Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Υπόδειγμα Συμπληρωσης Εκκαθαριστικής Δήλωσης ΦΠΑ, Δικηγόρου

...με Βιβλία Β' Κατηγορίας (Εσόδων-Εξόδων)


Αντιγραφο του εκκαθαριστικού μπορείτε να "κατεβασετε" απο εδώ.

Φοροτεχνικό Λογιστικό Γραφειο
Ιωάννη Σ. Κοτσαρίδη
Στρ.Οικονομολόγου (Σχης ε.α)
Φοροτεχνικός Α’ – Μέλος ΟΕΕ
Δνση Γραφείου: Βουτσινά 87, Χολαργός Tηλ.2110125501, Κιν.6947653193

site:www.militaryconsultant.gr, e-mail: kotsaridisi@yahoo.gr





Φούλ του....111

Φέτος θα έχουμε την εμπειρία τεσσάρων ασυνήθιστων ημερομηνίων. 1/1/11, 1/11/11, 11/1/11, 11/11/11 και αυτό δεν είναι όλο ...

Πάρτε τα δύο τελευταία ψηφία του έτους κατά το οποίο γεννηθήκατε -
Τώρα προσθέστε την ηλικία που θα έχετε φέτος, και το αποτέλεσμα θα είναι 111 για όλους!
Για παράδειγμα, ο Γιάννης γεννήθηκε το 1957 και 57 + 54 = 111 καλό, ε !!!
Αυτό είναι το έτος των χρημάτων!
Φέτος τον Οκτώβριο θα έχουμε 5 Κυριακές, 5 Δευτέρες και 5 Σάββατα.
Αυτό συμβαίνει μόνο κάθε 823 χρόνια.
Αυτά τα συγκεκριμένα έτη είναι γνωστά ως «Moneybags» ("σακούλες λεφτά")

This year we're going to experience four unusual dates. 1/1/11, 1/11/11, 11/1/11, 11/11/11 and that's not all...
Take the last two digits of the year in which you were born -
now add the age you will be this year, and the result will be 111 for everyone!
For example -John was born in 1957 and 57 + 54 = 111
good eh!
This is the year of Money!!!
This year October will have 5 Sundays, 5 Mondays and 5 Saturdays.
This happens only every 823 years.
These particular years are known as 'Moneybags'


Ήταν ένας Λίβυος, ένας Ιάπωνας κι ένας Έλληνας

.................και συναντώνται με το Θεό:

Συναγερμός για ταμεία-εφάπαξ

Απώλειες 700 εκατ. ευρώ για το ΙΚΑ φέρνουν οι μειώσεις μισθών. 300 εκατ. ευρώ το κόστος για κάθε μονάδα αύξησης της ανεργίας. «Τορπίλη» οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις. Σήμα κινδύνου και για την αύξηση της εισφοροδιαφυγής.
Βόμβα για το ασφαλιστικό σύστημα αποτελούν η αύξηση της ανεργίας, η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, η εισφοροδιαφυγή, αλλά και η μαζική έξοδος στη σύνταξη. Στο υπουργείο Εργασίας έχει σημάνει συναγερμός και ήδη είναι σε εξέλιξη πακέτο μέτρων για την
αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης και τον περιορισμό της σπατάλης.

Το μεγαλύτερο τίμημα καλείται να σηκώσει το ΙΚΑ, που βλέπει τα έσοδα από τις εισφορές να περιορίζονται λόγω της μείωσης των μισθών και της αύξησης της ανεργίας. Ωστόσο, στο «κόκκινο» βρίσκονται και άλλοι ασφαλιστικοί φορείς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, που αναζητά επειγόντως ρευστό για το εφάπαξ βοήθημα.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ενημερώνοντας την ειδική επιτροπή της Βουλής για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και τις επιπτώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα. Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία του Γ. Κουτρουμάνη προκύπτει πως οι κυριότερες πληγές των ασφαλιστικών ταμείων είναι τέσσερις:

1. Η αύξηση της ανεργίας λόγω της οικονομικής κρίσης. Κάθε ποσοστιαία μονάδα αύξησης της ανεργίας κοστίζει 300 εκατομμύρια ευρώ στο ΙΚΑ και μαζί με τα επιδόματα το τίμημα φτάνει τα 450 εκατομμύρια ευρώ.

