Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ήρθε ο Τσίου!!!

Ο Τσίου, το γρήγορο... φτυάρι!!!


Μη νομίζετε ότι τελείωσε, έχει και συνέχεια. Δείτε την παρακάτω:...




Δια χειρός dr.SeenG

Τα χρόνια της σιωπής τελείωσαν. Οι στρατιωτικοί απέναντι στην κυβέρνηση! Αρχίζουν τα "όργανα"

Τα χρόνια της σιωπής τελείωσαν. Οι στρατιωτικοί απέναντι στην κυβέρνηση! Αρχίζουν τα `όργανα`
“Εμπαιγμός”, “κοροϊδία” τέλος. Το μήνυμα των εν ενεργεία στρατιωτικών είναι σαφές όπως και ο τρόπος αντίδρασης. Τα “χρόνια της σιωπής” που είχαν επιβάλει διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι διάφοροι “παρατρεχάμενοι-πατριδοκάπηλοι” τέλειωσαν και οι στρατιωτικοί στέλνουν το μήνυμα: “θα αντιδράσουμε με μαζικό τρόπο στα ασφαλώς οριζόμενα Συνταγματικά και νομικά όριά μας”.

Με μια ανακοίνωσή-φωτιά ο ΣΥΣΜΕΔ δίνει το στίγμα. Και φαίνεται ότι έλαχε σε μία συντηρητική κυβέρνηση όπως αυτή του κ.Σαμαρά να “εισπράξει” την οργή δεκαετιών που έχουν “κρύψει” μέσα τους οι στρατιωτικοί.

Η χθεσινή μέρα και ειδικά η στάση που κράτησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έναντι των αστυνομικών “βάζει φωτιά” στο χώρο των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας. Η χθεσινή συγκέντρωση των αστυνομικών ήταν μόνο η αρχή. Ακολουθεί συγκέντρωση αποστράτων στη Λάρισα και την ερχόμενη Πέμπτη οι στρατιωτικοί θα λάβουν τις αποφάσεις τους για το τρόπο και τη διάρκεια των κινητοποίησεών τους.

Ο ΣΥΣΜΕΔ στην ανακοίνωσή του εκφράζει την υποψία που τείνει να γίνει βεβαιότητα στην πλειοψηφά των στρατιωτικών:
“Πίσω από την εξαθλίωση του Έλληνα στρατιωτικού ο στόχος είναι άλλος, που πρέπει να μας γνωσθεί άμεσα και χωρίς περιστροφές”, υποστηρίζει ο ΣΥΣΜΕΔ ο οποίος επισημαίνει:

“Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση το διαχωρισμό που προωθείται για στροφή της κοινωνίας προς τον Έλληνα στρατιωτικό και αντίστροφα. Τα προβλήματα είναι κοινά και μαζί θα τα αντιμετωπίσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, πλάι και δίπλα με τον Έλληνα στρατιωτικό… εν ενεργεία και εν αποστρατεία Έλληνες στρατιωτικοί, πολύ σύντομα, θα εκδηλώσουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε όλα αυτά τα δραματικά που έρχονται με μαζικό τρόπο, στα ασφαλώς οριζόμενα Συνταγματικά και νομικά όριά μας”.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα ζήσουμε πρωτόγνωρες στιγμές.

Απαιτείται ψυχραιμία απ΄ όλους. Κι αυτό αφορά περισσότερο τους κυβερνώντες οι οποίοι πρέπει κάποια στιγμή να “βγουν από τη γυάλα τους”.

Τριάντα νησιά "φιλέτα" - πόλος έλξης για μεγάλους παίκτες


Τα δέκα επικρατέστερα πρότζεκτ αξιοποίησης νησιών του Δημοσίου, που μπορεί να προσελκύσουν επενδύσεις και να ανατρέψουν το κλίμα στην Ελλάδα, παρουσιάζουν κατ' αποκλειστικότητα "Τα Νέα".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εκτάσεις με τα νησιά - φιλέτα εντοπίζονται στον Σαρωνικό, τον Ευβοϊκό, τις Κυκλάδες, τον Αργολικό Κόλπο, το Ιόνιο, το Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο.

