Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ολόκληρο το Πολυνομοσχέδιο. "Πακέτο" με το πλεόνασμα η ρύθμιση για το γάλα


Με τρία άρθρα και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, έρχεται στην Βουλή το Πολυνομοσχέδιο, που θα επικυρώσει τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και θα οδηγήσει στην εκταμίευση της δόσης των 1,8 δισ. ευρώ
Η ψηφοφορία, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή. Το κείμενο του Πολυνομοσχεδίου, δόθηκε στις κοινοβουλευτικές ομάδες  της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Το πολυσέλιδο κείμενο αποτελείται από τρία άρθρα που περιλαμβάνουν, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και το κοινωνικό μέρισμα, τις φορολογικές ρυθμίσεις και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Για την καταβολή κοινωνικού μερίσματος διατίθεται από το πρωτογενές πλεόνασμα ποσό 450.000.000 ευρώ, προς στήριξη των πολιτών / των οικογενειών με πολύ χαμηλό συνολικό ετήσιο εισόδημα και ακίνητη περιουσία μικρής αξίας, με βάση ειδικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Για τις αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:
-Το ποσό πάνω από το οποίο η εφορία προχωράει σε κατασχέσεις κινητών και ακινήτων αυξάνεται από τα 300 στα 500 ευρώ. Η διάταξη έχει αναδρομική ισχύ και για όσους έχουν υποστεί κατασχέσεις για ποσά από 300 - 500 ευρώ.
-Αυξάνεται από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ το ακατάσχετο από μισθούς και συντάξεις και για το επιπλέον ποσό μπορεί να κατασχεθεί το 25%, έτσι ώστε μετά την κατάσχεση το εναπομείναν ποσό να μην υπολείπεται των 1.500 ευρώ.
-Καταθέσεις σε τράπεζα, σε κοινό ή ατομικό λογαριασμό, είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο και σε μια μόνο τράπεζα. Για την εξαίρεση του λογαριασμού από την κατάσχεση απαιτείται να γνωστοποιήσει ο φορολογούμενος το λογαριασμό με ειδική γνωστοποίηση στο Taxis.
-Επεκτείνεται ο συμψηφισμός ΦΠΑ σε όλο τον δημόσιο τομέα, ο οποίος όμως αφορά εμπορικές συναλλαγές με το Δημόσιο.
Η ρύθμιση για το γάλα, περιλαμβάνεται στο πρώτο άρθρο, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχόμενη καταψήφισή του, σημαίνει και καταψήφιση των προβλέψεων για το πρωτογενές πλεόνασμα και το πώς αυτό θα μοιραστεί.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, ενημέρωσε το απόγευμα της Πέμπτης για τη συμβιβαστική λύση.
Η ελληνικότητα του γάλακτος, προκύπτει με βάση το ελληνικό σήμα που έχει ήδη προγραμματίσει να θεσμοθετήσει το υπουργείο Ανάπτυξης και πηγές του υπουργείου έλεγαν ότι θα αναφέρεται ευκρινώς ο αριθμός των ημερών διάρκειας.
Στο πολυνομοσχέδιο, δεν αναφέρεται ημερομηνία λήξης πλην του γάλακτος ημέρας (με το οποίο ούτως ή άλλως διαφωνούν αγελαδοτρόφοι- βουλευτές) και αυτό διότι θα ορίζεται με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
Το παρασκήνιο του συμβιβασμού για το φρέσκο γάλα
Η υποπαράγραφος για το γάλα αναφέρει:
ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΣΤ.8: ΑΡΣΗ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
