Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Επίσκεψη της Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας στο 251 ΓΝΑ

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς συνόδευσε την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Φώφη Γεννηματά στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251 ΓΝΑ).

Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του νοσοκομείου... για την αποστολή και το έργο που επιτελεί το 251 ΓΝΑ.

Τροπολογία για εξόφληση οφειλών ΝΙΜΤΣ και στρατιωτικών νοσοκομείων

Τροπολογία για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΝΙΜΤΣ και των στρατιωτικών νοσοκομείων, κατέθεσε η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο.
Δίνεται έτσι η δυνατότητα στα στρατιωτικά νοσοκομεία, το ΝΙΜΤΣ, τα στρατιωτικά φαρμακεία και το Κέντρο Εφοδιασμού Ναυτικού να εξοφλήσουν δαπάνες προμήθειας φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, ορθοπεδικού υλικού και χημικών αντιδραστηρίων που πραγματοποιήθηκαν μετά την 31 Δεκεμβρίου του 2011.
Το ποσό των 15,2 εκατ. ευρώ που θα απαιτηθεί για την εξόφληση των υποχρεώσεων των στρατιωτικών νοσοκομείων για το 2012 θα καλυφθεί από την έκτακτη χρηματοδότηση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας συνολικού ποσού 228,1 εκατ. ευρώ. Οι δαπάνες που αφορούν το 2013 θα καλυφθούν από τους προϋπολογισμούς των Γε3νικών Επιτελείων.
Η τροπολογία υπογράφεται από την αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.
Διαβαστε την τροπολογία .http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/8143525.pdf

Εκθεση-κόλαφος για εφορίες, Υγεία και αεροπορική βιομηχανία

Στην ΕΑΒ
Κακοδιαχείριση ύστερα από διενέργεια διοικητικού και οικονομικού ελέγχου διαπίστωσε ο Επιθεωρητής και στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ). Μεταξύ των άλλων, διαπιστώθηκε ότι είχαν δαπανηθεί μεγάλα ποσά για τη σύναψη συμβάσεων με εξωτερικούς νομικούς συνεργάτες, ενώ η νομική υπηρεσία της εταιρείας είναι πλήρως στελεχωμένη. Βρέθηκαν δαπάνες μη αιτιολογημένης σκοπιμότητας για συμβούλους επικοινωνίας. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι γινόταν ανάθεση σοβαρού κατασκευαστικού έργου σε υπεργολάβους, χωρίς κριτήρια επιλογής αναδόχου, χωρίς χρονοδιαγράμματα υποχρεώσεων και δεσμεύσεων του αναδόχου. Επισημάνθηκαν επίσης υπέρογκες αμοιβές για υπερωριακή απασχόληση οδηγών.
Ο οδηγός του προέδρου λάμβανε μέχρι και 32.070 ευρώ ετησίως για υπερωρίες και ο οδηγός του διευθύνοντος συμβούλου μέχρι και 32.389 ευρώ. Υπήρχε πλήθος μη αναγκαίων επιχορηγήσεων περί τα 100.000 ευρώ ετησίως σε διάφορους φορείς, συλλόγους, σωματεία και ιδρύματα. Για λειτουργία της εταιρείας είχαν συναφθεί ομολογιακά δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου συνολικού ύψους κατά την ελεγχόμενη περίοδο 730 εκατ. ευρώ. Επειδή η εταιρεία βρισκόταν σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων, κατέπιπταν οι εγγυήσεις και τα δάνεια εξοφλούντο από το Δημόσιο.

Ναυτικές ιστορίες …. ανήκουστης τρέλας !!

