Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

'Ολοι εναντίον όλων !!!!!

Προσθήκη λεζάντας
Ρώτα έναν άσχετο στον δρόμο ποιος φταίει για την κρίση. “Οι δημόσιοι υπάλληλοι”, θα σου πει. Πήγαινε μετά σε έναν δημόσιο υπάλληλο και ρώτα τον το ίδιο πράγμα. “Οι πολιτικοί”, θα σου πει. Πήγαινε μετά σε έναν πολιτικό (που σιγά μη βρεις) και ρώτα τον κι αυτόν. “Οι φοροφυγάδες”, θα σου πει. Πήγαινε μετά και ρώτα έναν φοροφυγά ποιος φταίει για την κρίση. “Η Τρόικα”, θα σου πει. Πήγαινε μετά στην Τρό
ικα και ρώτα κι εκεί ποιος φταίει. “Όλοι σας”, θα πει. Και σε εκείνο το σημείο είναι που ξεροβήχεις, κλείνεις το φάκελο της υπόθεσης και γράφεις απ’έξω “γ@@@σέ τα”.

Είναι φοβερό το πόσο εύκολα βρίσκει κανείς εξιλαστήρια θύματα στα οποία φορτώνει με αβάσταχτη ελαφρότητα όλα τα κακά που μας δέρνουν. Εντάξει, φίλε μου άσχετε περαστικέ, φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που κωλοβαράνε – όμως είναι όλοι έτσι; Κι ακόμα κι αν είναι έτσι, εσύ δεν έχεις στο περιβάλλον σου ΚΑΝΕΝΑΝ που να προσελήφθη με “σκιώδεις” τρόπους σε μία δημόσια υπηρεσία; Αλλά κι εσύ, δημόσιε υπάλληλε, γιατί σου φταίνε οι πολιτικοί; Αυτοί δε σε διόρισαν εκεί που δουλεύεις και βγάζεις έστω κι αυτά τα λίγα χρήματα που παίρνεις τώρα; Καλά, για σένα πολιτικέ δεν εχω τίποτα να πω, γιατί έχεις τη φωλιά σου τόσο λερωμένη, που δεν μπορεί να πλησιάσει έμβιο ον σε ακτίνα χιλιομέτρων. Όσο για σένα, φοροφυγά, τι σου φταίει η Τρόικα; Αν πλήρωνες τους φόρους σου μπορεί να τα είχαμε γλιτώσει όλα αυτά (εντάξει, ούτε κι εγώ το πιστεύω, αλλά όπως και να’χει μη βγάζεις την ουρά σου απ’έξω). Εσύ πάλι, Τρόικα, καλά τα λες, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μας γαμήσεις τα πρέκια.

Σε αυτήν την ερώτηση κανείς δε θα σου απαντήσει “φταίμε όλοι”, αν και αυτή είναι η αλήθεια. Όλοι φταίμε, κανείς δεν μπορεί να βγάλει την ουρά του απ’έξω. Γαλουχηθήκαμε σε αυτό το στρεβλό σύστημα, το συνηθίσαμε και τώρα κάνουμε τους φανατικούς εχθρούς του, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που θέλουμε είναι να το επαναφέρουμε και να λειτουργεί ακριβώς όπως παλιά. Με τα ρουσφέτια του, με τις αργομισθίες του, με τις συντάξεις-μαϊμού του και με τα όλα του. Πριν κατηγορήσεις λοιπόν αυτόν που έχεις στο μυαλό σου, δοκίμασε να δεις τι σου δείχνει ο καθρέφτης.

Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι εναντίον όλων. Ιδιωτικοί υπάλληλοι – Δημόσιοι υπάλληλοι. Πολιτικοί – Τρόικα. Αριστεροί – Δεξιοί. Κυνηγάμε μάγισσες, πατάμε πάνω σε στερεότυπα στοχοποιώντας συλλήβδην δικαίους και αδίκους, παλεύουμε για “δικαιοσύνη”, όμως για τη δική μας προσωπική δικαιοσύνη και όχι για αυτήν που ορίζουν οι νόμοι. Αμύνεσθαι περί πάρτης, όπως πάντα. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να αποτινάξουμε από πάνω μας τις δικές μας ευθύνες, όπως τότε που μας έπιανε η δασκάλα να κάνουμε μια μαλακία και το πρώτο πράγμα που λέγαμε ήταν “ο Κωστάκης άρχισε πρώτος”. Γεμίσαμε αποδιοπομπαίους τράγους, αλλά το παίζουμε όλοι αρνάκια.

