Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Η Ελλάδα στο Μουντιάλ από μια αστεία πλευρά

Eυχαριστούμε κ.Ρεχάγκελ

10 λόγοι για να αγαπάμε τον OTO

10 λόγοι για να τον αγαπάμε

Mundial, τέλος για την εθνική μας, ο Ότο μάς αποχαιρετά, μετά από 9 ένδοξα χρόνια και ο Σάντος πιθανότατα θα είναι το νέο θύμα των σχολιαστών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ευτυχώς τον έχουμε εκπαιδεύσει καλά εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες και δε θα νιώσει σα να έπεσε στο λάκκο με τα κ@λοδάχτυλα.

Αυτές τις μέρες θα κουραστούμε να διαβάζουμε απολογισμούς για τον Ότο, τα θετικά του, τα αρνητικά του, τις συνήθειές του, δηλώσεις που άφησαν εποχή. Δε θα πρωτοτυπήσω.

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

1. Μάς απέδειξε πως όταν δε διαβάζουμε ελληνικές εφημερίδες και δεν παρακολουθούμε τηλε-παράθυρα, μπορούμε να κάνουμε θαύματα.

2. Μάς απέδειξε πως το… Αλτσχάιμερ του, είναι πιο αποδοτικό από τη μ@λακία που μας δέρνει.

3. Μάς απέδειξε πως δεν έκανε και τόσο λάθος που επέλεγε πάντα υπερήλικες (ποδοσφαιρικά) παίχτες. Το τελευταίο γκολ επί εποχής Ρεχάγκελ, το δεχτήκαμε από 37χρονο (Παλέρμο).

4. Θα καταλάβουμε την αξία του, όταν σε καμιά εκατοστή χρόνια, θα πραγματοποιηθεί δεξίωση γάμου στο μνημείο που θα στήσουμε προς τιμήν του.

5. Αν τον ξεχάσουμε εμείς, δεν πειράζει. Θα τον θυμάται ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

6. Επί Ρεχάγκελ, είχαμε την ευκαιρία να δούμε διάφορους φωστήρες να ταπεινώνονται, κάθε φορά που ο Ότο έκανε πάλι το θαύμα του. Γιακουμάτε ακούς;

7. Χάρη στον Ότο, έμαθαν και οι γυναίκες λίγη μπάλα και δεν γινόταν της Κορέας, κάθε φορά που καθόμασταν στο σαλόνι να δούμε το «πειρατικό».

8.
Και τι έγινε που τόσα χρόνια παίζουμε «βρώμικα»; Σάμπως θα μας στείλει κανείς σε εξεταστική;

9. Όσοι δεν τον γουστάρετε, να θυμάστε το ρητό: «Αγάπα το φίλο σου, με τα ελαττώματά του». Ο Ότο το τηρεί στο έπακρο, γι’αυτό και δε σας κρατάει κακία.

10. Επειδή μία εικόνα είναι… μία λέξη (που κάνει για χίλιες).

Ο ΟΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ

http://www.mediasoup.gr/node/14269

Αγοράζει ο Βγενό, Ανανεωσε ο Νικοπολίδης....


Ο Ναστραντίν Χότζας αγόρασε κάποτε ένα γάιδαρο....‏

Στο δρόμο της πνευματικής αναζήτησης, κάποια στιγμή, συναντά κανείς την ιδιαίτερη προσωπικότητα του Ναστραντίν Χότζα, εκείνου του δερβίση του οποίου τα ανέκδοτά του είναι κατασκευάσματα μεγάλων δασκάλων της Ανατολής. Το κάθε ένα μπορεί να γίνει κατανοητό σε πολλά επίπεδα. Πέρα από το προφανές αστείο που μεταφέρουν, πάντοτε ξαφνιάζουν επειδή κρύβουν μια βαθιά αλήθεια για τις ψεύτικες αξίες που έχουν συχνά οι άνθρωποι.
Τον τελευταίο καιρό με όλο αυτό τον απίστευτο βομβαρδισμό, προπαγανδισμό, εξευτελισμό, οργή, θυμό και την απίστευτη ανασφάλεια που βιώνουμε, ένα πράγμα μου έχει καρφωθεί στο μυαλό. Ο Ναστραντίν Χότζας. Μου διηγήθηκαν κάποτε μια ιστορία του ... και θέλω να την μοιραστώ μαζί σας.

