Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Aλαλούμ....Ελλαδα εκλογές 2012

Στο...χέρι μας - Νίκη με Ρωσία και φύγαμε για προημιτελικά

Μπορεί η Εθνική να έχασε από τους Τσέχους με 2-1, ωστόσο η ισοπαλία στο άλλο ματς του ομίλου μεταξύ της Πολωνίας και της Ρωσίας της δίνει το δικαίωμα πρόκρισης σε περίπτωση νίκης κόντρα στην "Αρκούδα” την τελευταία αγωνιστική, χωρίς να την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα στον άλλο αγώνα. Διαβάστε τα σενάρια πρόκρισης.Σε ένα ματς... καρμπόν με αυτό της πρεμιέρας, η Εθνική βρέθηκε να χάνει μετά από εφιαλτικό ξεκίνημα (2-0), βρήκε το πάθος που της έλειπε στην επανάληψη, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Το τελικό 2-1 αρχικά περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες της Ελλάδας για πέρασμα στην επόμενη φάση του Euro, αλλά η ισοπαλία της Πολωνίας με την Ρωσία στην συνέχεια την έκανε ένα μεγάλο... δώρο!

Και αυτό γιατί αν την τελευταία αγωνιστική η Ελλάδα νικήσει τους Ρώσους, τότε όποιο αποτέλεσμα και να έρθει στο άλλο ματς, θα έχει προκριθεί στους "8" της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα... με νίκη της Τσεχίας επί της Πολωνίας, η Ελλάδα προκρίνεται ως 2η: Αυτό διότι η Τσεχία θα περάσει ως 1η με 6 βαθμούς κι η Ελλάδα θα ευνοείται στην ισοβαθμία με τη Ρωσία στους 4 βαθμούς, λόγω της νίκης της.

Με νίκη της Πολωνίας επί της Τσεχίας, η Ελλάδα προκρίνεται ως 2η: Αυτό διότι η Πολωνία θα προκριθεί ως πρωτοπόρος με 5 βαθμούς κι η Ελλάδα θα ευνοείται στην ισοβαθμία με τη Ρωσία στους 4 βαθμούς, λόγω της νίκης της.

- Με ισοπαλία της Τσεχίας με την Πολωνία, η Ελλάδα προκρίνεται: Αυτό διότι η Ρωσία, Ελλάδα και Τσεχία θα ισοβαθμούν με 4 πόντους στις πρώτες 3 θέσεις, αλλά οι Τσέχοι δεν μπορούν να καταλάβουν τις 2 πρώτες λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων στην ειδική βαθμολογία των 3 ομάδων που θα σχηματιστεί. Και οι 3 έχουν από 1 νίκη και 1 ήττα στα μεταξύ τους ματς κι όλα θα κριθούν στο σκορ με το οποίο θα νικήσει η Ελλάδα τη Ρωσία. Εάν αυτό είναι με 3 γκολ και πάνω, τότε η χώρα μας προκρίνεται ως πρωτοπόρος. Εάν όχι, τότε προκρίνεται ως 2η.

Όπως προείπαμε, όλα τα παραπάνω σενάρια θα ισχύσουν μόνο με νίκη της Ελλάδας κόντρα στους Ρώσους

Όσον αφορά τους Τσέχους, αυτοί μπόρεσαν να μαζέψουν τα κομμάτια τους μετά την συντριβή από την "Αρκούδα" και αιφνιδιάζοντας τους Έλληνες διεθνείς κατάφεραν να προηγηθούν πολύ νωρίς και να πάρουν τη νίκη που τους κρατά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα μπορούν να χαρακτηριστούν με μία συγκεκριμένη λέξη... ΣΟΚ! Οι Έλληνες διεθνείς γνώρισαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό και βρέθηκαν με το... καλημέρα να χάνουν 2-0. Οι Τσέχοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των διεθνών στον χώρο του κέντρου, την ασυνενοησία στο αμυντικό δίδιμο και με κάθετες μπαλιές στην πλάτη του Χολέμπας πέτυχαν δυο τέρματα με τους Γίρασεκ (3') και Πίλαρ (6').

