Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Γερμανικά τουριστικά πρακτορεία στο πλευρό της Ελλάδας

Γερμανική καμπάνια για τουρισμό στην Ελλάδα ξεκίνησαν έξι μεγάλα γερμανικά τουριστικά πρακτορεία. Οι TUI, 1-2 Fly, Thomas Cook, Neckermann Reisen, ITS και Jahn Reisen ξεκίνησαν έντυπη διαφημιστική καμπάνια για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", φαίνεται πως η Ελλάδα παραμένει ένας μοναδικός προορισμός για τους Γερμανούς. Η καμπάνια έχει σλόγκαν "για τους πραγματικούς φίλους μετράει μόνο η εμπιστοσύνη", και αποσκοπεί στο να δείξει πως η χώρα μας παραμένει ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός και πως μπορούν άφοβα οι Γερμανοί να την επισκεφτούν παρά τις όποιες αμφιβολίες μπορεί να έχουν με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά.

Φαίνεται πως η TUI, άλλαξε στάση αποφασίζοντας να στηρίξει τη χώρα μας ενώ πριν από λίγο καιρό ζητούσε από τους Έλληνες πράκτορες να συμφωνήσουν σε πληρωμή σε δραχμές, επισημαίνει το δημοσίευμα.

"Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες. Είμαστε πεπεισμένοι για την ομορφιά της και την αξία της. Οσο για αυτό που συμβαίνει σήμερα, συμπαραστεκόμαστε στους Ελληνες και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα ως ένα ελκυστικό και ανοιχτό στον κόσμο τουριστικό προορισμό και αυτό είναι μια υπόσχεση", τονίζει η καμπάνια.

"Η αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για τον ελληνικό τουρισμό έχει ήδη ξεκινήσει όχι μόνο από την πλευρά των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και από τους ξένους συνεργάτες μας με τους οποίους επιχειρούμε όλα αυτά τα χρόνια", δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Α. Ανδρεάδης.

Παράλληλα προσθέτει ότι "Ελπίζοντας ότι θα ακολουθήσουν σύντομα δράσεις από πλευράς Πολιτείας, χαιρετίζουμε την ψήφο εμπιστοσύνης των έξι μεγάλων tour operators της Γερμανίας και είμαστε πεπεισμένοι ότι με τη συνεργασία εγχώριων και διεθνών φορέων θα επιτύχουμε τους στόχους μας και θα ενισχύσουμε για ακόμα μια χρονιά την ελληνική οικονομία".

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Κρήτη ήρθε 16η στη λίστα με τους 25 καλύτερους προορισμούς στο κόσμο που δημοσίευσε η αμερικανική ιστοσελίδα

Σε αναβρασμό η υγεία-Επισχέσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Σε αναβρασμό η υγεία-Επισχέσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Γιατροί και εργαζόμενοι σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων σε Αττική και περιφέρεια είναι να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Για σήμερα Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

Παράλληλα, συνεδριάζει σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα προγραμματίζουν τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Κοραή και παράλληλα παράσταση διαμαρτυρίας στο Λογιστήριο του Κράτους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

«Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, φαρμάκων, υλικών και χρηματοδότησης σε σημείο που κρίνεται επικίνδυνη η λειτουργία τους για τους ασθενείς», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση των γιατρών.

Δείτε που πραγματοποιείται επίσχεση εργασίας:

Στο νοσοκομείο Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, Ευαγγελισμό, Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Αττικόν, Σωτηρία, ΚΑΤ, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής-Δαφνί, Λοιμωδών, Ασκληπιείο Βούλας, Άγιοι Ανάργυροι, Αγία Όλγα, Σισμανόγλειο και αναμένεται να ακολουθήσουν οι γιατροί των νοσοκομείων Παίδων Αγία Σοφία, Γενικό Κρατικό Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και Παίδων Πεντέλης.

Επίσχεση έχουν ξεκινήσει και πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας όπως σε αυτά της Πάτρας, της Δράμας, της Κω, του Αιγίου, της Καλαμάτας, του Αγρινίου, της Βέροιας, της Έδεσσας, των Γιαννιτσών, των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας, της Λάρισας, της Σπάρτης, της Ρόδου και των Χανίων.

Στα 293 ευρώ ο μισθός για μερική απασχόληση

Την αναλογική μείωση των μισθών και για τους ευέλικτα απασχολούμενους (με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία κ.ά.) καθώς και τα νέα όρια των αμοιβών τους προκύπτουν από έγγραφη απάντηση της γενικής γραμματέας του υπουργείου Εργασίας

Στα 255,47 ευρώ μεικτά (για νέο ηλικίας κάτω των 25 ετών) και στα 293,04 ευρώ (για εργαζόμενο πάνω από 25 ετών) «κλειδώνουν» οι πρώτοι - εισαγωγικοί μισθοί για τους μερικώς απασχολούμενους, με τετράωρη εργασία, μετά τις μειώσεις των κατώτατων ορίων της ΕΓΣΣΕ κατά 22% και 32% που ισχύουν αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου με βάση την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου και το ν. 4046/2012.

