Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Δεσμεύτηκαν 404 εκατ. € από 17 καταθέτες

Ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής ξεκινά με τα CD της λίστας Νικολούδη Πηγή: www.lifo.gr
Δεσμεύτηκαν 404 εκατ. € από 17 καταθέτες
Το πρώτο αποφασιστικό βήμα στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, που έχουν εξαπολύσει οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, κατ' εντολή του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, είχε ως αποτέλεσμα να μπουν στο στόχαστρο -μέχρι τώρα- 50 μεγαλοκαταθέτες, ως ελεγχόμενοι για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαίρης Μπενέα για την εφημερίδα "Έθνος", 17 από αυτούς οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν ποσά εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς τους, έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.

Περίπου 404 εκατομμύρια ευρώ έχουν προς το παρόν δεσμευτεί από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των 17 υπόπτων, ποσά για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι υπερβαίνουν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Παράλληλα και σύμφωνα με το Έθνος, δεσμεύτηκαν ακίνητα, τραπεζικές θυρίδες κ.λπ.

Οι πρώτοι 17 μεγαλοκαταθέτες, που ελέγχονται για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, προέκυψαν από την αξιοποίηση των 44 CD με τα ονόματα όλων των καταθετών, ανεξαρτήτως ποσού σε ελληνικές τράπεζες (περιλαμβάνονται και πρωτοκλασάτα ονόματα του δημόσιου βίου), καθώς και όλοι όσοι έχουν στείλει εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού.

Τα ανεκμετάλλευτα εδώ και δύο χρόνια CD με το υλικό-βόμβα περιλαμβάνουν και τα ονόματα των 3.500 μεγαλοκαταθετών και επενδυτών (γνωστά ως «οι λίστες Νικολούδη»), καθώς ήταν πρόσωπα που είχε εντοπίσει ο σημερινός υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, με την προηγούμενη ιδιότητά του ως προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Περιπτώσεις, όπου δεσμεύτηκαν καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία:

• Πολιτικός μηχανικός, ο οποίος από το 1997 μέχρι το 2008 εμφανίζεται να έχει καταθέσεις 70 εκατ., ενώ δικαιολογεί από τα εισοδήματα που έχει δηλώσει μόνο 4,5 εκατ. με 5 εκατ.
• Φαρμακοποιός στην Πάτρα, ο οποίος ασχολείται παράλληλα με ναυτιλιακές επιχειρήσεις, εμφανίζεται με καταθέσεις 50 εκατ., ενώ από τα δηλωθέντα εισοδήματά του δικαιολογούνται μόνο τα 17 εκατ.
• Ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη, από το 1996 μέχρι το 2010 εμφανίζει καταθέσεις 65 εκατ. ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές του δηλώσεις, βάσει των οποίων έχουν δηλωθεί μόνο τα 15 εκατ.
• Σε άλλη περίπτωση, επιχειρηματίας εμφανίζει καταθέσεις από το 2006 μέχρι 2010, περίπου 84 εκατ. ευρώ. Από τις φορολογικές του δηλώσεις δικαιολογούνται τα 77 εκατ.
• Επιχειρηματίας εντοπίστηκε να έχει το 2007 καταθέσεις 10 εκατ., όταν από τα δηλωθέντα εισοδήματα δικαιολογούνται μόνο 1,3 εκατ.
• Αλλος φαρμακοποιός στην Πάτρα εμφάνιζε καταθέσεις 10 εκατ. από το 2000 μέχρι το 2015, ενώ από τα δηλωθέντα εισοδήματα δικαιολογεί μόνο 1,3 εκατ.
• Επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε να έχει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς το 2007 καταθέσεις 12,5 εκατ., ενώ από τις δηλώσεις φόρου εισοδήματός του καλύπτει μόνο τα 5 εκατ. Διερευνάται φοροδιαφυγή 7,5 εκατ.
• Επιχειρηματίας με καταθέσεις 60 εκατ. ευρώ, ο οποίος βάσει των δηλωθέντων εισοδημάτων του για τη χρήση των ετών 1997 - 2005 δικαιολογεί 5 εκατ. Διερευνάται φοροδιαφυγή 55 εκατ. και ελέγχονται επίσης τέσσερα πρόσωπα, που εμφανίζονται ως συνδικαιούχοι στους λογαριασμούς του.
• Ενας ακόμη φαρμακοποιός εμφανίζει 20 εκατ., δικαιολογεί τα 12 εκατ. από αυτά, με συνδικαιούχους στους λογαριασμούς του μέλη της οικογένειάς του.
• Επιχειρηματίας το 2010 είχε καταθέσεις ύψους 36,5 εκατ. Από τα δηλωθέντα εισοδήματά του μεταξύ 1996 και 2010 δικαιολογούνται 2,94 εκατ. Ελέγχεται για φοροδιαφυγή περίπου 34 εκατ. ευρώ.
• Από την κίνηση λογαριασμών άλλου ελεγχόμενου προέκυψε ότι το διάστημα 1996 - 2002 είχε καταθέσεις 12 εκατ. και 5,94 εκατ. ευρώ. Το 2003 εμφάνισε επιπλέον καταθέσεις 10,5 εκατ., ενώ δήλωσε συνολικά μόνο 6 εκατ.
• Με καταθέσεις 50 εκατ. εμφανίζεται ένας ακόμη ελεγχόμενος, ο οποίος από το 1996 μέχρι το 2006 δήλωσε μόνο τα 7 εκατ. Διερευνάται φοροδιαφυγή 43 εκατ.
• Σε τραπεζικούς λογαριασμούς μεγαλοκαταθέτη εμφανίζεται ποσό 9 εκατ. Ωστόσο, με βάση τις δηλώσεις εισοδημάτων του δικαιολογεί μόλις 303.000!
• Αλλος, το 2008 είχε καταθέσεις 3 εκατ., ενώ από τις φορολογικές του δηλώσεις 1996 - 2008 δικαιολογούνται μόνο 1 εκατ. ευρώ.

