Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ισπανός , έφτιαξε ιστοσελίδα στα Αρχαία Ελληνικά !!!‏

ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ: Δελτίο ειδήσεων στην αρχαία ελληνική, στο διαδίκτυο, από Ισπανό καθηγητή

Λένε πως
ο Ρωμαίος ρήτορας Κικέρων είχε πει πως, αν μιλούσαν οι Θεοί, θα χρησιμοποιούσαν την ελληνική γλώσσα. Η γλώσσα μας και γραφή μας, άλλωστε, ήταν το μέσο έκφρασης του ανθρώπινου πνεύματος στις πρώτες μεγάλες στιγμές της δημιουργίας του, όπως μαρτυρούν οι επιστημονικές πηγές, αλλά και η βάση πάνω στην οποία στηρίζονται οι περισσότερες από τις άλλες γλώσσας.

Είναι γνωστό, επίσης, ότι
όλοι οι λαοί θαύμαζαν τους αρχαίους Έλληνες και προπαντός εξυμνούσαν τη γλώσσα τους. Και για όσους ισχυρίζονται ότι η αρχαία ελληνική είναι μία νεκρή γλώσσα, ο Ισπανός Χουάν Κοντέρχ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο St. Andrews της Σκοτίας δίνει την καλύτερη απάντηση, με την ιστοσελίδα http://www.akwn.net (Akropolis World News).

Στην ιστοσελίδα αυτή, μπορεί κάποιος να διαβάσει ποικίλες ειδήσεις, απ΄ όλο τον κόσμο, μεταφρασμένες σε άπταιστη ελληνική διάλεκτο του 5ου αιώνα π.Χ.. Ναι, καλά διαβάσατε, οπότε αν είστε λάτρεις της αρχαιοελληνικής δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Η αγάπη του καθηγητή Χουάν Κοντέρχ για την αρχαία ελληνική ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια, όταν την πρωτοδιδάχτηκε στο γυμνάσιο.

«Μόλις ήρθα σε επαφή μ' αυτή τη γλώσσα μου άρεσε, όπως μου είχαν αρέσει και τα λατινικά. Έτσι, αποφάσισα ότι θα περνούσα την υπόλοιπη ζωή μου, μελετώντας τις δύο αυτές γλώσσες», δηλώνει ο κ. Κοντέρχ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Ελληνική Διασπορά» του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η γνώση της γλώσσας ενός σπουδαίου πολιτισμού, όπως ο αρχαιοελληνικός, δεν μπορεί παρά να μας ωφελήσει.

«Όσο πιο πολύ κοιτάζουμε στο παρελθόν, τόσο πιο ικανοί γινόμαστε να κοιτάξουμε στο μέλλον», λέει χαρακτηριστικά ο... Ισπανός καθηγητής, ο οποίος σπούδασε τους αρχαίους κλασσικούς στο πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, της ιδιαίτερης πατρίδας του και μετά την αποφοίτησή του συνέχισε με μάστερ στις ομηρικές σπουδές, στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, στη Μ. Βρετανία.

Επέστρεψε στην Ισπανία, όπου έκανε το ντοκτορά του στους αρχαίους κλασσικούς, δουλεύοντας ταυτόχρονα ως καθηγητής, σε γυμνάσιο, ενώ μερικά χρόνια αργότερα έκανε αίτηση και έγινε δεκτός ως βοηθός καθηγητή στην Οξφόρδη, όπου δίδαξε αρχαία ελληνικά και λατινικά, για τέσσερα χρόνια.

Στη συνέχεια, έγινε καθηγητής, στην ίδια ειδικότητα, στο πανεπιστήμιο του St. Andrews, όπου ενεργοποίησε το μάθημα της σύνθεσης αρχαίου ελληνικού κειμένου (σημ. μετάφραση από σύγχρονη γλώσσα προς αρχαία ελληνικά), κάτι, που όπως μας είπε, θα κάνει του χρόνου και με τα λατινικά.