Πρόκειται για περισσότερα από 30 μικρά νησιά και νησίδες με εμβαδόν από 100 έως 3.100 στρέμματα.

"Φιλέτα" θεωρούνται τα νησιά που βρίσκονται στα Σύβοτα στην Θεσπρωτία, οι Στροφάδες Νήσοι στο Ιόνιο, ένα σύμπλεγμα 10 νησίδων στο Ιόνιο, η Θαλασσοπούλα στην Καβάλα, οι Νησίδες του Ευβοϊκού, οι Νησίδες του Σαρωνικού, η Τσουγκριά στην Σκιάθο, η Πρώτη στη Μεσσηνία, οι Νησίδες των Κυκλάδων και οι Νησίδες του Αργολικού Κόλπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, έχει ήδη πραγματοποιηθεί έρευνα για 585 νησιά και νησίδες, τα οποία εξετάστηκαν με κριτήρια εθνικής ασφάλειας, εμπορικότητας, δυνατότητα διασύνδεσης και απόστασης από το κοντινότερο σημείο με υποδομές, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε αν έχουν παραλίες ή όχι, αν υπάρχουν όρμοι και άλλες παράμετροι που μπορεί να καταστήσουν ελκυστικά για επενδυτές.

Από όλα τα νησιά που μπήκαν στο μικροσκόπιο της έρευνας, επιλέχθηκαν αρχικά 47 και μετά από νέο φιλτράρισμα, οι ειδικοί κατέληξαν σε δέκα ομάδες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους "μεγάλους παίκτες" - επενδυτές.

Βέβαια, για να γίνει πρακτικά εφικτή η αξιοποίηση των νησιών θεωρείται απαραίτητο ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, αφού με τα σημερινά δεδομένα για να υπάρξει πολεοδομικός σχεδιασμός, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να ανέβει έναν γραφειοκρατικό Γολγοθά 30-35 διαφορετικών αδειών.

Το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν δίνει τη δυνατότητα στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες για την αξιοποίηση νησιών.

Διαδικασίες fast track για τα νέα μέτρα

Διαδικασίες fast track για τα νέα μέτρα

Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών που φτάνουν στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου και θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να περάσει τα μέτρα από το Κοινοβούλιο πριν το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς, θέλει να επικυρωθούν άμεσα τα μέτρα, αφενός για να εκταμιευθεί εγκαίρως η δόση των 31,5 δισ. ευρώ και αφετέρου να έχει μεγαλύτερα περιθώρια διαπραγμάτευσης στη Σύνοδο Κορυφής που θα ακολουθήσει.

Στις 7 Σεπτεμβρίου ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί στην Αθήνα και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ενώ στις 14 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθείο το κρίσιμο Eurogroup της Κύπρου.

http://l.yimg.com/bt/api/res/1.2/5hdGdC1CqhfWCRAJuGguRQ--/YXBwaWQ9eW5ld3M7Y2g9NDIwO2NyPTE7Y3c9NDIwO2R4PTA7ZHk9MDtmaT11bGNyb3A7aD0xOTA7cT04NTt3PTE5MA--

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο "Ελεύθερος Τύπος", το σύνολο των εσόδων από τις περικοπές τη διετία 2013 - 2014 αναμένεται να φτάσει τα 229 εκατομμύρια ευρώ.

Τα σχέδια, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, προβλέπουν την επιβολή φόρου εισοδήματος σε όλα τα επιδόματα και τις συντάξεις των αναπήρων, των τρίτεκνων και των πολυτέκνων, στο επίδομα ανεργίας και στο ΕΚΑΣ.

Προβλέπουν επίσης, την κατάργηση ή τη μείωση του πρόσθετου αφορολογήτου ορίου των 2.000 ευρώ που ισχύει για τους αναπήρους, την περικοπή ή την κατάργηση των απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τέλη ταξινόμησης και τα τεκμήρια, οι οποίες ισχύουν για τους αναπήρους, τους τριτέκνους, τους πολυτέκνους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ακόμη, στα σχέδια του υπουργείου φέρεται να είναι και η εξάλειψη του προσαυξημένου στις 9.000 ευρώ αφορολογήτου ορίου που ισχύει για νέους έως 30 ετών, συνταξιούχους άνω των 65 ετών και άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Επί της ουσίας το "ψαλίδι" αυτό θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στις περικοπές που έρχονται σε όλα τα προνοιακά επιδόματα και θα συμπιέσει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα αυτών των ευπαθών ομάδων.

