Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Cocoon Urban Spa :η μαγεία της απόλαυσης...

Κι όμως το σώμα σας μιλάει ! Κι έχει τόσα να σας πει...

Έχουν σχεδιάσει πάνω από 30 θεραπείες εμπνευσμένες από όλο τον κόσμο για να προσφέρουν ηρεμία, να μειώσουν τον πόνο και να ισορροπήσουν τις ενέργειες του σώματός μας. Ξεκινήστε την τελετουργία του σπα με μία αποτοξινωτική και χαλαρωτική προθέρμανση στο χαμάμ, τη σάουνα και το υδρομασάζ .... και μετά στα χερια των "ειδικών" για ενα χαλαρωτικό μασαζ...


Σουλίου 9 & Εριφύλης, 153 43 Αγ.Παρασκευή, Αθήνα
Τηλ. 210 6561975, fax. 210 6561976
E-mail : cocoonspa@hotmail.com

Γίνετε μέλος του cocoon urban spa στο Facebook!

Για την υγεία την ομορφιά, την ευεξία, την απόλαυση, την αρμονία......

Οι μηχανόβιοι.........

"Έζησα σε καραντίνα μέχρι το βράδυ των εκλογών"

Σε καραντίνα φέρεται να λέει ότι έζησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μέχρι το βράδυ των εκλογών του 2009

Αθέατες πλευρές της πτώσης του Κώστα Καραμανλή έρχονται στο φως, με τον πρώην πρωθυπουργό να δίνει λεπτομέρειες για την περίοδο πριν από τη διενέργεια των εκλογών.

Σε αφιέρωμα του Γιώργου Τράγκα με τίτλο "242 μέρες ομηρίας" στο περιοδικό CRASH που κυκλοφορεί περιέχονται εξομολογήσεις του Κώστα Καραμανλή για την περίοδο που προηγήθηκε των εκλογών του Οκτωβρίου του 2009.

Ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να λέει ότι έζησε σε καραντίνα για πολύ μεγάλο διάστημα μέχρι το βράδυ των εκλογών.

Το περιοδικό συνδέει τις εξομολογήσεις του Κώστα Καραμανλή με τα wikileaks και τα μηνιαία δελτία της ΕΥΠ που έπαιρνε στα χέρια του.

Έτοιμες για απολύσεις 4 στις 10 επιχειρήσεις

Με μελανά χρώματα περιγράφει ο δείκτης "Northern Greece Business Index 500" (NGBI 500) το μέλλον 500 επιχειρήσεων στη Β. Ελλάδα. Καμία πρόσληψη τον Δεκέμβριο ενώ αυξήθηκαν οι περικοπές

Νέο αρνητικό ρεκόρ, που σηματοδοτεί τη χειρότερη επίδοσή του από τον Οκτώβριο του 2009, κατέγραψε τον Νοέμβριο του 2011 ο δείκτης "Northern Greece Business Index 500" (NGBI 500), ο οποίος αποτυπώνει την τρέχουσα κατάσταση και τις προβλέψεις για το άμεσο μέλλον 500 επιχειρήσεων της βόρειας Ελλάδας.

Δραματική είναι η αύξηση των ανέργων σε όλη τη χώρα με εκατομμύρια Έλληνες να κινδυνεύουν να πέσουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω δείκτης διαμορφώθηκε στις -53 μονάδες, υποχωρώντας υπό το βάρος των πρόσφατων εξελίξεων στο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό.

Ο δείκτης, τον οποίο καταρτίζει η εταιρεία δημοσκοπήσεων 'Interview", αντανακλά ακόμη την πρόθεση σημαντικού μέρους του δείγματος να προχωρήσει σε απολύσεις: το ποσοστό των επιχειρήσεων, που δηλώνουν ότι σκοπεύουν να προχωρήσουν σε περικοπές προσωπικού, αυξήθηκε τον Νοέμβριο στο 40%, έναντι 35% τον Οκτώβριο του 2011.