2. Η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, που κατ' επέκταση περιορίζει και τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Είναι χαρακτηριστικό πως η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 6% φέτος οδηγεί σε απώλειες 700 εκατομμυρίων ευρώ για το ΙΚΑ. Κάθε μία μονάδα μείωσης των αποδοχών σημαίνει 115 εκατομμύρια λιγότερες εισφορές ετησίως.

3. Η αύξηση του αριθμού των συνταξιοδοτήσεων, που θα έχει ως αποτέλεσμα τα ταμεία να χρειαστούν επιπλέον 1,2 δισεκατομμύρια τα επόμενα πέντε χρόνια.

4. Η ανασφάλιστη εργασία, αλλά και η άρνηση μερίδας εργοδοτών να πληρώσει τις τρέχουσες εισφορές. Η «μαύρη εργασία» φτάνει σήμερα το 25% και στόχος του υπουργείου είναι να μειωθεί στο 12% την επόμενη τριετία.
Σημειώνεται πως ένας μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων δεν πληρώνει τις τρέχουσες εισφορές. Με βάση τα στοιχεία, το ποσοστό αυτό είναι 36% στον ΟΑΕΕ, 33% στον ΟΓΑ και 26% με 27% στο ΙΚΑ. Τα οφειλόμενα στο ΙΚΑ έχουν φτάσει τα 5,9 δισεκατομμύρια, στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών τα 3,9 δισεκατομμύρια και στα υπόλοιπα ταμεία φτάνουν το ένα δισεκατομμύριο. Δηλαδή συνολικά ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
  • Δεν τίθεται θέμα περικοπής δεύτερων ή τρίτων παράλληλων συντάξεων, εφόσον ο δικαιούχος έχει καταβάλει εισφορές και τις δηλώνει στην εφορία, διαβεβαίωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Μέτρα στήριξης με αξιοποίηση ακινήτων, «εργόσημο» και ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών
Η καθιέρωση του «εργόσημου» για όσους απασχολούνται σε οικιακές ή αγροτικές εργασίες, η ρύθμιση των χρεών με ευνοϊκούς όρους και η αξιοποίηση των ακινήτων είναι μερικά μόνο από τα μέτρα στήριξης των Ταμείων. Στις προτεραιότητες του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη είναι:
  • Η καθιέρωση του «εργόσημου» μετά από ένα δίμηνο. Το «εργόσημο» θα αφορά πάνω από 250.000 άτομα που παρέχουν κατ΄οίκον υπηρεσίες (όπως για παράδειγμα οικιακοί βοηθοί) αλλά και τους αγρεργάτες (που ασχολούνται με τη συγκομιδή διαφόρων αγροτικών προϊόντων).
  • Η εφαρμογή μίας νέας ρύθμισης χρεών προς τα Ταμεία, που απευθύνεται σε 300.000 οφειλέτες. Για όσους εργοδότες υπαχθούν στη ρύθμιση αναστέλλονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012 τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης οφειλών (πλειστηριασμοί).
  • Η καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων. Η αρχή γίνεται από το ΙΚΑ που θα προσλάβει σύμβουλο, ενώ τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι ασφαλιστικοί φορείς. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως σήμερα για να αξιοποιηθεί ένα ακίνητο χρειάζονται δύο χρόνια. Στόχος του υπουργείου είναι να δώσει λύση στο πρόβλημα και να περιοριστούν οι καθυστερήσεις.
Η πάταξη της σπατάλης στους κλάδους υγείας, προκειμένου να εξοικονομηθούν φέτος 1.4 δισεκατομμύρια ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο σύνολο των Ταμείων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο.

ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Επέκταση της ρύθμισης για προστασία των νέων μητέρων
Την επέκταση της ευνοϊκής ρύθμισης για τη 18μηνη προστασία (μη απόλυση) των νέων μητέρων για το σύνολο των γυναικών που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα ζητεί η ΓΣΕΕ. Γι' αυτό το θέμα η Συνομοσπονδία έστειλε χθες επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, που έχει συμπεριλάβει τη σχετική ρύθμιση στο νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ.

Σημειώνεται πως με το ισχύον καθεστώς μία μητέρα δεν μπορεί να απολυθεί έως και 12 μήνες μετά τον τοκετό. Μετά, όμως, την πρόβλεψη για χορήγηση 6μηνης άδειας (άνευ αποδοχών) για την ανατροφή του παιδιού (ενεργοποιείται μετά την περίοδο της λοχείας), προέκυψε η ανάγκη επέκτασης του χρόνου προστασίας της νέας μητέρας στους 18 μήνες.

