Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Συνάντηση μετά από 35 χρόνια στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων!

Δύο συμμαθητές της τάξεως του 1978 Έλληνας και Λίβυος συναντήθηκαν και θυμούνται

Μετά από 35 χρόνια συναντήθηκαν στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων δύο απόφοιτοί της, ένας Έλληνας απόστρατος Ναύαρχος και ένας Λίβυος συμμαθητής του, ο οποίος σήμερα είναι διοικητής των ειδικών δυνάμεων του Λιβυκού Ναυτικού και βρίσκεται στην Αθήνα! Η απρογραμμάτιστη αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 1η του μηνός στο χώρο της Σχολής στον Πειραιά, στο πλαίσιο της τελετής επιδόσεως των ξιφών στους νέους Σημαιοφόρους της τάξεως 2013.
Πρόκειται για τον Αντιναύαρχο ε.α. Αθανάσιο Παναγόπουλο και τον Λίβυο Πλοίαρχο Φαραγκ Ελ Μαχντάουϊ, αμφότεροι απόφοιτοι της ΣΝΔ της τάξεως του 1978. Ο Έλληνας Ναύαρχος ο οποίος βρέθηκε στη Σχολή γιατί τους φετινούς αποφοίτους της τους είχε μαθητές στη Σχολή ως νεαρούς πρωτοετείς είδε με έκπληξη μεταξύ των ξένων ακολούθων τον Λίβυο συμμαθητή του με στολή, κάτασπρα μαλλιά και μούσι, με τον οποίο είχαν να συναντηθούν 35 ολόκληρα χρόνια!
Όπως σημείωσε ο απόστρατος Ναύαρχος «Ο Φαράγκ είναι στην πρεσβεία της Λιβύης στην Αθήνα τώρα. Αγκαλιαστήκαμε και φιληθήκαμε "παρουσία όλων"! Αμέσως μετά τον πήρα και πήγαμε στο διάδρομο των διδακτηρίων όπου βρίσκονται όλες οι φωτογραφίες αποφοιτήσεως από καταβολής της ΣΝΔ και βρήκαμε και τη δική μας! Ούτε Μουσουλμάνος ούτε μαύρος ούτε τίποτα! Όταν έχεις ζήσει μαζί 4 χρόνια στη Σχολή είναι «αδελφός»! Οι άλλοι δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό! Εμείς ναι. Είμαστε αδέλφια!».
Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ο Ναύαρχος Παναγόπουλος, στην τάξη του 1978 της ΣΝΔ υπήρχαν συνολικά 4 Λίβυοι συμμαθητές τους, οι οποίοι επέζησαν όλοι του πολέμου, με έναν εξ αυτών να είναι σήμερα στη φυλακή επειδή επί Καντάφι ήταν διοικητής των ειδικών δυνάμεων του Λιβυκού Ναυτικού, ενώ ένας άλλος, ο Πλοίαρχος Μαχντάουι, ο οποίος υπηρετεί σήμερα στην Αθήνα, έχει οκτώ παιδιά και μιλά φυσικά απταίστως την Ελληνική.
Στις φωτογραφίες, που έχουν μια διαφορά 35 ετών μεταξύ τους, διακρίνεται στην μεν αυτή με τη στολή των Δοκίμων, ο Λίβυος μπροστά και ο Έλληνας απόστρατος Ναύαρχος ακριβώς πίσω του, ενώ στην άλλη ο Λίβυος Πλοίαρχος απόφοιτος της Σχολής, όπως ήταν στην προχθεσινή τελετή.    

κορπίό

Προγράμματα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ

Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, τα οποία αφορούν επιχειρήσεις/εργοδότες (δικαιούχοι) και ανέργους/εργαζομένους (ωφελούμενοι), είναι τα ακόλουθα:

ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 25.000 ΑΝΕΡΓΩΝ
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα κατά την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα, και ιδιαίτερα εκείνες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους κλάδους όπως η πράσινη οικονομία. Στόχος είναι η ενίσχυση της καθαρής αύξησης των νέων θέσεων εργασίας και της απασχόλησης, πρόσθετες εκείνων που τυχόν δημιουργούνται στο πλαίσιο επενδυτικού σχεδίου ενταγμένου σε άλλο καθεστώς ενισχύσεων.
Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Για να υπαχθεί μια ιδιωτική επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας. Σε περίπτωση απόλυσης η επιχείρηση θα πρέπει να έχει προβεί σε αντικατάσταση του μισθωτού έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Τα ωφελούμενα άτομα που θα προσληφθούν από τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει:
  • να έχουν την ιδιότητα του άνεργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ
  • να είναι έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
  • να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες.
Μετά τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για δώδεκα (12) μήνες ακόμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΕΩΣ 35 ΕΤΩΝ
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.
Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 25 € για ανέργους άνω των 24 ετών και στο ποσό των 20 € για τους ωφελούμενους άνεργους έως 24 ετών.
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους είκοσι τέσσερις (24) μήνες. Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για τρεις (3) μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.
Σημείωση: Αναμένεται η απόφαση για επέκταση του προγράμματος.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΒΑΘΜΟΥ (ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 5.000 ΑΝΕΡΓΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 55 ΕΩΣ 64 ΕΤΩΝ
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών), ενώ ωφελούμενοι είναι πρώην εργαζόμενοι ηλικίας 55-64 ετών, καθώς και μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 55-64 ετών.
Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 25 €.
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες. Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για τρεις (3) μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ 10.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ «ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Σκοπός του προγράμματος είναι η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνουν οι άνεργοι σε «επίδομα απασχόλησης», δηλαδή σε επιχορήγηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων για την απασχόληση αυτών, για όλο το χρονικό διάστημα που δικαιούνται να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, και στη συνέχεια η επιχορήγηση του 90% των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 751,39 €.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.
Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποχρεωτικά δύο (2) φάσεις.
Η α΄ φάση του προγράμματος διαρκεί όσο και το χρονικό διάστημα το οποίο υπολείπεται από την πρόσληψη του πρώην επιδοτούμενου ανέργου (δικαιούχου «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας») στην επιχείρηση μέχρι τη λήξη της διάρκειας επιδότησης και ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το επίδομα ανεργίας που λαμβάνει ή έχει δικαιωθεί ο επιδοτούμενος άνεργος.
Η β΄ φάση αφορά στο υπολειπόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τη συμπλήρωση των 24 μηνών για αμιγή απασχόληση ή των 30 μηνών όταν έχει υλοποιηθεί κατάρτιση και ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 90% των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) ή στο 100% αυτών, σε περίπτωση που έχει υλοποιηθεί κατάρτιση, για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ όπως και της –τυχόν- επικουρικής ασφάλισης εκτός ΕΤΕΑΜ, όπως υπολογίζεται επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 751,39 €.
Η διάρκεια επιχορήγησης ορίζεται στους 24 μήνες για αμιγή απασχόληση και στους 30 μήνες όταν έχει υλοποιηθεί κατάρτιση. Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για δώδεκα (12) μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ, 5.000 ΑΝΕΡΓΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 16 ΕΩΣ 24 ΕΤΩΝ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ, ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΜΗΝΕΣ, ΕΦΟΣΟΝ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης. Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2 ).
Ποσό και διάρκεια επιχορήγησης: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο στάδια.
Η διάρκεια της επιχορήγησης που αφορά στο α΄ στάδιο ορίζεται μέχρι 12 μήνες. Ως ποσό επιχορήγησης για το α΄στάδιο ορίζεται το ποσό των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) των κλάδων σύνταξης, ασθένειας σε είδος και επαγγελματικού κινδύνου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως υπολογίζεται επί των ακαθάριστων αποδοχών του 80% του κατώτατου βασικού μισθού (511,00 €) ή επί των ακαθαρίστων μηνιαίων αποδοχών του 80% του κατώτατου ημερομισθίου (22,83 €). Κατά τη λήξη του α’σταδίου και εφόσον οι επιχειρήσεις μετατρέψουν την σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε σύμβαση εργασίας μπορούν με αίτησή τους να επιχορηγηθούν για επιπλέον δώδεκα (12) μήνες με την υποχρέωση να απασχολήσουν τον νέο επιπλέον έξι (6) μήνες δίχως επιχορήγηση.
Ως ποσό επιχορήγησης για το β΄ στάδιο ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 70% των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ όπως και της –τυχόν- επικουρικής ασφάλισης εκτός ΕΤΕΑΜ, όπως υπολογίζεται επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 751,39 €.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απασχόληση 2500 ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότησή τους από φορέα κύριας ασφάλισης επειδή τους υπολείπονται μέχρι 1500 ένσημα ή μέχρι πέντε (5) χρόνια για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας τους για τη συνταξιοδότησή του και ο τελευταίος ασφαλιστικός τους φορέας είναι το ΙΚΑ.
Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.
Η υποβολή των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποβάλλονται στις κατά τόπους Υπηρεσίες Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.
Ποσό και διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιδότησης καθορίζεται από ένα (1) μήνα έως και εξήντα (60), κατ' ανώτατο όριο μήνες.
Το ποσό επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης είναι 22 € για τον πρώτο χρόνο, 24 € για τον δεύτερο χρόνο, 26 € για τον τρίτο χρόνο, 28 € για τον τέταρτο χρόνο, και 30 € για τον πέμπτο χρόνο.

ΕΙΔΙΚΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 2.300 ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (AΜΕΑ), ΑΠΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ, ΝΕΑΡΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ Η ΝΕΑΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ 50 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (AΜΕΑ)
Α) Ειδικό τριετές Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Συνεταιρισμούς, Επαγγελματικά Σωματεία και Ενώσεις αυτών, Σωματεία, Αστικές Εταιρίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί (Ν.2716/17.5.1999), Κοινοπραξίες και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα κατά την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα. Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης. Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (Γρ.Εργασίας ΕΚΟ ή ΚΠΑ2).
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε τριάντα έξι (36) μήνες. Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για δώδεκα (12) μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.
Το ποσό επιχορήγησης υπολογίζεται στο 100% επί των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ όπως και της –τυχόν- επικουρικής ασφάλισης εκτός ΕΤΕΑΜ, που αντιστοιχούν στην πλήρη ή μερική απασχόληση και για τα τρία έτη από την κάθε πρόσληψη, όπως υπολογίζεται επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 751,39 €.
Β) Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (AμεΑ)
Δικαιούχοι είναι οι ενταγμένες επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο «Ειδικό τριετές Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο» και θα απασχολήσουν άτομα της ανωτέρω ομάδας. Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (Γρ.Εργασίας ΕΚΟ ή ΚΠΑ2 ).
Όσον αφορά στο ποσό επιχορήγησης, ο ΟΑΕΔ, εφ’ όσον κρίνεται απαραίτητο, συμμετέχει σε ποσοστό 90% του κόστους της απαιτούμενης δαπάνης για κάθε μία από τις εργονομικές διευθετήσεις του χώρου εργασίας (προσαρμοσμένες βοηθητικές τεχνολογικές εγκαταστάσεις, προσαρμογή του χώρου εργασίας, ειδικός εξοπλισμός, αγορά λογισμικού για άτομα με αναπηρία, κ.λ.π.) και μέχρι του ποσού των τριών (2.500,00) ΕΥΡΩ για κάθε μία από αυτές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (AΜΕΑ), ΑΠΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 18-64 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ 50 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΆΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (AΜΕΑ)
Α. Πρόγραμμα Επιχορήγησης 800 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (A.με.Α), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και Αποφυλακισμένων ατόμων
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργα άτομα που ανήκουν στις Ειδικές Κοινωνικές Ομάδες (ΑμεΑ, Αποφυλακισμένα και Απεξαρτημένα Άτομα). Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (Γρ.Εργασίας ΕΚΟ ή ΚΠΑ2 ).
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε τριάντα έξι (36) μήνες.
Το ποσό επιχορήγησης καθορίζεται στις είκοσι οκτώ χιλιάδες (28.000) ευρώ.
Β. Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (AμεΑ)
Δικαιούχοι είναι οι Νέοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες - Άτομα με ειδικές Ανάγκες- που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχορήγησης 800 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών ανέργων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και Αποφυλακισμένων Ατόμων. Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (Γρ.Εργασίας ΕΚΟ ή ΚΠΑ2 ).
Όσον αφορά στο ποσό επιχορήγησης, ο ΟΑΕΔ, εφ’ όσον κρίνεται απαραίτητο, συμμετέχει σε ποσοστό 90% του κόστους της απαιτούμενης δαπάνης για κάθε μία από τις εργονομικές διευθετήσεις του χώρου εργασίας (προσαρμοσμένες βοηθητικές τεχνολογικές εγκαταστάσεις, προσαρμογή του χώρου εργασίας, ειδικός εξοπλισμός, αγορά λογισμικού για άτομα με αναπηρία, κ.λ.π.) και μέχρι του ποσού των τριών (2.500,00) ΕΥΡΩ για κάθε μία από αυτές. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ Τ.Ε.Ι. – ΣΕ.ΛΕ.Τ.Ε.
Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, που προσλαμβάνουν σπουδαστές των Τ.Ε.Ι. - ΣΕ.ΛΕ.Τ.Ε., για την πραγματοποίηση της εξάμηνης πρακτικής τους άσκησης, απαραίτητης για την απόκτηση του πτυχίου τους.
Η επιχορήγηση που λαμβάνουν ανέρχεται σε ποσοστό 50% επί της αποζημίωσης, που κατέβαλε ο εργοδότης στον ασκούμενο, η οποία με τη σειρά της ανέρχεται σε ποσοστό 80% επί του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη. Μεταξύ των επιχειρήσεων και των Τ.Ε.Ι. συνάπτεται σύμβαση. Οι σπουδαστές των Τ.Ε.Ι. ασφαλίζονται από επαγγελματικό κίνδυνο και η είσπραξη της επιχορήγησης πρέπει να γίνεται μέσα στην προθεσμία των 6 μηνών, από την λήξη της πρακτικής άσκησης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τη σελίδα του ΟΑΕΔ.

