Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Μπορεί να αηδίασε ολόκληρη η Ελλάδα με τις εικόνες που παρακολούθησε το Σάββατο το βράδυ, αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει και πολύ τη διοργανώτρια Αρχή, η οποία συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε τον εαυτό της επιβάλλοντας στον Ολυμπιακό την ποινή-σκάνδαλο ή χάδι αν θέλετε, της μίας αγωνιστικής για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι. Παράλληλα αναγκάζει και τον Βαγγέλη Μαρινάκη να... ξηλωθεί, επιβάλλοντας πρόστιμο στους Πειραιώτες ύψους 140.000 ευρώ. Φοβερά πράγματα. Τι άλλο θα δούμε σε αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Και επειδή ήδη τα... παπαγαλάκια έχουν κάνει την εμφάνισή τους, λέγοντας ότι η ποινή είναι η προβλεπόμενη και πως καμία ομάδα δεν έχει τιμωρηθεί με την πρώτη με δύο αγωνιστικές, το leoforos.gr έχει την απάντηση και για τα δύο. Πρώτον, στους ψευτόμαγκες επιβλήθηκαν οι χαμηλότερες δυνατές ποινές βάσει των κατηγοριών που είχαν να αντιμετωπίσουν και δεύτερον, υπάρχει ομάδα που έχει τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές, έχοντας μάλιστα ανάλογο παράπτωμα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, για την επίθεση που δέχθηκε ο Βεζυρίδης στο ματς με τον ΟΦΗ. Και να σκεφτεί κανείς πως εκεί ήταν ένας οπαδός με έναν ποδοσφαιριστή. Στο Καραϊσκάκη είχαμε οκτώ ποδοσφαιριστές εναντίον 150 ατόμων, βάσει της έκθεσης της Αστυνομίας. Έλεος, κύριοι. Σταματήσετε να βιάζετε τη νοημοσύνη μας.

Παράλληλα, ο Τασούλης ο Μητρόπουλος τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο μήνες, συν πρόστιμο 15.000 ευρώ, κάτι που ισχύει και για τον μασέρ Παναγιώτη Μαρινάκη.

Η Ιρλανδία βγαίνει στο σφυρί!

Σε «Γη της Ευκαιρίας» για όσους φυσικά διαθέτουν χρήματα, μετατρέπεται η Ιρλανδία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της «σωτηρίας» από το ΔΝΤ.

Έτσι, ένα διαμέρισμα στο κεντρικό Δουβλίνο το οποίο στη Χρυσή Εποχή του Κέλτικου Τίγρη θα πωλείτο προς 150.000 Ευρώ, τώρα μπορεί να αποκτηθεί με περίπου 40-50.000 Ευρώ σε μαζική δημόσια δημοπρασία αν και η τιμή εκκίνησης είναι μόλις 25.000 Ευρώ!

Πολλά από τα ακίνητα έχουν κατασχεθεί από τις τράπεζες επειδή οι δανειολήπτες αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις τους ενώ μερικά ανήκουν σε εργολάβους που δεν βρήκαν αγοραστές και τώρα τα πωλούν εσπευσμένα για να αποφύγουν τις ζημιές.

Είναι δε τέτοια η «βουτιά» στην άλλοτε ανθούσα οικοδομική βιομηχανία της Ιρλανδίας ώστε ανάλογες ευκαιρίες υπάρχουν και για… εργολάβους αφού π.χ. στις 26 Μαρτίου στο Δουβλίνο θα γίνει δημοπρασία 15 γερανών αξίας 500.000 Ευρώ.

Αυτά όμως είναι μία μόλις πλευρά της κρίσης στην Ιρλανδία επειδή πολύ σημαντικότερη είναι η μαζική φυγή των νέων της ακριβώς εξαιτίας αυτής της κατάστασης.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Οικονομικού και Κοινωνικού Ινστιτούτου της χώρας, τουλάχιστον 50.000 νεαροί Ιρλανδοί θα φύγουν το 2011 για τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και αλλού αναζητώντας εργασία ενώ ταυτόχρονα άλλες 25.000 θέσεις εργασίας –κυρίως στον κατασκευαστικό και χρηματοπιστωτικό τομέα- θα χαθούν.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως η μετανάστευση νέων από τη σύγχρονη Δημοκρατία της Ιρλανδίας του «ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης» προσεγγίζει και θα ξεπεράσει τα επίπεδα των αρχών της δεκαετίας του ’80 όταν η μικρή χώρα διήνυε ξανά περίοδο ύφεσης.

ΕΛΛΕΙΜΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ‏

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ

Πρώην Υπουργός

23-2-2011

ΔΥΟ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ

Η κυρία Θάλεια Καρτάλη, με τον ανωτέρω εύστοχο τίτλο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 19η Φεβρουαρίου 2011, αναφέρεται στα βιβλία αυτοβιογραφίας του τέως Προέδρου των ΗΠΑ κ. Τζωρτζ Μπους του νεώτερου και του τέως Υπουργού Αμύνης των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ και στην απουσία αυτοκριτικής των συγγραφέων.

Ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρει η κυρία Καρτάλη, ολοκληρώνει το πόνημα του τονίζοντας στους αναγνώστες ότι δεν μετανιώνει για καμία απόφασή του, αφού όλες οι αποφάσεις του ελήφθησαν με απόλυτη συνέπεια στις αρχές του.

Η απόφαση του να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», εγκαταλείποντας την πάγια θέση της Αμερικής στο θέμα αυτό (Στεττίνιους, Δόγμα Τρούμαν) ήταν εσφαλμένη, διότι είναι αντίθετη στην ιστορική αλήθεια. Οι Μακεδόνες είναι Έλληνες, είχαν την αυτή γλώσσα, την Ελληνική, τα αυτά ιερά των Θεών, τους αυτούς Θεούς, που κατοικούσαν στο το Μακεδονικό όρος Όλυμπος και ελάμβαναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις Αμφικτιονίες, όπου μόνο Έλληνες έπαιρναν μέρος.

Το γεγονός ότι περισσότεροι από 340 Καθηγητές Αμερικανικών και άλλων Πανεπιστημίων έγραψαν γράμμα προς τον σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ομπάμα και του ζητούν να ανακαλέσει την απόφαση του τέως Προέδρου Μπους, που ονόμασε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία», θα έπρεπε να προβληματίσει τον τέως Πρόεδρο Μπους. Δυστυχώς ανιστόρητοι, αφελείς και ύποπτοι σύμβουλοι τον παρέσυραν και εκθέτει τον Αμερικανικό λαό ως ανιστόρητο.

Το γεγονός ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες, επιβεβαιώνεται και από:

1. Την Παλαιά Διαθήκη, που αναφέρει ότι: «Ο Έλλην Βασιλεύς θα νικήσει τον Πέρση Βασιλέα» [Προφήτης Δανιήλ, Κεφ. 8].

2. Οι Μακκαβαίοι αρχίζουν: «Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών ο υιός του Φιλίππου ενίκησε τον Δαρείο».

3. Ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε τις πόλεις της Μακεδονίας Φιλίππους, Θεσσαλονίκη και Βέροια που είχαν προ Χριστού τα αυτά σημερινά Ελληνικά ονόματα. Μίλησε στα Ελληνικά και έγραψε επιστολές προς Θεσσαλονικείς και Φιλιππησίους στην Ελληνική.

