Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

FTD: Σωστή η προτροπή μας προς του Eλληνες

Την επιλογή τους να απευθυνθούν στους Έλληνες ψηφοφόρους δύο ημέρες πριν από τις εκλογές και να τους συστήσουν «να αντισταθούν στον δημαγωγό», εννοώντας τον Αλέξη Τσίπρα, και να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία, υπερασπίζονται σήμερα οι Financial Times Deutschland.

Η αρχισυνταξία της εφημερίδας επισημαίνει στη σημερινή έκδοση ότι οι FTD θεωρούν υποχρέωσή τους να περιλαμβάνουν όχι μόνο ειδήσεις, αλλά και σχόλια σε σχέση με το τι θεωρούν σωστό και τι λάθος.

«Μία ανοικτή και διαφανής έκφραση γνώμης είναι πιο παραγωγική και ειλικρινής από την έμμεση έκφραση συμπάθειας, πολιτική που ακολουθείται από άλλες εφημερίδες», εκτιμά η διεύθυνση του γερμανικού οικονομικού φύλλου και διευκρινίζει ότι «η σύσταση για την ψήφο στις εκλογές δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως έκφραση πίστης σε ένα συγκεκριμένο κόμμα», αλλά αναφέρεται, όπως επισημαίνεται, στην συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση.

«Οι FTD όλα αυτά τα χρόνια κάνουν τις επιλογές τους με κριτική σκέψη και δεν συνδέονται με συγκεκριμένο κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων. Ο αναγνώστης είναι αρκετά ώριμος, ώστε να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα», τονίζεται.

Έως τώρα η πρακτική αυτή αφορούσε μόνο τις γερμανικές εκλογές, τονίζουν οι FTD και εξηγούν πώς αποφάσισαν να γίνει η εξαίρεση:

«Οι ελληνικές εκλογές ήταν ιδιαίτερα σημαντικές και για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το μέλλον της Γερμανίας και των άλλων Ευρωπαίων. Η κατάληξή τους μπορεί να ρίξει την ευρωπαϊκή ήπειρο σε υπαρξιακή κρίση και να καταστρέψει την επί δεκαετίες επιτευχθείσα κοινωνική και υλική ευημερία. Γι' αυτό τον λόγο η εκλογική σύσταση της εφημερίδας δεν ήταν τίποτε λιγότερο αλλά και τίποτε περισσότερο από μία διαφανή έκφραση άποψης για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης».

Στη σημερινή έκδοση δημοσιεύονται πάντως και κάποιες από τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Αθήνα το δημοσίευμα της Παρασκευής, τόσο από την πλευρά των κομμάτων όσο και από αυτήν του Τύπου.

«Φρένο» από το ΣτΕ στην απασχόληση προσωπικού του Λιμενικού στον ιδιωτικό τομέα

Παράνομη έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) διάταξη σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που προέβλεπε ότι προσωπικό του Λιμενικού Σώματος μπορεί κατ εξαίρεση να ασκεί ιδιωτικό έργο ή να εργάζεται με αμοιβή. Επίσης, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο «μπλόκαρε» και άλλη ρύθμιση που άναβε το «πράσινο φως» για την συμμετοχή προσωπικού του Λιμενικού Σώματος σε σωματεία και ενώσεις κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η ρύθμιση αυτή «κόπηκε» από το ΣτΕ ως αντίθετη στο άρθρο 12 του Συντάγματος που προστατεύει το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις κρίθηκαν παράνομες από το ΣτΕ με πρακτικό του (98/2012) κατά την επεξεργασία του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) με τίτλο: «ιεραρχία, προαγωγές, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος ελληνικής ακτοφυλακής».

Αντίθετα, νόμιμες κρίθηκαν από το ΣτΕ ρυθμίσεις του σχεδίου ΠΔ που προβλέπουν:

- Πως όσοι τελούν σε άδεια άνευ αποδοχών δεν κρίνονται και δεν προάγονται το διάστημα της άδειας τους. Αντίθετα κρίνονται και προάγονται όσοι τελούν σε γονική άδεια, η οποία λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας.