Τώρα η ΓΣΕΕ ζητεί την επέκταση αυτής της ευνοϊκής διάταξης, η οποία καλύπτει μόνο όσες γυναίκες αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση. Στην επιστολή ζητεί χαρακτηριστικά «τη μη εξαίρεση σημαντικών κατηγοριών εργαζομένων, που χρήζουν ίσης προστασίας».

Ενδεικτικά γίνεται αναφορά στις νέες μητέρες που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε ατομικές επιχειρήσεις και είναι σύζυγοι ή συγγενείς (πρώτου ή δεύτερου βαθμού συγγένειας), δεν έχουν λάβει επίδομα μητρότητας από το ΙΚΑ λόγω της μη συμπλήρωσης των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης (200) κ.ά.

38.000 δημόσιοι υπάλληλοι περιμένουν στην ουρά για να πάρουν το εφάπαξ

Σε οικονομικό «αδιέξοδο» βρίσκεται το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου έφτασαν τις 38.000 οι αιτήσεις για το εφάπαξ. Αυτήν τη στιγμή ο χρόνος αναμονής προσεγγίζει τα δύο χρόνια, ενώ η «μαύρη τρύπα» του ασφαλιστικού φορέα έχει φτάσει τα 1,7 δισ. ευρώ.

Μάλιστα η κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς, λόγω της μαζικής φυγής των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, τον Μάρτιο καταγράφεται μία αύξηση της τάξης του 25% των αιτήσεων για εφάπαξ (έφτασαν τις 1.300) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Σε περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, όσοι υποβάλουν τώρα αίτηση, θα πάρουν το εφάπαξ έπειτα από τρία ή ακόμα και τέσσερα χρόνια. Αρκεί να αναφερθεί πως κάθε μήνα τα έσοδα από τις εισφορές αρκούν για την έκδοση μόνο 600 με 650 βοηθημάτων.

Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, η κυβέρνηση έχει έτοιμο σχέδιο τριών σημείων για το Ταμείο Πρόνοιας, με στόχο να ξεμπλοκάρει η καταβολή του εφάπαξ σε όσους υπέβαλαν αίτηση το 2009. Συγκεκριμένα προβλέπεται:
  • Η ασφάλιση στο Ταμείο Πρόνοιας των 60.000 εργαζομένων με συμβάσεις στο Δημόσιο. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ασφαλίζονται στο ΙΚΑ και μέχρι τώρα δεν έπαιρναν το εφάπαξ που χορηγεί το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.
Τώρα θα μπορούν να καταβάλλουν τις απαιτούμενες εισφορές στο Ταμείο Πρόνοιας και όταν έρθει η ώρα της συνταξιοδότησης θα πάρουν και το εφάπαξ που τους αναλογεί.
  • Ο εσωτερικός δανεισμός του Ταμείου Πρόνοιας από το επικουρικό του Δημοσίου (δηλαδή το ΤΕΑΔΥ). Το δάνειο αυτό θα είναι περίπου 350 με 400 εκατ. ευρώ, ποσό που αρκεί για να καταβληθούν περίπου 8.000 εφάπαξ στους δικαιούχους.
  • Η έκδοση ομολόγου ύψους 250 εκατ. ευρώ.
Σε περίπτωση που τα προβλήματα του Ταμείου δεν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, θα εξεταστεί σε επόμενη φάση το ενδεχόμενο επιβολής ειδικής εισφοράς από 2% έως 3% σε όλα τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτά τα χρήματα θα πηγαίνουν για τη στήριξη του Ταμείου Πρόνοιας και οι όποιες αποφάσεις θα συνδεθούν με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στον δημόσιο τομέα.

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ «ΑΔΙΕΞΟΔΟ»
  • Τις 38.000 έφτασαν οι αιτήσεις για εφάπαξ, που στοιβάζονται στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.
  • Ο χρόνος αναμονής προσεγγίζει τα δύο χρόνια.
  • Τον Μάρτιο καταγράφεται αύξηση των αιτήσεων κατά 25% σε σχέση με πέρυσι.
  • Κάθε μήνα τα έσοδα από εισφορές αρκούν για την έκδοση μόνο 600 με 650 βοηθημάτων.