Συνταγματικός ο νόμος Δένδια για τις διαδηλώσεις

Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, με το οποίο ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα πραγματοποιούνται οι δημόσιες συναθροίσεις και οι συγκεντρώσεις.

Ειδικότερα, το επίμαχο σχέδιο διατάγματος προβλέπει ότι οι συναθροίσεις θα διεξάγονται κατά τρόπο που δεν διαταράσσεται, παρά στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου, η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης. Σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από εκατό χιλιάδες κατοίκους δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ιδιαίτερα μικρές, «σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης», συναθροίσεις.

Η εκτίμηση για το ιδιαίτερα μικρό μέγεθος των συναθροίσεων και η δυνατότητα περιορισμού τους σε τμήμα του οδοστρώματος ανήκει στον αρμόδιο Αστυνομικό Διευθυντή, ο οποίος υποχρεούται να εκδώσει σχετική απόφαση την οποία θα γνωστοποιεί άμεσα στους ενδιαφερομένους. Η απόφαση αυτή του Αστυνομικού Διευθυντή μπορεί να είναι κατ' αρχάς προφορική και εν συνεχεία έγγραφη, ενώ θα επιδίδεται εντός 24 ωρών στους ενδιαφερόμενους. Ο Αστυνομικός Διευθυντής για να εκδώσει τη σχετική απόφασή του πρέπει υποχρεωτικά να λαμβάνει υπόψη του, ιδίως, τον αριθμό των συμμετεχόντων στη συνάθροιση και τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την κυκλοφορία των οχημάτων δημόσιας συγκοινωνίας, την τουριστική κίνηση της περιοχής, την ομαλή πρόσβαση σε αρχαιολογικούς ή ιστορικούς χώρους και γενικά την εμπορική και οικονομική δραστηριότητα.

Αντίθετα, οι περιορισμοί αυτοί δεν ισχύουν για συναθροίσεις και πορείες που εξαγγέλλονται και διοργανώνονται από πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και από τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις ή για συναθροίσεις ιστορικού εορτασμού ή επετειακού χαρακτήρα.
Κατ' αρχάς οι σύμβουλοι Επικρατείας, αναφέρουν ότι το Σύνταγμα (άρθρο 11) καθιερώνει το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι», το οποίο «ανήκει στις θεμελιώδεις ελευθερίες που αποτελούν τη βάση του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 11 του Συντάγματος, υπογραμμίζεται στην υπ' αριθμ. 186/2013 γνωμοδότηση του Ε' Τμήματος του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγητής ο Πάρεδρος Δ. Βασιλειάδης) «ως συνάθροιση νοείται όχι μόνο η συγκέντρωση προσώπων που πραγματοποιείται κατόπιν προηγούμενης συνεννοήσεως και προετοιμασίας, αλλά και η συγκέντρωση η οποία, παρά το ότι άρχισε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και προετοιμασία, όμως έλαβε στη συνέχεια τον χαρακτήρα συναθροίσεως λόγω του ότι προέκυψε η θέληση των συγκεντρωμένων προσώπων να εκδηλώσουν ή να προβάλουν γνώμες ή φρονήματα και εν γένει να επιδιώξουν κοινό σκοπό (αυθόρμητες συναθροίσεις)».

Εξάλλου, -συνεχίζουν οι δικαστές- «δεν είναι ανεκτές από το Σύνταγμα οι γενικές απαγορεύσεις δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, όταν συνιστούν, κατ' ουσίαν, ανεπίτρεπτη αναστολή του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος του "συνέρχεσθαι", η νομιμότητα δε των σχετικών διοικητικών πράξεων με τις οποίες απαγορεύεται η άσκηση του παραπάνω δικαιώματος ελέγχεται από τα δικαστήρια ευθέως αλλά και παρεμπιπτόντως».

Κατόπιν αυτών, τονίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, με το επίμαχο σχέδιο διατάγματος «δεν επιδιώκεται η ρύθμιση ή ο περιορισμός της άσκησης του δικαιώματος του "συνέρχεσθαι", αλλά καθορίζονται οι αρμοδιότητες της οικείας αστυνομικής αρχής, υπό τις εκτεθείσες αυστηρές προϋποθέσεις, ώστε σε περίπτωση ιδιαιτέρως μικρής σε αριθμό δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης, που πραγματοποιείται στα μεγάλα αστικά κέντρα, να διασφαλίζεται η ελεύθερη άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και παράλληλα να μην διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βρήκαν και τους 12.500! - Έτσι θα γίνει η κινητικότητα - Ποιοί βγαίνουν σε διαθεσιμότητα!

