Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Πολύ κοντά σε συμφωνία για εργασιακά

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα», είπε ο κ. Βρούτσης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου μετά τις 18:00 παραμένει σε εξέλιξη η ευρεία σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου και άλλων υπουργών.

Η διαδικασία είναι σε καλό στάδιο, προσέθεσε ο υπουργός Εργασίας ενώ χαρακτήρισε πολύτιμη τη βοήθεια που έδωσαν οι κκ. Κουβέλης και Βενιζέλος.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει αντιπροτείνει στην τρόικα να μην καταργηθούν οι (ήδη παγωμένες) τριετίες καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις επιχειρησιακές συμβάσεις και θα δημιουργήσουν μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Παράλληλα, για τις αποζημιώσεις ζητά να μην αλλάξει το καθεστώς που προβλέπει 12 μισθούς για 16 χρόνια προϋπηρεσίας.

Από εκεί και πάνω οι όποιες αλλαγές να αφορούν τους υψηλόμισθούς καθώς προτείνει για όσους έχουν παραπάνω χρόνια να μπαίνει ένα πλαφόν (π.χ. 2.000 ευρώ) στον ορισμό της επιπλέον αποζημίωσης. Αντίθετα η τρόικα ζητά πάνω από τους 12 μισθούς η επιπλέον αποζημίωση να δίνεται κλιμακωτά με βάση το βασικό μισθό (586 ευρώ).

Η σύσκεψη είναι μαραθώνια, καθώς ξεκίνησε στις 13:00 και έχει ως στόχο να κλείσει όλα τα ανοικτά μέτωπα το συντομότερο δυνατό προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Αυτό είναι το ένα μεγάλο μέτωπο της κυβέρνησης καθώς παράλληλα θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο καταψήφισης των μέτρων από μερίδα βουλευτών, κυρίως εντός του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, πιθανώς όμως και της ΝΔ.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «όλοι οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση θα αναγνωρίσουν την κρισιμότητα της κατάστασης», σημειώνοντας πως έχουν αποδείξει πως βάζουν το εθνικό συμφέρον και την εθνική ανάγκη πάνω από το κομματικό ή όποιο άλλο συμφέρον.

Στουρνάρας: Εχουμε καλύψει το 90% της διαδρομής

«Εχουμε καλύψει το 90% της δρόμου για να πάρουμε τη δόση. Θα ήταν τεράστια σπατάλη εθνικής προσπάθειας εάν, τώρα, αποτύχουμε», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μιλώντας στην «Ημερησία του Σαββάτου».

Χαρακτηρίζοντας «χρήσιμη» για την Ελλάδα τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, χθες και προχθές, υποστηρίζει πως: «πλησιάζουμε προς το τέλος και πρέπει να δώσουμε απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που έχουν μείνει ακόμα αναπάντητα», ώστε να εισρεύσουν στη χώρα τα απαιτούμενα, για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, κεφάλαια.

Γι' αυτούς έκρυβαν τη λίστα Λαγκάρντ

Θείος κορυφαίου πολιτικού - Σύζυγος πρώην υπουργού - Πρόσωπο με πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο Proton - Τα παιδιά γνωστού εκδότη - Κόρη διάσημου τραγουδιστή ....
«Οταν θα αρχίσουν να ασκούνται οι πρώτες ποινικές διώξεις, αμέσως όλοι θα καταλάβουν γιατί "ξεχάστηκε" η λίστα Λαγκάρντ».
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση οι οικονομικοί εισαγγελείς που συνεχίζουν να ερευνούν το περιεχόμενο της περίφημης λίστας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα για τη λίστα, η οποία περιλαμβάνει 1.991 φυσικά πρόσωπα και ήταν «ξεχασμένη» στο υπουργείο Οικονομικών από τον τότε υπουργό κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εξελίσσεται από δύο ανεξάρτητα κέντρα.
Το ένα είναι στο ΣΔΟΕ, όπου μια ομάδα πέντε στελεχών της υπηρεσίας εξετάζει από φορολογικής πλευράς τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές του ΣΔΟΕ, από την άλλη εβδομάδα θα αρχίσουν να φεύγουν τα πρώτα «μπιλιετάκια» προς τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται σε αυτή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για επιχειρηματίες, γιατρούς, δικηγόρους και συμπολίτες μας υπεράνω πάσης υποψίας. Στα ονομαστικά σημειώματα που θα λάβουν οι εμπλεκόμενοι θα τους ζητείται να επικοινωνήσουν με συγκεκριμένο πρόσωπο στο ΣΔΟΕ για υπόθεση που τους αφορά. Οταν οι παραλήπτες συναντηθούν με τον υπεύθυνο του ΣΔΟΕ που έχει «χρεωθεί» την υπόθεσή τους, θα ακούσουν ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι διαθέτουν συγκεκριμένα ποσά χρημάτων στο εξωτερικό, τα οποία δεν προκύπτουν από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει από το 2000 μέχρι σήμερα, και θα τους ζητηθεί να τα δικαιολογήσουν. Αν δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα συγκεκριμένα εισοδήματα και αρνούνται τη φορολόγηση του συγκεκριμένου ποσού, το ΣΔΟΕ θα ζητά δικαστική συνδρομή για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και θα ξεκινά φορολογικό έλεγχο. Αντίθετα, αν εκδηλώνεται προθυμία από την πλευρά των εμπλεκομένων να συνεργαστούν, τότε το ΣΔΟΕ θα ζητά να υποβληθεί συμπληρωματική δήλωση στην Εφορία για το ποσό που δεν δικαιολογείται και θα επιβάλλεται φόρος με βάση την κλίμακα, η οποία φτάνει μέχρι το 45%.

Κλειστές οι ΔΟΥ τη Δευτέρα και την Τρίτη

Κλειστές θα παραμείνουν οι ΔΟΥ τη Δευτέρα και την Τρίτη, λόγω της κατάργησης δεκάδων Εφοριών.
Οι προθεσμίες που λήγουν αυτό το διήμερο μεταφέρονται για τους φορολογούμενους, που δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, κατά μία εργάσιμη μέρα, δηλάδη για την ερχόμενη Τετάρτη.
Σημειώνεται ότι από την προσεχή Δευτέρα αναστέλλεται η λειτουργία 49 ΔΟΥ

Υπό επεξεργασία πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων

Πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων, το οποίο προβλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δανειστεί χρήματα από τον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM, προκειμένου να επαναγοράσει δικά της ομόλογα στην τρέχουσα τιμή στην αγορά, η οποία κατά μέσον όρο κυμαίνεται στο 25% της αρχικής αξίας τους, επεξεργάζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel» που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, εξηγείται στο δημοσίευμα, με κάθε δανειζόμενο ευρώ θα μπορούσε να αποσυρθεί από την αγορά χρέος 4 ευρώ.
«Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι με 10 δισεκατομμύρια ευρώ θα μειωνόταν το ελληνικό χρέος κατά 40 δισεκατομμύρια», αναφέρεται.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, συνεχίζει το Spiegel, αναμένεται η διεξαγωγή συνομιλιών με τους επενδυτές, προκειμένου αυτοί να δεχτούν πράγματι ικανοποίηση του ενός τετάρτου των απαιτήσεών τους.
Όπως ελπίζει η γερμανική πλευρά, μετά από αυτή την επιχείρηση η Ελλάδα θα ήταν σχεδόν σε θέση να δανειστεί η ίδια χρήματα στις αγορές.

Πάνος Κάμμενος: Καλώ τον Τσίπρα να παραιτηθούμε

«Καλώ τον Τσίπρα να παραιτηθούμε οι βουλευτές ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε σε εκλογές» δήλωσε σε συνέντευξή του στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» ο Πάνος Καμμένος...
Αναμένουμε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ...

