Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ανατροπές στη φορολόγηση των οικοπέδων - Ολες οι αλλαγές στους συντελεστές

Με αλλαγές στη κλίμακα φορολόγησης των οικοπέδων, έτσι ώστε να περιοριστεί ο φόρος κυρίως στα οικόπεδα που βρίσκονται εντός οικισμών σε αγροτικές περιοχές, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός της εβδομάδας το σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Σύμφωνα με τους νεώτερους υπολογισμούς...
με τις νέες βελτιωτικές παρεμβάσεις- ως απόρροια των οδηγιών που δόθηκαν μετά από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου- οι φόροι προς βεβαίωση θα περιοριστούν στα περίπου 3,5 δισ. ευρώ, αλλά απομένει η απάντηση της Τρόικα, στην οποία έχει ήδη γίνει κρούση για τη πρόβλεψη Ρήτρας εισπραξιμότητας. Κεντρικός στόχος σε κάθε περίπτωση, είναι να μειωθεί σε σχέση με τα ισχύοντα ο φόρος στις κατοικίες, να περιοριστεί το φορολογικό βάρος στα οικόπεδα της επαρχίας και να ελαχιστοποιηθεί το βάρος στα αγροτεμάχια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη κλίμακα για τα οικόπεδα, διατηρείται ο χαμηλός συντελεστής 0,02 τ.μ., μειώνονται έως 50% οι επόμενοι 10 συντελεστές, μένουν σταθεροί οι 4 συντελεστές που ακολουθούν, ενώ αυξάνονται σημαντικά οι τελευταίοι 10 συντελεστές που εφαρμόζονται σε ακριβά οικόπεδα. Είναι ενδεικτικό ότι ο ανώτατος συντελεστής διαμορφώνεται στα 30 ευρώ τ.μ. αντί 20 ευρώ τ.μ.. Οσο για τα οικόπεδα με κτίσμα, δρομολογείται η μείωση του συντελεστή απομείωσης 0,7 προκειμένου να περιοριστεί ο φόρος.
Για τα αγροτεμάχια με κατοικία (όχι κύρια), εξετάζεται η κλιμάκωση του ειδικού συντελεστή 5 , ανάλογα με τη περιοχή, σε 3,4 και 5. Κατά τα άλλα, δεν αναμένονται νέες παρεμβάσεις, με δεδομένο ότι τα προσδοκώμενα έσοδα είναι της τάξης των 115 εκατ. Ευρώ. Η επιβάρυνση στα αγροτεμάχια ξεκινά από τα 0,75 ευρώ/ στρέμμα για δασική έκταση, από το 1,5 ευρώ/ στρέμμα για μονοετή καλλιέργεια, από 3 ευρώ/ στρέμμα για ελαιοκαλλιέργεια, από 3,75 ευρώ/ στρέμμα για δενδροκαλλιέργεια. Επιβαρυντικά λειτουργεί ο συντελεστής προσαύξησης έως 3 για τα αγροτεμάχια που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, ενώ περιορίζεται ο φόρος με ειδικό συντελεστή απομείωσης έως 0,4 για επιφάνεια άνω των 130 στρεμμάτων. Ενδεικτικά, για 20 στρέμματα, παραθαλάσσια, μονοετούς καλλιέργειας στον Μαραθώνα, ο φόρος διαμορφώνεται στα 270 ευρώ, για 20 στρέμματα , παραθαλάσσια πολυετούς καλλιέργειας στη Ραφήνα ο φόρος διαμορφώνεται στα 787,50 ευρώ, ενώ για 20 στρέμματα, μονοετούς καλλιέργειας στη Καρδίτσα ο φόρος περιορίζεται στα 36 ευρώ.

Επίδομα με εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια

Την προκαταβολική χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης με εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια, προτείνουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, πενήντα τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Γιώργο Βλάχο.
 "Εφόσον οι διακηρύξεις του υπουργείου Οικονομικών είναι βάσιμες και πράγματι υπάρχει πρόβλεψη για εκταμίευση περίπου 300 εκ. ευρώ...
τότε οφείλει το υπουργείο να οριστικοποιήσει τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος στους δικαιούχους. Για παράδειγμα, μπορεί το Υπουργείο να προχωρήσει σε έκδοση «κουπονιών» για τους δικαιούχους, για το ποσό που αναλογεί στον καθένα - ανάλογα με το εισόδημά αλλά και τον τόπο διαμονής τους - με το οποίο θα επιδοτείται η αγορά πετρελαίου. Ακολούθως οι πρατηριούχοι, το «κουπόνι» μαζί με την απόδειξη παράδοσης της ποσότητας που αναλογεί σε αυτό, θα μπορούν να το εκταμιεύουν από συγκεκριμένο λογαριασμό από όλες τις τράπεζες" προτείνουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές.