Τούρκικο «πόδι» στο Καστελόριζο


ΔΕΙΤΕ: Τί θα γινόταν αν οι μετανάστες καταλάμβαναν τη Βουλή…

Πραγματικά θα θέλαμε όλοι να το βλέπαμε αυτο…



drseeng.com


Το φαινόμενο Κούλιτζ

*Όταν η απιστία έχει την υποστήριξη της επιστήμης* (δεν φταίω εγώ γλυκιά μου αλλά... το φαινόμενο Κούλιτζ).

Οι άνδρες έχουν την τάση να είναι άπιστοι ακόμα και με τις πιο όμορφες
γυναίκες. Πάρτε για παράδειγμα το σούπερ μοντέλο Κρίστι Μπρίνκλεϊ, το
διαζύγιο της οποίας απασχόλησε στο πρόσφατο παρελθόν τα αμερικανικά μίντια.
Αυτό που εξέπληξε τους κοινωνικούς σχολιαστές στις ΗΠΑ ήταν η ακατανόητη
απιστία του πρώην συζύγου του μοντέλου, του αρχιτέκτονα Πίτερ Κουκ, με μια
ασήμαντη 18άχρονη πωλήτρια. Ο Κουκ πέρναγε ονειρεμένη ζωή σε πολυτελή σπίτια
και κότερα, και οι προσωπικοί του λογαριασμοί ήταν πολλές φορές πληρωμένοι
από την ίδια την Μπρίνκλεϊ, η περιουσία της οποίας υπολογίζεται στα 80 εκατ.
δολάρια. Ορισμένοι είπαν ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι τρελός για να
απατήσει μια από τις πιο πλούσιες και σέξι γυναίκες της Αμερικής. Όμως,
πρόκειται απλώς για το φαινόμενο Κούλιτζ.

Το φαινόμενο Κούλιτζ παρατηρήθηκε για πρώτη φορά σε ποντίκια στη δεκαετία
του 1950. Οι ερευνητές έβαλαν ένα αρσενικό ποντίκι στο κλουβί μαζί με 4-5
θηλυκά που βρίσκονταν σε οίστρο, και δεν άργησαν να καταγράψουν μια
φρενίτιδα συνουσιών. Σταδιακά βέβαια, η επιθυμία του αρσενικού ποντικιού για
σεξ μειωνόταν και μετά από δύο μέρες, εξανεμίστηκε εντελώς, παρότι τα θηλυκά
ποντίκια συνέχιζαν να στέλνουν μηνύματα διαθεσιμότητας. Οι ερευνητές
υπέθεσαν ότι το αρσενικό ποντίκι είχε εξαντληθεί αλλά όταν πρόσθεσαν στο
κλουβί καινούργια θηλυκά, παρατήρησαν με μεγάλη έκπληξη ότι το αρσενικό
ποντίκι ξαναβρήκε το ερωτικό του σφρίγος. Άρχισε ένας δεύτερος κύκλος
σεξουαλικής φρενίτιδας αλλά μόνο με τα καινούργια θηλυκά. Το αρσενικό
ποντίκι θυμόταν ποια θηλυκά είχε εξυπηρετήσει και τα απέφευγε συστηματικά.
Το πείραμα επαναλήφθηκε πολλές φορές και πάντα το αρσενικά ποντίκια έκαναν
σεξ μόνο με τα νεοεισερχόμενα στο κλουβί θηλυκά. Το φαινόμενο αυτό, δηλαδή
το αρσενικό να αποφεύγει τα θηλυκά με τα οποία έχει ήδη κάνει σεξ και να
αναζητά καινούργια, ισχύει σε πολλά είδη ζώων, π.χ. φίδια, ακρίδες, κριάρια,
ταύρους κλπ. και βαπτίστηκε φαινόμενο Κούλιτζ από ένα περιστατικό σχετικά
με τον Κάλβιν Κούλιτζ, τον 30ό πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στη δεκαετία του 1920, ο Αμερικανός πρόεδρος Κούλιτζ είχε επισκέφθηκε μαζί
με τη γυναίκα του μια κρατική φάρμα. Το ζεύγος είχε ξεναγηθεί χωριστά, με
μια μικρή χρονική διαφορά. Όταν η κυρία Κούλιτζ πέρασε μπροστά από ένα
κοτέτσι ρώτησε τον ξεναγό αν ο κόκορας εκτελεί τα καθήκοντά του
καθημερινά. «Πολλές φορές την ημέρα, κυρία» ήταν η απάντηση του ξεναγού.
«Παρακαλώ, πείτε το αυτό στον κύριο Κούλιτζ», είπε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Σε
λίγο πέρασε κι ο πρόεδρος από το ίδιο σημείο, και ο ξεναγός του μετέφερε τα
λόγια της συζύγου του. Αφού σκέφτηκε λίγο ο Αμερικανός πρόεδρος ρώτησε: «Με
την ίδια κότα κάθε φορά;» «Όχι, με άλλη κότα κάθε φορά, κύριε», απάντησε ο
ξεναγός. «Παρακαλώ, πείτε το αυτό στην κυρία Κούλιτζ», είπε ο Αμερικανός
πρόεδρος.
Οι βιολόγοι πιστεύουν ότι το φαινόμενο Κούλιτζ εμφανίστηκε πριν από
εκατομμύρια χρόνια όταν τα αρσενικά θηλαστικά ανέπτυξαν μια στρατηγική να
γονιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερα θηλυκά. Η στρατηγική αυτή ρυθμίζεται
υποσυνείδητα από ένα αρχαίο μέρος του εγκεφάλου, το λιμπικό σύστημα όπου
ανήκει ο υποθάλαμος ο οποίος συμμετέχει σε πολλές βασικές λειτουργίες όπως
είναι ο έλεγχος της πείνας, της δίψας, του ύπνου, της θερμοκρασίας, του σεξ,
της μνήμης και των συναισθημάτων. Πολλοί πιστεύουν πως όχι μόνο τα αρσενικά
ζώα αλλά και ο άνδρας διαθέτει αυτόν τον πρωτόγονο προγραμματισμό, και
μάλιστα σε σημαντικό βαθμό.

