Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Νέο TAXISNET - Τι αλλάζει από 6/12/2010:

Σε εφαρμογή τίθεται από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου το νέο Taxisnet που αλλάζει ριζικά τη διαδικασία εγγραφής χρηστών στο σύστημα. Για το λόγο αυτό από σήμερα και μέχρι τη Δευτέρα δεν θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής περιοδικών Δηλώσεων Φ.Π.Α. και δηλώσεων ενδοκοινοτικών συναλλαγών (V.I.E.S.). Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις αυτές από την Δευτέρα.Εγγραφή Νέου Χρήστη :

Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών εισάγουν νέα διαδικασία εγγραφής χρηστών στο σύστημα που ολοκληρώνεται σε τρία βήματα:

• Υποβολή Αίτησης Εγγραφής

Ο υποψήφιος χρήστης του νέου TAXISnet συμπληρώνει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του, δηλώνοντας το όνομα ( username ) και τον κωδικό ( password ) που επιθυμεί να έχει ως χρήστης του συστήματος. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των ελέγχων του συστήματος καταχωρίζεται η αίτηση και ο χρήστης λαμβάνει σημείωμα στο οποίο αναγράφονται ο Α.Φ.Μ., η ημερομηνία και η ώρα υποβολής της αίτησης καθώς επίσης και η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να μεταβεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να παραλάβει τον κλειδάριθμο και να ολοκληρώσει το δεύτερο βήμα.

• Έγκριση της αίτησης στη Δ.Ο.Υ

Ο υποψήφιος χρήστης του TAXISnet μεταβαίνει στο τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ. και ζητά να λάβει τον κλειδάριθμο. Απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του χρήστη στη Δ.Ο.Υ. εφόσον πρόκειται για Φυσικό Πρόσωπο, είτε ο νόμιμος εκπρόσωπος για Νομικά Πρόσωπα και Ενώσεις Προσώπων. Το μόνο στοιχείο που απαιτείται είναι ο Α.Φ.Μ. και το έγγραφο ταυτοποίησης ( αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, ταυτότητες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, κέντρο αλλοδαπών, ταυτότητα Ευρωπαϊκής Ένωσης, ταυτότητα Ομογενούς, Ειδικά Δελτία Πολιτικών Προσφύγων κ.λπ.) το οποίο πρέπει να είναι καταχωρημένο στο ΜΗΤΡΩΟ TAXIS .

Εξαιρούνται της αυτοπρόσωπης παρουσίας τα Φυσικά Πρόσωπα για τα οποία ο νόμος ορίζει εκπρόσωπο (ανήλικο, αντίκλητο για τον κάτοικο εξωτερικού, δικαστικό συμπαραστάτη κ.λπ.), καθώς και για τις μη εγκατεστημένες στην Ελλάδα επιχειρήσεις της ΕΕ. Για τα Φυσικά Πρόσωπα για τα οποία από το νόμο απαιτείται εκπροσώπηση, προσέρχεται ο εκπρόσωπός τους, τα στοιχεία του οποίου πρέπει να υπάρχουν καταχωρημένα στο ΜΗΤΡΩΟ TAXIS . Για τις μη εγκατεστημένες επιχειρήσεις της ΕΕ η διαδικασία θα ολοκληρώνεται απολύτως ηλεκτρονικά. Για τα Μη Φυσικά Πρόσωπα προσέρχεται ο νομίμως εκπροσωπών , τα στοιχεία του οποίου πρέπει να υπάρχουν καταχωρημένα στο ΜΗΤΡΩΟ TAXIS .

Για την περίπτωση που ένα Φυσικό Πρόσωπο ή ο νομίμως εκπροσωπών το Μη Φ.Π. αδυνατεί να προσέλθει στη Δ.Ο.Υ. για να παραλάβει τον κλειδάριθμο και να ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης, θα προσκομίζεται Ειδικό Πληρεξούσιο για τη συγκεκριμένη διαδικασία πιστοποίησης χρονικής διάρκειας τεσσάρων μηνών .
Ο υπάλληλος ανακτά από το σύστημα την αίτηση του φορολογούμενου και τα στοιχεία που υπάρχουν καταχωρημένα στο ΜΗΤΡΩΟ TAXIS . Το σύστημα επαναλαμβάνει τους ελέγχους που εκτελούνται κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής. Αν κάποιος έλεγχος αποτύχει, η αίτηση απορρίπτεται υποχρεωτικά.

Με την έγκριση της αίτησης εκτυπώνονται δύο βεβαιώσεις.

Η Βεβαίωση για τον χρήστη υπογράφεται από τον υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. έγκρισης αίτησης εγγραφής και περιέχει έναν επιπλέον κωδικό (κλειδάριθμο), ο οποίος είναι απαραίτητος για την ενεργοποίηση του λογαριασμού του χρήστη (3 ο Βήμα).
Η Βεβαίωση για τη Δ.Ο.Υ. έγκρισης αίτησης εγγραφής υπογράφεται από τον χρήστη και τηρείται σε ειδικό φάκελο στο αρχείο της Δ.Ο.Υ. , ώστε σε περίπτωση που αμφισβητηθεί η υπογραφή του παραλήπτη να υπάρχει το πρωτότυπο έγγραφο. Στη Βεβαίωση για τη Δ.Ο.Υ. πιστοποίησης δεν αναγράφεται ο κλειδάριθμος.

• Ενεργοποίηση Λογαριασμού Χρήστη (User Account)

Ο υποψήφιος χρήστης του TAXISnet με τη χρήση του κλειδαρίθμου ενεργοποιεί ηλεκτρονικά τον λογαριασμό του. Στο βήμα αυτό του ζητείται να αλλάξει τον αρχικό κωδικό πρόσβασης ( password ).
Η ενεργοποίηση του λογαριασμού απαιτεί τη γνώση 3 κωδικών: το όνομα χρήστη (username ), τον κωδικό πρόσβασης ( password ) και τον κλειδάριθμο, ο οποίος παραλαμβάνεται μόνο από τον ίδιο το χρήστη.

Πιστοποίηση ΚΕΠ , Δημοσίων Αρχών και Φορέων Δημοσίου

Η ένταξη των χρηστών των ΚΕΠ, καθώς και των Δημοσίων Αρχών και Φορέων Δημοσίου γίνεται μαζικά, μέσω επεξεργασίας αρχείου με τους απαιτούμενους χρήστες ανά ΚΕΠ/Φορέα Δημοσίου.