Μετά από αυτό το κάκιστο ξεκίνημα (οι Τσέχοι μας “χτύπησαν” με τον τρόπο που ο Σάντος ήθελε να τους επιτεθούμε) η Εθνική έψαξε να βρει τα... πατήματα της και να απειλήσει, αλλά με τις μακρινές μπαλιές στον Σαμαρά δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Μπίλεκ θέλησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, αλλά ταυτόχρονα ήταν “φωτιά” στις αντεπιθέσεις τους, ειδικά από την μεριά του Χολέμπας που για δεύτερο ματς έδειξε να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του.

Σαν να μην έφτανε αυτή η εικόνα για την Γαλανόλευκη, ήρθε και ο τραυματισμός του Χαλκιά (τραγική η εκτίμηση του στο δεύτερο γκολ), την θέση του οποίου πήρε ο Σηφάκης. Με την τακτική που ακολουθούσε η Εθνική οι Τσέχοι δεν ανησυχούσαν. Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη της καλή ευκαιρία έγινε στο 41' με το τέρμα του Φωτάκη (δεν φάνηκε και γι αυτό έγινε στην συνέχεια αλλαγή από τον Γκέκα), το οποίο ακυρώθηκε κακώς ως οφ σάιντ (νέα κακή διαιτησία για την Εθνική).

Όπως στο πρώτο με τους Πολωνούς, έτσι και σε αυτό η Ελλάδα παρουσιάστηκε βελτιωμένη στην επανάληψη και κατάφερε να φτάσει πολύ νωρίς στο 2-1, με το δώρο του Τσεχ στον Γκέκα (53'). Οι διεθνείς έβγαλαν πάθος και ενέργεια στο γήπεδο και πίεσαν για να φέρουν το ματς στα ίσα, με τον Σάντος να περνά και τον Μήτρογλου στο παιχνίδι.

Οι Τσέχοι όμως αμύνθηκαν σωστά, περιόρισαν τα λάθη τους και με την Εθνική μας να επιτίθεται ανορθόδοξα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Ρωσία 4

Τσεχία 3

Πολωνία 2

Ελλάδα 1

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς (23’ Σηφάκης) , Τοροσίδης, Χολέμπας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Φωτάκης (46’ Γκέκας), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Φορτούνης (71’ Μήτρογλου), Σαμαράς.

Στον πάγκο: Τζόρβας, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Μάκος, Νίνης, Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος.

ΤΣΕΧΙΑ: Τσεχ, Γκέμπρε Σελασιέ, Λιμπέρσκι, Κάντλετς, Σίβοκ, Χούμπτσμαν, Πλάσιλ, Γίρασεκ, Πιλάρ, Ροζίτσκι (46’ Κολάρ), Μπάρος (64’ Πέκχαρτ).

Στον πάγκο: Λαστούβκα, Ντρόμπνι, Σούτσι, Χούμπνικ, Ράιτοραλ, Πρέζεκ, Πετρτσέλα, Νταρίντα, Νέσιντ, Λάφατα.

“Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει το μνημόνιο”

Στη γνωστή γραμμή έμεινε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αυτή τη φορά δεν προειδοποίησε μεν άμεσα με διακοπή των δόσεων, αλλά με έμμεσο τρόπο, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τους συμφωνηθέντες όρους.Αυτή, είπε, θα είναι η διαπίστωση της τρόικας την επόμενη φορά που θα επισκεφτεί την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, είπε μάλιστα πως αυτό είναι κάτι ανεξάρτητο από την έκβαση των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Η κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι πολύ κουραστική και δυσκίνητη, φέρεται να δήλωσε επίσης ο Γερμανός υπουργός, ουσιαστικά προεξοφλώντας ότι η χώρα μας θα έχει και πάλι πρόβλημα στην καταβολή των δόσεων.

"Ιδανική για επενδύσεις η Ελλάδα"

Η Ελλάδα μπορεί να είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων, το προσεχές διάστημα, δεδομένου του ενδιαφέροντος που έχει ήδη εκδηλωθεί από επενδυτές για όλους τους ενεργειακούς τομείς– ηλεκτροπαραγωγή, δίκτυα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, δίκτυα διανομής πετρελαίου, κλπ, σύμφωνα με την έκθεση της Ernst & Young, με τίτλο "Power Transactions and Trends", που αφορά στις συναλλαγές και τις τάσεις στον τομέα της ενέργειας, παγκοσμίως.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζεται στην έκθεση, η επίτευξη πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις τόνωσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ernst & Young, η επανεμφάνιση του φυσικού αερίου ως η προτιμώμενη πηγή καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στις συγχωνεύσεις και εξαγορές στις εταιρείες παραγωγής ενέργειας και κοινής ωφέλειας.

