσει ένα πανευρωπαϊκό κυνήγι των θρησκευτικών συμβόλων του χριστιανισμού, σε χώρους εργασίας και δημόσια κτίρια, με προφανή σκοπό την αποχριστιανοποίηση της άλλοτε χριστιανικής Ευρώπης, και την αποστασιοποίηση των πολιτών ως προς τα Θέια και τα θρησκευτικά θέματα.
    Πολίτες χωρίς πίστη και ιδεώδη είναι εύκολα θύματα στις ορέξεις της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, και εύκολα θα δεχτούν στομ άμεσο μέλλον τις παγκόσμιες δομές που έρχονται με γοργούς ρυθμούς.
    Με την απόφαση αυτή φαίνεται πως υπάρχει αντίσταση αλλά οι δυνάμεις που θέλουν την αποϊεροποίηση της χώρας, θα επανέλθουν.
    Ορθοδοξία (Πνευματικότητα) και Ελληνισμός (Λόγος, Ελευθερία Πνεύματος) είναι τα μέγιστα εμπόδια στην επιβολή των σχεδιασμών τους.

Οι Μακεδόνες στο Επος του ’40 και τα Παραμύθια

Συμπληρώθηκαν ήδη 73 χρόνια από εκείνην τη συγκλονιστική 28η Οκτωβρίου 1940. Είχε αρχίσει να εκτυλίσσεται το Επος του Σαράντα. Στα μέτωπα της Δυτικής Μακεδονίας παρατάσσονταν έτοιμοι από καιρό και ρίχθηκαν πρώτοι στη φωτιά οι άνδρες των Συνταγμάτων 33, 28 και 90. Στην πλειοψηφία τους ήσαν σλαβόφωνοι Μακεδόνες και είχαν «το λυκοτόμαρο». Παρ' ότι οι πατέρες τους ενωρίτερα είχαν αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του Μακεδονικού Αγώνος και το Ιερόν Σφάγιον του Εθνους, η Πατρίδα τους υποπτεύονταν! Και όχι μόνον αυτό. Τους διέκρινε από τους άλλους Ελληνες. Ιδιαίτερα, μάλιστα, εκείνα ακριβώς τα χρόνια, υπό δικτατορία από το 1936, τους καταπίεζε και αρκετούς τους φυλάκιζε ή τους εξόριζε δίχως λόγο ούτε νόμο. Αυτοί, όμως, κατά Θείαν Δίκην αποτελούσαν πρώτοι, από τον Αύγουστο 1940, την πρώτη ελληνική στρατιωτική δύναμη επί των συνόρων της Αλβανίας απέναντι στην κραταιά Ιταλική Αυτοκρατορία. Αυτούς παρέτασσε η Ελλάδα και ταυτόχρονα τους φοβόταν! Μικροελλαδίτικη σχιζοφρένεια!
Εκείνοι, πλάι-πλάι με τους άλλους Ελληνες αδελφούς τους, υπερασπίσθηκαν άχρι θανάτου την τιμή της Ελλάδος με ακράδαντη αφοσίωση στο Εθνος τους και με θαυμαστή ανδρεία στα αλλεπάλληλα πεδία των μαχών έως το τέλος. Επί πέντε συνεχείς μήνες, από την 28η Οκτωβρίου 1940 μέχρι και την 23η Απριλίου 1941, πολεμούσαν νύχτα-μέρα ανύστακτοι και αήττητοι μέσα στα χιόνια υπό δριμύτατο ψύχος και υπό καταιγισμό εχθρικού πυρός, χωρίς επαρκή εφόδια ούτε σύγχρονα όπλα, στις υψηλότερες κορυφογραμμές απροσίτων βουνών απέναντι σε απείρως πολυαριθμότερο και ισχυρότερο εχθρό. Ωστόσο, κατελάμβαναν τις κορυφογραμμές τη μία πίσω από την άλλη, συνέτριβαν παντού τον εχθρό και προήλαυναν νικητές στη Βόρειο Ηπειρο. Αήττητοι εισήλθαν πρώτοι στη φωτιά και εξήλθαν τελευταίοι. Αλλ' όχι όλοι. Αγόγγυστοι δεκατίσθηκαν.