Διαδικασία Επανεγγραφής Χρήστη

Στη περίπτωση που ο χρήστης απολέσει τον κλειδάριθμο δεν έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το κωδικό πρόσβασης. Για να αποκτήσει νέο κλειδάριθμο θα πρέπει να υποβάλλει νέα αίτηση εγγραφής.

Εξουσιοδοτήσεις

Τα Φυσικά Πρόσωπα μπορούν να εξουσιοδοτούν λογιστή Φυσικό Πρόσωπο επιτηδευματία ή εταιρεία λογιστικό γραφείο. Κατά τη διαδικασία πιστοποίησης στη Δ.Ο.Υ. δίνεται η δυνατότητα στο φορολογούμενο, αν επιθυμεί, να εξουσιοδοτήσει λογιστή ή λογιστικό γραφείο για όλες τις συναλλαγές του ή διαφορετικό για κάθε ομάδα συναλλαγών.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος του Μη Φυσικού Προσώπου υποχρεούται να εξουσιοδοτήσει έναν ή περισσότερους υπάλληλούς του Μη Φ.Π. ή λογιστή Φυσικό Πρόσωπο επιτηδευματία ή Λογιστικό Γραφείο.

Τα λογιστικά γραφεία (εταιρείες) εξουσιοδοτούν υποχρεωτικά έναν υπάλληλο που θα ενεργεί για λογαριασμό του ιδίου του λογιστικού γραφείου και άλλους υπαλλήλους μισθωτούς λογιστές εγγεγραμμένους στο Οικονομικό Επιμελητήριο οι οποίοι θα ενεργούν για λογαριασμό των πελατών του γραφείου. Οι εξουσιοδοτούμενοι υπάλληλοι πρέπει να έχουν εγγραφεί ως χρήστες με τη νέα διαδικασία.

Υποβολή Δηλώσεων :

Το σύστημα θα δέχεται δηλώσεις :
• Τον Δεκέμβριο 2010 και τον Ιανουάριο 2011
- ΦΠΑ (Φ2, Φ4, Φ5) αρχικές εμπρόθεσμες
• Από τον Φεβρουάριο του 2011 σταδιακά (σύμφωνα με τις ημερομηνίες υποβολής)
- Αρχικές εμπρόθεσμες, εκπρόθεσμες και τροποποιητικές
• ΦΠΑ (Φ1, Φ2, Φ4, Φ5)
• Προσωρινή & Οριστική Φ.Μ.Υ.
• Εισόδημα Μη Φυσικών Προσώπων (Ε5, Φ010, Φ011, Φ012, Φ013, Φ014)
• Φόρος Ακίνητης Περιουσίας Μη Φυσικών Προσώπων
Συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών/προμηθευτών
Το σύστημα θα εμφανίζει τα στοιχεία των δηλώσεων :
- Από τον Δεκέμβριο 2010
- ΦΠΑ (Φ2, Φ4, Φ5 και Φ3) είτε υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά είτε στη Δ.Ο.Υ.
• Από τον Φεβρουάριο του 2011 σταδιακά (σύμφωνα με τις ημερομηνίες υποβολής)
- ΦΠΑ (Φ1)
- Προσωρινή & Οριστική Φ.Μ.Υ.
- Εισόδημα Μη Φυσικών Προσώπων (Ε5, Φ010, Φ011, Φ012, Φ013, Φ014)
- Φόρος Ακίνητης Περιουσίας Μη Φυσικών Προσώπων
- Συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών/προμηθευτών

Πληρωμή στις τράπεζες:

Η πληρωμή στην τράπεζα του οφειλόμενου φόρου είναι συνδεδεμένη με την υποβολή της δήλωσης. Αυτό σημαίνει ότι προϋπόθεση για την πληρωμή, είναι η υποβολή της δήλωσης. Με την ολοκλήρωση της καταχώρησης της χρεωστικής δήλωσης, εμφανίζεται στην οθόνη το «Σημείωμα για πληρωμή» στο οποίο μεταξύ των άλλων πληροφοριών υπάρχει και η Ταυτότητα Πληρωμής. Η ταυτότητα πληρωμής είναι μια σειρά από αριθμητικά ψηφία και χωρίζεται σε 3 μέρη ως εξής :
• 9 ψηφία ο Α.Φ.Μ. του φορολογούμενου
• 11 ψηφία πληροφορίες για το είδος και την καταληκτική ημερομηνία της οφειλής
• Μέχρι 9 ακέραια ψηφία και 2 δεκαδικά για το ποσό της οφειλής

Απαραίτητο στοιχείο για την πληρωμή στις τράπεζες είναι η ταυτότητα πληρωμής. Με τον τρόπο αυτό η τράπεζα εισπράττει το ακριβές ποσό που αντιστοιχεί στη δήλωση και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της οφειλής. Συνεπώς δεν επιτρέπονται πληρωμές με μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσό από το οφειλόμενο, ούτε πληρωμές μετά την ημερομηνία λήξης της οφειλής. Οπότε δεν υπάρχουν απορρίψεις πληρωμών.

Σε περίπτωση όμως που από λάθος πληρωθεί σε δυο διαφορετικές τράπεζες το ίδιο ποσό εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, το επιπλέον ποσό επιστρέφεται στο φορολογούμενο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. του, με τις γνωστές διαδικασίες επιστροφής.

Διαχείριση Χρηστών Υφισταμένου TAXISnet

Υφιστάμενοι χρήστες
• Υποβάλουν δηλώσεις με τους υπάρχοντες κωδικούς πρόσβασης
• Ανακτούν το περιεχόμενο όλων των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί τα 5 τελευταία χρόνια, είτε ηλεκτρονικά, είτε σε έντυπη μορφή στη Δ.Ο.Υ.
• Τροποποιούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους
• Έχει δημιουργηθεί αίτηση εγγραφής με τη νέα διαδικασία και είναι σε αναμονή έγκρισης στη Δ.Ο.Υ.
• Είναι απαραίτητη η επανεγγραφή τους αν θέλουν να κάνουν χρήση των νέων δυνατοτήτων του συστήματος

Οι χρήστες του TAXISnet που αυτή τη στιγμή κάνουν χρήση των υφισταμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα διατηρηθούν σε ισχύ. Θα μπορούν να υποβάλλουν κάθε είδους δήλωση.