Πράγματι, ο άνδρας, ακόμα και αν είναι ευχαριστημένος με τη μόνιμη σχέση
του, εκδηλώνει συχνά την επιθυμία για καινούργιο ερωτικό ταίρι. Αντίθετα, οι
γυναίκες είναι πιο δεκτικές στο να κάνουν σεξ με τον ίδιο άνδρα για μεγάλο
χρονικό διάστημα ή ακόμα και για ολόκληρη τη ζωή τους. Όμως στον άντρα
παρατηρείται μια ραγδαία μείωση της τεστοστερόνης, όταν ο ερωτικός σύντροφος
παραμένει ο ίδιος επί μακρόν. Αυτός είναι ο λόγος που η επιθυμία του άντρα
για σεξ στη διάρκεια του γάμου πέφτει σημαντικά ενώ της γυναίκας παραμένει
σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα, λένε ορισμένοι ψυχολόγοι.

Οι έρευνες δείχνουν ότι το σεξ με την ίδια γυναίκα, μετά από μια χρονική
περίοδο, δεν προκαλεί στον άνδρα σημαντική έκκριση ντοπαμίνης η οποία είναι
μια βασική ορμόνη της ευχαρίστησης. Ύστερα από μερικά χρόνια γάμου, η
ντοπαμίνη μπορεί να ανέβει σημαντικά μόνο όταν ο άντρας βρει καινούργια
γυναίκα, κι ας είναι λιγότερο εμφανίσιμη από τη σύζυγο. Συχνά μάλιστα, όταν
η σύζυγος ανακαλύψει με ποια γυναίκα την απατούσε ο άντρας της, δυσκολεύεται
να πιστέψει ότι είναι τόσο κακόγουστος. Αυτό συμβαίνει διότι η ποικιλία για
τον άντρα είναι από μόνη της ένα δυνατό αφροδισιακό. Δυστυχώς, η αντρική
βιολογία κάνει τη μόνιμη σύντροφο να μοιάζει με βραστό κουνουπίδι και τη νέα
με μπριζόλα στα κάρβουνα, ακόμα και όταν αντικειμενικά ισχύει το αντίστροφο.
Βέβαια, η επιθυμία για ανανέωση δεν υπάρχει μόνο στις ερωτικές σχέσεις, αλλά
σε ολόκληρο το εύρος ζωής, και αναφέρεται στην ψυχολογία με τον όρο
«νεοφιλία». Πραγματικά, τίποτα δεν καθαρίζει περισσότερο το μυαλό από το
καινούργιο. Όλοι θέλουμε να κάνουμε ταξίδια, οι γυναίκες αρέσκονται
ιδιαίτερα να αλλάζουν την εμφάνισή τους και τα παιδιά θέλουν καινούργια
παιγνίδια. Έτσι και ο άνδρας, ως μεγάλο παιδί, νιώθει έντονα την επιθυμία
για αλλαγή ερωτικού συντρόφου ρυθμισμένος από το φαινόμε

Το top 25 των πολιτικών ψευδών...

