Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Δημόσιο: απαιτεί εδώ και τώρα απολύσεις η τρόικα – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

- "Βλέπουν" εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις από την ερμηνεία των όρων του μνημονίου

- Απαιτεί 15.000 απολύσεις για να ξεμπλοκάρει τη δόση η τρόικα

- “Καμία απόλυση” λέει η κυβέρνησηΗ τρόικα έρχεται και μαζί όλες οι παλιές απαιτήσεις. Σαν να μην άλλαξε τίποτα τους τελευταίους μήνες οι δανειστές μας επιμένουν στους όρους του μνημονίου και η κυβέρνηση λέει ότι ετοιμάζεται για τη μάχη της διαπραγμάτευσης.

“Δεν ξέρουμε τίποτα” μοιάζουν να λένε οι τροϊκανοί για τις απολύσεις και επιμένουν πως μένουν στη συμφωνία για 15.000 αποχωρήσεις υπαλλήλων του Δημοσίου ως τα τέλη του χρόνου.

Από την άλλη πλευρά το υπουργείο επιμένει ότι απολύσεις δεν θα γίνουν και αντιπροτείνει ως ισοδύναμο μέτρο την αναδιάρθρωση του δημοσίου.

Το “ισοδύναμο μέτρο” που αντιπροτείνει όμως το υπουργείο ώστε να μην απολυθούν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι φέτος “κολλάει” στην ερμηνεία των όρων του Μνημονίου.

255 φορείς και οργανισμοί του δημοσίου αναμένεται να κλείσουν. Περίπου 6.000 υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτούς θα μείνουν χωρίς αντικείμενο.

Η κυβέρνηση επιθυμεί οι υπάλληλοι αυτοί να μην απολυθούν, αλλά να μετακινηθούν σε νέες θέσεις ώστε να συμπληρώσουν τα κενά που υπάρχουν αλλού.

Σύμφωνα όμως με την ερμηνεία της τρόικας η μετακίνηση θεωρείται νέα πρόσληψη. “Όχι” λέει από την πλευρά της η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται για νέες προσλήψεις αλλά για μετακινήσεις προσωπικού.

Δεν υπάγονται στον κανόνα 1 προς 5.

Κάπου εδώ προκύπτει εμπλοκή με την τρόικα.

Μάλιστα οι τροϊκανοί επιμένουν ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει τηρήσει τους κανόνες του μνημονίου, δεν έχει τηρηθεί ο κανόνας μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του προσωπικού κατά 150.000 ως τα τέλη του 2015.

Κάπως έτσι αναμένεται “θερμή” αντιπαράθεση σε αυτό το σημείο.

Ένα ακόμη σημείο τριβής που μπορεί να οδηγήσει σε εμπλοκή αλλά και σε νέο εκβιασμό σε ότι αφορά στην εκταμίευση των χρημάτων και εδώ τίθεται το ερώτημα κατά πόσο η κυβέρνηση υπό την απειλή της στάσης πληρωμών να θα μπορέσει να εμμείνει στη θέση της για μη απολύσεις.

Έκπτωση στα τιμολόγια νερού για τις 3τεκνες οικογένειες στο Ηρακλείο

Στα πλαίσια των στοχευμένων δράσεων της πολιτικής κοινωνικής στήριξης των πολιτών, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου προχώρησε στη καθιέρωση έκπτωσης 25% στα τέλη ύδρευσης, για όλες τις 3τεκνες οικογένειες του Μαλεβιζίου.

Κατόπιν εισήγησης του δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη, το δημοτικό συμβούλιο έλαβε την ανάλογη απόφαση, η οποία και θα εφαρμοστεί από το τρέχον, 2ο εξάμηνο του 2012.

Μάλιστα, στα πλάνα της δημοτικής αρχής, είναι να προχωρήσει σε ριζική αναπροσαρμογή και των δημοτικών τελών για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που δοκιμάζονται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Στάση εργασίας την Τρίτη στο Δημόσιο

Στάση εργασίας από τις 12:30 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσει αύριο, 24 Ιουλίου, η ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα διαμαρτύρονται για τα νέα προωθούμενα μέτρα, με αιχμή τη νέα περικοπή του εφάπαξ και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και θα ακολουθήσει πορεία προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Διακοπές σε αργή κίνηση λόγω κόστους

Όσοι έχετε να διηγηθείτε ιστορίες ταλαιπωρίας από τη μετακίνησή σας με πλοία στις διακοπές, πιθανότατα θα τις εμπλουτίσετε αυτό το καλοκαίρι.

