Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Για ικανούς παίκτες...

PLAY Bloxorz





Το Facebook του επιτίμου !!!!

«Εγκαταλείπουν οι κάτοικοι την Κομοτηνή»

Με την προσωπική ιστορία του κυρίου Αντώνη Σεϊτανίδη, κατοίκου της Κομοτηνής ο οποίος έφτασε πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία και σήμερα προτρέπει τα εγγόνια του να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς μπροστά στο τέλμα της οικονομικής κρίσης, ασχολείται με εκτενές του δημοσίευμα του πρακτορείο Reuters.

Το πρακτορείο αναφέρεται στο ότι η οικονομική έκρηξη των τελευταίων δεκαετιών έσκασε σε μια επώδυνη φούσκα για τους κατοίκους της Κομοτηνής και αναφέρεται συγκεκριμένα στην κατάληψη του εργοστασίου και την ομηρεία δύο ανθρώπων από τν Δημήτρη Μανίκα.

«Έχω πέντε εγγόνια και τα τρία από αυτά είναι άνεργα. Τους λέω να φύγουν από δω. Να πάνε στη Γερμανία ή την Αυστραλία. Τι κάνουν εδώ; Περιμένουν το τέλος;» Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο 84χρονος κ. Σεϊτανίδης την τραγική οικονομική κατάσταση στην Κομοτηνή δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του πρώτου πακέτου λιτότητας.

Το Reuters περιγράφει μια άλλοτε ακμάζουσα βιομηχανική ζώνη που εργάζονταν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι στα περίχωρα της Κομοτηνής που τώρα μοιάζει με μία έρημο ή ένα βιομηχανικό νεκροταφείο.

«Μέχρι τη δεκαετία του 90’ η πόλη που έχει Μουσουλμάνους και Έλληνες πρόσφυγες από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Μικρά Ασία άκμαζε» γράφει χαρακτηριστικά το πρακτορείο και αναφέρεται σε προσωπικές ιστορίες χριστιανών και μουσουλμάνων κατοίκων οι οποίοι βλέπουν πλέον την Κομοτηνή να βουλιάζει διαρκώς στην ύφεση και την συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας.

Το κίνημα της... κερδοσκοπίας – Έως και 169% το καπέλο, θησαυρίζουν οι μεσάζοντες!

Μισθοί και συντάξεις μειώνονται αλλά για τους μεσάζοντες, η κρίση είναι ευκαιρία να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο.

Χρόνια ξέραμε ότι οι τιμές των οπωροκηπευτικών εκτοξεύονται στα ύψη γιατί ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή βρίσκεται εκείνος που μεσολαβεί. Ο άνθρωπος, ή οι άνθρωποι ή οι εταιρίες που παρεμβαίνουν για να φτάσουν τα προϊόντα από το χωράφι στο πιάτο μας.

Αυτό όμως δεν είναι η είδηση. Τα ξέραμε όλα αυτά γι’ αυτό (έστω και καθυστερημένα) φτάσαμε επιτέλους στο κίνημα της πατάτας. Αυτό που προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, που δημοσιεύει το Έθνος, είναι επί της ουσίας κάτι που ξέραμε, αλλά πάντα μας σοκάρει...

169% καπέλο σε φρούτα και λαχανικά. Τα καρότα «ξεκινούν» από το χωράφι του παραγωγού κοστίζοντας 0,36€ και φτάνουν στους πάγκους των λαϊκών αγορών περίπου στο 1€!

Ίδιο καπέλο και στη ντομάτα: οι παραγωγοί τη δίνουν στους παραγωγούς 0,44€ το κιλό αλλά στους καταναλωτές το κιλό φτάνει να κοστίζει 1,16€. Στα ύψη και η διαφορά τιμών στις πιπεριές (155% η χοντρή, 118 η μακριά), στο λάχανο (117%), στα πορτοκάλια (118%), στα κολοκυθάκια (108%), τις πατάτες (99%), στις μελιτζάνες (96%).