Ρύθμιση δανείων με συνταγή... Πορτογαλίας

Ο κατάλογος των δικαιούχων, οι προϋποθέσεις και η “κόκκινη γραμμή”
- Στο τραπέζι η μείωση της δόσης, ενώ αποκλείεται το «κούρεμα»
- Προβληματισμός και με το θέμα της χορήγησης νέας παράτασης στις αναστολές των πλειστηριασμών
Χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών των ελληνικών νοικοκυριών, ως προς το εύρος και το ύψος των δανείων που θα ρυθμιστούν, οι πρόσφατες αντίστοιχες νομοθετικές παρεμβάσεις στην Πορτογαλία και την Ισπανία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Εθνος της Κυριακής", η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εξετάζει τα δύο μοντέλα που καθιερώθηκαν πριν από περίπου έναν με δύο μήνες και προβλέπουν ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων με κριτήρια την αξία του ακινήτου και τη δεινή οικονομική θέση του νοικοκυριού (άνεργος ή μείωση κατά 35% του εισοδήματος).
 
Οι διευκολύνσεις που κάνουν οι τράπεζες είναι η περίοδος χάριτος από 12 έως και 48 μήνες, η επιμήκυνση του δανείου μέχρι τα 50 χρόνια και η μείωση της δόσης στο 45% και το 50% του μηνιαίου εισοδήματος, και η ανταλλαγή της κατοικίας του δανειολήπτη με άλλη μικρότερης αξίας.
 
Επιπλέον και σύμφωνα με πληροφορίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της άρσης της απαγόρευσης της αναστολής των πλειστηριασμών.
 
Πιο συγκεκριμένα, πηγές του  "Έθνους της Κυριακής" αναφέρουν ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και την Ελληνική Ενωση Τραπεζών για το θέμα της ρύθμισης δανείων που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους δανειολήπτες λόγω της οικονομικής ύφεσης συνεχίζονται. Βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της ανταλλαγής απόψεων, με τις τράπεζες να επιδιώκουν το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
 
Οι δικαιούχοι
 
Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προσπαθεί με δεδομένη τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας να εντάξει όσο το δυνατόν περισσότερες κατηγορίες πολιτών, στους οποίους τα δάνεια θα ρυθμιστούν και σε καμία περίπτωση δεν θα «κουρευτούν».
 
Ετσι, το βασικό σενάριο που κυριαρχεί στο υπουργείο είναι η υπαγωγή στις ρυθμίσεις δανείων ανέργων, πολυτέκνων και ατόμων με αποδεδειγμένη μείωση των εισοδημάτων τους.
 
Ένα λοιπόν από τα σενάρια είναι το μοντέλο που εφαρμόζεται στην Πορτογαλία:
 
-Οι διευκολύνσεις που κάνουν οι τράπεζες στην Πορτογαλία είναι η περίοδος χάριτος από 12 έως και 48 μήνες, η επιμήκυνση του δανείου μέχρι τα 50 χρόνια και η μείωση της δόσης στο 45% και στο 50% του μηνιαίου εισοδήματος.
- Το βασικό σενάριο που κυριαρχεί στο υπουργείο Ανάπτυξης είναι η υπαγωγή στις ρυθμίσεις ανέργων, πολυτέκνων και ατόμων με αποδεδειγμένη μείωση των εισοδημάτων τους. Μία από τις προτάσεις είναι να μπει όριο ανάμεσα στις 17.000 με 19.000 ευρώ στα εισοδηματικά κριτήρια.
 
Αλλη μία προϋπόθεση είναι να αποδεικνύεται η συνέπεια στις πληρωμές των οφειλών στις τράπεζες. Επιπλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο αν τα δάνεια θα είναι μόνο στεγαστικά ή δεν θα προσδιορίζεται, και έτσι θα μπορούν να υπαχθούν επιχειρηματικά και καταναλωτικά. Μάλλον, όμως, θα είναι στεγαστικά.
 
Ο οφειλέτης για να ενταχθεί στη ρύθμιση δεν θα πρέπει να έχει στην ιδιοκτησία του άλλο ακίνητο, παρά μόνο την κύρια και μοναδική κατοικία του. Κριτήριο η αξία του ακινήτου και οχι το ποσό του δανείου
 
Προϋπόθεση η «δεινή οικονομική κατάσταση της οικογένειας»
 
Για να ρυθμιστεί το στεγαστικό δάνειο μιας οικογένειας δεν θα πρέπει να έχει άλλα ακίνητα με εξαίρεση ένα γκαράζ και κτίρια αξίας το πολύ 20.000 ευρώ.
 
Στο... μικροσκόπιο του υπουργείου Ανάπτυξης έχει μπει και η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης της Πορτογαλίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αποτελέσει και μπούσουλα για την όποια πρόταση διαμορφωθεί από την ελληνική κυβέρνηση.
 
Ειδικότερα, η νομοθεσία προβλέπει ένα ειδικό καθεστώς για την προστασία οφειλετών στεγαστικών δανείων που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Αυτό το καθεστώς έχει ημερομηνία λήξης και είναι η 31η Δεκεμβρίου του 2015.
 
- Το πρώτο κριτήριο που μπαίνει είναι ότι η αξία του ακινήτου δεν μπορεί να υπερβαίνει συγκεκριμένα όρια (90.000, 105.000 ή 120.000 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή). Θα πρέπει το δάνειο επίσης να εξασφαλίζεται με υποθήκη του ακινήτου, το οποίο είναι και η μόνιμη και κύρια κατοικία του δανειολήπτη.
 
- Το δεύτερο κριτήριο που τίθεται είναι ο ορισμός της «δεινής οικονομικής κατάστασης». Τουλάχιστον ένας από τους δύο συζύγους να είναι άνεργος ή να έχει επέλθει στην οικογένεια μείωση εισοδημάτων 35% και πάνω.
 
- Διαμορφώνεται δόση για το στεγαστικό ίση ή μεγαλύτερη του 45% του μηνιαίου εισοδήματος εφόσον υπάρχουν προστατευόμενα μέλη ή ίση με 50% και μεγαλύτερη όταν δεν υπάρχουν εξαρτώμενα μέλη.
 
- Για να ρυθμιστεί το στεγαστικό δάνειο μιας οικογένειας δεν θα πρέπει να έχει άλλα ακίνητα, με εξαίρεση ένα γκαράζ και άλλα κτίρια αξίας το πολύ 20.000 ευρώ.
 
Ετσι, αν πληρούνται οι προαναφερόμενες προϋποθέσεις, τότε οι οφειλέτες μπαίνουν σε σχέδιο αναδιάρθρωσης.
 
-Οι τράπεζες προτείνουν και o δανειολήπτης μπορεί να επιλέξει είτε τη χορήγηση περιόδου χάριτος από 12 έως 48 μήνες, την επέκταση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου στα 50 χρόνια, ή τη χορήγηση νέου δανείου με καλύτερους όρους από το αρχικό.
 
- Στον νόμο προβλέπεται μεταξύ άλλων αντί της κατάσχεσης του ακινήτου του οφειλέτη η ανταλλαγή με άλλο χαμηλότερης αξίας, με τη διαφορά της αξίας να πηγαίνει στην αποπληρωμή μέρους του πρώτου δανείου.
 
Το Ισπανικό μοντέλο
 Στην Ισπανία οι τράπεζες και το κράτος συμφώνησαν σε έναν κώδικα ορθών πρακτικών, όπου μετέχουν όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Δικαιούχοι ρύθμισης είναι όσοι έχουν εισόδημα κάτω από το όριο του «κοινωνικού αποκλεισμού».
 
