Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Τι πρέπει να πληρώσουμε μέσα στις επόμενες 3 μέρες

Περίπου 1,5 δισ. ευρώ έσοδα θα συγκεντρώσει το δημόσιο ταμείο τις τελευταίες εργάσιμες ημέρες του 2013. Σήμερα (27/12), τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται μαζική προσέλευση των φορολογούμενων σε τράπεζες και εφορίες, καθώς με τη λήξη του έτους τελειώνουν και οι προθεσμίες για την καταβολή φόρων, τελών και τη ρύθμιση οικονομικών εκκρεμοτήτων με το κράτος.

Αναλυτικότερα, από σήμερα...

και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, οι φορολογούμενοι θα θα πρέπει να πληρώσουν τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, του φόρου ακίνητης περιουσίας των ετών 2011, 2012 και 2013, τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 αλλά και από το «χαράτσι» της ΔΕΗ στην περίπτωση που η προθεσμία εξόφλησης του λογαριασμού λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Παράλληλα για αρκετούς είναι η τελευταία ευκαιρία, προκειμένου να τακτοποιήσουν φορολογικές εκκρεμότητες ή να παραδώσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, καθώς αδυνατούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι τα συνολικά έσοδα από τους φόρους αυτούς θα φθάσουν το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ ό φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, τις πισίνες και τα αεροσκάφη θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ με έκπτωση 1,5% μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2014.

Αναλυτικότερα, μέσα στις επόμενες ημέρες οι φορολογούμενοι καλούνται να βάλουν για ακόμη μια φορά το χέρι στην τσέπη και να καταβάλουν στο δημόσιο ταμείο τους παρακάτω φόρους και τέλη:

• Τη δόση του φόρου εισοδήματος
• Τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων για το 2014
• Την πέμπτη δόση του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012, όπως και την τρίτη δόση του φόρου ακινήτων για το 213
• Το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων (σ.σ. το γνωστό «χαράτσι») που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για όσους λογαριασμούς έχουν λήξη πληρωμής στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Από τους παραπάνω φόρους και εισφορές τα μεγαλύτερα έσοδα θα προέλθουν από τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014. Μέχρι σήμερα πολλοί δεν έχουν καταβάλει το αντίτιμο, προφανώς περιμένοντας την τελευταία στιγμή ή επειδή αδυνατούν να συγκεντρώσουν το ποσό που απαιτείται.

Παραδοσιακά τις τελευταίες ημέρες του έτους παρατηρείται κοσμοσυρροή στις εφορίες και τα τραπεζικά υποκαταστήματα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και δεν αποκλείεται το υπουργείο Οικονομικών να δώσει, όπως κάθε χρόνο, μια άτυπη ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. με πρόστιμα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος.

Από το σύνολο των 5,5 εκατ. ιδιοκτητών ΙΧ και μοτοσυκλετών, μόνο 2 εκατ. έχουν προσέλθει σε τράπεζες και ΕΛΤΑ για να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014.

Τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 ανάλογα με τα κυβικά του αυτοκινήτου καθορίζονται ως εξής:

Από 51 κ.ε. έως 300 κ.ε. 22 ευρώ
Από 301 κ.ε έως 758 κ.ε. 55 ευρώ
Από 786 κ.ε έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ
Από 1.072 κ.ε έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ
Από 1.358 κ.ε έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ
Από 1.549 κ.ε έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ
Από 1.739 κ.ε έως 1.928 κ.ε 300 ευρώ
Από 1.929 κ.ε έως 2.357 κ.ε 660 ευρώ
Από 2.358 κ.ε έως 3.000 κ.ε 880 ευρώ
Από 3.001 κ.ε έως 4.000 κ.ε 1.000 ευρώ
Από 4.001 κ.ε και άνω 1.320 ευρώ

Σημειώνεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να καταβληθούν εφάπαξ ως τις 31 Δεκεμβρίου 2013, εκτός και αν κάνουν χρήση των δυνατοτήτων που δίνουν οι τράπεζες για αποπληρωμή τους σε δόσεις είτε μέσω πιστωτικής είτε μέσω χρεωστικής κάρτας.

Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, περισσότερα από 70.000 αυτοκίνητα τέθηκαν σε ακινησία με τους ιδιοκτήτες τους να καταθέτουν τις πινακίδες στις ΔΟΥ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ. ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ CAPITAL.GR Ιδού όλα τα ονόματα που ξέρασε ο Κάντας.