α. Για τους αγοραστές αγελαδινού γάλακτος, πριν από την έναρξη δραστηριότητας και την πρώτη αγορά οποιασδήποτε ποσότητας γάλακτος από τους παραγωγούς, ακολουθείται η διαδικασία έγκρισης του άρθρου 10 της υπ’ αριθ. 302026/2004 (Β’ 1688) ΚΥΑ με θέμα «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του καθεστώτος της εισφοράς στον τομέα του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει κάθε φορά.»
β. Το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 3 της ΥΑ 341263/18.11.2008 (Β΄ 2402), όπως ισχύει, καταργείται.
α. Η παράγραφος 6 του άρθρου 12 του από 2/16.5.1959 Β.Δ. (Α’ 89) αντικαθίσταται ως εξής:
«6. α) Ως «παστεριωμένο γάλα» νοείται το γάλα το οποίο έχει υποβληθεί σε επεξεργασία που περιλαμβάνει την έκθεση σε υψηλή θερμοκρασία για μικρό χρονικό διάστημα (τουλάχιστον 71,70 βαθμούς C για 15 δευτερόλεπτα ή ισοδύναμος συνδυασμός) ή σε διαδικασία παστερίωσης που χρησιμοποιεί διαφορετικούς συνδυασμούς χρόνου και θερμοκρασίας για την επίτευξη ισοδύναμου αποτελέσματος, παρουσιάζει αρνητική αντίδραση στη δοκιμασία φωσφατάσης και θετική στη δοκιμασία υπεροξειδάσης, αμέσως δε μετά την παστερίωση ψύχεται το συντομότερο δυνατό σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους +60 βαθμούς C, στην οποία θερμοκρασία και συντηρείται, η δε διάρκεια συντήρησής του καθορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή.
Στη συσκευασία του παστεριωμένου γάλακτος πρέπει να αναγράφονται σε εμφανές σημείο και με ευδιάκριτους χαρακτήρες οι ενδείξεις «παστεριωμένο» και «γάλα», η ημερομηνία παστερίωσης, η ημερομηνία λήξης, το σήμα καταλληλότητας του προϊόντος και η θερμοκρασία συντήρησής του.
Το παστεριωμένο γάλα που συσκευάζεται σε τελική συσκευασία εντός 12 ωρών από την άμελξη και η διάρκεια συντήρησής του δεν υπερβαίνει τις δύο ημέρες από την ημερομηνία παστερίωσης, μπορεί, πέραν των αναφερόμενων στο προηγούμενο εδάφιο να φέρει και την ένδειξη «γάλα ημέρας».
β) Ως «γάλα υψηλής παστερίωσης» νοείται το γάλα το οποίο έχει υποβληθεί σε επεξεργασία που περιλαμβάνει την έκθεση σε υψηλή θερμοκρασία στους +85 βαθμούς έως + 127 βαθμούς C σε τέτοιες συνθήκες θερμοκρασίας και χρόνου ώστε η δοκιμασία υπεροξειδάσης να είναι αρνητική, αμέσως δε μετά τη θερμική του επεξεργασία ψύχεται, το συντομότερο δυνατό, σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους +60 βαθμούς C. Η συντήρηση του γάλακτος υψηλής παστερίωσης γίνεται σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους +60 βαθμούς C η δε διάρκεια συντήρησής του καθορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή.
Στη συσκευασία του γάλακτος υψηλής παστερίωσης πρέπει να αναγράφονται σε εμφανές σημείο και με ευδιάκριτους χαρακτήρες οι ενδείξεις «γάλα» και «υψηλής παστερίωσης», η ημερομηνία παστερίωσης, η ημερομηνία λήξης, το σήμα καταλληλότητας του προϊόντος και η θερμοκρασία συντήρησής του.
Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιοδήποτε σημείο της συσκευασίας του προϊόντος αναγραφή της ένδειξης «παστεριωμένο» χωρίς τη συνοδεία της φράσης «υψηλής παστερίωσης».»
β. Οι συσκευασίες γάλακτος της προηγούμενης υποπερίπτωσης που διατίθενται στην αγορά συμμορφώνονται με τις απαιτούμενες ενδείξεις εντός δύο (2) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.
Οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 21 του ν. 248/1914 (Α΄ 110) καταργούνται.
Το πρώτο άρθρο του Πολυνομοσχεδίου
Το Δεύτερο άρθρο του Πολυνομοσχεδίου
Το Τρίτο άρθρο του Πολυνομοσχεδίου