Για την ιστοσελίδα με το δελτίο ειδήσεων στα αρχαία ελληνικά, ο καθηγητής Κοντέρχ μας αναφέρει ότι αποφάσισε να προβεί στη δημιουργία της, καθώς είχε διαπιστώσει ότι υπήρχαν τρεις διαδικτυακοί τόποι με ειδήσεις στα λατινικά, αλλά κανένας στα αρχαία ελληνικά.

«Έτσι, αποφάσισα να το κάνω εγώ αυτό», σημειώνει. «Φυσικά -προσθέτει- υπήρχε πρόβλημα με τα ελληνικά στοιχεία στο πρόγραμμα, αλλά το έλυσα, γράφοντας το κείμενο στο δικό μου πρόγραμμα και στη συνέχεια μετέτρεψα το κείμενο σε εικόνα, κι έτσι, αυτό που βλέπετε στην ιστοσελίδα, είναι η εικόνα του κειμένου. Τώρα, όλοι μπορούν να διαβάσουν αυτά που γράφω. Στο μέλλον, είναι πιθανόν να μεταφέρω το site στο unicode, που είναι πιο προχωρημένο πρόγραμμα, αλλά δεν είναι αρκετά διαδεδομένο».

Καθημερινά, η ιστοσελίδα δέχεται, κατά μέσο όρο, περίπου 40 επισκέπτες, αυτό όμως δεν πτοεί τον φιλέλληνα καθηγητή. «Φυσικά δεν είναι πολλοί, σε σύγκριση με τις χιλιάδες επισκέψεις που δέχονται οι κανονικές εφημερίδες, αλλά πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας το γεγονός ότι πολλοί διαβάζουν τη σελίδα μου πιθανόν μία φορά στις δύο εβδομάδες ή μία φορά το μήνα, παρ' ότι οι περισσότεροι είναι, πιθανότατα, τακτικοί αναγνώστες, αλλά σίγουρα αρκετοί είναι και εναλλασσόμενοι. Έτσι, μ' αυτά τα δεδομένα είμαστε ικανοποιημένοι», μας εξηγεί.

Ο ίδιος μας επισημαίνει ότι είναι ανοιχτός σε παρατηρήσεις, που αν υπήρχαν θα ήταν ευγνώμων, ώστε να βελτιωθεί η ιστοσελίδα, αλλά και σε ερωτήσεις, ακόμα και συνεργασίες.
Ο Χουάν Κοντέρχ δεν μιλά νέα ελληνικά και όταν επισκέπτεται την Ελλάδα μιλά αργά στα αρχαία ελληνικά σε όσους συναναστρέφεται και αυτοί, όπως μας είπε, το βρίσκουν διασκεδαστικό. Μας υπόσχεται ότι κάποια μέρα θα μάθει νέα ελληνικά, σημειώνει, όμως, ότι δεν έχει καμιά επαφή με ελληνικά πανεπιστήμια.

«Η μόνη μου συχνή επαφή είναι με τον Δρ. Eusebi Ayensa, διευθυντή του Ισπανικού Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα, ο οποίος είναι ένας έξοχος Ελληνιστής, πρώην καθηγητής αρχαίων ελληνικών (δίδασκε σε μία περιοχή βόρεια της Βαρκελώνης, κοντά στα ερείπια της αρχαίας ελληνικής πόλης Εμπούριες). Εκείνος, πάντως, μιλά και αρχαία και νέα ελληνικά».

Τέλος, ρωτήσαμε τον κ. Κοντέρχ κατά πόσο πιστεύει ότι τα προβλήματα της εποχής μας έχουν ομοιότητες μ' αυτά που αντιμετώπιζαν οι άνθρωποι κατά τους κλασσικούς χρόνους. «Οι ιστορικοί λένε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνει τον εαυτό της», τονίζει και προσθέτει: «Η ανθρωπότητα δεν έχει ποτέ γνωρίσει μεγάλες περιόδους χωρίς πολέμους και προβλήματα και δυστυχώς θα έχουμε πάντα τέτοια, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει παραλληλισμός ανάμεσα στις δύο εποχές. Παραδείγματος χάριν, οι επικοινωνίες και τα μέσα ενημέρωσης δίνουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να γνωρίζουν, ανά πάσα στιγμή, τι συμβαίνει στον κόσμο και να μπορούν να πάρουν θέση πάνω σε όλα αυτά. Επιπλέον, οι αποσταθεροποιητικοί παράγοντες στις παλαιότερες εποχές σχετίζονταν περισσότερο με την άνοδο και την πτώση αυτοκρατοριών, ενώ σήμερα αφορούν περισσότερο οικονομικούς παράγοντες. Η μόνη ομοιότητα είναι ότι και τότε και τώρα υπάρχουν προβλήματα.».