Ο λόγος είναι ότι η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει τις ακτοπλοϊκές εταιρίες στο να ρίχνουν τις υψηλές ταχύτητες των πλοίων τους λόγω των ακριβών καυσίμων, της έλλειψης ρευστότητας, αλλά και της μειωμένης κίνησης των επιβατών.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", πρόκειται για στρατηγική που έχει υιοθετηθεί από τις εταιρείες και όπως είναι φυσικό προκαλεί αντιδράσεις.

Μάλιστα, πολλές από αυτές σκέφτονται να πουλήσουν τα ταχύπλοα, τύπου high speed, καθώς κρίνονται ασύμφορα. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι η μείωση της ταχύτητας έγινε "αναγκαστικά", καθώς το υψηλό κόστος του καυσίμου, αντιπροσωπεύει το 65% του ημερήσιου λειτουργικού κόστους τους.

Από το 2009, μέχρι και τον Ιούνιο του 2012, η τιμή των καυσίμων αυξήθηκε κατά 107%, οδηγώντας σε αδιέξοδο όσες εταιρείες διαθέτουν μεγάλο αριθμό ταχυπλόων.

Κύκλοι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), υποστηρίζουν ότι η μείωση της ταχύτητας ήταν μονόδρομος, καθώς η άλλη λύση θα ήταν να αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων.

Αυτό δεν έγινε διότι η κίνηση είναι μειωμένη ήδη κατά 18% και είναι βέβαιο ότι μια νέα αύξηση θα καθιστούσε το ταξίδι απαγορευτικό για τους πολίτες.

"Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ έχει πάψει να προκαλεί τρόμο"

Σε ακόμα μια επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, εκτιμώντας ότι τελικά η Ελλάδα δεν θα ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία.

Μιλώντας, στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης σημείωσε ότι "δυστυχώς η Ελλάδα πιθανόν δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της" και πρόσθεσε ότι "κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πιθανότατα συζήτηση στο εσωτερικό της χώρας και οι ίδιοι οι Έλληνες θα κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ίσως λογικότερο να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη".

Ο αρχηγός των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) διευκρίνισε ότι αναμένει την Έκθεση της τρόικας το φθινόπωρο, ενώ, ερωτηθείς εάν θα μπορούσαν και άλλες χώρες να ακολουθήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την Ευρωζώνη, δήλωσε ότι "αυτοί οι οποίοι προσπαθούν, αυτοί που υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους για την ενίσχυση της οικονομίας τους, αξίζουν την πλήρη στήριξή μας".

Ο Φίλιπ Ρέσλερ προειδοποίησε ότι αν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, δεν θα υπάρξουν περαιτέρω πληρωμές προς την Αθήνα και κατέληξε λέγοντας ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχει πάψει πλέον να προκαλεί τρόμο.

Ρύθμιση - ανάσα για δανειολήπτες με μείωση δόσης στο 30%

Με τους δανειολήπτες να μην δύνανται να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται μία σειρά προτάσεων για την ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών όσο η Ελλάδα βρίσκεται στο Μνημόνιο.

Η βασική πρόταση, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", προβλέπει τη μείωση των καταβολών όχι στο 30% του εισοδήματος όπως είχε προεκλογικά προτείνει η Νέα Δημοκρατία, αλλά και στο ένα τρίτο της τρέχουσας δόσης και μάλιστα με το υπόλοιπο ποσό να κεφαλαιοποιείται άτοκα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν κάποιος πληρώνει σήμερα για ένα στεγαστικό δάνειο 1.000 ευρώ, με τη ρύθμιση θα μπορεί να καταβάλλει 300 ευρώ το μήνα για όσο διάστημα η χώρα βρίσκεται στο Μνημόνιο.

Για να υπαχθεί κάποιος στη ρύθμιση θα πρέπει να μπορεί αποδεδειγμένα να αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Η τραπεζική πρωτοβουλία έχει ως στόχο τη λήψη από πλευράς κυβέρνησης νομοθετικών πρωτοβουλιών προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία αυξάνονται διαρκώς.

Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι 800.000 δάνεια έχουν ρυθμιστεί την τελευταία διετία -στην πλειονότητά τους καταναλωτικά και στεγαστικά-, καθώς χιλιάδες δανειολήπτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και οδηγούνται για ρύθμιση στις τράπεζες.

Τα μισά βέβαια δάνεια που ρυθμίζονται (επιμήκυνση διάρκειας, συγκέντρωση πολλών οφειλών σε ένα δάνεια κ.λπ.) μέσα σε λίγους μήνες ξαναγίνονται προβληματικά.