Θέλω εδώ και μέρες να γράψω κάτι αλλά μου’ λειπε η έμπνευση η σωστή…
Και να που ήρθε σήμερα, Πρωταπριλιά.
Στο άκουσμα της λέξης το μυαλό κατακλύζει αυτόματα με ψέμματα που είπες, που σου είπαν, μικρά, αθώα, μεγαλύτερα, αναγκαία.

Υπάρχουν όμως κάτι άλλα ψέμματα τόσο ειδικού βάρους που αξίζει να τα συγκεντρώσουμε σε μία λίστα για να μην τα ξεχνάμε. Πρόκειται για τα πολιτικά ψεύδη που ακούμε επί χρόνια κι ενίοτε πιστεύουμε γιατί έχουμε αυτή την ανάγκη να πιαστούμε από κάπου. Όταν όμως τα… παρακούσουμε χωρίς κανένα αντίκρυσμα, αρχίζουν μετά οι δικές μας αλήθειες…

ΤΟP 25

1. Λεφτά υπάρχουν
(Μην κοιτάτε που ακόμη τα ψάχνουμε. Ψιτ Ψιτ, που είστε καλέ;)
2. Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα
(Δεν μπορούμε να κρατηθούμε από τα γέλια…)
3. Είναι μακριά από τις προθέσεις μας η προσφυγή το ΔΝΤ
(Μια φορά κι έναν καιρό ήταν τρία γουρουνάκια…)
4. Πρώτα ο πολίτης
(Τον πάτησε το τρένο…)
5. Ο νόμος θα εφαρμοστεί
(Μόνο εκείνος που μας συμφέρει. Οι άλλοι στην ουρά…)
6. Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν
(Κάτσε πρώτα να τους μάθουμε, να κάνουμε εξεταστικές, προανακριτικές, να παραγραφεί και το αδίκημα κι εδώ είμαστε…)
7. Το μαχαίρι θα φτάσει ως το κόκκαλο
(Αναφέρονται σε εκείνο που χρησιμοποιείται στο θεατρικό σανίδι και δεν ανοίγει ποτέ)
8. Όλα στο φως
(Αχά… Ώστε γι αυτό αυξήθηκαν οι πωλήσεις γυαλιών ηλίου…)
9. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί
(Ναι αλλά ποιου κρεμασμένου; Σήμερα είναι η πρώην κυβέρνηση αύριο θα είναι η δική σου. Όταν γίνει πρώην)
10. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω
(Η εμπειρία έχει δείξει ότι επιστρέφει, αλλά μεταμορφωμένο σε τσουνάμι)
11. Παραλάβαμε καμμένη γη
(Και τέτοια θα παραδώσουμε. Τώρα αν μας ξεφύγει και τίποτα…)
12. Ό,τι λέμε θα το κάνουμε
(Είναι που δεν το βλέπουμε κι ανησυχούμε…)
13. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο
(Για τα μάαααατια του κόσμου…)
14. Δεν υπάρχει καμμία κρυφή ατζέντα
(Ουπς…Εύχομαι να κλείδωσα το συρτάρι πριν ανέβω στο βήμα της Βουλής)
15. Εμείς θα δώσουμε άλλη κυβέρνηση στον τόπο
(Χωρίς κρεμμύδι το σουβλάκι παρακαλώ…)
16. Εμείς θα πολεμήσουμε τα διαπλεκόμενα συμφέροντα
(Βάλτε και λίγες πατατούλες αν μπορείτε…)
17. Εμείς θα μηδενίσουμε το έλλειμμα σε ενάμιση χρόνο
(1,60; Φωτιά το σουβλάκι σας κυρ Αντώνη μου)
18. Εμείς θα επανιδρύσουμε το κράτος
(Ο κυρ Κώστας καλά;)
19. Εμείς δεν λέμε ψέμματα στον ελληνικό λαό
(Θα με πίστευαν γ… ο αν δεν μάκραινε κι αυτή η μύτη)
20. Εμείς θα φέρουμε κοινωνική δικαιοσύνη
(Εδώ παπάς εκεί παπάς… Πού ναι ο παπάς;)
21. Κοροϊδεύατε επί χρόνια τον κόσμο
(Κι εμείς αυτό θα κάνουμε αλλά καλύτερα από σας… Κουρέλες)
22. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τους θεσμούς
(Κύριε διαιτητά ήταν καθαρό άουτ…)
23. Αλλάζουμε την Ελλάδα
(Πω πω αγνώριστη και πάλι)
24. Γυρίζουμε σελίδα
(Λέει τίποτα αυτό το βιβλίο ή να πάω σε άλλο;)
25. Θα γίνουμε η Δανία του Νότου
(Προς Βορράς της Αφρικής μας βλέπω).