Και να φανταστεί κανείς ότι η ψαλίδα των διαφορών στις τιμές έχει... κλείσει τα τελευταία χρόνια! Φανταστείτε τι όργιο κερδοσκοπίας γινόταν πριν...

Κερδοσκοπία όμως υπάρχει και στα προϊόντα εισαγωγής που αγοράζουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Όπως δείχνει έρευνα του υπουργείου Ανάπτυξης που επίσης δημοσιεύει το Έθνος, στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία και τη Βρετανία, τα είδη προσωπικής υγιεινής πωλούνται με καπέλο έως 96,5%!

Οι Έλληνες πληρώνουν 44,2% ακριβότερα τα απορρυπαντικά, 81,8% τις πάνες, 51,3% τα αναψυκτικά, 38% τις μπύρες και 46,9% τα δημητριακά!

Κάπως έτσι γιγαντώνεται το «κίνημα των τροφίμων». Η αρχή έγινε με τις πατάτες, θα ακολουθήσουν τα αρνιά και πολλά άλλα προϊόντα. Ο ένας μετά τον άλλο οι δήμοι μπαίνουν στο χορό της διάθεσης προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς.

Στις 12 Μαρτίου ο δήμος Γαλατσίου θα διαθέσει πατάτες Νευροκοπίου, ενώ μια ημέρα νωρίτερα το ίδιο θα κάνει ο δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού και στις 10 και 11 του μήνα ο δήμος Κηφισιάς.

Το Σάββατο, 10 Μαρτίου, πατάτες Νευροκοπίου θα διατεθούν και στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Βέροια.

Αιτήσεις δέχεται επίσης ο δήμος Παλλήνης αλλά και ο δήμος Βύρωνα.

Independent: Η Ελλάδα το καλύτερο μέρος για να γεννήσει μία γυναίκα

ΤΑ 20 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Το καλύτερο μέρος για να γεννήσει μία γυναίκα είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εφημερίδας Independent, η οποία επισημαίνει ότι οι πιθανότητες για θάνατο στην γέννα στην χώρα μας είναι μία στις 31.800!

Independent: Η Ελλάδα το καλύτερο μέρος για να γεννήσει μία γυναίκα

Οσον αφορά άλλες χώρες και άλλες δυνατότητες των γυναικών, μία γυναίκα από την Ρουάντα μπορεί να έχει καλύτερες προοπτικές να γίνει πολιτικός, ενώ για να είναι μητέρα η Νορβηγία...

Ο Independent παραθέτει τον κατάλογο με τα 20 καλύτερα και χειρότερα μέρη στον κόσμο για τις γυναίκες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την Πέμπτη.