"Όσες ρυθμίσεις και να κάνουμε, το πρόβλημα δεν λύνεται όταν κάποιος είναι άνεργος ή όταν έχει υποστεί 30% ή 40% μείωση μισθού", σχολιάζει αρμόδιο τραπεζικό στέλεχος.

Με μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση, όπως σχολιάζουν τραπεζικές πηγές, οι τράπεζες σίγουρα εγγράφουν ζημίες, ωστόσο δεν χάνουν το κεφάλαιό τους όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις πλήρους αδυναμίας αποπληρωμής ή σε δικαστική ρύθμιση χρεών.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (σε καθυστέρηση από 90 ημέρες και άνω), σύμφωνα με στοιχεία για το πρώτο πεντάμηνο του 2012, ξεπερνούν τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ ή το 20% της συνολικής πιστωτικής επέκτασης.

Η κατηγορία των στεγαστικών δανείων είναι αυτή που απασχολεί ιδιαίτερα τις τράπεζες, καθώς το 2010 τα "κόκκινα δάνεια" μόλις που ξεπερνούσαν το 10%.

Πλέον, σχεδόν το 20% των χορηγήσεων δεν αποπληρώνεται, ποσοστό που αντιστοιχεί σε σχεδόν 14 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα υπόλοιπα στεγαστικών δανείων ανέρχονταν τον Μάιο σε 76,76 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα καταναλωτικά πάλι δάνεια είναι "πρωταθλητής" στις επισφάλειες, με 4 στα 10 πλέον να μην εξυπηρετούνται.

Οι συνολικές οφειλές των Ελλήνων σε τέτοια δάνεια τον Μάιο ήταν 31,8 δισεκατομμύρια ευρώ και "κόκκινες" σχεδόν 13 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο 20%, τέλος, βρίσκονται τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, χαρακτηριστικό του αδιεξόδου που αντιμετωπίζουν και οι επιχειρήσεις.

Τα συνολικά υπόλοιπα τον Μάιο ανέρχονταν σε 116,2 δισεκατομμύρια ευρώ και σε προβληματική κατάσταση είχαν περιέλθει δάνεια ύψους 23,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μπιλ Κλίντον: "Θα τα καταφέρει η Ελλάδα"



Η χθεσινή ατζέντα του 42ου προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον κατά την σύντομη επίσκεψη του στη χώρα μας περιελάμβανε 45λεπτη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο τέως Αμερικανός πρόεδρος, συνοδευόμενος από ομάδα Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών έστειλε μήνυμα υποστήριξης και συνεργασίας στην ελληνική πλευρά εκφράζοντας την συμπαράσταση του, στις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου η Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

Εν συνεχεία ο βετεράνος πολιτικός επέστρεψε στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετάνια" όπου είχε καταλύσει προκειμένου να λάβει μέρος σε εκδήλωση που διοργάνωσαν επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες με στόχο τη δημιουργία ενός fund, που θα προωθήσει ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Εκεί καταφέραμε να τον συναντήσουμε!

Ο Μπιλ Κλίντον, εμφανώς αδυνατισμένος αλλά συνάμα σε καλή διάθεση αναχώρησε από τη χώρα μας το απόγευμα της Κυριακής. Κατά την έξοδο του από το ξενοδοχείο εμφανίστηκε με σπορ ντύσιμο φορώντας το καλύτερο χαμόγελο του. Τα μέτρα ασφαλείας στους εσωτερικούς χώρους αλλά και γύρω από την Πλατεία Συντάγματος ήταν δρακόντεια.

Ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της προσωπικής φρουράς του άλλοτε πρώτου πολίτη των Η.Π.Α. αλλά και Έλληνες αστυνομικοί δημιούργησαν έναν κλοιό γύρω από τον πρώην πλανητάρχη.

O Μπιλ Κλίντον παρά το πιεσμένο πρόγραμμα του, αλλά και την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε, ανταποκρίθηκε στο νεύμα του δημοσιογράφου του NEWS 247, Γιάννη Γεωργόπουλου κατά την έξοδο του παρακάμπτοντας τους άνδρες της ασφάλειας του.

"Θα καταφέρει η Ελλάδα να επιτύχει την έξοδο από την κρίση. Πιστεύουμε στην Ελλάδα και θα κάνουμε ότι μπορούμε" ήταν η λακωνική δήλωση του στο NEWS 247.

Εν συνεχεία συνομίλησε με έναν συμπατριώτη του από το Λος Άντζελες που τον περίμενε καρτερικά και κατόπιν επιβιβάσθηκε σε μπλε βαν (και όχι στο πολυτελές μαύρο όπως θα περίμενε κανείς) κατευθυνόμενος προς το αεροδρόμιο.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)