Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Χωρίς περικοπές οι συντάξεις βουλευτών και αιρετών στο νέο ασφαλιστικό

Χωρίς περικοπές οι συντάξεις βουλευτών και αιρετών στο νέο ασφαλιστικό
Την πρόθεσή του να μην περικόψει περαιτέρω τις βουλευτικές και άλλες συντάξεις (τοπικών και αιρετών γενικότερα αρχόντων) κατά την επικείμενη αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας,Αναστάσιος Πετρόπουλος.
Την ίδια στιγμή ωστόσο, επανέλαβε ότι θα μπει πλαφόν στο ποσό της καταβολής τωνσυντάξεων που δεν θα ξεπερνά τα 3.088 ευρώ (από τα 3.600 ευρώ που είναι σήμερα), ανεξάρτητα από το αριθμό των συντάξεων που θα λαμβάνει.
Αναλυτικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της συμπολίτευσης,Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να μειώσει το ύψος των χορηγούμενων συντάξεων, αλλά σημείωσε πως θα βάλει πλαφόν προκειμένου η καταβολή να γίνει δικαιότερη. Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε ότι το ανώτατο ποσό που θα καταβάλλεται για μια σύνταξη δεν θα ξεπερνά τα 2.304 ευρώ , ενώ επανέλαβε πως ο αριθμός των ασφαλισμένων που λαμβάνει πάνω από 2.000 ευρώ αντιστοιχεί στο 0,8% του συνόλου των συνταξιούχων.
Πάντως, παρά τις σχετικές εκκλήσεις του βουλευτή, δεν φάνηκε να υπάρχει διάθεση από το υπουργείο, προκειμένου να καταργήσει τις διαφορές που υπάρχουν στις καταβαλλόμενες συντάξεις μεταξύ των βουλευτών και ειδικότερα εκείνων πουσυνταξιοδοτήθηκαν πριν και μετά το 2012.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο υφυπουργός, στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 4 συνταξιούχοι που λαμβάνουν 10 συντάξεις, 7 που παίρνουν 9, 335.000 που παίρνουν τρεις και 995.000 που λαμβάνουν τρεις.

Tραυματισμός στο πολεμικό αεροδρόμιο της 116 ΠΜ

Image
Στο νοσοκομείο του Ριο νοσηλεύεται μια υπαξιωματικός που τραυματίστηκε την ώρα που επισκεύαζε F-16 στον Άραξο. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπαξιωματικός εργαζόταν στη δεξαμενή καυσίμου του αεροσκάφους όταν από άγνωστη αιτία η δεξαμενή αποκολήθηκε και έπεσε πάνω της με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην σπονδυλική στήλη. Αύριο αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.


Το ΓΕΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για οτ περιστατικό: 

Τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, στην 116 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Αράξου, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών επί αεροσκάφους, υπήρξε τραυματισμός Τεχνικού Υπαξιωματικού. Η εν λόγω Υπαξιωματικός διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», στο Ρίο, όπου διαγνώσθηκε κάταγμα Α΄ οσφυϊκού σπονδύλου.
Για το περιστατικό διενεργείται διερεύνηση από αρμόδια επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Το «Spotlight» καλύτερη ταινία, πρώτο Όσκαρ για τον Ντι Κάπριο

Το «Spotlight» καλύτερη ταινία, πρώτο Όσκαρ για τον Ντι Κάπριο
Μοιρασμένα τα Όσκαρ φέτος. Το «Spotlight» κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αποδεικνύοντας ότι δύσκολα μία ταινία που δεν είναι υποψήφιο για βραβείο Σεναρίου μπορεί να κερδίσει το μεγάλο βραβείο της βραδιάς.


Ωστόσο, η νίκη του «Spotlight» ήταν μία μίνι έκπληξη, καθώς πολλοί περίμεναν ότι η «Επιστροφή» θα κέρδιζε και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, κάτι που δεν έγινε.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κέρδισε το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του για την ερμηνεία του στην ταινία «Επιστροφή». Ευχαρίστησε τους συντελεστές της ταινίας και τον συμπρωταγωνιστή του Τομ Χάρντι και επανέλαβε το μήνυμά του κατά της κλιματικής αλλαγής. Ας μην έχουμε τον πλανήτη δεδομένο, εγώ δεν έχω την αποψινή βραδιά δεδομένη» είπε ο Ντι Κάπριο που χειροκροτήθηκε όρθιος από το κοινό.
12 φωτογραφίες


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου κέρδισε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για την Επιστροφή, σε μία μεγάλη σε διάρκεια τελετή απονομής, γεμάτη πολιτικά μηνύματα.

Ωστόσο, η «Επιστροφή» δεν κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας, αποδεικνύοντας τον κανόνα που θέλει τον μεγάλο νικητή της βραδιάς να πρέπει να έχει και υποψηφιότητα στο Σενάριο (κάτι που δεν συνέβαινε με την Επιστροφή).

Η Μπρι Λάρσον κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Room».

Έξι βραβεία κέρδισε το «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής». Η μόνη που κατάφερε να σταματήσει την επέλασή της στις λεγόμενες τεχνικές κατηγορίες ήταν το βρετανικό «Ex Machina» που κέρδισε στην κατηγορία των Ψηφιακών Εφέ.