- Το σχέδιο για τους δημοτικούς αστυνομικούς
- Μετακινούνται 5.000 εκπαιδευτικοί και 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί
- Από ποια «δεξαμενή» θα βρεθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν μέχρι το τέλος του 2013
- Στις απολύσεις θα προσμετρηθούν όσοι δεν επαναπροσληφθούν στην ΕΡΤ
- Νέα συνάντηση Μητσοτάκη – τρόικας το απόγευμα
- Αποδοκιμασίες κατά των μελών της τρόικας από την ΠΟΕ – ΟΤΑ
- Τα άκουσε από συνδικαλιστές ο Πολ Τόμσεν
Λίγο μετά τις 11:00 ολοκληρώθηκε η σχεδόν δίωρη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι εκπρόσωποι της τρόικας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Εύη Χριστοφιλοπούλου. Στη συνάντηση, από τις 10:00 και μετά, συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.
Η συνάντηση είχε επεισοδιακό τέλος, όχι γιατί κυβέρνηση και τρόικα τα... έσπασαν, αλλά γιατί εξαιτίας του σχεδίου για μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών στην Αστυνομία (κάτι για το οποίο δεν έχει εκφράσει αντιρρήσεις η τρόικα) έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ ΟΤΑ έξω από το υπουργείο.

Τα μέλη της τρόικας έγιναν, ως συνήθως, «κόκκινο πανί» με τους συγκεντρωμένους να τους αποδοκιμάζουν έντονα.

Όλο το σχέδιο για κινητικότητα και διαθεσιμότητα
Οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα έχουν ήδη βρεθεί, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.
Από αυτούς, κάποιοι αναμένεται να μετακινηθούν με απευθείας μετατάξεις και άλλοι μέσω διαθεσιμότητας.
Μέσω μετατάξεων αναμένεται να μετακινηθούν 5.000 εκπαιδευτικοί και 3.500 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας. Σε διαθεσιμότητα, προκειμένου στη συνέχεια να μετακινηθούν, αναμένεται να βγουν 2.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 1.500 από τη γενική κυβέρνηση.
Η διαθεσιμότητα θα μειωθεί σε 6-9 μήνες. Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος, όποιος υπάλληλος δεν έχει μετακινηθεί θα απολυθεί οριστικά.
Σε ό,τι αφορά τη «δεξαμενή» από την οποία θα προέλθουν οι υπόλοιποι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που πρέπει να μετακινηθούν έως τα τέλη 2013, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο με 2.741 εσωτερικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

Σε ό,τι αφορά τις συνολικά 15.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2014, θα προέλθουν από όσους δεν θα επαναπροσληφθούν στο νέο σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και από όσους εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, κυρίως στους δήμους και δευτερευόντως στο υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για 3.500 άτομα, που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και πλέον εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα.
Για τη διευθέτηση αυτού του ζητήματος απαιτείται νομοθετική ρύθμιση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Κατά πληροφορίες, η παρέμβαση θα συνίσταται σε αυστηρό καθορισμό του χρόνου, κατά τον οποίον κάποιος θα μπορεί να εργάζεται με ασφαλιστικά μέτρα.
Στη συνέχεια θα αποχωρεί από την εργασία του, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.
Υπενθυμίζεται ότι έχει υπάρξει πρόταση του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για περιορισμό του χρονικού διαστήματος παραμονής σε εργασία με ασφαλιστικά μέτρα στους εννέα μήνες.

Και άλλη κατάφωρη αδικία εις βάρος των στελεχών των Ε.Δ.

Σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα μας βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική κατάρρευση που έχει ποτέ υποστεί μια δυτική ευρωπαϊκή οικονομία στη σύγχρονη εποχή, σε μια εποχή που οι Στρατιωτικοί "κλήθηκαν" και καλούνται διαρκώς, να πληρώσουν το πιο βαρύ τίμημα της καταρρευσης αυτής, ο Σύνδεσμός μας αναδεικνύει μια ακόμη καταφωρη αδικία που έχει συντελεσθεί εις βάρος των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που δυστυχώς  παραπέμπει σε ..."πολιτικές" ανισοτήτων και διαχωριστικών γραμμών.
Σύμφωνα λοιπόν με το ΦΕΚ 606 Β//5-3-2012 και την Κ.Υ.Α. που συνυπογράφουν οι Υπουργοί Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Προστασίας του Πολίτη και αναφορικά με την άδεια εργασίας  προσωπικού ασφαλείας  και των καθορισμό των τίτλων που απαιτούνται για την έκδοση  
της αδείας αυτής, προστέθηκαν (ορθώς) και οι βεβαιώσεις-πιστοποιητικά αποφοίτησης, από παραγωγικές σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας ή του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ή από Κέντρο Εκπαίδευσης Συνοριακών Φυλάκων ή Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δίχως να παραγνωρίζουμε το "δίκαιον" της ανωτέρω τροποποίησης,προκαλεί εύλογες απορίες το γεγονός πως δεν συνπεριλήφθηκαν στις ανωτέρω κατηγορίες και οι βεβαιώσεις-πιστοποιητικά αποφοίτησης ΚΑΙ  απο τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Όταν μάλιστα μιλάμε για στελέχη, που καθ΄όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, η Πολιτεία τους εμπιστεύθηκε την φύλαξη των συνόρων της, μεγάλων σχηματισμών-μονάδων-συγκροτημάτων-στρατοπέδων, ενώ πολύ μεγάλο πλήθος εξ αυτών, είτε εκπαιδεύθηκε και διοικησε παραλλήλως μονάδες, όπως αυτές των Ορεινών καταστροφών,Υποβρυχιων καταστροφών, εξουδετέρωσης ναρκών κλπ, είτε εκτελεί με μεγάλη επιτυχία τα καθήκοντα του αξιολογητή των γραπτων δοκιμών των υποψηφίων στις εξετάσεις προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας.
Κατόπιν των ανωτέρω και απευθυνόμενοι προς την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης,ζητούμε τη νομοθετική ρύθμιση της ανωτέρω αδικίας προκειμένου να αναγνωρισθεί και η συνεισφορά των στελεχών των Ε.Δ. στην ασφάλεια της χώρας, μέσω τουλάχιστον της δυνατότητας αναγνώρισης του πτυχίου αποφοιτήσεως τους (σε συνάφεια με τη σταδοδρομία τους στο στράτευμα), ως προϋπόθεση-τίτλος για έκδοση της σχετικής αδείας.
http://www.apofoitoissas.gr/articles/1388-2013-07-05-08-20-33.html

Κρανιδιώτης κατά "τζιτζιφιόγκων συμβουλων" που θέλουν κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας

Άρθρο παρέμβαση του Φαήλου Κρανιδιώτη ,μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και στενού φίλου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την αμυντική βιομηχανία.
Ο κ.Κρανιδιώτης στο άρθρο του με τίτλο “Πουλήστε το Μέγαρο και στηρίξτε τα ΕΑΣ” κάνει λόγο για 30 εκατομμύρια δάνειο που χρειάζεται η αμυντική βιομηχανία” και κάνει σφοδρότατη επίθεση σε “τζιτζιφιόγκους” συμβουλους του ΤΑΙΠΕΔ που όπως γράφει επιμένουν στο κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας.
Το άρθρο του δημοσιεύτηκε στο antinews:

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη, μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Τα Ενιαία Αμυντικά Συστήματα περιλαμβάνουν την ιστορική ΠΥΡΚΑΛ και την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων. Πάσχουν κι αυτά από τις χρόνιες ασθένειες του ελληνικού δημοσίου. Κακοδιοίκηση, χρέη, ελλείμματα.

Έχει ήδη γίνει μια προσπάθεια συμμαζέματος. Από 2000 εργαζόμενους, σήμερα έχουν μείνει 850, αξιοθαύμαστη τεχνογνωσία και ποιότητα προϊόντων. Φτιάχνουν πολυβόλα, τυφέκια, πιστόλια, όλμους, συναρμολογούν πυραύλους, συντηρούν τους πυραύλους των PATRIOT κι άλλων προηγμένων όπλων. Κατασκευάζουν επίσης ποικιλία υψηλής ποιότητας πυρομαχικών, για μερικά από τα οποία υπάρχει τρομακτική ζήτηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Έχουν επίσης μεγάλη ακίνητη περιουσία στην Μάνδρα, στο Λαύριο, στην Σύρο, στο Μαρτίνο και στο Χαϊδάρι. Κυρίως όμως έχουν τεχνογνωσία, ποιότητα και παραγωγικές δυνατότητες.