Απάντηση
Την αναλογική μείωση των μισθών και για τους ευέλικτα απασχολούμενους (με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία κ.ά.) καθώς και τα νέα όρια των αμοιβών τους προκύπτουν από έγγραφη απάντηση της γενικής γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Α. Στρατινάκη σε ερώτημα της ΓΣΕΒΕΕ.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύει η «Η»:

1Σε εργασιακές σχέσεις που υπάγονται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ο μισθός και το ημερομίσθιο μπορούν να μειωθούν μέχρι και 22% (για τους εργαζόμενους με ηλικία πάνω από 25 ετών) και μέχρι 32% (για εργαζόμενους με ηλικία κάτω των 25 ετών) μονομερώς με απόφαση του εργοδότη, ενώ λοιπές αποδοχές (π.χ. επιπλέον συμφωνημένος μισθός που καταβαλλόταν πριν από το νέο νόμο) δεν θίγονται.

2Η άμεση προσαρμογή στα νέα μειωμένα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων, για το τμήμα των αποδοχών που φτάνει έως τα όρια της ΕΓΣΣΕ, δεν προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.

3Συμφωνίες που υπολείπονται των νέων μειωμένων κατώτατων μισθών και ημερομισθίων είναι αυτοδικαίως άκυρες ως προς τον όρο αυτό.

4«Οι αμοιβές των εργαζομένων με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, διευθέτηση του χρόνου εργασίας κ.τ.λ. καθορίζονται αναλογικά και κατά περίπτωση με τις αποδοχές πλήρους απασχόλησης και, επομένως, για τις εργασιακές σχέσεις που υπάγονται στην ΕΓΣΣΕ και εφαρμόζεται π.χ. μερική απασχόληση, ισχύουν αναλογικές μειώσεις με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις».

Οι κατώτατοι μισθοί της ΕΓΣΣΕ

Για τετράωρη εργασία
Με βάση τους νέους πίνακες των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων, οι αμοιβές για τους μερικώς απασχολούμενους αντιστοιχούν στο 50% των σχετικών ορίων της ΕΓΣΣΕ και διαμορφώνονται ως εξής:

Εργαζόμενοι ηλικίας πάνω από 25 ετών

  • Για προϋπηρεσία 0-3 ετών, 293,04 ευρώ ο άγαμος και 322,34 ευρώ ο έγγαμος.
  • Για προϋπηρεσία 3-6 ετών, 322,35 ευρώ ο άγαμος και 351,65 ευρώ ο έγγαμος.
  • Για προϋπηρεσία 6-9 ετών, 351,65 ευρώ ο άγαμος και 380,95 ευρώ ο έγγαμος.
  • Για προϋπηρεσία πάνω από 9 έτη, 380,95 ευρώ ο άγαμος και 410,25 ευρώ ο έγγαμος.

Εργαζόμενοι ηλικίας κάτω των 25 ετών

  • Για 0 - 3 έτη προϋπηρεσίας, 255,47 ευρώ ο άγαμος και 281,02 ευρώ ο έγγαμος.
  • Για 3 έτη και πάνω, 281,02 ευρώ ο άγαμος και 306,57 ευρώ ο έγγαμος.

Υπερψηφίστηκε η νέα δανειακή σύμβαση με ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής. Στα ύψη ανέβηκε το θερμόμετρο, με έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη. Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Με 213 «ναι» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και 79 «όχι» εγκρίθηκε η δανειακή σύμβαση, κατά τη διάρκεια ονομαστικής ψηφοφορίας την οποία ζήτησαν το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε το απόγευμα με τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων και με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να στηρίζουν τη δανειακή σύμβαση. Την διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας ζήτησαν το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ, τόσο επί της αρχής, όσο και σε επιμέρους άρθρα.

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, υποστήριξε ότι με το νέο οικονομικό πακέτο η Ελλάδα αποκτά ένα παράθυρο ευκαιρίας, που πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά με ένα ολοκληρωμένο εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.

Παράλληλα επιτέθηκε σε όλους όσους αντιτίθενται και, αντί, όπως είπε, να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις, «αρκούνται στα κοσμικά επίθετα και τις κούφιες λέξεις».

Ο εισηγητής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου, έκανε λόγο για σκληρές και επώδυνες αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει το κόμμα του, προκειμένου η χώρα να αποφύγει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και πρόσθεσε ότι με τη νέα δανειακή σύμβαση ολοκληρώνεται η επίπονη προσπάθεια για να καταστεί το δημόσιο χρέος της χώρας βιώσιμο.

Το ΚΚΕ δια του ειδικού αγορητή του, Νίκου Καραθανασόπουλου, κατέθεσε πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία, κατηγορώντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι με τη νέα δανειακή σύμβαση ολοκληρώνουν το έγκλημα τους εναντίον του ελληνικού λαού.

