Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Νέο τσεκούρι στους συνταξιούχους! Θα πληρώσουν την εισφορά του 2012 μαζί με το φόρο!


Τελικά στο Ελληνικό Δημόσιο η δεξιά δεν γνωρίζει τη ποιεί η αριστερά ... Όπως αποδείχθηκε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν παρακράτησε το 2012 ως όφειλε την εισφορά αλληλεγγύης βάσει εισοδήματος σε 400.000 συνταξιούχους οι οποίοι θα κληθούν τώρα να την πληρώσουν ολόκληρη μαζί με το φόρο που τους αναλογεί.

Το ίδιο το Κράτος με λίγα λόγια δεν εκτέλεσε το νόμο που ψήφισε και έτσι για ακόμη μια φορά θα την πληρώσουν οι πολίτες.
Πρόκειται βέβαια για χρήματα τα οποία δεν θα έπρεπε να έχουν εισπράξει οι συνταξιούχοι, ωστόσο και εκείνοι δεν έχουν καμία ευθύνη από τη στιγμή που στα ενημερωτικά δελτία που λαμβάνουν αναφέρεται κράτηση για εισφορά.

Με τους απανωτούς φόρους και τις δεκάδες κρατήσεις κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το ίδιο το κράτος ... ξέχασε να κρατήσει την ειδική εισφορά 1% ως 4%.

Τη γκάφα τώρα την ανακάλυψαν οι... φωστήρες και βρήκαν ως μόνη λύση την εφάπαξ παρακράτηση της εισφοράς μέσω των φετινών δηλώσεων.

Έτσι 400.000 συνταξιούχοι θα πρέπει να υπολογίσουν έναν εξτρά φόρο εκτός αυτού που υπολόγιζαν ότι θα πληρώσουν.
Τώρα οι συνταξιούχοι θα πρέπει να υπολογίσουν πως θα πληρώσουν πλέον του φόρου και :
·1% επί του συνολικού ετησίου εισοδήματος από 12.000 ευρώ ως 20.000 ευρώ.
·2% επί του συνολικού ετησίου εισοδήματος, από 20.001 έως 50.000 ευρώ.
· 3% επί του συνολικού ετησίου εισοδήματος, από 50.001 έως 100.000 ευρώ.
·4% επί του συνολικού ετησίου εισοδήματος, από 100.000 ευρώ και πάνω.

Ράδιο Αρβύλα, Best Of 2013.....

Τι είχε σχεδιάσει ο Κισινγκερ από το 1983 για την ελληνική κρίση, τα κοιτάσματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις!!

Απόρρητη έκθεση της Μοσαντ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κίσινγκερ σε εκπροσώπους της γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983)
μετάφραση από το αγγλικό κείμενο (το πρωτότυπο ακολουθεί)

"Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου. Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος. Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση. Η μόνη παρηγοριά για τους Ελληνες ίσως να είναι η δικαίωση τους για την αποπληρωμή των Γερμανικών αποζημιώσεων από το β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Σε αυτή τη δικαστική διεκδίκηση τους πρέπει να τους στηρίξουμε, για να τρωθεί η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο της, πάντοτε επικίνδυνης για μας, Γερμανίας"

Απόρρητη έκθεση της Μοσαντ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κισινγκερ σε εκπροσώπους της γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983)

το πρωτότυπο κείμενο


At the beginning of the 21st century, Israel must succeed in the integral control of the energy deposits, which exist in the maritime area of the East Mediterranean. Concerning the future exploiters, Israel should negotiate only with Turkey and, if circumstances make it necessary, yield to Turkey parts of the deposits. Arab nations in the Middle East will be locked on the vicious circle of civil wars. Greece and Cyprus, will be confronted with directed economic crisis. The only consolation for the Greek people might be receiving the long over due WWII German compensations. In this demanding judiciary struggle, Greece deserve our full support, in order to make vulnerable the ever dangerous for us German prestige, and its economic, future reconstruction.

(CONFIDENTIAL ESSAY, GERMANY, 1983)

Οστρατιώτης οδηγός του Μ113 υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα του

Πριν από λίγα λεπτά ο στρατιώτης οδηγός του Μ113 υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα του. Το όχημα συμμετείχε σε φάλαγγα 18 ΤΟΜΠ του ιδίου τύπου και όδευαν προς φόρτωση σε αρματαγωγό για να... συμμετάσχουν στην «Καταιγίδα», την άσκηση του ΠΝ.

