Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Και...στο τέλος το σηκώνει ο Διαμαντίδης !!!

Ενας τελικός συγκλονιστικός και ένας Παναθηναϊκός πολύ σκληρός για να... λυγίσει από τον «αιώνιο» αντίπαλό του, τον οποίο νίκησε με 71-70 και μετά από δύο χρόνια απουσίας επέστρεψε στο θρόνο και ως κυπελλούχος Ελλάδας.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης κατέκτησαν έτσι το 13ο κύπελλο, αφήνοντας στον Ολυμπιακό την πίκρα πως έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, αλλά δεν άντεξε στη πίεση που δέχτηκε από τους παίκτες του Ομπράντοβιτς στα τελευταία λεπά.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με 1/2 βολές του Δημήτρη Διαμαντίδη, 26.3’’ πριν από το φινάλε. Στην τελευταία επίθεση ο Κώστας Παπανικολάου είχε την ευκαιρία να «κρατήσει» το τρόπαιο στον Πειραιά, αλλά αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε. Ο Ρομέιν Σάτο πήρε το ριμπάουντ και τα πανηγύρια ξεκίνησαν για τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς! Η πρώτη φετινή κούπα, λοιπόν, ανήκει στους «πράσινους», που σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη τελικό έκαμψαν την αντίσταση του «αιώνιου» αντίπαλου. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που άλλαξε τη ροή του αγώνα και έδωσε την απαραίτητη ώθηση στους συμπαίκτες του να φθάσουν στη νίκη.


Ατιμωρησία και ποινές "χάδι" στη Δημόσια Διοίκηση

Από την απόδραση Παλαιοκώστα μέχρι τον χρηματισμό εφοριακού στην Αθήνα, οι έλεγχοι των δημοσίων υπαλλήλων χαρακτηρίζονται από ατιμωρησία, που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της αδιαφάνειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Βήματος", τα παραδείγματα ατιμωρησίας είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή την κατά πλειοψηφία έγκριση, επί της αρχής και επί των άρθρων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ορισμένες από τις περιπτώσεις αυτές είναι:

- Μετά την απόδραση Παλαιοκώστα, οι υπεύθυνοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που παραπέμφθηκαν στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο, αθωώθηκαν και επειδή η απόφαση εκδόθηκε στα όρια της παραγραφής το Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο δεν έκρινε ποτέ την ουσία της υπόθεσης. Φυσικά οι συγκεκριμένοι δεν ελέγχθηκαν ποτέ.

- Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι παραπέμφθηκαν για έκδοση πλαστών πτυχίων, στις εξετάσεις των ΤΕΕ, αθωώθηκαν στα Πρωτοβάθμια και μετά από ένσταση του υπουργού Παιδείας καταδικάστηκαν στα Δευτεροβάθμια.

- Εφοριακός από τη ΔΟΥ Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε για παράβαση καθήκοντος και παράνομη επιστροφή ΦΠΑ. Το Πρωτοβάθμιο μετέτρεψε το παράπτωμα της σε αμέλεια και επειδή θεωρήθηκε ότι είχε παραγραφεί, αθωώθηκε. Μετά από ένσταση της Διοίκησης η υπόθεση πήγε στο Δευτεροβάθμιο, όπου της επιβλήθηκε ποινή παύσης έξι μηνών.

- Υπάλληλος στα τελωνεία του αεροδρομίου Αθηνών κατηγορήθηκε ότι είχε αφαιρέσει ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, ρούχα... Πολλά βρέθηκαν στο σπίτι του.

Παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής παύσης, κρίθηκε ένοχος και του επεβλήθη προσωρινή παύση 4 μηνών! Ο υπουργός Οικονομικών υπέβαλε ένσταση και το Δευτεροβάθμιο τον απέλυσε. Καταδικάστηκε βέβαια και από τα ποινικά δικαστήρια για κλοπή σε φυλάκιση.

- Εφοριακός στην Αθήνα απαίτησε 100.000 ευρώ για να μην καταχωρηθεί φορολογική παράβαση, που εντόπισε σε επιχείρηση. Ο υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε την υπόθεση στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, το οποίο του επέβαλε προσωρινή παύση 6 μηνών. Απολύθηκε από το Δευτεροβάθμιο.

Σημειώνεται δε, ότι μεταξύ των εγκλημάτων που παραγράφονταν στα Πειθαρχικά, ήταν και βαρύτατα ποινικά αδικήματα όπως υπαιξερέσεις, διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας από εκπαιδευτικούς, στρατιωτικούς κ.λ.π, καλλιέργεια και χρήση ναρκωτικών και άλλα.

Αυστηρές προθεσμίες και λιγότεροι εκπρόσωποι των εργαζομένων

Με την αλλαγή της σύνθεσης των πρωτοβάθμιων συμβουλίων, τα οποία συνήθως απήλασσαν τους ενόχους, λόγω συμμετοχής εκπροσώπων των εργαζομένων, επιδιώκεται πλέον να γίνουν αποτελεσματικότερα, λειτουργώντας και αποφασίζοντας με αμεροληψία και αντικειμενικότητα.

Παράλληλα θεσπίζονται αυστηρές προθεσμίες για την ολοκλήρωση των ΕΔΕ και των ανακρίσεων, αλλά και για την έκδοση αποφάσεων από τα πειθαρχικά, ενώ θα αναζητούνται ευθύνες από όσους δεν τηρούν τις προθεσμίες.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι την τελευταία δεκαετία, ασκήθηκαν από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό 3.362 ενστάσεις, που αφορούσαν 1.834 υποθέσεις.