Μεταξύ άλλων προβλέπεται κι εκεί η χορήγηση περιόδου χάριτος, η επιμήκυνση κ.λπ., ενώ ένα άλλο μέτρο είναι εκείνο που ορίζει πως αν η αξία του ακινήτου έχει πέσει από εκείνη που αποκτήθηκε, τότε αυτή η διαφορά μοιράζεται ανάμεσα στην τράπεζα και τον δανειολήπτη.
 
Το έσχατο μέτρο είναι η τράπεζα να κατασχέσει το σπίτι, αλλά να αφήσει τον δανειολήπτη να μείνει για δύο χρόνια έναντι ενοικίου.
 
 
Tραπεζικά στελέχη αναφέρουν ότι καθώς τα νοικοκυριά έχουν υποστεί μείωση κατά 30% στα εισοδήματά τους, αδυνατούν σήμερα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.
 
Σε μείωση κατά 30% των δόσεων στα στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια, προσανατολίζονται οι τράπεζες, προκειμένου να βοηθηθούν οι δανειολήπτες να αποπληρώνουν χωρίς καθυστερήσεις τις υποχρεώσεις τους.
Και ταυτόχρονα θα δίνουν τη δυνατότητα στον δανειολήπτη να αποπληρώσει μελλοντικά τη διαφορά της δόσης.
 
Τα τραπεζικά στελέχη αναφέρουν ότι, καθώς τα νοικοκυριά έχουν υποστεί μείωση κατά 30% στα εισοδήματά τους, αδυνατούν σήμερα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.
 
Ωστόσο ακόμη δεν έχουν καταλήξει εάν η προτεινόμενη ρύθμιση θα αφορά μόνο τα δάνεια που παρουσιάζουν καθυστερήσεις ή θα περιληφθούν και τα ενήμερα δάνεια.
 
Ενώ οι τράπεζες θα συνεχίσουν την «ειδική» μεταχείριση για ευπαθείς ομάδες, όπως άνεργοι, συνταξιούχοι, δανειολήπτες με σοβαρά προβλήματα υγείας ή άλλη αιτία που επηρεάζει την οικονομική τους κατάσταση σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
 
Στην περίπτωση αυτή θα δίνεται περίοδος χάριτος από 12-18 μήνες, με ανακεφαλαιοποίηση των τόκων και επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής.
 
Ταυτόχρονα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να «ξεπαγώσουν» οι πλειστηριασμοί, ακόμα και όταν αφορούν την πρώτη κατοικία.
 
Και εδώ αναζητείται η χρυσή τομή, ώστε να υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα σε εκείνους τους δανειολήπτες που είναι «κατ΄ επάγγελμα» κακοπληρωτές και σε εκείνους που λόγω της οικονομικής συγκυρίας βρέθηκαν σε αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα ασκεί έντονες πιέσεις να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών, που είναι «παγωμένοι» από το 2008. Το ζήτημα είναι να βρεθεί ένας τρόπος ώστε:
 
- Να επιτρέπονται οι πλειστηριασμοί.
- Οι δανειολήπτες να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία να «κερδίσουν» το σπίτι τους.
- Να περιοριστεί η κατακόρυφη άνοδος των κόκκινων δανείων, που στα καταναλωτικά φτάνει στο 30% και στα στεγαστικά προσεγγίζει το 20%.
 
Η λύση του ενοικίου αντί για δόσεις
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο δανειολήπτης που αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω της οικονομικής συγκυρίας θα μπορεί να μείνει στο σπίτι του και για ένα χρονικό διάστημα να πληρώνει μία δόση που θα είναι σαν ενοίκιο. Και στη συνέχεια, ανάλογα με την πορεία των οικονομικών του θα του χορηγείται νέο δάνειο -προφανώς χαμηλότοκο- για να μπορέσει να κρατήσει το σπίτι του.
 
Επίσης, εξετάζονται αλλαγές στον νόμο Κατσέλη και κυρίως στο σκέλος του «παγώματος» της οφειλής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Σήμερα, όσοι δανειολήπτες προσφεύγουν στα Ειρηνοδικεία και ζητούν υπαγωγή στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ, μέχρι να βγει η απόφαση του δικαστηρίου.
 
Τα δάνεια του ΟΕΚ
 
Λύση αναζητείται και για τα στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ που έχουν επιδότηση επιτοκίου, και τα οποία προς το παρόν δεν μπορούν να ρυθμιστούν, διότι αν αλλάξει η σύμβαση παύει να ισχύει το χαμηλό επιτόκιο που έχουν για περίοδο 9 ετών.
Σήμερα οι ρυθμίσεις αφορούν κυρίως την επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου έως και τα 45 χρόνια, εφόσον η ηλικία του δανειολήπτη δεν ξεπερνά τα 85 έτη, στη λήξη του δανείου.
 
 
Τα δύο σενάρια για τους πλειστηριασμούς
 
Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Ανάπτυξης αναφορικά με το θέμα της χορήγησης νέας παράτασης στις αναστολές των πλειστηριασμών.
 
Δύο είναι τα σενάρια που μελετά το υπουργείο.
 
Το πρώτο θέλει σταδιακά να επιτρέψει τους πλειστηριασμούς, βάζοντας ως προϋποθέσεις τη χρονική διάρκεια των οφειλών. Η ηγεσία του υπουργείου εκτιμά ότι αν συνεχιστεί το καθεστώς των αναστολών των πλειστηριασμών, τότε όταν θα έρθει η περίοδος της ανάπτυξης, αυτή θα επηρεαστεί, καθώς θα βγει μαζικός αριθμός ακινήτων στο σφυρί...
 
Το δεύτερο σενάριο είναι να δίνεται δεύτερη ευκαιρία στους δανειολήπτες. Δηλαδή να μένουν στην κατοικία για μερικά χρόνια έναντι ενοικίου και μετά η τράπεζα να επανεξετάζει την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη, ίσως δίνοντάς του νέο δάνειο.
 
Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του 2012, προστατεύονται από τη διαδικασία του πλειστηριασμού ακίνητα φυσικών και νομικών προσώπων που η αντικειμενική τους αξία είναι έως 200.000 ευρώ. Επίσης προστατεύεται η πρώτη κατοικία ανεξαρτήτως ποσού, ενώ όσοι δανειολήπτες προσφεύγουν στα δικαστήρια και ζητούν να υπαχθούν στον Νόμο Κατσέλη, «σώζουν» το σπίτι τους από τον πλειστηριασμό, αφού ο νόμος προβλέπει ότι δεν εκποιείται η πρώτη κατοικία, αν ρυθμιστεί ποσό που αντιστοιχεί στο 85% της εμπορικής αξίας.
 
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι χιλιάδες οι διαταγές πληρωμής που έχουν εκδοθεί από το 2008 και μετά για πλειστηριασμούς ακινήτων.
 
Ομως σε καμιά περίπτωση -όπως αναφέρουν κυβερνητικά και τραπεζικά στελέχη- δεν θα βγουν μαζικά στο σφυρί ακίνητα. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε πλήρη κατάρρευση την αγορά ακινήτων.