Τα κλειδιά όλων των τραπεζών της ευρωζώνης παίρνει αρχές του 2013 η ΕΚΤ-Αυτό είναι το μεγάλο ''κόλπο'' για να τερματιστεί η κρίση

Σαρωτική εξουσία επί των 6.000 τραπεζών της ευρωζώνης θα δοθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

- Οι Financial Times αποκαλύπτουν το απόρρητο σχέδιο Barroso για τις τράπεζες που φέρνει σε τροχιά σύγκρουσης τις Βρυξέλλες με τη Γερμανία και την ίδια την ΕΚΤ

- Χαρακτηρίζεται ως ''η πιο σπουδαία αλλαγή στην ευρωζώνη μετά τη δημιουργία του ευρώ!

- Αξιωματούχοι της Κομισιόν ελπίζουν ότι θα υπάρξει συμφωνία στη σύνοδο της ΕΕ πριν από τα τέλη του έτους

- Διαβάστε όλο το άρθρο και τις επιπτώσεις για την χώρα μας

Οι Financial Times δημοσίευσαν το μυστικό σχέδιο που ετοιμάζει ο Barroso για να τερματιστεί η εκρηκτική κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, και ιδίως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα όλες οι σαρωτικές αλλαγές θα έχουν πάρει σάρκα και οστά από τις αρχές της νέας χρονιάς.

Διαβάστε ποιό είναι το ''Σχέδιο Barroso για τις τράπεζες''.

Σαρωτική εξουσία επί των 6.000 τραπεζών της ευρωζώνης θα δοθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, βάσει του σχεδίου που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το οποίο θέτει σε πορεία σύγκρουσης τις Βρυξέλλες με τη Γερμανία και την ίδια την ΕΚΤ, καθώς η τελευταία ζητά ένα λιγότερο συγκεντρωτικό πρώτο βήμα προς την τραπεζική ενοποίηση.

Βάσει της πρότασης, η ανώτατη εξουσία θα μεταβιβαστεί σε ένα νέο «ελεγκτικό συμβούλιο» της ΕΚΤ που θα είναι ξεχωριστό από το υπάρχον διοικητικό της συμβούλιο. Αν και ο τρόπος που θα σχηματιστεί δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, το βασικό σχέδιο κάνει λόγο για ένα συμβούλιο που θα απαρτίζεται από 23 μέλη: έναν εκπρόσωπο από κάθε κράτος-μέλος της ευρωζώνης, συν έξι ανεξάρτητα μέλη, τον πρόεδρο και έναν αντιπρόεδρο.

Θεωρήθηκε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει ξεχωριστό συμβούλιο ώστε να εδραιωθεί ένα τείχος προστασίας μεταξύ των υφιστάμενων νομισματικών δραστηριοτήτων της ΕΚΤ, οι οποίες περιλαμβάνουν την παροχή φτηνών δανείων στις τράπεζες που παλεύουν να επιβιώσουν, και το νέο ελεγκτικό της ρόλο.

Οι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η νομοθεσία τώρα σχεδιάζεται και πως δεν θα παρουσιαστεί επισήμως, από τον κ. Barroso, πριν την ομιλία του στις 12 Σεπτεμβρίου. Για να γίνει ευρωπαϊκός νόμος, θα πρέπει να εγκριθεί από τις κυβερνήσεις των 27 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αξιωματούχοι της Κομισιόν ελπίζουν ότι θα υπάρξει συμφωνία στη σύνοδο της ΕΕ πριν από τα τέλη του έτους.