Ποιοι θα πληρώσουν παραπάνω φόρο



     Τα τεκμήρια διαβίωσης θα λειτουργήσουν ως παγίδες υπερφορολόγησης για τις ακόλουθες κατηγορίες φορολογουμένων:
Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με σχετικά χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
    Οι φορολογούμενοι αυτοί που έχουν ήδη υποστεί σημαντικές περικοπές στις αποδοχές τους, κινδυνεύουν να φορολογηθούν φέτος με βάση το τεκμαρτό εισόδημα που θα προκύψει εάν διαθέτουν μια κατοικία και παράλληλα ένα αυτοκίνητο.
    Για παράδειγμα ένας άγαμος μισθωτός με ετήσιο εισόδημα
12.000 ευρώ από μισθούς, ο οποίος διαμένει σε διαμέρισμα 100 τ.μ. και έχει ένα αυτοκίνητο 1.600 κ.ε. πενταετίας θα φορολογηθεί φέτος για τεκμαρτό εισόδημα 13.900 ευρώ (4.500 ευρώ για την κατοικία + 6.400 ευρώ για το Ι.Χ.+ 3.000 ευρώ το ελάχιστο τεκμήριο) και θα πληρώσει φόρο 958 ευρώ ή 418 ευρώ επιπλέον σε σχέση με το φόρο των 540 ευρώ που προκύπτει για το εισόδημα των 12.000 ευρώ!
Για τους φορολογούμενους με μηδενικά ή πενιχρά εισοδήματα, κάτω των 3.000 ευρώ.
    Ακόμη και φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν στην κατοχή τους κανένα ακίνητο περιουσιακό στοιχείο αλλά διαθέτουν ένα ΙΧ αυτοκίνητο και κατά τη διάρκεια του 2013 δεν είχαν κανένα εισόδημα ή απέκτησαν ένα πενιχρό εισόδημα θα φορολογηθούν με βάση το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης που ανέρχεται σε
3.000 ευρώ για τον άγαμο ή σε 2.500 ευρώ για τον έγγαμο.
    Στο ποσό του ελάχιστου τεκμηρίου θα προστεθεί και το τεκμήριο διαβίωσης της κατοικίας το οποίο βαρύνει κάθε φορολογούμενο
μόνο και μόνο επειδή απλώς διαμένει σε μια κατοικία, ακόμη κι αν δεν είναι δική του, αλλά ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη. Επιπλέον, θα προστεθεί και το τεκμήριο του ΙΧ αυτοκινήτου, το οποίο θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο το συνολικό ύψος του τεκμαρτού εισοδήματος.
    Πάντως, στις περιπτώσεις που δεν θα δηλώνεται κανένα πραγματικό εισόδημα και θα υπάρχει μόνο τεκμαρτό εισόδημα, υποχρέωση καταβολής φόρου θα προκύπτει μόνο εάν το συνολικό αυτό εισόδημα υπερβαίνει τα 9.550 ευρώ.
     Κι αυτό διότι σύμφωνα με την νέα φορολογική νομοθεσία, αν δεν δηλώνεται κάποιο εισόδημα, το ποσό του εισοδήματος που προσδιορίζεται με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης φορολογείται με την κλίμακα φόρου των μισθωτών και των συνταξιούχων, όπου ισχύει αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ.

Το τρυφερό αντίο της καμηλοπάρδαλης στον ετοιμοθάνατο φύλακα του ζωολογικού κήπου

Παγκόσμια συγκίνηση προκάλεσε η εικόνα μιας καμηλοπάρδαλης που δίνει το αποχαιρετιστήριο φιλί στον ετοιμοθάνατο εργαζόμενο ολλανδικού ζωολογικού κήπου, ο οποίος πέρασε ολόκληρη την...
ενήλικη ζωή του αφιοσιωμένος στην φροντίδα τους.



Ο 54χρονος Μάριο έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο και γνωρίζοντας ότι δεν του μένει πολύς χρόνος ζωής, ζήτησε από το προσωπικό του νοσοκομείου να μεταφέρει το κρεβάτι του στο κλουβί με τις καμηλοπαρδάλεις, στο ζωολογικό κήπο Diergaarde Blijdorp του Ρότερνταμ, ώστε να τις αποχαιρετίσει.