του Κ.Βουλγαράλη
        
            Οι μηχανές του καπνίζουν έντονα και αγκομαχούν υπόκωφα, το σκάφος ολόκληρο τρίζει ανατριχιαστικά, οι γεννήτριες τρεμοπαίζουν και τα πηδάλια, σε κατάσταση ανάγκης, λειτουργούν μόνο χειροκίνητα (δύσκολα).
            Στη Γέφυρα, ο Καπετάνιος και το επιτελείο του, βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση. Άλλοτε μιλούν όλοι μαζί και κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα και άλλοτε σιωπηλοί, μετρούν απλώς τα κύματα, αναμένοντας τα τρία (3) μεγάλα που περιοδικά καταφθάνουν και κάθε φορά δοκιμάζουν τις αντοχές στο ταλαίπωρο αυτό σκαρί.
            Τα όργανα ναυτιλίας στη Γέφυρα δε λειτουργούν και κανένας δε γνωρίζει το στίγμα του σκάφους, που βρίσκεται και προς τα πού πρέπει να πλεύσει. Αρκούντε να καταγράφουν τις ζημιές και τις αβαρίες που τους αναφέρουν οι επικεφαλής των ομάδων βλαβών και με λαχτάρα στέκουναι δίπλα στον ασύρματο και αφουγκράζονται ……
-           «πάρτε πορεία 110ο» ακούγεται η φωνή του Τροϊκανού Διοικητή !!
-           «δεξιά 20ο πηδάλιο, πορεία 110ο», φωνάζει δυναμικά και με λαχτάρα ο Κυβερνήτης !!
Μπάπα – Μπούπου τα πρώτα κύματα στη πλώρη, το πλοίο καταχτυπιέται έντονα, τρέμει ολόκληρο, σκαμπανεβάζει και παίρνει μεγάλες κλίσεις στρέφοντας στη νέα πορεία του. Τα πάντα τρίζουν ανατριχιαστικά, τα φώτα τρεμοσβήνουν, από τις γεννήτριες που δοκιμάζονται και ο μάγειρας αναφέρεις ότι το καζάνι έφυγε από τη θέση του και χύθηκε η μακαρονάδα.
-           «πλεύση επισφαλής» αναφέρει στον ασύρματο ο Κυβερνήτης, στον Mr Baa
-           «ανεβάστε ταχύτητα στους 15knots» διατάζει ο Τροϊκάνος διοικητής
-           «πρόσω ημιταχώς» οι μηχανές διατάζει με τη σειρά του, ο Κυβερνήτης
Τα κύματα ανεβαίνουν πλέον στα καταστρώματα, τίποτα δε μένει όρθιο, όλοι γαντζώνονται απελπισμένοι απ’ όπου μπορούν και ο 1ος Μηχανικός, ουρλιάζει (ως συνήθως κάνει) από το μεγάφωνο της ενδοεπικοινωνίας :
-           Γέφυραααα, η μηχανή υπερθερμαίνεται, τα ασφαλιστικά ανοίγουν και έχουμε διαρροές στα δίκτυα !!
-           «Πρώτε βαστάτε γερά και προσέχετε», απαντά ο Κυβερνήτης !!
-           «Νερά στο ηλεκτροστάσιο, χάσαμε την Αριστερή γεννήτρια», αναφέρει το Control
-           «Κάντε κράτει αμέσως τα βοηθητικά μηχανήματα, μόνο τα κυκλώματα ασφάλειας πλου, να είναι σε λειτουργία», διατάζει ο Κυβερνήτης !!
….. υπόκωφη ησυχία ξαφνικά, ερυθρό μισοσκόταδο από τις λάμπες ασφαλείας, μπόχα απ’ την έλλειψη εξαερισμού ….. ιδρώτας και ανατριχίλα παντού. Οσμές φόβου και οργής, ανασφάλειας και προσμονής, απελπισίας και μια ανατριχιαστική σιωπή, αναδύεται παντού.
-           «εδώ ΕΛΛΑΣ, είμαστε σε κατάσταση ανάγκης, έχουμε βλάβες στις μηχανές και διαρροή στο σκάφος», αναφέρει ο Κυβερνήτης στο δίκτυο ασυρμάτου
-           «στρέψατε δεξιότερα πορεία 145ο, αυξήσατε ταχύτητα και απορρίψατε έρμα, σαβούρα και μη αναγκαία υλικά – ξαλαφρώστε το σκάφος σας άμεσα», ακούγεται επιτακτικά στο μεγάφωνο του ασυρμάτου, η φωνή του ξένου διοικητή.
-           «πρόσω ολοταχώς τα χειριστήρια των μηχανών, αντιμετωπίστε τις διαρροές και απορρίψτε άμεσα, οτιδήποτε δεν μας χρειάζεται για να πλέουμε», διατάζει συγκαταβατικά ο Κυβερνήτης.
