Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Λύση στο επικείμενο Eurogroup επιζητεί η Αθήνα

Μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή δίνει η Ελλάδα για την κρίσμη σύσκεψη του Eurogroup τη Δευτέρα, την προετοιμασία του οποίου θα κάνει το απόγευμα του Σαββάτου η Ομάδα Εργασίας σε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών....
Οικονομικών. Στην κυβέρνηση επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την υπόθεση της δόσης, χωρίς πάντως να γίνονται πολλές δηλώσεις.

Φειδωλός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες ο οποίος δήλωσε: «Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα για τις συνομιλίες που είχα. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μέχρι τελευταία στιγμή, μέχρι τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον υπουργό οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας τη Δευτέρα, δήλωσε από την πλευρά της η Ανγκελα Μέρκελ προσθέτοντας, ωστόσο, με νόημα «αλλά δεν έχουμε ακόμη φτάσει εκεί» δείχνοντας ότι οι σκληρές διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ συνεχίζονται.

Δεν παράλειψε δε να υπενθυμίσει για άλλη μια φορά ότι η Γερμανία απορρίπτει κατηγορηματικά την ιδέα κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Στην ίδια γραμμή, αισιόδοξος «ότι θα βρούμε λύση» δηλώνει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε, τονίζοντας όμως πως «δεν είναι εύκολο να κλείσει αυτό το (χρηματοδοτικό) κενό».

Διαβάστε: "Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις προαπαιτούμενες δράσεις"

Τα ενδεχόμενα σενάρια

Σύμφωνα με Τα Νέα του Σαββάτου το Μαξίμου εν αναμονή του Eurogroup βρίσκεται μπροστά σε τρία σενάρια:

1. Το θετικό σενάριο της εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ στις αρχές Δεκεμβρίου και καταβολή των υπόλοιπων 13 δισ. εντός του Ιανουαρίου.

2. Την καταβολή των 31,5 δισ. σε δόσεις και αόριστο χρονοδιάγραμμα για το υπόλοιπο ποσό. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά τονίζουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για μια τέτοια εξέλιξη, ωστόσο βρίσκεται στα υπό εξέταση σενάρια, κυρίως λόγω της γερμανικής εμμονής σε μια αυστηρή επιτήρηση.

3. Τη νέα αναβολή στις αποφάσεις. Πρόκειται για το χειρότερο σενάριο, το οποίο θα επιδεινώσει την κατάσταση στην ελληνική αγορά. Επιπλέον, ακινητοποιεί και αποσυντονίζει την κυβέρνηση, ενώ δημιουργεί κινδύνους για κοινωνικές εκρήξεις.

Πάνω από 33.000 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Συγκεκριμένα 33.388 άτομα υπέβαλαν ηλεκτρονικά αίτηση κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής για την καταβολή του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γραμματείας, μέχρι την Παρασκευή 23Νοεμβρίου στις 15:00 το μεσημέρι, είχαν υποβληθεί 33.388 αιτήσεις, εκ των οποίων 27.460 είχαν εγκριθει.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρη Θεοχάρη “ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που έχουν ανακύψει αφορά τους δικαιούχους του επιδόματος που έχουν ήδη παραγγείλει πετρέλαιο θέρμανσης" .

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική εφαρμογή καταβολής επιδόματος θέρμανσης ούτως ώστε να υποβάλουν αιτήσεις όσοι καταναλώσουν εφέτος πετρέλαιο θέρμανσης.

Εντός 20 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης στο Taxis θα καταβάλλεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης (0,28 ευρώ/λίτρο) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πληροφόρηση σχετικά με το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 2104803131 και να επισκέπτονται την ηλεκτρονική εφαρμογή στο web site της Γ.Γ.Π.Σ www.gsis.gr.

Πιέρ Μοσκοβισί...Προειδοποιεί την Ελλάδα..«Σας την έχουν στημένη...»

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ... ΣΤΗΜΕΝΟ!!!
Οταν τον περασμένο Οκτώβριο ένας πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας επισκέφθηκε το Παρίσι, πήρε ένα ξεκάθαρο μήνυμα από τον Πιέρ Μοσκοβισί, από αυτά που δεν μεταφέρονται επίσημα. Το μήνυμα, λοιπόν, "έλεγε" ότι....


μια ομάδα Γερμανών με επικεφαλής τον Σόιμπλε, δεν "δέχονται" να τα καταφέρει η Ελλάδα. Γι' αυτό και κάθε λίγο και λιγάκι ανεβάζουν τον πήχη και δημιουργούν προβλήματα. Αποτέλεσμα η καθυστέρηση των δόσεων... γράφουν σήμερα τα ΝΕΑ.

Γιούνκερ: Δεν είναι καλό να γίνονται περικοπές στους φτωχούς

Βασική αιτία για την αποτυχία των 27 χωρών της Ευρωζώνης να συμφωνήσουν στη χθεσινή διαπραγμάτευση για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρεί τη διάκριση μεταξύ των χωρών που συνεισφέρουν και των χωρών που αποδέχονται, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σε συνέντευξη που έδωσε στην Deutsche Welle, εξήγησε τους λόγους του ναυαγίου της Συνόδου Κορυφής: “Νομίζω ότι κάνουμε ένα λάθος και αυτό το λάθος το συμμερίζονται σε μεγάλο βαθμό οι χώρες-μέλη και η κοινή γνώμη στην Ευρώπη: Κάνουμε διάκριση μεταξύ χωρών που συνεισφέρουν και αποδεκτών. Εγώ υποστηρίζω ρητά και κατηγορηματικά ότι όλες οι 27 χώρες της ΕΕ είναι αποδέκτες. Όλοι ωφελούμεθα από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτή η τεχνητή διάκριση δεν ανταποκρίνεται στα ζητούμενα του 21ου αιώνα”, ανέφερε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