Οξεία αντιπαράθεση Ροντούλη - Σαχινίδη

Την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη προκάλεσαν οι αιτιάσεις του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη ότι η Ελλάδα υπέγραψε μυστική συμφωνία εμπράγματων εγγυήσεων με τη Φινλανδία προκειμένου η τελευταία να συμμετέχει στη δανειοδότηση της χώρας μας.

Ο κ. Ροντούλης επέμεινε στις αιτιάσεις του, παρά τις διαψεύσεις του κ. Σαχινίδη, τον οποίο κάλεσε να παραιτηθεί χαρακτηρίζοντας τον «ψεύτη».

«Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με τη Φινλανδία. Ψεύτης δεν είμαι εγώ. Συκοφάντης είστε εσείς. Και με τις ασχήμιες σας δεν τιμάται αλλά υποβαθμίζεται το κοινοβούλιο», του απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Κάνει τον τζάμπα μάγκα ο κ. Σαχινίδης γιατί απλούστατα ξέρει ότι η συμφωνία είναι απόρρητη και μυστική», ανέτεινε ο κ. Ροντούλης.

Οι αναφορές αυτές του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση του παριστάμενου αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη που του συνέστησε να μην «λαϊκίζει».

«Γιατί κ. Ξυνίδη; Σας τσίμπησε καμία γουμαρόμυγα;» σχολίασε δηκτικά ο κ. Ροντούλης ενώ το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της προεδρεύουσας του Σώματος Ροδούλας Ζήση.

Από την πλευρά του, ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επιτέθηκε στα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, χαρακτηρίζοντας τα «συνέταιρους και μελλοντικούς εταίρους με κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα που καταργεί κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.

Κατάργηση 2.174 υπηρεσιών του Δημοσίου

Καταλυτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, με την κατάργηση 2.174 υπηρεσιών, επιφέρει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Αφορά 11 υπουργεία. Από τις καταργούμενες οργανικές μονάδες οι 280 διέθεταν μόνο προϊσταμένους

Καταργούνται 2.174 υπηρεσίες (γενικές και ειδικές γραμματείες, γενικές διευθύνσεις, διευθύνσεις και τμήματα) 11 υπουργείων, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για την «Αναδιοργάνωση Υπουργείων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου» που κατέθεσε τη Δευτέρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας.

Πάγωμα και μειώσεις μισθών για το 27% των επιχειρήσεων

Έξι στις δέκα επιχειρήσεις θα παγώσουν τους μισθούς τους και το 2012 ενώ σε μειώσεις αποδοχών για ορισμένα επίπεδα εργαζομένων προχώρησε το 27% των επιχειρήσεων, το 2ο εξάμηνο του 2011

Όπως αναφέρει έρευνα μισθολογικών αυξήσεων της Aon Hewitt, στην οποία συμμετείχαν 100 ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, με περισσότερους από 50.000 εργαζόμενους στη χώρα μας, δραματική είναι η κατάσταση στον τομέα της εργασίας.

Οι μισθοί παγώνουν και βλέπουν την κατιούσα ενώ ένα ακόμα αποθαρρυντικό στοιχείο της έρευνας αφορά στις αυξήσεις μισθών. Ενώ, στην ευρωζώνη, 9 στις 10 επιχειρήσεις θα προβούν σε αυξήσεις, το 2012, στην Ελλάδα, η αναλογία είναι μόνο 3 στις 10, με το ποσοστό αύξησης να μην ξεπερνά το 2,3%, ποσοστό 25% χαμηλότερο από αυτό που είχε προβλεφθεί το φθινόπωρο του 2011.

Η Ελλάδα υστερεί σημαντικά σε αυτή την ποσοστιαία αύξηση, σύμφωνα με την έρευνα, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης, με "πρωταθλητές" το Βέλγιο και την Αυστρία με αυξήσεις της τάξης του 3,3%. Οι χώρες, που ακολουθούν, είναι οι ακόλουθες: Η Γερμανία με 3%, η Ιταλία με 2,9%, η Ισπανία με 2,7% και η Ιρλανδία με 2,6%.

Τα στοιχεία της έρευνας, αναφορικά με τις μορφές απασχόλησης, δείχνουν πως αρκετές επιχειρήσεις στρέφονται στην εκ περιτροπής εργασία και στη μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής, ιδιαίτερα σε κλάδους που πλήττονται έντονα.

Αυτό, όπως επισημαίνεται στην έρευνα, δημιουργεί επιπρόσθετη ανασφάλεια στα στελέχη των εταιρειών, τα οποία φοβούνται το ντόμινο των ανακατατάξεων, που θα προκληθεί. Συγκεκριμένα, εκφράζονται έντονοι φόβοι μήπως οι αναμενόμενες μειώσεις των κατώτατων μισθών συμπαρασύρουν και εκείνους των υψηλότερων βαθμίδων.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)