- Πως στις κορυφαίες ηγετικές θέσεις του Λιμενικούς Σώματος κρίνονται προς προαγωγή όσοι κατέχουν τους προβλεπόμενους βαθμούς αντιναύαρχων ή υποναύαρχων (για το βαθμό του αρχηγού), υποναυάρχων ή αρχιπλοιάρχων (για το βαθμό υπαρχηγού και επιτελάρχη αρχηγείου) και αρχιπλοιάρχων (για το βαθμό υποναυάρχων) και είναι πράγματι εν ενεργεία.

- Τη συμμετοχή του προσωπικού σε σωματεία ή ενώσεις φιλανθρωπικού, εκπαιδευτικού, εκπολιτιστικού και φυσιολατρικού χαρακτήρα.

Με το ίδιο πρακτικό του ΣτΕ «κόβονται» από τις προαγωγές όσοι έχουν αποστρατευθεί ή όσοι είναι εν ενεργεία μετά από δικαστική απόφαση που τους δικαίωνε για την μη προαγωγή τους.

Μικτές τάσεις στη Wall Street

Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 1.344,78 μονάδες, κερδίζοντας 1,94 μονάδα ή +0,14%.

Μικτές τάσεις επικράτησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν αφενός διστακτικοί λόγω των μακροοικονομικών αμφιβολιών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού και αφετέρου αισιόδοξοι για την ανάκαμψη του τεχνολογικού τομέα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 25,35 μονάδες (-0,20%) και έκλεισε στις 12.741,82 μονάδες ενώ ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 2.895,33 μονάδες, με κέρδη 22,53 μονάδων ή +0,78%.

Λεφτά υπάρχουν! Ακόμη 456 δισ. δολάρια στα ταμεία του ΔΝΤ

Κατά 456 δισεκατομμύρια δολάρια αύξησε το αποθεματικό του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με την Κίνα και τη Γερμανία να είναι οι μεγαλύτεροι «αιμοδότες».

Την αύξηση των αποθεματικών του Ταμείου ανακοίνωσε η ίδια η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ κατά την πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Λος Κάμπος του Μεξικού. Δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για τις χώρες που δεν είχαν προσδιορίσει το ύψος της συμβολής τους , όπως η Κίνα, η οποία θα συνεισφέρει 43 δισεκατομμύρια δολάρια, ή δεν είχαν αποφασίσει ότι θα συνεισφέρουν, όπως το Μεξικό.

Οι ηγέτες της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής (οι BRICS), οι οποίοι συναντήθηκαν πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής, ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν για την ενίσχυση της συνεισφοράς τους στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με την πρόθεση να την συνδέσουν με σειρά μεταρρυθμίσεων στη λειτουργία του, που εκκρεμούν και θα αυξήσουν το ειδικό βάρος των αναπτυσσόμενων χωρών στους μηχανισμούς λήψεως αποφάσεων.

"Μεγάλες και μικρές χώρες ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας και άλλες είναι πιθανόν να τις ακολουθήσουν...Κατά συνέπεια, το σύνολο των δεσμεύσεων που διατυπώθηκαν ανέρχεται σε 456 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχεί σχεδόν στον διπλασιασμό της δανειοδοτικής μας ικανότητας", είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Προσχέδιο G20: «Κλειδώστε» την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Σπανίως ανακοινωθέν της G20 κάνει μεμονωμένη αναφορά σε μια χώρα. Η Ελλάδα «έσπασε» κι αυτό το ταμπού!

Η κατάσταση στη χώρα μας μετά τις εκλογές της Κυριακής και την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας κυριάρχησε την πρώτη μέρα των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Μεξικό.

Το προσχέδιο του ανακοινωθέντων που εξασφάλισε το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως οι ηγέτες της G20 περιμένουν να αρχίσει άμεσα η συνεργασία της ευρωζώνης με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλιστεί αφενός η παραμονή της χώρας στο ευρώ και αφετέρου η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Προσβλέπουμε στη ζώνη του ευρώ να εργαστεί σε συνεργασία με την επόμενη ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων και της βιωσιμότητα της Ευρωζώνης», αναφέρεται στο προσχέδιο.