"Ο συνδυασμός της συνεχιζόμενης οικονομικής αβεβαιότητας, της στενότητας των χρηματοπιστωτικών αγορών και των ανισορροπιών στις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου, οδήγησε σε μείωση κατά 30% του συνολικού όγκου των συμφωνιών, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, έναντι του τέταρτου τριμήνου του 2011 και κατά 16%, σε ετήσια βάση των εταιρικών συμφωνιών.

Μεγάλες ευκαιρίες στον τομέα της ενέργειας

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, παρουσιάστηκε μείωση της αξίας συμφωνιών στον τομέα της ενέργειας, παγκοσμίως, κατά 55%, σε ετήσια βάση, κυρίως, λόγω της μειωμένης δραστηριότητας συγχωνεύσεων και εξαγορών και της αργής ανάκαμψης της διεθνούς οικονομίας.

Όμως, η πρόσφατη δραστηριότητα στον τομέα της παραγωγής ενέργειας, αντιστάθηκε στην πτωτική τάση και οδήγησε σε αύξηση της συνολικής αξίας των συμφωνιών στον συγκεκριμένο τομέα, το πρώτο τρίμηνο του 2012, κατά 20% έναντι του τελευταίου τριμήνου του 2011.

Η συνολική αξία των συμφωνιών έφθασε τα 26 δισ. δολάρια, με την παραγωγή ενέργειας να συνεισφέρει το 63% του συνόλου, διεθνώς. Αυτό οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην τροποποιημένη προσφορά 10 δισ. δολαρίων της GDF Suez για το υπολειπόμενο μετοχικό κεφάλαιο της International Power Plc, η οποία έγινε στα τέλη Μαρτίου του 2012.

Καθώς πολλές ρυθμιστικές αρχές, διεθνώς, επικεντρώνονται στη μείωση της ρύπανσης και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, ο τομέας της ενέργειας και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει το μείγμα καυσίμου, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην καθαρή ενέργεια", αναφέρεται στην έκθεση.

"Παρά το γεγονός ότι ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αντιπροσωπεύει τον μεγαλύτερο αριθμό συμφωνιών (23), κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, η αξία τους μειώθηκε κατά 36%, σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2011. Την περίοδο αυτή, οι ανανεώσιμες πηγές αγωνίζονται να ανταγωνιστούν την παραγωγή από το φυσικό αέριο. Αυτό οφείλεται στις χαμηλές τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, στις υψηλότερες κεφαλαιουχικές δαπάνες και στην πρόσφατη αναδίπλωση της κυβερνητικής υποστήριξης, αλλά και της επιδότησης των καταναλωτών για την αιολική και ηλιακή ενέργεια τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Τι συμβαίνει στην Ευρώπη

Η Ευρώπη συνέχισε να διαμορφώνει το διεθνές τοπίο στις συγχωνεύσεις και στις εξαγορές στον τομέα της ενέργειας και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, αντιπροσωπεύοντας το 48% του όγκου και το 71% της αξίας των συμφωνιών, μέσω προγραμμάτων ιδιωτικοποίησης και διάθεσης περιουσιακών στοιχείων.

Η κρίση χρέους της ευρωζώνης και οι επιπτώσεις της στους τομείς της ενέργειας και των εταιρειών κοινής ωφέλειας, παρέμεινε στο επίκεντρο των αποφάσεων για συγχωνεύσεις και εξαγορές, με τους συμμετέχοντες να επιχειρούν να εξισορροπήσουν τη δημοσιονομική πειθαρχία, την ισχυροποίηση σε βασικές τους αγορές και την ανάγκη βελτίωσης της παρουσίας τους στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αναδυόμενες αγορές.