Ο Ναστραντίν Χότζας αγόρασε κάποτε ένα γάιδαρο. Ο πωλητής γνωρίζοντας ότι ο Χότζας δεν ήξερε και πολλά πράγματα από τετράποδα, του έδωσε τις σχετικές οδηγίες. Ανάμεσα στα άλλα του είπε ότι ο γάιδαρος πρέπει να τρώει κάθε μέρα τρεις οκάδες κριθάρι. Ο Χότζας ακολούθησε την οδηγία αυτή για ένα μήνα περίπου αλλά μετά αναρωτήθηκε: «Δηλαδή αν του δώσω δυο οκάδες την ημέρα τι θα πάθει;»
Χωρίς δεύτερη σκέψη από την άλλη μέρα περιόρισε την τροφή σε δυο οκάδες. Ο γάιδαρος άρχισε να αδυνατίζει αλλά το αδυνάτισμα ήταν σταδιακό και ο Χότζας δεν το πρόσεξε. Άλλωστε ο γάιδαρος εξακολουθούσε να μεταφέρει αδιαμαρτύρητα τον Χότζα στη ράχη του. Έτσι μετά από είκοσι μέρες ο Χότζας σκέφτηκε : «Μια χαρά τα πάει ο γάιδαρος και με τις δυο οκάδες. Άρα και μια οκά την ημέρα να του δώσω δεν έχει ανάγκη». Πράγματι από την επομένη, το κριθάρι περιορίστηκε στο μισό της προηγούμενης ποσότητας. Βέβαια ο γάιδαρος έδειχνε σημάδια κακής διατροφής και εξάντλησης αλλά ο Χότζας δεν έδινε σημασία. Μάλιστα σε καμιά δεκαριά μέρες ελάττωσε πάλι την ημερήσια δόση τροφής φτάνοντας στη μισή οκά την ημέρα. Φυσικά ο γάιδαρος είχε καταντήσει «πετσί και κόκκαλο» και μόλις και μετά βίας μπορούσε να αντέξει το βάρος του αφεντικού του. Ο Χότζας όμως ενθουσιασμένος από την «επιτυχία» του πειράματος, ούτε που πρόσεξε την κατάντια του ζώου. Αντίθετα σκέφτηκε ότι αφού ο γάιδαρος άντεξε την περικοπή της τροφής κατά δυόμιση οκάδες, θα μπορούσε να αντέξει και μια μικρή περικοπή κατά μισή οκά ακόμη. Έτσι σε μια βδομάδα περίπου έκοψε εντελώς το κριθάρι. Αλλά ενώ ο Χότζας ήταν ενθουσιασμένος γιατί κατά τη γνώμη του, είχε κατορθώσει να εκπαιδεύσει τον γάιδαρο να ζει χωρίς τροφή, ο γάιδαρος δεν άντεξε άλλο την πείνα και μετά από 5 μέρες πλήρους νηστείας ψόφησε. Ο Χότζας έπεσε σε βαριά κατάθλιψη, τόσο που οι συγγενείς και φίλοι άρχισαν αν τον επισκέπτονται και να τον παρηγορούν για το χαμό του ζώου.
Κι εκεί που του έλεγαν να κάνει κουράγιο και να μη στενοχωριέται τόσο πολύ, ο Χότζας απαντούσε με μια έκφραση απελπισίας και αγανάκτησης:
«Δεν με νοιάζει τόσο πολύ που τον έχασα. Εκείνο που με στενοχωρεί είναι ότι παιδεύτηκα τόσο καιρό να τον μάθω να ζει χωρίς φαΐ και μόλις έμαθε να μην τρώει ψόφησε!»
Αν σας φαίνεται ανόητη η λογική του Χότζα, βάλτε στη θέση του την εξουσία, βάλτε και στη θέση του ατυχούς γαϊδάρου όλους εμάς δηλαδή τον λαό και τότε θα καταλάβετε ότι δεν διεκδικεί μόνον ο Χότζας το βραβείο της βλακείας. Ήδη ο λαός είναι σε απελπιστική κατάσταση, αλλά δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί γιατί όσα υπομένει είναι αποτέλεσμα της εκπαίδευσής του στην νέα πραγματικότητα. Πρέπει να μάθει να ζει χωρίς να τρώει. Στο τέλος όμως θα τα καταφέρει. ΝΑΙ όπως τα κατάφεραν όλοι οι λαοί που τα κατάφεραν και σώθηκαν μετά από την εμπλοκή του ΔΝΤ στην διακυβέρνηση της χώρας τους.
Αξίζει να δούμε κάποιες από τις χώρες είναι αυτές και τα αποτελέσματά τους:
Ρουμανία (Μάρτιος 1999, δάνειο 12,9 δις ευρώ). Η χώρα απέλυσε 137.000 δημόσιους υπαλλήλους. Μείωσε μισθούς και συντάξεις. Αύξησε φόρους. Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 7,1 %.
Ουγγαρία (στα τέλη του 2008 έλαβε δάνειο 12,5 δις ευρώ). Η χώρα κατάργησε το 13ο μισθό και τη 13η σύνταξη. Έκανε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων κατά 30%. Το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 6,1%.
Ουκρανία (Δάνειο το Νοέμβριο 2008) με περικοπές κρατικών δαπανών. Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 15%.
Λετονία (το 2009 δάνειο 1,7 δις ευρώ). Το δημόσιο μείωσε μισθούς κατά 30%. Επέβαλε πάγωμα μισθών και συντάξεων. Η ανεργία εκτινάχτηκε στο 17%.
Ισλανδία (Οκτώβριος 2008 δάνειο 1,7 δις δολλάρια). επέβαλε μείωση κρατικών δαπανών κατά 10% και αύξηση επιτοκίων δανεισμού.
Βρετανία (δανείστηκε το 1976 με 2,3 δις στερλίνες). Έκανε περιορισμούς κρατικών δαπανών.
Αργεντινή (δανείστηκε το 1999 με 7,2 δις δολάρια το 2000 με 39,7 δολάρια) με μείωση μισθών δημοσίων υπαλλήλων κατά 20% και πάγωμα καταθέσεων). Η ανεργία τινάχτηκε στο 40%. Παραιτήθηκε η κυβέρνηση και η νέα κυβέρνηση κήρυξε πτώχευση.
Μεξικό (δανείστηκε το 1995 με 30 δις δολάρια). Το όριο της φτώχειας έφθασε το 50% του πληθυσμού. Απολύσεις 20% υπαλλήλων του Δημοσίου.
Ρωσία (δανεισμός 20 δις δολάρια το διάστημα 1992-1996). Τελικά κήρυξε πτώχευση.
Τουρκία (δανεισμοί από το 1999 έως το 2004 με 21,5 δις δολάρια), με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μείωση κρατικών δαπανών).