Μία από τις καμηλοπαρδάλεις τον πλησίασε και του έδωσε ένα τρυφερό αποχαιρετιστήριο φιλί. Οπως αναφέρει ο διευθυντής της κλινικής που μετέφερε τον Μάριο στο ζωολογικό κήπο «Αυτά τα ζώα, τον αναγνώρισαν και κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Ηταν πολύ ωραίο που ήμασταν σε θέση να πραγματοποιήσουμε την τελευταία επιθυμία αυτού του ανθρώπου».

daily mail

Η τελευταία παλλακίδα της Κίνας. Το 15χρονο κορίτσι που διάλεξαν για τον "τελευταίο αυτοκράτορα", που αντιμετώπιζε σεξουαλικά προβλήματα


Το 1931 οι Ιάπωνες εισέβαλαν στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Κίνας, τη Μαντζουρία και όρισαν ως μονάρχη – αυτοκράτορα τον Pu Yi, της δυναστείας Qing, τον οποίο έλεγχαν. Το 1943, η αυτοκράτειρα Wang Rong, ήταν εθισμένη στο όπιο. Η πρώτη του παλλακίδα τον είχε χωρίσει, ενώ η δεύτερη είχε πεθάνει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Οι Ιάπωνες επόπτες αποφάσισαν πως ο Pu Yi χρειαζόταν μία νέα σύζυγο. Τον έβαλαν να διαλέξει από φωτογραφίες μαθητριών του τοπικού σχολείου. Η 15χρονη Li Yuqin επιλέχθηκε για να γίνει η τελευταία παλλακίδα του τελευταίου αυτοκράτορα. Η 69χρονη πλέον Li, ακόμα θυμάται τη μέρα που διάλεξαν τα ομορφότερα κορίτσια στο σχολείο για να τα φωτογραφίσουν. Ένα μήνα μετά, Ιάπωνες αξιωματικοί πήγαν στο σπίτι της και είπαν στους γονείς της ότι έπρεπε να πάει στο παλάτι για να σπουδάσει. Αν και προσπάθησαν να αρνηθούν, τελικά δεν μπόρεσαν να το αποφύγουν. «Επειδή νόμιζα ότι πήγαινα στο παλάτι για να σπουδάσω, πήρα μαζί μου ακόμη και τη σχολική μου τσάντα», λέει η Li. «Ήμουν πολύ αθώα τότε», συμπληρώνει.
«Όταν έφτασα, όλα ήταν σκοτεινά. Ο Pu Yi ήταν πολύ χαρούμενος. Είχα πονοκέφαλο θυμάμαι και αρνήθηκα να φάω βραδινό. Ένιωθα σαν να ήταν ο δάσκαλός μου ή ο μεγαλύτερος αδερφός μου. Ήταν πολύ ευγενικός και έδειχνε πολύ νεότερος από την ηλικία του. Ήταν 37 χρονών», εξομολογείται η Li. «Το ίδιο βράδυ μου ζήτησε να κοιμηθώ μαζί του, αλλά εγώ του είπα πως ήρθα για να σπουδάσω, πως θα μπορούσα να κοιμηθώ με έναν δάσκαλο ή έναν συμμαθητή μου; Δεν έχω γνωρίσει ακόμα τους συμμαθητές μου». Ο αυτοκράτορας διέταξε τότε να της ετοιμάσουν το δωμάτιο της. Δεν υπήρξε ποτέ βίαιος μαζί της.

