Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Επτά εταιρείες στην επόμενη φάση της εξαγοράς του ΟΠΑΠ

Επτά από τις οκτώ εταιρείες θα συμμετάσχουν τελικά στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 33% των μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε., όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις:....



- BC Partners
- Emma Delta Ltd, ένα επενδυτικό κεφάλαιο που το διαχειρίζεται η εταιρία Emma Delta Management Ltd με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%)
- Κοινοπραξία των εταιριών Gauselmann AG (55%), Playtech Ltd (41%) και Helvason Ltd (4%)
- Κοινοπραξία των εταιριών Intralot Holdings Luxemburg S.A. (34%) και Intralot Investments Ltd (66%)
- Primrose Treasure Limited, θυγατρική της εταιρίας Fosun international
- Third Point LLC
- TPG Capital

Περικοπές και στην κοινή λογική

Περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, στις εξόδους, στις διαμαρτυρίες, στις ελευθερίες του λόγου και της έκφρασης, κάθε μέρα και λιγότερη δημοκρατία κι εμείς εκεί· προσκολλημένοι στα στερεότυπά μας, στις εμμο­νές μας, στα αδιέξοδα. Κάθε μέρα και λιγότερος κοινός νους. Το πρώτο και βασικότερο πουέχου­με να καταλάβουμε είναι ότι δεν μας λείπει καμιά ιδιοφυία για να μας βγάλει από τα αδιέξοδα, δεν χρειαζόμαστε κανέναν από μηχανής Σωτήρα να μας ελευθερώσει, δεν έχουμε την ανάγκη κανενός περισπούδαστου οικονομολόγου για να μας λύσει την εξίσωση της εξαθλίωσής μας. Ωστόσο, έχουμε απελπιστικά ανάγκη να ασκή­σουμε στοιχειωδώς την κοινή λογική. Με δυο λό­για, να σκεφτούμε απλά. Έχουμε επείγουσα ανά­γκη να κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάματα κι όχι μέσω κομματικών ιδεοληψιών, συμβάσεων και σκοπιμοτήτων. Ποιος δεν γνωρίζει ότι τα εγκλή­ματα γίνονται στο όνομα των πιο ευγενικών ιδεών, όπως αντίστοιχα οι κομματικοί μηχανισμοί λένε τα δικά τους κατασκευασμένα συνειδητά ψεύδη με απώτερο στόχο την εξουσία… «στο όνομα των συμ­φερόντων του λαού»; Ποιος δεν γνωρίζει σε αυτόν τον τόπο τις κακοδαιμονίες, τα λάθη, τις αγκυλώ­σεις, τις διαστρεβλώσεις και τα παρατράγουδα της χώρας; Σε ποιον από όλους όσοι κατοικούν αυτόν τον τόπο αρέσει η ανεργία, ποιος επίσης ικανοποιείται με τις απολύσεις των εργαζομένων, ποιος «τη βρίσκει» με τις μειώσεις των μισθών;

Τι μας λένε λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια τα κόμ­ματα… που δεν κυβέρνησαν τον τόπο; Ότι είναι κακό πράγμα οι απολύσεις, η ανεργία, οι μειώσεις μισθών, η κοινωνική και ατομική εξαθλίωση. Δι­εκδικούν την εξουσία, τη σωτηρία του τόπου και των ζωών μας λέγοντάς μας πόσο καταστροφικά είναι τα μέτρα του Μνημονίου. Τρία χρόνια, οι μεν αντιμετωπίζουν την κρίση με περικοπές μισθών και συντάξεων, φορολογώντας ό,τι σαλεύει στην ελληνική επικράτεια, και οι δε λέγοντας αυτό που παραδέχονται και γνωρίζουν όλοι: πόσο αντιλαϊκά είναι τα μέτρα… Οι μεν προσθέτουν ότι είναι επώδυνα, αλλά αναγκαία, οι δε ότι είναι επώδυνα και καταστροφικά γιατί δεν οδηγούν πουθενά. Ωστό­σο, δεν προτείνουν λύσεις, τουλάχιστον μέσα σε στοιχειώδες πλαίσιο σοβαρότητας… Και αυτό είναι γνωστό και εμπεδωμένο στη λαϊκή συνείδηση.