Μία νέα ενιαία εποπτική αρχή για τον τραπεζικό κλάδο θα ήταν η πιο σημαντική αλλαγή στην οικονομική διοίκηση της ευρωζώνης από τη δημιουργία του ενιαίου νομίσματος, δίνοντας στην ΕΕ την ομοσπονδιακή εξουσία που της έλειπε προκειμένου να αντιμετωπίσει αποφασιστικά την κρίση χρέους που μαίνεται εδώ και δύο χρόνια.

Είναι επίσης ένα βασικό αίτημα του Βερολίνου σε αντάλλαγμα για αυτό που ορισμένοι εκτιμούν ότι είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης: να δοθεί η δυνατότητα στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης η δυνατότητα να στηρίζουν απευθείας τις τράπεζες. Τα πακέτα στήριξης για τον τραπεζικό κλάδο σε Ισπανία και Ιρλανδία επιβάρυναν τις εν λόγω κυβερνήσεις με τεράστια χρέη που θα είχαν εκμηδενιστεί εάν τα κεφάλαια προέρχονταν απευθείας από τους μηχανισμούς στήριξης.

Η γερμανική κυβέρνηση πάντως, έχει αντισταθεί στις πιέσεις για συγκέντρωση όλων των ρυθμιστικών εξουσιών στην ΕΚΤ, υποστηρίζοντας ότι η Φρανκφούρτη θα πρέπει να ασχοληθεί μόνο με τις 20 – 25 μεγαλύτερες τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση οι εθνικοί εποπτικοί οργανισμοί θα παραμείνουν ανεξάρτητοι και θα συντονίζουν ενέργειες για τις μικρότερες τράπεζες.

Με άρθρο του στους Financial Times, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble υποστηρίζει ότι είναι «κοινή λογική» να δοθεί περισσότερη εξουσία στην ΕΚΤ μόνο ως προς τις μεγάλες τράπεζες γιατί θα ήταν αδύνατο για τη Φρανκφούρτη να επιβλέπει όλους τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Ορισμένοι ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ εξέφρασαν παρόμοια θέση σε συζητήσεις που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών με αξιωματούχους των Βρυξελλών, αν και ο Mario Draghi, ο επικεφαλής της ευρωτράπεζας, είναι πιο θετικός στην άποψη της Κομισιόν.

Οι ενστάσεις της Γερμανίας προκύπτουν επίσης και από την επιθυμία της να διατηρήσει τον εθνικό της έλεγχο στις μικρότερες αλλά πολιτικά σημαντικές τοπικές αποταμιευτικές τράπεζες της χώρας.

Παρά τις ενστάσεις, ο κ. Barroso αποφάσισε αυτή την εβδομάδα να υιοθετήσει την πιο φιλόδοξη πρόταση που κατέθεσε το διευθυντήριο εσωτερικής αγοράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία υποστηρίζει ότι η πιο στενή προσέγγιση θα απογοήτευε τις αγορές.

Ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισημαίνουν παράλληλα, ότι οι υφιστάμενες τραπεζικές κρίσεις στην Ισπανία και την Ιρλανδία προκλήθηκαν από μη συστημικά σημαντικές τράπεζες, όπως οι μικρές αποταμιευτικές τράπεζες της Ισπανίας, γνωστές και ως cajas. «Δεν είναι αρκετό να εξετάζεις μόνο τις τράπεζες με διασυνοριακή παρουσία που θεωρούνται συστημικά σημαντικές», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της Κομισιόν.

Υποστηρίζουν επίσης, ότι ο διαχωρισμός αυτός θα περιπλέξει τα επόμενα βήματα προς τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης που είναι η δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος εγγύησης τραπεζικών καταθέσεων για την ευρωζώνη και η δημιουργία ενός ταμείου στήριξης. Εάν μόνο οι μεγάλες τράπεζες καλυφθούν από αυτά τα σχήματα τότε οι καταθέτες θα τραπούν σε μαζική φυγή από τις μικρότερες τράπεζες προς τους ασφαλέστερους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Καλά επιτόκια μόνο για λίγο ακόμα...