Απαιτούνται κατεπείγοντα μέτρα για να λειτουργήσουν

ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ
Τα πολύπλευρα και ασφυκτικά προβλήματα των Ειδικών Σχολείων αφορά η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη προς τον υπουργό Παιδείας.
Οπως αναφέρεται στο κείμενο της Ερώτησης:
«Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και τα προβλήματα στα Ειδικά Σχολεία είναι οξυμένα. Γονείς και παιδιά ενημερώνονται ότι λόγω της έλλειψης σε εκπαιδευτικούς και άλλο ειδικό και βοηθητικό προσωπικό θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους "μέχρι νεοτέρας" ή ότι οφείλουν οι γονείς με δική τους ευθύνη να φέρουν τα παιδιά στο σχολείο λόγω της σχεδόν παντελούς ελλείψεις οδηγών και συνοδών για να κινήσουν τα σχολικά οχήματα που διαθέτουν. Τα ειδικά σχολεία σχεδόν στο σύνολό τους δε μπορούν να λειτουργήσουν είτε λειτουργούν "εκ περιτροπής" για τα παιδιά και το όποιο μάθημα λήγει στις 11.30 π.μ.
Σε κάποια από τα σχολεία ειδοποιούνται οι οικογένειες ότι η μεταφορά θα ξεκινήσει από αυτή τη βδομάδα με παράταση συμβάσεων. Και αν έτσι εξελιχτούν τα πράγματα τα νέα παιδιά δεν καλύπτονται από τα δρομολόγια! Οι οδηγοί και οι συνοδοί για τα 26 ειδικά σχολεία που έχουν δικά τους μεταφορικά μέσα δεν έχουν προσληφθεί ακόμη και κάνεις δεν ξέρει το τι μέλει γενέσθαι.
Οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής είναι κάτω από το 50% στις θέσεις τους, οι ελλείψεις σε ειδικό επιστημονικό προσωπικό ακόμη μεγαλύτερες, το βοηθητικό προσωπικό τείνει να εκλείψει!
Τα τμήματα ένταξης στον αέρα μια και οι ανάλογοι διορισμοί δεν έχουν γίνει και οι όποιοι υπάρχοντες εκπαιδευτικοί μετακινούνται για να καλύψουν άλλα κενά. Είναι ορατός ο κίνδυνος τα περισσότερα τμήματα ένταξης να μην λειτουργήσουν καθόλου.
Η παράλληλη στήριξη προαναγγέλθηκε από το αρμόδιο υπουργείο ότι θα λειτουργήσει για μια ακόμα χρονιά μέσω του ΕΣΠΑ! Με βάση την περσινή εμπειρία και από αυτά που ενημερώνονται οι γονείς, κανείς δεν ξέρει πότε θα φτάσουν εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Πέρυσι σε πολλές περιπτώσεις, είτε δεν έφτασαν ποτέ οι εκπαιδευτικοί είτε έφταναν μέχρι και το μήνα Απρίλη.
Ετσι κι αλλιώς, το μεγαλύτερο ποσοστό, κοντά στο 85% από τα 185.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, με τους κατώτερους υπολογισμούς, είναι εκτός των δομών της ειδικής αγωγής. Τα ειδικά σχολεία ποτέ δεν αναπτύχθηκαν με ισομέρεια στην περιφέρεια της χώρας και στη βάση των πραγματικών αναγκών. Οι ισχνές δομές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν έχουν συνέχεια στη δευτεροβάθμια, στην ειδική επαγγελματική εκπαίδευση και τα εργαστήρια. Η λαϊκή οικογένεια βρίσκεται με το πρόβλημα εκπαίδευσης, φροντίδας και εξασφάλισης των παιδιών μόνη της, τσακίζεται η ψυχική και η βιοποριστική αντοχή της!».
Η βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό τι κατεπείγοντα μέτρα θα πάρει ώστε να γίνουν άμεσα όλοι οι αναγκαίοι διορισμοί μόνιμου ειδικού εκπαιδευτικού, επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού για να λειτουργήσουν κανονικά και με πλήρη πρόγραμμα όλα τα ειδικά σχολεία, τα τμήματα ένταξης και η παράλληλη στήριξη για όσα παιδιά την έχουν ανάγκη. Επίσης, να καλυφθούν πλήρως όλα τα παιδιά από δημόσια μέσα μεταφοράς με όρους ασφάλειας και χωρίς επιβάρυνση των γονιών τους.

Περικοπές,ασφαλιστικό στρατιωτικών, ΕΜΘ - Τι ειπε στη Βουλή η Γεννηματά

Με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την δίκαιη αντιμετώπιση των στελέχων των Ενόπλων Δυνάμεων, ειπώθηκαν πολλά από την ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά. Το θέμα βέβαια είναι τι απ΄ όλα αυτά θα γίνει.

Η ΑΝΥΕΘΑ απαντώντας στην ερώτηση Οικονόμου είπε:

1. Δεν θα γίνει καμία άλλη περικοπή στις μισθολογικές απολαβές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και γίνονται προσπάθεια για να βοηθηθούν τα στελέχη και στην κάλυψη των οικονομικών τους αναγκών (πχ ρύθμιση δανείων)

2. Γίνεται επεξεργασία πρότασης νόμου για αναθεώρηση διατάξεων του 3883 που θα έρθει το επόμενο διάστημα στη Βουλή για συζήτηση και έγκριση

3. Έχει ζητηθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα Επιτελεία η διατύπωση προτάσεων για επίλυση των αδικιών στο ασφαλιστικό των στελεχών που εντάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά το 1989 ώστε να υπάρξει δίκαιο μεταβατικό στάδιο και να αρθούν οι αδικίες σε βάρος των στελεχών

4. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιδιώκει την διαφάνεια και την αξιοκρατία σε όλα τα στάδια και θα λάβει υπόψη του τις παρατηρήσεις για την υπουργική απόφαση για τις μεταθέσεις

5. Αν και υπάρχει ισχυρός αντίλογος σε ότι αφορά την βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ, το Υπουργείο επεξεργάζεται το ζήτημα προκειμένου να βρεθεί μια δίκαιη λύση

Στην τοποθέτησή του στη Βουλή ο Βασίλης Οικονόμου, τόνισε ότι πέρα από τις βαριές αδικίες που υπέστησαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μισθολογικά σε βαθμό μεγαλύτερο από τους υπόλοιπους μισθοδοτούμενους από το ελληνικό δημόσιο, υπάρχουν και άλλες σοβαρές αδικίες που έχουν εντοπιστεί και οι οποίες όσο διαιωνίζονται απογοητεύουν τα στελέχη και δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για προπαγάνδα από τα ναζιστικά μορφώματα που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα. 


tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)