Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΝΗΣΙ, τι κρύβει το κανάλι πίσω απτά νούμερα τηλεθέασης

Μήνες γυρισμάτων,τεράσιο κεφάλαιο,μια απτις καλύτερες παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης. Πλήθος συντελεστών απο μακιγιέρ έως κομπάρσους και φυσικά ένα κάστινγκ που αποτέλεσε την... καλύτερη επιλογή του μεγάλου καναλιού στα 21 χρόνια λειτουργίας τους.
Η επιτυχία της νέας σειράς του mega "ΤΟ ΝΗΣΙ" είναι αδιαμφισβήτη και φυσικά αξιέπαινη.
Χρόνια είχε το τηλεοπτικό κοινό να νιώσει το συναίσθημα της αναμονής στους δέκτες του,και την ματαίωση μετά το τέλος του κάθε επεισοδίου.Η συγκίνηση είναι κάτι που η τηλεόραση είχε ξεγράψει απτα concept lists της αντικαθιστώντας τη με trash στοιχεία πρόστυχου χιούμορ με ελάχιστες παραγωγές να εξαιρούνται (Μάγισσες της σμύνης,Γιούγκερμαν).
Ελάχιστοι όμως απο μάς,έχουν αναρωτηθεί τι μπορεί να συνέβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της υπερπαραγωγής.Τι μπορεί να κρύβεται πίσω απο την άριστη φωτογραφία και ενδυματολογία που απολαμβάνουμε στις οθόνες μας κάθε βράδυ δευτέρας.Σίγουρα αυτό που θα 'λεγε ο καθένας μας είναι σκληρή δουλειά και υπερτόνοι δημιουργικότητας.Σίγουρα όλοι μπορούμε να φανταστούμε την ανακούφιση και ευχαρίστηση που θα νιωθαν οι συντελεστές βλέποντας το τελικό αποτέλεσμα του κόπου τους.Ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειες όμως;Και ακόμη περισσότερο,μπορούμε να έστω να φανταστούμε τη σκοτεινή πλευρά της τηλεοπτικής επιτυχίας.
Όπως όλοι μπορείτε να διαβεβαιώσετε στο διαδίκτυο τα γυρίσματα της σειράς έλαβαν χώρα ένα χρόνο πρίν περίπου,στην Πλάκα,την Ελούντα,τον Άγιο Νικόλαο,και φυσικά στο νησί της Σπιναλόγκας,όπου και διαδραματίστηκε η πραγματική ιστόρια.Το πλήθος συντελεστών της σειράς,οπερατέρ,σκηνογράφοι,βοηθοί διευθυντή φωτογραφίας πέρασε σίγουρα περισσότερο χρόνο εκεί προκειμένου να εγκλιματιστεί κ γι άλλους ευνόητους λόγους,σίγουρα περισσότερο χρόνο απ'τους ηθοποιούς του κάστινγκ,και σίγουρα με περισσότερη δουλειά και σωματικό μόχθο.
Τι δε γνωρίζουν όμως οι περισσότεροι;Τι παλεύει το κανάλι να καλύψει πίσω απτα υπερνούμερα τηλεθέασης.Στα τέλη Ιουλίου αυτού του καλοκαιριού,νεαρός οπερατέρ της σειράς επισκέφτεται κλείνει ραντεβού στο δερματολογικό νοσοκομείο "Ανδρέας Συγγρός" προκειμένου να εξετάσει εξανθήματα που έχει στον αγκώνα,το γόνατο και τον αστράγαλό του.Το μυαλό του νέου σίγουρα δε πηγαίνει στους φόβους των ηρώων που παρακολούθησε για όλους τους μήνες των γυρισμάτων.ΦΕΥ.Η διάγνωση όμως είναι άμεση,Ο ΝΕΑΡΟΣ ΟΠΕΡΑΤΕΡ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΧΑΝΣΕΝ.Φυσικά οι γιατροί του νοσοκομείου,αλλά και άλλοι τους οποίους επισκέφθηκε προκειμένου να επιβεβαιώσει τη βαριά είδηση,δε μπορούν να επιβεβαιώσουν άν ο νεαρός προσβλήθηκε κατα τη διάρκεια των γυρισμάτων.
Φυσικά,με την πρόοδο της επιστήμης η νόσος του Χάνσεν ή αλλιώς Λέπρα,η νόσος εφιάλτης των προγόνων θεραπεύεται,και μάλιστα άμεσα κι εύκολα.Το ζήτημα που θα ήθελα να θέσω όμως είναι το εξής.Το μεγάλο κανάλι δε θα έπρεπε να είχε προβλέψει για την πιθανότητα προσβολής της παραγωγής απο τη νόσο;Το μεγάλο κανάλι δε θα έπρεπε να κάνει μια υγειονομική έρευνα πρίν στείλει την παραγωγή στο νησί;;;
Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν πρίν η ανεπάρκεια στοιχίσει κάτι σοβαρότερο στους ανθρώπους που δουλεύουν πίσω απο τις κάμερες.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_3619.html#more