Πόσο κόβονται οι συντάξεις

Περικοπές τριών ταχυτήτων στις συντάξεις, προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική συμφωνία με την τρόικα, ενώ εκκρεμή παραμένουν τα εργασιακά και το θέμα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Η τελική συμφωνία, αφήνει απ' έξω τους χαμηλοσυνταξιούχους και ξεκινάει από συντάξεις 1.000 έως 1.500 ευρώ με ποσοστό περικοπής 3%. Η επόμενη κλίμακα είναι από 1.500 έως 2.000 και 6%, ενώ για τις μεγαλύτερες από 2.000 και πάνω συντάξεις η περικοπή είναι 12%. Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε από τις συντάξεις των 650 ευρώ αλλά υπήρξε κοινό μέτωπο των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» για να κλείσει η συμφωνία στις περικοπές προηγήθηκαν επίπονες διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων των τριών εταίρων, τεχνοκρατών, και των πολιτικών αρχηγών τους προηγούμενους μήνες. Και παρά τις διαφορές των τριών κομμάτων σε επιμέρους ζητήματα, στο θέμα των οριζόντιων περικοπών φαίνεται πως υπήρξε πλήρης ευθυγράμμιση ώστε να μη θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Για παράδειγμα, η ΝΔ φαίνεται πως είχε ειδική ευαισθησία στο θέμα των αγροτικών συντάξεων και στους ένστολους, το ΠΑΣΟΚ, που εν μέσω κρίσης έδωσε αύξηση 30 ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ, έθιγε το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων και η ΔΗΜΑΡ εξέφραζε την απορία της «γιατί οι ένστολοι παίρνουν αυτόματα μεγαλύτερη σύνταξη αφού πριμοδοτούνται με δύο βαθμούς κατά την έξοδό τους από το Σώμα, γεγονός που επιβαρύνει με επιπλέον 300 εκατ. ευρώ ετησίως το Δημόσιο».

Ακόμα, επέμενε να μην κοπεί κανένα δώρο από τους συνταξιούχους. Παρ' ότι έκλεισε το θέμα με τα δώρα, πάντως, ορισμένες πλευρές επέμεναν μέχρι το τέλος να σημειώνουν ότι δεν θίγονται όλοι το ίδιο. Ενώ όλα τα δώρα είναι συνολικά 800 ευρώ τον χρόνο, οι συντάξεις δεν είναι ίδιες.

Ένας συνταξιούχος που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ έχει περικοπή 13% εξαιτίας του κοψίματος των δώρων, ενώ ένας που παίρνει 750 ευρώ έχει περικοπή του 7%. Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι το «αγκάθι» για τη λέξη «απολύσεις» αναμένεται να ξεπεραστεί με άλλη διατύπωση και σε αυτό ρόλο θα έχει και η Task Force του Χορστ Ράιχενμπαχ.

Σοκ και δέος από το νέο πακέτο μέτρων

Στο νέο μνημόνιο το κύριος βάρος της προσαρμογής μετατοπίστηκε στο Δημόσιο όπου προβλέπονται:

- Μεγάλες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια που θα ξεκινούν από 2% και θα φτάνουν κλιμακωτά ως και 35% στους δικαστές, όπου η μέση μείωση είναι 24%. Οι μειώσεις θα ισχύσουν αναδρομικά από 1ης Αυγούστου.

- Μεγάλες περικοπές στις ΔΕΚΟ όπου «κουρεύονται» εκ νέου όλοι οι μισθοί ώστε οι μεικτές αποδοχές των εργαζομένων να μην ξεπερνούν τα 1.900 ευρώ τον μήνα.

- Η κατάργηση στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ των δώρων και όλων των επιδομάτων πέραν του ενιαίου μισθολογίου που θεσπίστηκε πέρυσι.

- Η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων με την επέκταση του κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» παντού σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα του προσωπικού στους φορείς και τους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται.

Επίσης, στα μέτρα που αποκαλύπτονται ανοίγοντας το πακέτο, περιλαμβάνονται ειδικές ρυθμίσεις για τη μείωση του προσωπικού στα σχολεία, τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ που δεν έχει σχέση με τη διδασκαλία ενώ καταργούνται όλοι οι περιορισμοί που υπήρχαν στις μετατάξεις εργαζομένων στο Δημόσιο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ PDF ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Συνταξιούχοι στα όρια

Πιο βαριά όμως είναι τα μέτρα για τις περικοπές των συντάξεων δεδομένου ότι:

- Καταργούνται για όλους τα δώρα.

- Επιβάλλεται νέα εισφορά από 3% ως 12% στο άθροισμα κυρίας και επικουρικής σύνταξης.

- Αυξάνονται οι εισφορές σε όλα τα Ταμεία (συμπεριλαμβανομένου του ΟΓΑ) στα όρια των εισφορών του ΙΚΑ.

- Αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος των φαρμάκων.

«Πόθεν έσχες» για το επίδομα

Το νέο μέτρο είναι η καθιέρωση του «πόθεν έσχες» και η αποτύπωση της περιουσιακής κατάστασης όλων των πολιτών που παίρνουν επίδομα από το Δημόσιο ή τα Ταμεία τους. Θα ελέγχονται όλοι και εφόσον έχουν εισοδήματα π.χ. άνω των 30.000 ευρώ των χρόνο ή μεγάλη περιουσία θα χάνουν το επίδομα. Κάτι ανάλογο θα εφαρμοστεί και για τις συντάξεις των ανύπαντρων θυγατέρων στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων οι οποίες σε πρώτη φάση θα χάσουν τη μισή σύνταξη.

Και σύνταξη δύο χρόνια μετά

Το μέτρο όμως που θα ανατρέψει τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων και θα κάνει πιο αβέβαιο το μέλλον των ανέργων μεγάλης ηλικίας είναι η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια. Σύμφωνα με τα κείμενα το μέτρο θα έχει γενική εφαρμογή, χωρίς εξαιρέσεις, ακόμη και για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η συνταξιοδότησης με 40 χρόνια ασφάλισης.

Πέραν όμως τούτων αυξάνονται και τα φορολογικά βάρη με νέες αυξήσεις στα τσιγάρα, στο υγραέριο, αλλά το κυριότερο, τον φόρο στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες.

Οι διαρθρωτικές αλλαγές

Ξεχωριστό κεφάλαιο στο νέο μνημόνιο αποτελούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που ξεκινούν από την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, τη μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης και φθάνουν στη διεύρυνση του ωραρίου όλης της αγοράς και ειδικά των σουπερμάρκετ που θα ανοίγουν μία ώρα νωρίτερα το πρωί και θα κλείνουν μία ώρα αργότερα το βράδυ.

Ειδικά μέτρα προβλέπονται για την απελευθέρωση της αγοράς των καυσίμων για την οποία η τρόικα θεωρεί ότι «επικρατούν συνθήκες καρτέλ».

Πως φτάσαμε εδώ

Μετά την αποτυχία του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου κρίθηκε από την ίδια την τρόικα αναγκαία η επιμήκυνση ώστε να μην καταρρεύσει η οικονομία. Όπως λένε έγκυρες πληροφορίες, αν δεν υπήρχε η επιμήκυνση θα έπρεπε να ληφθούν για τη διετία 2013-2014 μέτρα 18 δισ. ευρώ για να επανέλθει το πρόγραμμα σε τροχιά. Κάτι, ασφαλώς, ακατόρθωτο.

Έτσι στο νέο μνημόνιο τα μέτρα κατανεμήθηκαν ως εξής:

- 9,2 δισ. ευρώ το 2013,

- 4,1 δισ. ευρώ το 2014,

- επιπλέον 200 εκατ. ευρώ το 2015.

Ειδικά για το 2015 και το 2016 όποια προσαρμογή κριθεί αναγκαία θα γίνει με την υλοποίηση της διοικητικής μεταρρύθμισης, καθώς κρίθηκε αναγκαίος ο ελιγμός αυτός ώστε να μη δημιουργηθεί κυβερνητικό ρήγμα από την άρνηση του υπουργού Αντώνη Μανιακή ο οποίος μάλιστα απείλησε με παραίτηση. Για αυτή τη διετία και η τρόικα δέχθηκε ότι θα έχουν απόδοση τα μέτρα εκσυγχρονισμού του κράτους που δεν θα έχουν απόδοση τα δύο πρώτα χρόνια.