Την ίδια στιγμή ουδείς εκ των ερωτηθέντων (ποσοστό ...0%) προτίθεται να πραγματοποιήσει προσλήψεις μέσα στον Δεκέμβριο. Πάντως, αυξημένο στο 60% - έναντι 57% τον Οκτώβριο - ήταν το ποσοστό των επιχειρηματιών που υποστήριξαν ότι σκοπεύουν να διατηρήσουν το προσωπικό τους στα ίδια επίπεδα.

Ο μειωμένος τζίρος δείχνει επίσης να επικρέμαται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τη βιωσιμότητα των βορειοελλαδικών επιχειρήσεων, καθώς το 65% των ερωτηθέντων επιχειρηματιών -ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της τελευταίας διετίας- δηλώνει μείωση κύκλου εργασιών και μόλις το 10% αύξηση (το 25% επισημαίνει ότι ο τζίρος διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα).

Χειρότερες σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο ήταν το Νοέμβριο οι απαντήσεις των επιχειρήσεων, όσον αφορά στην υφιστάμενη κατάσταση τους, με μόλις το 5% - έναντι 10% τον Οκτώβριο - να τη χαρακτηρίζει καλή.

Την ίδια στιγμή, την ανιούσα ακολούθησαν οι αρνητικές τοποθετήσεις, καθώς πάνω από έξι στους δέκα επιχειρηματίες (ποσοστό 62%), κρίνουν ως κακή την κατάσταση της επιχείρησής τους, έναντι 53% τον Οκτώβριο. Μάλιστα, σύμφωνα και με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασία (ILO) σε δύο χρόνια θα υπάρχει έλλειψη 40 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στον κόσμο.

Όσον αφορά στην κατάσταση για το επόμενο εξάμηνο, μεγάλες αυξομειώσεις δεν υπάρχουν τους τελευταίους τρεις μήνες, παρά μόνο μία οριακή ανάκαμψη από το ιστορικό χαμηλό των τελευταίων δύο ετών, που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2011.

Από τον Ιούλιο του 2011 και έπειτα, ο δείκτης NBGI 500 παγιώνεται σε επίπεδα κάτω από τις -45 μονάδες, "με διάχυτη την έλλειψη προοπτικής για έξοδο από την κρίση στο ορατό μέλλον", όπως αναφέρει η "Interview".

Ένα καθυστερημένο μήνυμα που ανησυχεί πολύ τις αγορές

Η Αθήνα ενημερώθηκε σχετικά εδώ και μερικά 24ωρα. Το ενδεχόμενο η συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται –κατά πάσα πιθανότητα– αύριο το βράδυ, μπορεί τελικά και να μην καταλήξει σε κάποιο οριστικό αποτέλεσμα.

Ένα καθυστερημένο μήνυμα που ανησυχεί πολύ τις αγορές

Υπό την έννοια ότι θα πρέπει στο διάστημα που μεσολαβεί έως τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι ηγέτες των χωρών – μελών της Ευρωζώνης να ξανασυναντηθούν για να συζητήσουν για το μέλλον της.

Το σχετικό μήνυμα εκπέμπεται από το Βερολίνο, όπου ουσιαστικά σχεδιάζεται η επόμενη μέρα του σκληρού πυρήνα του ευρώ.

Κοινή είναι η αίσθηση ότι το γερμανικό σχέδιο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα σε όλες του τις λεπτομέρειες, αν και ο βασικός του πυρήνας είναι λίγο ως πολύ γνωστός.

Διακρατικές συμφωνίες, για την εδραίωση μιας περισσότερο σκληρής δημοσιονομικής ένωσης, χωρίς να χρειασθεί να αλλάξουν οι συνθήκες, γεγονός το οποίο θα απαιτούσε χρόνο, ο οποίος, πλέον, δεν υπάρχει.

Ωστόσο, οι αγορές δεν δείχνουν να είναι ιδιαιτέρως ενθουσιασμένες από την προοπτική ότι αύριο το βράδυ υπάρχει ενδεχόμενο να μην ανακοινωθεί μια ισχυρή λύση για το αδιέξοδο της ευρωζώνης. Και γι’ αυτό φρόντισαν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα μέσω των τελευταίων συνεδριάσεων.

Επίσης, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πώς θα αντιδράσουν σε μια τέτοια, αρνητική, περίπτωση, το πρωί της Δευτέρας, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο «μαύρα» των τελευταίων ετών.