Η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών στις περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού, η οποία ήταν έντονη, καθώς ξεπερνούσε το 70%, το τελευταίο τρίμηνο του 2011, μειώθηκε κατά 58% σε όγκο και κατά 35% σε αξία, το πρώτο τρίμηνο του 2012, καθώς η περιοχή επανήλθε σε πιο βιώσιμα (διατηρήσιμα) επίπεδα συμφωνιών. Ο όγκος των συμφωνιών στην Αμερική παρουσίασε στασιμότητα, κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Οι επενδυτές στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, ιδιαίτερα στην Κίνα και την Ιαπωνία, πιθανότατα θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στο τοπίο των συγχωνεύσεων και εξαγορών, κατά το 2012. Οι Κινέζοι επενδυτές έχουν δείξει τη διάθεσή τους για εξαγορές στο εξωτερικό και κάθε περαιτέρω μείωση των αποτιμήσεων στην Ευρώπη θα πυροδοτήσει το ενδιαφέρον για συμφωνίες μεταξύ των αγοραστών στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού", όπως επισημαίνεται στην έκθεση της Ernst & Young.

Αυξάνεται δραματικά η αδήλωτη εργασία

Τρανταχτές αποδείξεις για την τραγική κατάσταση στην αγορά, γνωστοποιεί το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, το οποίο δείχνει πως η αδήλωτη εργασία έφτασε το πρώτο τετράμηνο του 2012 το 36,3%.

Δηλαδή, σημείωσε αύξηση κατά 7,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 που το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων ήταν 28,9%.

Ελέγχθηκαν συνολικά 7.474 επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονταν 20.772 εργαζόμενοι. Εντοπίσθηκαν συνολικά 7.549 ανασφάλιστοι, από τους οποίους οι 5.956 ήταν ημεδαποί και οι 2.813 αλλοδαποί.

Οι έλεγχοι έγιναν κυρίως στον κλάδο του επισιτισμού, (εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), σε βιοτεχνικά πάρκα, βιομηχανίες, μέσα μαζικής ενημέρωσης, κομμωτήρια, συνεργεία και βενζινάδικα, στις μεταφορές και το λιανικό εμπόριο, την καθαριότητα, τις κατασκευές, σε τουριστικές επιχειρήσεις σε υπηρεσίες ασφαλείας (security), καθώς και επιχειρήσεις φασόν.

Το 65% των ανασφάλιστων εντοπίστηκε στις επιχειρήσεις του επισιτισμού όπου όμως έγινε και το 55% των ελέγχων.

Όσο για τους ελέγχους, αυτοί είναι δειγματοληπτικοί και διενεργούνται από μικτά κλιμάκια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ, του ΣΔΟΕ, όπου απαιτείται, και του ΣΕΠΕ.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι γίνονται όπως πρέπει, καθώς οι δυνατότητες των επιθεωρητών είναι περιορισμένες εξαιτίας κυρίως της έλλειψης προσωπικού.

Οι 160 επιθεωρητές του ΣΕΠΕ και οι 28 της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων του ΙΚΑ, καλούνται να ελέγξουν κάθε χρόνο περισσότερες από 700.000 επιχειρήσεις, ενώ σε πολλές περιοχές έχουν περικοπεί τα ποσά που καταβάλλονται στους ελεγκτές ως έξοδα κίνησης.

Παρ’ όλα αυτά όμως, οι επιθεωρητές πραγματοποίησαν το τετράμηνο του έτους 19.130 ελέγχους, δηλαδή 994 περισσότερους από τον αρχικό προγραμματισμό και 2.689 περισσότερους από το 2011.

Για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας έγιναν 10.604 έλεγχοι, 781 μηνύσεις, 1.065 μηνυτήριες αναφορές και επιβλήθηκαν 1.781 πρόστιμα συνολικού ύψους 7.066.148 ευρώ.

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούν μη καταβολή αποδοχών (κυρίως σε εμπορικά καταστήματα), απολύσεις χωρίς καταβολή αποζημίωσης, οφειλές αποδοχών αδείας και επιδομάτων αδείας, μη χορήγηση αναλυτικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων στους μισθωτούς κατά την εξόφληση των αποδοχών τους, εξαναγκασμό υπογραφής εξοφλητικών αποδείξεων και καταβολή μικρότερου ποσού, παραβίαση ωραρίου -φαινόμενο συχνό στις τράπεζες που επικαλούνται "ταμειακό λάθος"-, απασχόληση σε ημέρα ανάπαυσης (ρεπό), μη κατάθεση και ανάρτηση στους χώρους εργασίας, πινάκων προσωπικού και των ωρών εργασίας ή των προγραμμάτων εργασίας.