Από τον Παναγιώτη Στάθη

Η  «ψυχική ανακούφιση»  του ιδίου του Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών μετά την ομολογία του, γίνεται εν μια νυκτί «ψυχική καταρράκωση» για όσους αναφέρονται στην απολογία του που αποκαλύπτει το Capital.gr (στη δεξιά στήλη Σχετικά Αρχεία"). O Κάντας προκαλεί πολιτικό και επιχειρηματικό σεισμό, τουλάχιστον σε επίπεδο αρχικών εντυπώσεων, αφού όσα λέει πρέπει να αποδειχτούν από την ανάκριση. Για τι μιλάει ο Κάντας;  

Μίζες από δώδεκα εξοπλιστικά προγράμματα, 17 πρόσωπα που εμπλέκονται στο «μιζάρισμα», τουλάχιστον 5 ηχηρά πολιτικά πρόσωπα (κάποια άμεσα, κάποια έμμεσα και κάποια χωρίς ουσιαστικά κανένα ίχνος στοιχείου), δυο πασίγνωστους επιχειρηματίες (τον έναν για δυο μίζες τον άλλο εμμέσως) και άγνωστες σπαρταριστές λεπτομέρειες για τα άγνωστα παρασκήνια στον κόσμο των δωροδοκιών και των κρυφών  συναλλαγών.

Στην έκτασης 30 σελίδων (ερωταπαντήσεις) απολογία - μαμούθ των 4 ημερών  στους ανακριτές Μαλλή και Σταυρόπουλου και παρουσία των δικηγόρων Μαντζουράνη και Μπίσια, ο Κάντας φτάνει στο σημείο να ηθικολογεί για το «διακομματικό μοίρασμα της μίζας», και αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα:

Στους τότε προϊσταμένους του Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννη Σμπώκου  που ήδη έχουν καταδικαστεί για τις «χρυσές μίζες», αλλά επιχειρεί να βάλει στο κάδρο της ποινικής δικογραφίας και τον πρώην Υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.

Μάλιστα για τον τελευταίο αναφέρει ότι επέκτεινε τη σύμβαση για τα Kornet αλλά και τα Leopard για τα οποία ο ίδιος ομολογεί υπέρογκη μίζα.

Διακομματική 

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Κάντας ηθικολογεί και αναφέρεται  στο  «σύνθετο, πολύπλοκο και διακομματικό παιχνίδι  στο ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων», μιλώντας για περιστατικό «όπου ο Κων. Μητσοτάκης  επιχειρηματολογούσε  με λεπτομερή στοιχεία  υπέρ της προμήθειας των F-16, ενώ ο Μιλτιάδης Έβερτ υπέρ των  F-15». Με αφορμή  αυτό μάλιστα  στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ, θυμάται ο κατηγορούμενος,  «κυκλοφορούσε με μία δόση χιούμορ ότι ο Μητσοτάκης κέρδισε τον Υπουργό, γιατί ο Τσοχατζόπουλος ήταν μαζί με τον Έβερτ  υπέρ της προμήθειας των F-15 , τα οποία εκπροσωπούσε ο Θωμάς Λιακουνάκος».

Δυο μίζες 

Στον κ. Λιακουνάκο ο Κάντας αποδίδει δυο μίζες και συγκεκριμένα, ισχυρίζεται πώς του άφησε  στο γραφείο του σε ένα σακ -βουαγιάζ με 600.000 ευρώ, ενώ  εμπλέκει στην υπόθεση και δύο  στενούς του συνεργάτες. Παράλληλα για την προ του 1990 υπόθεση ομολογεί «μίζα περί το 1 εκατομμύριο από τον κ.Λιακουνάκο». Βέβαια όλα αυτά πρέπει να αποδειχτούν όπως και οι αναφορές του σε όλα τα πρόσωπα:

*Πάνος Ευσταθίου, εκπρόσωπος της κατασκευάστριας γερμανικής εταιρείας, STN ATLAS, που τον δωροδόκησε για την προμήθεια των υποβρυχίων 214 και τα ASRAD με 1,5 εκατομμύριο.

*Φάνης Λυγινός, Ελβετός τραπεζίτης, που του άνοιξε λογαριασμούς στους οποίους εμβάζονταν οι μίζες.

* Σπύρος Μεταξάς, ο δικηγόρος που του συνέστησε τις offshore.