Συγκλονιστική είναι η θυσία του 28ου Συντάγματος Αμυνταίου. Από τους 4.250 οπλίτες του σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν οι 2.102 και από τους 72 εφέδρους αξιωματικούς του οι 49! Προήχθησαν επί του πεδίου της μάχης 53 αξιωματικοί, έλαβαν το Αριστείον Ανδρείας 45 και τον Πολεμικό Σταυρό 31. Ανάλογο φόρο αίματος κατέθεσαν και ανάλογες διακρίσεις κατέκτησαν επί του πεδίου της μάχης οι άνδρες των δύο άλλων Συνταγμάτων, του 33ου και του 90ου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, όταν, χτυπώντας πισώπλατα τη νικηφόρο Ελλάδα, η γερμανική Βέρμαχτ είχε καταλάβει τη Φλώρινα, τη Θεσσαλονίκη και όλη τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, το μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου και τη Ρούμελη, τα Συντάγματα της Φλωρίνης καθήλωναν ακόμη τους Ιταλούς στην Αλβανία! Συγκεκριμένα, αφού την 21η Απριλίου 1941 είχε υπογραφεί η συνθηκολόγηση, το 90ό Σύνταγμα έδωσε εκεί σκληρή μάχη με ισχυρή ιταλική δύναμη και δεν της επέτρεψε να περάσει.
Ο διοικητής του 28ου Συντάγματος Αμυνταίου Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο θρυλικός Παππούς, σημειώνει αποκαλυπτικά στο Πολεμικό Ημερολόγιό του: «Οσον αφορά την εθνολογικήν σύνθεσιν του παραμεθορίου πληθυσμού της, πολλαί είχον εγερθή αμφιβολίαι διά την μαχητικότητα Μονάδος αποτελεσθησομένης κατά αρκετόν ποσοστόν παρ' ανδρών ομιλούντων γλωσσικόν ιδίωμα το οποίον κακώς αποκαλείται ακόμη και σήμερον σλαβομακεδονικόν. Η πολεμική δράσις του 28ου Συντάγματος αποτελεί χαρακτηριστικόν παράδειγμα του βαθέως ριζωμένου ελληνισμού εις τας καρδίας των ετεροφώνων μεν αλλ' αρίστων αυτών Ελλήνων».
Το 33ο Σύνταγμα Φλωρίνης και το 28ο Αμυνταίου συγκρότησαν κάτοικοι του Νομού και της Επαρχίας Εορδαίας. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήσαν αλλόφωνοι Μακεδόνες –γηγενείς σλαβόφωνοι, βλαχόφωνοι και αρβανιτόφωνοι καθώς επίσης τουρκόφωνοι πρόσφυγες του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Στο 90ό Σύνταγμα Φλωρίνης ενσωματώθηκαν γηγενείς σλαβόφωνοι Μακεδόνες από την Αριδαία και από τα Γιαννιτσά σε δύο τάγματα και στο τρίτο τάγμα πολλοί Βλάχοι και αρκετοί σλαβόφωνοι από τη Βέροια.
Ο σλαβόφωνος Νικόλαος Γρούιος, από την ακριτική Αχλάδα Φλώρινας, υπερασπίσθηκε μέχρι θανάτου την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή του 33ου Συντάγματος και υπέκυψε στα τραύματά του αρχές Απριλίου 1941. Είναι ο εκ πατρός παππούς του Νίκολα Γκρούεφσκι, Πρωθυπουργού των Σκοπίων, ο οποίος μεταλλάχθηκε επειδή πολύ αργότερα γεννήθηκε στο γειτονικό Στιπ, όπου γαλουχήθηκε με κρατικό ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού». Εκ καταγωγής είναι κοντοχωριανός με τον συντάκτη αυτής της στήλης. Ποια είναι μεταξύ μας η διαφορά; Ο ένας είναι Πρωθυπουργός της «Μακεδονίας» και ο άλλος Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, η οποία ιδρύθηκε το 1939, όταν δεν είχε δημιουργηθεί ακόμη «μακεδονικό» έθνος ούτε ομόσπονδο Κράτος με την ψευδωνυμία «Μακεδονία». Η διαφορά είναι ότι ο Πρωθυπουργός και το σλαβικό καθεστώς των Σκοπίων μονοπωλεί το όνομα Μακεδόνας, ενώ ο υποφαινόμενος είναι Ελληνας Μακεδόνας. Η ουσία της διαφοράς μας, συνεπώς, είναι η μονοπώληση του ονόματος και η χρήση του εναντίον Ελλάδος και Βουλγαρίας από τα Σκόπια.