-           «μα ήδη έχουμε πετάξει τα πάντα, έχουμε αδειάσαμε ακόμα και νερό από τις δεξαμενές, υλικά τρόφιμα και συσκευασίες – τώρα μόνο ανθρώπους μπορούμε να πετάξουμε στη θάλασσα …. δώστε τις διαταγές σας κύριε Κυβερνήτα», αναφέρει ο Ύπαρχος στον Καπετάνιο, που πλέον κοιτά βουβός και αμήχανος, προς τη μανιασμένη σκοτεινή θάλασσα, βυθισμένος στη μοναξιά του.
-           «…………..» !?!?
Την ίδια ώρα, που το πλήρωμα του καταστρώματος και οι μηχανικοί μάχονται να κρατήσουν ζωντανό το σκάφος, ο Υποπλοίαρχος με τους πυροβολητές, τους τορπιλητές και τους λοιπούς του υποβρύχιου πολέμου, συσκέπτονται μανιωδώς στο καρρέ, μέσα σε ντουμάνι καπνό τσιγάρων και έντονες τεχνο-ναυτικές ατέρμονες αντιπαραθέσεις:
-           «δε ξέρουνε τι τους γίνεται, αυτοί εκεί πάνω στη Γέφυρα – πάνε ανατολικά, ενώ εγώ είδα ένα γλάρο στα νοτιοδυτικά, που σημαίνει ότι από εκεί είναι η στεριά», φωνάζει έξαλλος ο τορπιλητής
-           «δε γίνεται να συνεχίσουμε έτσι, ο καπετάνιος να κλείσει αμέσως τον ασύρματο και να πάμε όπου θέλουμε μόνοι μας ….., αυτοί εκεί στο Τροϊκανό Γενικό Επιτελείο, δεν τους ενδιαφέρει αν ζήσουμε ή αν θα πνιγούμε», προτείνει ο Οπλονόμος
-           «ρε παιδιά, ας πάμε λίγο πρίμα, να πάψει επιτέλους να κουνάει το ρημάδι και να σταματήσουμε να ξερνάμε», ψελλίζει μισοζαλισμένος ο Ταμίας
-           «τι πρίμα ρε, ποτέ πρίμα, μόνο κόντρα πρέπει να πάμε – κόντρα στο καιρό, κόντρα στις εντολές του Τροϊκανοεπιτελείου, κόντρα στον καπετάνιο, κόντρα και στο Θεό αν χρειαστεί – εμείς είμαστε αγωνιστές και δε μασάμε πρίμα ρεεέ», ωρύεται ο Πυράρχης τραβώντας μια βαθιά τζούρα στο τσιγάρο του, υπό το βλέμμα επιδοκιμασίας του Υποπλοίαρχου, δίπλα του.
        Την έντονη συζήτηση «σωτηρίας», διακόπτει ο καμαρότος, που αναγγέλλει στον Υποπλοίαρχο ότι, η (συνδικαλο)«επιτροπή» του πληρώματος, ζητά ακρόαση. «Να περάσουν – να περάσουν» φωνάζουν όλοι μαζί όρθιοι οι τσιγαρο-καπνισμένοι του καρρέ !!
-           «κύριε Υποπλοίαρχε, είμαστε καταταλαιπωρημένοι από τη δουλειά, βρώμικοι διότι δεν έχουμε νερό, το συσσίτιο πλέον δε τρώγεται, φρούτο ή γλυκό έχουμε μέρες να φάμε …. και τώρα χάσαμε και την κεραία της δορυφορικής – δεν αντέχουμε άλλο και από πάνω ακούμε ότι ο Ύπαρχος, σχεδιάζει να αυξήσει και τις βάρδιες εργασίας – δεν θα το επιτρέψουμε», καταθέτουν με στόμφο και σε παράταξη οι τρεις «πατέρες» του πληρώματος !!
-           «καλά ρε παιδιά, αυτά τάπατε στον Κυβερνήτη», ρωτά έκπληκτος ο Υποπλοίαρχος !?
-           «πήγαμε στη Γέφυρα, αλλά ο Ύπαρχος μας έδιωξε με τις κλωτσιές», διαμαρτυρήθηκε ο μεγαλο-πατέρας της επιτροπής !
-           «απαράδεκτο, δε λειτουργεί τίποτα σ’ αυτό το πλοίο, καταλύθηκαν όλα τα δικαιώματα του πληρώματος, πρέπει να πας Υποπλοίαρχε στη Γέφυρα, να τους τα πεις και να απαιτήσεις τα δίκια του πληρώματος …. φωνάζουν όλοι μαζί οι συνδαιτυμόνες του καρέ !! , αλλά ο Υποπλοίαρχος συνεχίζει να καπνίζει το τσιγάρο του και να το σκέπτεται, κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι του !! Πολλές ένιες, ξαφνικά μαζευτήκανε πάνω του !!

