Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Οι στιγμές που διαμόρφωσαν τον κόσμο



Ιστορικές στιγμές και ανακαλύψεις που καθόρισαν τον σημερινό κόσμο. Σημαντικοί άνθρωποι που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας. Το Βρετανικό Συμβούλιο κατάρτισε μια λίστα με 80 σημαντικές στιγμές της τεχνολογίας, της επιστήμης και της πολιτικής, η οποία διαμορφώθηκε σύμφωνα με τη γνώμη 25 επιστημόνων, ειδικών της τεχνολογίας, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών, συγγραφέων, δημοσιογράφων και πολιτικών, καθώς και με την ψηφοφορία 10.000 πολιτών από όλο τον κόσμο.

​Στην πρώτη θέση βρίσκεται η εφεύρεση του διαδικτύου και ακολουθεί η μαζική παραγωγή της πενικιλίνης
Κυριαρχεί βεβαίως η εφεύρεση του διαδικτύου, που άλλαξε την παγκόσμια πληροφόρηση και επικοινωνία. Έχουν ψηφιστεί ακόμα οι επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, τα κινητά τηλέφωνα, το έργο του Αϊνστάιν, η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, οι βόμβες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, η δορυφορική τεχνολογία, ο Νέλσον Μαντέλα.


Οι 20 σημαντικότερες στιγμές

Η εφεύρεση του παγκόσμιου ιστού (worldwide web) το 1989-90. Ο «πατέρας του διαδικτύου» Τιμ Μπέρνερς-Λι στο γραφείο του



Η ανακάλυψη της μεθόδου για μαζική παραγωγή πενικιλίνης το 1943



Η ευρεία διάθεση των οικιακών υπολογιστών



Η Οικουμενική Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα το 1948



Η τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 και η εμφάνιση της τρομοκρατίας ως σημαντικού διεθνούς φαινομένου



Η παγκόσμια συνειδητοποίηση της σημασίας που έχει η προστασία του περιβάλλοντος



Η επιρροή του Νέλσον Μαντέλα στη Νότια Αφρική αλλά και στη διεθνή πολιτική σκηνή



Η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991



Η εφεύρεση της ατομικής βόμβας και οι βομβαρδισμοί στη Χιροσίμα (6 Αυγούστου 1945) και στο Ναγκασάκι (9 Αυγούστου 1945)



Τα βήματα για την ισότητα των φύλων σε πολλές χώρες του κόσμου



Η διάδοση της αγγλικής ως διεθνούς γλώσσας



Η γιγάντωση και η επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης



Η δορυφορική τεχνολογία και ο αντίκτυπός της στη ζωή των ανθρώπων



Το Ολοκαύτωμα



Η ανάπτυξη του κινητού τηλεφώνου και η διάδοση της χρήσης του



Το Πρόγραμμα Ανθρώπινου Γονιδιώματος, που ολοκληρώθηκε το 2001 και χαρτογράφησε τη γενετική δομή του ανθρώπινου σώματος



Ο Ντενγκ Σιαοπίνγκ και η πολιτική του, χάρη στην οποία ξεκίνησε από το 1978 η οικονομική μεταμόρφωση της Κίνας



Η εισβολή στην Πολωνία την 1η Σεπτεμβρίου 1939, που σηματοδότησε την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου



Η ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας



Το έργο και η επιρροή του Άλμπερτ Αϊνστάιν



Θέσεις 21 με 29

Ψηλά στη λίστα με τις προτιμήσεις των πολιτών όσον αφορά τα γεγονότα που διαμόρφωσαν τον κόσμο είναι η εφεύρεση των αντισυλληπτικών χαπιών, η εξερεύνηση του Διαστήματος, η πτώση του Τείχους του Βερολίνου, καθώς και η επιρροή και τα κατορθώματα του ηγέτη της Ινδίας Μαχάτμα Γκάντι.

Θέσεις 30 με 39

Οι αγώνες του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η εξάπλωση του ιού του AIDS, οι διαδηλώσεις που οδήγησαν στην Αραβική Άνοιξη, η εφεύρεση της πιστωτικής κάρτας, ο Ψυχρός Πόλεμος και η ανεξαρτησία των χωρών που αποτελούσαν ευρωπαϊκές αποικίες.

Θέσεις 40 με 49

Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από την Κίνα το 2008, η εφεύρεση της ψηφιακής κάμερας, η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εισβολή στο Ιράκ, η δημιουργία της Wikipedia, η δολοφονία του Κένεντι, η επιρροή του Μάικλ Τζάκσον.

Θέσεις 50 με 59

Η συμφωνία Μπρέτον Γουντς, οι κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, η επιρροή του Ουόλτ Ντίσνεϊ, η μείωση του κόστους των αεροπορικών ταξιδιών, η καθιέρωση των Παραολυμπιακών Αγώνων, το μυθιστόρημα «1984» του Τζορτζ Όργουελ.