πηγή: Έθνος

Δηλώσεις-βόμβα Μητρόπουλου για τη συμφωνία!

Βόμβα Μητρόπουλου για τη συμφωνία!

Σκληρή κριτική στο κείμενο της συμφωνίας με τους εταίρους έκανε ο Αλέξης Μητρόπουλος, τονίζοντας ότι αν εφαρμοστεί κατά γράμμα, ο λαός δεν θα αντέξει τα νέα μέτρα.
«Πρόκειται για προσύμφωνο χωρίς δεσμευτικότητα, με πολλές δεσμεύσεις πολύ σαφείς για την ελληνική πλευρά και πολλές επιφυλάξεις από την πλευρά των δανειστών», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega, σημειώνοντας τους όρους του κειμένου για το ζήτημα του χρέους, την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων και τον προσβλητικό, όπως τον χαρακτήρισε, όρο για τα 11 δισ. τα οποία «ούτε καν λογιστικά δεν θα είναι εδώ πλέον».
Αν και τόνισε ότι δεν έχει καμία διάθεση κριτικής στην κυβέρνηση και επαίνεσε τη στάση του Γιάνη Βαρουφάκη και του Αλέξη Τσίπρα στη διαπραγμάτευση, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι οι όροι της συμφωνίας είναι σε βάρος της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για μίσος, μισαλλοδοξία και τιμωρητική διάθεση των δανειστών και κυρίως της γερμανικής πλευράς.
Παράλληλα, διεμήνυσε ότι δεν πρέπει να πανηγυρίζουν για δήθεν χαλάρωση, εξαιτίας της αναφοράς του κειμένου για την επίτευξη των κατάλληλων πλεονασμάτων.

Αυτά είναι τα 25 μέτρα που αλλάζουν τα πάντα στην Ελλάδα!

Με φορολογικές παρεμβάσεις  για έχοντες και κατέχοντες δίνει η κυβέρνηση το στίγμα της πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει.
Το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης  ετοιμάζει 25 μέτρα – φωτιά που στοχεύουν κυρίως τις κατηγορίες των υψηλών εισοδημάτων και τη μεγάλη ακίνητη
περιουσία. Ακόμη στο στόχο θα μπουν οι ιδιοκτήτες μεγάλων μέσων ενημέρωσης της χώρας.
Οι ενέργειες της κυβέρνησης ξεκινούν με τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών που θα «ξεσκονίσουν» όλα τα σκάνδαλα από το 2000 και μετά.
Το «Πρώτο Θέμα» δημοσιεύει τα 25 πρώτα μέτρα που αναμένεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η νέα κυβέρνηση:
Θα δεσμεύονται από το Δημόσιο για όσους φορολογούνται στην Ελλάδα καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία εφόσον έρχονται από αδήλωτα εισοδήματα.