Απόψε φόρα τα καλά σου...

Παιχνίδι χωρίς αύριο είναι το σημερινό του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τη Ρούμπιν Καζάν (21:45 ΝΕΤ) για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Οι «πράσινοι», αν θέλουν να έχουν ελπίδες για τη συνέχεια του θεσμού θα πρέπει να κερδίσουν την Ρούμπιν. Βέβαια, ο Παναθηναϊκός είναι μαθημένος σε τέτοιες καταστάσεις και ξέρει πώς να γυρίζει από την «κόλαση» και θέλει να πετύχει ότι και το 2008, τότε που τον είχαν και πάλι όλοι ξεγραμένο…

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν μπορεί να υπολογίζει στους Νίνη, Γκοβού, Λέτο, Ζιλμπέρτο και Καντέ γεγονός που τον πονοκεφαλιάζει εδώ και μέρες. Ο Κοζανίτης τεχνικός, αναμένεται να παρατατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1 με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, τον Βύντρα δεξιά στην άμυνα, τον Σπυρόπουλο στα αριστερά της και τους Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι στο κέντρο. Στον άξονα, θα αγωνιστούν οι Κατσουράνης και Σιμάο, δεξί εξτρέμ θα είναι ο Μαρινός, αριστερό ο Γκαρσία, ενώ ο Καραγκούνης θα βρίσκεται πίσω από τον προωθημένο Σισέ.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού συμπληρώνουν οι: Φερνάντες, Σεϊταρίδης, Χριστοδουλόπουλος, Πλεσί, Δημούτσος, Ιωαννίδης, Πετρόπουλος και Μαυρίας.