Αν επιθυμούν να κάνουν χρήση των νέων υπηρεσιών που θα παρέχονται σταδιακά (εξουσιοδοτήσεις σε λογιστές, πρόσβαση στη συνολική φορολογική εικόνα, πληρωμή οφειλών , μεταβολές προσωπικών στοιχείων, επιχείρησης κλπ) θα πρέπει να επισκεφθούν τη Δ.Ο.Υ.
προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έγκρισης της αίτησης. Για τους χρήστες αυτούς η Αίτηση Εγγραφής θα γίνει αυτόματα κατά τη διαδικασία μετάπτωσης των στοιχείων των υφισταμένων χρηστών.

Προτείνεται στους υφιστάμενους χρήστες στην πρώτη τους επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ., μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου TAXISnet στις 6 Δεκεμβρίου 2010, να προσέλθουν στο τμήμα Μητρώου, ώστε να ολοκληρώσουν την έγκριση της αίτησης στη Δ.Ο.Υ. και στη συνέχεια
να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους. Θα θεωρούνται πλέον για το σύστημα "ΝΕΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ" και θα έχουν στη διάθεσή τους όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες, σε αντίθεση με τους χρήστες από μετάπτωση που θα μπορούν μόνο να υποβάλλουν, να ανακτούν δηλώσεις και να αλλάζουν τα στοιχεία επικοινωνίας.

Λογιστές - Λογιστικά Γραφεία:

• Απόκτηση πρόσθετου ρόλου «Λογιστή»
- Εγγεγραμμένος στο Οικονομικό Επιμελητήριο
και

- Λογιστικές Δραστηριότητες στο Μητρώο TAXIS (ΚΑΔ πριν από την 1/12/2008 74120000-74129999
και από 1/12/2008 69200000 -69209999)

• Δυνατότητα μαζικής υποβολής
• Υποβολή δήλωσης με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του λογιστή και όχι του πελάτη

Εξουσιοδοτήσεις - Ρόλοι Χρηστών:


Στο νέο TAXISnet κάθε χρήστης μπορεί να έχει τους παρακάτω ρόλους:
1. Αυτοεξυπηρετούμενος χρήστης ή /και
2. Εκπρόσωπος (λογιστής/λογιστικό γραφείο, εκτελωνιστής, συμβολαιογράφος, ΚΕΠ) άλλου χρήστη
Τα Φυσικά και τα Μη Φυσικά Πρόσωπα μπορούν να ενεργούν ως Αυτοεξυπηρετούμενοι χρήστες ή υπό προϋποθέσεις ως εκπρόσωποι άλλων χρηστών. Οι Φορείς Δημοσίου ενεργούν μόνον για λογαριασμό τους (Αυτοεξυπηρετούμενοι χρήστες), τα δε ΚΕΠ ως εκπρόσωποι άλλων χρηστών.

Ρόλος Λογιστή - Λογιστικού Γραφείου

Ένας λογιστής ή ένα λογιστικό γραφείο μπορεί, εφόσον είναι εγγεγραμμένος χρήστης με τη νέα διαδικασία, να αποκτήσει και τον πρόσθετο ρόλο του λογιστή στις υπηρεσίες του TAXISnet, ώστε να ενεργεί για λογαριασμό άλλων χρηστών - πελατών. Προκειμένου να αποκτήσει το ρόλο του λογιστή θα πρέπει να πληρούνται αθροιστικά οι εξής δύο προϋποθέσεις :


1. Να υπάρχει ως εγγεγραμμένος λογιστής, κάτοχος άδειας στο αρχείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος το οποίο γνωστοποιείται στη ΓΓΠΣ από το οικείο επιμελητήριο και

2. Στο ΜΗΤΡΩΟ TAXIS να έχει Κωδικό Δραστηριότητας που εμπίπτει στο εύρος των λογιστικών δραστηριοτήτων.
(ΚΑΔ πριν από την 1/12/2008 74120000 - 74129999 και από 1/12/2008 69200000 - 69209999)

Ο εγγεγραμμένος λογιστής Φυσικό Πρόσωπο ή λογιστικό γραφείο όταν εισέρχεται στο σύστημα, με τους προσωπικούς του κωδικούς, επιλέγει αν θα ενεργήσει για λογαριασμό του ή για λογαριασμό των πελατών του.
Ο εγγεγραμμένος ως λογιστής/λογιστικό γραφείο, μπορεί να αποδέχεται ή να απορρίπτει ως πελάτες φορολογούμενους οι οποίοι τον εξουσιοδότησαν ως λογιστή τους. Η αποδοχή ή απόρριψη γνωστοποιείται με αποστολή μηνύματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον πελάτη - φορολογούμενο.
Κάθε φορολογούμενος που εξουσιοδότησε λογιστή/λογιστικό γραφείο, μπορεί να ανακαλέσει αυτή την εξουσιοδότηση μέσω συστήματος. Σε αυτή την περίπτωση ο λογιστής/λογιστικό γραφείο μόλις εισέλθει στο σύστημα, θα λάβει μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το οποίο του γνωστοποιείται η διακοπή της εξουσιοδότησης από τον πελάτη.

Επίσης αποστέλλεται μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους πελάτες ενός λογιστή/λογιστικού γραφείου στις περιπτώσεις που :

1. Απενεργοποιείται ο λογαριασμός του λογιστή /λογιστικού γραφείου

2. Αφαιρείται ο πρόσθετος ρόλος του λογιστή και

3. Διακόπτεται ο ΚΑΔ του λογιστή στο ΜΗΤΡΩΟ TAXIS Με τον ίδιο τρόπο θα πιστοποιούνται και θα λαμβάνουν ρόλο οι συμβολαιογράφοι και οι εκτελωνιστές καθώς και κάθε άλλη ανάλογη ομάδα.

Τα Φυσικά Πρόσωπα μπορούν να εξουσιοδοτούν λογιστή Φυσικό Πρόσωπο επιτηδευματία ή εταιρεία λογιστικό γραφείο. Κατά τη διαδικασία πιστοποίησης στη Δ.Ο.Υ. δίνεται η δυνατότητα στο φορολογούμενο, αν επιθυμεί, να εξουσιοδοτήσει λογιστή ή λογιστικό γραφείο για όλες τις συναλλαγές του ή διαφορετικό για κάθε ομάδα συναλλαγών.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος του Μη Φυσικού Προσώπου υποχρεούται να εξουσιοδοτήσει έναν ή περισσότερους υπάλληλούς του Μη Φ.Π. ή λογιστή Φυσικό Πρόσωπο επιτηδευματία ή Λογιστικό Γραφείο.