Θέσεις 60 με 69

Η κλωνοποίηση του προβάτου Ντόλι, η ίδρυση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ανακάλυψη στη Νότια Αφρική απολιθώματος ανθρωποειδούς που χρονολογείται σε 2 εκατομμύρια χρόνια πριν, το έργο του Ιάπωνα Ακίρο Κουροσάβα, τα κατορθώματα του Κινέζου μπασκετμπολίστα Γιάο Μινγκ (!).

Θέσεις 70-80

Η επιρροή του μποξέρ Μοχάμεντ Άλι, του ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο και του πολυσχιδούς καλλιτέχνη Άντι Γουόρχολ, η ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης
http://www.zougla.gr/kosmos/article/i-stigmes-pou-diamorfosan-ton-kosmo

Παραπληροφόρηση και κοινωνικός αυτοματισμός…

Του Αποστόλη Παπαπαρίση
 
Το παρόν άρθρο αν και διαπραγματεύεται αντικείμενο που αφορά στους αποστράτους των ΕΔ και των ΣΑ, δεν έχει αποδέκτες τους συναδέλφους μου, που λίγο – πολύ γνωρίζουν τι σημαίνει γι’ αυτούς στην πράξη η πολυσυζητημένη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική μία εκ των πολλών μειώσεων που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια, αλλά απευθύνεται κυρίως στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να γίνει κοινωνός της νέας προσπάθειας παραπληροφόρησης εις βάρος μας. Καθημερινώς γινόμαστε αποδέκτες σχολίων, όπως «τυχεροί», «τα κονομήσατε πάλι», «μόνο για σας το πλεόνασμα», ότι ακριβώς δηλαδή είχαμε ακούσει και για το «κοινωνικό μέρισμα». Τι κι αν ενημερώναμε ότι δεν αφορά στους αποστράτους. Ελάχιστοι μας πίστεψαν. Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται ως κακόγουστο αστείο.
Η αλήθεια είναι μία και μόνη. Με το τρίτο μνημόνιο μειώθηκαν σκανδαλωδώς και δυσανάλογα με τις άλλες κοινωνικές ομάδες οι συντάξεις μας από 200 έως 500 ευρώ και πρόκειται να μας επιστραφούν λόγω της προαναφερόμενης απόφασης από 2 έως 70 ευρώ. Το τελευταίο ποσό αφορά ελάχιστους με συνταξιοδοτικούς μισθολογικούς βαθμούς του Α/ΓΕΣ και αντίστοιχων.
            Γιατί όμως γίνεται αυτό; Η απάντηση, απλή. Οι μειώσεις που αφορούν στη σύνταξη μας που σε ποσοστό 80% και πλέον είναι και οικογενειακό εισόδημα, πραγματοποιήθηκαν με «διαβολικά» επιστημονικό τρόπο, προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να εκμηδενίζεται κάτω από την «πίεση» των απανωτών μειώσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μισθολογικός βαθμός Υποστρατήγου (ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία και ηλικίας άνω των 60 ετών), όπου αν και η μικτή βασική σύνταξη «αυξάνεται» κατά 163 ευρώ, το τελικό ποσό (πληρωτέο) «αυξάνεται» μόνον κατά 12 ευρώ. Υπόψη ότι από τον Ιούλιο του 2012 η μείωση της καθαρής (πληρωτέας στο χέρι) σύνταξης του ανωτέρω ανήλθε στο ποσό των 270 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι μειώσεις των μερισμάτων που έχουν καταντήσει πλέον φιλοδώρημα για κουλουράκια. Αναλυτικότερα, στον ανωτέρω συνάδελφο, η μείωση του ν.3865/2010 αυξάνεται κατά 31 ευρώ, η του ν.4024/11 κατά 27 ευρώ, η του ν.4051/11 κατά 13 ευρώ, η του ν.4093/12 κατά 71 ευρώ, η περίθαλψη κατά 7 ευρώ και ο φόρος κατά 4 ευρώ. Έχουμε λοιπόν μικτή «αύξηση» 163 ευρώ και μειώσεις (31+26+13+70+7+4=) 151 ευρώ, οπότε απομένει ως καθαρή «αύξηση» μόλις 12 ευρώ. Πέστε μου τώρα, αυτό ακούτε, αυτό διαβάζετε;
            Πώς λοιπόν να μην εκφράζουμε την αγανάκτηση μας αφού για ακόμη μία φορά γινόμαστε θύματα παραπληροφόρησης με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού; Μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας μας, του Συμβουλίου της Επικρατείας, περιμέναμε από την επίσημη πολιτεία να ενημερώσει ορθώς τον Ελληνικό λαό και όχι να «βαπτίζει», την ηθική αυτή δικαίωση και επιστροφή μικρού μέρους των άδικων, παράνομων, αντισυνταγματικών και στοχευμένων περικοπών, «αύξηση». Είχαμε την ελπίδα ότι θα ενημέρωνε ότι το πλεόνασμα προέκυψε και από την «κλοπή» των συντάξεων μας και ότι στην κοινωνική ομάδα των ανέργων συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά μας αλλά και οι γυναίκες μας. Δυστυχώς, μόνον μετά το τραγικό ατύχημα των πεζοναυτών στο Βόλο άρχισε ν’ αλλάζει λίγο τη φρασεολογία μερικών ανιστόρητων.
            Τελικώς η τροπολογία ψηφίστηκε και ο νόμος 4307/2014 είναι πλέον μια πραγματικότητα. Η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι αδυνατεί να συμμορφωθεί πλήρως (για πρώτη φορά) με δικαστική απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, όχι πως το αντίθετο θα άλλαζε κατά πολύ την κατάσταση για τους αποστράτους. Από την άλλη μεριά, εμείς οι απόστρατοι των ΕΔ και των ΣΑ καλούμαστε να διαχειριστούμε μία νέα κατάσταση. Και «κερατάδες» και δαρμένοι, όπως λέει η λαϊκή ρήση. Το παρόν άρθρο θα σταλεί με e-mail σε όλους τους βουλευτές του νομού Λάρισας, περιμένοντας την απάντηση – άποψη τους, αν έχουν αντιληφθεί τι πραγματικά συνέβη και τι σκέφτονται να πράξουν γι’ αυτό. Η απάντηση τους θα δημοσιοποιηθεί με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσον.
http://apostolospapaparisis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_130.html?spref=fb