* Kωνσταντίνος Δαφέρμος, εκπρόσωπος της κατασκευάστριας των kornet εταιρείας KBP.

* Παύλος Νικολαίδης, «πρόεδρος», όπως λέει, «ή αντιπρόεδρος σε κρατική πολεμική βιομηχανία, μάλλον την ΕΒΟ, στενός φίλος και κουμπάρος του Τσοχατζόπουλου, ο οποίος στα τέλη του 2002 μου ζήτησε να του καταβάλω κάποια από τα χρήματα που πήρα από το Δαφέρμο».

*Λάμπρος Μπαρτζώκας, υπάλληλος της κρατικής ρωσικής εταιρείας ROSOVOORUZEHNIA που τον δωροδόκησε για το αντιαεροπορικό σύστημα OSA AMK .

*Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος της γερμανικής WEGMANN,απ΄ τον οποίο επίσης δωροδοκήθηκε.

*Χρήστος Τούμπας, απόστρατος της πολεμικής αεροπορίας, εκπρόσωπος της EMBRAER, από τον οποίο επίσης έλαβε "δωράκι".

*Κωνσταντίνος Μπαλέρμπας ή Μπαλέμπας σύμβουλος της Ericsson που του κατέβαλλε χρήματα για τα ραντάρ ARTHUR.

* Ο κος Κομνόπουλος (δεν αναφέρει το μικρό του όνομα) που τον δωροδόκησε για τα EXOCET του πολεμικού ναυτικού.

* Θωμάς Λιακουνάκος, ιδιοκτήτης της AXON και εκπρόσωπος κατασκευαστριών εταιρειών δύο στενοί συνεργάτες του οι  κ.κ Αποστόλου και Αρκουμανέας.
* Εμπλέκει ακόμα τον κο OSWALD, επίσης διαχειριστή των παράνομων πληρωμών του.

Από που ομολογεί μίζες 

1. Υποβρύχια - Συνολικά  500-600.000 ευρώ.

2. Σύστημα κατεύθυνσης και ελέγχου  του αντιαεροπορικού βλήματος Stinger  Asrad: Περίπου 1.500.000 ευρώ.

3. Αντιαρματικοί πύραυλοι ΚΟRNET: Περίπου 3 .000.000 δολάρια , εκ των οποίων τα 700.000 ευρώ σε μετρητά.

4. Αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς OSA AMK: 1.700.000 δολάρια.

5. Αυτοκινούμενα πυροβόλα  της γερμανικής εταιρείας WEGMANN: Συνολικά  750.000 ευρώ εκ των οποίων  100.000 ευρώ σε μετρητά.

6. Αερομεταφερόμενο σύστημα  επιτήρησης  ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) : Συνολικά 250.000 ευρώ.

7. Ραντάρ αντιπυροβολικού ARTHUR : 240.000 ευρώ.

8. ΜΙRAGE 200-5: 800.000 ευρώ.

9. Πύραυλοι επιφάνειας - επιφανείας σε πυραυλακάτους  πολεμικού ναυτικού -EXOCET: Περίπου 400.000 ευρώ.

10. LEOPARD 2 : 600.000 σε ένα σακ βουαγιάζ μέσα στο γραφείο του.

11. Επί κυβερνήσεως Ζολώτα  το 1989 -αναβάθμιση αρμάτων Μ48, αμερικανικής προέλευσης με γερμανική τεχνολογία: 1.000.000 ευρώ.

12. Από διάφορα προγράμματα που δεν θυμάται -όπως δήλωσε-, "είτε του Θωμά Λιακουνάκου, είτε  άλλων εκπροσώπων: 1.000.000 ευρώ".

Οι Έλληνες Αξιωματικοί, δεν είναι διεφθαρμένοι...!!

Κύριε Μαυρίδη, έκπληκτος διάβασα το σημερινό σας άρθρο (http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1930193) και πραγματικά απορώ πως ένας αναλυτής του κύρους και του επιπέδου σας, επιχειρεί μια τέτοια ανάρμοστη «γενίκευση»!!!

Στο άρθρο αυτό της παρέμβασης σας, ζητάτε να απαγορευτεί στους απόστρατους Αξιωματικούς, να εργάζονται – ως ιδιώτες πλέον - σε εταιρείες που σχετίζονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ε.Δ., διότι... έτσι εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς!!