Κράτος με το όνομα Μακεδονία ουδέποτε υπήρξε τους τελευταίους 22 αιώνες μέχρι το 1944. Αφ' ότου το 163 π.Χ. οι Ρωμαίοι κατέλυσαν το αρχαίο ελληνικό Βασίλειο της Μακεδονίας, η ονομασία παρέμεινε όρος της Γεωγραφίας και της εκάστοτε κρατικής κυριαρχίας που ο χώρος της μάλιστα μεταβλήθηκε πολλές φορές. Ο Στράβων (63 π.Χ-23 μ.Χ.) αναφέρει στα Γεωγραφικά του ότι η Μακεδονία απλώνονταν δυτικά στην Ηπειρο μέχρι τις ακτές του Ιονίου Πελάγους και τη σημερινή Ηγουμενίτσα. Τον 10ο αιώνα μ.Χ. η Μακεδονία κάλυπτε ανατολικά τη Θράκη, όπου γεννήθηκαν οι Αυτοκράτορες Βασίλειος Α΄ ο Μακεδών και Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος, οι οποίοι εν ζωή ονομάσθηκαν Μακεδόνες.
Από τον 14ο αιώνα μέχρι και τις αρχές του 20ού οι Οθωμανοί κυρίαρχοι ουδέποτε ονόμασαν Μακεδονία οποιαδήποτε επαρχία τους. Ακόμη και το 1903, όταν οι Μεγάλες Δυνάμεις της Ευρώπης, με τη Συμφωνία της Μυρστέργης, ανάγκασαν τους Οθωμανούς να προβούν σε μεταρρυθμίσεις στη Μακεδονία, ο χώρος δεν προσδιορίσθηκε με το όνομα Μακεδονία. Ορίσθηκαν μονάχα τα οθωμανικά Βιλαέτια Βιτωλίων, Θεσσαλονίκης και Κοσόβου. Δεν αναφέρει τη λέξη Μακεδονία ούτε η Συνθήκη του Βουκουρεστίου, που το 1913 τερμάτισε τους Βαλκανικούς Πολέμους.
Στον ευρύτερο αυτόν γεωγραφικό χώρο μετακινήθηκαν αργότερα πολλά άλλα φύλα και συμβίωσαν με τους αυτόχθονες Ελληνες επί δύο χιλιάδες χρόνια υπό τρεις αλληλοδιάδοχες πολυεθνικές Αυτοκρατορίες: Ρωμαϊκή, Βυζαντινή και Οθωμανική. Μακεδόνες ονομάζονταν επί είκοσι αιώνες όλοι οι κάτοικοι της Μακεδονίας, αλλά όλοι αυτοπροσδιορίζονταν με την καταγωγή τους: Ελληνες Μακεδόνες, Βούλγαροι Μακεδόνες, Αλβανοί Μακεδόνες, Εβραίοι, Τούρκοι Σέρβοι κ.ά. Μακεδόνες. Με την καταγωγή τους, επίσης, αυτοπροσδιορίζονται σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες των Σκοπίων: Αλβανοί Μακεδόνες, Βούλγαροι Μακεδόνες, Ελληνες Μακεδόνες, Σέρβοι, Τούρκοι, Βλάχοι, Ρομά κ.ά. Μακεδόνες. Αποτελούν το 38% του γειτονικού μας πολυεθνικού πληθυσμού και από αυτούς οι Μουσουλμάνοι αυξάνονται με 3,5 γεννήσεις έναντι 0,9 των Χριστιανών. Το κρατικό ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού» έχει ημερομηνία λήξεως. Το μονοπώλιο του ονόματος, επίσης. Το μέλλον του γειτονικού μας Κράτους δεν βρίσκεται πίσω, στον Μέγα Αλέξανδρο. Βρίσκεται μπροστά: στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην άρδην αναθεμελίωσή του πάνω στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αρκεί η Αθήνα και τα Σκόπια να γυρίσουν το διπλό κλειδί. Γιατί ο χρόνος λήγει στη χώρα του κοπυράιτ!... 
ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ι. ΜΕΡΤΖΟΥ
προέδρου της Εταιρείας
Μακεδονικών Σπουδών,
δημοσιογράφου και συγγραφέα