Και για να μην με πείτε μηδενίστρια, υπάρχει και μία ατάκα της αλήθειας και ανήκει στον Πρωθυπουργό:

«Αν δεν τα κάνουμε αυτά που λέμε θα μας πάρουν με τις πέτρες»
( ενίοτε και καυσόξυλα )

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου, «μαζί τα φάγαμε» δεν συμπεριλήφθηκε στο ΤΟΠ 25 γιατί με κάποιους σίγουρα κάτι θα έφαγε. Αλλά όχι με όλους…
γράφει η Έφη Γαλώνη
http://apneagr.blogspot.com/2011/04/top-25.html#ixzz1IoZMJMpK

Οι χρεοκοπημένοι !

Οι χρεοκοπημένοι!

ΥΣ. Ιδου και η Χρεοκρατία ................

Την ημέρα βύθισης του Τιτανικού, τα νέα μέτρα για την οικονομία

Τα νέα μέτρα για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο και την κάλυψη της μαύρης τρύπας που προκλήθηκε από τις αστοχίες του προϋπολογισμού και την υστέρηση των εσόδων, θα ανακοινωθούν, όπως έχει γνωστοποιηθεί, στις 15 Απριλίου και ήδη προκαλούν πονοκεφάλους στην κυβέρνηση.
Στους πονοκεφάλους αυτούς, έρχεται να προστεθεί άλλος ένας που έχει να κάνει με ...
τη σημειολογία που προκαλεί η ημερομηνία που επελέγη για την ανακοίνωση των νέων μέτρων:

Στις 23:40 14 Απριλίου του 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού ταξιδιού του, ο Τιτανικός, συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στον Ατλαντικό. Ο Τιτανικός βυθίστηκε δύο ώρες και σαράντα λεπτά αργότερα στις 02:20 στις 15 Απριλίου!

Η Κυβέρνηση δηλαδή, σε μια χρονική περίοδο που οι οικονομικοί αναλυτές διατυπώνουν την άποψη ότι καθημερινά πλησιάζουμε και περισσότερο την χρεοκοπία, επέλεξε να ανακοινώσει τα οικονομικά μέτρα, την ημέρα που συμπληρώνονται 99 χρόνια από τη βύθιση του Τιτανικού!

Είναι δεύτερη φορά που η ελληνική οικονομία συσχετίζεται με τον Τιτανικό. Ήταν 16 Φεβρουαρίου του 2010, όταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώπιον 200 δημοσιογράφων, υποστήριξε ότι η προσπάθεια της Ελλάδας να ανακτήσει την (οικονομική) αξιοπιστία της, είναι ένα εγχείρημα τόσο δύσκολο «όσο να αλλάξει ρότα ένα μεγάλο πλοίο, όπως ο Τιτανικός».

Και να σκεφτεί κανείς ότι η Ελλάδα, μόνον αβύθιστη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί...

Την ίδια ώρα, προβληματίζει την κυβέρνηση ο τρόπος με τον οποίο θα ανακοινωθούν τα μέτρα στις 15 Απριλίου σύμφωνα με τα όσα έχει πει μέχρι τώρα ο υπουργός οικονομικών.

Σε σύσκεψη που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού, του υπουργού Οικονομικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού και των αρμοδίων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, τέθηκε το θέμα: Πώς θα ανακοινωθούν τα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο σχέδιο αλλά και αυτά που απαιτούνται για να καλυφθεί η υστέρηση των εσόδων στον προϋπολογισμό.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Χρήστος Πρωτόπαπας ήταν της άποψης τα μέτρα να ανακοινωθούν συνολικά και όχι τμηματικά ώστε να συνοδευτούν με μέτρα για την ανάπτυξη. Ο λόγος ήταν γιατί αν τα μέτρα ανακοινωθούν τμηματικά, τότε όπως ειπώθηκε θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις ενώ ο χρόνος που ενδεχομένως κερδίσει η κυβέρνηση δεν θα την ωφελήσει.
Άλλοι ωστόσο τάχθηκαν όχι υπέρ ενός συνολικού πακέτου, αλλά κατά τμήμα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει αποφασίσει ακόμη με ποιον τρόπο θα πρέπει να γίνει η ανακοίνωση του πακέτου. Αν είναι συνολικό ενδέχεται να ανακοινωθεί απο τον ίδιο ως ένα «εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση». Αν πάλι γίνει το αντίθετο τότε τα μέτρα θα ανακοινωθούν από το οικονομικό επιτελείο.