Χαμηλότερα ασφάλιστρα έως 100 ευρώ για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες


Ελεύθερα θα μπορούν να επιλέγουν 1 έως και 2 χαμηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες και να καταβάλουν χαμηλότερα κατά 48 -100 ευρώ ασφάλιστρα το μήνα στον ΟΑΕΕ όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ενώ όσοι είχαν ασκήσει το δικαίωμα αυτό το 2012 ή το 2013 αποκτούν τη δυνατότητα να παραμείνουν στο ίδιο καθεστώς μέχρι τα τέλη του 2016.
Το "παράθυρο" καταβολής χαμηλότερων ασφαλίστρων δίνει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης με νομοθετική ρύθμιση που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία. Σύμφωνα με τη διάταξη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν, υποβάλλοντας αίτηση στον ΟΑΕΕ, να κατεβαίνουν 1 ή 2 ασφαλιστικές κατηγορίες ή να παραμείνουν στις κατηγορίες τις οποίες είχαν επιλέξει με βάση το Ν 4075/12 για ακόμη 2 χρόνια. Η διάταξη αποφασίστηκε να προωθηθεί άμεσα για ψήφιση στη Βουλή προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι επαγγελματίες και ιδιαίτερα οι οφειλέτες που θα μπουν στη νέα ρύθμιση - σε 72-100 δόσεις - των χρεών προς τα Ταμεία (η δυνατότητα επιλογής χαμηλότερης κατηγορίας και παραμονής σε αυτήν προϋποθέτει να είναι ασφαλιστικά ενήμερος ο ελεύθερος επαγγελματίας και να τηρεί τη ρύθμιση οφειλής στην οποία έχει ενταχθεί).
Ενδεικτικά του οφέλους είναι τα παραδείγματα του ΟΑΕΕ:
- Ασφαλισμένος στην ΠΟ6 κατηγορία αντί των 423,38 ευρω το μήνα κατέβαλε 350,37 ευρώ κατεβαίνοντας στην ΠΟ4 κατηγορία και θα συνεχίσει να καταβάλει το ίδιο ποσό.
- Νέος ασφαλισμένος στην 6η κατηγορία αντί να πληρώνει 451,30 ευρώ το μήνα, μπορεί να καταβάλλει 378,29 ευρώ και να μην μεταφερθεί σε υψηλότερη κατηγορία ( με ασφάλιστρο 519,47 ευρώ) την 1/1/2016.
Το μέτρο, το οποίο είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων, δεν επιβαρύνει τον ΟΑΕΕ αφού για το διάστημα καταβολής χαμηλότερων ασφαλίστρων περιορίζεται το αναλογικό τμήμα της σύνταξης.
"ΠΕΡΣΕΑΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Με άλλες διατάξεις, στο ίδιο νομοσχέδιο,προβλέπονται:
- Η δημιουργία του "Περσέα" - το όνομα του λευκού μητρώου στο οποίο θα μπαίνουν οι συνεπείς επιχειρήσεις που δεν παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία και διατηρούν ή και αυξάνουν τις θέσεις εργασίας. Για τις επιχειρήσεις αυτές θα προβλεφθούν, με υπουργική απόφαση, ελαφρύνσεις ενώ
δεν θα υφίστανται ελέγχους.
- Η on line αλλαγή στην Εργάνη των ωραρίων εργασίας πριν από την ανάληψη υπηρεσίας του εργαζόμενου
- Η ασφαλιστική κάλυψη στο ΙΚΑ και στο ΕΤΑΑ των υποτρόφων φοιτητών που κάνουν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις και
- Η παρακράτηση ασφαλιστικών εισφορών για οφειλόμενους μισθούς σε περιπτώσεις υπερημερίας εργοδότη και επίτευξης συμβιβασμού.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)