Το 45,45% των εργατικών διαφορών επιλύεται πλέον με τη διαδικασία της μεσολάβησης που διενεργείται από τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ.

Το α' τετράμηνο του 2012, διενεργήθηκαν 7.574 εργατικές διαφορές, από τις οποίες επιλύθηκαν οι 3.274 και καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους 6.881.482 ευρώ. Στην ίδια περίοδο, αυξήθηκαν κατά 10% τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, αν και παρατηρήθηκε μείωση 10,1% του συνόλου των εργατικών ατυχημάτων.

Για θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία έγιναν 8.526 έλεγχοι, 243 μηνύσεις και επιβλήθηκαν 291 πρόστιμα συνολικού ύψους 1.156.377 ευρώ και 227 διακοπές εργασιών.

Λεφτά υπάρχουν ως 20 Ιουλίου – Κίνδυνος για μισθούς συντάξεις – Απαιτούν να τηρηθεί το μνημόνιο για να δώσουν χρήματα οι εταίροι

- Μόλις 2 δισεκατομμύρια τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου

- Μαύρη τρύπα 666 εκατομμύρια ευρώ και “στάση πληρωμών” από το Δημόσιο

- Ψάχνουν έκτακτα μέτρα για τις πληρωμές μετά τις 15 ΙουλίουΟυσιαστικά αυτή τη στιγμή κανείς δεν πληρώνεται από το Δημόσιο, παρά μόνο μισθωτοί και συνταξιούχοι. Το κράτος έχει κηρύξει επί της ουσίας στάση πληρωμών σε προμηθευτές, κατασκευαστές, επιχειρήσεις, ακόμη και σε φορολογούμενους που έχουν να λάβουν είτε ΦΠΑ, είτε την επιστροφή.

Ακόμη και με αυτόν τον τρόπο όμως τα ταμειακά αποθέματα επαρκούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Έτσι πλέον αναζητούνται έκτακτα έσοδα. Στο πλαίσιο αυτό ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών έχει νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων εφοριών σε μια προσπάθεια να τονωθούν κάπως τα έσοδα, τα οποία ήδη παρουσιάζουν τεράστια απόκλιση, κυρίως λόγω ακυβερνησίας της χώρας.

Η κατάσταση στα ταμεία του κράτους είναι δραματική. Παρουσιάζεται μια πλασματική εικόνα με το έλλειμμα στα 2,3 δισ. έναντι στόχου στα 4,2 δισ. καθώς ουσιαστικά το κράτος δεν πληρώνει παρά τα... βασικά.

Μετά και την “κουρεμένη” δόση το πρόβλημα μεγάλωσε κατά 1 δισεκατομμύριο. Τώρα οι εταίροι και δανειστές μας, κυρίως μέσω Γερμανίας, διαμηνύουν πριν καν σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση πως δεν συζητούν την παραμικρή απόκλιση και την παραμικρή αλλαγή στο μνημόνιο, πιέζοντας για τη λήψη όλων των συμφωνηθέντων μέτρων.

Ουσιαστικά ωστόσο χωρίς τη βοήθεια από τα χρήματα του νέου δανείου της χώρας η στάση πληρωμών είναι θέμα χρόνου.

Αυτός είναι και ο μεγάλος γρίφος που πρέπει να λύσει η νέα κυβέρνηση, αμέσως με τον σχηματισμό της.

Ουσιαστικά τα μηνύματα είναι αρνητικά, αν και θα πρέπει να ζητηθεί περίοδος χάριτος.

Τα μηνύματα πάντως είναι ότι και η “αγορά” δεν δίνει χάρη, ήδη στη χθεσινή δημοπρασία το επιτόκιο δανεισμού αυξήθηκε και άλλο.

Ωστόσο με αυτόν τον τρόπο το δημόσιο κατάφερε να πάρει παράταση ενός 15ημέρου, καθώς χωρίς τα χρήματα αυτά τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούσαν ως τα τέλη Ιουνίου.