Καζάνι που βράζει η Γαλλία

Σε καζάνι που βράζει έχει μετατραπεί η Γαλλία, με τις κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού να συνεχίζονται σήμερα Τρίτη έκτη ημέρα (και δύο ημέρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Γερουσία) με τη συμμετοχή 3,5 εκατομμυρίων διαδηλωτών, σύμφωνα με την Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας ...
και 1,1 εκατομμυρίου, όπως υποστηρίζει από την πλευρά το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, ενώ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και αστυνομίας.
Μασκοφόροι νεαροί συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές σε πόλεις της Γαλλίας, θυμίζοντας σκηνές από τις διαδηλώσεις που έκαψαν το Παρίσι το 2005. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, ατέλειωτες ουρές σχηματίστηκα έξω από πρατήρια βενζίνης, ενώ πραγματοποιήθηκαν μόνο τα μισά από τα δρομολόγια τρένων.
Την ίδια ώρα αμετακίνητη είναι η θέση του γάλλου προέδρου κ. Νικολά Σαρκοζί ο οποίος υποσχέθηκε να πατάξει τους ταραξίες και να διασφαλίσει τη δημόσια τάξη, ανοίγοντας έτσι «μέτωπο» για την μετατροπή των συγκρούσεων σε γενικότερη κοινωνική κρίση- με το φάντασμα του 2005 να πλανάται πάνω από τη γαλλική πρωτεύουσα. Ο κ. Σαρκοζί υποσχέθηκε επίσης να εξασφαλίσει την ομαλή διάθεση πετρελαίου, παρά το γεγονός ότι περισσότεροι από 1.000 βενζινάδικα έχουν βάλει λουκέτα σε όλη τη χώρα και 4.000 έχουν ξεμείνει από καύσιμα.
Υπό κατάληψη τελούν εξάλλου 400 περίπου σχολεία σε όλη τη Γαλλία, οι μαθητές των οποίων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με καταλήψεις και διαδηλώσεις.
Στο Παρίσι περίπου 60.000 διαδηλωτές συμμετείχαν σε πορεία η οποία κατέληξε στον τόπο όπου είναι θαμμένος ο Ναπολέοντας. Επεισόδια σημειώθηκαν σε σχολείο του προαστίου Ναντέρ, όταν νεαροί άρχισαν να πετούν πέτρες από μία γέφυρα σε αστυνομικούς, οι οποίοι «απάντησαν» με δακρυγόνα. Νεαροί πέταξαν επίσης το φωτογράφο του πρακτορείου AssociatedPressαπό τη μηχανή στην οποία επέβαινε, και τον χτύπησαν.
Στην Πλατεία Ρεπουμπλίκ, στο ανατολικό Παρίσι, νεαροί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.
Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν και στις μετακινήσεις.
Περίπου το 50% των πτήσεων από το αεροδρόμιο Ορλί και το 30% από άλλα γαλλικά αεροδρόμια ακυρώθηκαν. Οι περισσότερες ακυρώσεις αφορούσαν πτήσεις εντός Γαλλίας ή πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων σε ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Στο αεροδρόμιο του Μπορντό διαδηλωτές έκλεισαν την κεντρική είσοδο επί ώρες την Τρίτη.
Στις διαδηλώσεις συμμετέχουν και οι οδηγοί φορτηγών, μπλοκάροντας τους δρόμους οδηγώντας κατά σειρές και με «ταχύτητα σαλιγκαριού».
Στη Μασσαλία εξάλλου, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων καθαριότητας έχουν αφήσει τόνους σκουπίδια στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της μεσογειακής πόλης- κάτι που ωστόσο δεν φαίνεται να έχει μειώσει τη λαϊκή υποστήριξη στη δράση των συνδικάτων.
«Οι μεταφορείς, οι οδοκαθαριστές, οι νοσοκόμες, οι δάσκαλοι, οι εργάτες, οι υπάλληλοι, όλοι όσοι δουλεύουμε πρέπει να είμαστε ενωμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά στο AssociatedPressη 55χρονη κάτοίκος της πόλης Φρανσουάζ Μισέλ.
Σήμερα Τετάρτη έχει προγραμματιστεί διαδήλωση μπροστά από τη Γερουσία, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί άλλος ένας γύρος κινητοποιήσεων σε λύκεια και πανεπιστήμια της χώρας.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις αλλά και ξένους ανταποκριτές, παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει κυριολεκτικά παραλύσει, η πλειονότητα των πολιτών συντάσσεται με τους διαδηλωτές και είναι αντίθετη στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 έτη που είναι σήμερα στα 62.
Οι Γάλλοι αισθάνονται αδικημένοι από την αποτυχία του γαλλικού συστήματος ασφάλισης, και με την κόντρα κυβέρνησης-διαδηλωτών να κινδυνεύει να εξελιχθεί σε «πυρκαγιά» για τον γάλλο πρόεδρο.

http://www.tovima.gr/

Eλβετικοι Αυτοκινητόδρομοι και Κόστος Διοδίων

Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας).

Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.
Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette.
Το κόστος της; 31 Ευρώ για όλο το χρόνο,
δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010, με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών, εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας.

Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ το χρόνο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του.

Ο Έλληνας πολίτης, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά, πληρώνει 1.392 Ευρώ μόνο γι αυτή τη διαδρομή και μόνο για 20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 και ΟΧΙ για 365 μέρες !! και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο!

Οι Ελβετοί συνάδελφοι των φίλων μας δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, λέγοντας: «Αυτό λέγεται κλοπή!».

Και ο Θεός έπλασε τη...γυναικα

Από τις πιο ωραίες διαφημίσεις που εχετε δεί....Αξιζει τον κόπο!!!









Του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν...

Για το δρομολογιο στη Σπιναλογκα

Το πλεουμενο ονομαζοταν ''Αγιος Παντελεημων''

Στιχος Ευαγ.Παντοπουλου-1938

Ο φαλακρός μαθητής

Καρλα σου μοιαζουμε

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)