Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Απάτη το ομόλογο των 600 δισ. δολαρίων που θα "ξεχρέωνε" την Ελλάδα

Καλοστημένη απάτη με πλαστά έγγραφα αποδεικνύεται ότι ήταν η "επιχείρηση σωτηρίας" της Ελλάδας από την οργάνωση End National Debt. Τι απάντησε επισήμως το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στις ελληνικές αρχές. Πώς ξεκίνησε όλη η ιστορία

Με τον πόνο των Ελλήνων αποδεικνύεται ότι έπαιζε ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος τον περασμένο Χειμώνα, εμφανίστηκε ως σωτήρας της Ελλάδας, την οποία δήθεν θα ξεχρέωνε με ομόλογο των 600 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσιάζει το "Έθνος της Κυριακής", τα χρεόγραφα που παρουσίαζε ήταν προϊόν απάτης και δόλου και τα χρήματα φυσικά δεν υπάρχουν.
Στις 5 Απριλίου 2013, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα των ελληνικών Αρχών (στις 29 Μαρτίου 2013) και μετά από ολιγόμηνη έρευνα, απάντησε ότι τα χρεόγραφά τους δεν είναι έγκυρα, οι λογαριασμοί δεν υπάρχουν και η διακίνησή του θα πρέπει να κινητοποιήσει τον εισαγγελέα.
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Σώρας μαζί με τον Ελληνοαμερικανό Μανώλη Λαμπράκη είχαν εμφανιστεί ως μέλη της οργάνωσης "End National Debt", ως σωτήρες της Ελλάδας και της Κύπρου (στην οποία θα έδιναν 50 δισ. δολάρια) και είχαν μάλιστα παραχωρήσει και συνέντευξη τύπου τον Οκτώβριο του 2012 στην Αθήνα, εξηγώντας το φοβερό τους σχέδιο.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, παρουσίασαν έγγραφο (απεδείχθη ότι ήταν πλαστό), το οποίο αναφέρει ότι ο κ. Αρτέμιος Σώρρας έχει καταθέσει το ισόποσο των 600 δισ. δολαρίων σε χρεόγραφα του αμερικανικού Δημοσίου με ημερομηνία λήξεως τον Αύγουστο του 2014. Μάλιστα ενέπλεξαν και την Bank of Montreal, ισχυριζόμενοι ότι εκεί βρίσκονται τα χρήματα.
Η τράπεζα διέψευσε τους ισχυρισμούς της END, δηλώνοντας ότι δεν έχει μέρος των χρημάτων στην κατοχή της.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής", σημειώνει ότι σε φάκελο 670 σελίδων, τον οποίο έχει στην κατοχή του ο κ. Γιώργος Γιαλτουρίδης, οικονομολόγος και επιχειρηματίας στον τομέα του Risk Sollutions, τμήματος του Τειρεσία στη Βοστώνη, αποδεικνύεται η απάτη που είχε στηθεί.