Τα λογιστικά γραφεία (εταιρείες) εξουσιοδοτούν υποχρεωτικά έναν υπάλληλο που θα ενεργεί για λογαριασμό του ιδίου του λογιστικού γραφείου και άλλους υπαλλήλους μισθωτούς λογιστές εγγεγραμμένους στο Οικονομικό Επιμελητήριο οι οποίοι θα ενεργούν για λογαριασμό των πελατών του γραφείου. Οι εξουσιοδοτούμενοι υπάλληλοι πρέπει να έχουν εγγραφεί ως χρήστες με τη νέα διαδικασία.

Επιπλέον με νέα ανακοίνωσή του Taxisnet

Διακοπή της Υπηρεσίας ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων Φ.Π.Α. και V.I.E.S.

Ανακοίνωση από την Γ.Γ.Π.Σ.

Αγαπητοί χρήστες των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Σας ενημερώνουμε ότι από 1/12/2010, η Υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής Περιοδικών Δηλώσεων Φ.Π.Α. και δηλώσεων Ενδοκοινοτικών Συναλλαγών (V.I.E.S.), δεν θα είναι διαθέσιμη.

Οι Περιοδικές Δηλώσεις Φ.Π.Α. και οι Δηλώσεις Ενδοκοινοτικών Συναλλαγών της περιόδου Νοεμβρίου 2010, θα υποβάλλονται από 6/12/2010, στο Νέο TAXISnet.

TI EINAI TO WIKILEAKS

Wikileaks: Ο έξυπνος αποδομητικός μηχανισμός της παγκόσμιας κυβέρνησης!
"αποδόμηση δεν είναι το να αποσυναρμολογήσεις τη δομή ενός κειμένου, αλλά μία υπόδειξη ότι το ίδιο το κείμενο έχει αποσυναρμολογήσει τον εαυτό του. Αυτό που φαίνεται ως η συμπαγής του βάση δεν είναι βράχος, αλλά αέρας" - J. Hillis Miller
Ξαφνικά και σχεδόν απο το πουθενά ένας μυστήριος Αυστραλός κατασκευάζει μια ιστοσελίδα και βγάζει στην δημοσιότητα 700.000 απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ που αφορούσαν τον πόλεμο στο Ιράκ.
Σήμερα λίγους μήνες μετά προαναγγέλλεται ένας δεύτερος σεισμός οκτώ μάλιστα φορές ισχυρότερος απο τον πρώτο.
Όπως έγραψε χαρακτηριστικά το φιλοκυβερνητικό "Έθνος": "Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, ανέμεναν με αγωνία την αποκάλυψη εκατοντάδων χιλιάδων άκρως απόρρητων εγγράφων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία είχαν κλαπεί και είχαν αποσταλεί στην...ιστοσελίδα Wikileaks, η οποία με τη σειρά της τα μοιράστηκε με τις εφημερίδες New York Times και Guardian και το περιοδικό Der Spiegel.
Το Wikileaks ιδρύθηκε από τον Αυστραλό Τζούλιαν Ασάντζ, τον οποίο οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν «επικίνδυνο χάκερ».Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή στους πρέσβεις στις χώρες οι οποίες θα επηρεαστούν να ενημερώσουν τις κυβερνήσεις τους.
Αρμόδιοι στην Ουάσιγκτον και την Αθήνα επιβεβαίωσαν σε συνομιλίες τους με το «Εθνος της Κυριακής» ότι αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας επισκέφθηκε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ενημέρωσε για το θέμα τον πρέσβη Χρήστο Παναγόπουλο, που θεωρείται ο πιο στενός συνεργάτης του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έγγραφα που εκλάπησαν είναι της περιόδου 2006-2009. Αφορούν τηλεγραφήματα που εστάλησαν από όλες τις πρεσβείες του εξωτερικού προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις απαντήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και καλύπτουν όλα τα διεθνή προβλήματα."Με δυό λόγια το Wikileaks , για λόγους που θα εξετάσουμε πιο κάτω , άνοιξε το καπάκι του βόθρου και η μπόχα της μυστικής και υπόγειας διπλωματίας θα ξεχυθεί παντού.

Ήδη απο την πρώτη φορά , η έκπληξη του κόσμου δεν προήλθε τόσο απο το περιεχόμενο των δημοσιευμένων "απορρήτων" εγγράφων, αφού σχεδόν οι πάντες έχουν αντιληφθεί την "ηθική" και τους τρόπους εφαρμογής της "Νέας Τάξης Πραγμάτων " δια της "Pax Americana", όσο απο αυτό καθ΄αυτό το γεγονός της "διαρροής" τόσο πολλών και σημαντικών για την ...εικόνα της Αμερικής "μυστικών". Μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ένας μυστηριώσης "ακτιβιστής" απέκτησε ξαφνικά τέτοια ισχύ ώστε να γκρεμίσει όλο το σύστημα ασφαλείας των ΗΠΑ και να προσπεράσει την πολυεπίπεδη και πολύμορφη δραστηριότητα των αμερικανικών μυστικών αλλά και "φανερών" υπηρεσιών. Είναι προφανές ότι στην περίπτωση της αποκαλυπτικής δράσης της wikileaks ισχύει αυτό που λέει ο Ελληνικός λαός ότι δηλαδή "κάποιο λάκκο έχει η φάβα". Για να μπορέσουμε να κατέβουμε στον "λάκκο της φάβας" και να δούμε τι βρίσκεται στον πυθμένα της , αναγκαστικά θα πρέπει να δούμε ορισμένα δεδομένα.
1ο Δεδομένο:

Το πλήγμα που δέχτηκαν οι ΗΠΑ με το πρώτο κύμα αποκαλύψεων απο την wikileaks ήταν αναμφισβήτητα μεγάλο και σίγουρα απείρως μικρότερο απο αυτό που έρχεται. Το state derartment έχει ομολογήσει ότι οι συνέπειες των επερχόμενων αποκαλύψεων θα συνταράξουν τα θεμέλια της Αμερικανικής διπλωματίας (μυστικής και φανερής) , η οποία ως γνωστό είναι ο ένας απο τους δύο πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται η πλανηταρχική ισχύς της Αμερικής. Ο πρώτος πυλώνας, δηλαδή η στρατιωτική ισχύς και παρουσία της Pax Americana στα "απελευθερωθέντα" κράτη του Ιράκ και του Αφγανιστάν, που εν πολλοίς σηματοδοτούσε και τον ρόλο των ΗΠΑ σε διεθνείς ή "ημιδιεθνείς" οργανισμούς και συμμαχίες , όπως ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ, με το πρώτο κύμα των αποκαλύψεων του Wikileaks απέκτησε ακόμα μεγαλύτερες ρωγμές απο εκείνες που είχε προκαλέσει η δημοσιοποίηση δεκάδων videos με τα αισχρά και απάνθρωπα βασανιστήρια που υπέστησαν οι φυλακισμένοι του Γκουαντανάμο ή με την απάνθρωπη δράση τόσο του Αμερικανικού στρατού όσο και της ιδιωτικής εταιρείας "ασφαλείας" Blackwaters στο Ιρακ.
2ο Δεδομένο:
Είναι πλέον γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη μπεί στον δεύτερο και χειρότερο κύκλο της οικονομικής κρίσης που σκηνοθέτησαν και πυροδότησαν οι Lechman Brothers, η Goldman Sachs και οι υπόλοιποι τραπεζοπιστωτικοί δορυφόροι του παγκόσμιου κεφαλαίου.Το ότι οι σχεδόν όλοι οι "πυροκροτητές" της έκρηξης αυτής της παγκόσμιας οικονομικής τρομοκρατίας εναντίον των λαών, διότι περί αυτού πρόκειται και όχι περί απλής κρίσης οικονομικού χαρακτήρα,είναι Εβραϊκών συμφερόντων μπορεί να έχει κάποια σημειολογική αξία , όμως αυτό που είναι σημαντικώτερο επι του παρόντος είναι το τι παρήγαγε σε πολιτικό επίπεδο αυτή η οικονομική τρομοκρατία.

Η ψευδαίσθηση της κοινωνικής ομαλότητας και της πλανηταρχικής αυτάρκειας που είχε καλλιεργηθεί στον Αμερικανικό λαό ήδη απο την εποχή του "New Deal" και η οποία γιγαντώθηκε μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, γκρεμίστηκε σαν χαρτινος πύργος με την οικονομική κρίση.Τα εκατομμύρια των ανέργων και νεοπτώχων της Αμερικανικής κοινωνίας δεν εμπιστεύονται πλέον το παραδοσιακό διπολικό πολιτικό τους σύστημα και είναι έτοιμα να εμπιστευθούν οποιονδήποτε "φακίρη" τους υποσχεθεί ασφάλεια και ένα "New - new deal".
3ο Δεδομένο:
Μετά το δεύτερο πλήγμα αποκαλύψεων το οποίο όπως είπαμε θα "πληγώσει" σοβαρά τον δεύτερο πυλώνα της αμερικανικής πλανηταρχίας , η Αμερική κινδυνεύει σοβαρά να απωλέσει τον ρόλο του διαχειριστή της "Παγκόσμιας Νέας Τάξης Πραγμάτων".Με απλά λόγια , η απαξίωση της ισχύος των ΗΠΑ που άρχισε με την εκρηξη της αμερικανικής τραπεζοπιστωτικής φούσκας, επεκτείνεται σήμερα με την σκηνοθετημένη ρηγμάτωση των δύο βασικών πυλώνων της Pax Americana, δηλαδή της στρατιωτικής ισχύος και της διεθνούς πολιτικής επιρροής που πραγματοποιείται μέσω της μυστικής και φανερής διπλωματίας. Στο άμεσο μέλλον οι ΗΠΑ θα βρεθούν μόνες, χωρίς στρατιωτικούς συμμάχους αφού κανείς ς δεν θα θέλει να είναι δίπλα σε ένα ψωριασμένο λιοντάρι και δίχως τους "εθνικούς εταίρους" οι οποίοι θα προσπαθούν να σκεπάσουν τα αίσχη της μυστικής διπλωματίας που ήταν και ο συνεκτικός δεσμός τους με την "μαμά- Αμερική".
Συμπέρασμα
Αν λοιπόν οι ρηγματώσεις των δύο πυλώνων που αναφέραμε μεγαλώσουν ,πράγμα που κατα τα φαινόμενα θα συμβεί στο άμεσο μέλλον, τότε το κενό αυτής της "πλανητικής εξουσίας" κατά πάσα βεβαιότητα θα καλυφθεί απο μια "παγκόσμια κυβέρνηση" , για την οποία εξ΄άλλου μιλούν διαρκώς τον τελευταίο καιρό, όλοι σχεδόν οι μέχρι σήμερα "εταιροι" της καταρρέουσας υπερδύναμης ,προεξάρχοντος βεβαίως του δικού μας αμερικανοθρεμένου πρωθυπουργού. Αύριο όλοι αυτοί που μέχρι τώρα λιβανίζουν τον "προκαθήμενο" στο Αμερικανικό καπιτώλιο, θα του γυρίσουν την πλάτη και θα καταγγέλλουν με την γνωστή σε όλους μας υποκρισία, την ανηθικότητα της μυστικής διπλωματίας στην οποία φυσικά μέχρι χθές συμμετείχαν ως "σημαντικοί εταίροι".

Οι χρεοκοπίες αρχικά των κρατών του Ευρωπαϊκού νότου καθώς επίσης και η αποδυνάμωση του ήδη αμφιλεγόμενου ατλαντικού προστατευτισμού θα είναι η αρχή μιας αλυσιδωτής αντίδρασης η οποία θα κατακερματίσει το πολιτικό σύστημα και θα δημιουργήσει την πλαστή ανάγκη της ανάδειξης μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Ο νέος ολοκληρωτισμός βρίσκεται ante portas και οι λαοί παιδαγωγημένοι στα νανουριστικά δόγματα της "Νέας Εποχής" δεν θα έχουν αναπτύξει εκείνες τις αντιστάσεις που θα ανέκοπταν αυτή την ζοφερή προοπτική.

Υπό τις παρούσες συνθήκες , το wikileaks δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας χρήσιμος και έξυπνος αποδομητικός μηχανισμός του παγκόσμιου πολιτικού συστήματος , ο οποίος στερούμενος πολιτικών κατευθύνσεων και ιδεολογίας εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αναδυόμενου νέου ολοκληρωτισμού που θα εφαρμοστεί άριστα με μία "παγκόσμια κυβέρνηση".