Υπάρχει σενάριο που λέει ότι το κράτος έχει τη δυνατότητα με αυτόν τον τρόπο αλλά και τα 3 δισ. από το Ταμείο

Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να “αντέξει” ως και τα τέλη του έτους, αλλά αυτό θα σημάνει μόνο την πληρωμή μισθών και συντάξεων πλήρη στάση πληρωμών σε κάθε άλλο τομέα.

Έτσι αυτή τη στιγμή τα... στοιχήματα είναι δύο Αφενός να σχηματισθεί κυβέρνηση και αφετέρου αυτή η κυβέρνηση να μπορέσει να πείσει την τρόικα να αποδεσμεύσει άμεσα την επόμενη δόση.

Νέα παράταση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων;

Μέσα στις επόμενες ημέρες η υπηρεσιακή κυβέρνηση όλα δείχνουν ότι θα υπογράψει την παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων που λήγει στις 30 Ιουνίου.Εν μέσω φορολαίλαπας και με τους πολίτες να στεγνώνουν από ρευστό όλα δείχνουν ότι θα δοθεί η δυνατότητα (πιθανότατα) τακτοποίησης ως 30 Σεπτεμβρίου, καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των δικαιολογητικών και μελετών της Β' Φάσης.

Σύμφωνα με το Βήμα με τροπολογία στον νόμο 4051/2012 («Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν.4046/2012») μπορούν οι προθεσμίες να παρατείνονται απλώς με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Έτσι το ενδεχόμενο παράτασης είναι ανοιχτό.

Απολύσεις και μηδενικές αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Απαισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις των Ελλήνων εργοδοτών για την πορεία της απασχόλησης κατά το διάστημα Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2012, καθώς μόνο το 13% των εργοδοτών προβλέπει αύξηση των απασχολούμενων, το 22% αναμένει μείωση του συνολικού αριθμού των ατόμων που απασχολεί και το 62% εκτιμά ότι ο αριθμός των εργαζομένων τους θα παραμείνει σταθερός.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας της Manpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης, ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης για το προσεχές τρίμηνο διαμορφώνεται στο -13%.

Ο Δείκτης Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης παραμένει σχετικά σταθερός σε σχέση με το ακριβώς προηγούμενο τρίμηνο, ωστόσο παρουσιάζει μείωση τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Συνολικά, ο Δείκτης Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης καταγράφεται αρνητικός στους οκτώ από τους εννέα τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Η μεγαλύτερη κάμψη της απασχόλησης αναμένεται να σημειωθεί στον τομέα των Κατασκευών, όπου ο Δείκτης της Έρευνας διαμορφώνεται στο -25%.

"Η εικόνα της αγοράς εργασίας κατά το επόμενο τρίμηνο διαγράφεται ζοφερή. Η αβεβαιότητα μέσα στην οποία λειτουργούν οι επιχειρήσεις στη χώρα μας εκτείνεται πλέον σε πολλαπλά επίπεδα. Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό αστάθειας, οι εργοδότες είναι λογικό να αναζητούν συνεχώς λύσεις που αυξάνουν την αποδοτικότητά τους",σχολιάζει η διευθύνουσα σύμβουλος της ManpowerGroup, Βενετία Κουσία.

Σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας στο σύνολό της, "όσο καθυστερούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται για την καλύτερη λειτουργία της, τόσο η στασιμότητα που παρατηρούμε θα παγιώνεται" επισημαίνει η κ. Κουσία και καταλήγει: "καθώς ο δείκτης των προοπτικών απασχόλησης συνεχίζει την καθοδική του πορεία, το ερώτημα παραμένει: Πώς θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τα σκληρά μαθήματα που πήραμε το προηγούμενο διάστημα, ως εργοδότες και άτομα, ώστε να συνεργαστούμε και να γυρίσουμε μία νέα σελίδα;"

Η έρευνα της Manpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης στην Ελλάδα διεξάγεται από ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών, μέσω συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα εργοδοτών (752 για το Γ' Τρίμηνο του 2012) του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από το σύνολο των τομέων της εθνικής οικονομίας.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)