  1. Το καλύτερο μέρος για να είσαι γυναίκα: Ισλανδία - Χειρότερη η Υεμένη
  2. για γυναίκα πολιτικό: Ρουάντα - Χειρότερες: Σαουδική Αραβία, Ομάν, Κατάρ, Υεμένη, Μπελίζ
  3. για μία μητέρα: Νορβηγία - Χειρότερο: Αφγανιστάν
  4. για να διαβάσει και να γράψει μία γυναίκα: Λεσότο - Χειρότερη: Αιθιοπία
  5. για γυναίκα ηγέτη: Σρι Λάνκα - Χειρότερες: Ισπανία, Σουηδία
  6. για γυναίκα καλλιτέχνη: Σουηδία - Χειρότερη: Βρετανία
  7. για γυναίκα σε διευθυντική θέση: Ταϊλάνδη - Χειρότερη: Ιαπωνία
  8. για να γεννήσει μία γυναίκα: Ελλάδα - Χειρότερο: Νότιο Σουδάν
  9. για οικονομική συμμετοχή: Μπαχάμες - Χειρότερη: Υεμένη
  10. για γυναίκα δημοσιογράφο: Καραϊβική - Χειρότερη: Αφρική
  11. για το δικαίωμα της επιλογής: Σουηδία - Χειρότερα: Ελ Σαλβαδόρ, Νικαράγουα, Φιλιππίνες
  12. για συμμετοχή γυναικών στο εργατικό δυναμικό: Μπουρούντι - Χειρότερο: Πακιστάν
  13. για να κερδίσει μία γυναίκα χρήματα: Λουξεμβούργο - Χειρότερη: Σαουδική Αραβία
  14. για να πάει στο πανεπιστήμιο μία γυναίκα: Κατάρ - Χειρότερο: Τσαντ
  15. για γυναικεία μακροζωία: Ιαπωνία - Χειρότερο: Λεσότο
  16. για άδεια αναψυχής: Δανία - Χειρότερο: Μεξικό
  17. για γυναίκα αθλήτρια: ΗΠΑ - Χειρότερη: Σαουδική Αραβία
  18. για να αφήσει το σύζυγο: Γκουάμ - Χειρότερη: Γουατεμάλα
  19. για γυναίκα οδηγό: Ινδία - Χειρότερη: Σαουδική Αραβία
  20. για επαγγέλματα υψηλών ικανοτήτων: Τζαμάικα - Χειρότερη: Υεμένη

Ραντεβού για φθηνά προϊόντα

Με υπερδιπλάσιες τιμές φτάνουν στους πάγκους των λαϊκών αγορών και των οπωροπωλείων βασικά κηπευτικά και φρούτα, με αποτέλεσμα οι μεσάζοντες να αποκομίζουν μεγάλα κέρδη και οι καταναλωτές να πληρώνουν πανάκριβα τα αγροτικά προϊόντα.

Από την άλλη πλευρά, οι παραγωγοί διαπιστώνουν ότι τα προϊόντά τους φτάνουν σε απλησίαστες τιμές στον καταναλωτή και ταυτόχρονα εκβιάζονται από τους χονδρεμπόρους ώστε να τους πουλήσουν ακόμη φθηνότερα.

Ως αποτέλεσμα αυτών και σε συνδυασμό με της οικονομική κρίση πουθ πλήττει χιλιάδες νοικοκυριά, το κίμνημα για φθηνλά προϊόντα φουντώνει και εξαπλώνεται σε πολλούς δήμους και περιοχές της Ελλάδας.

Αποφασίζουν μέχρι την Πέμπτη

Τηλεφωνικά καλούν οι τράπεζες τους πελάτες τους -φυσικά πρόσωπα- που έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να τους ενημερώσουν ότι θα πρέπει μέσα στα επόμενα 24ωρα να απαντήσουν εάν θα συμμετάσχουν στο «κούρεμα» των τίτλων που κατέχουν.

Τηλεφωνικά καλούν οι τράπεζες τους πελάτες τους -φυσικά πρόσωπα- που έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να τους ενημερώσουν ότι θα πρέπει μέσα στα επόμενα 24ωρα να απαντήσουν εάν θα συμμετάσχουν στο «κούρεμα» των τίτλων που κατέχουν. Ολες οι μεγάλες τράπεζες ξεκίνησαν από χθες το πρωί τηλεφωνικές επαφές με τους πελάτες τους, που είναι κάτοχοι ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου και τους ζητούν να προσέλθουν έως την ερχόμενη Πέμπτη -στα υποκαταστήματα- ώστε να δηλώσουν εγγράφως εάν προτίθενται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων (PSI).

Η ενημέρωση από την πλευρά των τραπεζών είναι υποχρεωτική (όπως ορίζουν οι κανόνες της τραπεζικής οδηγίας MiFiD), ενώ απαγορεύεται αυστηρά η οποιαδήποτε σύσταση προς τους πελάτες. Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι πελάτες πληροφορούνται ότι έχουν τρεις επιλογές: Πρώτον, να δηλώσουν συμμετοχή στο PSI. Δεύτερον, να δηλώσουν άρνηση συμμετοχής στο PSI και τρίτον, να αγνοήσουν την ειδοποίηση και να μην προχωρήσουν σε καμία κίνηση.