«Ήμουν πολύ αφελής. Σε αυτή την ηλικία, οι έφηβοι δεν γνωρίζαμε καν ότι η μητέρα μας έφερνε στον κόσμο. Μας έλεγαν ότι μας βρήκαν σε κάδους σκουπιδιών». Μέσα σε ένα μήνα ο αυτοκράτορας ξεκίνησε να της λέει πόσο του άρεσε και της μίλησε ακόμη και για γάμο. Το νεαρό κορίτσι όμως ήταν μπερδεμένο και επικρατούσε σύγχυση στο μυαλό της αναφορικά με τον ρόλο της στο παλάτι. Στην πραγματικότητα, ο αυτοκράτορας δεν μπορούσε να έρθει σε συχνή ερωτική επαφή καθώς υπέφερε από μια μακροχρόνια αρρώστια η οποία του προκαλούσε πολύ πόνο. «Κοιμηθήκαμε πολλές φορές μαζί, αλλά αυτό διαφέρει από το να κάνεις έρωτα», εξηγεί η Li. «Απ’ όσο γνωρίζω, ο Pu Yi έκανε δύο φορές έρωτα στη ζωή του, μία με την Wan Rong και μία μαζί μου πολύ αργότερα».
Το 1945 όταν το ιαπωνικό καθεστώς στην Μαντζουρία ήταν έτοιμο να ανατραπεί, ο Pu Yi της είπε να πάρει το τρένο και να φύγει, ενώ εκείνος ετοιμαζόταν να φύγει με ένα μικρό αεροπλάνο. «Ήμουν απασχολημένος με τη δική μου σωτηρία για να νοιαστώ αν θα υπήρχε για εκείνη τρένο να φύγει», έγραψε ο Pu Yi στην αυτοβιογραφία του. Ο αυτοκράτορας αιχμαλωτίστηκε από τα σοβιετικά στρατεύματα, τα οποία με τη σειρά τους τον παρέδωσαν στους νικητές Κινέζους κομμουνιστές, το 1950. Η πρώτη γυναίκα του,Wan Rong , είχε πεθάνει το 1946 από υπερβολική δόση όπιου.
Η Li γύρισε στο σπίτι της στο Τσανγκτσούν και βρήκε δουλειά σε μία βιβλιοθήκη, όπου της άρεσε πολύ. Το γεγονός όμως ότι δεν είχε πάρει διαζύγιο από τον αυτοκράτορα, έδινε το δικαίωμα στην κοινωνία να ασκεί έντονη κριτική σε εκείνη και την οικογένειά της. Αποφάσισε λοιπόν να κάνει αίτηση διαζυγίου το 1956. Ο Pu Yi κρατούταν τότε στην φυλακή Φουσούν, στην επαρχία Liaoning. Η Li τον είχε επισκεφθεί κάποιες φορές. Μετά την αίτηση διαζυγίου, στην πέμπτη της επίσκεψη, την περίμενε σε ένα δωμάτιο όπου είχε ένα διπλό κρεβάτι. Το κόμμα ήθελε να «συμφιλιωθούν». Σύμφωνα με τη Li, ήταν η πρώτη φορά που έκαναν σεξ. Μέχρι το τέλος του χρόνου βγήκε το διαζύγιο.
Δύο χρόνια μετά η Li παντρεύτηκε τον άντρα της και απέκτησαν ένα γιο και δύο εγγόνια. «Όταν ήμασταν αρραβωνιασμένοι του είπα όλη την αλήθεια και έδειξε κατανόηση. Ήθελα να έχω καθαρή συνείδηση», εξομολογείται. Ο Pu Yi απελευθερώθηκε από τη φυλακή το 1959 και εργάστηκε στους βοτανικούς κήπους του Πεκίνου. Πέθανε από καρκίνο το 1967.

Αυτοί παιδί μου... δεν νοιάζονται για σένα!

Αυτοί παιδί μου δεν νοιάζονται για σένα! Αυτοί και σένα και μένα μας βλέπουν μόνο σαν αριθμούς σε στατιστικές. Είναι σαν να μην υπάρχουμε! Τί ξέρουν αυτοί για το πώς ζούμε, για τις αγωνίες μας, για τις έγνοιες μας, για τα προβλήματά μας;