Η βραδιά ξεκίνησε με πολιτικά μηνύματα, σε μία χρονιά που η Ακαδημία κατηγορήθηκε για τις λευκές υποψηφιότητες, με τον Κρις Ροκ να ρωτά εάν το Χόλιγουντ είναι ρατσιστικό και να ζητά περισσότερες ευκαιρίες για τους μαύρους ηθοποιούς. «Ο Λεονάρντο έχει έναν καλό ρόλο κάθε χρόνο. Γιατί όχι και ο Τζέιμι Φοξ;» αναρωτήθηκε.

«Καλωσήλθατε στην τελετή των Όσκαρ, γνωστή επίσης και ως White People's Choice Awards» είπε ο Ροκ, λέγοντας: «αντιλαμβάνεστε πως εάν είχαν υποψηφιότητες και για τους παρουσιαστές, δεν θα έπαιρνα ποτέ αυτή τη δουλειά!».

Αστειεύτηκε με όσους κάλεσαν σε μποϊκοτάζ, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είναι αδικία που δεν ήταν υποψήφιος ο Γουίλ (Σμιθ), όπως αδικία ήταν που πληρώθηκε 20 εκατομμύρια δολάρια για το Wild Wild West» και «Το να μιλά η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ για μποϊκοτάζ στα Όσκαρ είναι σαν να μιλάω εγώ για μποϊκοτάζ στο εσώρουχο της Ριάνα. Κανείς δεν με κάλεσε».

Βέβαια συγκέντρωσε τα πυρά για το σχόλιό του ότι τη δεκαετία του 1960 οι μαύροι δεν ασχολούνταν με τα Όσκαρ γιατί είχαν «πραγματικά θέματα για να διαμαρτυρηθούν», με πολλούς να σημειώνουν στο Twitter ότι και τώρα έχουν σοβαρά θέματα, όπως η αστυνομική βία για παράδειγμα. Θέλοντας να «χρυσώσει το χάπι» ο Κρις Ροκ είπε στο τέλος της βραδιάς: «Η ζωές των μαύρων μετράνε».

Στην αρχή της βραδιάς είδαμε και βίντεο όπου μαύροι ηθοποιοί ερμήνευαν ρόλους λευκών υποψηφίων ή εμφανίζονταν δίπλα τους, καταγγέλλοντας με χιούμορ αυτή τη φορά την απουσία μαύρων υποψηφίων.

Ο Ροκ σωστά χρησιμοποίησε την ευκαιρία της παρουσίασης των Όσκαρ για να κάνει τους παριστάμενους να αισθανθούν άβολα -και τα κατάφερε: συχνά η κάμερα έβρισκε τα αμήχανα βλέμματα των λαμπερών σταρ που δεν ήξεραν αν έπρεπε να χειροκροτήσουν ή να αγνοήσουν τα σχόλια του παρουσιαστή.

Βέβαια, η τελετή απονομής έχασε αρκετά μεγάλο κομμάτι του χαρακτήρα της ως σόου και απέδειξε ότι χρειάζεται γενικότερο «λίφτινγκ» για να μπορέσει να κρατήσει τους θεατές.

Τα βραβεία
Τρία Όσκαρ κέρδισε η Επιστροφή (Α' Ανδρικού Ρόλου, Σκηνοθεσίας και Φωτογραφίας για τον Εμανουέλ Λουμπέσκι -ο τελευταίος ήταν για τρίτη συνεχόμενη φορά νικητής).

Έξι Όσκαρ κέρδισε το Mad Max: Fury Road (Μακιγιάζ, Κοστουμιών, Σκηνογραφίας, Μοντάζ, Ηχητικού Μοντάζ, Ηχητικού Μιξάζ), ενώ τα Όσκαρ Σεναρίου κέρδισαν Spotlight (Πρωτότυπου Σεναρίου) και το Μεγάλο Σορτάρισμα(Διασκευασμένου Σεναρίου). 

Το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου παρέλαβε η Αλίσια Βικάντερ, η οποία ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη, για την ερμηνεία της στο The Danish Girl

Έκπληξη το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου, το οποίο κέρδισε ο Μαρκ Ράιλανς για τον ρόλο του στη Γέφυρα των Κατασκόπων. Η έκπληξη δεν άρεσε σε όσους ήλπιζαν να κερδίσει το Όσκαρ ο Σταλόνε για τον ρόλο του ως Ρόκι στην ταινίαCreed.

Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ κέρδισε το Amy του Ασίφ Καπάντια, ενώ ΌσκαρΞενόγλωσσης Ταινίας κέρδισε ο Γιος του Σαούλ από την Ουγγαρία.

Όσκαρ Μουσικής κέρδισε ο θρυλικός συνθέτης Ένιο Μορικόνε για τους Μισητούς Οκτώ του Ταραντίνο. Πρόκειται για το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του και με αυτό ο Μορικόνε έγινε στα 87 του ο μεγαλύτερος σε ηλικία νικητής Όσκαρ. 

Το τραγούδι του Σαμ Σμιθ για την ταινία Spectre, Writing's on the Wall, κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού νικώντας την Lady Gaga. Ο Σαμ Σμιθ αφιέρωσε το βραβείο του στην LGBT κοινότητα λέγοντας ότι είναι υπερήφανο μέλος της.

Από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς η εμφάνιση επί σκηνής του C3PO, του R2-D2 και του ΒΒ-8 από το σύμπαν του Star Wars για να αποτίσουν φόρο τιμής στον συνθέτη Τζον Γουίλιαμς. 

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)