Αντίδραση ΥΠΕΞ για το σχόλιο Ερντογάν για την Κύπρο

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, κάλεσε σε αφύπνιση τη διεθνή κοινότητα μετά τη δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν ότι «δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος».

 «Η αμφισβήτηση, από πλευράς του Τούρκου πρωθυπουργού, της ίδιας της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να αφυπνίσει, επιτέλους, τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό. Οιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός επ' αυτού είναι περιττός» δήλωσε.

Τι είπε ο Ερντογάν

Δυναμιτίζει τον νέο γύρο συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού ο τούρκος πρωθυπουργός που δήλωσε από την Πολωνία ότι «δεν γνωρίζει χώρα με το όνομα Κύπρο», μιλώντας για «ελληνοκυπριακή διοίκηση».

Ο κ. Ερντογάν, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, πρόσθεσε πως η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» εντάχθηκε στους κόλπους της ΕΕ το 2004 για λόγους πολιτικούς.

Παράλληλα, ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, σε γραπτή του δήλωση επιμένει στην αναγκαιότητα της συνέχισης των εγγυήσεων από την «μητέρα πατρίδα» Τουρκία.

Εφορία: 81.522 κατασχέσεις μισθών, συντάξεων ή οφειλών το 9μηνο του 2013

Σε μια ξέφρενη κούρσα συγκέντρωσης εσόδων - επι δικαίων και αδίκων - έχουν επιδοθεί οι εφορίες προχωρώντας σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων, αλλά ακόμα και εμπορευμάτων ή οφειλών προς προμηθευτές.
Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας εφοριακών κ. Τρύφων Αλεξιάδης αποκαλύπτει ότι από 1/1/2013 μέχρι και 31/9/2013 η εφορία προχώρησε σε 81.522 περιπτώσεις κατασχέσεων «εις χείρας τρίτων» για χρέη προς το δημόσιο, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο 9μηνο του 2012 που οι κατασχέσεις κυμάνθηκαν περίπου σε 48.589.
Όπως μάλιστα εκτιμά ο κύριος Αλεξιάδης «αν αυτή η πρακτική συνεχιστεί από τους εισπρακτικούς μηχανισμούς τότε η αγορά θα στεγνώσει εντελώς από χρήμα».
«Δεν σταματανε πουθενά. Κατάσχουν χρήματα αδιακρίτως από μισθοδοσίες, από συντάξεις, από ενοίκια που μπορεί να λαμβάνουν ορισμένοι συμπολίτες μας ακόμα και για χρέη πάνω από 300 ευρώ» αποκαλύπτει ο αντιπρόεδρος των εφοριακών και συμπληρώνει: «Μέχρι 1.000 ευρώ μισθό δεν τα πειράζουν. Απο εκεί και πάνω τα παίρνουν όλα. Αν δηλαδή κάποιος λαμβάνει μισθό 1.500 ευρώ και χρωστάει στην εφορία 2.000 ευρώ, κάθε μήνα θα του παίρνουν με το έτσι θέλω 500 ευρώ από τον λογαριασμό μισθοδοσίας, χωρίς να ενδιαφέρονται πως αυτός ο άνθρωπος θα ρυθμίσει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό».