Αυτοί  οι ίδιοι δεν είναι που φέσωσαν τη χώρα,  που κατάκλεψαν το δημόσιο κορβανά; Αυτοί που  τρώγανε με χρυσά κουτάλια πετώντας σκόπιμα τα αποφάγια τους κάτω από το τραπέζι, ψίχουλα για τους πληβείους, για να τους κάνουνε να νοιώθουν συνένοχοι!  Και υπήρξαν σαφώς αρκετοί...
που στριμώχτηκαν κάτω από το τραπέζι για τα αποφάγια κι αυτοί χαμογελούσαν σαρδόνια, γιατί τους είχαν βάλει στο παιχνίδι, φθείροντας έτσι  τη συνείδησή τους! Μαζί τα φάγαμε! Φαυλοκρατία, αμοραλισμός, ατομικισμός! Αυτό ήταν το μότο τους!
Αυτοί λοιπόν σήμερα παρουσιάζονται ως οι εγγυητές της εξόδου από την κρίση! Ναι, αυτοί και μόνο αυτοί μπορούν και θέλουν να σε σώσουν, να μας σώσουν για άλλη μια φορά! Ποιους κοροϊδεύουν! 
Αυτοί παιδί μου δεν ξέρουν τί θα πει φτώχεια, δεν έχουν κάνει ποτέ φτωχοί. Πού να καταλάβουν πώς είναι να μη κλείνει μάτι όλη νύχτα ο πατέρας σου γιατί την επομένη δεν έχει να πληρώσει τη δόση του δανείου ή το νοίκι ! Πώς νιώθει όταν χάνει τη δουλειά του και μένει μετέωρος, πώς νιώθει όταν βλέπει πως πλησιάζει η ώρα της απόλυσής του και δεν μπορεί να κάνει τίποτα! Πώς μετρά η μάνα σου τα φραγκοδίφραγκα  για το σούπερ μάρκετ, για το γάλα ή το ψωμί της οικογένειας  ή  για να βάλει βενζίνη! Σκασίλα τους αν δεν έχει μία για το γιατρό ή για τα φάρμακα ο άρρωστος συγγενής σου, αν κρυώνει, αν πεινά ο κολλητός σου. Σκασίλα τους αν δε βρίσκεις δουλειά, αν σε χαρτζιλικώνει ακόμα ο μπαμπάς ή ακόμα χειρότερα ο παππούς, αν δε μπορείς να χαρείς τα νιάτα σου, αν μένεις ακόμα με τους δικούς σου κοτζάμ άντρας ή κοπέλα, αν απελπίζεσαι, αν ξενιτεύεσαι. Τα δικά τους παιδιά έχουν και παρόν και μέλλον. Εσένα θα σκεφτούν τώρα;
 Περπατάς στο δρόμο και είσαι σαν χαμένος, ούτε ευρώ στην τσέπη, έστω για ένα καφέ με τα φιλαράκια σου, ούτε διάθεση να μιλήσεις, να χαρείς έστω τη σημερινή λιακάδα, εκεί σε κατάντησαν! Πώς, με τί καρδιά  να το συναισθανθούν αυτό που νιώθεις; Δεν ξέρουν να κατανοούν αυτοί  παιδί μου. Χαμένη-ος στις σκέψεις σου και στις ανασφάλειές σου βλέπεις τη ζωή να περνάει δίπλα σου και δεν μπορείς ούτε να την ακουμπήσεις! “Ε, καλημέρα ζωή, πες μου ένα γεια, είμαι κι εγώ εδώ, είμαι κι εγώ παιδί σου”!  Αυτοί  παιδί μου δεν  καταλαβαίνουν από τέτοια, γιατί δεν ένιωσαν ποτέ τους έτσι, γιατί στον δικό τους  “κόσμο” δεν ξέρουν τι θα πει ζόρι.
Παντού, στο σπίτι, στο σχολειό, στη γειτονιά βλέπεις ανθρώπους να παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, μέρα τη μέρα, μήνα το μήνα, για μακροπρόθεσμα σχέδια ούτε λόγος. Κι εσύ που είσαι νέος και βράζει το αίμα σου, που από τη φύση σου είσαι πιο βιαστικός, που θέλεις να ονειρευτείς,  να σχεδιάσεις το μέλλον σου; Δεν σου το επιτρέπουν οι συνθήκες! Σχεδιάζουν για σένα ένα μέλλον ζοφερό, δε σε θέλουν σπουδαγμένο, να σε στριμώξουν θέλουν σε  σχολεία δεύτερης  κατηγορίας,  σε άμισθη μαθητεία, ημιμαθή και εύκολο θύμα στο σκλαβοπάζαρο της αγοράς που θεοποιούν, αλλά και υπηρετούν.  Άβουλο και αδύναμο σε θέλουν και πάνω απ’ όλα σιωπηλό, ακόμα καλύτερα αδιάφορο, κοινωνικά νεκρό.  Γιατί παιδί μου η  αδιαφορία είναι  δειλία, δεν είναι ζωή.  Μην απογοητεύεσαι, μην αδιαφορείς, μη κλαψουρίσεις ποτέ, μα ποτέ στη ζωή σου. Μην αποδεχτείς το ρόλο του άβουλου, αθώου θύματος, δεν σου ταιριάζει!  Θύμωσε για την αδικία, αλλά μην απαιτείς από αυτούς  να σε καταλάβουν! Είπαμε δεν καταλαβαίνουν παιδί μου αυτοί! Αυτοί είναι ταγμένοι αλλού, δεν θα σ’ ακούσουν!
Ήρθε όμως η ώρα να την “ακούσουν” ! Γύρνα τους την πλάτη αμετάκλητα και χαμογέλα, γιατί αυτό ταιριάζει στα χρόνια σου και στην αξιοπρέπειά σου. Μη τους φοβηθείς!  Χαμογέλα, αμφισβήτησε, κρίνε και διεκδίκησε παρέα με τους δικούς σου τους ανθρώπους. Γιατί για τη δική σου ζωή πρόκειται! Γιατί όπως λέει κι ο ποιητής  (Μ. Γκανάς,  Άψινθος):
Αυτοί παιδί μου δεν
δεν σου χαρίζουν ούτε τη νύστα τους
όλο δεν και δεν και δέν-τρο δεν φύτεψαν τα χέρια τους
δεν χάιδεψαν σκυλί γατί πουλάκι πληγωμένο
γυναίκα άσχημη και στερημένη
αυτοί παιδί μου δεν
δεν δίνουν τ' Αγγέλου τους νερό
δεν άκουσαν ποτέ
ανάκουστο κιλαϊδισμό και λιποθυμισμένο
δεν έπιασαν με τα ρουθούνια τους
το άοσμο άνθος του θανάτου
δεν είδαν -κατάργησαν τα μάτια τους-
μια πιπεριά να γίνεται λιμπελούλα
αυτοί παιδί μου δεν
δεν ξέρουν δεν αγαπούν
ξέρουνε μόνο ν' απαιτούν
περισσότερα περισσότερα περισσότερα περί...
που έτσι γράφεται το μέλλον μας.
Τζένη Σιούτη
Από alfavita