Οι ηγέτες των κρατών μελών της G20 ασκούν πιέσεις στην Ευρώπη για να κάνει νέα φιλόδοξα βήματα ώστε να επιλύσει την κρίση χρέους, αφού η νίκη των μνημονιακών κομμάτων στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές δεν κατάφερε να ηρεμήσει τις αγορές ή να καθησυχάσει τις ανησυχίες ότι περαιτέρω αναταραχή θα μπορούσε να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία.

Οι μεγαλύτερες αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες παγκόσμιες οικονομίες είχαν σκοπό να προτρέψουν την Ευρώπη να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, η οποία μαίνεται για περισσότερο από δύο χρόνια, σύμφωνα το προσχέδιο.

Κυρίαρχο θέμα κατά την εναρκτήρια συζήτηση των G20, σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, απετέλεσε η μάχη της Ευρώπης ενάντια στην κρίση χρέους, η οποία οδήγησε την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία να ζητήσουν τη βοήθεια του Δ.Ν.Τ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξανάγκασε την Ισπανία να αναζητήσει βοήθεια για τις τράπεζές της.

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε προς το αρνητικότερο τις προβλέψεις της για παγκόσμια ανάπτυξη το 2012 στο 2.5% και προειδοποίησε ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με μια μεγάλης διάρκειας οικονομική αστάθεια των αγορών και περιορισμένη ανάπτυξη.

Τα τρία πρώτα βήματα της κυβέρνησης – Πως θα “ανασάνει” η Ελλάδα από το μνημόνιο

Η χώρα είναι ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών. Η επόμενη δόση του δανείου πρέπει να εκταμιευτεί άμεσα και παράλληλα η τρόικα να πειστεί για κάποια ελάφρυνση του ασφυκτικού προγράμματος του μνημονίου. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί και να πείσει ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές.Τα μηνύματα που έρχονται από τους εταίρους και δανειστές αφήνουν περιθώριο επιμήκυνσης του χρόνου επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων κατά ένα τουλάχιστον χρόνο. Αυτό θα αποτελέσει και το κλειδί ώστε να υπάρξει κάποια προοπτική για τη χώρα που ασφυκτιά και βρίσκεται ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών.

Ο πρώτος στόχος της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η εκταμίευση της δόσης. Μόνο έτσι θα υπάρξει τρόπος να αποφευχθεί η στάση πληρωμών καθώς τα ταμειακά αποθέματα επαρκούν για μισθούς και συντάξεις ως το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Σε πρώτη φάση θα διεκδικηθεί το περιβόητο ένα δισεκατομμύριο που έμεινε κλειδωμένο στα ταμεία από την προηγούμενη δόση, κάτι που πολλοί θεωρούν ότι εύκολα μπορεί να εκταμιευτεί ως μια κίνηση καλής θέλησης των εταίρων προς τη νέα κυβέρνηση.

Παράλληλα το περιβόητο μήνυμα για ... προθεσμία 100 ημερών από τη Γερμανική κυβέρνηση, αλλά και τα μηνύματα για επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων μπορεί να σημάνουν μια πίστωση χρόνου προς την Ελλάδα ώστε να μπορέσει να πετύχει την εκταμίευση των κονδυλίων και να κινήσει την αγορά.

Η εκταμίευση των δόσεων θα σημάνει έστω και για μερικούς μήνες μετάθεση της στάσης πληρωμών και παράλληλα θα ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε να αυξηθεί και η ρευστότητα στην αγορά.

Ο τρίτος στόχος είναι η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που με την παράλληλη αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες θα ξεμπλοκάρουν μεγάλα έργα ανοίγοντας μετά από 2 χρόνια και την αγορά εργασίας.