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής πληροφόρηση, στο PSI θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά και τα φυσικά πρόσωπα και στη συνέχεια θα υπάρξει ένας μηχανισμός αποζημίωσης ορισμένων ομάδων και κατηγοριών ομολογιούχων.

Δωρεάν κούρεμα για τους άνεργους σε κομμωτήριο του Ναυπλίου!

Πράγματι, παρά τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς κομμωτής στο Ναύπλιο αποφάσισε μια φορά τη βδομάδα να προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν!

Η απόφαση αυτή αφορά σε άπορους άνεργους και σε όσους γενικά αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

«Δεν μπορούσα να μην συμμετέχω και εγώ σε όλη αυτή την οικονομική κατάσταση που έχουν φέρει τους Έλληνες,τα μέτρα τις λιτότητας», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου, Τάκης Νικολόπουλος.

Νέο «κούρεμα» 20% στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ

Νέα μείωση έως 20% θα υποστούν οι κύριες συντάξεις άνω των 1.000 - 1.100 ευρώ λόγω της μαύρης τρύπας 9 δισ. ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Νέο «κούρεμα» 20% στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ
Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, το τελευταίο τρίμηνο του 2012 το ασφαλιστικό σύστημα με δυσκολία θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Και αυτό γιατί η έκρηξη της ανεργίας, το κλείσιμο επιχειρήσεων, η εισφοροδιαφυγή, οι ελαστικές μορφές εργασίας αλλά και το κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων δημιούργησαν μαύρη τρύπα 9 δισ. ευρώ για φέτος.

Ήδη δημοσιεύθηκε ο Νόμος 4051/2012 στο ΦΕΚ και στις συντάξεις Μαΐου γίνονται, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», οι ακόλουθες περικοπές:

- Τα ποσά της κύριας σύνταξης που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ και καταβάλλονται από τους φορείς του υπουργείου Εργασίας, το Δημόσιο και από την Τράπεζα της Ελλάδος (σ.σ. αφορά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία) μειώνονται κατά 12% από 1-1-2012. Η μείωση αυτή καταλαμβάνει το 50% του συνολικού ποσού κύριας και επικουρικής σύνταξης που χορηγείται από το ΕΤΑΤ και το ΕΤΕΑΜ σε συνταξιούχους προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος. Για τη μείωση λαμβάνεται υπόψη το ποσό της κύριας σύνταξης που προκύπτει μετά την παρακράτηση από το συνολικό ποσό της μηνιαίας σύνταξης της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων (2010 και 2011), καθώς και της μείωσης των κύριων συντάξεων (Ν. 4024/2011).

Το ποσό της κύριας σύνταξης μετά και την προαναφερόμενη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.300 ευρώ. Όταν δικαιούχοι για τη σύνταξη λόγω θανάτου είναι περισσότεροι του ενός, το ποσό πέραν των 1.300 ευρώ του συνολικού ποσού σύνταξης, μειώνεται κατά το ως άνω ποσοστό. Το εναπομείναν ποσό σύνταξης επιμερίζεται κατά τα ποσοστά των δικαιοδόχων.

- Από 1-1-2012 τα καταβαλλόμενα ποσά συντάξεων από το ΝΑΤ μειώνονται κατά 7%.