Όπως έγινε γνωστό, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Ωροπού, στις 5:50 το πρωί, το όχημα για άγνωστους λόγους (πιθανόν από μηχανική βλάβη) ξέφυγε από την πορεία του, κτύπησε την μπάρα δεξιά και μετά κατευθύνθηκε προς την αριστερή πλευρά του δρόμου, όπου έπεσε σε χαντάκι και ανατράπηκε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι του οδηγού. Το δεύτερο μέλος του πληρώματος, ένας αρχιλοχίας μεταφέρθηκε στο 401 ΓΝΣ για προληπτικούς λόγους.

Το όχημα εκινείτο σε φάλαγγα σε παράδρομο της Εθνικής Οδού. Άνηκε στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών του Αυλώνα.

Το «αρχαίο» Μ113 συμμετείχε στην άσκηση «Καταιγίδα». Είχαν προμηθευτεί στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από τον Στρατό και είχαν πρωταγωνιστήσει στο Βιετνάμ…

Είναι γεγονός όμως πως τα Μ113 είναι απαρχαιωμένα και αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ η συντήρηση τους ελλείψει χρημάτων καθίσταται αδύνατη.

Το θέμα είναι πώς ο Ελληνικός Στρατός απέκτησε μερικές εκατοντάδες ακόμη «σαπάκια» από τα αποθέματα του αμερικανικού Στρατού, καθώς δεν διαθέτει κονδύλια για την αγορά καινούργιων.

O Ελληνικός Στρατός είναι ο μόνος σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ που χρησιμοποιεί σε κύρια καθήκοντα ως ΤΟΜΠ τα Μ113. Ακόμα και ο τουρκικός Στρατός τα έχει αντικαταστήσει από την δεκαετία του 1980 με το AIFV.

Σοκ για συνταξιούχους του Δημοσίου

Σοκ για 450.000 συνταξιούχους
Μία δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε το υπουργείο Οικονομικών σε 450.000 συνταξιούχους του Δημοσίου (πρώην δημοσίου υπαλλήλους, στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, ιατρούς του ΕΣΥ κ.τ.λ.).
Οι βεβαιώσεις αποδοχών που τους έστειλε δεν περιλαμβάνουν τα ποσά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης 1%-4% που θα έπρεπε να είχαν παρακρατηθεί τμηματικά από τις μηνιαίες συντάξεις τους, κατά τη διάρκεια του 2012.
Το αποτέλεσμα θα είναι οι συνταξιούχοι να κληθούν να καταβάλουν ολόκληρα τα ετήσια ποσά της εισφοράς που αναλογούν στις συντάξεις του 2012, μαζί με το φόρο εισοδήματος!
Τόσο ο φόρος εισοδήματος όσο και η εισφορά αλληλεγγύης του 2012 θα αναγράφονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων, που θα αποσταλούν στους συνταξιούχους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πως δηλώνονται στο Ε1 και στο Ε9 αυθαίρετα και ημιυπαίθριοι Πηγή:www.capital.gr


Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι προχώρησαν στην τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων και των αυθαίρετων κτισμάτων τους. Η τακτοποίηση αυτή πρέπει να δηλωθεί σε συγκεκριμένους τρόπους στα φετινά φορολογικά έντυπα. Αναλυτικά, δηλώνονται ως εξής:

Στο Ε1:

Στο Ε1 τα Αυθαίρετα κτίσματα και οι Ημιυπαίθριοι Χώροι που τακτοποιήθηκαν, αναγράφονται στην πραγματική τους κατάσταση και χρήση, ανεξάρτητα με ποιο νόμο τακτοποιήθηκαν.

Στο Ε9:

Ν. 3775/2009: (Σουφλιάς)
- οι κλειστοί ημιυπαίθριοι προστίθενται στους κύριους χώρους.
- τα αυθαίρετα κτίσματα αναγράφονται στην πραγματική τους κατάσταση.

Ν. 3843/2010: (Μπιρμπίλη)
- Δεν απαιτείται η προσθήκη ημιυπαίθριων χώρων στους κύριους, εφόσον δεν απαιτείται η αναγραφή του εν λόγω ακινήτου στο Ε9 από άλλη αιτία. Αν βέβαια έχουν δηλωθεί οι ημιυπαίθριοι χώροι σε προηγούμενο Ε9 ως κύριοι ή βοηθητικοί, δεν διαγράφονται.
- Όταν απαιτείται η αναγραφή στο Ε9 ακινήτου από άλλη αιτία, κατά την αναγραφή του συμπεριλαμβάνονται στους κύριους χώρους του ακινήτου και τα τ.μ. του ημιυπαίθριου.  
- Δεν απαιτείται η αναγραφή των τακτοποιούμενων χώρων, λόγω μετατροπής τους σε χώρους κύριας χρήσης, που είχαν δηλωθεί είτε σύμφωνα με τη χρήση τους, είτε ως βοηθητικοί, εφόσον δεν απαιτείται η αναγραφή του εν λόγω ακινήτου στο Ε9 από άλλη αιτία.
- Όταν οι τακτοποιούμενοι χώροι, λόγω μετατροπής τους σε χώρους κύριας χρήσης, δεν έχουν δηλωθεί στο Ε9, οι χώροι αυτοί αναγράφονται στη δήλωση Ε9, ως χώροι κύριας χρήσης.