Ελπίζω ότι ο τέως Πρόεδρος Μπους μετά τα ανωτέρω, θα μεταμεληθεί γιά την εσφαλμένη απόφαση του να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η εν λόγω απόφαση του κ. Τζωρτζ Μπους, ως Προέδρου των ΗΠΑ, είναι δυσμενεστέρα ακόμη και της μετονομασίας τον Αύγουστο του 1944 από τον Τίτο, με σύμφωνη γνώμη του Στάλιν, της μέχρι τότε «Βαρντάρσκα», σε «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Την απόφαση αυτή του Τίτο κατήγγειλε αμέσως τον Δεκέμβριο του 1944 ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Στεττίνιους με την Εγκύκλιο του στους Πρεσβευτές και Προξένους των ΗΠΑ, στην οποία επισήμανε ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση θεωρεί δημαγωγία (δηλ. ως απάτη), την ύπαρξη «Μακεδονικού Έθνους» και «Μακεδονικής συνείδησης». Επίσης, ο τότε Αμερικανός Πρόεδρος των ΗΠΑ Τρούμαν το 1947, απέτρεψε με το «Δόγμα Τρούμαν» την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και την ένταξή της στην ΠΓΔΜ.

Η απόφαση του τέως Προέδρου των ΗΠΑ κ. Τζωρτζ Μπους επηρέασε να και άλλες χώρες στο να αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζωρτζ Μπους συνέδεσε το όνομα του με τον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Ελπίζω ότι να συνδέσει το όνομα του και με την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για τη Μακεδονία, που ταλανίζει τον ΟΗΕ και τα Βαλκάνια.

Iστορική καταδίκη της Ελληνικής Βουλής από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!‏


Η καθαρά Συντεχνιακή Απόφαση των Ελλήνων Βουλευτών να αρνηθούν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία της Μιλένας Αποστολάκη, στην προσπάθεια τους να την προστατεύσουν από μια Μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο πρώην σύζυγός της εισαγωγέας αυτοκινήτων, Συγγελίδης... καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η ΕΛληνική Βουλή, πρέπει να... πληρώσει ...πρόστιμο 12.000 ευρώ στο Συγγελίδη και 7.000 ευρώ τα δικαστικά έξοδα! Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που θα γίνει μέγα θέμα, εκτός αν το θάψουν τα ΜΜΕ, όχι μόνον γιατί αποκαλύπτει περίτρανα τον απαράδεκτο Συντεχνιακό τρόπο με τον οποίον σκέπτονται και συμπεριφέρονται οι Έλληνες Βουλευτές, αλλά επιβεβαιώνει την κατάχρηση της Βουλευτικής Ασυλίας και σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις Πολιτικές Ενέργειες των Βουλευτών, και κατ' επέκταση επισφραγίζουν τις κατηγορίες περί Διαφθοράς!
Οι Έλληνες Βουλευτές αρνήθηκαν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία από την Μιλένα Αποστολάκη, προκειμένου να δικαστεί γιατί αθέτησε τη συμφωνία να βλέπει ο πρώην συζυγός της τα παιδιά του μετά από το χωρισμό τους, με αποτέλεσμα ο πετυχημένος επιχειρηματίας, να στραφεί στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και να δικαιωθεί!

Μια διαχρονική ιστορία (αφιερωμένη σε αυτόν που είπε «Μαζί τα φάγαμε»)]‏

Μια διαχρονική ιστορία

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα κατά την Ιταλική κατοχή, σε κάποιο νησί του Ιονίου η ομάδα κατοχής των Ιταλών είχε επιτάξει το Δημαρχείο, που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του νησιού και το είχε μετατρέψει σε αρχηγείο της...

Ο επικεφαλής της ομάδας κατοχής, Ιταλός αξιωματικός είχε θρονιαστεί στο γραφείο του δημάρχου και από το παράθυρό του απολάμβανε τη θέα προς την πλατεία του νησιού. Στο κέντρο της πλατείας υπήρχε μια όμορφη εκκλησία και δίπλα ακριβώς ένα πανύψηλο καμπαναριό με ένα περίτεχνο ρολόι στη μέση. Μάταια περίμενε ο Ιταλός αξιωματικός να το ακούσει να χτυπάει γιατί το ρολόι αυτό είχε εδώ και καιρό σταματήσει λόγω βλάβης.

Ο Ιταλός αισθάνθηκε χρέος του να αποκαταστήσει τη βλάβη και έτσι φρόντισε και έμαθε από το δήμαρχο του νησιού ότι το ρολόι είχε σταματήσει γιατί δεν υπήρχε λάδι για να λαδώσουν τα γρανάζια του. Τότε ο αξιωματικός χωρίς δεύτερη σκέψη πρόσφερε στον δήμαρχο έναν τενεκέ 12 λίτρων , παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο, έτσι ώστε να λαδωθούν τα γρανάζια και να δει και πάλι το ρολόι να δουλεύει και πάλι, και να ακούσει την καμπάνα να χτυπάει ρυθμικά την ώρα.

Ο δήμαρχος πήρε το λάδι και το ίδιο βράδυ κάλεσε στο σπίτι του τον ταμία του δημοτικού συμβουλίου και του έδωσε μία νταμιτζάνα με 6 λίτρα παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο, λέγοντας του ότι ο Ιταλός αξιωματικός ενδιαφέρετε να δει το ρολόι να δουλεύει και πάλι και πως θα έπρεπε γρήγορα να φτάσει το λάδι στα χέρια του συντηρητή του ρολογιού.

Την άλλη μέρα το πρωί ο ταμίας πήγε στην κεντρική εκκλησία του νησιού να βρει τον παπά. Στα χέρια του κρατούσε ένα μπουκάλι με 3 λίτρα παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο. Είπε στον παπά πως ως υπεύθυνος της εκκλησίας, άρα και του ρολογιού, ήταν δική του υπόθεση να φροντίσει ώστε το λάδι να φτάσει στα χέρια του συντηρητή του ρολογιού, με σκοπό να λαδωθούν τα γρανάζια του και να αρχίσει και πάλι να δουλεύει, όπως δηλαδή επιθυμούσε να γίνει ο Ιταλός αξιωματικός.

Ο παπάς πήρε το λάδι και το ίδιο μεσημέρι φώναξε τον νεωκόρο στο γραφείο του. Του εξήγησε την επιθυμία του Ιταλού αξιωματικού να δει το ρολόι να δουλεύει και του είπε πως γι' αυτό το λόγο προσφέρει 1 λίτρο παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο. Τον παρακάλεσε αν θα μπορούσε να πάει το λάδι αυτό στον συντηρητή του ρολογιού και να του πει να πιάσει αμέσως δουλειά και να αρχίσει να λαδώνει το ρολόι.

Ο νεωκόρος έφυγε αμέσως για να εκτελέσει την εντολή του παπά. Μετά από λίγη ώρα χτυπούσε την πόρτα του συντηρητή του ρολογιού και αφού του εξιστόρησε τα όσα είχαν συμβεί του έδωσε ένα μπουκαλάκι με 200 γραμμάρια παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο και του ζήτησε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό να λαδώνει το ρολόι για να μην δυσαρεστηθεί ο Ιταλός αξιωματικός.