Η διοίκηση των ΕΑΣ έχει καταθέσει ένα πρόγραμμα εξυγίανσης, που θα μπορεί σε μερικούς μήνες να οδηγήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα. Προϋπόθεση να δανειοδοτηθούν με 30.000.000 Ευρώ, διότι ρευστότητα γιοκ. Και φυσικά αυτή η εν ζωή εξυγίανση, θα πρέπει να συνοδεύεται με παράλληλη εξυγίανση της ΕΑΒ και της ΕΛΒΟ και μετά στην συγχώνευση όλων κάτω από μια εταιρική ομπρέλα και συγκέντρωση της παραγωγής σε λιγότερες εγκαταστάσεις. Προϋπόθεση φυσικά η εκδίωξη των όποιων λαμόγιων και η περιθωριοποίηση μερίδας συνδικαλιστών, που πριονίζουν την βιωσιμότητα της αμυντικής βιομηχανίας μέσα στην τύφλωση και τον φανατισμό τους.

Σε όλες τις σοβαρές χώρες η αμυντική βιομηχανία είναι η αιχμή του δόρατος στην έρευνα και τεχνολογία και, φυσικά, στην ανάπτυξη. Πολλές από τις τεχνολογίες αιχμής και τα πρωτοποριακά υλικά που χρησιμοποιούμε σήμερα, πχ στην αυτοκινητοβιομηχανία, αναπτύχθηκαν και παράχθηκαν μαζικά από την αμυντική βιομηχανία. Κινητήρες, υλικά όπως το κέβλαρ και τα ανθρακονήματα, το ίδιο το διαδίκτυο, είναι «παιδιά» της πολεμικής βιομηχανίας.

«Πόλεμος πάντων πατήρ»

Εκεί επίσης βρίσκουν δουλειά τα καλύτερα μυαλά διαφόρων επιστημονικών κλάδων, αφού κυρίως στην βιομηχανία όπλων και την αεροπορική βιομηχανία γίνεται η πλέον επαναστατική έρευνα και δημιουργούνται απίστευτες εφαρμοσμένες καινοτομίες, που μετά βρίσκουν τον δρόμο τους και στην πολιτική βιομηχανία. Από τα χέρια του πολεμιστή περνάνε στα χέρια του πολίτη.

Τα Ενιαία Αμυντικά Συστήματα λοιπόν, για να εφαρμόσουν το σχέδιο εξυγίανσης τους χρειάζονται 30.000.000 Ευρώ. Έτσι, με σφιχτή και τολμηρή επιχειρηματική διοίκηση θα διασφαλιστούν 850 θέσεις εργασίας, θα δει η επιχείρηση, επιτέλους πλεόνασμα, και θα ενισχυθεί μια βάση για υγιή, αληθινή ανάπτυξη με τεχνολογία αιχμής. Εκεί δε και στις μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, που υπάρχουν και θα δημιουργηθούν γύρω από αυτήν, θα μπορέσουν να εργαστούν νέοι αριστούχοι επιστήμονες, που διψούν για έρευνα και την βιομηχανική εφαρμογή του διανοητικού μόχθου τους.

Τριάντα κωλοεκατομμύρια, δάνειο, όχι χάρισμα, για την αληθινή βιομηχανία, όπου δουλεύει εξειδικευμένο προσωπικό, με τεράστια σημασία και δυνατότητες, όχι μόνο για την εθνική οικονομία αλλά για την εθνική στρατηγική και ασφάλεια. Ώστε να διασφαλιστούν πολύτιμες θέσεις εργασίας και να ξοφληθούν τα συσσωρευμένα χρέη της επιχείρησης από την ίδια την επιχείρηση με τα μελλοντικά κέρδη της.

Πόσο έχουν κοστίσει τα κέφια του λαμπρακέϊκου, των Φίλων, πως τους λένε, στο Μέγαρο Μουσικής; 200.000.000 Ευρώ. Κολλαριστά.  Και το 2011 τους καλύφθηκε, επί Παπακωνσταντίνου, δάνειο 95.000.000 Ευρώ, επίσης από τα καλά, που δεν μυρίζουν. Αρνούνται δε να περιέλθει το Μέγαρο Μουσικής στο Δημόσιο, να κλείσει και να ιδιωτικοποιηθεί, να πουληθεί, οτιδήποτε. Ο λαός πληρώνει, συνεχίζει να επιχορηγεί, καλύπτει δάνεια, ρίχνει μπερντέ κολλαριστό και τριζάτο, αλλά, όλα κι όλα, όπως έγραψε και το Antinews, το άβατο παραμένει άβατο.