Πάντως, ο καθηγητής Χουάν Κοντέρχ δεν σταματά μόνο στην ιστοσελίδα που δημιούργησε. Πρόσφατα, μετέφρασε στα αρχαία ελληνικά ένα διήγημα με πρωταγωνιστή τον Σέρλοκ Χολμς και . έπεται συνέχεια.

New EURO (Edition 2010)‏

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενόψει των Νέων Μέτρων που θα επιβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση για το 2010, στους Έλληνες φορολογούμενους - εργαζόμενους, έβγαλε μια ΝΕΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ έκδοση του Ευρώ, αποκλειστικά για όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα !!!!

κάτι τι το σοφόν...‏

Έχετε αντιληφθεί ότι η μόνη περίοδος της ζωής μας που μας αρέσει να μεγαλώνουμε είναι όταν είμαστε παιδιά; Εάν είσαι κάτω των 10 ετών, είσαι τόσο ενθουσιασμένος που μεγαλώνεις, που σκέφτεσαι τμηματικά.
«Πόσων ετών είσαι;», «Είμαι τέσσερα και μισό!» Ποτέ δεν είσαι τριάντα έξι και μισό. Είσαι τέσσερα και μισό και περπατάς στα πέντε! Αυτό είναι το κλειδί.
Μπαίνεις στην εφηβεία και τώρα κανείς δεν μπορεί να σε συγκρατήσει. Πηδάς στον επόμενο αριθμό, ή ακόμη και μερικούς αριθμούς μπροστά.
«Πόσων ετών! είσαι;» «Θα γίνω 16!» Μπορεί να είσαι 13, αλλά έ! Κάποτε θα γίνεις 16! Και τότε έρχεται η καλύτερη μέρα της ζωής σου! Γίνεσαι 21. Ακόμα και οι λέξεις ακούγονται σαν ιεροτελεστία. ΓΙΝΕΣΑΙ 21.. ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ !!!
Αλλά τότε περνάς στα 30. Ωπ! Τι γίνεται; Ακούγεσαι σαν χαλασμένο γάλα! Αυτός ΠΕΡΑΣΕ, έπρεπε να τον πετάξουμε. Δεν έχει πλάκα πια, είσαι απλά ένας ξινισμένος λουκουμάς. Τι πάει στραβά; Τί άλλαξε;
ΓΙΝΕΣΑΙ 21, ΠΕΡΝΑΣ στα 30, και τότε ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40. Ουάου! Πάτα φρένο, όλα σου ξεγλιστρούν. Πριν να το καταλάβεις, ΦΘΑΝΕΙΣ τα 50 και τα όνειρά σου χάνονται...
Αλλά! για περίμενε!!! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΕΩΣ τα 60. Δεν πίστευες ότι θα τα έφθανες!
Οπότε ΓΙΝΕΣΑΙ 21! , ΠΕΡΝΑΣ στα 30, ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40, ΦΘΑΝΕΙΣ τα 50 και ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΕΩΣ τα 60.
Έχεις αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα που ΧΤΥΠΑΣ τα 70! Μετά απ' αυτό, η κατάσταση είναι μέρα με τη μέρα. ΧΤΥΠΑΣ την Τετάρτη!
Μπαίνεις! στα 80 και κάθε μέρα είναι ένας πλήρης κύκλος. ΧΤΥΠΑΣ το γεύμα. ΠΕΡΝΑΣ στις 4:30. ΦΘΑΝΕΙΣ την ώρα του ύπνου. Και δεν τελειώνει εκεί. Στα 90 σου, αρχίζεις να οπισθοδρομείς. «Ήμουν ΜΟΛΙΣ 92».