Όπως βλέπετε καμιά χώρα δεν βγήκε ζημιωμένη από το σκληρό εναγκαλισμό του ΔΝΤ!
... γιατί δεν αναφέρθηκε μέχρι σήμερα ούτε ένας θάνατος γαϊδάρου.

LOOK AT YOURSELF AFTER WATCHING THIS

Το Τρίγωνο της Ζωής

Χωρίς να χρειάζετε να ακούσετε ή να διαβάσετε οδηγίες, απλά προσέχοντας τις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να ενημερωθείτε για το πως μπορείτε να προφυλαχτείτε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και επικινδυνότητας.


Αν βρίσκεστε εντός οχήματος, βγείτε έξω και καθίστε ή ξαπλώστε δίπλα σε αυτό. Αν κάτι πέσει στο όχημα, θα αφήσει έναν κενό χώρο δίπλα σε αυτό σε όλες του τις πλευρές. Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν:


ΠΟΤΕ

Χρη πράττειν τα καίρια..

Χρη πράττειν τα καίρια

Ήρθε το αυγό στη λάθος θέση ; Ε, και ;

Μη κλαίγεστε πια , αμάν !

Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας και επιστρέψτε τους την κρίση.

Διαλέξτε ένα κινητό της συλλογής σας και ακυρώστε τώρα το συμβόλαιό του. 15 εκατομμύρια συμβόλαια είναι ενεργά στη χώρα.

Κάθε ένας που χρειάζεται να ταξιδέψει ας παίρνει τη μια συσκευή που θα μείνει σε κάθε σπίτι.