Ν. 4014/2011: (Παπακωνσταντίνου)
- Αυθαίρετα κτίσματα που τακτοποιήθηκαν με το νόμο αυτό, δηλώνονται στο Ε9 στην πραγματική τους κατάσταση, το επόμενο από την τακτοποίηση έτος.

Μη τακτοποιημένοι χώροι:
- Οι κλειστοί ημιυπαίθριοι προστίθενται στους κύριους χώρους
- Τα αυθαίρετα κτίσματα αναγράφονται στην πραγματική τους κατάσταση και χρήση
Αναστολή «Πόθεν Έσχες» για την απόκτηση ακινήτων
Οι διατάξεις περί πόθεν έσχες (περ. γ του άρθρου 17 του Κ.Φ.Ε.)
Αναστέλλονται από 17/12/2010 μέχρι και 31/12/2013.
Κατά συνέπεια αναστέλλεται η εφαρμογή του «πόθεν έσχες» για το χρονικό αυτό διάστημα για την απόκτηση όλων των ακινήτων. (πολ. 1165/29.7.2011)
Η αναστολή συνεπώς του πόθεν έσχες ισχύει για:
α) την αγορά οποιουδήποτε ακινήτου (πρώτης κατοικίας, δευτερεύουσας κατοικίας, εξοχικής κατοικίας, καταστήματος, οικοπέδων, αγροτεμαχίων κ.λπ.), β) την ανέγερση οικοδομών, γ) τη χρονομεριστική ή χρηματοδοτική μίσθωση όλων των ακινήτων, δ) την κατασκευή πισίνας.

Εξαιρούνται επίσης από την επιβολή του φόρου δωρεάς και γονικής παροχής οι δωρεές και οι γονικές παροχές χρημάτων που συνιστώνται αποκλειστικά για την αγορά ή ανέγερση ακινήτων, εφόσον πρόκειται για δαπάνη η οποία κατά τις διατάξεις του Κ.Φ.Ε., δεν προσαυξάνει την ετήσια δαπάνη του φορολογουμένου.
Του Αντώνη Μουζάκη


Πηγή:www.capital.gr



Πηγή:www.capital.gr

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ;



Γράφει η Κανέλλα Καζακοπούλου
    Αφου η ΔΗΜΑΡ κι από κοντά το ΠΑΣΟΚ μάς εχουνε πρήξει με το ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ που αποτυπώνει ολη την υπουλία που χαρακτηρίζει και τα δυό αυτά κόμματα-πατερίτσες της Ν.Δ. (δεδομένου των ψιλών γραμμάτων πού περιέχει και κανένα καθεστωτικό κανάλι δέν αποκαλύπτει καθόλου τυχαία….) υποψιάζομαι οτι  σειρά μπορει να  έχει στην ΑΤΖΕΝΤΑ το ΑΝΤΙΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.
    Καί για όσους δέν το έχουν πληροφορηθεί η κ.Ρεπούση  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ με προβολή…..από την ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΥΘΟ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ.
    Νομίζω οτι έτσι όπως πάει η κυρία αυτή σε λίγο θα μάς πεί οτι και η επανάσταση του 1821 ήταν ενας μύθος πού πλάσσαμε οι Ελληνες γιατί είχαμε ανάγκη από αγωνιστική παρακαταθήκη να τη διηγούμαστε και να κομπάζουμε.
    Μύθος μπορεί επίσης να είναι και η εθνική αντίσταση, οι χιλιάδες εκτελεσθέντες από τους γερμανούς, μύθος μπορεί να ειναι ακόμα και η 7χρονη στρατιωτική δικτατορία και ποιός ξέρει και τι άλλο θα προκύψει μετά το μύθο του Ζαλόγγου.
    Ο,τι ομως και να κάνουν οι διάφορες Ρεπούσηδες γιατί δυστυχώς δέν είναι μία, δέν θα μπορέσουν να παραχαράξουν την ιστορία, να τη σβήσουν, για να μάς σβήσουν ως λαό από το χάρτη, ΓΙΑΤΊ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΙΣΤΟΡΙΟΚΤΟΝΟΙ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΜΥΘΟΣ……

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)