- Τα καταβαλλόμενα ποσά συντάξεων από το ΕΤΕΑΜ (επικουρικό μισθωτών - ΙΚΑ), το ΤΕΑΙΤ (επικουρικό ιδιωτικού τομέα), το ΤΕΑΔΥ (επικουρικό Δημοσίου), καθώς και τους τομείς του: ΤΕΑΠΟΚΑ (εργαζόμενοι φορέων κοινωνικής ασφάλισης) και ΤΑΔΚΥ (δημοτικών - κοινοτικών υπαλλήλων), ΕΤΑΤ (τραπεζοϋπαλλήλων), ΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΕΚΟ) και του κλάδου ασφάλισης προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ, μειώνονται από 1-1-2012 ως εξής:

- Οι συντάξεις έως 250 ευρώ κατά 10% στο συνολικό ποσό. Το ποσό της σύνταξης μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται των 200 ευρώ.

- Οι συντάξεις από 250,01 ευρώ έως και 300 ευρώ μειώνονται κατά 15% στο συνολικό ποσό. Το ποσό της σύνταξης μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται των 225 ευρώ.

- Οι συντάξεις από 300,01 και άνω μειώνονται κατά 20% στο συνολικό ποσό. Το ποσό της σύνταξης μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται των 255 ευρώ.

Άδεια ταμεία παρά τις γενναίες εκπτώσεις

Το 43% έφτασε η μείωση του τζίρου το διάστημα 15 Ιανουαρίου - 29 Φεβρουαρίου, οπότε και ήταν σε ισχύ η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων, ενώ σε αρκετές πόλεις καταγράφηκε μείωση τζίρου μεγαλύτερη του 60%.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η απώλεια στην αγορά άγγιξε τα έξι δισ ευρώ, 4,5 δισ. ευρώ από τον τζίρο της αγοράς και 1,5 δισ. έσοδα για τα ταμεία του Δημοσίου.

Σε ανακοίνωση της, αναφέρεται πως παρά τη μεγαλύτερη μείωση των τιμών της τελευταίας δεκαετίας, με εξαίρεση τα τρόφιμα, οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης, της δημοσιονομικής προσαρμογής, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, της ανεργίας αλλά και κάθε μνημονιακού μέτρου λιτότητας έχει εξαντλήσει όλους τους κλάδους του εμπορίου.

Παράλληλα, η Αθήνα παρουσιάζει απώλειες από 20% ως 50%, η Θεσσαλονίκη 40% και ο Πειραιάς 20% με 30%, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφηκε στα Γρεβενά με 80% και στο Λουτράκι με 70%.

Τέλος, σε πάνω από 20 περιπτώσεις οι απώλειες ξεπερνούσαν το 50%.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που διενήργησε η ΕΣΕΕ:

*Όλοι οι έμποροι θεωρούν ότι οι υψηλοί συντελεστές φορολόγησης και ΦΠΑ καθώς και η μείωση εισοδημάτων είναι οι κύριες αιτίες που συρρίκνωσαν την κατανάλωση τον τελευταίο χρόνο κατά 1/3 και καταδίκασαν την αγορά.

*9 στους 10 εμπόρους δήλωσαν μείωση των πωλήσεών τους κατά 40% στη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων αλλά και κατά το πρώτο δίμηνο του 2012.

*8 στους 10 εμπόρους χρησιμοποιούν ιδιωτικές καταθέσεις, οικογενειακές οικονομίες και δανεικά για να διατηρήσουν ανοικτά τα καταστήματά τους.

*7 στους 10 εμπόρους δεν μπορούν να πληρώσουν τους ανοικτούς λογαριασμούς στους προμηθευτές τους για εμπορεύματα που αγόρασαν πέρυσι, ενώ λόγω έλλειψης πίστωσης και εκκρεμών οφειλών δυσκολεύονται να δώσουν νέες παραγγελίες.

*6 στους 10 εμπόρους αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις τράπεζες, τα πλαφόν, τις σφραγισμένες επιταγές τρίτων, ενώ έχουν ληξιπρόθεσμες δόσεις δανείων.

*5 στους 10 καθυστερούν την πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΚΟ, ενώ πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους με έναντι καταβολή του μισθού.

*4 στους 10 εμπόρους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και περιμένουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για να μπορέσουν να τις τακτοποιήσουν.