Μην παρεξηγείς τον πρώτο πληθυντικό. Αναφέρεται σε μία κοινωνία, και όχι σε δυο-τρία μέλη μίας παρέας. Κι εγώ, κι εσύ, και όλοι μία κοινωνία είμαστε, παρά τις διαχωριστικές γραμμές που σπεύδουμε να ζωγραφίσουμε γύρω μας. Και μπορεί εσύ προσωπικά να μη νιώθεις ότι έχεις την παραμικρή ευθύνη για όσα έχουν συμβεί στη χώρα, όμως το πιο πιθανό είναι ότι κάπου έχεις βάλει κι εσύ το χέρι σου. Σίγουρα θα ήξερες, για παράδειγμα, κάποιον που φοροδιέφευγε όλα αυτά τα χρόνια, και πιθανότατα δεν του είπες “τι κάνεις ρε μαλάκα, δεν ντρέπεσαι;”, αλλά “μπράβο ρε, καλά κάνεις στο κωλοκράτος”. Ναι, η ευθύνη σου είναι μικρή, αλλά δεν μπορείς να την διαγράψεις.

Τώρα λοιπόν φωνάζουμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει κάτι να αλλάξει, από τον πιο αντιδραστικό αριστερό μέχρι τον πιο αρτηριοσκληρωτικό δεξιό. Το πρόβλημα είναι ότι ο καθένας έχει στο μυαλό του κάτι διαφορετικό για το τι πρέπει να αλλάξει. Από το “μειώστε τους φόρους” και το “να φύγουμε από το ευρώ” μέχρι το “κρεμάλες στους πολιτικούς” και το “να φύγουν οι λαθρομετανάστες”. Πού θα συμφωνήσουμε όλοι εμείς; Και επί του πρακτέου: Πώς θα πάμε αύριο να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί ενάντια σε αυτό με το οποίο διαφωνούμε, όταν ο καθένας από μας προσβλέπει σε κάτι διαφορετικό; Πώς θα βγούμε στο δρόμο δίπλα-δίπλα, όταν μεταξύ μας βρισκόμαστε σε έναν ανελέητο πόλεμο αλληλοκατηγοριών;

Σκέψου: Οταν θα κατέβεις στο Σύνταγμα, δίπλα σου θα έχεις έναν χρυσαυγίτη που θα θέλει να δείρει ό,τι μελαμψό βρει μπροστά του, έναν κομμουνιστή που θέλει να αναστηθεί ο Λένιν και να μας βγάλει από την κρίση, έναν δημόσιο υπάλληλο που βγάζει σε ένα χρόνο περισσότερα από έναν διευθυντή πολυεθνικής, έναν συνδικαλιστή που παίρνει επίδομα τυφλού καίτοι ανοιχτομάτης, έναν νεοδημοκράτη που μετάνιωσε για την ψήφο του επειδή νόμιζε πως έτσι θα έσωζε τη χώρα, έναν ασφαλίτη που ψάχνει την πρώτη ευκαιρία για να κάνει χαμό, μία κυρία των βορείων προαστίων που εξαιτίας της κρίσης αγοράζει μόνο τέσσερα ζευγάρια Prada το χρόνο, και τη Μαρία που έμεινε πίσω στην πορεία γιατί κουτσαίνει. Και όλοι εσείς μαζί θα διαμαρτύρεστε για το ίδιο πράγμα. Περίεργο δεν είναι;

Και ξέρεις πώς γίνεται ακόμα πιο περίεργο; Αν σκεφτείς ότι πριν από λίγους μήνες είχαμε εκλογές. Και ο σοφός (σύμφωνα με τον ίδιο) λαός επέλεξε αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα. Και τώρα ξεσηκώνεται εναντίον τους. Βρες το λάθος.