- Το 2013 ο προϋπολογισμός θα είναι ισοσκελισμένος – Το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι μηδέν.

- Το 2014 θα διαμορφωθεί στο 1,5% του ΑΕΠ. (Αν δεν είχε συμφωνηθεί η επιμήκυνση το 2014 η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ.)

- Το 2015 το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι 3% του ΑΕΠ,

- και το 2016 θα αυξηθεί στο 4,5% του ΑΕΠ.

ΜΤΣ: Πλιάτσικο με τα Λεφτά 145.000 στρατιωτικών!

Απίστευτες αποκαλύψεις: Μεταξύ άλλων, το Ταμείο έδινε δάνεια, αλλά... ξεχνούσε να καταγράφει το όνομα του δανειολήπτη - Το ΧΩΝΙ φέρνει στη δημοσιότητα τη μηνυτήρια αναφορά και το πόρισμα των Οικονομικών Επιθεωρητών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για το πάρτι των δισεκατομμυρίων

Ένα τεράστιο πάρτι με δισεκατομμύρια είχαν στήσει επί χρόνια στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ). Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει σήμερα τα... ντοκουμέντα για το απίστευτο πλιάτσικο στην πλάτη των απόστρατων αξιωματικών. Όπως προκύπτει από τα πλέον επίσημα έγγραφα, κάποιοι πήραν τον ιδρώτα χιλιάδων Ελλήνων, τα χρήματα και τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία είχε συγκεντρώσει το Ταμείο από τις δυσβάστακτες εισφορές που πλήρωναν οι στρατιωτικοί μας, και τα εξαΰλωσαν. Τα μετέτρεψαν σε δώρα εκατομμυρίων προς «ημετέρους», αλλά και σε ψήφους που εξαγοράζονταν προεκλογικά έναντι ενός... αυξημένου μερίσματος.

Κρατήστε την αναπνοή σας. Παρακάτω θα διαβάσετε ακόμη και για ένα Ταμείο που έδινε δάνεια, αλλά... ξεχνούσε να σημειώσει κάπου το όνομα του δανειολήπτη. Δανεικά κι αγύριστα, είπατε; Μάλλον μιλάμε για τον ορισμό της έννοιας, αφού σήμερα το ΜΤΣ δεν γνωρίζει καν ποιον δανειοδότησε για να του ζητήσει πίσω τα λεφτά... Διαβάστε:

ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΡΤΙ

Ένα τεράστιο πάρτι φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα Το ΧΩΝΙ. Το πάρτι με τις εισφορές των περίπου 145.000 μετόχων του ΜΤΣ καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια η Ειδική Οικονομική Επιθεώρηση που διενήργησε η Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του υπουργείου Εθνικής Αμύνης (ΥΕΘΑ). Συγκεκριμένα, το έγγραφο με ημερομηνία 21 Ιουνίου 2012 (και υπ' αριθμ. Φ.880.2/6/123224) μιλά για σωρευμένη ζημία που υπερβαίνει τα 432 εκατ. ευρώ (!), παρά τις «κατά καιρούς μεγάλες εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων η τα πρόσκαιρα μεγάλα έσοδα από άλλες δραστηριότητες...».

Μάλιστα, σύμφωνα με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών δύο απόστρατοι αξιωματικοί, η Ειδική Οικονομική Επιθεώρηση -που διενεργήθηκε μετά από σχετικό αίτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού- καταγράφει πλήθος οικονομικών και διαχειριστικών ατασθαλιών, «εξ αιτίας των οποίων, το μέχρι πρότινος εύρωστο ΜΤΣ, σήμερα φθίνει και αδυνατεί να καταβάλει στις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις τον προς τα μέλη τον». Ουσιαστικά, η μηνυτήρια αναφορά -που κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα ο ανθυπολοχαγός ε.α. Νικόλαος Τοτονίδης και ο συνταγματάρχης ε.α. Σπυρίδων Σταματόπουλος- φέρνει στο φως τα όσα απίστευτα κατέγραψαν, με τον πιο επίσημο τρόπο, στο πόρισμά τους οι Οικονομικοί Επιθεωρητές του ΥΕΘΑ. Ένα πόρισμα, που προέκυψε αφού οι Επιθεωρητές έκαναν φύλλο και φτερό τα «κιτάπια» του ΜΤΣ επί ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ένα πόρισμα, που συνιστά πρωτοφανή κόλαφο για όλες τις διοικήσεις του Ταμείου, αλλά και τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου από το 1998 έως σήμερα.

Πάρτε μια γεύση των όσων εντόπισαν οι επιθεωρητές του ΥΠΕΘΑ να συμβαίνουν σε βάρος των εισφορών, του υστερήματος από τον ιδρώτα 145.000 αξιωματικών του στρατού ξηράς και της ΕΛΑΣ. (σύμφωνα πάντα με την αναφορά):

1. Υπάλληλοι του ΜΤΣ δρούσαν παντελώς ανεξέλεγκτοι και παραβίαζαν τους νόμους. Είναι χαρακτηριστική η ομολογία του προϊσταμένου του λογιστηρίου στους Οικονομικούς Επιθεωρητές ότι «ο οποιοσδήποτε από το λογιστήριο μπορεί να διενεργήσει εγγραφές εν αγνοία μου»!
2. Υπάρχει πρόβλημα ακόμη και απλής αριθμητικής, αφού κάποιες αθροίσεις ποσών που αφορούν στα οικονομικά του Ταμείου, απλά «δεν βγαίνουν»!
3. Το ΜΤΣ αγνοεί τον αριθμό των παραβόλων της Αστυνομίας από τα οποία έχει λαμβάνειν!
4. Το ΜΤΣ αγνοεί την τύχη ποσού 3.780.532,41 ευρώ, που οφείλει η Αστυνομία από παράβολα!
5. Δεν έχουν εισπραχθεί εγγυητικές επιστολές ύψους € 419.767,03!
6. Υπάρχουν καταγεγραμμένες μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδας, οι οποίες ουδέποτε αγοράστηκαν!
7. Το ΜΤΣ έχει χορηγήσει δάνεια χωρίς να γνωρίζει τους δανειολήπτες, και -κατά συνέπεια- δεν μπορεί να διεκδικήσει την είσπραξη των οφειλόμενων!
8. Το ΜΤΣ έχει χορηγήσει μερίσματα σε πεθαμένους αλλά και σε στρατιωτικούς που είχαν επανέλθει στην υπηρεσία και, άρα, δεν τα δικαιούνταν, χωρίς να έχει κανένα τρόπο να ελέγξει τους δικαιούχους!
9. Ακόμη και στις περιπτώσεις που το Ταμείο έχει εντοπίσει μερίσματα (συνολικού ύψους 667.450,89 ευρώ) τα οποία χορηγήθηκαν παράνομα, αρνείται να τα διεκδικήσει, αλλά προχωρά αυθαίρετα σε διαγραφή τους!
10. Το ΜΤΣ αγνοεί την ύπαρξη ιδιοκτησίας του οικοπέδου στο δήμο Νέας Σμύρνης!
11. Το ΜΤΣ αγνοεί την ύπαρξη ιδιοκτησίας του ακινήτου στον Χολαργό!