Υπό αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, σε λίγες ώρες οι ηγέτες των χωρών – μελών της Ευρωζώνης συγκεντρώνονται για να αποφασίσουν την επόμενη μέρα της…

Τοπίο στην ομίχλη, η πρώτη φάση εφεδρείας

Τοπίο στην ομίχλη η πρώτη εικόνα που έρχεται από την εφαρμογή της εφεδρείας στο Δημόσιο, με δύο στις τρεις υπηρεσίες να μην έχουν συμμορφωθεί με τις προθεσμίες και τα χρονοδιαγράμματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και οχτώ στους δέκα υπαλλήλους που έχουν φύγει από τις υπηρεσίες να συνταξιοδοτούνται και όχι να μπαίνουν σε καθεστώς εφεδρείας...

Πρόκειται για το... ελληνικό παράδοξο, με κεντρικές υπηρεσίες να μην έχουν ακόμη στείλει αναλυτικά στοιχεία μία εβδομάδα μετά την εφαρμογή του μέτρου για τους μόνιμους υπαλλήλους, που είτε αποχώρησαν οικειοθελώς λόγω συνταξιοδότησης είτε εντάχτηκαν υποχρεωτικά σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.

Τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μετ' εμποδίων -παρά το γεγονός ότι η αποστολή γίνεται ηλεκτρονικά- στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δείχνουν ότι σε σύνολο 4.929 αποχωρήσεων οι 4.244, ποσοστό που αγγίζει το 80%, δεν αφορούσαν την εργασιακή εφεδρεία και τους εργαζομένους που εντάχθηκαν στο νέο μέτρο, αλλά όσους επέλεξαν να συνταξιοδοτηθούν εφόσον είχαν θεμελιώσει δικαίωμα μπροστά στον κίνδυνο να ενταχθούν στις λίστες εφέδρων.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι ακόμη και το υπουργείο Οικονομικών, που θεσμοθέτησε και έθεσε τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα στα υπόλοιπα υπουργεία και φορείς, γνωστοποίησε τα στοιχεία μόνο για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Γενικό Χημείο. Επίσης υπουργεία, όπως το Παιδείας ή το Υγείας, δεν είχαν καν διαβιβάσει τον αριθμό των υπαλλήλων που απομακρύνονται τουλάχιστον μέχρι χθες.

Σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τους 325 δήμους, οι 213 ενημέρωσαν ότι αποχωρούν 763 υπάλληλοι. Απ' αυτούς, η συντριπτική πλειονότητα, δηλαδή οι 620, παραιτήθηκαν για να συνταξιοδοτηθούν. Από την άλλη πλευρά, μεγάλοι δήμοι, όπως ο Δήμος Αθηναίων, και περιφέρειες, όπως η Περιφέρεια Αττικής, εμφανίστηκαν απρόθυμοι να καταθέσουν στοιχεία.

Αναλυτικά η εικόνα της εφεδρείας σε πρώτο πλάνο έχει ως εξης: Συνολικά, σε όλο το Δημόσιο μόλις 4.929 υπάλληλοι φαίνεται να έχουν αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα. Από αυτούς οι 4.244 επέλεξαν την πρόωρη συνταξιοδότηση για να μην πέσουν στο «λάκκο» της εφεδρείας. Αυτό σημαίνει ότι ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων που ήταν υποψήφιοι να υπαχθούν στην εφεδρεία, προκειμένου να αποφύγουν το καθεστώς της «προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας», έσπευσαν να καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης.