Φαίνεται πως το “διαίρει και βασίλευε” πιάνει τόπο. Όλοι είμαστε εναντίον όλων, άρα δε θέλουμε να βρεθούμε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο, μην τυχόν και “μολυνθούμε”. Άρα; “Πού να πάω μωρέ στη διαδήλωση, με όλους τους μαλάκες μαζί, θα πέσουν και δακρυγόνα, άσε, θα κάτσω σπίτι”. Πολύ βολικό για αυτούς που θέλουν να σου επιβάλουν ακριβώς αυτό: Να κάτσεις στο σπιτάκι σου και να μη βγάλεις άχνα.

Γιατί με το “όλοι εναντίον όλων” είμαστε όλοι εχθροί. Και έχουμε ήδη πολλούς και πολύ ισχυρούς εχθρούς για να έχουμε την πολυτέλεια να δημιουργήσουμε καινούργιους.

Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής, όπως ψωμί, αρτοσκευάσματα, κρέας και γαλακτοκομικά, απειλεί να πλήξει τους καταναλωτές, παρά τη μεγάλη μείωση της κατανάλωσης λόγω κρίσης.
Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", το πρώτο κρούσμα ανατιμήσεων έκανε την εμφάνιση του ήδη στα άλευρα. Οι αρτοποιοί έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν από τις αλευροβιομηχανίες τιμοκαταλόγους αυξημένους κατά 12%-15%.
Η αύξηση αυτή εκφράζονται φόβοι ότι θα μετακυλήσει στο ψωμί και στα αρτοσκευάσματα.
Οι βιομήχανοι ρίχνουν τις ευθύνες στο υψηλό κόστος των πρώτων υλών που έφθασε σε νέα επίπεδα-ρεκόρ το καλοκαίρι. Τον Αύγουστο οι διεθνείς τιμές σε κρέας, γαλακτοκομικά, δημητριακά, λίπη και έλαια είτε παρέμειναν αμετάβλητες στα επίπεδα-ρεκόρ του Ιουλίου, στα οποία είχαν φθάσει ύστερα από πολύμηνο ράλι, είτε ελαφρώς αυξήθηκαν, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων.
Έτσι, όπως υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες, όσοι προμηθεύτηκαν πρώτες ύλες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έκλεισαν συμβόλαια στις υψηλές αυτές τιμές.
Στο σύνολό της η αγορά μιλάει για απειλή που βρίσκεται προ των πυλών και αφορά το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα παράγωγά τους, καθώς επίσης τα ζυμαρικά και τα σπορέλαια, όπου πρώτη ύλη είναι το καλαμπόκι και η σόγια. Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι από τον Οκτώβριο οι αυξήσεις που θα περάσουν στα ράφια θα είναι 5% μεσοσταθμικά.