*3 στους 10 χρωστούν μισθούς ακόμα και τριών μηνών και δεν μπορούν να απολύσουν εργαζόμενους γιατί δεν έχουν τα χρήματα της αποζημίωσης.

*2 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να έχουν έστω και οριακά κέρδη, ενώ οι υπόλοιπες καταγράφουν από μικρές έως μεγάλες ζημιές.

*1 στους 10 εμπόρους μόνο πιστεύει ότι η αγορά θα συνέλθει πριν το 2013, ενώ οι περισσότεροι δηλώνουν ότι δεν θα μπορέσουν να αντέξουν για πολύ ακόμα τα μέτρα λιτότητας του παλαιού και νέου Μνημονίου.

Το "κούρεμα" προκαλεί τριγμούς στα Ταμεία

Σε ποσοστό 53% θα απομειωθούν τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που κατέχουν τα ασφαλιστικά Ταμεία, στο ύψος δηλαδή του "κουρέματος" που προβλέπεται από τη γενικότερη συμφωνία του ελληνικού κράτους με τους ιδιώτες ομολογιούχους.

Το θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπό τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και στην οποία εξετάστηκαν το σύνολο των λεπτομερειών και τεχνικά θέματα που αφορούν το "κούρεμα" των ομολόγων.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης και οι διοικητές όλων των ασφαλιστικών Ταμείων.

Στα χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών Ταμείων, βρίσκονται ελληνικά ομόλογα αξίας 21 δισ. ευρώ, των οποίων η αξία μετά την απομείωση θα υπολογίζεται στα 11 δισ.

Ομόλογα αξίας 7 δισ. ευρώ αγοράστηκαν απευθείας από τα Ταμεία, ενώ τα υπόλοιπα 14 δισ. ευρώ είναι καταθέσεις των Ταμείων στη Τράπεζα της Ελλάδος τα οποία επενδύθηκαν εν συνεχεία σε ομόλογα.

Ακόμη, για όσα ασφαλιστικά Ταμεία χρησιμοποιήσουν στο εξής ομόλογα του Δημοσίου σαν εγγύηση για το δανεισμό τους από τις Τράπεζες, (ρέπος), η αξία των ομολόγων αυτών θα υπολογίζεται στο 25% της ονομαστικής τους αξίας.

Για την αναπλήρωση των απωλειών των Ταμείων έχει προβλεφθεί στο νόμο του Μνημονίου η αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, με συνδυασμό ακίνητης περιουσίας, μετοχών καταθέσεων και άλλων πόρων.

Ομόλογα διαθέτουν όλα τα Ταμεία εκτός από το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) και τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Θετικά αντέδρασαν στη ρύθμιση, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από συνεδριάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Μπορούν οι Έλληνες να ξαναχτίσουν την Ακρόπολη;

Τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα κατέγραψε το περιοδικό Forbes σε σχετικό δημοσίευμά του, το οποίο εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με την δυνατότητα της χώρας να προωθήσει την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη.

Στο περιοδικό παρομοιάζεται η νέα επιχειρηματικότητα με τα θεμέλια της Ακρόπολης και η συντάκτρια Elmira Bayrasli,κάνει μία "βουτιά" στην άλλη όψη της χώρας, στις προοπτικές της και στις δυνατότητες που μπορεί να έχει στο μέλλον.

Το άρθρο ξεκινά τη λυρική περιγραφή του οικονομικού αδιεξόδου της χώρας, κάπως έτσι...

"Προστατευμένη από σκαλωσιές και τα έργα αναστήλωσης που την περιβάλλουν, η Ακρόπολη αντανακλά την κρίση που μαστίζει σήμερα την Αθήνα, παρά τη μεγαλοπρέπεια των Αρχαίων χρόνων που "κουβαλά" στις πλάτες της. Οι Ευρωπαίοι εταίροι προσπαθούν να αναστηλώσουν τη χώρα και να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη. Θα λειτουργήσει όμως το μοντέλο αυτό;", αναρωτιέται η συντάκτρια του οικονομικού άρθρου.