Πέθανε ο προπονητής Αλκέτας Παναγούλιας

Εφυγε από την ζωή το βράδυ της Δευτέρας σε ηλικία 78 ετών ο προπονητής Αλκέτας Παναγούλιας, στο σπίτι του στη Βιένα, λίγο έξω από την Ουάσιγκτον, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια.

Πέθανε ο προπονητής Αλκέτας Παναγούλιας

Ο Αλκέτας Παναγούλιας έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ως παίκτης, προπονητής, ακόμη και πρόεδρος του αγαπημένου του Αρη Θεσσαλονίκης.

Ως προπονητής υπήρξε επαναστάτης και πρωτοπόρος και πραγματοποίησε μια άκρως επιτυχημένη καριέρα με αποκορύφωμα τις προκρίσεις της Εθνικής ομάδας, αρχικά, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980 στην Ιταλία και εν συνεχεία, στο Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ, ενώ κατέκτησε και τρία πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό.

Επίσης, διετέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός στην εθνική και την ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ.

Προ ετών τιμήθηκε ως ο καλύτερος έλληνας προπονητής των τελευταίων πενήντα ετών. Η κηδεία του θα γίνει στην Ουάσιγκτον.

Ένα βήμα πριν την ... κυβερνητική τρόικα – Τα “κλειδιά” για τη συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

- Διετή διάρκεια προτείνει ο Σαμαράς

- Συμφωνία στα... σημεία με Βενιζέλο

- Δύο πόλοι στη ΔΗΜΑΡ με αντιδράσεις για συμμετοχή στην κυβέρνηση

- “Κλειδί” το υπουργείο Οικονομικών και το “μίνιμουμ” της διαπραγμάτευσηςΠολλοί είναι αυτοί προεξοφλούν πως παρά την επιμονή Βενιζέλου για σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όλων των αρχηγών και παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς, σήμερα θα έχουμε την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Οι διαπραγματεύσεις φαίνεται πως είναι σε πολύ προωθημένο σημείο. Ήδη οι συζητήσεις έχουν περάσει από το στάδιο του “όχι” ή του “ναι” σε μια συμμετοχή στην κυβέρνηση στο ποιοι θα την αποτελούν.

Η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά είναι για μίνιμουμ συμφωνία των τριών κομμάτων σε μια κυβέρνηση με ορίζοντα διετίας ώστε να διαπραγματευτεί με την τρόικα όλες τις πιθανές αλλαγές που μπορούν να γίνουν και για 24μήνες να έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει το πρόγραμμα πάνω στα βασικά σημεία που θα συμφωνηθούν μεταξύ των τριών αρχηγών.

Στο πλαίσιο της “συνευθύνης” ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμεί την ενεργεί συμμετοχή προσώπων της ΔΗΜΑΡ στο νέο κυβερνητικό σχήμα και όχι την απλή στήριξη σε αυτή την κυβέρνηση, ωστόσο ο Φώτης Κουβέλης εμμένει, κυρίως λόγω εσωκομματικών αντιδράσεων, στη συμμετοχή φερέγγυων προσώπων σε θέσεις ευθύνης πρόσωπα που θα συμφωνηθούν και από τους τρεις αρχηγούς, ώστε να αποφύγει την άμεση εμπλοκή στελεχών του και μαζί και την φθορά που θα επιφέρει το κυβερνητικό έργο...

Κλειδί θα είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών. Εδώ οι γραμμές σε όλα τα κόμματα είναι δύο. Άλλοι επιθυμούν τη θέση να αναλάβει τεχνοκράτης και άλλοι πολιτικό πρόσωπο. Έτσι φαίνεται πως θα ακολουθηθεί η μέση λύση, ένα μεικτό σχήμα από τεχνοκράτες και πολιτικούς, κάτι που πιθανότατα ακολουθηθεί και σε άλλα υπουργεία.

Ήδη πάντως είναι αρκετοί που ... προβάρουν υπουργικό κοστούμι (διαβάστε εδώ) ωστόσο τίποτα ακόμη δεν έχει “κλείσει”, καθώς προέχει η συμφωνία επί των προγραμματικών του νέου κυβερνητικού σχήματος.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)