Αν υπάρχουν.... λεφτά ????

Τη Δευτέρα το βράδυ, ο κ.Σταικούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μετά από σχετική ερώτηση του Μανώλη Γλέζου, διαβίβασε στη Βουλή τον αναλυτικό κατάλογο ο οποίος περιλαμβάνει τα ποσά με τα οποία έχει τροφοδοτήσει το κράτος τις τράπεζες από την έναρξη της κρίσης, το 2008. Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για πρώτη φορά  είναι  πλέον και  επίσημα! Είναι δικά τους! Έχουν την εγκυρότητα και την σφραγίδα των «σωτήρων»! Δεν πρόκειται για «συνωμοσιολογία»! Ούτε για ευφάνταστα σενάρια των «ψεκασμένων»!
Ο συγκεκριμένος κατάλογος, αν τον δει κανείς από τη σκοπιά του τραπεζίτη, μοιάζει με… ηλιοβασίλεμα.  Με τι μοιάζει αν τον δει κανείς με τα  μάτια του ελληνικού λαού θα το δούμε στη συνέχεια.  
Εχουμε και λέμε λοιπόν:
Από το 2008, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή ψήφισε τον νόμο  3723/2008 περί«Ενίσχυσης ρευστότητας της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης», οι τραπεζίτες – από τον κρατικό κορβανά - έχουν λάβει:
  • Το ποσό των 4,5 δις ευρώ  για τις προνομιούχες μετοχές των πιστωτικών ιδρυμάτων που ανέλαβε το ελληνικό δημόσιο.
  • Το ποσό των 127,3 δις ευρώ με τη μορφή εγγυήσεων που παρείχε το ελληνικό δημόσιο  για δάνεια των πιστωτικών ιδρυμάτων.
  • Το ποσό των 10, 5 δις ευρώ με τη μορφή ειδικών τίτλων προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Εδώ προσθέστε και το ποσό των 2,4 δις ευρώ από το συγκεκριμένο κονδύλι που παραμένει ανεξόφλητο.
Εν ολίγοις:
Τα χρόνια της δυστυχίας, της καταστροφής της φτώχειας, της πείνας και της λεηλασίας, οι τράπεζες – μόνο δια αυτού του δρόμου – έχουν ενθυλακώσει το ποσό των 145 δις ευρώ!
Εδώ δυο παρατηρήσεις:
Πρώτον, κάποιοι συνήθεις «έξυπνοι οικονομολογούντες» θα ισχυριστούν ότι πολλά από αυτά τα ποσά αυτά δεν συνιστούν «ζεστό χρήμα», αλλά εγγυήσεις, και συνεπώς δεν θα πρέπει, τάχα, να υπολογίζονται στην καθαρή ενίσχυση των τραπεζών. Απαντάμε: Οι «σωτήρες», αυτοί δηλαδή που εγγυώνται  για τις τράπεζες, για τα σπίτια του κοσμάκη που βγαίνουν στον πλειστηριασμό εγγυώνται; Αυτοί που εγγυώνται για τις τράπεζες, από ποια τσέπη εγγυώνται, τη δική τους ή του ελληνικού λαού; Αυτοί που εγγυώνται για τις τράπεζες τα βάρη των εγγυήσεων και της εξόφλησης αυτών των εγγυήσεων στις πλάτες ποιών υποζυγίων τα φορτώνουν με τη μορφή των αλλεπάλληλων λαοκτόνων (και πάντα τελευταίων) μέτρων;
Δεύτερον, όταν λέμε ότι ο παραπάνω πακτωλός συνιστά ένα μόνο μέρος, από ένα μόνο δρόμο, της χρηματοδότησης των τραπεζών, εννοούμε ότι: Στα ποσά αυτά
  • ΔΕΝ περιλαμβάνονται τα 125 δις ευρώ που έχουν λάβει οι τράπεζες με τη μορφή ρευστότητας από την ΕΚΤ (έκθεση Eurobank – Μάης 2012)
  • ΔΕΝ περιλαμβάνονται τα 18 δις ευρώ από το PSI
  • ΔΕΝ περιλαμβάνονται τα 50 δις ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης!