Οι "έντεκα εντολές" του ΚΕΠΚΑ για την παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) για τη διαδικασία παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης αναφέρει τα εξής:
1. Δεν επιτρέπουμε να παραλαμβάνουν πετρέλαιο άτομα τα οποία δεν γνωρίζουν τη διαδικασία με την οποία πρέπει να γίνεται η παραλαβή. Καλό θα είναι, κατά τη διάρκεια της παραλαβής, να παραβρίσκονται περισσότερα του ενός άτομα.
2. Δεν εμπιστευόμαστε το μετρητή του βυτιοφόρου ή τον εξωτερικό σωλήνα ένδειξης της στάθμης της δεξαμενής μας, αλλά χρησιμοποιούμε το δικό μας μέτρο.
3. Δεν παραλαμβάνουμε το πετρέλαιο βιαστικά και χωρίς να τηρούνται όλες οι διαδικασίες και τα μέτρα ασφάλειας, προς αποφυγή ατυχημάτων και άλλων επιπτώσεων (π.χ. ελλειμματική παράδοση - διαρροή πετρελαίου).
4. Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε αν η απόδειξη ή το τιμολόγιο παραλαβής - πληρωμής δεν έχει συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από το νόμο στοιχεία (όπως: ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του πελάτη, ποσότητα, προμέτρηση και επιμέτρηση, ώρα παράδοσης κ.λπ.). Σε κάθε περίπτωση, σημειώνουμε τις λέξεις «με κάθε επιφύλαξη».
5. Συγκρίνουμε, ύστερα από έρευνα ή ενημέρωση, τις αναγραφόμενες στα πρατήρια της περιοχής μας τιμές (τα πρατήρια καυσίμων υποχρεούνται να αναγράφουν τις τιμές των καυσίμων, σε φωτεινές πινακίδες, εμφανείς στους καταναλωτές).
6. Πρέπει να ξέρουμε να υπολογίζουμε, με ακρίβεια, πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής. Για να μάθουμε πόσα λίτρα αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής μας, πολλαπλασιάζουμε το μήκος της (π.χ. 2,00 μέτρα) επί το πλάτος της (π.χ. 1,25 μέτρο) επί το ύψος της (π.χ. 1 μέτρο), δηλαδή: 2 x 1,25 x 1 = 2,5 m3 ή 2.500 λίτρα. Επομένως, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής αντιστοιχούν 25 λίτρα (2.500 : 100 = 25). Όλες οι προαναφερόμενες διαστάσεις αφορούν τις εσωτερικές διαστάσεις της δεξαμενής.
7. Πρέπει να μετράμε, παρουσία του βυτιοφορέα, το ύψος του πετρελαίου που έχει η δεξαμενή μας και πριν αρχίσει η παράδοση και μόλις αυτή τελειώσει. Η μέτρηση γίνεται, εύκολα, με μια ευθύγραμμη βέργα και ένα μέτρο: βάζουμε κάθετα, στη δεξαμενή, τη βέργα. Βγάζουμε τη βέργα και μετράμε το ύψος, μέχρι το σημείο που είναι βρεγμένη. Αυτό είναι το ύψος του πετρελαίου, μέσα στη δεξαμενή.
8. Η μέτρηση της ανύψωσης της στάθμης του πετρελαίου, μέσα στη δεξαμενή, πρέπει να γίνεται αφού κατασταλάξει ο αφρός (πρέπει να παρέλθουν 5-6 λεπτά).
9. Απαιτούμε, από το μεταφορέα, να γράψει το ύψος που μετρήσαμε πριν και μετά την παράδοση στην απόδειξη παραλαβής. Το πετρέλαιο που παραλάβαμε μπορούμε να το υπολογίσουμε αν πολλαπλασιάσουμε το ύψος του πετρελαίου που προστέθηκε στη δεξαμενή μας με τα λίτρα ανά εκατοστό που αυτή χωράει. Αν π.χ. η δεξαμενή μας είχε 18 εκατοστά πετρέλαιο πριν από την παραλαβή και 78 εκατοστά μετά την παραλαβή, προστέθηκαν 78-18=60 εκατοστά. Σύμφωνα με το προηγούμενο παράδειγμα, με τα 25 λίτρα ανά εκατοστό ύψους παραλάβαμε 60x25=1.500 λίτρα πετρέλαιο.
10. Είναι αναγκαίο να πραγματοποιείται, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, συντήρηση - ρύθμιση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης. Η συντήρηση αποτελεί προϋπόθεση για λιγότερη κατανάλωση πετρελαίου και, επομένως, εξοικονόμηση χρημάτων. Καταλληλότερος χρόνος για τη συντήρηση είναι αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης, δηλαδή Απρίλιο και Μάιο, ώστε να μη μείνουν κατάλοιπα καύσης, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε γίνεται πιο δύσκολος ο καθαρισμός του συστήματος.
11. Καλή θέρμανση σημαίνει να αισθανόμαστε άνετα. Η υπερβολική ζέστη είναι πολυδάπανη και ανθυγιεινή. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας των χώρων μιας κατοικίας πρέπει να έχει ως εξής: Μπάνιο: 22°C, Καθιστικό: 19-20°C, Υπνοδωμάτια: 18°C. Σε μια πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη, ένας βαθμός θερμοκρασίας λιγότερος σημαίνει οικονομία περίπου 8%, σε πετρέλαιο.