Και τότε κάτι παράξενο συμβαίνει. Εάν καταφέρεις να ξεπεράσεις τα 100, ξαναγίνεσαι μικρό παιδί. «Είμαι 100 και μισό!».
Μακάρι να φθάσετε όλοι στα υγιή 100 και μισό!!
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΝΕΟΙ
1. Πετάξτε τους ασήμαντους αριθμούς. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ηλικία, το βάρος και το ύψος. Αφήστε τους γιατρούς να νοιάζονται γι' αυτά. Γι' αυτό τους πληρώνετε άλλωστε.
2. Κρατήστε μόνον τους ευχάριστους φίλους.. Οι γκρινιάρηδες σάς ρίχνουν.
3.. Να μαθαίνετε συνεχώς! Μάθετε περισσότερα για τους υπολογιστές, τις τέχνες, την κηπουρική, οτιδήποτε, ακόμη και για το ραδιόφωνο. Να μην αφήνετε ποτέ τον εγκέφαλο ανενεργό. «Ένα ανενεργό μυαλό είναι το εργαστήρι του Διαβόλου». Και το επίθετο του διαβόλου είναι Αλτζχάιμερ.
4.Απολαύστ! ε τα απλά πράγματα.
5.Γελάτε συχνά, διαρκώς και δυνατά. Γελάστε μέχρι να σας κοπεί η ανάσα.
6.Τα δάκρυα τυχαίνουν... Υπομείνετε, πενθήστε και προχωρήστε παραπέρα. Το μόνο άτομο, που μένει μαζί μας για ολόκληρη τη ζωή μας είναι ο εαυτός μας. Να είστε ΖΩΝΤΑΝΤΟΙ ενόσω είστε εν ζωή.
7.Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ό,τι αγαπάτε, είτε είναι η οικογένεια, τα κατοικίδια, η μουσική, τα φυτά, τα ενδιαφέροντά σας, οτιδήποτε. Το σπίτι σας είναι το καταφύγιό σας.
8.Να τιμάτε την υγεία σας: Εάν είναι καλή, διατηρήστε την. Εάν είναι ασταθής, βελτιώστε την. Εάν είναι πέραν της βελτιώσεως, ζητήστε βοήθεια. !
9.Μην κάνετε βόλτες στην ενοχή. Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά, ακόμη και στον διπλανό νομό ή σε μια ξένη χώρα αλλά ΜΗΝ πηγαίνετε εκεί που βρίσκεται η ενοχή.
10. Πείτε στους ανθρώπους που αγαπάτε ότι τους αγαπάτε, σε κάθε ευκαιρία.

ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ:
Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα.!
Κι αν δεν στείλετε το παρόν σε τουλάχιστον 8 άτομα - ποιος νοιάζεται; Αλλά μοιραστείτε το με κάποιον. Όλοι χρειαζόμαστε να ζούμε τη ζωή μας στο έπακρο κάθε μέρα!!

Το ταξίδι της ζωής δεν είναι για να φθάσουμε στον τάφο με ασφάλεια σ' ένα καλοδιατηρημένο σώμα, αλλά κυρίως για να ξεγλιστρούμε προς όλες τις πλευρές, πλήρως εξαντλημένοι, φωνάζοντας «...ρε γαμώτο....τί βόλτα!».

Digea‏

Οι περισσότεροι θα έχετε ήδη δει την διαφήμιση της Digea, του νέου ψηφιακού
πάροχου των ιδιωτικών καναλιών, με πρωταγωνιστή την οικογένεια. Κλικλίκου.

Αν όχι, απολαύστε την στο http://www.youtube.com/watch?v=1TmHdrbECF0 είναι
μια μεγάλου budget διαφημιστική υπερπαραγωγή, με τα κανάλια να
αυτοδιαφημίζονται και φυσικά να μην εξηγούν τα παρακάτω.