Όλοι αποκλείουν η ανακοίνωση των νέων μέτρων να γίνει σαν διάγγελμα από τον πρωθυπουργό γιατί θα προσδώσει δραματικούς τόνους που θέλουν να τους αποφύγουν. Μάλλον προκρίνεται η λύση, της Ολομέλειας της Βουλής, είτε της συνεδρίασης της Κ.Ο. ή του Πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ . Ίσως ακόμη και μέσα από συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου.

Before the funeral of...

...Princess Antoinette,late Prince Rainier's sister of Monaco March 24.

“Νέο” Μνημόνιο για τους μισθούς στο Δημόσιο

Κι άλλο μαχαίρι ζήτησαν οι σκληροί της Τρόικας
Νέα και σκληρό μνημόνιο με πρόσθετα μέτρα και αυστηρό πλαφόν για τα μισθολογικά των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και για τις δαπάνες που πραγματοποιούν δημόσιες επιχειρήσεις, νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία, ζητούν από την κυβέρνηση οι "σκληροί" της τρόικα.

Με ένα ταξίδι αστραπή στην Αθήνα, οι επικεφαλείς των δανειστών μας έφθασαν στην Αθήνα, πήγαν κατευθείαν στο γραφείο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και ζήτησαν εξηγήσεις γιατί δεν έχει εφαρμοστεί η νέα μισθολογική πολιτική στις ΔΕΚΟ, αλλά και για τα ...
κρυφά ελλείμματα 235 δημοσίων οργανισμών που αρνούνται να στείλουν στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικά για αυτούς, ζητούν να εφαρμοστεί ακόμα πιο σφιχτή πολιτική, ίσως και με την αυστηρότητα ενός ειδικού "μνημονίου".
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της τρόικα ζήτησαν από το Γιώργο Παπακωνσταντίνου
- νέο "κούρεμα" έως 20% στο μισθολογικό κόστος του δημοσίου
- μαχαίρι στα "έξτρα των υψηλόμισθων
- το μισθολογικό κόστος να πέσει στο 45-50% των συνολικών εσόδων της κάθε ΔΕΚΟ από το 78% είχε φθάσει 2009.

Στο τραπέζι έπεσε και πάλι πρόταση για κλείσιμο ορισμένων ζημιογόνων επιχειρήσεων.
Το οικονομικό επιτελείο αντέτεινε πάντως πως είναι πρόωρο να τους ανακοινώσει «εδώ και τώρα» μέτρα, καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το έλλειμμα του 2010 και δεν έχει φανεί αν και πόσο απέδωσαν τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση.

Ζήτησαν και έλαβαν πίστωση χρόνου μέχρι της 15 Απριλίου, για να συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο και να γίνουν νόμος έως τις 15 Μαΐου, πριν την επόμενη έλευση της Τρόικα για τον έλεγχο της 5ης δόσης του δανείου.

Μόνο περιστασιακή πάντως θα ήταν, όπως όλα δείχνουν πλέον, η αντικατάσταση του θεωρούμενου ως πιο «σκληρού» εκ των ελεγκτών, απεσταλμένου της Κομισιόν, Σερβάας Ντερόουζε, από τον κύριο Γιούνκερ Κρέγκερ.

Και σε τέτοια περίπτωση όμως, παρότι ο κ. Ντερόουζε "χρεώθηκε" την άκομψη αναγγελία των αποκρατικοποιήσεων 50 δισ. κατά τον έλεγχο του Μαρτίου, η αντικατάστασή του από κ. Κρέγκερ μόνο «χαλάρωση» δε συνεπάγεται για την Ελλάδα.

Ως διευθυντής Νομισματικών Υποθέσεων μάλιστα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Κρέγκερ ήταν εκείνος, κατά τη χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, ο πιο «διαβασμένος», που έδινε και τις καίριες απαντήσεις στα επιχειρήματα που προέβαλλε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)