Θα κατάσχονται τα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τη φορολογική δήλωση.

Ειδική υπηρεσία ελέγχου για το πόθεν έσχες και αυστηρά πρόστιμα σε όσους έβγαλαν μεγάλα ποσά τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό.

Δυνατότητα για εκούσια αναπροσαρμογή εισοδήματος των 15 τελευταίων ετών με πληρωμή φόρου.

Άμεση ενίσχυση και ολοκλήρωση μη δηλωθέντων ποσών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Άμεσος έλεγχος ακινήτων και μετοχών offshore, πόθεν έσχες αύξησης κεφαλαίου offshore – ιδιοκτήτες ακινήτων.

Άμεση μετατροπή των στοιχείων πόθεν έσχες σε εκθέσεις ελέγχου και πρόστιμα για αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας.

Έλεγχος από την Τράπεζα της Ελλάδας ή τους εισαγγελείς για την προέλευση της χρηματοδότησης των ΜΜΕ.

Επανεξέταση όλων των τηλεοπτικών συχνοτήτων από μηδενική βάση.

Ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί και έντυπα μίντια έχουν υποχρέωση ειδικής δήλωσης για την ιδιοκτησιακή τους κατάσταση.

Υποχρεωτική ανακεφαλαιοποίηση των επί πολλά χρόνια ζημιογόνων επιχειρήσεων.

Καθιέρωση περιουσιολογίου για όλους τους φορολογουμένους.

Η φορολογική δήλωση αντικαθιστά οποιαδήποτε υπάρχουσα δήλωση πόθεν έσχες για οποιονδήποτε.

Οι τράπεζες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι θεματοφύλακες επενδυτικών προϊόντων κλπ υποχρεώνονται να ενημερώνουν ηλεκτρονικά σε καθημερινή βάση τις φορολογικές υπηρεσίες για τα υπόλοιπα των τραπεζικών καταθέσεων τους.

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης καθίσταται γενικός επόπτης και συντονιστής όλων των ελεγκτικών σωμάτων.

Το Κοινοβούλιο θα έχει πρωτεύονται ελεγκτικό ρόλο στις προμήθειες αμυντικού υλικού.

Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα εξετάζει και θα αξιολογεί τις δημόσιες συμβάσεις.

Δημιουργία Δικαστικής Αστυνομίας για την προανακριτική διαδικασία.

Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σύσταση εξεταστικών επιτροπών στη Βουλή για τη διερεύνηση σκανδάλων και την παραπομπή των εμπλεκομένων στη Δικαιοσύνη.

Οι διατάξεις του Πειθαρχικού και Ποινικού Δικαίου που ισχύουν για τους εφοριακούς, θα ισχύουν και για βουλευτές και υπουργούς και διοικητές οργανισμών.

Κατάργηση του φορολογικού απορρήτου όλων προς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Εφορίας.

Δημιουργία μόνιμου ηλεκτρονικού μητρώου φορολογικών ελεγκτών.

Συνεχής παρακολούθηση και τεκμηρίωση των υποθέσεων που επιλέγονται για έλεγχο.

Πόθεν έσχες σε όσους εμπλέκονται στον καταλογισμό και την είσπραξη φορολογητέας ύλης.

Οσκαρ 2015: Αυτοί είναι όλοι οι νικητές της φετινής απονομής! Μια βραδιά χωρίς εκπλήξεις και με νικητές τα φαβορί Birdman και Ιναρίτου

- Τέσσερα μεγάλα βραβεία Όσκαρ για το Birdman
- Τέσσερα βραβεία και το Grand Budapest Hotel
- Κέρδισε το στοίχημα ο παρουσιαστής Νιλ Πάτρικ Χάρις
- Α Ανδρικού ρόλου στον Έντι Ρέντμεϊν
- Α Γυναικείου στην Τζούλιαν Μουρ
- H Lady Gaga έτοιμη να πλύνει τα πιάτα

Κανένα από τα βραβεία που απονεμήθηκε δεν ήταν αυτό που λέμε έκπληξη, ενώ στις ευχάριστες εκπλήξεις της βραδιάς ήταν ο παρουσιαστής, Νιλ Πάτρικ Χάρις ο οποίος με εκλεπτυσμένο χιούμορ πήρε πάνω του όλη την βραδιά.