Ο συντηρητής του ρολογιού, όταν έμεινε μόνος, κοίταξε με δέος το πολύτιμο περιεχόμενο του μικρού μπουκαλιού. Σκέφτηκε πόσο νόστιμες θα έκανε τις λαχανίδες που επί μήνες έτρωγε αυτός και η οικογένειά του. Πόσο καλό θα έκανε στο παιδιά του λίγο λάδι που τους έχει ξεραθεί ο οισοφάγος από την μπομπότα! Την ίδια όμως στιγμή σκέφτηκε με τρόμο την αντίδραση του Ιταλού αξιωματικού αν δεν έκανε αυτό που τον είχε προστάξει μέσω του νεωκόρου, μιας και τους υπόλοιπους κρίκους αυτής της αλυσίδας τους αγνοούσε!

Το ίδιο απόγευμα το ρολόι χτύπησε και πάλι μετά από πολύ καιρό, έξι φορές. Στην αρχή οι νησιώτες νόμισαν πως κάποιος είχε πεθάνει και σταυροκοπήθηκαν λέγοντας «ζωή σε λόγου μας». Αργότερα όμως, έμαθαν από τον παπά της εκκλησίας που τους μάζεψε για τον εσπερινό ότι ο καλός Ιταλός αξιωματικός είχε προσφέρει παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο για να βάλει σε λειτουργία το ρολόι τους και πως γι' αυτό και μόνο θα έπρεπε να αισθάνονται μεγάλη ευγνωμοσύνη που ο Κύριος, αν και περνάνε δύσκολες στιγμές στη μέση ενός φριχτού πολέμου τους έστειλε αυτόν τον μεγαλόψυχο Ιταλό.

Φυσικά το ρολόι στην κεντρική πλατεία του νησιού σταμάτησε να δουλεύει μετά από μία εβδομάδα και ο Ιταλός αξιωματικός έστησε στον τοίχο του καμπαναριού τον Έλληνα συντηρητή και τον εκτέλεσε ένα πρωί, παρουσία του δημάρχου, του ταμία, του παπά, του νεωκόρου, και των υπολοίπων κατοίκων του νησιού για παραδειγματισμό!

αφιερωμένο σε αυτόν που είπε «Μαζί τα φάγαμε»...

.και σε αυτούς που ρίχνουν το φταίξιμο στους σύγχρονους 'συντηρητές'.

Πολλά και εύλογα ερωτήματα‏

Λένε πως το σημαντικότερο δεν είναι να διαθέτεις τις σωστές απαντήσεις, αλλά να θέτεις τις σωστές ερωτήσεις. Στους 16 μήνες της ζωής μας με το χρέος έχουν συσσωρευτεί χιλιάδες τέτοιες ερωτήσεις, εκατοντάδες «γιατί» στα οποία οι πολιτικοί «παιδαγωγοί» της κοινωνίας, οι «εκπαιδευτές» μας στη λιτότητα και στον μαρασμό, έχουν αποφύγει επιμελώς να απαντήσουν. Ίσως γιατί ποτέ δεν τέθηκαν με την ένταση και με τη σαφήνεια που επιβάλλει η συγκυρία. Ιδού μερικά από τα «γιατί» της προσωπικής μου συλλογής.

Γιατί είναι αδιανόητη η στάση πληρωμών προς τους πιστωτές της χώρας, αλλά είναι αυτονόητη η στάση πληρωμών προς τους μισθωτούς και προς το κοινωνικό κράτος; Γιατί είναι απλό να «σπάσουν» τα συμβόλαια με τους μισθωτούς του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, ενώ είναι αδύνατο να επανεξεταστούν οι τοκογλυφικοί όροι των συμβάσεων με τους δανειστές του κράτους; Γιατί είναι κοινωνικά δίκαιο να μειωθούν οι μισθοί, αλλά είναι άδικο να αθετήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς τη Διεθνή της τοκογλυφίας; Γιατί είναι οδυνηρό να καταρρεύσουν μερικές τράπεζες, αλλά είναι ανώδυνο να οδηγηθεί σε μαρασμό η κοινωνία; Γιατί είναι «αναπτυξιακό» μέτρο να μειώνεται η φορολογία των επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η φορολογία μισθωτών και καταναλωτών; Γιατί διευκολύνονται οι απολύσεις εργαζομένων, ενώ δεν προβλέπεται «απόλυση» εργοδοτών για ανικανότητα να διαχειριστούν τις επιχειρήσεις τους και στην ευημερία και στην κρίση; Γιατί στο τέλος του μισθού και της σύνταξης μένει πάντα τόσος πολύς μήνας;

Γιατί η επιχείρηση «διαφάνεια» δεν επεκτείνεται σε όλες τις συμβάσεις του κράτους με ξένες και εγχώριες επιχειρήσεις που επιβάρυναν το κρατικό χρέος; Γιατί η κυβέρνηση δεν διεκδικεί εδώ και τώρα τις γερμανικές αποζημιώσεις, ενώ προτιμά να «αξιοποιήσει» την περιουσία του Δημοσίου; Γιατί η κυβέρνηση δεν αρνείται εδώ και τώρα το μέρος του χρέους που αντιστοιχεί σε συμβάσεις προμηθειών αποδεδειγμένα πνιγμένες στη μίζα (Siemens, C4I, υποβρύχια); Γιατί το κράτος δεν ανακτά τις κρατικές επιδοτήσεις που εξέθρεψαν τις μαϊμού επενδύσεις που η επιχειρηματική ελίτ μετέτρεψε σε πολυτελή κατανάλωση ή καταθέσεις στο εξωτερικό; Γιατί στις αλλεπάλληλες «επιχειρήσεις κάθαρσης» οι εμπλεκόμενοι ιδιώτες χρυσοκάνθαροι βρέθηκαν στο απυρόβλητο; Γιατί οι εξεταστικές και τα δικαστήρια βλέπουν μόνο ευθύνες κρατικών λειτουργών, άντε και μερικών πολιτικών με παραγεγραμμένα αδικήματα; Γιατί για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου δεν βρέθηκε ούτε ένας επιχειρηματίας στη φυλακή, αλλά μόνο η ανακρίτρια που τους έλεγχε (κι αυτή για άλλο, άσχετο αδίκημα); Γιατί τιμωρείται εύκολα το χέρι που παίρνει, αλλά ποτέ το χέρι που δίνει; Γιατί το κράτος αλλάζει ακόμα και τον κώδικα κυκλοφορίας για να εγγυηθεί τα κέρδη των εργολάβων των εθνικών οδών; Γιατί είναι «έξυπνο» να απογυμνώνεις το κράτος από περιουσιακά στοιχεία; Γιατί είναι δίκαιο να παραδίδεις την επόμενη γενιά Ελλήνων έκθετη, μʼ ένα κράτος ουσιαστικά χρεοκοπημένο και υποθηκευμένο στους πιστωτές του, στην επόμενη κρίση χρέους;