Φωτογραφία από την εφημερίδα "Έθνος"
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ελληνικές Αρχές ρώτησαν: "Τα λεφτά υπάρχουν;" και οι αμερικανικές απάντησαν: "...Δεν υπάρχουν".
Στον αμερικανικό Τειρεσία της Μασαχουσέτης έχουν φθάσει έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι τα 600 δισ. δολάρια, εμπεριέχονται σε πλαστά χρεόγραφα που έχει τυπώσει και διακινεί ένας πρώην δικηγόρος ονόματι Στίβεν Λούις Γουόσνι.
Ο εκδότης και υπογράφων τα ομόλογα είναι κάτοικος της πολιτείας της Ουάσιγκτον και το 2003 διεγράφη ως ανίκανος να ασκήσει δικηγορία, από τον Δικηγορικό Σύλλογο της πολιτείας, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας, που φιλοξενείται στον επίσημο δικτυακό τόπο του συλλόγου.
Μετά τη διαγραφή του και συγκεκριμένα στις 13 Αυγούστου του 2004,  δήλωσε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πολιτείας Ουάσινγκτον, του οφείλει 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια για παραβίαση κοπιράιτ. Η δήλωση έγινε μέσω UCC (στα πλαίσια κωδικοποίησης των ομοιόμορφων πράξεων στην επικράτεια των ΗΠΑ, χρησιμοποιείται ο κώδικας Uniform Commercial Code, που επιτρέπει τους Πιστωτές να δηλώνουν οφειλές από Οφειλέτες στο Τμήμα Οικονομικών της αντίστοιχης πολιτείας )
O Γουόσνι έγραφε στη δήλωσή του: "Εναρξη εμπορικής επίσχεσης (lien) που σχετίζεται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας / εμπορικού σήματος, σύμφωνα με τους όρους της εν λόγω σύμβασης τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Πιστωτή για περισσότερες λεπτομέρειες".
Πώς συνδέονται Γουόσνι και Σώρρας
Και πώς ο απατεώνας δικηγόρος, εμπλέκεται με τον απατεώνα "σωτήρα" της Ελλάδας;
Τα 2,8 τρισ. δολάρια, που δήθεν αποτελούν την υποχρέωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Ουάσινγκτον προς τον κ. Γουόσνι, είναι τα λεφτά, που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του ο Σώρρας!
Το χρονικό διάστημα που δηλώνει ο Στίβεν Γουόσνι, για την είσπραξη του χρέους είναι 10 χρόνια, με ημερομηνία λήξεως την 13η Αυγούστου 2014. Η ημερομηνία λήξεως των χρεογράφων ταυτίζεται με την ημερομηνία που ισχυρίζεται ο κ. Σώρρας ότι λήγουν τα "ομόλογα" του, αφού πρόκειται για το ίδιο χρέος.
Στη συνέχεια, ο εν λόγω απατεώνας δικηγόρος, αγνοώντας τη δήλωση του Συλλόγου, άρχισε να εκδίδει χρεόγραφα, βασισμένα στο αρχικό υποτιθέμενο χρέος του Δικηγορικού Συλλόγου της Ουάσιγκτον και να τα εκχωρεί σε διάφορους ενδιαφερόμενους ανά την υφήλιο, δηλαδή σε άλλους απατεώνες.
Ωστόσο, κάθε εκχώρηση χρεογράφου δηλώνεται από τον ίδιο τον Γουόσνι στην πολιτεία, μέσω του κώδικα UCC, αφήνοντας ίχνη για την πορεία των πλαστών εγγράφων.
Σύμφωνα με το "Έθνος", λίγους μήνες μετά τη δήλωση UCC του Γουόσνι,  ο Δικηγορικός Σύλλογος της πολιτείας Ουάσινγκτον, με δική του δήλωση UCC απαντά ότι "ο Στίβεν Λούις Γουόσνι, ένας δικηγόρος διαγραμμένος από τον σύλλογο, ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος του οφείλει χρήματα για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας που του ανήκει, χωρίς έρεισμα σε νόμο ή γεγονός".