Επιστρέψτε μια πιστωτική για να την βάλουν εκεί που ξέρουνε.

Κλείστε όλα τα συμβόλαια σε ασφαλιστικές εταιρίες, όλα ανεξαιρέτως. Στο τέλος, έτσι και αλλιώς, θα πάρετε και σεις ένα πελώριο τίποτα, και όχι τις παροχές που σας έχουνε υποσχεθεί.

Μην ανοίγετε τηλεόραση πριν ανοίξετε τα μάτια σας, βάλτε ένα ραδιόφωνο να παίζει και απλώστε πάνω στο έπιπλο με τα τηλεκοντρόλ όλα τα ενθύμια από τις διαφυγές σας, χειροτεχνήματα, ζωγραφιές, πετρώματα και φωτογραφίες από την ελληνική γη.

Διορθώστε το ποδήλατό σας αύριο το πρωί και βγάλτε ένα πάκο εισιτήρια λεωφορείου.

Φουσκώστε μόνοι σας το καφεδάκι σας αφού ο καφετζής το θέλει το 1,5 Ε .

Φτιάξτε σαντουϊτσάκια από το σπίτι για τις 11 που η κοιλιά σας θα γουργουρίζει.

Κοντοσταθείτε σε μια στάση και πάρτε έναν συνεπιβάτη προς το κέντρο.

Ρωτήστε κάθε μέρα την παρέα ποιος θα πάρει σήμερα αμάξι.

Μην μεταγγίζετε άλλη ενέργεια σε μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς αφού κάποιοι δεν θέλουν να' χουμε αύριο.

Κρατήστε όλη την ενέργειά σας για διαλεχτές παρέες.

Συναντηθείτε και μιλήστε για την Ελλάδα που αγαπήσαμε μεταπολεμικά, με τις μικρές χαρές της, με τις παραμυθογιαγιές της, με τους νεαρούς συντροφοναύτες της, με τους αξύριστους τους μάγκες που προλάβαιναν και να σφυρίξουν στο μανούλι που περνάει.

Βγέστε από τα σπίτια σας ώρες πολλές. Κάντε περιπάτους και μιλήστε σε αγνώστους, για το σκυλάκι τους, για το παιδάκι τους, για τα ρευματικά τους, για τα νοστιμότερα στραγάλια που έχετε φάει ποτέ.

Επιστρέψτε τους την κρίση.

Αυτοί θα κάνουν τη δουλειά τους παστρικά.

Θα πλουτίζουν για να βάλουν τα λεφτά στον κώλο τους. Θα παραγγέλνουν όπλα, θα μεταφέρουν χρήματα και θα διολισθαίνουν ολοένα και βαθύτερα στο βούρκο.

Θα δυστυχούν γιατί δεν πρόλαβαν όλες τις ευκαιρίες. Θα είναι ξύπνιοι όλη νύχτα όσο υπάρχει ένας πιο δυνατός ή ένας πιο πλούσιος από το σαρκίο τους στον κόσμο. Θα πληρώνουν τα χρήματα τα δύσοσμα σε γιατρούς και κάθε λογής ουσίες για να καταλαγιάσουν τις φωνές στο κεφάλι τους. Για αυτούς η κόλαση δεν είναι στο μέλλον.

Ξεχάστε το, ότι μπορείτε να τους καταλάβετε και να τους αποτρέψετε.

Συγκεντρωθείτε στο σαρκίο σας. Μην αγοράζετε monopoly στο βαφτισιμιό σας, στείλτε του τουβλάκια. Και μετά καθίστε μια ώρα τη βδομάδα στο πάτωμα μαζί του για να φτιάξετε ωραία σπίτια, μονώροφα, πριν την αντιπαροχή.

Πάρτε τους δρόμους της πόλης τους άγνωστους, εκεί που γράφτηκαν ελληνικά τραγούδια θα μυρίζει ακόμη γιασεμί.

Στο τσινάρι και τα κάστρα, τα σοκάκια περιμένουν ευγενείς.