Κατάργηση αφορολογήτου για παιδιά-Αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων

Αύξηση της φορολογίας των τόκων των καταθέσεων από το 10% στο 15% καθώς και κατάργηση του επιπλέον αφορολογήτου για τα παιδιά είναι μεταξύ των μέτρων που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο ώστε να ενταχθούν στο νέο πακέτο μέτρων.
Στο πακέτο των μέτρων που συζητά η κυβέρνηση με την Τρόικα προβλέπονται έσοδα από τη φορολογία ύψους 3 δισ. ευρώ. Αυτά εκτιμάται ότι θα προέλθουν μεταξύ άλλων από:
*Την αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων.
*Την κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου ορίου εισοδήματος ανάλογα με την αριθμό τω παιδιών.
*Την αύξηση της φορολογίας στον καπνό.
*Την εξίσωση του φόρου του πετρελαίου κίνησης με αυτόν του υγραερίου κίνησης
*Τη θέσπιση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 35% στα καθαρά κέρδη των ελεύθερων επαγγελματιών για τους οποίους επίσης θα καταργηθεί το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος
*Τη μείωση στο 6% των επιστροφών του ΦΠΑ στους αγρότες.
Επίσης στο πακέτο μέτρων περιλαμβάνεται και η μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ στην εστίαση. Οι απώλειες εσόδων από το μέτρο αυτό προβλέπεται να καλυφθούν από την επιβολή τέλους στα εστιατόρια που θα επιτρέπουν το κάπνισμα.
Σε ότι αφορά τα μέτρα για τη μείωση των δαπανών μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη από 65 έτη σήμερα, η κατάργηση των δώρων των κύριων και επικουρικών συντάξεων το 2013, περικοπές στα εφάπαξ, η μείωση της κύριας σύνταξης του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ, περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, κατάργηση του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 ετών, ψαλίδια στα ειδικά μισθολόγια και διαθεσιμότητα 15.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Ο ΕΟΠΥΥ «απορροφά» ΕΤΑΑ και ΤΑΥΤΕΚΩ

Να κλείσει την «μαύρη τρύπα» των 2,5 δισ. ευρώ που θα έχει φέτος ο ΕΟΠΥΥ, συγχωνεύοντας σε αυτόν και το Ταμείο των Επιστημόνων (ΕΤΑΑ), αλλά και το Ταμείο τραπεζικών και εργαζομένων στις ΔΕΚΟ (ΤΑΥΤΕΚΩ), επιχειρεί η κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, επιβεβαιώθηκε πως φέτος η «μαύρη τρύπα» του ΕΟΠΥΥ θα φτασει στα 2,5 δισ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η ένταξη του ΕΤΑΑ και του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ με το επιχείρημα πως αποτελούσε υποχρέωση στο Μνημόνιο και οι ελεγκτες είχαν δείξει «κόκκινη κάρτα» στο υπουργείο Υγείας που είχε ανοίξει παράθυρο το ίδιο, για να μην ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ τα δύο συγκεκριμένα ταμεία. Μάλιστα ο ν.4075 του 2012 προέβλεπε ότι το ΤΑΥΤΕΚΩ έπρεπε να έχει ενταχθεί από 1ης Μαιου στον ΕΟΠΥΥ και το ΕΤΑΑ από 1ης Ιουνίου, αλλά εκ των υστέρων εξαιρέθηκαν με άλλες αποφάσεις υπουργών πριν και μετά τις εκλογές.

Αν και η δυνατότητα εξαίρεσης είχε δοθεί με την προϋπόθεση σύνταξης αναλογιστικής μελέτης, το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι πως και τα όποια τυχόν πλεονάσματα έχουν τα Ταμεία, αυτά οφείλονται είτε σε κοινωνικούς πόρους (πχ εισφορές υπέρ τρίτων) είτε επειδη εκμεταλλεύονται τις χαμηλές τιμές που επιβάλλει στο εθνικό σύστημα Υγείας.
Μετά την εξέλιξη αυτή, θα χάσουν τις παροχές υγείας που προέβλεπαν τα καταστατικά των Ταμείων τους: οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΗΣΑΠ, του ΗΛΠΑΠ, των τραπεζών Εμπορική, ΕΤΕ, πρώην Πίστεως, πρώην ΕΤΒΑ καθώς και της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες νομικοί, μηχανικοί, εργολήπτες, γιατροί και άλλοι.