Γιατί η Goldman Sachs ήταν διαρκώς παρούσα στη δημιουργική λογιστική της προηγούμενης δεκαετίας; Γιατί οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. την προτιμούσαν σταθερά ως σύμβουλο στα τρικ απόκρυψης του χρέους; Γιατί η Μέρκελ βγάζει φλύκταινες από τότε που αποκαλύφθηκε ο ρόλος της «τράπεζας που κυβερνά τον κόσμο»; Γιατί τα αφεντικά της Goldman Sachs «την έπεσαν» από την πρώτη στιγμή στη νέα κυβέρνηση και στον Γ. Παπανδρέου προσωπικά, πρόθυμα να προσφέρουν και πάλι τις υπηρεσίες τους; Γιατί ο πρωθυπουργός απέρριψε πέρυσι την πρότασή τους για ένα πρόγραμμα διαχείρισης του χρέους μέσω «αξιοποίησης και τιτλοποίησης της περιουσίας» του Δημοσίου, αλλά τώρα την προωθεί; Αλλά, και γιατί στον οργανισμό διαχείρισης του χρέους επελέγη άνθρωπος με θητεία στην Goldman Sachs; Γιατί στα τέλη του προηγούμενου μήνα βρέθηκε πάλι στην Αθήνα ο Νο2 της σκοτεινής τράπεζας; Και γιατί δεν ακούστηκε «κιχ» για τις επαφές του με τραπεζίτες και κρατικούς αξιωματούχους, λες κι έκανε απλώς τουρισμό; Γιατί η πρόταση της «Τράπεζας» για αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας επανήλθε στο τραπέζι μέσω τρόικας; Αλλά και γιατί ο «καλός» Τόμσεν του ΔΝΤ υποστηρίζει την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας, ενώ ο «κακός» Ντερούζ της Κομισιόν θέλει την «πώλησή» της;

Γιατί οι μόνοι που σώζονται εδώ και τρία χρόνια, από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, είναι οι τραπεζίτες; Γιατί ήταν εύκολο και απλό για τις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να τους διαθέσουν 85 δισ. ευρώ (μέχρις ώρας), ενώ ήταν αδύνατο να αφήσουν άθικτες συντάξεις και μισθούς; Γιατί η κυβέρνηση αύξησε από τα 10 στα 30 δισ. το πακέτο των κρατικών εγγυήσεων δανεισμού για τις τράπεζες; Και γιατί οι τράπεζες «σνομπάρουν» το πακέτο αυτό, σαν να μην το έχουν ανάγκη; Γιατί προτιμούν να συνεχίσουν να δανείζονται από την ΕΚΤ, έχοντας αντλήσει πάνω από 96 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1%; Γιατί τρέμουν στην ιδέα ότι, αν πάρουν λεφτά από τις κρατικές εγγυήσεις, το κράτος θα «κατσικωθεί» για χρόνια στις διοικήσεις τους; Γιατί λιποθυμούν οι τραπεζίτες στην ιδέα μιας αναδιάρθρωσης και, τελικά, μερικής διαγραφής χρέους; Και γιατί η κυβέρνηση τους διαβεβαιώνει με τόσο πάθος ότι αυτό το ενδεχόμενο αποκλείεται; Γιατί καθυστερούν τα τεστ αντοχής των τραπεζών; Γιατί δεν πρόκειται να δούμε αποτελέσματα πριν από την απόφαση της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου για τη «συνολική λύση» της κρίσης στην Ευρωζώνη;

Γιατί οι τραπεζίτες, φανατικοί των «αναδιαρθρώσεων» κατά τα άλλα, διαμηνύουν ότι συγχωνεύσεις και εξαγορές δεν γίνονται αν δεν γίνουν «μεταρρυθμίσεις» που να διευκολύνουν το κόστος τους; Γιατί οι τραπεζίτες είναι οι βασικοί εισηγητές προς την τρόικα ρυθμίσεων μείωσης του εργατικού κόστους και του κόστους των απολύσεων; Γιατί ο πατριωτισμός τους δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την εκροή καταθέσεων άνω των 30 δισ. (τα μισά στο εξωτερικό) από το 2010 μέχρι σήμερα; Γιατί δεν πρόσφεραν ένα στοιχειωδώς ελκυστικό επιτόκιο, έστω στο ύψος του πληθωρισμού, στις προθεσμιακές καταθέσεις για να αποτρέψουν τη βουτιά του 2010; Γιατί η κυβέρνηση αναλαμβάνει προθύμως να πληρώσει τα σπασμένα, προσφέροντας εγγυήσεις ποσού ακριβώς αντίστοιχου με τις εκροές; Και γιατί προστρέχει αρωγός των τραπεζών, με το φόβητρο των φορολογικών ελέγχων και του πόθεν έσχες για όσους μετέφεραν τον μικρό ή μεγάλο «κουμπαρά» τους στην αλλοδαπή; Γιατί οι κρατικές και ημι-κρατικές τράπεζες (Αγροτική και ΤΤ) είναι μονίμως οι δακτυλοδεικτούμενες ως προβληματικές, ενώ οι άλλες, τάχα μου, σκάνε από υγεία; Κι αν σκάνε από υγεία, γιατί κλαιγόντουσαν ότι καταρρέουν μέχρι τη συμφωνία για το μνημόνιο;

Γιατί η Ελλάδα κυβερνάται από πέντε οικογένειες πολιτικών; Γιατί το μόνο κλειστό επάγγελμα που δεν «ανοίγει» είναι αυτό του πολιτικού; Γιατί στον δημόσιο βίο (Βουλή, κυβέρνηση, υπουργεία, κρατικά αξιώματα, διοικήσεις ΔΕΚΟ, τράπεζες) ανακυκλώνεται η ίδια «παρεούλα» προσώπων, σε εναλλασσόμενους ρόλους; Γιατί οι κυβερνήσεις κάθονται «κότες» στα ευρωπαϊκά fora; Γιατί αποφεύγουν σαν τον διάολο το λιβάνι τα βέτο; Γιατί δεν ζητούν συγγνώμη από την κοινωνία για τον εγκλωβισμό της στα καταρρακωμένα ευρωπαϊκά και εκσυγχρονιστικά οράματα; Γιατί κάθονται σούζα στους ευρωατλαντικούς ηγεμόνες; Γιατί ποτέ δεν τόλμησαν να αξιοποιήσουν μέχρι τέλους εναλλακτικές συμμαχίες (Κίνα, Ρωσία); Γιατί ακολούθησαν πειθήνια τους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς εταίρους σε όλους τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ); Γιατί ακόμη και σήμερα, στη συγκυρία της κρίσης χρέους, απεμπολούν το έσχατο όπλο της χρεοκοπίας; Γιατί προτιμούν την κατά Μέρκελ ελεγχόμενη χρεοκοπία; Γιατί οι πολιτικές προτεραιότητες της γερμανικής πολιτικής ελίτ είναι υπέρτερες ακόμα και από τις δικές τους;

Και γιατί η ελληνική κοινωνία διαψεύδει τις μεγάλες προσδοκίες; Γιατί αντιδρά φοβισμένη και πνιγμένη στις ενοχές; Γιατί έχει πιστέψει τη βλακεία «μαζί τα φάγαμε»; Γιατί έχει χάσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή της; Γιατί ο εκμαυλισμός ενός μεγάλου, πλην μειοψηφικού, της τμήματος έχει πνίξει στις τύψεις την πλειοψηφία της; Γιατί ο αμοραλισμός της ελίτ έχει στιγματίσει ηθικά όλο το κοινωνικό σώμα; Γιατί τα Μέσα Ενημέρωσης, αν και παραπαίοντα στην κρίση τους, φέρονται ως κυρίαρχη, καθεστωτική δύναμη; Γιατί επιτίθενται με φανατισμό σε κάθε κοινωνική αντίδραση; Γιατί αστυνομεύουν τις συνειδήσεις των ανθρώπων; Και γιατί οι άνθρωποι δεν αντιδρούν δραστικά σʼ αυτή την αστυνόμευση; Γιατί δεν βλέπουν εναλλακτική λύση στην πολιτική; Και γιατί τροφοδοτούν μαζικά το «κόμμα της άρνησης», της αποχής, του λευκού και του ακύρου; Γιατί δεν έχουν καμία προσδοκία ούτε από τα συνδικάτα; Γιατί δεν είναι στους δρόμους να υπερασπιστούν τα αυτονόητα; Γιατί αισθάνονται ανήμποροι να αποσπάσουν, έστω μια μικρή ηθική νίκη έναντι της εξουσίας, των Αθηνών, των Βρυξελλών και των περιχώρων; Και γιατί η Αθήνα δεν έγινε Κάιρο;