Τα απίστευτα αυτά πράγματα είναι μερικά μόνο από τα όσα καταγράφουν οι Οικονομικοί Επιθεωρητές του ΥΕΘΑ, σε μια έκθεση-κόλαφο για όλες τις ηγεσίες του υπουργείου από το 1998 έως σήμερα Άκης Τσοχατζόπουλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Πάνος Μπεγλίτης και Δημήτρης Αβραμόπουλος


γνώριζαν -ή όφειλαν να γνωρίζουν- για το πλιάτσικο σε βάρος του υστερήματος από τον ιδρώτα 145.000 (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) αξιωματικών του Στρατού Ξηράς και τμήματος της ΕΛ.ΑΣ. (πρώην Χωροφυλακής). Και δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τη σωρεία των ατασθαλιών ή, έστω, δεν τα κατάφεραν -όπως όφειλαν. Και, βέβαια ακόμη πιο δραματικά είναι τα ερωτήματα προς τον νυν υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, στα χέρια του οποίου παραδόθηκε - και, μάλιστα, την ίδια την ημέρα της ορκωμοσίας του- η Ειδική Επιθεώρηση-βόμβα για το πάρτι που είχε στηθεί στο ΜΤΣ. Το μόνο που έκανε ο κ Παναγιωτόπουλος ήταν να παραπέμψει την «καυτή πατάτα» στον εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών. Όπως, όμως, εξηγούν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα «μυστικά» του Πενταγώνου, η παραπομπή του πορίσματος στο στρατοδικείο εκ μέρους του κ. Παναγιωτόπουλου παραπέμπει στη λαϊκή ρήση «πέταξε τη μπάλα στην κερκίδα», αφού το συγκεκριμένο δικαστήριο εκ του νόμου δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του συγκεκριμένου θέματος (αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι απόστρατοι).

ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΨΗΦΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΤΣ!

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι απλά ζήτημα -εγκληματικής έστω- αμέλειας εκ μέρους των διοικήσεων του Ταμείου και των πολιτικών προϊσταμένων τους, υπουργών Εθνικής Άμυνας. Είναι κάτι πολύ παραπάνω, αφού -όπως καταγγέλλεται στη μηνυτήρια αναφορά που φέρνει στη δημοσιότητα Το ΧΩΝΙ- από τα πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου του ΜΤΣ «αποδεικνύεται ότι έχει εκποιηθεί μεγάλος αριθμός ακινήτων, το προϊόν των οποίων δεν περιήλθε στο κεφάλαιο του ΜΤΣ, αλλά αναλώθηκε δια την αύξηση των διανεμομένων μερισμάτων εις τους μερισματούχονς στρατιωτικούς»! Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με άλλο έγγραφο του Ταμείου, που φέρνει στη δημοσιότητα Το ΧΩΝΙ, μόνο την περίοδο 1995-2001, τα έσοδα του ΜΤΣ από εκποιήσεις ακινήτων (8ώροφο κτίριο στην Ακαδημίας-Αθήνα, 6ώροφο κτίριο στην Φιλελλήνων- Αθήνα, 8ώροφο κτίριο στην Τσιμισκή-Θεσσαλονίκη, οικόπεδο στην Αιγινήτου-Αθήνα, 6 καταστήματα στην Αριστοτέλους-Αθήνα, όροφο κτιρίου στην Κομνηνών- Θεσσαλονίκη), την πώληση μετοχών της Γενικής Τράπεζας και την παραχώρηση της διαχείρισης του κεντρικού μεγάρου (εφάπαξ ποσό), ανήλθαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 62 δισεκατομμυρίων δραχμών (62.180.380.000 δρχ. για την ακρίβεια)!

Με άλλα λόγια, όπως καταγγέλλεται, παρότι σημειώθηκε μπαράζ εκποίησης περιουσιακών στοιχείων του ΜΤΣ τεράστιας αξίας, σήμερα το Ταμείο έχει «μαύρη τρύπα» 432 εκατ. ευρώ! Πώς επετεύχθη αυτό; Την ίδια στιγμή που το ΜΤΣ προχωρούσε σε εκποιήσεις δισεκατομμυρίων, πολλαπλασίαζε με πρωτοφανείς ρυθμούς τα διανεμόμενα μερίσματα προς τους δικαιούχους! Με συνέπεια όχι μόνο να εξανεμίζει τα διαθέσιμά του, όχι μόνο να εξαϋλώνει τα έσοδα από το ξεπούλημα της περιουσίας του, αλλά να ξοδεύει ακόμη περισσότερα δεσμεύοντας και τη μελλοντική του περιουσία. Μάλιστα, για να καλύπτουν την τακτική αυτή, οι διοικήσεις του Ταμείου δεν συνέτασσαν τις προβλεπόμενες οικονομικές καταστάσεις, αφού -αν το έκαναν- θα υποχρεώνονταν να μη διανέμουν τα ετήσια μερίσματα και τις λοιπές παροχές («Επικαιροποιημένος Πίνακας Εξέλιξης Ιδίων Κεφαλαίων», Οικονομική Επιθεώρηση, σελ. 3, παρ. 3) Τι συνέβη, λοιπόν;

Τρελάθηκαν ξαφνικά οι διοικήσεις του Ταμείου και άρχιζαν να μοιράζουν μερίσματα από λεφτά που δεν είχαν;

Τους έπιασε, έτσι στα καλά του καθουμένου, μια ανεξήγητη μανία και άρχισαν να ξεπουλάνε ό,τι κινητή και ανίκητη περιουσία είχε το Ταμείο (και είχε τεράστια περιουσία) για να δώσουν ακόμη περισσότερα μερίσματα στους εαυτούς τους και τους απόστρατους φίλους τους;

Ή, μήπως, από αλλού προέρχονταν αυτές οι «τρέλες»; Μήπως οι διοικήσεις του Ταμείου δεν είχαν και ιδιαίτερο λόγο να προχωρήσουν στις αλόγιστες αυξήσεις των μερισμάτων, αλλά είχαν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι; (Όχι, βέβαια, ότι -σε μια τέτοια περίπτωση- δε φέρουν ευθύνες τόσο οι κατά καιρούς διοικούντες, όσο και η στρατιωτική ηγεσία, που υπέκυψαν στις πολιτικές πιέσεις... Όπως χαρακτηριστικά έλεγε απόστρατος αξιωματικός Στο ΧΩΝΙ: «η στρατιωτική ηγεσία πρόδωσε τους στρατιωτικούς»...).

Μήπως ο εισαγγελέας οφείλει να παρέμβει αυτεπάγγελτα μετά τη σημερινή αποκάλυψη μεγατόνων από Το ΧΩΝΙ και να ερευνήσει αν οι κατά καιρούς εκποιήσεις των αμύθητης αξίας περιουσιακών στοιχείων του ΜΤΣ και ο πολλαπλασιασμός των μερισμάτων συμπίπτουν -όλως τυχαίως- με προεκλογικές περιόδους; Μήπως πρέπει να διερευνήσει ο εισαγγελέας αν η κατάρρευση του Ταμείου προήλθε γιατί οι εκάστοτε κυβερνήσεις «αγόραζαν» ψήφους με τα λεφτά των εισφορών από τον ιδρώτα των στρατιωτικών; (Και αναφερόμαστε στον κανονικό εισαγγελέα που είναι πραγματικά αρμόδιος και όχι σε αυτόν του Στρατοδικείου στον οποίο παρέπεμψε το θέμα ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Παναγιωτόπουλος, όπου είναι βέβαιο -όπως εκτιμούν όσοι γνωρίζουν καλά τη στρατιωτική Δικαιοσύνη- ότι η υπόθεση δε θα έχει καμία τύχη λόγω αναρμοδιότητας). Όμως, οι καταγγελίες για το πάρτι των εκατομμυρίων που παίχθηκε επί χρόνια στο ΜΤΣ, δεν έχουν τελειωμό. Το ΧΩΝΙ θα ερευνήσει περισσότερο τη δυσώδη υπόθεση και θα επανέλθει την επόμενη Κυριακή με περισσότερα στοιχεία για: προσλήψεις μελετητών που δεν είχαν τα απαραίτητα προσόντα, μελετητών οι οποίοι υποτιμούσαν την αξία των ακινήτων του ΜΤΣ προκειμένου να πουληθούν -προφανώς σε «ημετέρους»- έναντι πινακίου φακής, παράκαμψη των εξειδικευμένων τεχνικών υπηρεσιών του ΜΤΣ, του ΓΕΣ και της ΕΛ.ΑΣ., εταιρείες πρώην στελεχών του ΜΤΣ και απόστρατων που λυμαίνονταν το Ταμείο, χαριστικές συμβάσεις και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα. Έπεται συνέχεια. Στο ΧΩΝΙ της επόμενης Κυριακής.