Δεν έχω καμιά πρόθεση να αμφισβητήσω, ούτε την ύπαρξη τέτοιων σκανδάλων (επίκαιρων ή και ανεπίκαιρων), αλλά ούτε και αυτήν ακόμα, την επί της αρχής σκοπιμότητα απαγόρευσης εργασίας, οποιουδήποτε νυν ή πρώην στρατιωτικού, σε εταιρείες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Όμως το ανάρμοστο στην ανάλυση σας, είναι στα εξής :

1. Γενικεύετε σε κανόνα, τις ελάχιστες εξαιρέσεις διαφθοράς των Στρατιωτικών. Άραγε, πριν αναλύσετε το θέμα σας, ψάξατε να δείτε, πόσοι στρατιωτικοί οδεύουν εργαζόμενοι σε τέτοιες εταιρείες; Και απ’ αυτούς, πόσοι τελικά εμπλέκονται με προμήθειες και συναλλαγές με τις Ε.Δ. και ειδικότερα, πόσοι παρουσιάζουν παραβατικές συμπεριφορές; Εκτός και αν εννοείτε ότι, ΓΕΝΙΚΑ οι στρατιωτικοί είναι εκ προοιμίου διεφθαρμένοι και από τα γεννοφάσκια τους ανήθικοι (διότι αυτό υπονοεί η γενίκευση σας).

2. Η γενικευμένη απαγόρευση εργασίας των αποστράτων Αξιωματικών, στον κατ’ εξοχή τομέα των σπουδών και της εμπειρίας των – στα οπλικά συστήματα – ασφαλώς και θα είχε έννοια, αν στη γενίκευση σας αυτή, συμπεριλαμβάνατε ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους πρώην δημοσίους λειτουργούς (γιατρούς, καθηγητές, δικαστικούς, τεχνικούς, επιστήμονες, δημοσιογράφους, κλπ), καθώς και αυτοί – με το σκεπτικό σας - είναι εν δυνάμει «ύποπτοι», όταν προσφέρουν υπηρεσίες σε εταιρείες που συναλλάσσονται με το Δημόσιο, αντικείμενα της πρώην ιδιότητας των.

3. Γενικότερα η προσέγγιση σας, δημιουργεί την εντύπωση μιας παιδαριώδους τακτικής αντιμετώπισης ενός νοσηρού φαινομένου, του τύπου : «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι …. και καθαρίσαμε» !! Και ασφαλώς έτσι διερωτάται κανείς, που θα σταματήσουν άραγε οι «αποκεφαλισμοί»; Μόνο στους στρατιωτικούς (πάντοτε τα εύκολα θύματα) ή θα επεκταθούν και στις άλλες επαγγελματικές τάξεις Δημόσιων λειτουργών;; Προβληματιστήκατε μήπως αυτό, «το μεγαλύτερο σκάνδαλο με γαλόνια», αφορά τελικά στο σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης και μάλιστα, γιατί αυτό ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ συμβαίνει σε τέτοια έκταση;; Αν δηλαδή στη Χώρα μας ίσχυαν οι θεσμοί, επικρατούσε ο νόμος, υπήρχε οργάνωση και έλεγχος της Δημόσιας Διοίκησης και αποδιδόντουσαν ακαριαία οι αναλογούντες εκάστου ευθύνες, θεωρείτε ότι θα αναφυόντουσαν τέτοιες καταστάσεις και θα είχαμε το αποτέλεσμα που σήμερα βιώνουμε, ως Κράτος και ως Κοινωνία;

4. Επίσης, είχατε τη στοιχειώδη υποχρέωση, να δείτε τι συμβαίνει και στις άλλες σύγχρονες (και πιο καθαρές) Χώρες;; Εκεί, ποιοι είναι αυτοί που στελεχώνουν αυτές τις εταιρείες, γιατί είναι περιζήτητοι (πέραν από τις υποψίες σας) και γιατί δεν έχουν τη δική μας διαφθορά;; Εμείς εδώ, είμαστε η Χώρα των εξαιρέσεων και των ιδιαιτεροτήτων - όπως επανειλημμένα εσείς έχετε σχολιάσει – και παντού μας κυνηγούν φαντάσματα. Δε γνωρίζετε ασφαλώς ότι, πολλοί εξ ημών (των αποστράτων) είχαν τη δυνατότητα να εργαστούν σε τέτοιες εταιρείες και δεν το έπραξαν, όχι γιατί αμφέβαλαν για τον εαυτό τους, αλλά γιατί δεν ήθελαν να εμπλακούν στο νοσηρό περιβάλλον λασπολογίας (δίκαιης και άδικης), που σκόπιμα περιβάλλει το χώρο – διότι τα λεφτά είναι πολλά και ευνοούν τέτοια ζιζάνια !!