Στην πραγματικότητα, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μόλις 685, δηλαδή ποσοστό 23%, έφυγαν από το Δημόσιο, και από αυτούς οι 515 είναι οι πραγματικοί «έφεδροι», που θα αμείβονται για τα επόμενα δύο χρόνια με το 60% του μισθού τους. Οι υπόλοιποι 170 υπάλληλοι απολύθηκαν αυτοδίκαια, καθώς είχαν ήδη συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια της 35ετίας και παρέμεναν για ακόμη μία τριετία στο Δημόσιο κάνοντας εφαρμογή των σχετικών ασφαλιστικών διατάξεων που είχε θεσπίσει ο Ανδρέας Λοβέρδος. Με βάση τα έως τώρα στοιχεία, από τους 4.929 υπαλλήλους, οι 1.917 αποχώρησαν από τα υπουργεία, οι 1.170 από τα ΝΠΔΔ, οι 288 από τα δικαστήρια, οι 189 από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, οι 430 από τις περιφέρειες, οι 763 από τους δήμους, οι 133 από τα ΝΠΔΔ των δήμων και οι 39 από τις ανεξάρτητες Αρχές.

Με βάση την κατηγορία στην οποία ανήκουν, από τους 4.929 υπαλλήλους που τέθηκαν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς οι 1.134 είναι ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης), οι 537 είναι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), οι 2.659 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και οι 599 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Βεβαίως ο πραγματικός αριθμός των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο θα είναι πολύ μεγαλύτερος αν λάβουμε υπόψη ότι μόνον το ένα τρίτο των υπηρεσιών έχουν μέχρι στιγμής αποστείλει στοιχεία.

Πρώτοι στα μαθήματα, τελευταίοι σε μισθούς

«Την κατάρριψη του μύθου για τον λιγότερο εργαζόμενο Ελληνα εκπαιδευτικό» επιχείρησε, χθες, η ΟΛΜΕ, παρουσιάζοντας στοιχεία του ΟΟΣΑ και άλλων έγκυρων δικτύων, προκειμένου να απαντήσει στην έκθεση που παρήγγειλε το υπουργείο Παιδείας επίσης από τον ΟΟΣΑ, για να... πείσει για το συγκεκριμένο μύθο.

«Οι Ελληνες εκπαιδευτικοί εργάζονται πολύ περισσότερο από συναδέλφους τους στο εξωτερικό και αμείβονται πολύ λιγότερο», επισήμαναν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ παρουσιάζοντας τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε (από το Κέντρο Μελετών της) βασιζόμενη στα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ «Εκπαίδευση με μια ματιά» 2009 και 2011, του δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ «Αριθμοί κλειδιά της εκπαίδευσης στην Ευρώπη» 2009 και «Οργάνωση του σχολικού χρόνου στην Ευρώπη» 2011-12.

Μεταξύ των βασικών διαπιστώσεων:

* Ωρες διδασκαλίας την εβδομάδα

- Σε γενικές γραμμές οι χώρες τείνουν να μειώνουν τον εβδομαδιαίο διδακτικό χρόνο των εκπαιδευτικών στην κατώτερη και την ανώτερη δευτεροβάθμια. Εξαίρεση, η Βουλγαρία και Ρουμανία.

- Γυμνάσιο: μέσος διδακτικών ωρών για τους εκπαιδευτικούς των 25 από τις 27 χώρες της Ε.Ε. είναι 19,1. Στην Ελλάδα είναι 18,5. Το μεγαλύτερο αριθμό ωρών έχουν η Μάλτα (με 26 ώρες) και η Βουλγαρία (με 23). Το μικρότερο έχουν η Φινλανδία (με 13/17) και η Πολωνία με 14 ώρες.

- Λύκειο: ο μέσος όρος διδακτικών ωρών στις 25 από τις 27 χώρες της Ε.Ε. είναι 18,4. Στην Ελλάδα ο μέσος όρος είναι 18,5. Τον μεγαλύτερο αριθμό ωρών έχουν η Βουλγαρία (24) και η Σκοτία (23). Το μικρότερο έχουν η Φινλανδία με 11/17 και οι Πολωνία και Γαλλία με 14 ώρες.

* Διαθέσιμος χρόνος πέραν του διδακτικού

- Ο μέσος όρος στην Ε.Ε. (από τις χώρες που διαθέτουν στοιχεία) είναι 27,5. Σε γενικές γραμμές δεν ξεπερνά τις 30 ώρες. Στην Ελλάδα είναι 30 ώρες.

* Εργάσιμες εβδομάδες

- Ο μέσος όρος των καθαρών εργάσιμων εβδομάδων στις 27 χώρες της Ε.Ε. είναι 38,6 εβδομάδες, στην Ελλάδα είναι 39.