Και γίνετε ξανά πολίτες. Τίποτε μην αφήνετε ασχολίαστο απ' όσα μας φθηναίνουν. Ασπρίστε πέτρες, μαζέψτε ρύπους κάθε λογής, τηλεφωνείστε τους για να συλλέξουν την ασχήμια από κάθε γειτονιά, κοιτάξτε λίγο έξω από την πόρτα σας.

Έξω από την αυλή σας, αν είστε τυχεροί και έχετε αυλή. Κάποιος αυτή την ώρα γύρω σας διαπράττει ακόμη μια αυθαιρεσία.

Ανοίγει ακόμη μια πληγή στη γειτονιά σας. Καταγγείλτε τον. Σθεναρά, επώνυμα και με στεντόρεια φωνή.

Θα βρείτε αμέσως σύμμαχους τριγύρω. Έλεος πια. Βγέστε και χειροκροτείστε ειρωνικά τον ΕΛΛΗΝΑΡΑ που περνάει από τη γειτονιά με τα παράθυρα ανοιχτά και τα λαϊκά στη διαπασών.

Κολλήστε αυτοκόλλητα σε όσους κλείνουν διαβάσεις αναπήρων.

Πάρτε με το έτσι θέλω αποδείξεις από όλους τους εμπόρους και τους τυχοδιώκτες, δώστε τους από ένα χαρτάκι που να λέει : « με λένε Ελένη, δεν θα ξαναπατήσω στο μαγαζί σου ».

Σταματήστε στο δρόμο πολιτικούς και ρωτήστε τους, « πως κατάντησες έτσι, άσχημος θέλω να πω, εσύ 'σουν φρεσκαδούρα ».

Μην αγοράζετε εφημερίδες των 3,5 Ε, μην αγοράζετε φερέφωνα περιοδικά, απλώς γιατί δωρίζουνε παντόφλες, κλείνετε τα αυτιά σας σε όσους αναμεταδίδουν όλη μέρα ....Αυτιάδες. Κλείστε τους επιτέλους το στόμα.

Μπορείτε να φωνάξετε, μη φοβάστε. Όταν ο απέναντι αρχίσει το τροπάρι της κινδυνολογίας εσείς βάλτε το δάκτυλο στο στόμα και φωνάξτε.. ΣΚΑΣΕ ! Και μετά χαμογελάστε του και ρωτήστε. Τι θα κάνεις με τη μέρα σου ; Σήμερα ; Τι θα κάνεις για να αξίζει να τη ζήσεις ;

Επιστρέψτε τους την κρίση, αυτό να κάνετε. Ακούτε ; Αυτό να κάνουμε όλοι.

Και μέσα από την ηρεμία μας, μέσα από την καινούργια μας θωριά, μετά την μετανάστευση των λογικών που μας οδήγησαν εδώ, θα βρούμε μια άκρη.

Θα βρούμε.



Ίδρυση Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων

Την 22/6/2010 ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υπογραφής του καταστατικού απο τα Ιδρυτικά Μέλη και η εκλογή Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.Με την κατάθεση του καταστατικού στο Πρωτοδικίο θα αρχίσει ουσιαστικά η λειτουργία της Ενώσεως. Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. αποτελεί ενιαίο και ενωτικό φορέα, χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις, που θα δρα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλλά και ανυποχώρητη αποφασιστικότητα, όπου θα παραβιάζονται τα Συνταγματικά δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των μελών της.


Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο είναι:
Σαρτζετάκης Εμμανουήλ Πρόεδρος
Θεοφίλου Μιχαήλ Α! Αντιπρόεδρος
Καλογεράκης Σταύρος Β! Αντιπρόεδρος
Μαδωνής Αλέξανδρος Γραμματέας
Βλαχοπούλου Άννα Αναπλ. Γραμματέας
Αντωνιάδης Ιωάννης Ταμίας
Συνέλης Παντελής Αναπλ. Ταμίας
Φιαμπόλης Παναγιώτης, Ρέππας Μιχαήλ, Αλεξόπουλος Παναγιώτης, Τρέσσος Δημήτριος, Παπακωνσταντίνου Γεώργιος, Σαραντόπουλος Δημήτριος Μέλη

Επίσης ορίσθηκε σύμφωνα με το καταστατικό Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ο Δημητρόπουλος Βασίλειος.

Καλή αρχή και καλή επιτυχία στην νέα αυτή προσπάθεια.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)