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο καπιταλισμός έτσι κι αλλιώς θα εμφάνιζε τέτοιου είδους "αυτοάνοσες" ασθένειες και έτσι πιο "ευάλλωτος¨ θα είναι εύκολο να χτυπηθεί απο τα "αριστερά".Με αυτή την θεωρία θα συμφωνούσαμε αν ο περιγραφόμενος υπο αυτών "αριστερός αντίπαλος" υπήρχε σαν αυτόνομη και αποστειρωμένη απο τις "καπιταλιστικές ασθένειες" και άν το σημερινό σύστημα έπνεε τα λοίσθια.Δυστυχώς όμως ούτε ο καπιταλισμός είναι ετοιμοθάνατος , απλώς μεταλλάσσει την μορφή του σε μια ακόμη χειρότερη, ούτε φυσικά η "αριστερά" έμεινε απρόσβλητη τόσο απο τις δικές της "παιδικές ασθένειες" όσο και πο τις μεταλλάξεις που τις προκάλεσε η ενεργός συμμετοχή της στο καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό που μένει τελικά στους λαούς είναι να αντισταθούν κατ΄αρχάς πνευματικά στην αποδοχή της νεοεποχήτικης κοσμοαντίληψης και να υπερασπισθούν τα Θεόσδοτα δώρα της ελευθερίας και του αυτεξούσιου που είναι και ο κύριος στόχος της "Νέας -νέας Τάξης Πραγμάτων".

Άλλος ένας τρόπος αντίστασης σε αυτήν την επερχόμενη παγκόσμια λαίλαπα, είναι η καλλιέργεια του πατριωτισμού και η δημιουργία πατριωτικών κινημάτων τα οποία θα ανακόψουν την σχεδιασμένη αποεθνικοποίηση των κρατών και κατ΄επέκταση την ανάδυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, η οποία δεν θα βασίζεται ασφαλώς σε κάποιου είδους διεθνισμό, αλλά στην επιβολή μίας παγκόσμιας δικτατορίας.Μιας δικτατορίας η οποία θα "συγκολήσει" δια της βίας όλους τους λαούς μιας και θα τους έχει δέσει πισθάγκωνα μέσω της οικονομικής εξαθλίωσης και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Αυτό που άλλοι το θεωρούν ως προοπτική μιας παγκόσμιας ειρήνης και ευημερίας , θα είναι στην πραγματικότητα η ειρήνη και η ευημερία μιας παγκόσμιας φυλακής οι κρατούμενοι της οποίας αναγκαστικά θα κάθονται ήσυχοι και θα είναι ευχαριστημένοι με το "συσσίτιο" που θα τους προσφέρουν.

Επιμήκυνση με φυσική μέθοδο και απόλυτα ασφαλή!

Η μεγέθυνση του δανείου κατά 2 – 7 χρόνια είναι εφικτή! Αυξήστε το μέγεθος του δανείου σας κατά 2 έως 7 έτη, στο σπίτι σας! Χωρίς απεργίες, χωρίς διαδηλώσεις και χωρίς φασαρίες! Με φυσικές 100% ασκήσεις του οικονομικού επιτελείου! Μόνιμα αποτελέσματα μετά την πάροδο δύο έως τριών εβδομάδων! Αποδεδειγμένο 100% με εγγύηση επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση που δεν θα διακρίνεται αποτελέσματα! Χιλιάδες ικανοποιημένων κρατών ανά έτος!
Με την χρήση της μεθόδου θα μάθετε τα παρακάτω θέματα:
Πως θα βοηθήσετε την ευθυγράμμιση της απόκλισης του χρεόυς.
Την πρόληψη και την αποφυγή της πρόωρης πτώχευσης.
Την διατήρηση των σπρεντ για περισσότερο χρόνο σε κάθε δανειακή πράξη.
Τον τρόπο μείωσης του ενδιαμέσου χρόνου μεταξύ δανεισμών.
Τον τρόπο αύξησης της απόλαυσης σας και του λαού σας.
Η παρούσα μέθοδος έχει ελεγχθεί και έχει αποδειχθεί ως αποδεδειγμένη λύση που θα επιφέρει αποτελέσματα σε κάθε χώρα! Σε εγγυόμαστε πλήρη εγγύηση για 6 μήνες. Σε περίπτωση μη αποτελεσμάτων θα λάβετε πίσω το πλήρες ποσό που καταβάλλατε. Χωρίς ερωτήσεις. Η λύση μας είναι αποδεδειγμένη οικονομικά και επέφερε αποτελέσματα σε χιλιάδες ικανοποιημένους πολίτες. Πελάτες που εγγραφήκαν στο πρόγραμμα πέτυχαν εκπληκτικά αποτελέσματα. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να φθάσετε στο μήκος που πάντα θέλατε.
http://atsarantos.blogspot.com/

Οικονομική κρίση.

Αγαπητέ κύρι Διυθυντά

Σ αυτή τη ζωή τα θέλω μας ίναι λίγο ως πολύ γνωστά. Πιστύω ότι μπορίτ να κτιμήστ την προσπάθια που καταβάλω ντός της ταιρίας και την καλή πίστη που διατηρώ στα ´€νστικτά σας. Πιστύω ότι αντιληφθήκατ€ τον τόνο της πιστολής μου και υλπιστώ στην έγκαιρη απάντησή σας.


Μ€ €κτίμηση
€λ€υθέριος

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ:
Αγαπητέ κ. Ελευθέριε

Η εταιρία βρίσκεται σε μια τρΟΧΙά χαρακτηριστική των καιρών. Εξωγενείς παράγοντες, ως επικίνδυνες ΟΧΙές καραδοκούν, οι επΟΧΙκές διακυμάνσεις δυσκολεύουν την κατάσταση και η προσπάθεια οφείλει να είναι πολυμετΟΧΙκή. Πιστεύω ότι γίνομαι κατανοητός χωρίς τη δημιουργία ενΟΧΙκών σκέψεων.
Με εκτίμηση Διευθυντής …

ΥΓ: Το Σαββατοκύριακο θα είμαι στο εξΟΧΙκό μου, αν χρειαστείτε κάτι.

Προτάσεις-βόμβα για τη διάσωση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού!