Αυτό είναι ένα δείγμα 60 (αν τα έχω μετρήσει σωστά) «γιατί» από την πολύ πιο πληθωρική προσωπική μου συλλογή. Μερικά είναι, φυσικά, ρητορικά. Πολλά, όμως, χρήζουν απαντήσεων. Τα απευθύνω σε οποιονδήποτε θεωρεί εαυτόν αρμόδιο ή απλώς ικανό να τα απαντήσει. Σοβαρά. Απαντήσεις στα «γιατί» του τύπου «γιατί κλάνει το γατί κι έχει η γάτα μου ένα αυτί» απορρίπτονται ως ανεπαρκείς.

H χθεσινη διαμαρτυρια....καρε-καρε

Μια εικόνα απο το διαδίκτυο
Δεν είναι ο τεράστιος όγκος του ελληνικού λαού που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας (πάνω από 100.000 με συντηρητικούς υπολογισμούς) το ουσιώδες «στοιχείο» που καταγράφει τη ληξιαρχική πράξη του θανάτου της κυβέρνησης των ανδρεικέλων.
Το ουσιώδες και ανατρεπτικό στοιχείο και αυτό που προκάλεσε το μεγάλο τρόμο στο καθεστώς είναι άλλο: ότι μεγάλα και δυναμικά τμήματα του ελληνικού λαού δεν συμμορφώνονται πλέον «προς τας υποδείξεις» και παραμένουν απτόητα στην «κατοχή» της Πλατείας Συντάγματος, παρά τη συνεχή καθεστωτική νεροποντή από χημικά…


Η σημερινή συγκέντρωση αποτύπωσε καθαρά και πολύ δυναμικά την αγωνιστική διάθεση του ελληνικού λαού να χρησιμοποιήσει άλλα μέσα πάλης από αυτά των κομματικών και συνδικαλιστικών παρελάσεων: Την ειρηνική, αλλά γεμάτη αγωνιστικό πάθος «κατάληψη» της Πλατείας Συντάγματος!!!

Η Πλατεία Συντάγματος έγινε ο πόλος συγκέντρωσης και έκφρασης της λαϊκής οργής, το «προσκλητήριο» για ένα αγώνα ανυποχώρητο και δίχως τέλος.

Αυτή η «κατάληψη» της Πλατείας εγκαινιάζει ένα νέο και δυναμικό «μέσον» αγώνα: Ένα «επαναστατικό εύρημα» το οποίο φέρνει το καθεστώς σε αμηχανία και πανικό και ξεμασκαρεύει εντελώς τα «αριστερά» δεκανίκια του καθεστώτος.

Πρώτα και κύρια αποτελεί θανάσιμο πλήγμα στην ηγεσία του ΚΚΕ, διότι δείχνει κραυγαλέα τούτο: Αν η ηγεσία του ΚΚΕ προχωρούσε σε ένα τέτοιο μέσον πάλης η κυβέρνηση θα κατέρρεε μέσα σε μια νύχτα.

Η ηγεσία του ΚΚΕ, καταναλώνεται σε κομματικές φιέστες και πορείες που εκτονώνουν το λαό, τον διαιρούν και τον απογοητεύουν: Αποτελεί, σήμερα, το μεγαλύτερο στήριγμα του καθεστώτος, κραυγάζοντας δημαγωγικά και «ταξικά» εναντίον του με κομματικές παρελάσεις, αλλά ΚΑΜΙΑ κλιμάκωση του αγώνα…

Η «κατάληψη» της Πλατείας αποτελεί ένα δυναμικό, ειρηνικό, αλλά και επαναστατικό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα σε ανώτερες μορφές πάλης…

Αυτή η «νέα μορφή» αγώνα που εκδηλώθηκε σήμερα με την «κατάληψη» του Συντάγματος δεν πανικοβάλει μόνο το καθεστώς των υπηρετών του διεθνούς κεφαλαίου, αλλά και υπερφαλαγγίζει τα «αριστερά» βαρίδια των λαϊκών κινημάτων και δεκανίκια του καθεστώτος.

Οι λαϊκές μάζες που ακολουθούν ακόμα αυτά τα «αριστερά» δεκανίκια βλέπουν στην «κατάληψη» της Πλατείας μια αγωνιστική ΔΙΕΞΟΔΟ στον αγώνα τους, μια προοπτική αγωνιστική και ελπιδοφόρα: Προϋποθέσεις απεγκλωβισμού τους από τα αδιέξοδα σκοτάδια των κομματικών παρελάσεων και της τυφλής υπακοής στην κυβερνητική, κατοχική «νομιμότητα»…

Η κατάληψη της Πλατείας έφερε σε πραγματική αμηχανία και τρόμο και τα κυβερνητικά ανδρείκελα και τους καθεστωτικούς μηχανισμούς προβοκάτσιας.

Τέτοια αμηχανία και τρόμο που τους ανάγκασε να βομβαρδίσουν (συνεχίζουν ακόμα) κυριολεκτικά την πλατεία με τόνος χημικά, συσσωρεύοντας έτσι και «τόνους» εκρηκτικών αποθεμάτων οργής στο λαό στους ήδη υπάρχοντες…

Η κατάληψη της Πλατείας «ξεδόντιασε» και τις οργανωμένες προβοκάτσιες του καθεστώτος. Δεν τις εξέθεσε απλώς, αλλά τις κατέστησε ακίνδυνες, αποδεικνύοντας για άλλα μια φορά ότι όταν ο λαός μπαίνει πραγματικά σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου με το καθεστώς και δεν παρελαύνει απλώς, οι προβοκάτορες είναι εντελώς ακίνδυνοι…

Το Σύνταγμα σήμερα έγραψε τον πρόλογο της πτώσης αυτής της κυβέρνησης…

Ο αγώνας συνεχίζεται…
http://www.resaltomag.gr/

Δεκαπέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν, 26 άτομα προσήχθησαν

Στις σημερινές συγκεντρώσεις-πορείες, ομάδες ατόμων από τους συγκεντρωθέντες στην οδό Πατησίων (Μουσείο), επιτέθηκαν με πέτρες, βόμβες μολότoφ και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, προξενώντας παράλληλα υλικές ζημιές σε μία δίκυκλη μοτ/τα υπηρεσιακή, σε δύο ιδιωτικές κάμερες, σε πρόσοψη μίας τράπεζας (ράγισμα τζαμιών) και θραύση ενός τζαμιού σε γυάλινο στέγαστρο ΜΕΤΡΟ.
Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν συνολικά δεκαπέντε αστυνομικοί, προσήχθησαν είκοσι έξι άτομα, εκ των οποίων εννέα συνελήφθησαν. Σε έναν από αυτούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τόξο, τρία βέλη, ένα τσεκούρι και ένα καδρόνι. Επίσης κατασχέθηκαν και έξι βόμβες μολότoφ.
Δύο αστυνομικές μοτοσυκλέτες καμένες, αμέτρητοι κάδοι, σπασμένα παγκάκια, σπασμένα ΑΤΜ τραπεζών, στάσεις λεωφορείων, στάσεις μετρό και πλήθος άλλων βανδαλισμών είναι ο απολογισμός της σημερινής – μεγαλειώδους κατά τα άλλα – διαδήλωσης στην Αθήνα.