Πώς από άπορος βρέθηκε με εισοδήματα και ακίνητα στην Κηφισιά

Ανασφάλιστος, χωρίς φάρμακα, φοβισμένος και αντιμέτωπος με τα "γρανάζια" της γραφειοκρατίας ζει, τους τελευταίους δύο μήνες, ο 31χρονος Θανάσης Βασιλάρης από το Τραγανό, που είδε μέσα σε λίγες μόλις στιγμές τον… "κόσμο" του να γκρεμίζεται!
Ο 31χρονος είναι άνεργος, ενώ το βιβλιάριο υγείας της Πρόνοιας, ως άπορος, του εξασφαλίζει κάθε μήνα τα φάρμακά του για να παλεύει το πρόβλημα υγείας που τον βασανίζει.
Πριν δύο μήνες όμως, όλα τα δεδομένα της ζωής του… ανατράπηκαν!
Ο άτυχος νέος πήγε στην Πρόνοια για να θεωρήσει το βιβλιάριο υγείας, όταν τον ενημέρωσαν ότι είναι "κομμένος" από την λίστα, αφού είναι… εισοδηματίας και μάλιστα έχει υποβάλει φορολογική δήλωση στη Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς, δηλώνοντας εισόδημα… 19.546 ευρώ!
"Δεν ξέρω αν πρόκειται για λάθος ή αν έχω πέσει θύμα απάτης" είπε στην εφημερίδα "Πατρίς" ο 31χρονος Θανάσης Βασιλάρης και συνεχίζει:
"Τα στοιχεία στη φορολογική δήλωση που βρέθηκε στη Δ.Ο.Υ. της Κηφισιάς είναι ίδια με τα δικά μου όντως, ίδιος αριθμός ταυτότητας, ίδιο Α.Φ.Μ. αλλά η δικιά μου φορολογική δήλωση είναι μηδενική. Είμαι άνεργος, έχω βιβλιάριο απορίας, πολύ σπάνια να κάνω ένα μεροκάματο. Από την άλλη, δεν ξέρω καν που είναι η Κηφισιά, αν με αφήσει κάποιος στην Αθήνα θα χαθώ, δεν θα ξέρω που να πάω…".
Συνεχίζοντας ο 31χρονος είπε: "Αν είχα φορολογική δήλωση με εισόδημα 19.546 ευρώ δεν θα με ενδιέφερε να έχω το βιβλιάριο της Πρόνοιας για να μπορώ να παίρνω τα φάρμακά μου. Μάλιστα η φορολογική δήλωση που βρέθηκε στο όνομά μου έχει και επιστροφή φόρου 932, 81 ευρώ! Αυτή τη στιγμή δεν έχω θεωρημένο βιβλιάριο, δεν έχω τα φάρμακά μου, αλλά ούτε και χρήματα έχω για να τα αγοράσω. Η ζωή μου απειλείται και δεν ξέρω από τι. Από λάθος; Από μια καλοστημένη απάτη; Από τι; Σε ποιον ανήκει τέλος πάντων αυτή η φορολογική δήλωση;".
Ο κ. Βασιλάρης εξήγησε στην εφ. "Πατρίς" ότι πριν από σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα είχε χάσει το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας. Απώλεια όμως που είχε δηλώσει αμέσως στην Αστυνομία. Το περιστατικό ωστόσο αυτό σε συνδυασμό με την σημερινή του ταλαιπωρία, τον κάνουν να φοβάται ότι ενδεχομένως έχει πέσει θύμα απάτης, όπως είχε πέσει πριν μερικά χρόνια ένας εργάτης καθαριότητας του δήμου Ανδραβίδας που στο όνομά του είχε συσταθεί… ολόκληρη βιομηχανία!
"Πήγα στην Εφορία και εκεί με παρέπεμψαν σε λογιστή. Πήγα σε λογιστή και αυτός με παρέπεμψε σε δικηγόρο. Δεν έχω όμως τα χρήματα για να πληρώσω δικηγόρο προκειμένου να βγάλουμε μια άκρη", είπε στην εφ. "Πατρίς" ο κ. Βασιλάρης και συνέχισε:
"Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Πόσο καιρό θα μείνω χωρίς τα φάρμακά μου; Ας με βοηθήσει όποιος μπορεί. Η Εφορία, κάποιος δικηγόρος, ένας Εισαγγελέας. Εγώ δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να κάνω κάποια κίνηση. Και να φανταστεί κανείς. ότι εμφανίζομαι με τόσο μεγάλο εισόδημα και με επιστροφή φόρου από πάνω. Ποιος θα εισπράξει ή έχει ήδη εισπράξει αυτή την επιστροφή φόρου και από πού; Δεν θα μπορούσε άραγε η Δικαιοσύνη να κάνει από εκεί μια αρχή για να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης;".
Τέλος, ο 31χρονος Θανάσης Βασιλάρης είπε: "Δεν ξέρω ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ταλαιπωρία ή εάν τελικά πρόκειται απλά για λάθος. Αυτό που ζητάω εγώ είναι να μπορέσω να θεωρήσω το βιβλιάριο υγείας μου και να συνεχίσω να παίρνω τα φάρμακά μου. Και σε αυτό χρειάζομαι βοήθεια".

Αισιόδοξα μηνύματα για το δημόσιο έλλειμμα και τον τζίρο στην αγορά

Τα έσοδα τον Ιούλιο υπερέβησαν για πρώτη φορά τον στόχο του προϋπολογισμού, ενώ ο τζίρος στα καταστήματα το τελευταίο τρίμηνο δείχνει να ανακάμπτει