Κατόπιν αυτών:
Υπάρχει ακόμα κάποιος που να μπορεί, τώρα πια, να ισχυριστεί ότι δεν καταλαβαίνει  ποιους ταΐζει  η πολιτική των Σαμαρά – Στουρνάρα – Βενιζέλου όταν φτάνει να φορολογεί μέχρι τα μαντριά και στάνες;  
Υπάρχει  ακόμα κάποιος που δεν καταλαβαίνει  για χάρη ποιών έρχονται πλειστηριασμοί στα σπίτια του κόσμου ή που καταλήγουν τα σφάγια  των λεηλατημένων μισθών και των συντάξεων;
Υπάρχει  κανείς που να μην καταλαβαίνει ότι «λεφτά – πράγματι – υπάρχουν», αλλά ότι η κύρια πηγή ανεύρεσής τους δεν βρίσκεται στο λαθρεμπόριο… τσιγάρων που λέει ο κ.Τσίπρας;
Στη χώρα των 2 εκατομμυρίων ανέργων, των 600.000 υποσιτισμένων παιδιών, των 6 στους 10 νέους που είναι άνεργοι, στη χώρα των συσσιτίων, των 400 ευρώ βασικό, των αστέγων και  των τρισ-χαρατσωμένων, μέσα στο διάστημα της γενικευμένης φτωχοποίησης και του κοινωνικού εξανδραποδισμού, μόνο από τα κρατικά ταμεία έχουν διατεθεί  145.000.000.000 (ο αριθμός – «ηλιοβασίλεμα» που λέγαμε…) σε μια χούφτα τραπεζίτες!
 Για όσους παριστάνουν ότι ακόμα και τώρα δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτός ο εξελισσόμενος και μονομερής «ταξικός πόλεμος» εις βάρος του ελληνικού λαού,  να το κάνουμε πιο «λιανό»:
  • Το ποσό αυτό ισοδυναμεί  με τα 4/5 ολόκληρου του ΑΕΠ της χώρας, που παράγεται από εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά καταλήγει  σε κάποιους ελάχιστους.
  • Το ποσό αυτό είναι 8 φορές μεγαλύτερο από το σύνολο των μισθών και των συντάξεων που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014.
  • Το ποσό αυτό είναι 11 φορές μεγαλύτερο από το σύνολο των κονδυλίων που προβλέπονται  στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014 για την κοινωνική ασφάλιση και την περίθαλψη ενός ολόκληρου λαού.
  • Το ποσό αυτό είναι 6 φορές μεγαλύτερο από τους έμμεσους φόρους  που έρχονται να προστεθούν με το προσχέδιο του προϋπολογισμού στην καμπούρα του λαού για το 2014.
Και μιας και μιλάμε για καμπούρα, υπάρχει μια παλιά παροιμία: «Αν η καμήλα δεν γονάτιζε, δεν θα τηνε φορτώνανε».  
Αρθρογράφος: 
Νίκος Μπογιόπουλος

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)