Σοκαριστικό βίντεο από τα επεισόδια....






ΕΝΤΟΛΗ ΕΛΑΣ : "ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ"!

ΕΠΝΙΞΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ
Γενικευμένη επίθεση κατά πάντων από την ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος. Άνδρες των ΜΑΤ εκτοξεύουν χημικά προς τους διαδηλωτές που έχουν ολοκληρώσει την πορεία και κάθονται μπροστά από τη Βουλή φωνάζοντας...
συνθήματα. Μέχρι πριν από λίγο στο Σύνταγμα παρέμειναν χιλιάδες διαδηλωτές, τώρα όμως τρέχουν πανικόβλητοι για να αποφύγουν τα χημικά. Οι διαδηλωτές δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί, η Αστυνομίας όμως συνεχίζει το κυνηγητό...


Απίστευτο. Κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα για να φύγει ο κόσμος, ο οποίος μένει στο Σύνταγμα!!!

Αυτή τη στιγμή ο κόσμος κάθεται ειρηνικά στην πλατεία Συντάγματος και δεν απομακρύνεται. Παρόλα αυτά, πέφτουν συνεχώς δακρυγόνα, προκειμένου να κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική και να αναγκάσουν τους πολίτες να αποχωρήσουν. Σποραδικά ακούγονται συνθήματα, όπως αυτό το γνωστό....
για τη Βουλή ή το άλλο που φώναζαν οι φοιτήτριες της Γερμανίας για το ΠΑΣΟΚ.

Το καθεστώς είναι τρομοκρατημένο, στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να μείνει ο κόσμος μόνιμα στην πλατεία Συντάγματος, όπως έγινε στην πλατεία Ταχρίρ (Ελευθερίας) της Αιγύπτου. Η ατμόσφαιρα έχει ήδη γίνει πολύ αποπνικτική και ο κόσμος βήχει, φτερνίζεται και δακρύζει συνεχώς. Παρόλα αυτά πολλοί πολίτες τραγουδούν, όπως το «σώπα όπου να ΄ναι θα σημάνουν οι καμπάνες» κ.λ.π. Ταυτόχρονα με ντουντούκες καλούν το λαό να έρθει στο Σύνταγμα.

Εμείς προβλέπουμε πως αν αυτό το ειρηνικό πλήθος παραμείνει εκεί, παρά τη λυσσαλέα αντίδραση του καθεστώτος, πολύ γρήγορα θα αρχίσει να αυξάνεται.

Δεν ξέρουμε αν αυτή θα είναι η ημέρα κατάρρευσης του σάπιου και διεφθαρμένου καθεστώτος.
Πάντως είναι σίγουρα η αρχή.

Τα γεγονότα μπαίνουν πλέον στην ιστορική τους ευθεία...



Χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στο Σύνταγμα

Ανυποχώρητοι και ενώνοντας τις φωνές τους σε μια ισχυρή κραυγή διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, χιλιάδες διαδηλωτές επέστρεψαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, αμέσως μετά το τέλος των πορειών διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν η Γ.Σ.Ε.Ε., η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καθώς και το Π.Α.ΜΕ., με αφορμή την εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία.


To BBC για τις σημερινές κοινητοποιήσεις

Πρώτο θέμα σήμερα στο BBC (Διάβασε εδώ) η απεργία και οι πορείες.
Με τίτλο: "
Γενική απεργία της Ελλάδας: Οι διαφωνίες εκρήγνυνται" γράφει μεταξύ άλλων ."Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές που έριχναν πέτρες κατά την 24ωρη γενική απεργία που έγινε στην Αθήνα. Η βία ξέπασε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης περισσότερων από τριάντα χιλιάδων εργαζομένων στην περιοχή που είναι κοντά στη Βουλή. Οι διαδηλωτές αντιδρούν στα μέτρα μείωσης των μισθών τους και στην αύξηση των φόρων που έλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Αυτή είναι η πρώτη μαζική διαμαρτυρία για το 2011.¨"

Τρόικα: "Πουλήστε τα εσείς για να μην σας τα κατασχέσουμε"

Ο ''Λόγιος Ερμής'' ξετινάζει ακόμη μια φορά την σύμβαση του δανείου που υπέγραψε ο υπουργός οικονομικών εν αγνοία της κυβέρνησης, χωρίς ψήφιση στη βουλή, ούτε καν υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα πραγματικά συμφέροντα που κρύβονται απο πίσω, αποκαλύπτοντας την αρχή του τέλους σε μια ύστατη προσπάθεια να αντιστρέψει την διάβρωση του νού και της κρίσης...

Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας μας στην Ελλάδα έχει απαγορευθεί να πουλήσει ή να μεταβιβάσει δημόσια γη, χωρίς να συμφωνήσει η Τρόικα.


Οι αλλαγές Μέρκελ που...
προωθούνται στο Σύνταγμα για την συγκράτηση των ελλειμμάτων και των χρεών, θα αναγκάσει κάθε επόμενη κυβέρνηση να "αξιοποιήσει" δημόσια περιουσία για να συγκρατήσει τα χρέη και τα ελλείμματα. Ο νόμος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ίσα ίσα που θα διευκολύνει το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, σύμφωνα με όσα έχει δεσμευθεί η Ελλάδα δια της παρούσας κυβέρνησης στην δανειακή σύμβαση με τους 15.

Με άλλα λόγια βρέθηκε ο μανδύας της "νομιμότητας" με τον οποίο θα καλύψουν το "πτώμα", επιχειρώντας να αποσπάσουν αδιαμαρτύρητα την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Βουλής και της κοινωνίας γενικότερα για τις αλλαγές σε τίτλους ιδιοκτησίας.

Για τους αναγνώστες που ακόμα και σήμερα δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την περιβόητη αυτή δανειακή σύμβαση και μόνο ορκισμένοι εχθροί της Ελλάδος θα υπέγραφαν μπορούν να ανατρέξουν στο άρθρο για τον δανεισμό απο το ΔΝΤ.

Ας δούμε όμως τι θα πουλήσουν για τα 50 δις ;
Το πωλητήριο, σύμφωνα με την εφημερίδα Κεφάλαιο, αφορά κρατικά εμπορικά ακίνητα και εκτάσεις γης, μαζί με τις κρατικές συμμετοχές σε εισηγμένες και μη εταιρείες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι τράπεζες.[1]

Τι πουλάει το δημόσιο:

