Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Μαχαίρι σε όλες τις συντάξεις προβλέπουν οι 'Σοφοί' για το νέο Ασφαλιστικό


Πώς ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων που περνά με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας οδηγεί σε γεωμετρική συρρίκνωση του ύψους της συνταξιοδότησης. Τι προβλέπει η επιτροπή Σοφών
Ουσιαστικά, ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων που θα προταθεί, σε συνδυασμό με τα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης που θα ισχύουν στο εξής, θα οδηγήσουν σε όλο και πιο μικρές συντάξεις. Έτσι, ευελπιστεί η Επιτροπή να διασώσει το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας που επηρεάστηκε αρνητικά λόγω παρατεταμένης κρίσης, που συνοδεύτηκε από τεράστια αύξηση της ανεργίας, σημαντική μείωση των μισθών και γιγάντωση αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.
Το πόρισμα εκτιμάται ότι θα προτείνει παρεμβάσεις που επηρεάζουν το σύνολο του μοντέλου Κοινωνικής Ασφάλισης που θα επικρατήσει στη χώρα από εδώ και στο εξής, στη βάση της δημιουργίας ενός Ταμείου - μαμούθ, που θα λειτουργεί ως Ενιαίος Φορέας Απονομής Συντάξεων. Το Ταμείο που θα κληθεί να αναλάβει αυτό τον κομβικό ρόλο, αναμένεται να είναι κατά πάσα πιθανότητα, το ΙΚΑ και στο οποίο πρόκειται να ενσωματωθούν οι φορείς κύριας, επικουρικής σύνταξης, αλλά και εφάπαξ. Στο πόρισμα όμως, είναι πιθανό να προτείνονται και λύσεις για τη δημιουργία δύο ή τριών τέτοιων ταμείων, κάτι που θα σημαίνει ότι εκτός συγχωνεύσεων θα παραμείνουν, σε πρώτη φάση, ο ΟΓΑ και το ταμείο των αυτοαπασχολούμενων. Η ενοποίηση θα είναι διοικητική και λογιστική και θα στηρίζεται στη βάση των ενιαίων κανόνων για εισφορές, αλλά και για παροχές.
Ειδικά για τις συντάξεις που πρόκειται να εκδοθούν στο εξής, το πόρισμα αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά στη δημιουργία ενός νέου συστήματος απονομής τους, που θα βασίζεται στα «ατομικά μερίδια» ασφάλισης. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα, θα σταματήσει να είναι αναδιανεμητικό και θα μετατραπεί σε πιο κεφαλαιοποιητικό. Άρα στο εξής, οι συνταξιούχοι που θα προκύπτουν από τις επόμενες γενιές, θα λαμβάνουν σύνταξη, ανάλογα με τις εισφορές που έχουν καταβάλλει στον ασφαλιστικό τους φορέα. Είναι προφανές ότι με τα επίπεδα ανεργίας που υπάρχουν πια στη χώρα (25% περίπου), όλο και περισσότεροι μελλοντικοί συνταξιούχοι θα έχουν καταβάλλει σημαντικά μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές, σε σύγκριση με τους σημερινούς. Συνεπώς και οι συντάξεις που θα λαμβάνουν θα είναι αντίστοιχα, χαμηλότερες. Για το λόγο αυτό η Επιτροπή αναμένεται να προτείνει τη διατήρηση της βασικής σύνταης, για να μπορούν να καλύπτονται και περιπτώσεις μελλοντικών συνταξιούχων, που έχουν καταβάλλει ελάχιστες εισφορές, στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου (πχ εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, οικοδόμοι).

Χάκερς «άδειασαν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων πολιτών στη Βρετανία