Οι περισσότεροι θα θυμάστε ότι όταν η ΕΡΤ ανακοίνωνε την έναρξη της
ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα, τρέχαμε να πληρώσουμε και να πάρουμε κάτι
κουτάκια για να πιάνουμε τα νέα κανάλια, και από τότε όταν αγοράζαμε νέα
τηλεόραση ή DVD-R video πληρώναμε το κάτι παραπάνω και φροντίζαμε να έχουν
ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη ώστε να είμαστε έτοιμοι σύμφωνα με αυτά που μας
λέγανε για την εξέλιξη στις τηλεοπτικές μεταδώσεις.

Φυσικά, σας φαίνεται αυτονόητο ότι οι συσκευές αυτές θα συνεχίσουν να
λειτουργούν και με την Digea.

Για ξανασκεφτείτε το! Η οικογένεια Κλικλίκου δεν σας τα λέει όλα ξεκάθαρα.


Το πρότυπο που θα εκπέμψει η Digea ΔΕΝ είναι συμβατό με την πλειοψηφία των
συσκευών με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη που έχουν πουληθεί στην χώρα μας. Η
οικογένεια Κλικλίκου θεωρεί λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να αγοράσετε νέο ψηφιακό
δέκτη.

Εν συντομία, το πρότυπο που είχε ανακοινωθεί και εκπέμπει ήδη η ΕΡΤ είναι
το DVB-T (Digital Video Broadcasting Terrestrial) mpeg2 ενώ η αγαπητή Digea
(τα ίδια τα κανάλια δηλαδή) αποφάσισε να υιοθετήσει το DVB-T mpeg4 το οποίο
ΔΕΝ μπορούν να αποκωδικοποιήσουν οι περισσότερες συσκευές.

Εάν αγοράσατε την ωραία σας τηλεόραση πρόσφατα (το τελευταίο 6μηνο),
ανήκετε πιθανότατα στους λίγους τυχερούς και δεν θα έχετε πρόβλημα. Εάν
πάλι όχι, θεωρείται ότι πιο φυσικό η απαξίωση του εξοπλισμού σας. Αγοράστε
τώρα πάλι κινέζικα εξωτερικά κουτιά - δέκτες και καλώδια για να συνοδέψουν
την λεπτή σας LCD και αυξήστε και τα τηλεκοντρόλ στο τραπεζάκι σας. Πετάξτε
το DVD video recorder σας διότι αυτό δεν σώζεται ούτε με εξωτερικό δέκτη.

Θα πείτε, δεν πειράζει, αφού το DVB-T mpeg4 είναι καλύτερο, χαλάλι. Αν μη
τι άλλο, το 4 είναι μεγαλύτερο του 2 άρα καλύτερο θα είναι. Όμως και εδώ
κάνετε λάθος, έτσι μας κάνανε να νομίζουμε! Τα κανάλια θα εκπέμπονται και
πάλι σε 4:3 (!!!) standard definition, με εξαίρεση τον ΣΚΑΙ που ήδη
εκπέμπει 16:9. Δηλαδή, θα μπορούσαν κάλλιστα να εκπέμψουν στο συμβατό mpeg2
και πάλι θα είχαν δυνατότητα για καλύτερης ανάλυσης σήμα.

Θα πείτε πάλι, δεν πειράζει, η Digea λέει ότι ο εξωτερικός δέκτης που
χρειάζομαι είναι φτηνός και η οικογένεια Κλικλίκου δεν ενοχλείται που θα
βάλει άλλο ένα κουτί με καλώδια και κοντρόλ στο σαλονάκι της, δεν βαριέσαι
βρε αδελφέ ας πάρω και εγώ ένα. Και πάλι λάθος. Ας δούμε τι απάντησε η
Digea σε κάποιον που τους ρώτησε που θα βρει αυτό τον περίφημο οικονομικό
δέκτη http://www.sdtv.gr/smf/archive.php?topic=13054.0 . Βέβαια σίγουρο
είναι ότι σύντομα θα εμφανιστεί και φθηνό μοντέλο made in Pouthena με
ποιότητα εικόνας χειρότερη από αυτή που βλέπουμε τώρα, design Αφρικανικής
φριτέζας κάρβουνου και διάρκεια ζωής κουνουπιού. Ψήνεστε να το καμαρώνετε
δίπλα στην TV σας;