Αδέρφια, ρίξτε μου και μένα τόσα εκατομμύρια και θα σας φτιάξω τον Σύλλογο Φίλων Φαήλου Κρανιδιώτη και Θυγατέρων και θα παριστάνω τον Μαικήνα και τον ευεργέτη. Θα σας φέρω και την Φιλαρμονική του Βερολίνου να παίξει και να τραγουδήσει σόλο Μάρκο ο Γιώργος Κουτουλάκης. Κι όταν λέω Μάρκος, να σηκώνεστε όλοι προσοχή. Άμα όμως ακούσετε τον Κουτουλάκη, θα σηκώνεστε και σ’ αυτόν προσοχή.

Δεν αμφιβάλλω για την χλιδάτη κι ελιτίστικη προσφορά του Μεγάρου Μουσικής στον πολιτισμό. Είναι όμως μεγάλο το φέσι, αδέρφια. Πολύ ακριβό το μαγαζί. Μουράνο να σπάγαμε στην Καμπαγιέ με τις ντουζίνες, λιγότερο θα μας κόστιζε.
Όταν λοιπόν θέλουν τα ΕΑΣ, η αμυντική βιομηχανία του Έθνους, δάνειο, όχι χάρισμα, για να κινηθούν, 30.000.000, θα πετάμε από το παράθυρο πολλαπλάσια για τους Φίλους του Μεγάρου και του Γουίλιαμ Λώσον;

Μου λένε πως η επιθυμία του Πρωθυπουργού και των άμεσων συνεργατών του είναι η διατήρηση και εν λειτουργία εξυγίανση των ΕΑΣ και θα πρόσθετα και της ΕΛΒΟ και της ΕΑΒ. Για τους λόγους που έγραψα παραπάνω, οικονομικούς, εθνικούς, στρατηγικούς και για την απασχόληση και νέων επιστημόνων.

Ακούω όμως επίσης ότι το οικονομικό επιτελείο και κάτι τύποι του ΤΑΙΠΕΔ έχουν άλλη γνώμη, βασισμένη σε μια σαράφικη λογική.
Εμείς εδώ στο ANTINEWS, πολλές φορές έχουμε εξηγήσει πως η πολιτική είναι και υπερβατικό πράγμα, όχι μόνο διαχείριση. Πρέπει να βλέπεις και πιο μακριά. Διότι δεν είναι ανάπτυξη άμα γίνουμε όλοι κούληδες, σερβιτόροι κλπ. Οι μη έχοντες προσόντα κι αφού δεν θέλουμε παράνομους αλλοδαπούς, θα πάνε και στη Μανωλάδα και ελιές θα μαζέψουν γύρω απ’ το χωριό τους για μεροκάματο, όταν το πάρουν απόφαση και τελειώσει το φραπόγαλο. Όμως κάτι πρέπει να γίνει και με το επιστημονικό προσωπικό της χώρας, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει για επιλογή την μετανάστευση ή τα χωράφια, αφού βέβαια γίνουμε σοβαρή χώρα.

Όποιος θέλει, ας πάει μια βόλτα στο Ισραήλ, να δει πως η αμυντική βιομηχανία μπορεί να γίνει ατμομηχανή της ανάπτυξης και της οικονομίας. Εμείς έχουμε τα καλύτερα μυαλά και αφήνουμε να τα αρπάζουν οι αμυντικές βιομηχανίες Άγγλων, Αμερικανών, Γερμανών. Επιτρέπουμε ένα επιστημονικό παιδομάζωμα.

Λέω λοιπόν, να κοπούν τα φράγκα στο Μέγαρο, να περιέλθει στο Δημόσιο, αφού το Δημόσιο, ήτοι ο Έλληνας πληρώνει, να κλείσει, να ελεγχθεί η οικονομική του διαχείριση και να εξυγιανθεί, αν γίνεται, που χλωμό το βλέπω, αλλιώς να πουληθεί.
Παράλληλα, επειδή κάτι θα μας μείνει στην άκρη από τα ματαιωθέντα κέφια των Φίλων, να δοθεί το δάνειο στα ΕΑΣ, που θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο, πουλώντας ίσως κάποιο ποσοστό, ώστε να εξασφαλίσουμε μια βιομηχανική και τεχνολογική βάση για κάτι της προκοπής. Κάτι που μπορεί να φέρει ανάπτυξη τεχνολογίας, εξαγωγές, χρήμα, κι άλλες θέσεις εργασίας.

Θα έλεγα δε, για το δάνειο των ΕΑΣ, να δίναμε ενέχυρο, για 2 Ευρώ, κι έναν τζιτζιφιόγκο, σύμβουλο, ανθυποσύμβουλο, κάτι τέλος πάντων, του ΤΑΙΠΕΔ, που λένε οι φήμες πως κουνούσε τα κρινένια χεράκια του σε μια συνάντηση κι έλεγε «να κλείσουν, να κλείσουν»…

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)