Ανίκανοι στη Γέφυρα, ανόητοι στα καρρέ ….. και το πλοίο «ΕΛΛΑΣ», συνεχίζει να πλέει στο άγνωστο, με βάρκα την ελπίδα !!
   Εδώ και τρία χρόνια, είμαστε (άλλοι) πλήρωμα και (άλλοι) επιβάτες, στο πλοίο «ΕΛΛΑΣ». Ένα ιστορικό πλοίο, παλιάς τεχνολογίας, που βολοδέρνει σμπαραλιασμένο μεσοπέλαγα, μέσα σε μεγάλη φουρτούνα.

Νέα προειδοποίηση: ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ λίαν συντόμως

Όλα δείχνουν ότι η "ατραξιόν" του τρίτου, αναμενομένου ως χειρότερου όλων, Μνημονίου καθώς και η χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία για την ολοκληρωτική της θανάτωση (με απώτερο στόχο την υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας της χώρας, πρωτίστως του ορυκτού πλούτου: με την ίδια ακριβώς συνταγή που ήδη βλέπουμε να εφαρμόζεται στην Κύπρο) θα αποτελέσει το κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων.
Οι σχετικές πληροφορίες για το αυτονόητο που επέρχεται ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ, ενώ σ'αυτό το πλαίσιο επανέρχεται η εφημερίδα "Η Ελλάδα Αύριο" με το σημερινό κεντρικό της θέμα. Θυμίζουμε ότι η ίδια εφημερίδα πριν από δύο μήνες ήταν το πρώτο καθεστωτικό Μέσο (και μάλιστα εντασσόμενο στην ιδιαίτερη και οξύμωρη ομάδα των φιλοσαμαρικών αλλά...αντιμνημονιακών, εχθροστουρνάρειων και αντιπασοκικών ΜΜΕ) της χώρας που έκανε αναφορά με λεπτομέρειες σε ήδη ληφθείσα απόφαση από την ΕΕ που θα αφορά στη σύνδεση του κουρέματος του χρέους με το κούρεμα των εγχώριων καταθέσεων.
Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στο σημερινό δημοσίευμα, όμως, είναι η ρητή αναφορά ότι το κούρεμα θα πραγματοποιηθεί ΠΡΙΝ και όχι μετά τις γερμανικές εκλογές, όπως θεωρούσαμε δεδομένο μέχρι τώρα και εξακολουθούμε να το θεωρούμε ως πιθανότερο (παρ'όλο που μία τέτοια τιμωρητική κίνηση της Μέρκελ απέναντι στην ελλαδική αποικία της για κάτι που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να γλιτώσει ίσως να μην της έβγαινε απαραιτήτως σε κακό, αλλά να της προσέθετε πόντους εκλογικά). Ειδικά αν πλαισιώσουμε τις πληροφορίες της εφημερίδας με το γενικότερο σκηνικό (επίσκεψη Σόιμπλε μετά από Βεστερβέλε, διεργασίες για τρίτο Μνημόνιο, αυξημένη κινητικότητα κατά την περίοδο που κορυφώνονται τα μπάνια του λαού, ασχέτως τού αν αυτά πλέον γίνονται κατά κανόνα όχι στη Μύκονο αλλά στη Λούτσα κλπ.), θα διαπιστώσουμε ότι τελικά η προ των γερμανικών εκλογών περίοδος δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ως φάση ραγδαίων εξελίξεων.
Άλλωστε, η (μη) ευρωπαϊκή εγγύηση για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ στην πραγματικότητα δεν υφίστανται ΕΙΔΙΚΑ για την περίπτωση της Ελλάδας όπου η συντριπτική πλειοψηφία έχει "σπάσει" τις όποιες καταθέσεις της σε μικρολογαριασμούς και που αναμένεται να αντιμετωπίσει ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα (χρηματοδοτικό κενό, αδυναμία εξόδου στις αγορές κλπ.) στα οποία η "συνταγή" του κουρέματος αναμένεται να ξαναποτελέσει την πρόχειρη λύση. Συνεπώς κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τους κόπους της ζωής του, εφόσον τους εμπιστεύεται στα τραπεζικά ερείπια για τα οποία η ελληνική οικονομία έχει καταχρεωθεί εκατοντάδες δις ευρώ και ακόμα πτωχευμένα παραμένουν.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)