* Συνολικός χρόνος εργασίας σε ετήσια βάση

- Ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 1.199 ώρες για το Γυμνάσιο και 1.166 για το Λύκειο. Σε 19 χώρες της Ε.Ε. είναι 1.133 και 1.108 αντιστοίχως, στην Ελλάδα είναι 1.170 τόσο για το Γυμνάσιο όσο και για Λύκειο.

* Αλλα συμπεράσματα: βρισκόμαστε στο μέσο όρο σε ό,τι αφορά τις διακοπές, τις αργίες και τη διάρκεια του σχολικού έτους.

* Σε ό,τι αφορά τους μισθούς, ο κατάλογος του ΟΟΣΑ δεν χωράει παρερμηνείες. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 13η από τις 15 χώρες που καταγράφονται. Το Λουξεμβούργο μακράν πρώτο με «τελικό μισθό» 125.738 ευρώ. Ακολουθούν μια ομάδα χωρών με μέσο όρο 60.000 ευρώ (Ιρλανδία, Γερμανία, Βέλγιο), μια ομάδα με μέσο όρο 55.000-56.000 (Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία), Ισπανία και Γαλλία με 46.692 και 46.020 αντιστοίχως, Πορτογαλία και Ιταλία γύρω στις 38.000, η Ελλάδα με 29.127 και μετά Σλοβενία με 23.490 και Σλοβακία με 7.844. *

2012: Πιο πίσω κι από τη χρεοκοπία του 1932! Το 52% του προϋπολογισμού πάει στους τοκογλύφους!

