Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Τέσσερις στους δέκα που βγήκαν στη σύνταξη τον Φεβρουάριο είναι μεταξύ 51 και 61 ετών

Νέοι, μεταξύ 51 και 61 ετών, είναι τέσσερις στους δέκα συνταξιούχους που πήραν τη σύνταξή τους για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Ηλιος». Ο μόνιμος φόβος των τελευταίων ετών, για πιθανές νέες αλλαγές, αλλά και τα «παραθυράκια» στους νόμους που δίνουν το δικαίωμα για συνταξιοδότηση πριν από το γενικό όριο των 62 ετών για πρόωρη και των 65 για κύρια σύνταξη, ώθησε χιλιάδες συνταξιούχους στη λύση της πρόωρης συνταξιοδότησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Σεπτέμβριο του 2014 που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία έως και τον τρέχοντα μήνα, όσοι λαμβάνουν σύνταξη για πρώτη φορά είναι ηλικίας κάτω των 62 σε ποσοστό από 48,5% (τον Σεπτέμβριο) έως 42,7% (τον Φεβρουάριο). Αντίστοιχα, όσοι συνταξιοδοτούνται μετά τα 62 είναι μεταξύ 42,06% (τον Σεπτέμβριο) έως και 46,53% (τον Ιανουάριο). Συμπερασματικά, από τους 10 συνταξιούχους που βγαίνουν στη σύνταξη κάθε μήνα, τους τελευταίους 6 μήνες, οι 4 βγαίνουν πριν από τη συμπλήρωση των 62 ετών, ενώ άλλοι 4 είναι από 62 έως και άνω των 72 ετών.

Συνολικά, τον Φεβρουάριο εκδόθηκαν 18.316 νέες συντάξεις, εκ των οποίων οι 11.412 κύριες και οι 6.904 επικουρικές. Σύμφωνα με το σύστημα «Ηλιος», η συνολική δαπάνη για την καταβολή και των αναδρομικών για τις παραπάνω συντάξεις ανήλθε στα 61.062.365 ευρώ. Οι περισσότερες καταβλήθηκαν σε δικαιούχους ηλικίας 56 - 61 ετών (3.244 συντάξεις) και ακολουθεί η ηλικιακή κατηγορία 62 - 67 ετών (2.585 συντάξεις).

Οι συνταξιούχοι τον Φεβρουάριο ανήλθαν σε 2.657.649, αυξημένοι κατά 3.451 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και η δαπάνη για συντάξεις ανήλθε στα 2,345 δισ. ευρώ, από 2,338 δισ. ευρώ που ήταν ένα μήνα νωρίτερα.

Εισόδημα
Το μέσο εισόδημα από συντάξεις γήρατος, προ φόρων και κρατήσεων περίθαλψης ήταν τον Φεβρουάριο 958,77 ευρώ. Για πρώτη φορά στο μηνιαίο δελτίο υπάρχει ένδειξη πόσο θα ήταν οι συντάξεις εάν δεν εφαρμόζονταν οι μνημονιακές κρατήσεις. Σύμφωνα με αυτήν, η μέση σύνταξη θα ήταν αυξημένη κατά 119 ευρώ, ήτοι στα 1.077,77 ευρώ.

Οι περισσότεροι συνταξιούχοι (1.295.293 άτομα) λαμβάνουν μία σύνταξη. Υπάρχουν όμως και εξαιρετικές περιπτώσεις συνταξιούχων (48 άτομα) που λαμβάνουν 8 συντάξεις, ενώ 7 συνταξιούχοι έχουν εισόδημα από 9 συντάξεις και 4 συνταξιούχοι που λαμβάνουν 10 συντάξεις.

Από το σύνολο των συνταξιούχων, 385.189 άτομα είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών, με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, να σημειώνει ότι το ποσοστό επί του συνόλου (14,49%) είναι χαμηλότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οι περισσότεροι συνταξιούχοι, 441.102 άτομα, είναι ηλικίας 76 - 80 ετών (16,59% του συνόλου) και ακολουθούν οι συνταξιούχοι ηλικίας 66 - 70 ετών (434.302 άτομα ή 16,34%).
13η σύνταξη
Από τα στοιχεία του συστήματος «Ηλιος» προκύπτει ότι οι δικαιούχοι 13ης σύνταξης, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της νέας ηγεσίας του υπουργείου, ανέρχονται σε 1.191.000 άτομα, που λαμβάνουν κύριες και επικουρικές συντάξεις έως 700 ευρώ. Αναλυτικά, υπάρχουν 626.952 κύριες συντάξεις (23,59%) που δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ (μέσος όρος 367,95 ευρώ), ενώ άλλες 778.229 κύριες συντάξεις (29,28%) κυμαίνονται από 500 έως 1.000 ευρώ (μέσος όρος 680,47 ευρώ). Επίσης, η συντριπτική πλειονότητα των επικουρικών συντάξεων και πιο συγκεκριμένα 1.201.259 συντάξεις (99,18%) είναι κατά μέσο όρο 183,35 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο που επεξεργάζονται στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το όριο των 700 ευρώ μεικτά, κάτω από το οποίο θα δοθεί η 13η σύνταξη, δεν αφορά μόνο το ποσό των κύριων συντάξεων. Σε αυτό θα συνυπολογισθεί και η επικουρική σύνταξη, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με το ΕΚΑΣ. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εισοδηματικά κριτήρια, με στόχο το «δώρο Χριστουγέννων» να πάει σε αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός !!!!


Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο ΠρωθυπουργόςΤον... Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε για πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από λίγο στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός κος Αλέξης Τσίπρας.
Η πρόταση έγινε δεκτή από τους βουλευτές του κόμματος με χειροκροτήματα.
Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από όλα όσα έχουμε πει προεκλογικά, επισήμανε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι θα τιμήσει στο ακέραιο την εντολή που πήρε από τον Ελληνικό Λαό, λέγοντας για ακόμα μια φορά ότι η ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση είναι υψίστης προτεραιότητας για την σημερινή κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας ότι έχασε την ψυχαρμία του όχι γιατι καταφέθηκε κατα της ελληνικης κυβερνησης αλλα γιατι επιτέθηκε στον ελληνικό λαό. «Θα ήθελα να του επισημάνω ότι πρέπει να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό. Να μην λυπάται τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι υπερήφανα. Αυτούς πρέπει να τους σέβεται να τους εκτιμά και να τους θαυμάζει.»

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι η κυβέρνησή του δεν είναι διαχειριστές των μνημονίων. Δεν μας ζητούν μόνο οι δανειστές αλλά και πολιτικές δυνάμεις μέσα στην χώρα να συμβιβαστουμε με το μνημόνιο. Τους απαντούμε: Δεν βιαζόμαστε και δεν συμβιβαζόμαστε. Εργαζόμαστε για μια δίκαιη και έντιμη συμφωνία. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι συμφωνία αλλά είναι παραδοση και ολοκλήρωση της ευθανασίας της πατρίδας μας. Είναι υποχώρηση από την Ευρώπη του Διαφωτισμού και προσχώρηση στην ευρώπη των τελεσιγράφων.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα οτι διαβεβαιώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί παραχωρήσεις σε αξίες και αρχές της ευρωπαϊκής ενότητας. ΓΙα άλλη μια φορά διαβεβαιώνουμε ότι σε σχέση με την παραδοση που υπάρχει αλλα να λενε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά εμείς σκεφτόμαστε να πρωτοτυπήσουμε.
Ξεκινάμε αμέσως μετά την εκλογή Προέδρου, καταθέτουμε με την διαδικασία του κατεπείγοντος τα σχέδια κοινωνικής σωτηρίας που θα απαγορεύει την πώληση δανείων.
Ξεκινάμε άμεσα την τήρηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων ξικινώντας νόμο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφλιστικά ταμεία χωρίς ψιλά γράμματα.

Οι πληροφορίες, θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει καταλήξει στην επιλογή του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, ωστόσο δεν αποκλείεται να γίνει ανατροπή την τελευταία στιγμή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να έχει επιλεγεί ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Η σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να στείλει ένα μήνυμα προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό ότι δεν κάνει πίσω. Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι εφόσον υποκύψει στις πιέσεις που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματός του με αφορμή την υποψηφιότητα για την Προεδρία, θα εμφανιστεί ευάλωτος για επόμενες κρίσιμες ψηφοφορίες.

Πάντως, η υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό και τις στοχεύσεις της κυβέρνησης για την Κομισιόν. Η Κομισιόν σήμερα διαθέτει 14 επιτρόπους από το χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας και άλλους 14 από συντηρητικούς πολιτικούς χώρους. Αν για τη θέση του επιτρόπου -όπως όλα δείχνουν- επιλεγεί ο κ. Παπαδημούλης ή αλλο στέλεχος της Αριστεράς, τότε αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό οι ισορροπίες και ανοίγει ο δρόμος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να διευρύνει τη στελεχική της εκπροσώπηση σε επίπεδο Βρυξελλών.

Από την άλλη η κυβέρνηση κινείται πάνω στη λογική ώστε τόσο ο επίτροπος όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην προέρχονται από το χώρο της κεντροδεξιάς. Εφόσον ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατευθυνθεί προς την Ηρώδου του Αττικού τότε τη θέση του θα πάρει κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου πρόεδρου της Δημοκρατίας θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης στις 7:30 μ.μ. σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της βουλής.

Τι μπορεί να συμβεί στις τράπεζες αν τελικά δεν συμφωνήσουν......

Παρακάτω παρατίθεται ένα σχεδιάγραμμα, το οποίο παρουσιάζει συνοπτικά και παραστατικά μια πιθανή ροή εξελίξεων την κρίσιμη εβδομάδα που διανύουμε.

*Διευκρίνηση: Η ΕΚΤ έχει διαμηνύσει ότι αποτελεί προϋπόθεση να βρίσκεται η χώρα εντός προγράμματος για τη συνέχιση παροχής ρευστότητας στις Ελληνικές Τράπεζες. Είναι στη διακριτική της ευχέρεια να υποστηρίξει τη συνέχιση του ELA για άλλες δυο εβδομάδες, παρότι δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία οι δύο πλευρές. Αν ωστόσο παραμείνει πιστή στο ρόλο της και δεν εμπλακεί πολιτικά, τότε το διάγραμμα απεικονίζει τις επόμενες εξελίξεις.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)