Οι νικητές της 87ης απονομής των βραβείων Όσκαρ:


Καλύτερης Ταινίας: Birdman (Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας)


Καλύτερης Σκηνοθεσίας: Αλεχάντρο Ινιαρίτου, Birdman
Α΄ Γυναικείου Ρόλου: Τζούλιαν Μουρ, Still Alice



Α΄ Ανδρικού Ρόλου: Έντι Ρέντμεϊν, Η Θεωρία των Πάντων



Β΄ Ανδρικού Ρόλου: Τζ. Κ. Σίμονς, Whiplash
Β΄ Γυναικείου Ρόλου: Πατρίσια Αρκέτ, Μεγαλώνοντας (Boyhood)



Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας: Ida (Πολωνία)
Κινουμένων Σχεδίων: Big Hero 6
Φωτογραφίας: Εμανουέλ Λουμπέζκι, Birdman
Κοστουμιών: The Grand Budapest Hotel

Καλύτερου μακιγιάζ: The Grand Budapest Hotel
Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης: The Grand Budapest Hotel
Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους- ντοκιμαντέρ: Crisis Hotline: Veterans Press 1
Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους: The Phone Call
Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων: Festin
Καλύτερου ηχητικού μιξάζ: Whiplash
Καλύτερου ηχητικού μοντάζ: American Sniper
Καλύτερων ειδικών εφέ: Interstellar
Καλύτερου μοντάζ: Τομ Κρος, Whiplash
Καλύτερου ντοκιμαντέρ: Citizenfour
Καλύτερου τραγουδιού: Glory, Selma
Καλύτερης πρωτότυπης μουσικής : Αλεξάντρ Ντεσπλά, The Grand Budapest Hotel
Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου: Birdman
Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου: The Imitation Game

Η Lady Γκάγκα έτοιμη να πλύνει τα πιάτα


H Λέιντι Γκάγκα μπροστά από ένα βουνό με βρώμικα πιάτα ή ακόμα η Λέιντι Γκάγκα να φοράει μια εμπριμέ ποδιά κουζίνας...: τα κόκκινα γάντια που η διάσημη τραγουδίστρια επέλεξε να συνδυάσει με τη λευκή τουαλέτα Azzedine Alaϊa στο κόκκινο χαλί των βραβείων προκάλεσαν πάταγο στο Διαδίκτυο.
Ο ιστότοπος Hollywood Reporter δημοσίευσε μια φωτογραφία με τα γάντια σε πρώτο πλάνο σχολιάζοντας: «παρατηρούμε τα γάντια κουζίνας» της Λέιντι Γκάγκα.

«Θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε και στο νεροχύτη μας» έγραψε με περιπαιχτική διάθεση ο συντάκτης.
Στο διαδίκτυο οι χρήστες αναπαρήγαγαν τη φωτογραφία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας με τα κόκκινα γάντια και με τη βοήθεια του φωτομοντάζ την έβαλαν να πλένει τα πιάτα, να βρίσκεται μπροστά από βουνό βρώμικων πιάτων, να φοράει ποδιά ή να κρατάει στο κόκκινο χαλί ένα απορρυπαντικό πιάτων.

«Η επόμενη περιπέτεια της Λέιντι Γκάγκα θα είναι να πλύνει τα πιάτα;» διερωτάται στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter o χρήστης Wonderwall.

Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, η Lady Gaga έκλεψε την  παράσταση ερμηνεύοντας τραγούδια από την Μελωδία της Ευτυχίας δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό και γνωρίζοντας την αποθέωση και από την ίδια την Τζούλι Αντριους.

Βράβευση με νόημα

Το βραβείο Όσκαρ στην κατηγορία του Ντοκιμαντέρ κατέκτησε η Λάουρα Πόιτρας για το «CitizenFour»
Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο διαβόητο σκάνδαλο παρακολουθήσεων της αμερικανικής NSA που αποκάλυψε ο πρώην πράκτορας Έντουαρντ Σνόουντεν.

Εκείνοι που έφυγαν

Η Μέριλ Στρήπ ήταν εκείνη που αποχαιρέτησε εκείνους που "έφυγαν" το 2014 με τον δικό της μοναδικό τρόπο


tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)