( Το ΧΩΝΙ 21/10/2012 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ - g.christoforidis@toxwni.gr)

Διμοιρία Επιδείξεων της Σ.Σ.Α.Σ. Ένα ξεχωριστό βίντεο!



Καλωσήρθατε στον κόσμο της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ)! Με μια πλούσια ιστορία, η ΣΣΑΣ εκπαιδεύει επιστήμονες διαφόρων κλάδων για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Διοικητής της ΣΣΑΣ, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Παγουρόπουλος, μας τίμησε με την εμπιστοσύνη του παρέχοντάς μας την άδεια να πραγματοποιήσουμε αυτό το βίντεο με αφορμή την διμοιρία επιδείξεων των μαθητών της ΣΣΑΣ.
Πέρα από την εξαιρετική απόδοση των μαθητών, αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι οι πρόβες έχουν γίνει στον ελεύθερο χρόνο τους ο οποίος λόγω των πανεπιστημιακών τους υποχρεώσεων είναι εξαιρετικά περιορισμένος.
Απολαύσαμε κάθε στιγμή της δημιουργίας αυτού του αφιερώματος και φύγαμε από τη ΣΣΑΣ χαρούμενοι αλλά και με την ελπίδα ότι η Ελλάδα έχει μέσα στα σπλάχνα της νέους και νέες που όχι μόνο δεν θα την αφήσουν να κινδυνεύσει, αλλά θα την οδηγήσουν και πάλι στην μεγαλουργία του πνεύματος και του ήθους!
Απολαύστε λοιπόν ένα πολύ ελπιδοφόρο κομμάτι της νέας γενιάς, ακούστε τους, αλλά κυρίως δείτε τους και αφήστε τους να σας μεταγγίσουν τον ενθουσιασμό τους και τα νιάτα τους!
Συνιστούμε υψηλή ανάλυση και full screen!
Ομάδα Παραγωγής της ALMG network

Η Ουγγαρία διέσυρε το ΔΝΤ: Αντί για πρόσθετα μέτρα, φορολόγησε τις τράπεζες!