5. Τέλος και αυτό ακόμα το προσφιλές σας θέμα, της πρόωρης συνταξιοδότησης των Στρατιωτικών, το βλέπετε μονόπλευρα, χωρίς τη στοιχειώδη επίγνωση θεσμών και πρακτικών που το διαμορφώνουν και το κρίνετε μόνο εκ του αποτελέσματος (νεαροί συνταξιούχοι) ! Όμως διερωτηθήκατε, πόσοι τελικά είναι οι Στρατιωτικοί που φεύγουν με δική τους βούληση και (όταν φεύγουν) ΓΙΑΤΙ φεύγουν;;

Και όμως κύριε Μαυρίδη, αν είχατε συζητήσει στοιχειωδώς με στρατιωτικούς αυτά τα θέματα, θα είχατε εκπλαγεί από το πόσα παραγωγικά μυαλά και διαυγείς συνειδήσεις υπάρχουν. Ακόμα και για τα παραπάνω θέματα που τώρα θίγετε, θα είχατε διαπιστώσει πληθώρα προωθημένων αντιλήψεων και προτάσεων, για τις οποίες έχουν υποβληθεί σχετικές εισηγήσεις, στην κατεύθυνση προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος και μάλιστα …. πολύ πριν μας προκύψει η Τρόικα και το δικό σας «ρηχό» άρθρο !!

Εν τέλει, μήπως σας φταίει ο γάιδαρος – που δε μπορείτε να αγγίξετε – και χτυπάτε το σαμάρι …. πάνω στην οργή σας !!

Με τις «γενικεύσεις» αποδομήσαμε την κοινωνία μας: φακελάκια οι γιατροί, απατεώνες οι δικηγόροι, λαδώνονται οι εφοριακοί και οι πάντες, ιδιαίτερα οι καθηγητές, πληρωμένα πτυχία, στημένες δίκες οι δικαστικοί, φασίστες στην Εκκλησία, στο οργανωμένο έγκλημα η Αστυνομία, φοροφυγάδες οι επιτηδευματίες ….. !! Τι έμεινε τελικά «καθαρό»?? Μα ασφαλώς, μόνο οι δημοσιογράφοι και οι Καναλάρχες !!

Αν ΑΥΤΟ θέλουμε, τότε ας δοξάσουμε όλοι μαζί … τον Θ. Πάγκαλο, για το γνωστό «Όλοι μαζί τα φάγαμε» !! Οι γενικεύσεις δημιουργούν τους κοινωνικούς αυτοματισμούς, το μίσος, τη διχόνοια και την απαξίωση …. που τελικά βολεύει τους «εμπνευστές» αυτής της κατάστασης !!

Σε κάθε περίπτωση κύριε Μαυρίδη, η «Δημοκρατία» μας δε δομείται και σίγουρα δε στεριώνει, με «Διατάγματα» απαγορεύσεων, αφορισμούς πίστεως και ρατσιστικούς αποκλεισμούς …. και αυτό (γενικεύοντας με τη σειρά μου), το επισημαίνει ένας στρατιωτικός (που κουβαλά ιστορικές κοινωνικές προκαταλήψεις), προς ένα δημοσιογράφο (που επαίρεται ως θεματοφύλακας της Δημοκρατίας και του εκσυγχρονισμού)!!

Η Δημοκρατία στεριώνει δηλαδή, μ’ αυτά που ΟΛΟΙ επικαλούμαστε, αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εφαρμόζει (δυστυχώς), με πρώτους απ’ όλους, τα δημόσια πρόσωπα και ΑΥΤΟΥΣ, που μέσω της δύναμης επικοινωνίας, διαμορφώνουν την κοινωνική νοοτροπία και αντίληψη των πραγμάτων.

Έκαστος, ας αναλογιστεί τις ευθύνες του και ας ξεκαθαρίσει βαθιά μέσα του, τι ακριβώς γυρεύει ….. σ’ αυτό τον τόπο!!

«Πάντων χρημάτων μέτρον έστιν άνθρωπος, των μεν όντων ως έστιν, των δε ουκ όντων ως ουκ εστίν». Πρωταγόρας ο Αβδηρίτης , 480 - 410 π.χ.