Ακόμη και το 5% ξεπερνούν οι αποδόσεις που προσφέρουν πολλές τράπεζες στους καταθέτεςΕιδικά μετά τις δεύτερες εκλογές και την ηρεμία που επήλθε με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να πεισθούν να επαναφέρουν τα χρήματά τους στις τράπεζες ξεκίνησε μια κούρσα μεταξύ των τραπεζών για την προσέλκυση των καταθέσεων που εκτίναξε τα επιτόκια.

Το κλίμα αυτό όμως φαίνεται να αλλάζει καθώς υπάρχουν ισχυρές πιέσεις μέσω τρόικας για συγκράτηση των επιτοκίων.

Όλα δείχνουν πως οι πιέσεις αυτές θα ενταθούν ενόψει ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Πολλοί παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν μάλιστα ακόμη και την επιβολή πλαφόν στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων.

Οι ίδιοι παράγοντες τονίζουν πως για όσους έχουν χρήματα αυτή η περίοδος που διανύουμε προ της ανακεφαλαιοποίησης είναι ίσως η καλύτερη για την τοποθέτηση χρημάτων σε ανάλογες καταθέσεις ώστε να επιτύχουν οι καταθέτες πολύ υψηλές αποδόσεις.

Ζημιές για 7 στις 10 εισηγμένες στο Χ.Α.

Επτά στις δέκα εταιρείες του Χρηματιστηρίου Αθηνών εμφάνισαν ζημιές εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία. Για πρώτη φορά το ποσοστό των ζημιογόνων εταιρειών ξεπέρασε το 67% και ο συνολικός τους αριθμός έφθασε τις 150 εταιρείες σε σύνολο 218 που δημοσίευσαν τα οικονομικά τους μεγέθη.

Επτά στις δέκα εταιρείες του Χρηματιστηρίου Αθηνών εμφάνισαν ζημιές εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία. Για πρώτη φορά το ποσοστό των ζημιογόνων εταιρειών ξεπέρασε το 67% και ο συνολικός τους αριθμός έφθασε τις 150 εταιρείες σε σύνολο 218 που δημοσίευσαν τα οικονομικά τους μεγέθη.

Ζημιές ύψους 895,7 εκατ. ευρώ παρουσίασαν οι εισηγμένες το πρώτο εξάμηνο του 2012, έναντι κερδών ύψους 121,3 εκατ. ευρώ πέρυσι. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 37,8 δισ. Ευρώ, σημειώνοντας οριακή αύξηση κατά 0,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 12,3% και υποχώρησαν στα 3,4 δισ. ευρώ στους πρώτους έξι μήνες του έτους.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την ανάλυση στοιχείων που έκανε ο υπεύθυνος ανάλυσης της BETA Χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ κ. Μάνος Χατζηδάκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν δεν υπολογιστούν οι ζημιές της MIG και της Τράπεζας Κύπρου, το τελικό αποτέλεσμα είναι θετικό για τις εισηγμένες καθώς εμφανίζονται κέρδη ύψους 275 εκατ. ευρώ.

Συνολικά 68 εταιρείες ήταν κερδοφόρες, εκ των οποίων 28 τα αύξησαν, 33 υποχώρησαν και 7 επανήλθαν σε κερδοφορία.

Αύξηση κερδών για την ΕΥΔΑΠ

Αύξηση κερδών παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του 2012 η ΕΥΔΑΠ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων και φόρων (ΕΒΙΤ) ανήλθαν στα 24,05 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το α΄ εξάμηνο του 2011 ήσαν 13,99 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση 72%).

Αύξηση κερδών παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του 2012 η ΕΥΔΑΠ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων και φόρων (ΕΒΙΤ) ανήλθαν στα 24,05 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το α΄ εξάμηνο του 2011 ήσαν 13,99 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση 72%).

Τα μετά από φόρους ενοποιημένα κέρδη διαμορφώθηκαν στο ποσό των 12,18 εκατομμυρίων ευρώ έναντι 7,78 εκατομμυρίων το 2011, παρουσιάζοντας αύξηση 53,53%.

Αντίθετα, ο κύκλος εργασιών της ΕΥΔΑΠ παρουσίασε μικρή κάμψη (-1,85%).

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)