Το Ηχηρό Χαστούκι της Ουγγαρίας σε ΕΕ και ΔΝΤ…κάνει τον γύρο του κόσμου.. «ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΓΔΑΡΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!» ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η ΕΕ και το ΔΝΤ από τη δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις…. απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί.
«Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο ΔΝΤ και στην ΕΕ που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική LIBERATION. Η επίσης γαλλική MONDE δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orbán όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το ΔΝΤ και την ΕΕ που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο € 20 δις.
«Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να… θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η MONDE και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται οViktor Orbán, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην ΕΕ και στο ΔΝΤ. Ο Orbán επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του» (σχόλιο: προπαγάνδα υπέρ λιτότητας)!
Με ιερή αγανάκτηση η MONDE πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την ΕΕ και το ΔΝΤ». Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του ΔΝΤ γιατί προτίμησε να πάει στη Ν Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον… τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου! «Η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ δεν κατόρθωσε να πάρει από τους Ούγγρους στοιχεία και καθαρές απαντήσεις και έτσι επέστρεψε στηνWashington με άδεια χέρια» υπογραμμίζει θιγμένη η MONDE, προχωρώντας στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας «δεν σκοτίζεται καθόλου για τις απαιτήσεις της ΕΕ ή των διεθνών οργανισμών!».  
ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ  
Η άρνηση της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική εθνικής υποτέλειας των σοσιαλιστών προκατόχων της, προκάλεσε φυσικά αντιδράσεις από τους θιγόμενους Ευρωπαίους, γέννησε όμως και αισθήματα μόλις συγκαλυπτόμενου θαυμασμού σε διεθνές επίπεδο.  
«Προκαλώντας τους πιστωτές της, η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού», έγραψαν π.χ. στους τίτλους σχετικής ανάλυσής τους οι «TIMES της Νέας Υόρκης» και υπογράμμιζαν: «Η προκλητική στάση… αποτυπώνει την κόπωση και την αντίσταση που απειλεί να προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η συνεχιζόμενη ώθηση για δημοσιονομική ορθότητα».
Ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών Σκιέργκι Μάτολσι ήταν σαφέστατος, όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση αναφορικά με τη γραμμή της κυβέρνησηςOrbán απέναντι στο «μνημόνιο» που είχαν υπογράψει οι Ούγγροι σοσιαλιστές: «Αυτό το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα θέλαμε να καταργήσουμε τις ατυχείς συνέπειες αυτών των βημάτων. Είπαμε στους εταίρους μας ότι δεν εξετάζουμε σε καμία περίπτωση τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας», διακήρυξε χωρίς περιστροφές. 
«Σπανίως μια ουγγρική κυβέρνηση ρίχτηκε στη δουλειά με τόση ορμή. Αυτό ήταν επειγόντως αναγκαίο γιατί έχει καθορίσει ως σκοπό της την υπέρβαση της απελπισίας και της έλλειψης αυτοπεποίθησης που άφησαν στον ουγγρικό πληθυσμό 8 χρόνια σοσιαλιστικής κυριαρχίας» ομολογεί και η γερμανική εφημερίδαFRANKFURTER ALLGEMEINE και προσθέτει: «Η ομάδα του Orbán θέλει εξαιτίας αυτού του λόγου να προωθήσει την «εθνική συνοχή»».  
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
Το χειρότερο από όλα όμως για την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν ήταν η άρνηση των απαιτήσεών τους εκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης ούτε η εθνικά υπερήφανη στάση του πρωθυπουργούViktor Orbán μέσω της επιδεικτικής περιφρόνησης των εκπροσώπων τους. Ήταν το ότι η Βουδαπέστη τόλμησε να θίξει τα… «’για των Αγίων» της ΕΕ και το ΔΝΤ τις τράπεζες! Για το 2010, η ουγγρική κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πανεύκολο έργο σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 4% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 σε… 3,8% του ΑΕΠ το 2010. Τίποτα δηλαδή.
Παρόλα αυτά, οι δυνάστες της ΕΕ και του ΔΝΤ απαιτούν από την ουγγρική κυβέρνηση να περικόψει τις ήδη γλίσχρες συντάξεις, να μεταρρυθμίσει επί τα χείρω το εθνικό σύστημα υγείας περικόπτοντας μισθούς και θέσεις γιατρών και νοσοκόμων και μειώνοντας τα κρατικά κονδύλια για την υγεία, να κλείσει τεράστιες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις απολύοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ούγγρων.
Απαιτούνται περικοπές τουλάχιστον ενός δις ευρώ για να μπορέσετε να μειώσετε το έλλειμμα φέτος σε 3,8% και του χρόνου σε 3% είπαν οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ και του ΔΝΤ στους Ούγγρους. ’ρα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα λιτότητας, διαπίστωσαν εμβριθώς.
Εκεί τους έκανε ρολάνς και τους τρέλανε η ουγγρική κυβέρνηση! «Ένα δισ. πρόσθετα έσοδα σε 2 χρόνια θέλατε;» τους απάντησαν. «Εμείς θα μαζέψουμε περισσότερα. Όχι όμως με νέα λιτότητα για τον κοσμάκη. Απλούστατα, θα φορολογήσουμε τις τράπεζες!».  
ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Αμ’ έπος αμ’ έργον! Η κυβέρνηση Orbán ανακοίνωσε έκτακτη εισφορά για τρία χρόνια των τραπεζών, ύψους 0,45% όχι όμως επί των κερδών, αφού φυσικά όλες θα φρόντιζαν να εμφανίσουν ζημιές, αλλά επί των ακαθάριστων εσόδων! Έριξε και μια έκτακτη φορολογία 5,2% στο ύψος των συναφθέντων συμβολαίων των ασφαλιστικών εταιριών και μια έκτακτη φορολογία μέχρι 6% στις χρηματιστηριακές εταιρίες και σε όλες τις υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες! 
Κόντεψαν να πάνε από εγκεφαλικό όλοι μαζί-η ΕΕ, το ΔΝΤ, οι τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα και τα λαμόγια του χρηματοπιστωτικού συστήματος! Μέχρι τις 10/09, πρέπει να πληρώσουν την 1η δόση, μέχρι τις 10/12 τη 2η-με βάση τα έσοδα του 2009, τα οποία έχουν ήδη δηλώσει. Περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας έκανε δημοσίως τους λογαριασμούς του: οι τράπεζες θα «σκάσουν» 450 εκ, οι ασφάλειες άλλα 135 και οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρίες ακόμη 110 εκ-να ‘τα τα 700 εκ ευρώ αμέσως-αμέσως μόνο για φέτος!
«Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική έκτακτη επιβάρυνση, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο του ελλείμματος τους 3,8%» δήλωσε σαρκαστικά στην τηλεόραση ο György Matolcsy, ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών. Με τα χρήματα αυτά όχι μόνο θα μειώσουμε το έλλειμμα στο 3,8% αλλά και θα δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη της οικονομίας, πρόσθεσε. Θα μειώσουμε στο μισό-δηλ. στο 10%-τον συντελεστή φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων που έχουν μικτά κέρδη μέχρι € 1,8 εκ, ένα μέτρο που αφορά 250.000 επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, οι οποίες αποτελούν τα ¾ του συνόλου των ουγγρικών επιχειρήσεων. Επίσης, με τα λεφτά που θα πάρει η ουγγρική κυβέρνηση από τις τράπεζες, θα μπορέσει να μειώσει τον συντελεστή φορολογικού εισοδήματος φυσικών προσώπων στο ενιαίο ύψος του 16%, καλύπτοντας τις απώλειες φορολογικών εσόδων με ένα τμήμα των χρημάτων των τραπεζών!
«ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΓΔΑΡΑΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»
Πανικός επικράτησε στους κύκλους της ΕΕ. Η Κομισιόν έσπευσε να προσάψει στην ουγγρική κυβέρνηση ότι… δεν εκτίμησε σωστά τις επιπτώσεις αυτής της έκτακτης φορολογίας στις τράπεζες, η οποία «ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη» και να «αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές». Ανοησίες και προσχήματα.
Ο πραγματικός λόγος που πανικόβαλε την ΕΕ και το ΔΝΤ ήταν μήπως αυτή η εθνικά επωφελής ουγγρική στάση βρει μιμητές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργήσει «σχολή» παρακινώντας και άλλες κυβερνήσεις κρατών-μελών των «27» να φορολογούν τις τράπεζες αντί να υποβάλλουν τους λαούς τους σε εξοντωτικά μέτρα λιτότητας. «Η Ουγγαρία θα γίνει η 1η χώρα στην Ευρώπη με μια αντίστοιχη απόφαση τέτοιων διαστάσεων» έγραψε η γερμανική FRANKFURTER ALLGEMEINE την παραμονή της ψήφισης του νόμου για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών από το ουγγρικό κοινοβούλιο, η οποία έλαβε ήδη χώρα από την περασμένη εβδομάδα.
Υπάρχει όμως ένα ακόμη «μυστικό» όπου καθιστά πραγματικά εξαιρετική αυτή την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης. Το 80% του ουγγρικού τραπεζικού συστήματος ελέγχεται από… ξένες τράπεζες -πρωτίστως αυστριακές και γερμανικές, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές! Πρακτικά, λοιπόν, από τα € 700 εκ ένα τεράστιο τμήμα θα το πληρώσουν όχι οι Ούγγροι τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά οι… Ευρωπαίοι! Όσον αφορά δε στην έλλειψη ρευστότητας που ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποιες τράπεζες στην Ουγγαρία εξαιτίας της έκτακτης φορολογίας, αυτή θα καλυφθεί μέσω προσφυγής στην ΕΚΤ, οπότε πάλι οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν! Ομολογουμένως διπλά αριστουργηματική η κίνηση της ουγγρικής κυβέρνησης…
ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ
Η ΕΕ και το ΔΝΤ, πέρα από τις φραστικές διαμαρτυρίες, προσπάθησαν να υπονομεύσουν και στην πράξη την πολιτική της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης. Κύριο όργανό τους ο διοικητής της Τράπεζας της Ουγγαρίας.
Η κυβέρνηση απαιτούσε να μειώσει τα επιτόκια χορηγήσεων, ώστε να διοχετευθούν χρήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στους χρεωμένους καταναλωτές και νοικοκυριά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να κινηθεί η οικονομία.  
Αυτός όμως αρνείται πεισματικά, με πρόσχημα τον κίνδυνο… πληθωρισμού. Αρνείται επίσης να σηκωθεί να φύγει, παρόλο που η κυβέρνηση ακόμη και με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού εκφράζει την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπό του και τον καλεί δημοσίως να παραιτηθεί. 
Η κυβέρνηση Orbán αποφάσισε λοιπόν να τον χτυπήσει εκεί που πονούν όλα τα λαμόγια του φυράματος αυτού: στην τσέπη! Του περιέκοψε τον μισθό κατά… 75% από € 30.000 το μήνα(ποσό αστρονομικό για την Ουγγαρία) του τον έκανε € 7.500. Ξεσηκώθηκε αμέσως αυτή τη φορά η… ΕΚΤ, η οποία δεν αντέχει να βλέπει τραπεζίτες να υφίστανται τέτοια «μαρτύρια» και κατάγγειλε την ουγγρική κυβέρνηση για «καταχρηστικά μέτρα».
Μέσα σε ένα γενικό κλίμα κατάληψης ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού από τη Δεξιά και μάλιστα εξ εφόδου με σαφώς αντιδημοκρατικές μεθόδους, η κυβέρνηση Orbán ξηλώνει με αστραπιαία ταχύτητα και τους μηχανισμούς των Quisling που υπηρετούν την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ήδη «αποκεφαλίστηκαν» οι άνθρωποι που είχαν τοποθετηθεί επικεφαλής της Ουγγρικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης που διαχειρίζεται τα κονδύλια της ΕΕ, της Ουγγρικής Τράπεζας Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Φόρων, της Αρχής Ελέγχου Χρηματοοικονομικών Θεσμών, του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής κ.λπ., πέρα φυσικά από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και κρίσιμων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης…
Παράλληλα, μέχρι σήμερα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά του ο Λάσλο Πάπτσακ στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος αναφορικά με τη ζημιά που προξένησε στο δημόσιο συμφέρον η διακυβέρνηση των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων του Ferenc Gyurcsány και του Gordon Bajnai προκειμένου να αποφασίσει…

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)