“Όχι” περικοπές σε βάρος των φτωχών

"Οι φτωχοί του κόσμου δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις της ΕΕ" Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δεν θεωρεί επιλήψιμο το γεγονός ότι κάθε χώρα φέρνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις δικές της θέσεις και με βάση αυτές προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της συνόδου. Είναι καλό να γνωρίζει ο ένας τις θέσεις του άλλου. Ωστόσο, διευκρινίζει ο κ. Γιούνκερ απαιτούνται πολλές συνεδριάσεις μέχρι να προκύψει αποτέλεσμα. Για τον λόγο αυτόν ο πρόεδρος του Eurogroup δεν ρισκάρει μια πρόγνωση για την επόμενη σύνοδο. “Είναι υπόθεση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι να κρίνει πότε θα πρέπει να συνεδριάσουμε. Δεν πιστεύω ότι αυτό θα γίνει εντός μερικών εβδομάδων. Το βλέπω στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου”, επισημαίνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

O πρόεδρος του Eurogroup εμφανίζεται επιφυλακτικός για μια σειρά περικοπών στον προϋπολογισμό που ζητούν κυρίως οι μεγάλοι της ΕΕ. Μία από αυτές είναι η μείωση των πόρων της αναπτυξιακής βοήθειας προς τις φτωχές χώρες. “Είμαι της άποψης ότι δεν είναι καλό να προγραμματίζουμε περικοπές σε βάρος των φτωχών του κόσμου. Βέβαια, αυτό είναι εύκολο γιατί οι φτωχοί δεν βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τα 24 χιλιάδες παιδιά που πεθαίνουν κάθε μέρα από την πείνα δεν κάθονται στο τραπέζι μας. Και για αυτόν τον λόγο διαφωνώ με τις περικοπές αυτές”, τονίζει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τα 7 βήματα προς την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα

Μόνο εύκολος τελικά δεν αποδεικνύεται ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου που απαιτείται να λάβει η χώρα μας προκειμένου να συνεχίσει να δίνει τη μάχη της δημοσιονομικής επιβίωσης και να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Οι αρχικές αισιόδοξες προβλέψεις γρήγορα εξανεμίστηκαν στο προηγούμενο Eurogroup και τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει μπροστά της έναν μικρό Γολγοθά προκειμένου να καταφέρει να εκταμιεύσει τη δόση. Η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών που έληξε χθες ήταν μόνο η αρχή. Από την επόμενη εβδομάδα μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και το οικονομικό επιτελείο υπό τον Γιάννη Στουρνάρα αναμένουν την υλοποίηση επτά βημάτων από τους Ευρωπαίους εταίρους, έτσι ώστε να εισρεύσουν άμεσα τα χρήματα.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου: Θα πραγματοποιηθεί η νέα συνεδρίαση του Eurogroup, που θα ασχοληθεί εκτενώς με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου: Η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να προχωρήσουν σε έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η χώρα μας τηρεί όλες τις δεσμεύσεις και αν εκπληρώνει αυτή την περίοδο της εναπομείνασες υποχρεώσεις.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου: Τα περισσότερα από τα εθνικά Κοινοβούλια των δεκαέξι μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συμβάλλουν στη χρηματοδότησή μας αναμένεται να κληθούν εκείνη τη μέρα να εγκρίνουν τη νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου: Κατά πάσα πιθανότητα το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συνεδριάσει αυτή τη μέρα για να ληφθεί η τελική απόφαση εκταμίευσης του διόλου ευκαταφρόνητου χρηματικού ποσού προς την Ελλάδα.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου: Μία μέρα μετά το Eurogroup θα υπογραφεί, όπως όλα δείχνουν, το νέο, επικαιροποιημένο μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της Ελλάδας και της Κομισιόν.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου: Η μεγάλη μέρα. Η χώρα μας θα λάβει το πρώτο τμήμα χρημάτων από τα συνολικά 44 δισεκατομμύρια ευρώ, που συναποτελούν όλες τις εκκρεμείς δόσεις του τρέχοντος έτους.

Αρχές Ιανουαρίου: Τις πρώτες μέρες του 2013 θα μας δοθεί το δεύτερο και τελευταίο μέρος της δόσης-μαμούθ των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στάινμπρουκ: Η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ούτε σεντ για την Ελλάδα

Για το ενδεχόμενο να χρειαστεί οι εγγυήσεις που έχει αναλάβει η Γερμανία τελικά να καταβληθούν, κάνει λόγο ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Πέερ Στάινμπρουκ σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο στην «Bild am Sonntag» και διευκρινίζει ότι μέχρι τώρα η χώρα δεν έχει πληρώσει χρήματα για την Ελλάδα. «Ως τώρα η Γερμανία δεν έχει πληρώσει για την Ελλάδα "ούτε ένα σεντ", παρά έχει αναλάβει μόνο εγγυήσεις. Αλλά είναι πιθανό, αυτές οι εγγυήσεις να καταστούν πληρωτέες» υπογραμμίζει ο Πέερ Στάινμπρουκ και σημειώνει ότι οι Γερμανοί πρέπει για την συνοχή της Ευρώπης να υποβληθούν σε θυσίες.

«Βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε μια ένωση ευθύνης. Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει για τα επόμενα οκτώ χρόνια να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές και θα χρειαστεί για αυτό γέφυρες. Για αυτές τις γέφυρες, θα πρέπει να φροντίσουμε εμείς και αυτό κοστίζει χρήματα» ανεφέρει ο επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)