Λίστα 400 Ελλήνων με ακίνητα στο Λονδίνο

Η λίστα, που φυλάσσεται αυστηρά, παραδόθηκε από τις βρετανικές αρχές στην Ελλάδα, μετά από αίτημα της κυβέρνησης.
Η αποκάλυψη αυτή ανήκει στους New York Times.
Σύμφωνα με την εφημερίδα στη λίστα υπάρχουν τα ονόματα 400 Ελλήνων που από το 2009 εως σήμερα αγόρασαν και πούλησαν ακίνητα στο Λονδίνο.
Στη λίστα, που φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού και δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ξεχωρίζουν τα ονόματα Ελλήνων επιχειρηματιών, τραπεζιτών, εφοπλιστών και αθλητών.
Πάντα κατά τους New York Times η λίστα βρίσκεται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ που διερευνά εαν έχουν φορολογηθεί τα συγκεκριμένα έσοδα.

Συμφωνία στους βασικούς άξονες

Σε συμφωνία γύρω από τους βασικούς άξονες του πακέτου κατέληξαν οι κυβερνητικοί εταίροι.

"Συμφωνήσαμε στους βασικούς άξονες. Η συμφωνία αυτή αποτελεί βάση για μία δυνατή διαπραγμάτευση", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Γ. Στουρνάρας έκανε λόγο για προσπάθεια συμφωνίας με την τρόικα όσον αφορά σε μία "συμμετρική ρήτρα", και προς τα πάνω και προς τα κάτω.

Με άλλα λόγια, μαζί με τη "ρήτρα απόκλισης" που ζητεί η τρόικα, η ελληνική πλευρά θα προτείνει και την ύπαρξη "ρήτρας αντικατάστασης".

Ο κ. Στουρνάρας έκανε αναφορά σε αίτημα της Αθήνας για διετή επιμήκυνση (δηλαδή μέχρι το 2016), ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φ. Κουβέλης, στη δική του δήλωση, αναφέρθηκε σε τετραετή επιμήκυνση.

Ερωτηθείς πότε θα ψηφιστούν τα μέτρα, ο υπουργός είπε: "Δεν ξέρω πότε θα ψηφιστούν, το ζήτημα είναι να έχουν την έγκριση των εταίρων μας".

Ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι τώρα η κυβέρνηση πρέπει να δώσει έμφαση στην "πολιτική διαπραγμάτευση σε υψηλό επίπεδο, για να διασφαλιστεί η παράταση της περιόδου της δημοσιονομικής προσαρμογής, έως το 2016, κάτι που επιτρέπει να εφαρμοστεί και η ρήτρα αντικατάστασης".

Ο κ. Βενιζέλος έστειλε τρία μηνύματα:


Πρώτον, στους έλληνες πολίτες που στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και της κυβερνητικής συνεργασίας: "Το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της εφαρμογής της γραμμής αυτής", είπε.

Δεύτερον, προς όλους τους Έλληνες: "Αγωνιζόμαστε μέχρι το τέλος τα μέτρα να μην είναι οριζόντια και να πιάνουν τόπο, να είναι πραγματικά τα τελευταία και μας επιτρέπουν να περάσουμε τον κάβο".

Τρίτον, προς τους ευρωπαίους εταίρους: Είπε ότι ναι μεν μας βοηθούν, αλλά -θεωρεί- ότι δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει στην Ελλάδα, "πρέπει να αναγνωρίσουν τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού και πρέπει να λένε στους πολίτες όλων των χωρών ότι δεν έχουν χάσει τίποτα από την Ελλάδα". Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να χάσουν, να μην τα καταφέρει η Ελλάδα, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε σαφέστατες αιχμές και προς αρκετούς ευρωπαίους ηγέτες που χρησιμοποιούν τη φράση: "Θέλουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αρκεί να μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της".

Αυτή η φράση είναι "θανατηφόρα", είπε ο κ. Βενιζέλος, καθώς συντηρεί την αβεβαιότητα για τις δυνατότητες της Ελλάδας να τα καταφέρει.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)