Από αυτές οι 1.938 έγιναν από τη Διοίκηση και οι 1.424 από τους υπαλλήλους.

Εκδικάστηκαν 2.846 ενστάσεις, που αφορούν 1.532 υποθέσεις και εκκρεμούν 518. Από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης υποβλήθηκαν 789 ενστάσεις. Εκδικάστηκαν οι 604.

Ο ίδιος άσκησε προσφυγή ενώπιον του ΣτΕ κατά τριών αποφάσεων... Το υπουργείο Οικονομ

'Ερχονται ευρωπαίοι ελεγκτές - Θα εγκατασταθούν στα υπουργεία


Απόβαση Ολλανδών, Γερμανών, Γάλλων, Σουηδών και Αυστριακών

- Ποιοι αναλαμβάνουν δημόσια διοίκηση, δήμους, υγεία, φοροδιαφυγή και κτηματολόγιο

- Τι προβλέπει το σχέδιο του Χορστ Ράιχενμπαχ“Κυβέρνηση” ετοιμάζει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, που καταφθάνει τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News το σχέδιο της task force περιλαμβάνει την εγκατάσταση ευρωπαίων επιτρόπων απο Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, Αυστρία και Γαλλία σε υπουργεία.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με το σχέδιο και τις εντολές των κρατών- μελών, οι Γερμανοί θα αναλάβουν τη φορολογία του κράτους, σε συνεργασία με το ΔΝΤ, οι Ολλανδοί το κτηματολόγιο, οι Σουηδοί, σε συνεργασία με τους Γερμανούς, τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία, οι Αυστριακοί την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του ελληνικού Δημοσίου, ομάδα Γερμανών και Γάλλων την τοπική αυτοδιοίκηση και οι Γάλλοι την οργάνωση της δημόσιας διοίκησης.

Την Πέμπτη ο κ. Ράιχενμπαχ, θα παρουσιάσει την έκθεση προόδου της Ομάδας Δράσης, μετά την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τον απολογισμό της δουλειάς που έχει γίνει, καθώς και τα βήματα που θα ακολουθήσουν.

Ο κ. Ράιχενμπαχ θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στην πρόοδο που έχει σημειωθεί για την υλοποίηση των 180 έργων προτεραιότητας, τα οποία έχουν καθορίσει η Ομάδα Δράσης, μαζί με την ελληνική κυβέρνηση, κόστους 10,5 δισ. ευρώ όρους του ΕΣΠΑ. Η ταχεία απορρόφηση των εν λόγω πόρων θα βάλει τα χρήματα αυτά στην οικονομία, ώστε να φέρουν ανάπτυξη και απασχόληση.

Σόιμπλε: Κάντε εκλογές αλλά τηρείστε τη συμφωνία

"Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα" τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει: "είναι δικαίωμά σας να κάνετε εκλογές, αλλά υποχρέωσή σας να τηρήσετε τους όρους του προγράμματος".

Ο κ. Σόιμπλε εμφανίζεται θετικός απέναντι στην ιδέα της προώθησης ενός "Σχεδίου Μάρσαλ", για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, ωστόσο,υπογραμμίζει οτι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει τα κοινοτικά κονδύλια και πως "εμείς είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ότι μας ζητήσουν", αλλά "δεν θέλουμε να πιστέψει κανείς ότι θέλουμε να θέσουμε την Ελλάδα υπό την κατοχή μας".

Κατά τον κ. Σόιμπλε η Ελάδα χρειάζεται χρόνο, ώστε να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους ποίους δόθηκε το πρώτο πακέτο και "όταν είδαμε ότι αυτό δεν αρκούσε, πήραμε και το δεύτερο" δηλώνει. "Αν η Ελλάδα θέλει να γίνει ανταγωνιστική δεν χρειάζεται μόνο επενδύσεις, αλλά και δομικές μεταρρυθμίσεις. Και τις οικονομικές αποφάσεις δεν πρέπει να τις παίρνει η δημόσια διοίκηση, αλλά οι επιχειρήσεις στο πλαίσιο του ανταγωνισμού. Αυτή είναι η εμπειρία μας. Αυτή είναι η ουσία του θέματος" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε οτι αφορά το ενδεχόμενο αποστολή εφροιακών ο κ. Σόιμπλε αναφέρει οτι αυτό θα γίνει μόνο αν το ζητήσει η Ελλάδα και τονίζει οτι "ο φόβος του συνδικάτου των Ελλήνων εφοριακών ότι οι Γερμανοί ειδικοί θα κλέψουν τη δουλειά των Ελλήνων συναδέλφων τους είναι παράλογος, σκέτη ανοησία".

Ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης ενέκρινε το Eurogroup

Βρυξέλλες
O επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
O επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Το πράσινο φως για την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC), που θα επεκτείνουν το «κούρεμα» σε όλα τα επιλέξιμα ομόλογα ελληνικού δικαίου, έδωσε το Eurogroup, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την έκβαση του PSI.

Το Eurogroup διαπίστωσε επίσης πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για το νέο δάνειο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την εκταμίευση των κεφαλαίων. Το μέρος της συνεισφοράς της Ευρωζώνης για τη διαδικασία του PSI, που ανέρχεται σε περίπου 30 δισ. ευρώ, «μπορεί να εξοφληθεί όπως έχει σχεδιαστεί» ανέφερε ο Γιούνκερ.

«Περιμένουμε σημαντική συμμετοχή του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση του νέου προγράμματος» υπογραμμίζουν σε αυτό σημείο οι υπουργοί Οικονομικών.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)