Σε συμπεράσματα-βόμβα για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού καταλήγει η αναλογιστική μελέτη που έκανε για λογαριασμό των δύο ομοσπονδιακών συνδικαλιστικών ενώσεων της ΕΛ.ΑΣ. (της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΑΣΥ) το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕ) και η οποία δημοσιεύεται σήμερα κατ' αποκλειστικότητα στον «Ε».

Σε αυτή ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής... του τμήματος Στατιστικής Νίκος Φράγκος, αφού διαπιστώνει κακοδιαχείριση, προτείνει ως λύση στο πρόβλημα τόσο την αύξηση των εισφορών των μελών του αλλά και την παράλληλη μείωση των μερισμάτων σε δυο διαφορετικά ποσοστά.

Λύση όμως η οποία ήδη πυροδοτεί θύελλα αντιδράσεων αφού για άλλη μια φορά καλούνται να «πληρώσουν το μάρμαρο» οι μέτοχοι και οι μερισματούχοι του ταμείου οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κακοδιαχείριση των προηγουμένων διοικήσεων. Οι κατεξοχήν διαμαρτυρόμενοι όμως είναι οι αστυνομικοί οι οποίοι θεωρούν εαυτούς τους περισσότερο θιγόμενους, αφού από τη μια εκείνοι είναι η μεγάλη πλειοψηφία των μερισματούχων και από την άλλη δεν συμμετείχαν ποτέ με εκπροσώπους τους στη διοίκηση του ταμείου.

Η αναλογιστική μελέτη ολοκληρώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου και αποτέλεσε γροθιά στο στομάχι των αστυνομικών.

«Το Ταμείο δυστυχώς έχει καταρρεύσει», αναφέρει στα συμπεράσματα του ο καθηγητής και συμπληρώνει: «Ένας από τους κύριους λόγους είναι η αλόγιστη αύξηση της τιμής του μεριδίου την περίοδο 1998-2006, βλ. σελίδα 16. Βέβαια δεν είναι ο μόνος λόγος: Η διαχείριση της περιουσίας, αν και δεν έχω λεπτομερή στοιχεία, δεν πρέπει να ήταν η πλέον ενδεδειγμένη».

Η λύση που προτείνεται για το πρόβλημα είναι αποκαρδιωτική, «θα πρέπει να υπάρξει επέμβαση στο επίπεδο των παροχών, των εισφορών ή και των δύο, σε συνδυασμό πάντοτε με την ενίσχυση των υφισταμένων κοινωνικών πόρων που είναι χρήματα του ελληνικού λαού προοριζόμενα για όλους τους μετόχους - μερισματούχους. Υπάρχει περιθώριο και δυνατότητα εκλογίκευσης της σχέσης εισφορών και παροχών με τη χρήση είτε επιμήκυνσης του χρόνου υπηρεσίας είτε μείωσης της τιμής του μερίσματος είτε και των δύο», αναφέρει ο καθηγητής και προσθέτει:

«Η εκλογίκευση της σχέσης εισφορών - παροχών μπορεί να εξασφαλίσει την ομαλή χρηματοδότηση του Ταμείου. Για τους παραπάνω λόγους προτείνεται η μείωση της τιμής του μεριδίου μερίσματος και η αύξηση των εισφορών των μελών του Ταμείου, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο.

Παραθέτουμε δύο προτάσεις:

Πρόταση Α: αύξηση των εισφορών κατά 25% και μείωση της τιμής του μεριδίου μερίσματος κατά 25%.

Πρόταση Β: αύξηση των εισφορών κατά 25% και μείωση της τιμής του μεριδίου μερίσματος κατά 35%».

Κάθετα αντίθετοι οι αστυνομικοί

Η εκδοχή όμως αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, βρίσκει αντίθετους τους αστυνομικούς.

«Εμείς δεν το δεχόμαστε αυτό», δήλωσε συγκεκριμένα στον «Ε» ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, Δημήτρης Γεωργατζής, και πρόσθεσε: «Ο καθηγητής λέει αυτό που βλέπει από τα νούμερα. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι εμείς συμφωνούμε μαζί του. Για εμάς η μελέτη είναι ένας μπούσουλας. Ήδη έγινε μια επιτροπή στο Αρχηγείο και μελετάτε ποια μπορεί να είναι η λύση. Εκείνο όμως που δεν μπορούμε να δεχθούμε είναι να τα πληρώσουν όλα οι αστυνομικοί από την τσέπη τους. Τη μελέτη στις 24 του μήνα τη στείλαμε στο ΜΤΣ και τώρα αναμένουμε τον υπουργό Άμυνας να ορίσει ραντεβού για να του την παραδώσουμε και να συζητήσουμε τις πιθανές λύσεις».

Την 12/12/2010 οι Οικονομολόγοι του Ο.Ε.Ε. ψηφίζουμε...

ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

Μάθε πού ψηφίζεις.
Συμπληρώστε το πεδίo με τον AM.

Αριθμός Μητρώου ΟΕΕ :
(5 ψηφία, τα πρώτα μηδενικά )

Υποψήφιοι Παρατάξεων (Ψηφοδέλτια)http://www.oe-e.gr/oee_gr.htm

Το goladas.blogspot πάντως στηρίζει το φίλο και συνάδελφο Γιαννη

Xρήσιμοι Δεσμοί


Φορείς
Εθνικό Τυπογραφείο
Συνήγορος του Πολίτη
Βουλή των Ελλήνων
ΚΕΠ
Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Οικονομικός Τύπος
ΕΞΠΡΕΣ
Ναυτεμπορική
Κέρδος
Ημερησία
ΕURO2DAY
Sofokleous in
Reporter
Capital

Υπουργεία
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργείο εσωτερικών, Αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργείο εξωτερικών
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής
Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Aλληλεγγύης
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης

Τράπεζες
Πανελλήνια Τράπεζα
HSBC
FBB BANK
PROTON BANK
Ελληνική Τράπεζα
CITIBANK
Μillennium BANK
ASPIS BANK
Τράπεζα Κύπρου
WINBANK
Τράπεζα Πειραιώς
Τράπεζα Αττικής
Μαρφίν Εγνατία Τράπεζα
Γενική Τράπεζα
Alpha Τράπεζα
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος
Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τράπεζα της Ελλάδος
Εθνική τράπεζα Tης Ελλάδος

Επιμελητήρια – Σύνδεσμοι
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τμ. Ανατολικής Κρήτης)
Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος
Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος
Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος
Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας)
Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος
Ένωση Εισηγμένων Εταιριών
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας
Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιριών & ΕΠΕ
Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος
Σύνδεσμος Franchise Ελλάδος
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος
Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

Ασφαλιστικά Ταμεία
Ο.Α.Ε.Ε.
ΤΑΠ-ΟΤΕ
ΟΑΠ-ΔΕΗ
ΟΓΑ
Ταμείο Δημοσιογράφων
ΤΣΜΕΔΕ
Γενική γραμματεία κοινωνικών ασφαλίσεων
ΙΚΑ



Σατυριζοντας......