Άρα γιατί mpeg4? Διότι είναι φθηνότερο για τα ίδια τα κανάλια που μόνα τους
κάνανε την Digea και μόνα τους αποφασίσανε για το mpeg4. Διότι θα χωρέσει
περισσότερους σταθμούς από τις ίδιες συχνότητες και έτσι θα γεμίσουμε
ευκολότερα με κάθε είδους telemarketing. Πράγμα το οποίο δεν θα ήταν τόσο
κακό εάν δεν γινόταν και πάλι στις πλάτες του κάθε ένα από εμάς που πλήρωσε
για τηλεοράσεις, video & εξωτερικούς δέκτες οι οποίοι θα γίνουν άχρηστοι.
Να πουλήσουν και κάτι τα καταστήματα, κρίση έχουμε. Στο κάτω κάτω, ας
διατηρούσαν οι σταθμοί ένα σήμα συμβατό με τις συσκευές μας και μετά να
κάνανε εκπομπή και σε mpeg15 και όποιος μετά ήθελε, ας αγόραζε νέο δέκτη.

Σκεφτείτε το λίγο καλύτερα. Δεν σας λένε ότι εάν δεν αλλάξετε εξοπλισμό δεν
θα μπορείτε να έχετε κάποια επιπλέον υπηρεσία. Σας ακυρώνουν τον εξοπλισμό
σας και σας λένε ή τον αλλάζετε ή πάπαλα. Υπάρχει Ευρωπαϊκή οδηγία ότι τα
τηλεοπτικά κανάλια θα πρέπει να γίνουν ψηφιακά, αλλά δεν είπε ότι πρέπει να
γίνουν mpeg4 για να τραβάμε τα μαλλιά μας. Ούτε η γιαγιά μου δεν πέταξε την
παλιά ασπρόμαυρη τηλεόραση όταν άρχισαν οι έγχρωμες εκπομπές στην Ελλάδα,
αλλά καλούμαστε εμείς να πετάξουμε συσκευές με ηλικία 1 χρόνου ή να
γεμίσουμε κουτιά, καλώδια και τηλεκοντρόλ το σαλόνι μας για να πλουτίσει ο
κάθε Χατζηκολάου.

Εάν παίρνατε αυτοκίνητο και σας καταργούσαν την βενζίνη θα το βρίσκατε
φυσιολογικό; Κουζίνα φυσικού αερίου και σας καταργούσαν το αέριο; Εάν
αγοράζατε ραδιόφωνο και καταργούσαν τα FM? Εάν αγοράζατε απλό κινητό και
σας λέγανε να πάρετε νέο διότι τώρα βγήκε η νέα video κλήση υψηλής
ευκρίνειας και το πρότυπο κινητής τηλεφωνίας GSM καταργείται? Ας μην
αναφέρουμε την περίπτωση τώρα που πήραμε φόρα, να ξανααλλάξουμε το
τηλεοπτικό πρότυπο σε κανένα χρόνο.

Μη μένεις πάλι απλός (τηλε)θεατής. Αντέδρασε, ή κλείσε την ριμάδα την
τηλεόραση και άσε την οικογένεια Κλικλίκου να πάει να κλικλιστεί. Άλλαξε
συχνότητα και όχι τηλεόραση!

Digea:

Τηλέφωνο: 210 6838700 210 6838700
Fax: 210 6823205
E-mail: info@digea.gr <
http://gr.mc579.mail.yahoo.com/mc/compose?to=info@digea.gr>

ΙΝΚΑ: inka@inka.gr

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (Ε.Σ.Ρ.)

Πανεπιστημίου & Αμερικής 5, 10564 Αθήνα

Τηλ.: 210-3354500 210-3354500, Fax: 210-3319881

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)