Συμμετοχές στις τράπεζες (ΑΤΕ, ΤΤ, Αττικής)
Επέκταση σύμβασης παραχώρησης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Συμμετοχή σε ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ
Αναζήτηση στρατηγικού εταίρου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
Συμμετοχή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Ακίνητη περιουσία του ομίλου ΟΣΕ
Επέκταση συμβάσεων παραχώρησης στην Αττική Οδό και Εγνατία Οδό
Στρατηγικός επενδυτής στα ΕΛΤΑ
Αξιοποίηση του Φάσματος Συχνοτήτων και Ψηφιακού Μερίσματος
Συμμετοχή στο Αττικό λιμενικό σύστημα
Μελέτη στρατηγικής και συμβάσεων παραχώρησης για λιμάνια
(11 περιφερειακοί οργανισμοί λιμένων και 850 μαρίνες)
Συμμετοχή στην ΛΑΡΚΟ
Συμμετοχή σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
Παράταση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΠΑΠ
Στρατηγικός επενδυτής στον ΟΔΙΕ
Συμμετοχή στο καζίνο της Πάρνηθας
Στρατηγικός επενδυτής στα κρατικά λαχεία (Εθνικό, Λαϊκό)
Ενώ το ίδρυμα "Α.Παπανδρέου" βγάζει στο σφυρί 598 νησιά.
Από το Νοέμβριο του 2010 το Ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" ΙΣΤΑΜΕ προετοίμαζε την ιδέα για πώληση 598 νησιών και βραχονησίδων. Στην μελέτη με τίτλο "Το πολυσύνθετο πρόβλημα της αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας" ο συγγραφέας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η Κ.Ε.Δ. διαθέτει σήμερα προς διαχείριση στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 598 νησιά πλήρους κυριότητας, ποικίλων μεγεθών, από λίγα στρέμματα έως εκατοντάδες στρέμματα.

Πέραν από ένα μικρό αριθμό αυτών που είναι ήδη παραχωρημένα και αξιοποιούνται για εθνικούς σκοπούς, η υπολειπόμενη μεγάλη πλειοψηφία των εν λόγω νήσων δύναται να αξιοποιηθεί.».

Οι του ΔΝΤ έχουν ακούσει για τους πολιτικούς του Τόπου![2] Εχουν ακούσει για τις κατά καιρούς προδοσίες. Για τα ΙΜΙΑ και το ξεβράκωμα του Σημίτη και για τις σχετικές ασυναρτησίες του τότε υπουργού Εξωτερικών Πάγκαλου, γνωρίζουν τα όσα έγιναν με τον Οτσαλάν, γνωρίζουν τι γίνεται κάτω από το τραπέζι για τα πετρέλαια, το Αιγαίο και τα λοιπά! Όπως βέβαια για τις μίζες, τις κλεψιές, τις απάτες και σου λένε: Ας τους πηδήξουμε για να πάρουμε τα λεφτά μας.

Μετά από αυτή την εικόνα που έχουν για τον Τόπο είναι εύκολο να μας μεταχειρίζονται με όποιο τρόπο τους βολεύει. Αδιαφορούν και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τις αντιδράσεις. Όλα τα γράφουν. Λένε ό,τι γουστάρουν γιατί έχουν βρει χαμηλά γαϊδούρια και τα καβαλάνε.

Ας περιμένουμε λοιπόν φίλοι μου και τα χειρότερα. Σίγουρα έρχονται.
Στο τέλος θα κάνουν και επιτάξεις στα σπίτια μας (θυμηθείτε το)!

Βέβαια υπάρχουν και φλωρέ αναλυτές που τα βάζουν όλα πάνω στο Τραπέζι με ευσεβισμό και αληθοφάνεια... Και πάντα η φράση: «Τι θα κάναμε, χρωστάγαμε». Και βέβαια χρωστάγαμε και χρωστάμε...ειδικά ΔΥΟ Καναλιών - ας προσέξουν γιατί φαίνεται η «γραμμή», μην τους πέσει. Παραφαίνεται...

Και αυτό τι σημαίνει; Ότι θα μας εξαθλιώσουν μέχρις εσχάτων; Θα ξεπουλήσουν τα πάντα χωρίς να λογοδοτήσουν σε κανέναν; Θα λένε ό,τι γουστάρουν για τον Τόπο μας; Θα θρυματίζουν με το έτσι θέλω το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας;;

Δεν ξεπουλάνε για το χρέος - Ξεπουλάνε από «χρέος»![3]
Ας δούμε όμως μέχρι τώρα και στη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας, χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές της εκποίησης και περιγράφοντας το ξεπούλημα με όλους τους δυνατούς ευφημισμούς (ιδιωτικοποίηση, αποκρατικοποίηση, μετοχοποίηση, μισθώσεις παραχώρησης κ.λπ.):

Ξεπούλησαν τον Σκαραμαγκά.Αλλά αυτό σε τι «βοήθησε» τα οικονομικά του κράτους;
Ξεπούλησαν την ΑΓΕΤ. Αλλά αυτό σε τι «τόνωσε» τα δημόσια ταμεία;
Ξεπούλησαν τον ΟΤΕ. Αλλά αυτό σε τι απέτρεψε τον «Τιτανικό»;
Ξεπούλησαν πάνω από το 90% του τραπεζικού τομέα. Αλλά αυτό σε τι «έσωσε» την οικονομία;
Ξεπούλησαν το λιμάνι του Πειραιά. Αλλά αυτό σε τι «βελτίωσε» τα ελλείμματα;
Ξεπούλησαν την «Ολυμπιακή». Αλλά αυτό σε τι απομάκρυνε την «εντατική»;
Ξεπούλησαν τη διώρυγα της Κορίνθου. Αλλά αυτό σε τι απομάκρυνε τη «χρεοκοπία»;
Ξεπούλησαν τους οδικούς άξονες της χώρας. Αλλά αυτό σε τι συνέβαλε για τον «κατευνασμό των αγορών»;
Επίσης υπενθυμίζουμε ότι μέχρι το 2004, δηλαδή μια ολόκληρη πενταετία πριν από την εκδήλωση της κρίσης, χρόνια πριν από την προσχηματική επίκληση του χρέους, το ΠΑΣΟΚ είχε διαπράξει τα εξής:
Ξεπούλησε το 48,5% της ΔΕΗ.
Ξεπούλησε το 38% της ΕΥΔΑΠ.
Ξεπούλησε το 64% από τα «Ελληνικά Πετρέλαια».
Ξεπούλησε το 49% του ΟΠΑΠ.
Ξεπούλησε το 92% της Εθνικής Τράπεζας.
Είναι το ίδια κόμμα, που παρέδωσε
το αεροδρόμιο των Σπάτων στους Γερμανούς,
τη γέφυρα του Ρίου στους Γάλλους,
την Αττική Οδό στον Μπόμπολα, κ.ο.κ.
Πως γίνεται λοιπόν να παρουσιάζουν σαν «φάρμακο» την ίδια εκείνη δηλητηριώδη πολιτική που έχει διαλύσει την Ελλάδα και κανείς να μην το αντιλαμβάνετε;;

Πως είναι δυνατόν να εμφανίζουν σαν «σωτηρία» την ίδια καταστροφική πολιτική που έχει γεμίσει τα ταμεία των κεφαλαιοκρατών και έχει εκτινάξει τα δημόσια χρέη, αποκαλώντας «φιλόδοξη» και «αναγκαία» την ίδια εγκληματική πολιτική που έχει φτωχύνει τους Ελληνες και τους έχει αποστερήσει το δημόσιο πλούτο τους, ισχυριζόμενοι πως παραμένει «επιβεβλημένος» εκείνος ακριβώς ο «μονόδρομος» του ξεπουλήματος που ακολουθούν επί δεκαετίες, με τα γνωστά αποτελέσματα!