Και συνεχίζει: "Η επιχειρηματικότητα, όπως πολλοί σημειώνουν, είναι το όπλο επαναφοράς της χώρας στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης".

Η συντάκτρια έκανε μία βόλτα από την έκθεση στο Ελληνικό, "Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας" και πλέον αναρωτιέται για το αν το μοντέλο αυτό θα μπορούσε να μας βοηθήσει πραγματικά.

Οι επιχειρηματίες του Ευριπίδη στην Ελλάδα της κρίσης

"Επιχειρηματίες υπήρχαν στην Ελλάδα, ήδη από την εποχή του Ευριπίδη και του Αριστοτέλη, όταν διακινούσαν το μάρμαρο μεταξύ των πόλεων. Ωστόσο, παρά το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο υπάρχουν έντονες αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της χώρας να καινοτομήσει πλέον, προκειμένου να είναι θελκτική σε ξένες επενδύσεις", αναφέρει το Forbes.

"Η εβδομάδα επιχειρηματικότητας είναι μια εκδήλωση αμερικανικής έμπνευσης που ξεκίνησε το 2009 ένα χρόνο μετά την κατάρρευση της Wall Street. Στο ίδιο μοτίβο, οι Έλληνες επιχειρηματίες δημιούργησαν μια πλατφόρμα προκειμένου να φέρουν τα επιχειρηματικά κεφάλαια κοντά στους ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες", αναφέρεται σχετικά.

Το περιοδικό φιλοξενεί δηλώσεις του οικονομολόγου Αρίστου Δοξιάδη, ο οποίος επισημαίνει πως η διαφθορά αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως "ένα άλλο μεγάλο αγκάθι για την ανάπτυξη της χώρας είναι η γραφειοκρατία, καθώς πολλοί νέοι επιχειρηματίες δήλωναν πως ήταν πολύ πιο εύκολο να δραστηριοποιηθούν σε ξένες εταιρείες παρά σε ελληνικές. Επιπλέον η μικρή αγορά ωθεί τους Έλληνες επιχειρηματίες να σκέφτονται σε παγκόσμια κλίμακα και να δημιουργούν έσοδα από την αρχή, σε αντίθεση με τις αμερικανικές start-up επιχειρήσεις".

Και σημειώνει: "Θα πρέπει να βρουν ένα βιώσιμο μοντέλο για την εταιρεία τους το οποίο θα λειτουργεί άμεσα, καθώς δεν υπάρχουν επενδυτές στην Ελλάδα που θα τους πουν "πάρε μερικά εκατομμύρια, ανάπτυξε το project σου και τα λέμε σε δύο χρόνια'', αναφέρει στο περιοδικό ο Γιώργος Κασελάκης, συνιδρυτής του ελληνικού OpenFund.

H πραγματικότητα στην Ελλάδα επισημαίνει το Forbes είναι ότι πρόκειται για μια χώρα που βρίσκεται σε οικονομική και -λόγω των επικείμενων εκλογών- πολιτική αστάθεια, που δεν μπορεί να βοηθήσει τις επενδύσεις.

Μάλιστα η αρθρογράφος δηλώνει εντυπωσιασμένη από την ποιότητα και το επίπεδο των Ελλήνων επιχειρηματιών που συνάντησε στην Αθήνα, τονίζει ωστόσο πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο υδροκεφαλισμός του ελληνικού κράτους.

Επιπλέον, καλεί τους Έλληνες πολιτικούς να αντικρίσουν τη γεμάτη σκαλωσιές Ακρόπολη και να ανακαλέσουν στη μνήμη τους τους αρχαίους μύθους, όπως αυτόν του βασιλιά Μίδα που μετέτρεπε σε χρυσό... ό,τι ακουμπούσε.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)