Μηνύματα αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας τους επόμενους μήνες εκπέμπουν τα στοιχεία για τα έσοδα του προϋπολογισμού και για τον τζίρο στην αγορά. Οι ενδείξεις αυτές, εφόσον επιβεβαιωθούν και τους επόμενους μήνες, θα επιτρέπουν θετικότερες προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας.
Συγκεκριμένα, τα έσοδα τον Ιούλιο κινήθηκαν για πρώτη φορά από την αρχή του έτους πάνω από τον στόχο του Μνημονίου. Καλύτερα των προβλέψεων κινήθηκαν τα έσοδα από τον ΦΠΑ, τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων και οι εισπράξεις από τους έμμεσους φόρους.
Το σύνολο των εσόδων προ επιστροφών του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 4,76 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 600 εκατ. ευρώ ή κατά 14,3% έναντι του περυσινού Ιουλίου (4,17 δισ. ευρώ). Σε σχέση με τον στόχο του Μνημονίου (4,65 δισ. ευρώ) τα έσοδα τον Ιούλιο ήταν αυξημένα κατά 118 εκατ. ευρώ ή 2,5%. Οι επιστροφές φόρων ανήλθαν τον Ιούλιο στα 314 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 21,4% έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα. Ετσι, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν τον Ιούλιο στα 4,4 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων παρουσίασαν τον Ιούλιο υστέρηση 285 εκατ. ευρώ ή 33,7% έναντι του μηνιαίου στόχου λόγω των παρατάσεων που έχουν δοθεί στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ακόμη, τα έσοδα από άμεσους φόρους παρελθόντων οικονομικών ετών παρουσίασαν υστέρηση κατά 56 εκατ. ευρώ ή 29,9% λόγω της καθυστερημένης αποστολής του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ 2011).
Ωστόσο, καλύτερα των προβλέψεων κινήθηκαν τα έσοδα από τον ΦΠΑ, που ανήλθαν σε 1,41 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και ήταν αυξημένα κατά 1,23% έναντι του στόχου, αλλά 6,9% λιγότερα σε σχέση με τον Ιούλιο 2012. Τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων υπερέβησαν κατά 82 εκατ. ευρώ ή 48,3% τον μηνιαίο στόχο, ενώ και οι έμμεσοι φόροι ήταν τον Ιούλιο αυξημένοι κατά 247 εκατ. ευρώ ή κατά 11% έναντι των στόχων.
Αν στα έσοδα προ επιστροφών του τακτικού προϋπολογισμού αθροιστούν και οι εισπράξεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων - που τον Ιούλιο ανήλθαν σε 2,215 εκατ. ευρώ, επίπεδο υπερτριπλάσιο του μηνιαίου στόχου ύψους 700 εκατ. ευρώ (λόγω των εισροών από την ΕΕ) - το σύνολο των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού άγγιξε τα 7 δισ. ευρώ, γεγονός που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών υπερκαλύπτει την υστέρηση των εσόδων που είχε καταγραφεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Στα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, δεν περιλαμβάνεται το 1,5 δισ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων των ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος (SMP), η οποία αποτέλεσε μέρος της δόσης των 4 δισ. ευρώ. Τα έσοδα των SMP θα ανέλθουν σε 10 δισ. ευρώ μέχρι το 2025 και δεν υπολογίζονται στους στόχους του προγράμματος για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης.
Ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι ο εθνικός στόχος για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του έτους καθίσταται όλο και πιο εφικτός και εκτίμησε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα προσδώσει βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής και θα δρομολογήσει την αναζήτηση διαδικασιών ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους σε συνεργασία με τους εταίρους της Ελλάδας.
ΕΦΟΡΙΕΣ
Επιπλέον φόρος στον επανέλεγχο
Μέσο φόρο 166 ευρώ κλήθηκαν να καταβάλουν φορολογούμενοι οι δηλώσεις των οποίων κρίθηκε ότι πρέπει να ελεγχθούν από τις εφορίες πριν από την εκκαθάριση του φόρου. Μόνον την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου έγινε στις εφορίες έλεγχος σε δηλώσεις 4.000 φορολογουμένων, εκ των οποίων οι 600 είχαν πλαστά παραστατικά και δικαιολογητικά ή ανακριβείς καταχωρίσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων. Στους φορολογουμένους αυτούς, που οι περισσότεροι ανέμεναν επιστροφή φόρου, βεβαιώθηκαν επιπλέον φόροι 100.000 ευρώ, δηλαδή 166 ευρώ ανά φορολογούμενο. Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 4.000.000 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6.200.000 υπόχρεων.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)