Όχι κ. Δραγασάκη, δεν φταίει ο ελληνικός λαός.

Μιλώντας χθες προς Γερμανούς βουλευτές, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής Βουλής και πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δραγασάκης είπε, μεταξύ άλλων: «Ηθελα να σας διαβεβαιώσω, ότι εμείς, τουλάχιστον στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας» και συμπληρώνει πιο κάτω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με την άποψη που λέει ότι «μας φταίνε οι ξένοι για το πρόβλημά μας». Δηλαδή στην ουσία είπε ότι φταίμε εμείς οι Έλληνες.

Αυτά τα είπε οι κ. Δραγασάκης και τα άκουσε ολόκληρη η ανθρωπότητα. Ούτε ο θαυμαστής της Μέρκελ κ. Σαμαράς δεν έχει τολμήσει ποτέ να πει κάτι τέτοιο. Μετά από εκείνο το αμίμητο του κ. Παπανδρέου ότι...
«στην Ελλάδα υπάρχει τεράστια διαφθορά, από την κορυφή μέχρι τον πάτο», έρχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσει ότι «απόλυτα υπεύθυνοι για την κρίση μας είμαστε εμείς οι Έλληνες».
Με την γενική αυτή αναφορά ο κ. Δραγασάκης εξέθεσε σε όλους του λαούς της γης, ως απόλυτα υπεύθυνο τον ελληνικό λαό και μας αφαίρεσε πλέον κάθε δυνατότητα αντίδρασης και λόγου προς τα έξω. Ο κ. Δραγασάκης όμως απέκρυψε δύο μεγάλες αλήθειες:
Η πρώτη είναι ότι υπεύθυνος δεν είναι ο ελληνικός λαός αλλά η ελίτ της Ελλάδας. Η κρατικοδίαιτη οικονομική, πολιτική, πνευματική και δικαστική ελίτ της χώρας, μέρος της οποίας είναι και η νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Η δεύτερη είναι ότι το τέχνασμα της μετατροπής των χρεών της χώρας προς τους ιδιώτες, σε διακρατικά χρέη, δεν το έκανε μόνη της η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και η γερμανική ενώπιον της οποίας μιλούσε και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, χωρίς καν να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός.