Το 1932, όταν η Ελλάδα κήρυξε και επισήμως «χρεοστάσιο» (σ.σ. χρεοκοπία, δηλαδή...)
τα πράγματα είχαν φτάσει στο σημείο που το 43% του προϋπολογισμού πήγαινε σε τόκους και χρεολύσια.
*
Αυτό ήταν και το καθοριστικό στοιχείο για την κήρυξη του «χρεοστασίου».
Με τους τόκους και τα χρεολύσια να έχουν φτάσει τότε σε δυσθεώρητα ύψη, η χώρα ήταν αδύνατον πλέον να αντεπεξέλθει σε ένα τέτοιο αβάσταχτο φορτίο.
Η χρεοκοπία ήταν, πλέον, γεγονός.
Μια χρεοκοπία που η πλουτοκρατία φρόντισε, φυσικά, τα βάρη της να τα φορτωθεί...
ο καθημαγμένος λαός. Και το φρόντισε διά των κομμάτων της, του Κόμματος των Φιλελευθέρων και του Λαϊκού Κόμματος.
Τα οποία λίγο αργότερα έφεραν στην εξουσία τον Μεταξά...
***
Από το όχι και τόσο... μακρινό 1932 ας έρθουμε στο τώρα. Ας έρθουμε στο 2012:
Με τον προϋπολογισμό για το 2012 που ψηφίζεται σήμερα το βράδυ
- και για την ψήφιση του οποίου έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας από όλους τους συμμετέχοντες στην κυβέρνηση Παπαδήμου -
το ποσοστό των ετήσιων συνολικών δαπανών του κράτους που προορίζεται να πάει την ερχόμενη χρονιά στους τοκογλύφους ανέρχεται στο 52%!!!
Επαναλαμβάνουμε:
Το 52% των συνολικών δαπανών του προϋπολογισμού για το 2012 πηγαίνει σε τόκους και χρεολύσια!
*
Τα στοιχεία (όπως φαίνεται και στο σχετικό πίνακα) είναι αμείλικτα και παραδεδεγμένα,
τόσο από τους συντάκτες του προϋπολογισμού, όσο και από τα κόμματα της συγκυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» που θα τον καταστήσουν νόμο του κράτους.
Τι προκύπτει:
Σύμφωνα με τα - δικά τους - στοιχεία,
στα δύο χρόνια εφαρμογής του πρώτου μνημονίου και με έναν προϋπολογισμό που έχει φτιαχτεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του επερχόμενου δεύτερου μνημονίου, το αποτέλεσμα είναι
η Ελλάδα να γυρίζει σε καταστάσεις χειρότερες κι από εκείνες που επικρατούσαν προπολεμικά!
*
Στο πλαίσιο, δηλαδή, αυτής της πολιτικής
- «υπερδεκαετούς» (!!) μάλιστα διάρκειας -
που σηματοδοτεί ο προϋπολογισμός τους,
Η Ελλάδα γυρίζει σε καταστάσεις χειρότερες κι από εκείνες που είχαν ως αποτέλεσμα να επέλθει στη χώρα η χρεοκοπία του 1932!
*
Τι, λοιπόν, ψηφίζουν σήμερα οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.;
Τι ψηφίζουν οι συγκροτούντες την κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» του κ. Παπαδήμου;
*
1) Ψηφίζουν έναν προϋπολογισμό, ο οποίος επιβάλλει ότι από τα περίπου 170 δισ. ευρώ που θα είναι οι συνολικές δαπάνες για το 2012, τα περίπου 88,5 δισ. ευρώ (!!!) θα πάνε στους τοκογλύφους!
Να, επομένως, γιατί «δεν υπάρχουν» λεφτά για μισθούς, συντάξεις, για Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια.
*
2) Ψηφίζουν έναν προϋπολογισμό που προβλέπει ότι ενώ το σύνολο των εσόδων του κράτους θα είναι 54,5 δισ. ευρώ (εισηγητική έκθεση, σελ. 51), οι τοκογλύφοι θα εισπράξουν 88,5 δισ. ευρώ, δηλαδή ένα ποσό μεγαλύτερο κατά... 62% από όλα τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού!
Να, επομένως, γιατί συνεχίζεται εσαεί ο φαύλος κύκλος των νέων δανείων, με τους νέους τόκους, με τα νέα χρεολύσια, που θα φέρουν νέα δάνεια, νέους τόκους κ.ο.κ.
*
3) Ψηφίζουν έναν προϋπολογισμό που λέει ότι με βάση τις αποφάσεις της 26ης Οκτώβρη
(για τις οποίες ο λαός θα πρέπει να... δοξολογεί τους Παπανδρέου, Σαμαρά, Καρατζαφέρη)
ο ελληνικός λαός θα ζήσει με κομμένους μισθούς και κομμένες συντάξεις, με χαράτσια, με φόρους και χωρίς εργασιακά δικαιώματα, θα ζήσει στην ανεργία και τη φτώχεια,
διότι ό,τι παράγεται (τώρα και στο μέλλον!) σε αυτόν τον τόπο «θα πρέπει» να πηγαίνει σε εγχώριους και ξένους δανειστές! Σε εγχώριους και ξένους ομολογιούχους. Στις τράπεζες και στους κεφαλαιοκράτες που «παίζουν» με το ελληνικό δημόσιο χρέος!
***
Αυτή είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου και αυτή είναι η αποστολή που έχει αναλάβει.
Η αποστολή της δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από εκείνο που στη γλώσσα τους το έχουν βαφτίσει «ελεγχόμενη χρεοκοπία».
Στο πλαίσιο αυτής της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» ψηφίζουν έναν προϋπολογισμό που οδηγεί τον ελληνικό λαό
πέρα κι από τη χρεοκοπία!
Πέρα κι από την πτώχευση!
Μας οδηγούν στον αφανισμό!
*
Στο πλαίσιο αυτής της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας»
(σ.σ.: «ελεγχόμενη» μόνο για τους κεφαλαιοκράτες),
όπου ο μισός και πλέον προϋπολογισμός πηγαίνει σε τοκογλύφους, κερδοσκόπους, δανειστές και κάθε λογής «σωτήρες»,
ο ελληνικός λαός οδηγείται σε καταστάσεις πιο οδυνηρές κι από εκείνες του 1932!
*
Στο πλαίσιο αυτής της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας»
ο ελληνικός λαός
- αυτή είναι η αποστολή που ανέλαβε να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση Παπαδήμου, αυτή είναι η αποστολή του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. -
οδηγείται στην ανεξέλεγκτη καταστροφή, στον πλήρη αφανισμό, στην απόλυτη χρεοκοπία!

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)