Κανείς δεν αντιλαμβάνετε ότι έχουν αρχίσει το ξεπούλημα πολύ πριν εμφανιστεί η «τρόικα», πολύ πριν ανακαλύψουν ως πρόσχημα το δημόσιο χρέος. Δεν ξεπουλούν για να «μειώσουν» το χρέος. Όσο ξεπουλούν, το χρέος αυξάνει. Ξεπουλούν για να εκ-πληρώσουν το μόνο χρέος που αναγνωρίζουν και τους καθοδηγεί: Το ταξικό τους χρέος, να υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και της παγκοσμοιοποίησης που προωθούν τα αφεντικά τους.

Ο ρόλος ένός κράτους, μιας Πολιτείας, είναι να προστατεύει , μεριμνεί και εκπαιδεύει τους πολίτες του. Και φυσικά με τη δημιουργία Στρατηγικής σημασίας Οργανισμών, να θέτει στην υπηρεσία του Λαού υπηρεσίες και αγαθά για όλους. Αυτά όμως κάλλιστα μπορούν να γίνουν Βαρέα Οπλα εναντίον των συμφερώντων του Λαού, αν πέσουν σε χέρια γκάγκστερ ιδιωτών επιχειρηματιών που θα τα χρησιμοποιήσουν προς ίδιον όφελος, και ακόμη χειρότερα όταν μιλάμε για συμφέροντα τραπεζών ευρωπαϊκών (και μη) χωρών.Δεν το λέω εγώ, ούτε το βγάζω απο το μυαλό μου, το αναφέρει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, σε συνέντευξή του στην γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.

Αναλυτικότερα αναφέρει:
«Τώρα μαλώνουν επί ώρες, αν θα πρέπει να βοηθήσουν τους φτωχούς Έλληνες, Πορτογάλους Ιρλανδούς με χρήματα ή με εγγυήσεις, ή αν είναι προτιμότερο να τους συμβουλεύσουν να κηρύξουν πτώχευση. Εκείνο που δεν λέγεται είναι ότι πίσω από τη διάσωση της Ελλάδας βρίσκονται τα συμφέροντα γερμανικών, βρετανικών και γαλλικών τραπεζών»

Έχω γράψει επανηλειμένα σχετικά με το τεράστιο χρέος της χώρας μας και τα πραγματικά συμφέροντα που αυτό εξυπηρετεί διακινδυνέυοντας να χαρακτηριστώ γραφικός και να θεωρηθεί απο άλλους σκεπτόμενους ως παραπληροφόρηση. Επιμένω όμως γιατί θεωρώ ότι άν η πολιτική τους και αυτή η συστηματική προώθηση συμφερόντων περάσει, ο υπερήφανος λαός μας θα βυθιστεί στα Τάρταρα.

Και την ευθύνη την έχουν αποκλειστικά όλοι αυτοί στο κοτέτσι της κυβέρνησης και στη χαβούζα της βουλής που την βρωμίσανε όλα αυτά τα χρόνια. Την ευθύνη την έχουν αυτοί με το πλούσιο βιογραφικό, τη φτωχή συνείδηση και την παραμικρή ικανότητα να διαχειριστούν ακόμη κι ένα ευρώ αν δεν τους έβαζε η μάνα τους στο δημόσιο.

Ειδικά αυτός ο κύριος που δε μιλάει καλά καλά την ελληνική τον συμβουλεύω να πουλήσει το όνομα που του άφησε κληρονομιά ο πατέρας του γιατί είναι το μόνο δικό του σε αυτή τη χώρα.

Όλα τα άλλα ανήκουν στο λαό και δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί να πουλήσουν το παραμικρό!

Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος και απαιτούμε να πληρωθούν τα χρέη από τα κλεμμένα 25 χρόνων, που με δόλο όλα αυτά τα χρόνια άρπαξαν.

Πρέπει όλοι να βροντοφωνάξουμε ότι είναι πρόσωπα ανεπιθύμητα σε τούτα δω τα ιερά χώματα!

Πρεπει ΌΛΟΙ όσοι συμμετέχουν σε αυτη την ανεκδιήγητη προδοσία να απελαθούν.
Να οδηγηθούν με κλούβα στο αεροδρόμιο και να αναχωρήσουν για τα δικά τους μέρη.

Πρέπει όλοι μας πριν είναι πραγματικά αργά να αναζητήσουμε μέσα μας, αυτή την μεγαλειώδη ψυχή του Έλληνα...

Την ίδια ψυχή που υπήρχε στους ανθρώπους που πολεμούσαν και πέθαιναν αντιστεκόμενοι στους κατακτητές. Στους τότε νέους που στεκόταν μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα φωνάζοντας ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ και που έπεφταν «για να ζήσουν τα παιδιά μας καλλίτερα και ελεύθερα» όπως έλεγαν αν και δεν είχαν προλάβει να κάνουν δικά τους παιδιά .[4]

Την ψυχή του Έλληνα που μας συντροφεύει σε όλες τις Πορείες Ειρήνης, και διαδηλώνει στους δρόμους της Αθήνας για την Ένωση της Κύπρου αρχικά , στον ανένδοτο αγώνα αργότερα και στο Πολυτεχνείο μετέπειτα.

Αυτή την ψυχή και το πνεύμα του Έλληνα τα γνωρίζει κανείς διαβάζοντας και βλέποντας τα έργα του και μελετώντας από την καλή και την ανάποδη την Ιστορία του , που αρχίζει πριν ακόμα και από τις ρίζες της Ιστορίας .

Αυτή η αδούλωτη ψυχή του Έλληνα που αγάπησα , δεν χωράει μες' στα μέτρα τους και ούτε εις την παλιά ούτε στη νέα τάξη των πραγμάτων τους . Είναι η ψυχή που την υμνούν οι ποιητές και την φοβούνται διαχρονικά όλες οι εξουσίες , και όλο την πολεμάνε με αφιόνι στους αιώνες και ακόμα πρόσφατα με άγριο πελέκημα στα ξερονήσια . Μα αυτή ( όλο πετιέται από ξαρχής και αντρίευει και θεριεύει ) και εκείνοι όλο νέα αφιόνια την ποτίζουν και όλο με Δεσμά Νέα Ταμειακά (ΔΝΤ) την φυλακίζουν !

Αυτή τη λεύτερη ψυχή , την αγάπησα με όσο πάθος της αξίζει και με φρίκη τη βλέπω στον καιρό μας θαλασσοπνιγμένη και αβοήθητη. Αναζητώ με αγωνία ένα σκίρτημα της ζωής της μέσα στα σχόλια σας , μέσα στις απαντήσεις σας . Για αυτό Γράφω !

''Εγώ είμαι η ακατάλυτη
ψυχή των Σαλαμίνων,
στην Εφτάλοφην έφερα
το σπαθί των Ελλήνων.

Δε χάνομαι στα Τάρταρα,
μονάχα ξαποσταίνω,
στη ζωή ξαναφαίνομαι
και λαούς ανασταίνω!"

Πηγή: http://attikanea.blogspot.com

Σωθηκαμε τωρα...

Φωναζουμε δυνατα!!!

Το εκτελεστικο γραφειο

Ι.Σουλαδακης,Χ.Παπουτσης,Δ.Σωτηρλης,Α.Τσοχατζοπουλος,Α.Παπανδρεου,Ι.Αλευρας,Ι.Χατζοπουλος και Σ.Γιωτας.

Αποκαλυπτικο...

Ανδρεας και Γιωργος...

...χαιρετουν τον Παντελη Οικονομου.

Freaky Retro Photo

Ο Μουαμαρ και οι Αγγελοι...

Ειπε κατι;

Ολοι μαζι...

H ωραιοτερη ταινια μικρου μηκους....

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)