Με εκτίμηση

Υποναύαρχος ε.α. Κ. Βουλγαράκης ΠΝ

O XITΛΕΡ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΙΑΠΗ: Δείτε το VIDEO που ΣΑΡΩΝΕΙ!

Οι τρωγλοδύτες σας παρουσιάζουν σε παγκόσμια αποκλειστικότητα τις οργισμένες αντιδράσεις του Χίτλερ μόλις πληροφορείται για τη σύλληψη του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Λιάπη!...
Μία σύγχρονη πολιτική κωμωδία τρωγλοδυτικής παραγωγής, στην υγειά to everybody όπως θα έλεγε και ο Μισέλ. Δείτε το απολαυστικό βίντεο!

Δικαστίνα σε απόστρατους στρατηγούς: Άντε να πνιγείτε μιζαδόροι!!!

Του Γιάννη Ντάσκα

Η ιστορία διαδραματίζεται τουλάχιστον 15 χρόνια πριν στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Στην έδρα, προεδρεύει η κ. Σταυρούλα Δημητρίου, η οποία στη συνέχεια εξελίχθηκε, παραιτούμενη από το δικαστικό σώμα, σε εκπληκτική ποιήτρια και συγγραφέα. Κάποια στιγμή, ένας δικηγόρος πλησιάζει στην έδρα και της λέει: «Κυρία Πρόεδρε, η υπόθεση αυτή που εκφωνήσατε τώρα, αφορά ευαίσθητα εθνικά θέματα γι’ αυτό παρακαλώ, κρατήστε τη για το τέλος». Η πρόεδρος του απαντά:

«Διάβασα καλά τη δικογραφία. Δεν αφορά κανένα εθνικό θέμα, αφορά συκοφαντική δυσφήμιση και θα δικαστεί τώρα. Ας ακούει ο κόσμος, γι’ αυτό γίνονται οι δίκες δημόσια. Και οι αποφάσεις εκδίδονται δημόσια επίσης». Αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης. Παρελαύνει ένας στρατηγός και λέει τα δικά του.  Ύστερα κι άλλος. Ύστερα ένας ναύαρχος. Ύστερα κι άλλος ναύαρχος. Ύστερα ένας πτέραρχος κι ύστερα κι άλλος πτέραρχος. Και ακούγονται τα ονόματα
Σμπώκος, Κάντας, Τραυλός, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, πρώην «γαλάζιοι» υπουργοί κλπ. Όταν η υπόθεση έχει προχωρήσει αρκετά, η πρόεδρος κάνει μια θεαματική κίνηση. Τους φωνάζει όλους με τα ονόματά τους και τους ζητά να έρθουν στον κενό χώρο μπροστά από το πυκνό ακροατήριο.

Και εκεί τους λέει: «Θα φωνάζω τα ονόματα και θα λέτε ποια εταιρεία εκπροσωπείτε, για να τα καταγράψει η γραμματέας και εμείς να έχουμε σαφή εικόνα».

Αυτό γίνεται. Ένας στρατηγός έλεγε μια εταιρεία, άλλος άλλη, άλλος μάρτυρας υπέρ του ενός, άλλος υπέρ του άλλου. Ύστερα τους ρωτάει πού υπηρετούσαν και ΟΛΟΙ απαντούν ότι υπηρετούσαν στο Πεντάγωνο σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

Και τους λέει: «Ντρέπομαι για λογαριασμό όλων σας. Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι εναντίον σας. Μακάρι να ήταν εδώ οι πολίτες να διαπιστώσουν ότι οι στρατηγοί στο Πεντάγωνο ασχολούνται με το πώς θα κάνουν σχέσεις για να εκπροσωπούν, όταν αποστρατευθούν εταιρείες όπλων και ο ένας να κατηγορεί τον άλλο για μίζες. Δεν τολμούσατε να κάνετε τίποτα, αν δεν είχαν προστασία πολιτικών και εδώ καταλάβαμε ότι έχετε διακομματική συνεργασία στις μίζες. Αν είναι έτσι οι Έλληνες στρατηγοί άντε να πνιγείτε. Πιστεύω όμως ότι είστε οι λίγοι που λερώνετε τους πολλούς. Δεν έχω αμφιβολία ότι έχετε γεμίσει με μίζες την Ελβετία!»…
Και να μας ξεφεύγει καμιά λέξη συγχωρείστε μας… Έτσι τα συγκρατήσαμε καθισμένοι σε μια γωνία του δικαστηρίου. 

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)