Αναρτήσεις από τό........toixos.blog.


http://utidanos.blogspot.com/2010/12/toixosblog.html

ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΤΕΡΑ ?


ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΤΕΡΑ ?

Oι ... Έλληνες με έκαναν Πρωθυπουργό.

1. Στο υπουργικό συμβούλιο έχουμε λαπτοπ και προτζέκτορα.

2. Τον προυπολογισμό του κράτους τον κατέθεσα σε τσιπάκι.

3. Το Εθνικής Παιδείας το έκανα σκέτο παιδείας.

4. Το Μακεδονίας το κατήργησα.

5. Το Ναυτιλίας το κατήργησα.

6. Το Τουρισμού το κατήργησα.

7. Το Αιγαίου το.. κατήργησα.

8. Τα Σκόπια τα προωθώ για Μακεδονία.

9. Την Κύπρο την κανονίζω για τους Τούρκους.

10. Στο Αιγαίο θα τα βρούμε.

11. Τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη τον σταμάτησα.

12. Ο κακομοίρης ο Άκης έχει μόνο 25 σπίτια.

13. Ο Μαντέλης εχει μπλεξίματα για κάτι 450.000 μάρκα.

14. Ο Τσουκάτος έφερε στο ταμείο 2.000.000 αλλά ψάχνω και δεν τα βρίσκω.

15. Κάτι ακούγεται για Γιάννο, ρε μπαμπά αυτοί που αγωνίστηκαν για το
σοσιαλισμό, πληρώθηκαν καλά η να τους κόψω και κάποιο τσεκ ακόμα;

16. Οι ντόπιοι και ξένοι παράγοντες με στηρίζουν καλά.

17. Την Ελλάδα την έβαλα στο Δ.Ν.Τ.

18. Τους Έλληνες τους γυρίζω στην λίθινη εποχή.

19. Απο Φθινόπωρο επιστρέφω πατρίδα, μάλλον Φλόριντα ή Βοστώνη.

Γι΄αυτό:
(Π)ατέρα
(Α)ναπαύσου
(Σ)υνεχίζω
(Ο)λοκληρωτική
(Κ)αταστροφή" .


nikos zavarakatraneria
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2010/12/e.html

Το αρσενικό, τα βακτήρια και… η θεία ΝΑΣΑλένα.

Είναι άοσμο, χωρίς ιδιαίτερη γεύση, γεγονός που καθιστά την ανίχνευση του πολύ δύσκολη. Είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα δηλητήρια και, σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να σκοτώσει ακαριαία τον ανθρώπινο οργανισμό. Αντίθετα, η συνεχής μακροχρόνια έκθεση στο αρσενικό προκαλεί αργό θάνατο και άλλες ασθένειες όπως καρκίνο, διαβήτη, ασθένειες του ήπατος, πεπτικά προβλήματα και πάχυνση του δέρματος. Στο νευρολογικό σύστημα μπορεί να προκαλέσει απώλεια ακοής και απώλεια της αίσθησης στα μέλη.
Τι είναι; Το αρσενικό, δείτε όλες τις ιδιότητες στην Βικιπαίδεια

Είναι μικροσκοπικοί, μονοκύτταροι, (σπάνια πολυκύτταροι), προκαρυωτικοί οργανισμοί, που συναντούνται σε κάθε είδους βιότοπο και σε πολύ μεγάλους αριθμούς, όπως σε δισεκατομμύρια ανά γραμμάριο γόνιμου κηποχώματος ή σε εκαττομύρια σε μια σταγόνα σάλιου.


Τι είναι; Τα βακτήρια, δείτε και για αυτά στην Βικιπαίδεια
Είναι κρατικός αμερικάνικος οργανισμός που ασχολείται με την εξερεύνηση του διαστήματος, την αεροναυτική και τη μελέτη του περιβάλλοντος της Γης

  • Μετά από όλα αυτά τι μπορεί να προσθέσει ένας απλός νους, μάλλον κάποιο «λάκκο έχει η φάβα».
  • Να συμφιλιωθούμε και άλλο με περισσότερο ισχυρά δηλητήρια;
  • Να μας ξαποστείλουνε μια ώρα αρχύτερα;
  • Να δεχτούμε πώς το αρσενικό δεν είναι επικίνδυνο;
  • Να μας προϊδεάσουν για την χρήση βακτηρίων σε πειράματα και ερευνητικά προγράμματα που μπορεί να έχουν σχέση με κλωνοποιήσεις,
Το πρώτο σταθερό είναι πώς το αρσενικό είναι ισχυρό δηλητήριο, που καταστρέφει την ζωή, ή ακαριαία ή αργά. Ευτυχώς που υπάρχει σε μικρή αναλογία στον πλανήτη, και δυστυχώς που παράγεται σαν υποπροϊόν από την επεξεργασία μετάλλων (χαλκού, μολύβδου, κοβαλτίου και χρυσού).
Το δεύτερο σαφές είναι πώς τα βακτήρια δεν είναι η ζωή αλλά μονοκύτταροι οργανισμοί που έχουν πολύ απλή κυτταρική δομή, χωρίς πυρήνα και σύνθετα οργανίδια. (Ότι καταλληλότερο για έρευνες σχετικά με κλωνοποιήσεις)/
Το τρίτο απροσδιόριστο, πιθανόν όργανο (όπως μεγάλο μέρος της επιστήμης στις μέρες μας) δεν χρειάζεται και δεν επιδέχεται κανένα λογικό σχόλιο.

Χιονια ?????

Βερολινο,2-12-2010 και εμείς με τον ήλιο μας.....

Κορεα

Μερλιν Μονροε

Ο νεαρος αθλητης ειναι...

...ο Μπαρακ Ομπαμα.

Ειχε συλληφθει το 1903...

...για ''αλητεια'' ο Μπενιτο Μουσολινι.

Τσιμπησε...

Σκοπελος

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)