Ο κοινός νους σε περιόδους κρίσης αποτελεί την πιο ασφαλή καταφυγή, που δεν είναι άλλη από την αποδοχή του γεγονότος ότι πτωχεύσαμε κι ότι επι­τέλους ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ – τελεία και παύλα. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, η ισονομία, το αίσθημα δικαίου και άλλες αξίες της δημοκρατίας βρίσκονται επίσης υπό καθεστώς πτώχευσης. Το μέγα αμάρτη­μα της αντιπολίτευσης είναι ότι ασκεί παρηγορητικό καταγγελτικό λόγο προσδοκώντας την εξουσία. Δεν λέει την αλήθεια ότι, ναι, λεφτά δεν υπάρχουν, για να αποκαταστήσει ό,τι χάθηκε, όπως υπόσχονται.

Δεκαετίες τώρα, η ευρύτερη Αριστερά επισήμαι­νε, ηχηρά και εντόνως, παράνομες προσλήψεις, όργιο αυθαιρεσιών, τον μηχανισμό διορισμών των κομμάτων εξουσίας, την ακατάσχετη ρουσφετολογία. Τι έγιναν όλοι εκείνοι οι «πρασινοφρουροί» και τα «δικά μας παιδιά»; Εξαερώθηκαν όλοι αυ­τοί οι ατελείωτοι κομματικοί στρατοί, τους οποί­ους βόλευαν οι βουλευτές και οι υπουργοί που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και «βασανί­ζονται» από τη συνείδησή τους; Τι έγιναν όλες αυ­τές οι στρατιές των έκτος ΑΣΕΠ διορισμένων από τα παράθυρα, τις κλειδαρότρυπες, τις οροφές, τις πίσω πόρτες, όλες αυτές οι ευγενικές εξαιρέσεις πολιτών ειδικών αναγκών και περιπτώσεων που έπρεπε να καλύψουν τη μια εποχικές ανάγκες, την άλλη επίγειες, την παράλλη υπερπόντιες; Κανείς δεν είχε διαπιστώσει στους δήμους, για παράδειγμα, ότι συντελούνταν όργια κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος κι ότι οι δημοφιλείς δήμαρχοι κάθε τετραετία βόλευαν και μερικούς δικούς τους, μια και υπήρχαν λεφτά για ξόδεμα;

Αυτά επικροτεί σήμερα η Αριστερά, αυτές τις πρακτικές εγκρίνει; Στη χρεοκοπημένη Ελλάδα όλοι έχουν δίκιο, από τους πανεπιστημιακούς με τα ξεχαρβαλωμένα πανεπιστήμια έως τους αδικη­μένους δικηγόρους του ανεκδιήγητου Ρουπακιώτη. Αν όλα λειτουργούσαν τόσο εύρυθμα κι ήταν τόσο δίκαια κατανεμημένα, γιατί φτάσαμε σε αυ­τά τα μαύρα χάλια – που δεν είναι μόνο έργο ολί­γων; Η απάντηση είναι θέμα κοινής λογικής κι όχι κομματικής και ιδεολογικής προκατάληψης και σκοπιμότητας.
Πηγή: topontiki.gr

Θάνατος με δόσεις

Η συγκυβέρνηση έδωσε τα ρέστα της για να εισπρά­ξει άλλο ένα μεγαλοπρεπές… φτύσιμο. Δεν δίστα­σε να εκβιάσει και να περιπαίξει τους ίδιους της τους βουλευτές (διαβεβαιώνοντάς τους ότι χρεο­κοπούμε στις 16 Νοεμβρίου), να γελοιοποιήσει το Σύνταγμα (ερμηνεύοντας τις από καιρού διατυπω­μένες
απαιτήσεις των πιστωτών ως έκτακτη και, άκουσον άκουσον, απρόβλεπτη κατάσταση), να ξεφτιλίσει το Κοινοβούλιο (περιλαμβάνοντας στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ακόμη και ρυθμίσεις που είχαν απορριφθεί λίγα μόλις 24ωρα πριν από την Ολομέλεια). Κυρίως, όμως, δεν δίστα­σε να ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για το ξεπού­λημα όχι μόνο του πλούτου της χώρας, αλλά της εργασίας, του μόχθου, της ίδιας της ζωής του κάθε Έλληνα χωριστά.

Και όλα αυτά, για να λάβει τι ακριβώς; Την «πολιτική δέσμευση» των πιστωτών για την εκταμίευση μι­ας χρωστούμενης «υπερδόσης» – σε δόσεις -, η οποία δεν πρόκειται να λύσει κανένα από τα ουσια­στικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό οι εξελίξεις να παρου­σιάζονται ως «επίτευγμα».