Χάκερς «άδειασαν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων πολιτών στη Βρετανία - Media
Τουλάχιστον 20 εκατομμύρια βρετανικές λίρες κατάφεραν να κλέψουν χάκερς από τραπεζικούς λογαριασμούς της χώρας αυτής, ενώ η Εθνική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος (NCA) αναζητά τα ίχνη τους.
Συγκεκριμένα, οι κυβερνο-εγκληματίες χρησιμοποίησαν ένα κακόβουλο λογισμικό (malware) με την ονομασία Dridex και κατάφεραν να υποκλέψουν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών χιλιάδων πολιτών.
Η NCA ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με το FBI και άλλες αρχές με στόχο τον περιορισμό της δράση του malware, ενώ ένας ύποπτος έχει ήδη συλληφθεί. Ένας ειδικός δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο BBC ότι οι χάκερς ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφύγουν τον εντοπισμό.
«Χρησιμοποίησαν ένα ιδιαίτερα ύπουλο λογισμικό, το οποίο εκμεταλλεύεται ανθρώπους που δεν είναι προσεκτικοί με τις online τραπεζικές τους συναλλαγές», δήλωσε ο καθηγητής 'Αλαν Γούντγουορντ, ειδικός στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου ο οποίος παρέχει συμβουλές στη Γιούροπολ. «Φανταστείτε τους κλέφτες να κάνουν αναλήψεις μικρών ποσών, παρά μεγάλων, ώστε να περνούν απαρατήρητοι», πρόσθεσε ο ίδιος.
Το Dridex Tojan κατάφερε να εισχωρήσει σε χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω ενός «μολυσμένου» εγγράφου του Microsoft Office, το οποίο εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των θυμάτων με τη μορφή τιμολογίου. Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, το κακόβουλο λογισμικό βασίζεται στην «αφέλεια» ορισμένων χρηστών και όχι σε κάποια «τρύπα» στο λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών τους. Μόλις οι χρήστες εγκαταστήσουν -εν αγνοία τους- το malware, αυτό αρχίζει να παρακολουθεί τη δραστηριότητά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και στέλνει τις πληροφορίες στους χάκερς.
«Οι τράπεζες έχουν εγκατεστημένα προγράμματα ασφαλείας για τον εντοπισμό οποιασδήποτε ύποπτης συναλλαγής, ωστόσο οι χάκερς χρησιμοποιούν τα αυθεντικά στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και έτσι είναι δύσκολο να εντοπιστεί η παράνομη δραστηριότητα», δήλωσε ο Γούντγουορντ.
«Με χιλιάδες υπολογιστές να έχουν προσβληθεί, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουν ανάληψη ενός μικρού ποσού από κάθε τραπεζικό λογαριασμό και να καταλήξουν να έχουν κλέψει εκατομμύρια λίρες».
Στην ανακοίνωσή της η NCA αναφέρει ότι γίνονται εντατικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση του Trojan -σε συνεργασία με παρόχους υπηρεσιών Internet ώστε να καταφέρουν να αποτρέψουν τις προσπάθειες του κακόβουλου λογισμικού να αποστείλει τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών στους χάκερς.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τον Αύγουστο είχε συλληφθεί στην Κύπρο ένας άνδρας από τη Μολδαβία, ο Αντρέι Γκίνκουλ και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει την έκδοσή του.
Από την πλευρά του το FBI συνέστησε στους χρήστες να χρησιμοποιούν πάντα προγράμματα anti-virus για την προστασία των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών.
«Ισχύουν οι συνηθισμένες συμβουλές», δήλωσε ο Γούντγουορντ. «Μην ανοίγετε αρχεία που έχουν επισυναφθεί σε emails από άγνωστους αποστολείς, ακόμα κι αν αυτά φαίνεται ότι προέρχονται από τράπεζα. Και πρέπει να ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς για οποιοδήποτε ύποπτη δραστηριότητα. Να ρωτάτε για οτιδήποτε σας φαίνεται περίεργο, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα μικρό ποσό, καθώς οι εγκληματίες μπορεί να κλέβουν ένα μικρό ποσό από εκατομμύρια άλλους ανθρώπους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη

Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη
Την πόρτα εξόδου των φυλακών «δείχνει» το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Βίκυ Σταμάτη μετά από τρία χρόνια κράτησης.
Η πρόταση της εισαγγελέως να αφεθεί ελεύθερη με εγγυοδοσία 70 χιλιάδων ευρώ, προκάλεσε την αντίδραση της κατηγορουμένης, η οποία αποχώρησε κλαίγοντας, αλλά και την αντίδραση του συνηγόρου της Φραγκίσκου Ραγκούση.
«Βάλτε της όποιον όρο θέλετε εκτός από αυτόν. Αυτή τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνετε. Περιμένει πώς και πώς να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ' οίκον περιορισμό» είπε ο συνήγορός της χαρακτηριστικά.
Η εισαγγελέας, εκτός της χρηματικής εγγύησης, έχει προτείνει να επιβληθούν στη Βίκυ Σταμάτη οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και της αφαίρεσης διαβατηρίου, ενώ το δικαστήριο έχει αποσυρθεί προκειμένου να αποφασίσει για τους όρους που θα της επιβληθούν.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)