Πως θα υπολογίζεται η αποζημίωση για τους δημοσίους υπαλλήλους


Αποζημίωση και επίδομα ανεργίας μέσω ΟΑΕΔ, για τους δημοσίους υπαλλήλους που απολύονται, προωθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με ρύθμιση που θα ενταχθεί στο Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με την Τρόικα. Αποζημιώσεις και επίδομα ανεργίας μέσω του ΟΑΕΔ, για τους δημοσίους υπαλλήλους που απολύονται προβλέπει διάταξη, που προωθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και αναμένεται να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
 Με την πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να καλυφθεί ένα κενό που υπήρχε στη νομοθεσία, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει ανάγκη μιας και δεν προβλεπόταν απόλυση δημόσιου υπάλληλου. Επιπλέον, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζει ότι πρόκειται για ζήτημα ηθικής τάξης να αποκατασταθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι δημόσιοι υπάλληλοι που απολύονται. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ότι προβλέπεται για την απόλυση υπαλλήλου στον ιδιωτικό τομέα, θα ισχύει πλέον και στον δημόσιο τομέα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η διάταξη θα δίνει τη δυνατότητα στους μόνιμους και στους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίους υπαλλήλους, που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και στη συνέχεια απολύονται λόγω κατάργησης της θέσης τους, να λαμβάνουν αποζημίωση απόλυσης από το ελληνικό δημόσιο. Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τον υπολογισμό του ποσού αποζημίωσης, ως βάση λαμβάνεται ο βασικός μισθός του υπαλλήλου κατά την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ως χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται όλος ο χρόνος που ελήφθη υπόψη για την κατάταξη του υπαλλήλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 4024/2011, ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι τη θέση του υπαλλήλου σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς και ο χρόνος διαθεσιμότητας. Κατά τα λοιπά, η αποζημίωση υπολογίζεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 55 του πδ 410/1988, όπως ισχύει. Στην αποζημίωση απόλυσης συνυπολογίζονται εν μέρει και οι αποδοχές διαθεσιμότητας που έλαβαν οι εν λόγω υπάλληλοι. Ο υπόχρεος για την καταβολή, ο τρόπος της καταβολής, η διαδικασία και το ύψος της αποζημίωσης θα καθοριστούν με ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σημειώνεται δε ότι στις ανωτέρω ρυθμίσεις υπάγονται και οι απολυόμενοι για τους οποίους η σχετική πράξη εκδόθηκε πριν την έναρξη ισχύος του νόμου. Ένταξη απολυομένων υπαλλήλων στις παροχές του ΟΑΕΔ Οι ως ανωτέρω υπάλληλοι, που απολύονται, δικαιούνται το επίδομα ανεργίας καθώς επίσης και τις λοιπές παροχές που χορηγούνται από τον ΟΑΕΔ, υπό τις προϋποθέσεις των οικείων διατάξεων, έστω και αν δεν είχαν υπαχθεί στην ασφάλιση ανεργίας του εν λόγω Οργανισμού. Για τη καταβολή των ανωτέρω λαμβάνονται υπόψη, αντί του εγγράφου καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, η σχετική πράξη λύσης της εργασιακής σχέσης και, αντί των ημερών εργασίας απασχόλησης, η υπηρεσία του υπαλλήλου, που κατά το προηγούμενο άρθρο υπολογίζεται για την καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)