Για να χρησιµοποιήσουµε τα λόγια κάποιου… άλλου: «Είναι ουτοπία να περιμένουμε πως οι δόσεις των δανεικών θα φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη. Είναι ουτοπία να νομίζουμε ότι η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα σημάνει ρευστότητα στην αγορά. Απλά θα καλύπτει τις ζημιές από το PSI και τις δικές τους αισιόδοξες εκτιμήσεις του ρίσκου. (…) Είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι η πληρωμή των χρωστούμενων του Δημοσίου θα συνεισφέρει στην ανάκαμψη. Η, σταδιακή μάλιστα, κάλυψη των υποχρεώσεων του κράτους προς τον ιδιωτικό το­μέα αφορά σε μεγάλο βαθμό συγκεκριμένους και λίγους τομείς της οικονομίας, που δεν έχουν τη δυνατότητα να ηγηθούν μίας αναπτυξιακής προσπά­θειας».

Αυτά δεν τα λέµε εµείς, τα είπε την Τρίτη που μας πέρασε σε ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημή­τρης Δασκαλόπουλος. Εμείς αυτό που μπορούμε να προσθέσουμε είναι ότι μετά και το τελευταίο «ξεβράκωμα», το λάδι της τρικομματικής κυβέρνησης εξαντλείται και το επόμενο… φτύσιμο δεν θα έρθει έξωθεν, αλλά από τους πολίτες, στις κάλπες.

Moody’s: Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος παρά τη συμφωνία

Την άποψη ότι το ελληνικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο παρά την βραχυπρόθεσμη ανακούφιση που παρέχει η συμφωνία στο Eurogroup διατυπώνει η Moody’s Investors Service, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί να μειώσει τελικά μέρος του χρέους της. «Η συμφωνία της Τρίτης με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, απελευθερώνει τη δόση των 44 δις ευρώ για τη διάσωση της Ελλάδας και θα παράσχει ανακούφιση στην οικονομία της Ελλάδας που διψά για ρευστότητα, αλλά πιστεύουμε ότι το φορτίο χρέους της χώρας παραμένει μη βιώσιμο», αναφέρουν οι αναλυτές της Moody’s.

«Η πιθανότητα μιας περαιτέρω χρεοκοπίας για το χρέος που κρατείται από ιδιώτες είναι υψηλή, και δεδομένου ότι το 70% του συνολικού χρέους διακρατείται από τον επίσημο τομέα, μόνο μια μείωση αυτού του χρέους θα οδηγούσε σε μια κάποια βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας», αναφέρει η Moody’s.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η συμφωνία έχει ως στόχο να μειώσει το ελληνικό χρέος μέσω ενός μείγματος μείωσης των επιτοκίων των δανείων προς την Αθήνα, την επιστροφή κερδών της ΕΚΤ που συνδέονται με τη συμμετοχή της σε ελληνικά ομόλογα και πιθανώς με μια επαναγορά του χρέους σε χαμηλές τιμές.

«Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη σημαντικά ρίσκα υλοποίησης που συνδέονται με το πρόγραμμα, ιδιαίτερα λόγω της ακραίας οικονομικής και κοινωνικής ευάλωτης κατάστασης της Ελλάδας. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς ότι οι στόχοι που μόλις συμφωνήθηκαν, θα επιτευχθούν χωρίς καμία ολίσθηση», αναφέρει η Moody’s.

Νέα ευκαιρία για τα ληξιπρόθεσμα

Προ των πυλών βρίσκεται νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορολογουμένων προς το Δημόσιο, μετά το άλμα των συνολικών οφειλών στα 54,5 δισ. ευρώ και τη δεδομένη αδυναμία χιλιάδων φορολογουμένων να εξυπηρετήσουν εγκαίρως τις φορολογικές τους υποχρεώσεις χωρίς πολλές δόσεις. Σύμφωνα με «Τα Νέα» η νέα ρύθμιση, θα δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης οφειλών έως και σε 48 δόσεις, με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τς τάξεως των 100 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών, μετά τις έντονες αντιδράσεις της τρόικας σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη νέα ευνοϊκή ρύθμιση για παραβάτες της φορολογικής νομοθεσίας, αναγκάστηκε να δεχθεί να συμπεριλάβει στο νέο Μνημόνιο διάταξη σύμφωνα με την οποία δεσμεύεται πως δεν θα υπάρξει εφεξής καμία τέτοια ρύθμιση. Από την άλλη, όμως, η ανάγκη να δοθούν διευκολύνσεις στους φορολογούμενους να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους είναι αδήριτη καθώς στην αντίθετη περίπτωση τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη των 11,025 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους θα έχουν φτάσει τα 15 δισ. ευρώ και ο προϋπολογισμός θα «εκτροχιαστεί» επικίνδυνα.

Σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να μην παραβιαστεί η δέσμευση του Μνημονίου, η νέα ρύθμιση εντάσσεται στις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων εμπλουτίζοντας και διευρύνοντας διαδικασία ρύθμισης η οποία προβλέπεται και σήμερα, αν και δεν είναι πολύ γνωστή στους φορολογούμενους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα ρύθμιση θα έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Δόσεις: Θα μπορούν να φτάνουν έως τις 36 με την υποβολή αιτήματος πρώτης διευκόλυνσης από την πλευρά των φορολογουμένων στον προϊστάμενο της Εφορίας τους. Αντίστοιχες διατάξεις, ισχύουν και σήμερα αλλά το σύνηθες είναι να παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης σε έως 15 δόσεις. Η ρύθμιση και οι εγκρίσεις τώρα θα γίνουν πιο εύκολες για τους φορολογούμενους.

Μίνι μηνιαία καταβολή: Το σύνηθες πλαφόν των 300 ευρώ ελάχιστης μηνιαίας καταβολής που καθιέρωναν οι προηγούμενες ρυθμίσεις, κρίθηκε ότι δεν έχει θέση στην παρούσα συγκυρία. Έτσι στο τραπέζι έχουν τεθεί προτάσεις ακόμα και για ελάχιστη μηνιαία δόση της τάξεως των 50-80 ευρώ, προκειμένου να διευκολυνθούν πραγματικά οι μικροοφειλέτες οι οποίοι έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά εξ ανάγκης.

Νέα ευκαιρία: Στη ρύθμιση θα μπορούν να μπουν ακόμα και όσοι φορολογούμενοι είχαν επιχειρήσει και στο παρελθόν να υπαχθούν σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών, πλήρωσαν ορισμένες δόσεις και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη ρύθμιση. Μάλιστα, αν πληρώσουν κανονικά την πρώτη δόση της νέας ρύθμισης, θα μπορούν να αυξήσουν τις μέγιστες δόσεις σε έως και 48.

Προσαυξήσεις: Σε αντιδιαστολή με προηγούμενες ρυθμίσεις, όπου η μείωση των προσαυξήσεων ήταν συνάρτηση του αριθμού των δόσεων αυτή τη φορά προκρίνεται διαγραφή των προσαυξήσεων στο τέλος. Αν ο φορολογούμενος τηρήσει τη ρύθμιση και πληρώσει όλες του τις δόσεις, τότε οι προσαυξήσεις εξετάζεται να διαγράφονται στο σύνολό τους.

Συστήνεται ειδική ομάδα εργασίας για τα λαθραία καύσιμα

Ομάδα Εργασίας με αποκλειστικό έργο τη σύνταξη των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων που απαιτούνται για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα συστάθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. Η επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει ολοκληρωμένες τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις έως τις 20 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται πως ήδη έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα συστήματα εισροών- εκροών τα οποία σε πρώτη φάση θα εγκατασταθούν στα πρατήρια καυσίμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης έως τον Μάρτιο 2013, σε δεύτερη φάση στις υπόλοιπές μεγάλες πόλεις έως τον Σεπτέμβριο 2013 και τέλος στην υπόλοιπη Ελλάδα έως τον Μάρτιο 2014.

Ακόμη, έχει υπογραφεί Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων εντοπισμού θέσης (GPS) στα βυτιοφόρα και στα πλωτά εφοδιαστικά μέσα με καταληκτική ημερομηνία εγκατάστασής τους την 31η Ιουλίου 2013 ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος ελάχιστος χρόνος σχεδιασμού και υλοποίησης του συστήματος με το οποίο θα αντλούνται και θα αξιοποιούνται οι πληροφορίες από τα εγκατεστημένα ηλεκτρονικά συστήματα γεωγραφικού προσδιορισμού.

Επίσης, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη έχει συσταθεί ομάδα εργασίας για την σχεδίαση και υλοποίηση του διαγωνισμού συστήματος ιχνηθέτησης καυσίμων, αλλά και ομάδα εργασίας που για την μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών των πετρελαίων μετά από την εξίσωση του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης η οποία ήδη υπέβαλε το πόρισμά της το οποίο θα εκτιμηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία για την λήψη σχετικής απόφασης.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)